Rendszám: DBK-414 Gyártmány: DACIA Típus: 1310 TX Szin: KÖZÉPKÉK A jármű körözés alatt áll? NEM A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki. Forgalmi adatok: - Egyéb: A lekérdezett jármű nincs forgalomban
Rendszám: KMD-300 Gyártmány: VOLKSWAGEN Típus: 3C Szin: KÉK A jármű körözés alatt áll? NEM A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki. Forgalmi adatok: - Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van
Rendszám: AFH-761 Gyártmány: LADA Típus: 2106-1 /1500 S/ Szin: KIRÁLYKÉK A jármű körözés alatt áll? NEM A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki. Forgalmi adatok: - Egyéb: A lekérdezett jármű nincs forgalomban
A gépjármű nyilvántartásban lévő adata:
Rendszám: AFT-272 Gyártmány: SKODA Típus: FAVORIT 136 L 1.3 Szin: FEHÉR A jármű körözés alatt áll? NEM A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki. Forgalmi adatok: - Egyéb: A lekérdezett jármű nincs forgalomban
Egyedi forgalomba helyezésre gondoltál. Már utánfutónál se egyszerű, bár még megoldható. Persze a tervek kellenek hozzá, meg új alvázszám, meg a gyári adattáblának is búcsút inthet.
Akkor vagy én fogalmaztam rosszul, vagy félreértés történt.
Van ismerósöm, aki vonóhorgokat szerelt fel, utánfutókat gyártott kívánság szerint. Saját mérnöke volt, aki a terveket engedélyeztette, ő kivitelezte, én meg vittem őket KPM-re, sőt a vadiúj futőkat eredetvizsgára!
A mérnök azt mondta, ő mindent lerajzol, engedélyeztet.
Összeépítési engedélynél is kell a tulajdonosi lánc. Hallottam olyat akinek emiatt nem sikerült, okmányiroda elzavarta, mert a láncból hiányzott egy -két ember, pedig minden papír megvolt, már csak a névreiratás hiányzott volna.
Magyarországon néha még egy teljesen tiszta papíros, eredetvizsgázott régi autó átírása sem sima ügy (lásd: Veterán motorok, autók nevű Indexes társfórumon most!).
Szerintem nincs túl sok esélyed papírok nélkül, de mivel ez utánfutó, végső esetben "összeépítési engedéllyel" meg lehet oldani, talán.
De jobban jársz, ha a tulajdonosi láncot kutatod intenzíven.......
Központi okmányirodához fordulj, írd meg honnan vetted esetleg igazold egy adásvételivel. Írd meg az alvázszámot. Írd meg, hogy a papírjai elvesztek. Bár a motorkulik esetén láttam olyat, hogy U-val kezdődő rendszáma volt, legtöbbször X-es szokott lenni. Ha van ismerős az okmányirodába, talán ő is tud segíteni, bár szerintem rövid alvázszáma volt és a régi rendszámúakat nem is látja a rendszer.
Papírja van-e? Forgalomba volt helyezve Magyarországon? Rendszám be van-e ütve (bár 1993-ban nem nagyon ütötték már be)? Adásvételid van-e róla (folytonos)? Mik a céljaid vele? Milyen gyártmány?