mi a naszutunkat toltottuk (szept.10-20) Dominikan, Bayahibe mellett egy 5*-os szallodaban.
Kezdetben aggodtam en is a hurrikan miatt, annal is inkabb, hogy a magyar hirado indulasunk elott folyamatos hurrikan vonulatokrol adott infot. A tenyek: egy heten keresztul egy-ket kosza felhon kivul semmi sem zavarta meg a szikrazo napsutest. Az utolso 3 nap volt delutanonken borus, es 1x volt tropusi jellegu szakado eso. Semmi tobb. Dominika csodas hely, en mindenkinek ajanlani tudom, nekunk orok elmeny... es minden bizonnyal meg visszamegyunk :)
Nezd meg az angol oldalakat is. 350 ezerert 2 het all inclusive van! pl: www.firstchoice.co.uk
Hurrikan..hat szerintem nem gaz. Mi holnap reggel indulunk. Elegge utanna jartam ezeknek a hurrikanoknak, 2 eve nem volt semmi komoly dominikan, ami nyaralohelyet erintett volna. Ezenkivul a fobb viharok mar elvonultak..
Mi is épp október végén szeretnénk menni Dominikára nászútra, Punta Cana-ra terveztük. De engem eléggé riaszt a hurrikán lehetősége. Van erről valami meglátásod (vagy másnak? Ez nem éppen az északi oldal, bár nem is a déli)? Ti pontosan hova mentek? Én kb 350e/főért találtam all inc lehetőséget 7 éjszakára, Amszterdami átszállással. Ti a német irodával mennyiből hozzátok ki? Nem tudnád megadni az iroda elérhetőségét? Szívesen mennénk mi is nem magyar irodával.
Kell egy útlevél, ami még minimum 3 hónapig érvényes és egy túristakártya, amit vagy az utazási irodától kapsz, ha nem, egyénileg kell beszerezned. Megkaphatod a Dom. Közt. repülöterein is, 10 US Dollárba kerül és 30 napi tartózkodásra jogosit. Ha tovább akarsz maradni mint turista, akkor kiutazási illetéket kell fizetned a szigetröl való eltávozáskor.
Itt van egy táblázat a kiutazási illetékröl.
(Az US Dollar árfolyama most: 1 US $ = 33 dominikai Peso)
Igen. Ùgy, hogy elöször egy helyit küldesz oda az árat megkérdezni. A közbiztonság változó. Nagyváros, turistacentrum, strand - ezek veszélyesebbek. Egy kis településen, messze a turizmustól, ahol ismernek téged, biztonságban vagy. Ez az én személyes tapasztalatom.
Azt hogy tudod kikerülni, hogy a gringóknak szóló árat kapd? Helyi ismerőssel? A közbiztonságról nem írtál, hallottam ilyesztő dolgokat, más meg azt mondja nincs semmi gáz.
Számtalan ingatlanközvetitö van, de nagyon kell vigyázni. Például vannak telkek és ingatlanok, amiket csak a száraz évszakban hirdetnek, mert az esös idöszakban viz alatt áll. Azonkivül ha az ingatlan egy lakóparkban van, bele kell számolni a havi fix költségeket (biztonsági örök, utjavitás, zöldterület karbantartása stb.), ami lakóparkonként különbözö. Azonkivül a "Gringok"-nak ajánlott árak magasabbak, mint a dominikaiaknak ajánlott ár. Pl. egy dominikai tulajdonos (privát eladó) egy ismerösünknek 50 %-kal magasabb vételárat mondott, mint egy dominikai érdeklödönek.
Mondjuk egy a tengertől nem túl messze lévő, esetleg némi panorámás normál ( nem lepukkadt ), nem túl nagy de nem is egy luk ház megállhat 20 milla körül? Mennyivel olcsóbb kint egy hónap mint ittha ? Ja és a közbiztonság nem gáz?
Hurrikánbiztositásról nem tudok, de a német utazási irodák, ha veszély van, átirányitják a turistákat más helyekre, nem is repülnek oda. Ha már ott vannak a nyaralók, akkor biztonságba helyezik öket s gondoskodnak róla, hogy hazajussanak.
Ha annyira féltek a hurrikántól s mégis a Dominikai Köztársaságba akartok menni, akkor - mégegyszer leirom - az északi partot válasszátok. Nekünk ott van házunk, évek óta ott vagyunk ösztöl tavaszig, s a mi területünkön néhány kidölt fán kivül eddig semmi kár nem volt. Szerencsére. Csak szeles idö és esö.
Hurrikánra külön lehet biztosítást kötni? Engem is érdekelne német utazási iroda internet címe. Nekem hihetetlennek tűnik hogy külföldieket nem visz a thomascook, és pl. egy angliai magyar vendégmunkás mit csináljon jöjjön haza és innen menjen? Az itthoni irodák visznek külföldieket is az biztos. Szerintem lehet hogy csak Kubára vonatkozik, bár igazából akkor sem értem ők is uniós ország ( Anglia ) mi is.
Persze, hogy tudom mit jelent. Eléggé utánajártam ennek a hurrikán témának. Megnéztem az előrejelzéseket is. És természetesen ha mégis meghiusulna az utazásunk, erre plusz van egy biztosításunk.
A karibi térségben most a hurrikán szezon van, ez igaz, de ez a Dominikai Köztársaságban legerösebben a déli parton érezhetö. Az északi parton az ország belsejében levö hegyláncok lefogják a hurrikán erejét. (A legmagyasabb hegy: Pico Duarte, 3.175 m)
A karibi térségben november 30-ig tart a hurrikán szezon, most a Dean nevű hurrikán okoz szükségállapotot....ugye tudod mit jelent ez ? A neten találhatsz video filmeket, láthatod milyen puszítást végzett Dominikán. 150 km-es sebességgel halad Jamaika felé.....ezenkivül még 15 hurrikánt várnak.
Ha az időjárás miatt meghiusul az utazásotok kártérítenek ?
Mi német utazási irodával megyünk Dominikára a párommal október végén. Az interneten láttam hogy mennyire korrektek az áraik. Beszéltem velük telefonon elmondtak mindent, hogyan működik a foglalás, de egyáltalán nem volt probléma legalábbis náluk hogy mi Magyarországról foglatunk.
Segítséget kérnék! A Thomas Cooknál találtunk nagyon kedvező utat Kubába, de mikor telefonon érdeklődtünk náluk, azt mondták, hogy csak angol állampolgároknak értékesítenek utat. Tud erről valaki közelebbit? Olyan sok fórumozó írja, hogy külföldi utazási irodával utazott, akkor hogyan? Köszi.
Új vagyok ezen a fórumon. Mi is német utazási irodával megyünk, az áraik jóval az itteniek alatt vannak, még a kijutás költségeit számolva is. Október vége, november elején szeretnénk utazni. Punta Cana az biztos, szállodában még nem tudtunk dönteni. Érdeklődve olvasom a hozzászólásokat!
Párommal december 1-15 között leszünk Domonikán, Punta Canán. A Majestic Colonial szállodában fogunk lakni, ami képekről maga a paradicsom. Junior Suite Colonial szobát választottunk, amihez egy 25 nm-es jaccuzis terasz tartozik, ja és óceánra néző. Vip vendégek leszünk, külön transzferünk lesz a reptérről, mindezt az extra szoba miatt, amiből 1-2 darab van csak a szállodában.
A repülőjegy kiválasztásánál sem spóroltunk, ugyanis Boeing 747-essel - Jumboval -fogunk utazni Párizsból, amivel a második álmom válik valóra. Az első ugyanis a dominikai nászút.
Hazafelé direkt az esti járatot válsztottuk, hogyha minden jól megy, be tudunk iktatni egy karácsony előtti hangulatú párizsi városnézést.
Mindez persze nem olcsó mulatság 1 500 000 Ft/2 fő. De mi úgy gondoltuk, hogy ha már nászút, akkor adjuk meg a módját. Mindezt utazási irodán keresztül intéztük, mert nekünk már több éven keresztül bevált.
A szeptemberi nászútas párnak jó utat kívánok! Légyszi majd írjátok meg, milyen volt és hogy viseltétek a repüpőutat.
szept 9-20 kozott leszunk Dominikan, naszuton. 4 katalogus attanulmanyozasa soran jottem ra en is, hogy privat szervezesben jelentos osszeget lehet sporolni.
Mivel naszut, ezert mindenkepp 4-5* szallodat szerettem volna, es a dontesben nagyban befolyasolt a tripadvisor.com -on olvasott comment-ek.
Mivel kb 1 hete dontottem el, hogy Dominika legyen, ezert gondoltam mar "mennek" a last minute utak itthon is, es ezert kertem arajanlatot egy tour operatortol.
A kivalaszott bayahibei 5*-os szalloda, es a kivalasztott idotartamra, repjegy stb. (8-an lesz az eskuvonk, ezert mindenkepp 9-i indulast kerestem). A kapott ar: 1656 EURO/ fo.
Enyhen szolva tulzas az ar, igy inkabb en inteztem a foglalast.
Repulo: Budpapest-Frankfurt-Santo Domingo utvonal
Hotel: 10 ej/ AI
A vegosszeg: a dollar kedvezo arfolyama miatt is: 650.000 HUF/ 2 fo
Remelem az idojaras is szamunkra kedvezo lesz.
Aki mar volt korabban privat szervezesben Dominikan: transzfer hogy es mennyiert oldhato meg???
Na eszembe jutott a magyar panzió honlap címe: http://www.the-secretgarden.com/magyar.html ha valaki estleg magán szervezésben menne dominikára akkor érdekes lehet. Illetve itt egy másik, ez egy blog képekkel, egy olyan srác írta aki kint élt 10 hónapot cabareten mint kitesurf oktató. http://monnyonfel.freeblog.hu/
Asszem május az olcsóbbik fele az évnek, a tél meg a drágábbik arrafelé utazás szempontjából. Néztem fapados repjegyet is 2 főre Londonba ugyanaz a reptér ahonnan a dominikai gép indul 47 000 tokkal vonóval, jó előre megvéve. Úgyhogy elméletileg mondjuk jövő január 3v 4 csillag 14 nap Ai. 500000 két fő