Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2003.05.20 0 0 311
Asszem idén Krétára, és autóval :-)
Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.19 0 0 310
Már megint kezdünk sülyedni !
Valamit ki kell találni ujra !
Szóval ki mikor megy ? Kivel ? Hova ? Mennyiért ?
Előzmény: laMancha (309)
laMancha Creative Commons License 2003.05.16 0 0 309
Sziasztok Mindenki!

Frissülés, szubjektív leírás van a Görögországba indulók számára!!!

Nem teljes, de jól kiegészíti Stewie tavalyi részletes kalauzát.

http://www.badacsony.hu/kalauz/gorogorszag/SmidthistvanBudapest-Belgrad-Szofia-Thessaloniki0304.html

Üdv: laMancha

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.16 0 0 308
Lehet hogy mégse utóljára megyünk Sartiba ?
Az Origó cimlapján lévő cikk szerint, komoly esély van arra hogy Szerbia nem vezet be vizumkényszert az uniós országokkal szemben.
Ha ez tényleg bejön, akkor még jó ideig mehetünk kocsival akár Sartiba is !!
sartitanilla Creative Commons License 2003.05.15 0 0 307
Közben találtam hozzá linkeket (Aqualand Diving Center a neve):
http://web.wanadoo.be/nikos/chalkidiki/centre_plong/aqualand/aqualand_al.htm (német nyelvű)

http://www.oceandiving.hu/gorog/aqualand.htm (csak árlista, de magyarul)

, de azért továbbra is érdekelnének a tapasztalatok és a megközelíthetőség...

Előzmény: sartitanilla (306)
sartitanilla Creative Commons License 2003.05.15 0 0 306
Böbe, mail ment :-)

Egyébként kicsit leült a topik, remélem a szezon közeledtével ismét fellendülünk...

Nekem lenne egy kérdésem a tapasztalt sartisokhoz: Ki mit tud a több katalógusban is említett búvárközpontról? Azt olvastam valamelyik hozzászólásban, hogy a Narancspart felé van - de hol is pontosan? Gyalog elérhető a faluból? Mit kínálnak pontosan? Valaki volt már náluk?

Előzmény: Törölt nick (305)
Mila3 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 304
Sziasztok!

Imhoteph, nem válaszoltál, hogy kell e még az a bizonyos zeneszám (Ferryman).....Igaz, már csak jövőhéten szerdán tudom átküldeni.

Drukkoljatok nekem, két nap múlva (szombaton) esküvő!!!!!:-))

Ez többek között azért érdekes, mert alapfeltétele a nászútnak, ami ugye Sartin lesz eltöltve. Már alig várom!

Sziasztok!

szlapocskin Creative Commons License 2003.05.14 0 0 303
Van valakinek valami infója Sarti új részéről?
Volt már valaki az IBUSZ Anesti apartmanban?
Előre is köszi az infót.
pireas Creative Commons License 2003.05.13 0 0 302
Sziasztok!
Honlapom (Görögország - Assos honlapja) új szerverre költözött, és mostantól a http://www.assos.hu címen érhető el. Ezzel együtt az oldal külseje is megváltozott, és sok új funkcióval bővült. Az új oldalon lehetőség van hírek, leírások, linkek, letöltések beküldésére, valamint saját fotóalbumot is létrehozhattok, ahová feltölthetitek a képeiteket, megjegyzéseket írhattok a képekhez, stb., illetve egy fórumot is találtok a lapon. Itt az index fórumon már nagyon sok hasznos, érdekes leírás, élménybeszámoló található, de a rengeteg hozzászólás között elég nehéz megtalálni ezeket, ezért kérek mindenkit, ha van leírása, élménybeszámolója, linkje, azt az oldalra is töltse fel, ahol kategorizálva, keresési lehetőséggel, könnyebben megtalálja a leírást, linket, akinek szüksége van az információkra. Ezen kívül, ha valakinek vannak fotói, amiket szívesen megosztana másokkal, azt is töltse fel, hogy minél több képet találjon az oldalra látogató. Bizonyos lehetőségek csak regisztráció után érhetők el, de a regisztráció természetesen ingyenes.
Jó böngészést, és jó nyaralást mindenkinek.
Assos
http://www.assos.hu
Imhoteph Creative Commons License 2003.05.13 0 0 301
Ha Sassoshoz mész, az útleveleden, bérleti dijon, egy baráti kézfogáson, ölelésen (ha nincs szerencséd :), és a Sassos-féle ice-caffe elfogyasztásán kivül semmit nem kér töled.
Elvileg B-kat jogsi kéne min. a kismotorhoz ugye, de senki nem törödik vele az utakon -elvileg.
Nagyobb mocikhoz A -kat kell, ezt már lehet, hogy megnézik, de én sosem béreltem olyan nagy mocit.
Ha máshova mész, ott nemtom mi a helyzet, de mint emlitettem, Sassosnál a honlapot emlegetve, esetleg a site-on fellelhetö Sassossal készült képemet mutogatva jelentös kedvezményre lehet szert tenni. (feleségének magyar nöi újságot vinni)
Előzmény: cstan (300)
cstan Creative Commons License 2003.05.12 0 0 300
sziasztok:)
megtudná valaki mondani a kismotor bérlés feltételeit sartin?
magyarul...kell hozzá jogsi?
elöre is köszi
remek az oldal és a fórum:)
sartitanilla Creative Commons License 2003.05.12 0 0 299
Sziasztok!

Ami az éttermeket illeti, bár már régen voltunk, de a partmenti éttermekről nincs túl jó emlékünk nekünk sem... Viszont a főtér mellett volt egy viszonylag elegánsabb étterem, ott isteni vacsorát ettünk egyszer. Persze a nevére nem emlékszem, de ígérem, alapos piacfelmérést végzünk majd :-) A csokis-banános óriáspalacsinta is nagyon megmaradt az emlékeinkben...

Azt nem garantálom, hogy írok a netcaféból, de hazatérés után számíthattok rám... (Már kevesebb, mint egy hónap van csak az indulásig!)

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.10 0 0 298
Imhotep !

Megigérem hogy bejelentkezek ha egy mód van rá !!!
Amugy kösz az infókat !
Már csorog a nyálam a tengeri halaktól ......
A metaxát azért megpróbáljuk. Két héten belül inditok arra kamiont és informállak benneteket az árakról.
Majd óvatosan vásárolok ha megyünk.
Három éve a magyar vámoson kivül senkit nem érdekelt hogy mi van a kocsiban ! Persze ez jellemző.
"Cigaretta, metaxa ? "
valaszom: " Á, Görögországból jövünk" -te barom/ezt már csak magamban persze.
Aztán békén hagyott.

darius Creative Commons License 2003.05.10 0 0 297
Sziasztok!
Lentebb (254) írtam, hogy van egy 4 személyes apartman júli 20-tól aug 3-ig Sarti új részén, ha valakit érdekel még egy pár napig megkereshet a 254-es hozzászólásban megadott címen, vagy telefonszámon. Legkésőbb a hétvége felé, ha addig nem jelentkezik senki akkor vissza mondom.
bogyó Creative Commons License 2003.05.09 0 0 296
Pontosan nem emlékszem, de az biztos, hogy miután letérsz az autópályáról (asszem Nea Moudania körül), akkor a nagyobb városok falvak valamelyikében van az út mellett. Az is biztos, hogy nem a Sithon-félszigeten van.

Amúgy nem lehet eltéveszteni, ha jól emléxem, az út mellett közvetlenül csak ezt az egyet láttam (asszem Marinopoulos a neve), rendes igazi szupermarket, olyan, mint itthon a Match vagy a Spar (a Tesconál és társainál kisebb).

Előzmény: laci_x (294)
laci_x Creative Commons License 2003.05.09 0 0 294
A térképet nézve a második utca balra!

Érdekelne hol lehet utközben olcsón metaxát vásárolni mert a bulgár-görög határon lévő vámmentes bolban nem az biztos.

Előzmény: bogyó (292)
laci_x Creative Commons License 2003.05.09 0 0 293
Helló BBöbe!

A halas boltot könnyen megtaláljátok ha a buszparkolótól indultok a központ felé az első vagy a második utcán (nem tudom pontosan) balra fordultok és ott lesz a halasbolt. Ez rövid kis utca, az egyik sarkán az Irini apartmanház a másik sarkán egy játékterem van és ezekkel szemben van a halas. Az utca folytatása egyébként kivisz a főútra.

Jó pecázást!
Laci

bogyó Creative Commons License 2003.05.09 0 0 292
Ha megnézed a sarti.lapja.hu-n található térképet, akkor kettő minimum láthatsz (egy hal jelöli), én a 29. szám mellettit ajánlom.
Előzmény: Törölt nick (291)
Imhoteph Creative Commons License 2003.05.09 0 0 290
Amig el nem felejtem, Ti meg el nem indultok : lattatok a kepeimen, van am NetCaffe Sartin!
Es onnan is el lehet am erni a forum.index.hu -t.
Egy rovid kis elmenybeszamolot remelem megerdemlunk mi, itthon maradtak :)
bogyó Creative Commons License 2003.05.09 0 0 289
A friss hal az nagyon király... Van is egy halbolt a partra merőleges utcák egyikében, eléggé a belső részen, kábé 5 perc gyaloglás után tuti megtaláljátok :-) Reggel kell venni, mert általában éjszaka halásznak a fiúk. Én a vörösmárnának futottam neki többször, bár villanytűzhelyen nem az igazi. Ha van az apartmannak grillje, érdemes ott szénen sütni :-) (Én serpenyőben fetával, paradicsommal, fokhagymával és hagymával próbáltam, oreganó, só, bors és száraz fehérbor fűszerezéssel, de ez nem mérvadó :-)
Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 288
De jó hogy a témát felhoztam, már azt hittem elsülyedünk.
Szóval még mindig várom a tapasztalatokat, bár eggyértelmünek tünik hogy nem a strand könyékén kell vacsorázni.
Azért friss tengeri halat fogok venni és sütni/már alig várom/
A család többi tagja utálja, de ez nem probléma./nekem/
Metaxát meg lehet hogy a Jugó vagy Bulgár shoppban veszünk, mert néhány héttel ezelőtt a cég /ahol dolgozom/ sofőrjei 5-6 eur környékén vettek./5*/és hoztak nekem. Gondolom a határon a kutyát nem érdekli hogy mit viszek.....
Mint katona koromban, ugy vágom a centit..........

Előzmény: bogyó (287)
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 287
Azért nem kell _mindenáron_ védeni a görög vendéglősöket... Európában ott volt a legnagyobb az euróváltás miatti infláció, vagyis szinte _mindenki_ felfelé kerekített.

Egyébként meg tessék a görögknél lassan, komótosan kajálni. Ha valaki siet (pedig amúgy nyaral) és csak gyrost eszik, azt úgy is szolgálják ki, aki pedig megkóstolja a házibort, hátradől és mosolyogva beszélget a háziúrral, azzal sokkal kedvesebbek. Fel kell venni az ő tempójukat. Sartiban kajálás szempontjából pedig én nagy ívben elkerülném a "belvárost", a tengerpartot. Az új részen van az eddig említetteken kívül egy un. Snack-bar, azt melegen ajánlom (és a tengerparton is van).

Egyébként meg - aki dohányzik -, annak mondom, hogy Görögországban lehet kapni mezítlábas Camelt és Lucky Strike-ot, valamint érdemes kipróbálni az aranydobozos Karelia-t, az az egyik legfinomabb dohány, amit cigarettában kóstoltam. Satri felé (Thessaloniki felől) van az út mentén egy közepesen nagy ABC (olyan, mint egy Match), ott érdemes Ouzot, Metaxát, ésatöbbi venni, átlagosan 10%-al ócsóbb, mint Sarti, és nagyobb is a választék.

Érdemes továbbá észak-északkelet felé kirándulni autóval, gyönyörű és nyugis helyek vannak.

Előzmény: Törölt nick (282)
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 286
Azért nem kell _mindenáron_ védeni a görög vendéglősöket... Európában ott volt a legnagyobb az euróváltás miatti infláció, vagyis szinte _mindenki_ felfelé kerekített.

Egyébként meg tessék a görögknél lassan, komótosan kajálni. Ha valaki siet (pedig amúgy nyaral) és csak gyrost eszik, azt úgy is szolgálják ki, aki pedig megkóstolja a házibort, hátradől és mosolyogva beszélget a háziúrral, azzal sokkal kedvesebbek. Fel kell venni az ő tempójukat. Sartiban kajálás szempontjából pedig én nagy ívben elkerülném a "belvárost", a tengerpartot. Az új részen van egy un. Snack-bar, azt melegen ajánlom (és a tengerparton is van).

Egyébként meg - aki dohányzik -, annak mondom, hogy Görögországban lehet kapni mezítlábas Camelt és Lucky Strike-ot, valamint érdemes kipróbálni az aranydobozos Karelia-t, az az egyik legfinomabb dohány, amit cigarettában kóstoltam. Satri felé (Thessaloniki felől) van az út mentén egy közepesen nagy ABC (olyan, mint egy Match), ott érdemes Ouzot, Metaxát, ésatöbbi venni, átlagosan 10%-al ócsóbb, mint Sarti, és nagyobb is a választék.

Érdemes továbbá észak-északkelet felé kirándulni autóval, gyönyörű és nyugis helyek vannak.

Mila3 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 284
Imhoteph! Sikerült megszerezni a Ferryman-t? Nekem igen, ha kell, szívesen átküldöm. Egyébként az előadó: Yannis Markopoulos.
Más kívánságoknak is utána tudok járni, vannak forrásaim:-)))
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 283
Az a metaxa dolog meglepett.
Ha igy van, kedvenc italunkból elég gyakran fogunk
nyalogatni.
Amugy köszi az infókat.
Nekem három évvel ezelőtt Nikitiben minden őrült drága volt. A következő Olasz és Horvát nyaralások sokkal olcsóbra sikeredtek.
Lehet hogy Sarti az árakban is szuper ?
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 281
Pontosan 340.75, ami ugye nem változik. Mondjuk általában a vendéglősök a kedves vevő kárára kerekítenek ...
Előzmény: Törölt nick (279)
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 280
Jaigen.
Előzmény: Törölt nick (279)
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 278
Szia,

olvasd el a topikban az első hozzászólásomat (1.es számú :-), ott leírtam a véleményemet.

Előzmény: Törölt nick (277)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 277
Milyen jó is kimondani, hogy jövő hónap 30-án már indulunk.
Valamikor korábban szó volt róla, de azért ujra kérdem azoktól akik már többször voltak,: tippeket a vacsorák kellemes eltöltéséhez.
Hová érdemes menni ? Árak ?
Gondolom nem közvetlen a strand környékén a legolcsóbb az étkezés ?
Sartit eddig csak tranzitban ismertük, idén viszont alaposan megnézzük.
Köszi előre is a tippeket !!
bogyó Creative Commons License 2003.05.05 0 0 276
Szerintem badarság. De most tényleg.
Előzmény: sartitanilla (275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!