Keresés

Részletes keresés

Pendragon Creative Commons License 2000.07.05 0 0 1881
Bár nem nagyon bírom ezt a 2 elmebeteget, ( Wittman -fiúk) mert az erdélyi rakottkáposztájukat is odaadnák egy-két viszonylag összefüggő, ám a valósággal még köszönő viszonyban sem álló mondatért, hátha vkinek megtetszik a Hilltopos beszámoló...

http://www.nepszabadsag.hu/Extra.asp?Extra=2000wittman_6#hilltop

alexandrosz Creative Commons License 2000.07.05 0 0 1880
Nem is tudom, srácok...tudunk mi egyáltalán bütyi bortársnak segíteni címekkel, élményekkel? :o)))) Az utóbbi időben én személy szerint teljesen elhanyagoltam a borozást, a múlt héten is egyfolytában a bambergi füstölt sör tartotta bennem a lelket :o))

Szóval Degenfeld rulez, de mehetünk bárhová. Bízom benne, hogy az én személyem nem siklik ki indulás előtt....

Előzmény: kaviat (1879)
kaviat Creative Commons License 2000.07.04 0 0 1879
én mint magyar bortúrista örömmel olvasom a hilltopos élményeiteket, mivel közeljövőben mi is tervezünk egy látogatást arrafelé.. viszont a szakavatott borász nagyon hiányozna, ez kicsit elszomoritott :((

srácok, a degengeld birtok engem már régóta érdekel, hisz a Muscat Luneljük igen csak ott van a szeren :))) ráadásul a 98as cucc is elég finom, eccer talán érdemes lenne arra járni, reméljük addig is Bütyi bortárs részletes beszámolóval fogja kiváncsiságunkat fokozni :))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Bütyi (1878)
Bütyi Creative Commons License 2000.07.04 0 0 1878
Helló!

Gratulálok a szegszárdi bortúrátokhoz. Mi nemrég voltunk a Hilltop-Neszmálynél. Nagyon cool a borhoteljük, ami (ki gondolná?) a dombtetőn van...
A gazdaság hipermodern, látszik, hogy sokat költöttek rá. A kóstolt borok a friss, gyümölcsös ízeket hordozzák magukon (zömében fehér borok, de akadnak szép vörös tételek is). Az általunk legjobbnak itéltek:

Pannonhalmi Chardonnay 1997, Soproni Sauvignon Blanc Barrique 1997,
Szendehelyi Pinot Noir Rosé 1997 (nagyon szép bor, noha nem mai darab, üdesége és málnás-megyes ízkomponensei feledhetelenné teszik a nyári estét. Tavalyi Borbarát rozé teszten második helyezett)

A hotelhez tartozó étteremben (állítólag) díjnyertes szakács készíti az ételeket.

Negatívum: kóstoláskor nem szakavatott vezető segített (elmaradtak az anekdoták stb.), így saját érzékszerveinkre és (kevéske) tapasztalatunkra voltunk utalva.

Közeljövőben Degenfeldékhez (esetleg 7szőlő)látogatunk.

Amennyiben jó tapasztalaitok vannak pincészetekkel, kóstolókkal, borokkal osszátok meg velünk (cím, elérhetőség, évjárat)

Hajrá magyar borturizmus!

Büty

csite Creative Commons License 2000.07.04 0 0 1877
no akkor én is 1 kicsit:

az egész egy waiting for zuzmoval kezdődött, aztán jött Vida aki mintmár kaviat írta nemcsak borászati ismereteit fitogtatta, hanem a borvidék történelméét is, ami természetesen a borhoz kapcs., ism okok miatt(pince nem elérhető) 52,31C fokban kb. 8%-s emelkedőn való kellemes 25 perces séta a PINCE felé, +érkezés(kb. 10 liter ásványvíz elpusztítása),
Vida "monólóg" elkezdődött, kadarka starttal, énis azok közé tartozom, akik mostan ittak előszőr KADARKÁT, és nemtom, hogy fogok e még máshol is inni, mert ennél kadarkásabbat, igazi terjengős fűszeres illat(vagy már akkor is a perkelt szaga kúszott le?), gyönyörű szín, és az íze is nagyon jól tükrözte a fűszerességét, könnyűnek tűnt a bor, de nem volt vékony, merlot nagyon érettnek tűnt, cab.f.&merlot barr. még nem árt a csúcson de így is igazi élvezet(Szekszárdon úgylátszik inkább a Frank-t kedvelik, igaz van Sav. is, miért?<-ez a kérdés ott nem jutott eszembe :(, Vida a közepesen sütött b.hordókat kedveli, maga az ember(Mester) a megtestesült fanatizmus, akivel ennyi időt is eltölteni és hallgatni sem volt unalmas, sok ilyen hozzáállású borász kellene!
Vesztergombi kicsit "világiasabb" volt, ő végülis már régóta privátban is űzi. Sav.B-Char cuvee-ről csak annyit a további otttartózkodás során ez fogyott el a leghamarabb, érdemes kipróbálni, nyári napokon "jól" behűtve, kadarkája nekem illatban visszafogottabb, mint Vidáé, de ízben szélesebb ízvilágot tükrözött, bikavér kissé még éretlennek tűnt, de ami késik nem múlik.., másnap a borboltban kóstolt rozét kortolyagattam volna akár estig is
a házigazdáknak ezer köszönet,/a férfival még vas. délután összefutottunk a horgásztó mellett/, a panoráma I.o, a kaja: *****+*, borkút: jó kis meglepi volt!, társaság: LAZA, NAGYON LAZA!, külsőségek is profik, szóval jól sikerült minden

kaviat: dugesz thanx! örültek az öregek az új jövevényeknek :]

sen: sajnos törzshelyünk még nincs :( /talán ténleg kéne valami nem???/
szabályok sincsenek, igaz nemárt ha valaki szereti a borocskát :D

zuzmo ejnye-bejnye, hát szabad így cserbenhagyni bennünket?

sen Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1876
kedves borkedvelők,
feltételezem, hogy nem csak a nemes ital, hanem a finom ételek is fontosak számotokra.
nagyon hálás lennék, ha valami KÜLÖNLEGES bogrács ötletet kaphatnék valakitől, kb 20-25 főre főzném. ( némi gyakorlatom van, persze amatőr )
előre is köszönöm, üdvözlet
tündérlala Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1875
Hamarosan képek is...

tlala

Előzmény: alexandrosz (1872)
Maminti Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1874
Nagyon csodálatos volt minden, nagyon szépen köszönöm a szervezőknek! :)))
zuzmo Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1873
ELNÉZÉST URAIM, A SZEMÉLYEM PÉNTEKEN KISIKLOTT...
:)
alexandrosz Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1872
Jóreggelt Borostársak!

Én is hazaértem végre az elnyomó kapitalista Németországból... Örömmel látom, hogy ismét jó buli kerekedett Szexárdon. Ez nem meglepő, mert általában velünk ez szokott történni:o)) Kaviat Mesterem beszámolója a megszokott színvonalú volt, de örömmel venném a többiek hangulatdarabkáit is, hátha még írigyebbé tudtok tenni...

sen Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1871
szia csite,
kérlek segíts az ujonnan érkezőnek ( persze más is megteheti ). úgy látom, a ti baráti körötök messze szorosabb kapcsolat, mint az elektronikus kommunikáció. van - e valami törzshelyetek, ahol találkoztok, vannak-e iratlan szabályok, általában hogyan működik ez a kapcsolat? ( az ujszülöttnek - még ha nagypapa is - minden vicc új !
üdvözlettel
Előzmény: csite (1859)
kaviat Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1870
lala jól beszél, abszolute királyság, hogy egy halom trükköt apróságot lehet ellesni a nagy borászoktól. pl: tanúltunk egy új borkostolási módszert is: a lehajtott fejjel szürcsölve boron átbuborékoltatot levegő módszerét, mely alkalmas az illatok sokkal intenzívebb érzékelésére /nomeg könnyebben leköpi magát az ember :))/

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: tündérlala (1869)
tündérlala Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1869
Jaj, gyerekek, ez nagyon jó volt! :)))
Mindenkinek köszi a szép hétvégét!
Megint gazdagabbak lettünk valamivel.
Egyrészt a borral kapcsolatos ismeretekkel, - másrészt sok szép pillanattal...

tündérlala

kaviat Creative Commons License 2000.07.02 0 0 1868
eccerüen rewl volt :))) Vida, Vesztergombi igazi kadarkákat kanyarintottak indulónak, majd komlyabb borokkal juttattak el minket az ájulás közelébe :)) /kadarkák: bár sanz mester már régebben is felhívta rá figyelmemet, eddig komolytalan édes zsírbornak tarta e fajtát nem kostoltam igazi jót kadarka kódnevü borból - most már tudom milyen a kadarka/. Szexárd: hihetetlen jó környék, király kilátás fantasztikus borok. egy csodálatos történelmi borvidék ismeretével lettünk gazdagabbak. sajna zuzmó mesterék jelenlétét hiányolnunk kellett, pedig becsületesen vártunk rájuk vagy háromnegyed órát a bélatéren /mint megtudtuk, mindenkit bélának hívnak a környéken/. Vida mester tanúlságos kiselőadása az úfók által a földre juttatot üvegszarkofágról, s az üvegjézusról kellőképpen felcsigázta érdeklődésünket. később miután sikeresen lebeszéltük a fullos városnézésről, mentünk a pincébe /vendéglátóink kafa kis pincéje volt helyszine a két kiváló borász demonstrációjának/. itt következett az ámulat, órákig keresgéltem az államat az asztal alatt, a finom borok finom illatok csodás glicerinek teljesen elvarázsoltak minket. VidaMester: kadarka /fényévekről érez7ő illatok/, merlot, sauvignon blank, Vida cuve /ha valamire rosszúl emléxem igazítsatok ki/.. a finom borokat jó kis világfilozófiai elmélkedésekkel egészítette ki a mester, kitérve a környék sajátságos talajára, különleges klímájára /kontinentális és mediterrán éghajlat 6ása/.. némi pihi és egy működö borkút tesztelése következett /a béla téren is láttunk egy pajzán verziót, mely emelkedettebb ünnepek alkalmábó bekapcsoltatik/. Vida mester picéjét sajna intenzív palackozás miatt nem tudtuk megtekinteni, de igéretet kaptunk hogy ha még megyünk /ebben viszont 1értelmüen +1ezett a társaság/ az elmaradt vizitet pótoljuk. Vesztergombi Mester némileg bővebb borkollekciót hozott, sauvignon blanc - chardonnay cuve /itt figyel 3 üveg - hihetetlenül zamatos fehérbor, 6 -7 % csak fehér ami nem is reduktív hanem oxidatív módon készült/, kadarka /szintén várja már nálam a pillanatot amint gyomromba száguld6/, merlot, cabernet frank, cabernet sauvignon-ok, és cabernet frank - merlot cuve-k /utóbbi ebből is a 97es volt a nap bora, hála az égnek már 1 üveg itt figyel ebből is/ meg amit biztos a nagy izgalomban elfelejtettem elmondani :)).. végezetül emberes pörkölt dugaszolta el gyomrunkat.. az éjszakát a maradék borok eltüntetésével, jó kis filozofálgatással és némi horkolással töltöttük kinn a szabadban :)) vasárnap ébredés után egy rövid kis kilátó látogatás után /ahol szintén +állapítottuk hogy mekkora királyság a hely/ némi reggeli beszerzése után bepattintottuk magunkat Vesztergombi mester üzletébe vásárlásilag, ahol még egy roze figyelt ránk, késöbb belülről gyomrunkat tovább kerekítve..

hazafelé tovább bohóckodtunk laláékkal, erről majd még egy későbbi időben részletesebben beszámolunk .avi formájában miután sikeresen ledigitalizáltuk a videót amit lala vett fel mókás 7végénkről :))

.kav]4t r.e.b.

kaviat Creative Commons License 2000.07.01 0 0 1867
laladrága, ugye azt a akartad írni hogy "mérlegtelenítő", hisz a szalonna mellé valami olyasmi kell nehogy valami kellemetlen meglepetés érje az embert mérlegre állva :)))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: tündérlala (1866)
tündérlala Creative Commons License 2000.07.01 0 0 1866
Megágyaztam a borocskáknak egy kis bio szalonnás rántottával. (Néhány csipet gyönge, "csakhúsos", enyhén füstölt kolozsvári bioszalonna volt az alap...)
A tetejére tettem lilahagyma karikákat is, amely zsírégető és egyben keményen méregtelenítő is.

Nincs is már bennem egy cseppnyi méreg sem, érzem! :)))

SZERETTEIM!

KALANDRA FEL!!!! :)))))

tlala

Előzmény: kaviat (1865)
kaviat Creative Commons License 2000.07.01 0 0 1865
:))) mi már hegesztjük a szendvicseket az útra :)))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: tündérlala (1864)
tündérlala Creative Commons License 2000.07.01 0 0 1864
Nem holnap, hanem MA!!! :)))

Jeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!

tlala

Előzmény: csite (1863)
csite Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1863
akkor holnap a Béla-téren!

tündérlala Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1862
:)))

:t

Előzmény: csite (1861)
csite Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1861
csak a puhányoknak kell aludni! :))
a rutinosak csak ráhangoló pihenőt tartanak :D
Előzmény: tündérlala (1860)
tündérlala Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1860
MÁR CSAK EGYET KELL ALUDNI!!!!!!! :)))

tlala

csite Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1859
Bortalisták!

13:00-tól a Bottyánhegyi Vendégházban aki akarja lepakolhatja a cuccát, hogy ne azzal kelljen sétálgatnia, a bortalira kell hivatkozni.

Szia sen!

Fishtax Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1858
megyek, megyek, de kikérem magamnak, a melegekhez semmi közöm!
:-)))))

Fishtax

Előzmény: Pendragon (1855)
Zmac Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1857
Jó borozást kívánok nektek! Én holnap valószínűleg a Jandl-pincét leszek kénytelen felkeresni Fertőrákoson. :)
kaviat Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1856
jaja drága Pendra barátom, még tegnap válaszotam is. nálam legalább is úgy tünt hogy elment, de elküldöm megint

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Pendragon (1855)
Pendragon Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1855
Szia Sen,
köszi a tippet. 1ébként a topic olvasói között is többen vannak akik nem profi borászok, hanem
"csak" szeretik :-))

Nincs valakinek ráérő ideje kiböngészni az alanti hozzászólásokból az egyéb elhangzott tippeket ?
Ok, csak vicceltem :-)))))

Fish, akkor most jössz te is borozni, vagy csak a hotline-t adod ? :-))))

Ps : Kavitnesspop, megnézed néha a leveleidet ? :-)))

sen Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1854
sziasztok,
először járok itt. szeretem és csinálom ( amatőr módon és mértékben, balaton felvidéken ) a bort, igazándiból nem értek hozzá. azért felhívnám a figyelmeteket a szekszárdi liszt pincészet 1999-es olaszrizligjére, ami szerintem a kategóriájában (ár/élvezet) nagyon kitűnő.
örülök, hogy "találkoztunk", üdv nektek!
Fishtax Creative Commons License 2000.06.30 0 0 1853
Miután mindenki jól megkeverte, hogy kimikorésmiveljön, maradjunk az eredeti randevúhelyszínnél: 15:00-kor a Béla téri templom előtt. :-)

Aki előbb ér le, és lesz egy kis ideje körülnézni, az azért feltétlenül kukkantson be az Aliscavin pincéjébe (nem messze a templomtól) - és van még egy borház a Rákóczi úton, a Mátyás király utca torkolatával szemben. Ha bármilyen segítség kell, hívjatok a (30) 914-3219-es számon.
:-)

Fishtax

zuzmo Creative Commons License 2000.06.29 0 0 1852
hmmm, lehet, hogy ezzel jövünk, de még avtomobil is bejáchat.

zuzmo

Előzmény: sver (1851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!