Ez a topic azért indul hogy segitsük egymást tanácsokkal, ötletekkel! Remélem azért országosan több egytengelyes kistraktor van munkában mint a lakohelyem körzetében. Éljenek soká az egytengelyes kistrakik !
Hamberger László <hambi85@hotmail.com> elnézését kérem ennek az úriembernek akinek a címe itt van de nem tudok az oldalára be lépni ha tud jelöljön meg a facebukon zuzek pisti néven egy Husqvarna 575 xp a profilképem
Én elég sokáig használtam r250t tlt 1:1 ékszíj ducati szivattyú szórókeret a gép orrán 4db teejet f6 szórófejjel, ha jól emlékszem a szórófejek adatára. Ez gyakorlatilag 150-200cm munkaszélességű szántóföldi permetezőgép volt 25l tartály a gép kormányán,nagyobb darabnál 150l a póton. 10-15 évig használtam így és tökéletes volt.(pontosabban csak üzemeltettem mivel a tulaj akkor még nem én voltam)
Sziasztok! Robi 151 és 250 használók! A TLT kihajtás mennyire használható vegyszerező és kasza meghajtásához? A ROBI RECORD hajtómű melyik motorral jobb 2 ütemű motor vagy BRIGGS?
Szeretném megosztani veletek, hogyan sikerült beállítani az MF70emet, karbi ügyileg. Sokan azt mondták hogy nem lehet rendesen meg hogy a gyertyát mindig be fogja köpni. Nos neki álltam játszani. Indulás fél óra üzem = kormos beköpött gyertya. először leengedtem a súbertűt és kicsavartan a légcsavart 2 fordulatot eredmény kormos gyertya 1 óra üzem után, minden egyes lépésnél minimum fél óra kaszálás és csak apránkét állítottam, melegedést rendszeresen ellenőrizve, nagyon kicsi víz a hengerfejre nem forr nem rotyog. főfúvóka csre 86osról 82 re tű középsőállásban légcsavar 1 fordulatra, eredmény kormos gyertya nincs beköpve 2 óra kaszálás után sem. súbertű megint le légcsavar ki, eredmény elektróda között fémtiszta felület nem akarja köpni. gyertyváltás, 175 ös hőértékűről, lefelé, ngk b5hs eredmény kicsit tisztább gyertya, ngk b4h gyertya őzbarna gyertya jó erőben lévő motor, csak hidegen első 5 percben füstölés, a főfűvóka 4s menetű= mz simson vonal kilőve. Ezt az utat jártam be 3 hét alatt. Kérem azokat akik értenek a kétüteműekhez és van gyakorlatuk értékeljék a módszeremet Nagyon megköszönném, nincsen csilingelés se nem fémes hang, és nem melegszik.
Csináltam képeket mikor raktam össze megkeresem és felrakom a beszerzési útvonalat és a szlovák email címet el tudom küldeni ez postai utánvételes előre semmit nem kell fizetni csak mikor a CÉGES futár kihozza A csomag tartalmazza azt a közdarabot amejiket a T 20 hajtóműre rá kell rakni a röpsúj kuplungot és a két darab fület amit be kell alul akasztani a motornál ugyan úgy mint a terra motort csak ez sokkal szélesebb ka kormánynál kell egy kis kéz ügyesség és használható a honda 6.5 motorral nagyon hatékony és üzemanyag barát
István nekem van a kapáló gépen egy Honda motor ,csak a t20 hajtómű össze kapcsolása a gond ,a közlő mű tengely ,röpsúlyos kuplung ősze rakása ,és a felfogatás ,
Ha lehet írd meg a szerelési menetet ,ha az nem titok ,főleg a közmű beszerzése .
Régebben olvastam a szlovák közmű gyártóról de akkor úgy gondoltam felszerelem a t20 motort a szabályzó szerkezettel majd ki próbálom ,ha gyenge illetve gond lesz ,akkor át szeretném tenni a Honda motort ,de én is sokkalom a 64 000 ft érte ,így jön szoba a szlovák megoldás ,csak nincs ismeretségem e téren ,
/ mellesleg nagyon rá fáztam erre a gépre ,mert ismeret hiányába egy lerobbant gépet vettem ,hiányos volt a motor szabályzó szerkezete ,én erre nem figyeltem ,most ha így sem üzemel megfelelően ,hát gondolkodnom kell valami megoldáson ,én kaptam rácba egy kicsit külsőleg /
Szeretném ha mondanál valamit erre az esetre ,szívesen olvasnám .
Vásároltam egy uj Honda gcv 190 motort ami ráraktam egy öntvény hajtóműre ami igazán jól szerepelt tettem rá két darab ötkilós orrsújt majd szó szerint a szemétben találtam egy általam nem ismert hajtó művet kisfigyelemmel keresgéléssel rájöttem hogy egy Terra T 20 az utána néztem és láttam hogy immár Honda vari néven futnak az ujjabb szerkentyűk Mit nekem rakok össze egyet Mindent fleujjítottam kicseréltem / tengej fogaskerék csapágyak stb / mikor jött a meglepetés hogy a Rotáció tatánál lehet csak beszerezni a hozzávaló hiányzó alkatrészeket horibiris áron ismerősömön keresztül Szlováliából hozatattam meg a hiányzó darabokat ott szinte minden napos dolog össze rakni egy ijet ami szükséges T 20 vagy Dsk-317 es hajtómű Egy honda 6,5 motor vagy briggs 675 mindegyik kiválló a felfogatás mindkettőnél ugyan az ami szükséges az egy átalakító közdarab ami a rotációtatánál 64000 -ft én 25-ből oldottam meg pedig szlovákiából jött amit még kell a kormánynál egy kis átalakítás hogy könnyű legyen irányítani így nekem egész jól össze ált ha valakinek van valami kérdése szivesen válaszolok Mellesleg ujj motor 80000 felhasznált alkatrészek 40000 Amit még tudok ajálani az a T 20 hajtómű mert sokkal masszívabb az uj Dsk négy sebességesnél
Szép napot ZOLTÁN Csupán felkeltette a figyelmemet a képen látható gép ,ha jól látom Honda motor van , hogy lehet össze hozni ,ha lehet kérlek írd le .
Szia Henger mérete56,5 egyszer volt fúrva jó erőben van adom a hengert dugattyút gyűrűket hengerfejet mert igy komplett és igy van ugymond összekopva.14000ft üdv
sziasztok van néhány terra bontott alkatrészem ha esetleg kell valakinek.komplett gyújtás+lendkerék,főtengely,henger+dugattyú+gyűrű,hengerfej,gyári utánfutó,2 db kerék súlyokkal,egyes eke,és terra borona.
A barátomnak, akié a kapa, van egy nagybátyja aki hasonló gépeket szerel. A nagybátyjával (kereszt apuval) egyeztettünk, hogy mi lenne a legjobb a kapának illetve a tulajnak (barátomnak), és arra jutottunk hogy a kereszt apunak van egy terra gyújtása komplett és ez a szerkezet került felszerelésre a 16000 ezer forintos szerkezet helyett. Tökéletesen működik.
Nállam eddig csak az a probléma lépett fel hogy ahol a pengék illeszkednek a fejjel ami jobra balra rángassa az állandóan elkopott hijába volt az állandó zsírozás de esztergáltattam egy acélosabbat és azóta jó
Kedves István! Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt! Nálad az alternáló kasza megbizhatóan működik? Szépen vágja a fűvet? A késekkel nem szokott probléma lenni? Üdv, Zoli
Reméljük az eső hamarosan alábbhagy. Nos a masina gyújtását sikerült rendbe tennem, kapott új megszakítót meg kondit is. Sajnos a helyzet nem sokat változott, és gép még mindig köpi a gyertyát részterhelésen(alacsonyabb fordulatszám tartományban), a súbertűt már lejjebb engedtem légcsavar kinyitva, de még mindig kormos a gyertya és be is köpi. A gyertya hőétéke 175-ös. gyújtás a helyén van, megszakító hézag beállítva. Gondoltam kisebb fúvókát megpróbálok, csak egy kicsit átverős a helyzet , mert vagy 98-as vagy 86 ós kérdés hogyan olvasom. Kicsit tanácstalan vagyok. Ha esetleg valaki meg tudná mondani mi a gyári méret nagyon hálás lennék érte. Köszönöm előre is
Egyedül az alternáló része ugyan ojan a felfogatása és a meghajtó része az már nem egyezik de ha van egy esztergájos a közelben könnyedén tud egy közdarabot csinálni ezt biztosra tudom mondani mert az enyém is ijen
Valakitől azt az infót kaptam, bár nem volt biztos benne az illető, hogy a terra t20as gép az mf70 es eszközökkel kompatibilis lehet. Konkrétan a mf 70 es fűkaszája (nem az alternáló, hanem a szintén hasonlóan meghajtott dobkasza szerű) érdekelne, hogy felszerelhető-e a terrára, illetve így megfelelően működik-e rajta? Illetve a terra t20 alternáló kaszáját használja valaki? Mennyire működik? Hol szerezhető be hozzá alkatrész?
Ha valakinek van tapasztalat kérem ossza meg velem!
Sziasztok megoldódott a probléma ventillátorral. Kúpos illesztésű a venti a főtengelyre, az átmenő furata süllyesztve van, és ebbe a kis vállba van menet esztergálva, (40es a marás belő oldala). esztergáltattam ide való csőből egy lehúzót, a cső végébe csavar kell aztán máris le lehetett rántani:D köszönöm a hozzászólásokat
Üdv. Először is mindenkinek kívánok kellemes Pünkösdöt!
Nem ismerem ezt a gépet igazán de a rajzok illetve az alkatrészlista alapján szinte ugyan az mint a terra."hozzáteszem ismét, nem ismerem a gépet tehát nem biztos hogy igazam van" de ha mégis akkor a ventilátor kerék nem kúposan illeszkedik a tengelyre hanem csak simán felcsúszik és az indító csészével együtt kell rögzíteni. Ezért próbáld meg a gyújtógyertya helyén megtámasztani a dugattyút és finoman kézzel ha nem megy gumikalapácsa ütögetve elfordítani a tengelyen a ventilátor kereket. Én ezt tudom tanácsolni.