Keresés

Részletes keresés

lanned Creative Commons License 2007.01.04 0 0 698
Én a lányokat szeretem:-)
Előzmény: Uriella (697)
Uriella Creative Commons License 2007.01.04 0 0 697

Ez a szakértelem...........ez visz eccer a sírba......

Na.

Lapozás.

 

Mi a véleményed a táncos fiúkról?

Előzmény: lanned (694)
zividivi Creative Commons License 2007.01.04 0 0 696
//"... Övéik szeretete pontosan megszámlálja, és emlékezete megtartja..."//

Már csak az adminisztrációs nyilvántartásuk hiányzik.
Előzmény: Törölt nick (687)
Uriella Creative Commons License 2007.01.04 0 0 695

Nem vagyok savószemű.

Enyhén gülü zöld, de savó semmiképp.

Előzmény: Törölt nick (693)
lanned Creative Commons License 2007.01.04 0 0 694
Nem ismerem, de amit ír, az abszolút szakszerű.
Előzmény: Uriella (692)
Uriella Creative Commons License 2007.01.04 0 0 692
Ismered BB-t?
Előzmény: lanned (689)
Uriella Creative Commons License 2007.01.04 0 0 691
?????????????????
Előzmény: Törölt nick (688)
lanned Creative Commons License 2007.01.04 0 0 689
Az odavágás egyszeri és nagyon kemény ütés, a bántalmazás sok kisebb-nagyobb ütésből/rúgásból adódik össze.

Kérdezz bátran:-)
Előzmény: Uriella (686)
Uriella Creative Commons License 2007.01.04 0 0 686

Most mi a különbség az odavágás és a bántalmazás között???

Van egyáltalán??????

 

Előzmény: Törölt nick (684)
zividivi Creative Commons License 2007.01.04 0 0 685
//".....Nem rugdoshatsz földön fekvőt... de azt sem mérlegelheted, hogy a tömeg egyébként valós sérelmek miatt alkalmaz jogtalan eszközöket..."//

Már majdnem válasz. Rendben. Parancsra cselekedtél. OK!

És akik nem mérlegeltek, CSAK RUGDOSTAK azok kit, mit szolgáltak????
Előzmény: BlackByrd (678)
Uriella Creative Commons License 2007.01.04 0 0 683

A topikgazda meg röhögőgörcsöt kapott.....:))))))))))))))))))

Egyem a lelkit.

 

Egyébként nem tudom, mit nem lehet megérteni azon, hogy a bizalom oda.

Ez inkább szomorú.

Uriella Creative Commons License 2007.01.04 0 0 682

Szia breien.

 

Szépek a gondolataid.

És határozottnak tűnsz.

 

Előzmény: breien (681)
breien Creative Commons License 2007.01.04 0 0 681
Ebben a topicban már leírtam, hogy hogyan azonosíthatóak.
A büntetést arányosan, az elkövetett bűnökkel, a bíróság határozza meg.
A rendőrség állománya, a "Köztársaság fejlődésére" tett esküt. Az elmúlt négy évben egyesek hibájából a Magyar Köztársaság visszafejlődött, állampolgárainak túlnyomó többségének kárt okoztak. / az ilyen alakokat nem védeni, hanem a törvény szigorával meg kell akadályozni attól, hogy újabb károkat okozzanak. illegitimmé váltak /
Ezeket, az európai kultúrában jogi keretek között tudják tartani évtizedek óta.

Annyit kérünk mi is, hogy az európai értékrendek szerint, akik tudatosan, szándékosan a hatalom megszerzése érdekében követték el a bűnöket, azok kapják meg végre a méltó bűntetésüket, s a fegyveres testületet ne arra használják, hogy "erőszakos" úton megszerzett és bitorolt hatalmukat, még erőszakosabb cselekedetekkel bitorolják.

Tudod, az elmúlt ötven évben, ebben az országban "többszázezren", máig tisztázatlan körülmények között távoztak idő előtt az élők sorából, ennek a "gyakorlatnak" köszönhetően. Még lehetőséget sem kaptunk arra, hogy tisztázzuk a körülményeket / ha megpróbáltuk, akkor egy brutális fenyegetéssel kültek bennünket melegebb éghajlatra/

Ennek akarunk 2007-ben véget vetni. Remélem, hogy az igazságszolgáltatás a Magyar Köztársaságban mára alkalmas erre.

Tudod, amikor az indulatok elszabadulnak, s az emberek mindenüket, már a reményt is elveszítették, onnan kezdve az események kiszámíthatatlanok, kezelhetettlenek.

1989 és 1991 között ezt próbáltam megértettni a politikusokkal, amint 2006-ban láttam, a pénz és a hatalom elvette a józan itélőképességük csekély maradékát is.
Az igazságszolgáltatásnak a feladata lenne, hogy erre felhívja a vétkezők figyelmét, s tegyen azért, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.
Előzmény: BlackByrd (674)
Bolhás Ödön Creative Commons License 2007.01.04 0 0 680

"Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására"

 

Itt álljunk meg egy szóra! Azt azért épeszű ember nem gondolhatja, hogy a hatalom erőszakos megdöntésének bármiféle veszélye fennállt. Erre legalább kétmillió utcai harcos volna képes (ugyanolyantársadalmi támogatással). Ha tegyük fel, a tömeg benyomul a Parlamentbe, és netán ott is tud maradni két napig, attól még a képviselők a Zöldpardonban is gyakorolhatják a törvényhozói munkájukat. A világon senki nem fogja elismerni a Parlament épületét megszállva tartó tüntetőket legitimnek, még Észak-Korea sem, tehát baszhatják az anyjukat. Az, hogy Orbánt is ilyen célokkal vádolták, nem kéne, hogy megtévesszen téged.

 

"A Magyar Köztársaság elismeri a békés gyülekezés jogát és biztosítja annak szabad gyakorlását"

 

Na igen, itt van a témához kapcsolódó alapjog, amely - az élethez való joghoz vagy a vallásszabadság szabad gyakorlásához való joghoz hasonlóan - oktávokkal felette áll a kukaborítgatás, rendőrsértegetés, engedély nélküli tüntetés, netán autógyújtogatás tilalmának, hiszen ez utóbbi cselekményeket pár hónapos fogvatartással fenyegeti a büntetőjog.

A fentiekből kiindulva világosan látszik, hogy az alkotmányos alapjogot politikai célok érdekében sárba tiporta a kormány, a rendőrségi vezetés - és sajnos az állomány - asszisztálásával. Nem lehet elfogadni a kétségtelenül előforduló rendbontásra való hivatkozást, sem balos, sem jobbos szemszögből. A rendbontás felszámolásának megvannak a maga arányai: ha biztosak vagyunk abban, hogy az óvoda konyhájában rejtőzik egy tolvaj, akkor nem kezdjük elgázosítani az óvodát, hanem megvárjuk, amíg hazaviszik a gyerekeket a szülők, aztán besétálunk a fasziért. Vagy megvárjuk, amíg kieszi a fene. Ezt nem taniccsák?

Előzmény: BlackByrd (677)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 679
Egysége válogatja. Az olyan egység, mint az enyém, ahol több tapasztalt, sokat látott alaprancsnok (szakasz, raj pk.) sőt a beoszottak között is ilyenek vannak többségben, ott könnyebb a túlkapások, kilengések megelőzése és megszakítása. Persze a helyzet is nagyon lényeges, mert ez mind, szitáció függő is.
Előzmény: 0.5bit (676)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 678
Ott, akkor egy névtelen tömeg vagy, akik parancsra cselekednek. Ha saját szemeddel nem látsz, saját füleddel nem hallasz olyan parancsot, ami alkotmányellenes lenne, ami bűncselekményt valósítana meg, akkor csak és kizárólag a neked parancsot adó törvénytiszteletében, helyes ítéletében bízhatsz. Ha azt látod, hogy kővel dobálnak, tank indul meg veled szemben... és azt mondják a rádióban, hogy a tömegbejelentés nélkül, erőszakosan tüntet, amit a GYTV slapján fel kell oszlatni, akkor oszlatsz.
Nem rugdoshatsz földön fekvőt... de azt sem mérlegelheted, hogy a tömeg egyébként valós sérelmek miatt alkalmaz jogtalan eszközöket.
Előzmény: zividivi (675)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 677
A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

1. § Magyarország: köztársaság.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.

(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.

62. § (1) A Magyar Köztársaság elismeri a békés gyülekezés jogát és biztosítja annak szabad gyakorlását.

(2) A gyülekezési jogról szóló törvény elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

......................................................................................................................................

A rendőrség és a határőrség hivatásos állományának esküje

Az eskü szövege:

„Én ................................. a Magyar Köztársaság ................................................................... tagja esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányához, törvényeihez és más jogszabályaihoz híven, becsületesen teljesítem kötelességemet. Elöljáróim és feljebbvalóim parancsainak engedelmeskedem.

Esküszöm, hogy hazám alkotmányos és törvényes rendjét, nemzetünk biztonságát, ha kell, életem kockáztatásával is hűségesen megvédem. Mindenkor az állampolgári jogok érvényesítését tartom szem előtt, és a nép érdekeinek megfelelően járok el.

Esküszöm, hogy elöljáróimat, munkatársaimat megvédem, fegyveremet, felszerelésemet megóvom.

A szolgálati ismereteket elsajátítom. A rendet és fegyelmet minden törvényes eszközzel fenntartom. Alárendeltjeimről a legjobb tudásom szerint gondoskodom, őket öntudatos hazafiakká, a népek kölcsönös tiszteletére nevelem. Minden erőmmel, törekvésemmel, tudásommal a Magyar Köztársaság fejlődését szolgálom.

Az állam- és szolgálati titkot híven megtartom. Szolgálatban és szolgálaton kívül példamutatóan viselkedem.”

Előzmény: zividivi (673)
0.5bit Creative Commons License 2007.01.03 0 0 676
Egy, azaz egynek biztosan törvénytisztelőnek kell lenni, ő a parancsnok ! A jó parancsnok !

Ha a parancsnok nem áll a helyzete magaslatán, akkor mennyire jellemző, hogy a józanabb alárendeltjei képesek normális mederbe terelni a túlkapó kollegákat?
Előzmény: BlackByrd (672)
zividivi Creative Commons License 2007.01.03 0 0 675
Csak emlékeztetnélek az eredeti szövegedre: a Magyar Köztársaságot, annak alkotmányos rendjét és hazád népét, hoztad fel, mint akikre felesküdtél és akiket szolgálni véltél.

Hagyjuk a süket dumát és az elméleti részt! Azt kérdeztem, az akció során, érzésed szerint melyiket szolgáltad:

*A szétvert ünneplőket, mint hazád népét,
*Az alkotmányos rendet, mely nem tíltja sem 1956 megünneplését, sem a tiltakozásokat,
*vagy a Magyar köztársaságot? Ezt az intézmény ugyan kitől? Netán valamiféle külső ellenségtől? Merthogy a külső vendégsereglet éppen a ti védelmetek alatt állott. Korábbi állitásod szerint éppen miattuk, az ő "biztonságuk" érdekében és védelmükben kellett közbelépnetek.

Szóval? Tudsz válaszolni, vagy megmaradsz otatótisztnek?
Előzmény: zividivi (673)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 674
Érdekelne egy részlet. A bűnösöket hogyan azonosítanád be, milyen eljárás után mire ítélnéd ? Egyáltalán hol, kik között keresnéd a bűnösöket ?
És ha ez kudarcot vall, akkor mitt tennél ? Politikus, rendőr...holokauszt ? Tizedelés ?
Előzmény: breien (668)
zividivi Creative Commons License 2007.01.03 0 0 673
Alapvető kérdést tettem fel!

Elméletből akarsz kioktatni, vagy nem tudsz válaszolni arra az egyszerű kérdésre sem, hogy amikor az elémletet a gyakorlat megcáfolja, akkor hol találod a helyed? Akár elmélet szerint, akár a gyakorlat szerint, nekem mindegy! Bármelyik válasszal megelégedtem volna.

De megint elhárítottad a feleletet.
Előzmény: BlackByrd (671)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 672
Egy, azaz egynek biztosan törvénytisztelőnek kell lenni, ő a parancsnok ! A jó parancsnok ! Persze ezen kívül több tucat erényének kell lenni. Pl. erős személyiség, gyors helyzetfelismerés és dönteni tudás, hatalmas szakmai tapasztalat, jó emberismeret, kiváló kommunikáció, bátorság......
Előzmény: 0.5bit (661)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 671
Már ne is haragudj, de alapvető jogi ismeretek hiányoznak nálad, ezért nehéz veled vitatkozni. Van olyan, hogy demokratikus jogállam. Az ilyeneknek van államformája, (köztársaság például) alkotmánya. A demokratiksu jogállamban a többség négyévenként választ. Ha rosszul választott felelősségre vonaj a képviselőt, például követeli, hogy bizalamtlansági indíványt nyújtson be a kormány ellen, vagy négy év múlva nem őt választja. Az, hogy egy hangos kisebbség változást akar, tüntet (törvényes keretek között) az alkotmányos, az, hogy csak úgy legyen leváltva akár erőszakos eszközökkel a rosszul választott hatalom, na az nem jogállami és nem demokratikus, azt rendőrként nem engedhetem, bármennyire szenvedem én is a hatásait. A köz szolgája vagyok és ilyen esetben a köz, a többség.
Előzmény: zividivi (666)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 670
Nem tesókám ! Én nem rugdosok hanem intézkedem ha kell. És bizony odavágok ha kell. Viszont nem bántalmazok, mert az más kategória. A rendőr a törvényes keretek között alkotmányos alapjogokat is korlátozhat,pl. a magánlakás a testi épség a személyes szabadság ilyenek.
Útálok erőszakot allkalmazni, mert én annál képzettebnek érzem magam, és nekem a siker a rá, illetve lebeszélés. Vannak szituációk amikor esély sincs erre. Egyik ilyen a tömegoszlatás, ahol valaki már döntött a tömeget fel kell oszlatni. Megötrétnik a felszólítás a feloszlásra, ezután parancsot kap a rendőr és aszerint cselekszik.
Soha (én még soha) nem kaptam parancsot tömegoszlatáskor sem bántalmazásra, csak és kizárólag kényszerítő eszköz alkalmazásra. Tilos tömegoszlatáskor is a törvényellenes, megalázó, embertelen bánásmód. Ezért én így nem is járok el.
Előzmény: Törölt nick (664)
breien Creative Commons License 2007.01.03 0 0 668
Leéltem ebben az országban több mint ötven évet / az 1956-os eseményekre emlékszem, s sajnos arra is ami utánna következett /.
Ezért szörnyű számomra, amit szept. 18-án, de főleg amit 23-án láttam Budapesten.
Az embereket nem az ideológiai beállítottságuk, hanem cselekedeteik alpján itélem meg. Több gyermekkori barátomat veszítettem el fiatalon / máis "tisztázatlan" körülmények között / és nem tehettünk semmit.
Időközben feleneveltem a gyermekeimet. Ha az én gyermekem, vagy unokám sérűlt volna meg ünneplés közben, hát nem állnák jól magamért, az biztos. Tudod, nekünk már mind1. A mi életünk semmit nem ér, ha 2006-ban is "mennek el" fiatalon emberek , s ugyanúgy bűntetlenek lehetnek a tettesek. Nem ezért neveltük fel a gyermekeinket. Ezért is sajnálom azokat a rendőröket, akik a Tv. székháznál sérűltek meg mások hibájából. Ők is valakinek a gyermekei. /egyik gyermekem sem rendőr, s biztos vagyok abban, hogy soha nem is lesznek./

Könyörgöm a jóistennek, hogy a bíróság itélje el a bűnösöket és ne mi bűntessük meg őket. Hidd el, mindenkinek így lesz jó.
Előzmény: BlackByrd (656)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 667
Jó ! Ezek jó kérdéseket vetnek fel ! Szóval én a rendszerváltás előtt néhány évvel már valamiféle jobbos ideológiát követtem... Trianon könyvek olvasása, határon túli mozgalmak stb. Családomban senki nem volt párttag, és KISZ tag is csak egy. Én sem voltam KISZ tag ! Családomból, rokonságomból többen ültek börtönben az előző rendszerben, politikai okok és koncepciós ügyek miatt.
Nagyra becsültem öregapáimat akik szovjet fogságban voltak, volt aki a Donnál esett fogságba.
Amióta lehet, csak jobboldali pártokra, jelöltekre, listákra szavaztam az OGY és ÖK. választásokon. Mminden petíciójukat aláírtam és igennel szavaztam a kettős állampolgárságra... Emellett általában véve is nacionalistána felfogású vagyok...
Nos, mit tehetnék még az ügyben ?
Szerinted ki a jobboldali ? Jobboldalibb pl, mint én ? A Bibó kollégista, liberálsiból lett OV . Ő jobboldalibb ? Vagy esetleg Te ??? Indokold !
Előzmény: Bolhás Ödön (651)
zividivi Creative Commons License 2007.01.03 0 0 666
//"....én nem a törvényt, hanem a Magyar Köztársaságot, annak alkotmányos rendjét védem, és a hazámat és a népet szolgálom..."//

És még másokat vádolsz!

Pedig csak képtelen vagy választani a Magyar Köztársaság, annak alkotmányos rendje és hazád népe között.

Melyiket is védted most utóljára meg a másiktól?????
Előzmény: BlackByrd (662)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 663
NÓ (angolosan !) Tévedés ! nem vagy rendőr, ezért nem tudhatod. Ez egy szigorú, hierarchia szerint felépülő katonai szervezet. Itt nincs kivetés...ez nem a délutáni bridzsklub. Itt vannak parancsnokok, akik tudják, tudhatják ki, kik hibáztak. Vannak, a parancsnokoknak is parancsnokaik, akik ha van jogi lehetőségük és emellett akaratuk nyomást tudnak gyakorloni... De kivetés nincs. Az valami más.
Egyébként pedig igen is, egyénileg és testületileg is kapom itt a támadásokat, pedig tiltakozom ellene és leszögeztem, én nem !
Előzmény: Törölt nick (660)
BlackByrd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 662
Nem tesókám...több dolgoban "erősen" tévedsz !
Pédául abban, hogy én nem a törvényt, hanem a Magyar Köztársaságot, annak alkotmányos rendjét védem, és a hazámat és a népet szolgálom.
Ha te vagy annyira tehetséges, meggyőzöl száz embert, azok meg újabb százat és így tovább... addig amíg megnyeritek a válsztásokat, megváltoztatjátok a kormányt, lehet, hogy még új alkotmányt is készítetek... Én pedig titeket, és az akaratotokat megtestesítő hatalmat fogom védeni, persze ha az demokratikus, alkotmányos, jogállami, európai. Ha neked ami most van nem az, akkor demokratikus úton tegyél ellene !
Ja, és nem rugdostam senkit cafatokká...
továbbá, véleményem lehete, akár más is mint a tiéd, sőt más is mint a kormányé... csak meg kell maradnom a törvényes kötelességeimnél.
Előzmény: Törölt nick (658)
0.5bit Creative Commons License 2007.01.03 0 0 661
Én azt szeretném megkérdezni, hogy 100 rendőrből szerinted legalább hánynak kell törvénytisztelőnek lenni ahhoz, hogy ne történjenek "túlkapások"?
Előzmény: BlackByrd (659)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!