Nem hittem volna, hogy ilyen hamar eltelik az idő december óta, mikor is megkaptam az időpontomat a MensMentisbe Breyer doktornőhöz február 5-re!
De hát ez a nap is eljött...
A doktornő tényleg nagyon-nagyon kedves, aranyos!
A Merckformin XR-emet lecserélte Eucreas tablettára! Hallott már valaki erről? Állítólag spécibb mint amit szedtem. Ebben is benne van a met hatóanyag és még valami más is. Örülök az új gyógyszernek, remélem végre hatásos lesz.
Azt mondta, hogy a nőgyógyim jó, jó úton jártuk, picit korrigált ezzel a gyógyszerrel, de szerencsére nem intett le az inszemről. :)
Ezután mentem Dusa Fannyhoz dietetikushoz! Ő is egy tündérbogár! Sokat segített, sok dolog letisztázódott.. de ugye Ti már sokmindenről felvilágosítottatok, úgyhogy könnyű dolga volt velem. :)
160 g CH-s diétára "ítéltek"! 2 hete próbálom már tartani, egész jól megy és fogytam is 2kg-ot.
Fannyhoz március 13-án megyek vissza, Breyer doktornőhöz pedig 2-3 hónap múlva friss terheléses értékekkel.
Pénteken pedig megyek a 10. napi UH-ra és ha minden jól megy, jövő héten INSZEMINÁCIÓ! :))))
Jaj Babh, nagyon sajnálom, úgy bíztam benne, hogy legalább neked sikerül! De nem adjuk fel! Nekünk is sikerülnie kell, hisz mindent megteszünk érte! Kapcsolódj ki egy kicsit, pl. esti gyertyafényes borozás? :-)
én Major doktornőhöz járok, ő is Mensmentis-es. De kértem most időpontot Breyer doktornőhöz is, hátha ő jobbat mond. Szerintetek júniusi hormonsor elég lesz neki, vagy csináltassak újat? Magánban olyan drága, államinál meg annyi idő! A terheléses cukor+inzulin januári, az nem kérdés. Bár kiváncsi lennék, hogy azóta változhatott-e, pl. a stimuláció miatt negatívan.
Tenyleg erdemes probalkozni a gyogyszerrel. Ugyan en xr-t szedek es szinten vekony vagyok, de lehet hogy egy masik fajta gyorsabban helyre tett volna. De azt tudjuk, hogy ahol nincs felesleges zsir, azoknal eleve sokkal lassabb a javulas, sajnos nem par honap, de mit tehetunk?! En ugy erzem, hogy vegig fogom szedni es kb csak az xr szedheto terhesen.
Eci nekem is akkor sikerült a lombik, amikor Breyer doktornő azt mondta most sikerülni fog és kell, mert tökéletesen helyre tett. Merckformin xr szedtem napi 2x850 és bromót a prolaktinomra. Szinte minden nap 40 perc Réka torna és szigorú diéta!!! De annyira, hogy efy esküvőn egy szem sütit sem ettem! Iszonyú volt, most annál többet bűnözők! :(
Köszönöm lányok, drágák vagytok! Provance, pont úgy érzek, ahogy te is! Most addig nem megyek újra, míg ez nem javul. Gyógyszerváltás mindenképp kell, egy lány mondta, hogy nála sem vált be a Merck xr, és akkor Eucreas-t kapott Tűű doktortól. 3hónap múlva terhes lett. Állítólag a Merck nem mindig olyan hatékony vékony testalkatúaknál - én az vagyok: 160 cm, 50 kg.
Babh, genetikára gyakorlatilag magamtól megyek, amikor felvetettem, az orvos annyit mondott, hogy "ja, az még nem volt?"
Csajok kérdésem lenne, hogy van valaki akinek az Amh hormonja 0,1 lett és sikerült petesejtet nyerni! Egy barátnőmnek lett ez az eredmény és a doki azt mondta petesejt donor jöhet csak szóba, viszont arra nem lesz pénz !
Eci draga! Nagyon sajnalom! De nagyon kivanom Neked, hogy legyen erod renbe tenni az ir-t. Nekem is sok fagyisom volt, az ir em nem volt okes. De csak csinaltam egymas utan harom beultit. Aztan azt mondtam eleg! Addig nem lesz ujabb, amig az ertekeim nem javulnak. Ez augusztusban volt. Es most lettbolyan amivel elengedett az MM es dokim, hogy folytathatjuk. Lehet, hogy tenyleg a gyogyszervaltas kene. En sem sportoltam nagyon. Aztan megembeltem magam es most szinte naponta kardiozok husz percet. En sem tudok altenativat az ir re. Van egy amerikai cucc, nagyon draga, de dieta nelkul az sem mukodik. Biztosan van olyan gyogyszer, ami segit. Te normal testalkatu vagy egyebkent?
Nusika! En is csak a neten olvasgattam a beagyazodasi verzesrol. Tarthat tobb napig, naponta a tisztasgin egy foltot hagyva, de van akinek kevesebb vagy akar tobb. Inkabb elenkpiros szokott lenni. En azt mondom, hogy hat nappal a blaszto beultetes utan mar kimutatna. De Neked kell eldonteni, hogy ha negativat latnal akkor azt mennyire viselned el. En mindig koran kezdek tesztelni, hogy ne erjen sokkent, amikor mar tuti negativ plusz aztan a vervetel. Drukkolok nagyon!
eci, sajnálom :((( erre nem lehet mit mondani, ölelést küldök!
esetleg ir-re gyógyszerváltás? nálam az hozott javulást, meforallal kezdtem, most merck xr.
az alternatív dolgokról nem tudok mit mondani, éveken át majdnem mindent megpróbáltunk (gondolom, mindenki kapaszkodik a legapróbb szálba is közülünk), de semmi nem jött be. Így én bevallom, egyáltalán nem hiszek már ilyesmiben
Sziasztok, nincs jó hírem, ismét nem sikerült. 8.30-tól kb. 13..-ig vártam, hogy bejussak az orvoshoz, elég idegtépő volt. Sajnos semmi "okosat" nem tudott mondani, hogy miért nem tapadt meg, de bíztatott, hogy 34 évesen 11 fagyasztott embrióval sikerülnie kell. Most még elmegyek genetikára, ill. megpróbálom rendbe tenni az IR-emet. Csak ebbe tudok kapaszkodni, mert más hibát nme találtunk. Addig nem futok neki újra, mert kell valami, amiben hihetek újra, ami miatt a következő más lesz. Eléggé el vagyok keseredve, eddig most borultam ki a legjobban. Szerencsére ott volt velem a férjem, sokat segített, hogy vigasztalt. De nem adom fel, már azt gondolom végig, hogy mit tudok még tenni az ügy érdekében.
IR-esek: mit gondoltok az akupunktúráról, ill. a gyógygombákról az IR kapcsán? Érdemes lehet ezeket kipróbálni? Esetleg egyéb alternatív ötlet? A diéta+gyógyszer+sport kombó 1 év alatt nem hozott eredményt, illethe hozott, mert rosszabb lett, mint volt. ELismerem, a sport kevesebb volt a kelleténél, de a diétát igyekeztem tartani.
Nem nem kell hozzá norbál betét csak tisztasági.Lehet hogy a teszt már ki mutatná???És meddig tart majd ez a vérzés féle?Már be telefonáltam a Kaáliba is és azt mondták hogy lehet hüvelyi vérzés de ezt pontodan nem tudják és hogy az orvosom majd fel fog hívni hát már várom.És köszönöm a válaszodat :-)
Nusika! Ne izgulj :-) Tenyleg lehet beagyazodasos verzes. E nholnap mar biztos tesztelnek. 5 naposaknal a harmadik napon kezdodik a beagyazodas. Persze semmi sincs kobe vesve. En nem szoktam hitegetni a lanyokat, de en inkabb azt mondom, hogy ez jo. Pesrze ha nem kell normal betet hozza.
Szerda délután volt a beültetésem 5 napos babákat kaptam vissza és ma megjelent nálam a rózsaszines vérzés ez most akkor mit jelent hogy nem tapadtak meg???
És mikorra kellene beágyazódniuk, vagy most mit csináljak :-( ?Kicsit kétségbe vagyok esve,de nagyon gratulálok a kismamiknak.
Babh, általában olyan 10 körül szokott meglenni a vérvétel eredménye. Már nem alszom jól, nagyon izgulok! Én nem is tudom mi lesz, ha nem sikerült... Én megfogadtam, hogy nem tesztelek, így direkt nem is vettem tesztet, hogy ne legyen kísértés.
Tatika, én már írtam, hogy nekem 85 ezerből kijött az egész. 2-9. napon Fostimon (ezt mástól még nem hallottam, hogy kapta volna, érdekes), 7-9. napon Cetrotide, aztán 9. napon Ovitrelle tüszőrepesztő. Leszívás után gyulladásgátlók: Augmentin és Metypred, beültetés után Crinone gél és Agolutin progeszteron injekció. Ezt a férjem adja be fenékbe, de ezt nem sok mindenkinek adják. A második stimulációnál annyi különbség volt, hogy 1 nappal tovább kaptam az Fostimont és a Cetrotide-et, mégis 15 petesejt lett és 14 megtermékenyült. Elsőre 8 lett és 7 termékenyült meg. Mondjuk mássodjára kicsit túl is stimuláltak, elég sok infúziót kaptam.
Az altatás egy érdekes dolog, én jobban félek tőle mint a leszívástól, mert a laparoszkópiás műtét után elég rosszul voltam tőle. A leszívás nekem elsőre egyáltalán nem fájt, másodjára kicsit, mert akkor sok volt a petesejt. Nagyon sokan mondják, hogy nem fáj, de egyénfüggő. Kevés petesejtnél inkább javasolják az ébrenlétet, mert akkor kevésbé sérülnek a peték. Ezt Konc tanár úr mondta. Viszont múltkor egy lánynak 40!!! tüszőt szívtak le, 20-25 nagyokat, sszegénynek nagyon fájt és ráadásul "csak" 18 petesejt lett.
Hajrá Zoli, Noémi nagyon szép baba, gratulálok :)))
Zsókinca, holdacska köszi! Legjobb lenne tényleg egyszerre beadni, bár én a menopuron esnék túl először, a gonalnak olyan "kedves" tűje van :))) és én meg annyira rettegek a szúrástól :) nekem jobb előbb a rosszabbikon túlesni.
Tatika, a Kaáliban elég szép várólista van tb támogatott lombiknál, ha nem támogatott, akkor persze nem kell várni
Nekem már eleve különbözik a két stimu, az előzőnél csak Gonal volt és cetritide, most már kezdésnek gonal + menopur, mert az előzőre viszonylag szarul reagáltam (összesen 6 db tüsző volt, amiből 4 maradt végül). De ez annyira személyre szabott, hogy egy másik lánynak ugyannál a dokinál is más összegre jött ki a végén.
Fogamzásgátló, utána gonal F 10 napig, merional 11 napon 2 db, 3 db cetrotide és a tüszőrepesztő, 7. naptól kétnaponta UH, 14. napon leszívás. Kettőt visszakaptam, kettőt fagyasztottak, 25 eFt/év volt akkor még, azóta már szerintem emeltek év elején)
Perika,Neville,Csoki ,Moha és a többiek néha be benéznek.
Ölellek))
Tatika
Én úgy tudom,hogy a short nál csak gonal van meg valami esetleg még mellé.Ha cetrotide is van,akkor az antagonista protokoll.
Ez visszafogja a tüszőket,hogy ne repedjenek meg.Emiatt is tudja jobban szabályozni a doki a termelődését.
Van a long,aminél a 20. nap körül kezdenek szúrni,ált gonapeptylt.Az leállítja a petefészket és amikor a 2. naptól mellé adod a többi szurit,akkor indítja újra a szervezet a termelést.
Az a leghúzósabb általában,mert ha jól belegondolsz,akkor 20-25 napon keresztül szúrkálod magad,.
Szerintem felesleges számolnod előre,úgyis személyre szabottan lesz a gyógyszered megállapítva.
50-300 ezerig bármilyen összeg kijöhet.
Reméljük,minél kevesebb szuri kell majd és szépen reagálsz majd a kezelésre!!!
Nekem a ciklus 2. napjától kellett Gonal-F-et (tüszőnövesztő) szúrni.. Ezután a 6. napon UH, 4 tüsző a bal oldalon, 3 a jobb oldalon. (elég kicsik voltak még) Kellett még Gonal-F, aztán a 8. napon UH, még kellett Gonal-F és Cetrotide (ami leállítja a repedésért felelős hormont) aztán 10. napon UH, még Gonal-F, Cetrotide, 12. nap hajnalban repesztő szuri, hétfőn azaz a 13. napon leszívás altatásban.
A Kaáli Intézetben alap az altatás, nem is beszéltünk másról. Nem fáj, utána egy kicsit görcsölget a has, de két nap és semmit sem érzel.
A leszívás után telefonálni kellett, 7 tüszőből 6 petesejtet tudtak leszívni, melyből 6 meg is termékenyült. Mindegyik nagyon szép volt.
A 16. napon volt a beültetés, az sem fáj, olyan mint egy inszemináció. 2 embrió lett beültetve (3 naposak), 4-et pedig lefagyasztottunk az orvos javaslatára, mivel nagyon szépek voltak. Ez a fagyasztás 1 évre 25.000,-Ft-ba kerül.
Utána kaptam Utrogestant, amit még mindig használok. Csütörtökön kell tesztelnem, reméljük a legjobbakat. :))
Hát röviden velem ennyi történt az elmúlt 3 hétben.
Nagyon reménykedek, hogy elsőre sikerülni fog. :))))) Ha bármilyen kérdésed van, írj nyugodtan.
Ja és volt, hogy 8-ra mentünk vv-re a BMC-be, és kb fél 2 volt, mire végeztünk, mondjuk az eredményt is meg kellett várni, de nagyon sokan voltak!! (bár karaácsony elötti dömbing volt.
És ha jól tudom Sz. doki március körül szabira megy, és próbálja ugy tervezni a pácienseket, hogy vagy beférjen elötte, vagy csak utána. Mert a szabadságok alatt másik orvos néz meg, ha épp stimu alatt vagy, de akkor még többen vanak...
Üdv itt a fórumon, meg persze mindenkinek aki mostanában csatlakozott!
Nekem long protokol volt, kb 180 ezerre jött ki a gyógyszer, plusz 35 ezer a sp. fagyasztása, mert nekünk igy gyűjtöttek a megtermékenyítéshez eleget.
A lesziváshoz KÉRJ altatást!!! Mert az hülyeség hogy nem fáj, és csak két szúrás!!!! Sokkal szarabb, mint pl a spirál levétel... hidd el, én hittem ababn, hogy nem kell , de ha kellett volna megint , akkor tuti kérek!!!!
Gondolj bele, ilyenkor a hormook miatt sokkal érzékenyebb vagy a fájdalomra, sőt a petefészkeid nagyobbak, extra érzékenyek... De a betadinos törlés sem leány álom!!!!
Egyébként én is BMC-ben, Sz. dokinál voltam. A long -nál az első adag gyógyszerem a gonapeptyl 60000 volt, kezdésre, aztán 2 hét mulva kb. 80 ezer a gonal + menopur, kb 3 nap mulva ujra kellett menni uh-ra, akkor kaptam még az utóbbi 2 ből , szintén kb 80 ezer, aztán sp- fagyasztás a páromnak 35 ezer, ovitrelle, (tűszőrepesztő) 2*2800 ft. kb a 2 db, makd a leszívás után anitibiotikum (ebből a drágább helyett ki lehet váltani az olcsóbbikat, ami 5000 helyet 300 ft volt!!!! Meg Metrypred, az allergiámra, mert az egyik infúzióra allergiás lettem. Az kb 3-500 ft volt.
Plusz e mellé femibion 800, meg egyébb C vitamin, a páromnak is, a kezdés elött 2 honappal nagy dózisú C-t és E vitamint kellett szedni, de igy utólag láttuk, hogy számszeriben nem lett semmilyen változás, sztem a Ferulant, vagy a Fer 14 sokkal jobb.
én 3 naposakat kaptam vissza, 2-t, és plusz 2 -t tudtak fagyasztani (blasztot), De szerencsére, 1 meg is maradt, szóval, már nekem sem kell többett mennem, a vv után (2 héttel a ET után), 1 hét mulva, petezsákot láttak, +1 hét multva szivhang is volt. Igy elbúcsúztunk a BMC-től. Ja és az ET után Crinone-t kaptam (15 db van egy dobozban, 15 napig elég,) aztán mivel nem birtam utrogestant napi 3*3-at, azt 1 hét mulva kezdem leépíteni, a betöltött 12. héttől kezdve 2 naponta. Mert a Sz. doki, aki már a 8-9 héttől le akarta építeni, a saját dokim engedte, sőt ajánlotta megtartani azt a 12. hétig fixen.
Remélem tudtam segíteni én is kicsit. Ja és nekem meg kellett venni az összes szurit, kivéve az utroban volt segítségem. De ez egy másik történet. ;)
Zsumi, én is ezeket kaptam, illetve reggel ment a gonapeptyl, este meg a gonal + menopur, egyiket az egyik oldalra, másikat a másikra. Ált. előbb adtam a gonalt, ert az kevésbé fájt, és gyorsan túl voltam rajta. aztán kb 20 perc mire a levegőt kinyomtam a menopuros fecskendőből.. :)))
Én amikor a gonal mellé kaptam szurikat még,mind egyszerre adtam be.Annyit csináltam,hogy az egyiket az egyik oldalra,a másikat meg másfelé,nem egymás mellé közvetlenül.
De szerintem biztos jönni fog olyan valaki,aki pont ezeket használta,mint te.
Ez volt az első stimum. Előtte úgy volt,hogy cisztáim vannak,de a hormonok jók,nagyon magas az AMH értékem(8.8) és emiatt elég lesz nagyon kevés szuri.
IR re diétáztam,minden cisztám eltűnt,így az AMH is lement a normális értékre (2.2 )
Hogy miért döntött az antagonista mellett doki,ezt tőle kéne megkérdezni.Állítólag ezzel nagyon jól tudják szabályozni a petesejtek termelését,vagy még a long-gal is.Na az nagyon hosszú,mert az a ciklus 20. napja körül kezdődik és a következő ciklus majdnem közepéig tart.
Ez az antagonista a ciklus 2. napjától kezdődött.
Nagyon jól reagáltam a szurikra,az első uh alkalmával,ami nekem az 5.napon volt,már akkora tüszők voltak,hogy 2 nap múlva mehettem volna leszívásra.De a doki szerint ilyen még nem volt,hogy 7. napon leszívás,így húzta még egy kicsit.Emiatt kaptam sok cetrotidet,hogy el ne durranjanak a nagy tüszőim.
Leszívás így 10. napon volt végül.15. napon pedig visszakaptuk a 2 blasztot.
Na a menete az volt,hogy mikor megvolt minden papír,voltam a 20. napon uhn,és mivel szép tiszta volt minden,így felírták a szurikat.Mivel nagyon messze lakunk pesttől,így azt javasolta a doki,hogy elég lesz odateleonálni,ha megjött,nem muszály felmenni a 2. napon uh ra(normáális esetben ez aszokás).
Telóztam és megkaptam az engedélyt,hogy szúrhatok(nekünk a decemberi ünnepek miatt kellett csak egyeztetni,hogy beférünk e még karácsony előtt,vagy átcsúszunk januárra).
Befértünk)
Elkezdtem a gonalt,ez ment 4 napon keresztül,majd fel Pestre.Uh és vv volt.
Majd mivel már ekkor 20 mm tüszőim voltak,így kaptam a gonal mellé luverist,meg cetrotide-t is. 2 nap múlva megint uh.
Akkor már nagyon sokan volta és nagyok,így másnap este adhattam be a repesztőt,de még minig szúrtam a gonalt,luverist és cetrot is.
Csütörtökön repesztés volt,majd még pénteken volt egy utolsó cetro nekem,a többi már semmi nem kellett.
Szombaton volt a leszívás.Nekem altatásban ,én kértem,és nem ellenkeztek szerencsére.
9 et szívtak le,ebből 7 volt teljesen érett-.Ők mind meg is termékenyültek.
Itt a BMC ben elviszik az embriókat az 5. napig,akinél csak tudják.Nekik nagyobb esélyük van a megtapadásra.
Nekünk sajnos nagyon rossz a sp eredményünk,így gondolom ez is nagyban befolyásolta,hogy a végére csak kettő szép maradt,de mindegy is,mert az egyik szépen nő azóta is)))
Fagyasztani sajnos most nem sikerült,de ezt jelnek vettük))
Itt a fagyasztás ingyenes,annyi,hogy minden évben írásban nyilatkozni kell,hogy szeretnéd e a további évre is a tárolást kérni vagy sem.
Igaz a fagyibaba visszaültetése 100 ezer ha saját zsebből ,tbn kívül fizeted,de szerintem az összes több vozsgálattal nagyon sokat lehet megtakarítani.Az sem mellékes,hogy nagyon hamar lehet haladni,valamint a biológusok,orvosok profik.
Persze kinek a pap,kinek a papné....Mindenkinek az lesz a favorit,ahol a baba sikerül,ez így természetes.De én voltam a Kaáliban is,nem bántam meg,hogy eljöttem onnan.Ki tudja,épp mire várnánk még mindig.....
Azért nem lett short mert kevés tüsződ lett? Most egy kicsit a többi dologról faggatnálak! Tehát, elkezdődik a stimu. Nagyjából hány naponta kell a dokihiz menni? A leszívás fáj? Mennyibe kerül a tárolás? Bocs a sok kérdésért.
Tatika, az első lombikom kb. 140 eFt-ba került, a mostani már jóval több lesz. Több cucc kell, változtatott a doki, mert elég kevés petesejtem maradt. Sajnos ez tényleg az eredményeid függvénye
Hoyg nektek mennyibe lesz a kezelés,az függ az eredményeidtől.Ha a hormonok rendben vannak,akkor ált . short protokoll megy,az elég olcsó.
A vizsgálatokra,vv re egyáltalán nem kell sokat várni.Az uh ra néha igen.mert a leszívások,beültetések egymást érik,és először oda mennek a dokik.
Mi nagyon hamar végeztünk,de nem is mentem oda hajnalban,csak ha beavatkozás volt.9-10 köül érkeztünk,volt mikor fél óra múlva már hazafelé mentünk.
Ha viszed a papírjaid,amiket eddig kaptál,nagyon hamar mehetsz a programba.Itt nincs várólista!!! Ha megvannak az erdeményeid,a követlkező ciklusban lehet is kezdeni)
Tatika, a BMC-ben 3-4 ÓRA is lehet a napi várakozás, mire bejutsz az orvoshoz. Arra, hogy elkezdjék a kezelésed, szerintem nem kell sokat várni. Én úgy láttam, hogy az újonnan érkezőket egyből beküldték az orvoshoz, ált. Szűcshöz, mert ő van a legkevésbé leterhelve.
Babh, mostmár kibírjuk ezt a pár napot! Én hétfőn megyek és ma már nem aludtam túl jól az izgulás miatt, de reménykedem, hogy jó hírt kapok majd! Múltkor sem volt tünetem és mégis (kvázi) terhes voltam!
Provance, jó sok vizsgálatod volt már! Az IR-rel hasonló cipőben járunk, nem igaz, hogy mennyi lány életét keseríti ez meg! A diéta mellet a sportot is betartottad? Nekem az megy nehezen. Fú, szörnyű lehetett az a vizsgálat, nekem a HSG volt ilyen rettenetes, pedig sokaknak meg sem kottyan.
Kriszta, ezek szerint te a Kaáliba jársz, ugye? Itt többen írták, hogy ott is az elsővérvétel beültetés után ingyenes, de ezt ők jobban tudják. Biztos nem lesz erre szükség, de negatív teszt esetén is érdemes vérvételt csináltatni, hogy lásd, emelkedett-e valamennyire a hcg, azaz elindult-e valami. Ezt csak azért írom most, mert később nem fog eszembe jutni, de biztos sikerül és akkor ez nem lesz téma ;-)
Tátika, nekem a BMC-be nem kellett beutaló. Én először Zeke doktor magánrendelésére mentem, és utána már a kórházba. Szerintem ő nagyon jó szakmailag, sok nagynevű orvos hozzá küldi a pacienseit. Nekem mindkét stimuláció kijött kb. 85 e Ft-ból, nekem antagonista protokollom volt. Ezen felül van még, amit amúgy szedek, vitaminok, Merckformin, Bromocriptin, L-Tiroxin... ezek viszont nem olyan nagy tételek szerencsére. Az ár tényleg azon múlik, hogy jól érnek-e a petéid, nekem elsőre így is 8, másodikra 14 lett. Itt a fagyasztásért nem kell fizetni, viszont azok beültetése drágább mint a Kaáliban, 100 e Ft. A BMC-ben a várakozás tényleg durva időnként, akár 3-4 óra (de jó esetben csak 1 óra). Mindenki kedves és segítőkész. Ja, nekem is volt 3 inszem-em, 1 petevezetőm van csak plusz IR-em, mást nem találtak.
Az talan -de ennyire nem ertek hozza- adhat egy kis tampontot, hogy az inszemek alatt mennyire konnyen ertek a tuszok. Hanyadik napra es mennyi szurit kaptal, hany egyseget.
Engem nem hívtak be vérvételre, csak ha az otthoni tesztelés pozitív lesz, akkor kell időpontot kérnem vérvételre. Olyan lassan telik az idő, hol van még csütörtök. :) Nagyon várom, és nagyon bízom benne. Nekem a sok injekciótól nagyon fájt a mellem egészen a beültetésig, de most máshogy fáj, csak a mellbimbóm és a mellem külső fele érzékeny, de nagyon.
Nekem most volt az első lombik, az megállt 140.000,-Ft-ba, a fagyasztással együtt. Az inszemek kb. 60-80.000,-Ft-nál álltak meg havonta. A Budapesti Kaáliba járunk. Minden orvost csak ajánlani tudom. Kedvesek, segítőkészek, nem pénzéhesek.
Ezek az összegek nagyban függnek attól, hogy milyen injekciókat, gyógyszereket, kúpokat kell venned. Ezt csak akkor tudod meg, ha már belekezdtél.
Ne legyél elkeseredve, mindig a rossz után jön valami jó is! Én is ebben bízom! :)
Köszönöm a választ! Neked miért kellett a long? Egyébként így 4 inszem után csak úgy mejelenek egy lombikos kórházban? Vagy kell az inszemes dokitól valami javaslat?
A költségek nagyban függnek attól kinél milyen protokollt alkalmaznak, nálunk long-ok voltak és ált 220 ezer körül állt meg minden egyes alkalommal, ezek csak a gyógyszerek, mellé még terhesvitamin stb.A vizsgálatok ingyenesek, viszont mindig sokan vannak, sokat kell várni.
Eljött az idő, mikor az inszem fórumról, ide jutottam...
Sajnos a 4. inszemem sem sikerült és most egyre jobban úgy érezzük, hogy rajtunk a lombik fog segíteni.
A segítségeteket szeretném kérni!
Vannak dolgok, amikkel tisztában vagyok a lombikkal kapcsolatban, de jobb lenne, ha páran leírnátok, hogy ki, hová jár, mik a lombik előzményei, és nem utolsó sorban az anyagiak.
Mikor elkezdtük az inszemeket még volt némi spórolt pénzünk, de sajnos ez már a múlté.
A mi történetünk (bár látok itt ismerős neveket, ők nagyjából már ismerok a sztorit):
Kiderült, hogy a párom szervezete nem termel csíra sejtet, tehát spermát sem tud így előállítani. Emiatt döntöttünk a donor spermás gyerekvállalásnál.
Ami engem illet, az inszemhez szükséges vizsgálatokkal minden a legnagyobb rendben. (ezért nem is értem, hogy miért nem sikerül)
Ugyebár a donor nekünk minden hónapban 50.000 Ft, plusz a tüszőrepik, Crinone gélek, felrohangálások Pestre, havi 100.000 Ft körülre jött ki.
Tudom, hogy a lombik még húzósabb, de jobb lenne, ha nagyjából a pontoshoz közelítő értéket tudnék, mert akkor egyszerűbb lenne a gyűjtögetés.
Most kb. 2 hónapot pihenünk ill. spórolunk.
Tehát lányok, nagyon-nagyon kérlek benneteket, hogy írjátok le, hogy hová érdemes menni, melyik dokit érdemes keresni és milyen összegre számítsak.
Hatvan közelében lakunk, tehát Budapest van hozzánk a leg közelebb.
Előre is nagyon szépen köszönöm (egy rettenetesen elkeseredett lány)...
Jahm az elmebaj az nem sok embert kerul el ilyenkor. En mar nem is tudom, mit vennek tunetnek... Most peldaul magatol eleg magas a progim, tegnap voltam vervetelen es kb ugy faj, mint utroval meg soha...
A sztorim roviden. Egy ev probalkozas utan a ferjemet vizsgaltattuk meg es ott ki is derult, hogy csak lombikkal lehet baba. Nekem kicsit kesobb kiderult a magas tsh, plusz prolaktin. Mi Nemetorszagban csinaljuk a lombikot, mert kozel lakunk, szoval nem Magyarorszagon. A lombik elott kertek hiszteroszkopiat alap genetikat. Minden rendben. Tavalyelott Oktoberben lombik 15 megtermekenyult. Itt ugy van, hogy nagyon szigoruak es a megtermekenyites utan rogton, azaz 0. napon fagyasztanak, mert nem szabad tobbet kultivalni, mint amennyit visszaultetnek. Igy sok fagyink lett es ugy nez ki fel is eljuk oket.... Tehat Oktober. Aztan en Januarban elmentem IR vizsgalatra, mert ugyan tuneteim nemigen voltak, de az lh-m igen magas volt mindig. Na itt el is buktam. Nem tudom ertesz e az ertekekhez, de leirom.: 6, 88, 44. Elkezdtem a dietat, az sima nodokim nem nagyon aggodott emiatt, mondta hogy csinaljuk csak a fagyit. Marciusban kaptam merck xr. Breyer Helgahoz mentem. Csuda egy doki, imadom. Csak nem tiltott le egyertelmuen a beultetesektol, nekem kellett belatnom, hogy feleslegesen csinalom. Szoval a friss utan volt harom fagyi, soha semmi nem tortent. Augusztusban voltam kontrollon az ertekek harmadolodtak. Emeltuk 750-re az adagot, es akkor en lenyugtattam magam, hogy Eszterke szepen maradj a seggeden. Varjuk meg amig az ertekek helyre kerulnek. Senki nem biztosit afelol, hogy emiatt nem volt megtapadas, de mast meg nem talaltunk. Kozben szinten maganszorgalombol voltunk genetikan, trombozis, cisztas fibrozis, immunologia, alap immunbetegsegek, van e valami ilyen folyamat. Minden negativ. Aztan Augusztausban a negyedik utan a lombik dokim is kiirt meg vizsgalatokat, van e gyulladas a szervezetemben, egyeb immun cucc, olosejtek, de semmi. Ja, a folsav felszivodasi gond derultki es d vitamin hiany. Mara ezeket is megoldottuk.
Szoval most Januarban volt megint terheles, lement 3, 41, 32 es erre azt mondta a Doktorno, hogy a hozzam viszonyitja az ertekeket, az eddigi szamokhoz stb, es ez mar jo. Szoval igy.
Na es tul vagyok ezen az endo scratchingen. Hat nem szepitek, nekem nagyon fajt. Mar amikor meglattam a katetert ereztem, hogy gaz lesz, mert lattam rajta, hogy vastagabb, mint a transzferes... Szoval uhh, nekem eddig soha semmi se fajt, ugyhogy most kamatostul kaptam vissza... Ilyen eles kiszamithatalan rohadek fajasok, nehez korulirni. Szerintem semmi koze a menzesz gorcshoz, az tompa es olyan lukteteo-hullamzo. Van akinek egy ciklusban tobbszor is csinaljak, hat nem tudom, biztos kernek valami durva izomlazitot elotte, transzfer elott is kapok kupot es igy meg se erzem az egeszet. De ha ez kell a sikerhez nyilvan tuleltem. Nem verzek, es azota alig valami kis apro izet erzek a mehemben, de szora sem erdemes. Mondjuk nem olyan reg ota csinaljak, szoval lehet, hogy annyira nem volt gyakorlott ebben a doki.
A poen az volt, hogy van egy dokim, akivel mindig emailben konzultalok, de meg sose latta a privat reszemet, mert oten vannak dokik es se a leszivast, de a negy beultit nem o csinalta. Na de most ott volt meg a foorvos es mondta, hogy ha nem zavar itt marad, mert o meg nem tudja hogy kell. Mondom ugyanmar persze. NA levetkozok felugrok a szekbe, erre csorog a telefonja a a masik dokinak uh fej mar a kezeben. Kimegy. en osszezarom a labam, varunk az en dokim ott van plusz egy nover, mondj, hogy leengedi a szeket mert ez a telefon jo par perc lehet oltozzek csak vissza, a mondom jo lesz igy felulok, labam keresztbe es kellemesen elcsevegunk, eleg vicces volt. En aztan mar nem jovok zavarba szerintem semmitol. Majd ha szules kozben becsinalok esetleg, talan akkor :DDDD
dettó semmi tünet, tudom, tudom....még mellfájdalom se pedig crinontól szokott, hasam időnként görcsölget, de amikor biokémiai lett a vége akkor is így volt, egyik pillanatban tök pozitív vagyok, másikban meg érzem a csődöt.
Ráadásul a rendelt tesztem sem érkezett meg, így leghamarabb hétfőn ér ide abból meg csak kedden lehet tesztelés,akkor meg úgyis megyek.
Nemtom Ti hogy vagytok vele, de ebben az egészben az idegőrlő várakozás és bizonytalanság a legrosszabb-már hülye jóslásokat csinálok a neten hogy sikerült-e, jó lenne magunkba látni!
Szia Kriszta, valakinek megjön az utro mellett is, valakinek nem. Tudom, ez most nem volt nagy segítség :-) Én hétfőn megyek vérvételre, nekem sincs semmi tünetem. A mellbimbó érzékenység volt, de az is elmúlt. Igyekszem nem következtetni ebből semmire, mert nem is érdemes, ez is mindenkinél változó.
Megvolt az első transzfer, 2 embrió lett beültetve. Eltelt azóta egy hét, de nem igazán érzek semmit. Igazából a mellem és a mellbimbóm nagyon érzékeny, de nem tudom milyen a szurkálós érzés. :)
Alig bírom ki még egy hétig, már szeretném tudni, hogy itt vannak-e velem a babucik!
Nagyon reménykedem.
Olyan kérdésem lenne, hogy amíg az Utrogestan-t használom, addig nem fog megjönni a menzesz, ha esetleg nem sikerült?
Carolina, én azt gondolom, hogy máshogy ezt nem is lehet csinálni, muszáj pozitívan nekikezdeni ennek az egésznek. Én még nem igazán találkoztam megfáradt lányokkal a BMC-ben. Engem inkább a beülti utáni itthonlét alatt tud néha elkapni a bizonytalanság. Jobb lenne,ha lenne valami tünetem, az megnyugtatna, de semmi! De már csak 3 nap az eredményhirdetésig! A hétvége azért könnyebben el fog telni, ha a férjem is itthon lesz. Aztán hétfőn megtudjuk, hogyan tovább, boldog babavárás, vagy egy sor új vizsgálat... Mindenesetre egy időpontot már kértem Breyer doktornőhöz, márciusra kaptam. Eddig Major Judithoz jártam, végülis nem volt vele sem gondom, de hátha B.H. mond valami plusz okosságot. a merckformint le kell cserélni, az tuti.
Jaj Zsókinca annyira igzultam már alig vártam, hogy menj uh-ra, lassan telt az idő. Én mondta, hogy itt leszek, ha egyszer rajtad lesz a sor. És végre eljött a te időd is. Te annyi mindenkivel izgultad már végig ezeket a hónapokat, most én is szeretném veled. :)
Kitti balerina lesz, Gergő meg pók! :) Ígérem hozok majd képeket.
Képzeld Gergő mostanában ezt mondja: "Anya főzöl nekem kávét?" Persze forró csokira gondol, de olyan aranyos.
Kitti meg ezt mondja:
-Anya neked már nem lesz több esküvőd.
- Hát remélem :)
- Nekem lesz, majd meghívlak.
- Köszönöm aranyos vagy.
- De csak akkor hívlak meg anya, ha vigyázol öcsire, hogy nem rosszalkodjon.
- :)))))))))))
Hát kész voltam, de elmagyaráztam neki, hogy mire neki lesz az esküvője már öcsike is nagy lesz!
Piroska! Biztos ijeszto, de amugy gondolj arra, hogy a menstruacios verzest is sokan soknak latjak es kozben azt irjak, hogy csak egy ket evokanal vert es nyalkat vesztunk ilyenkor, kozben meg olyan erzese van az embernek, mintha egy egesz cseszenyi folyadek tavozna a napok alatt.
Zsokinca! Ugy orulok! Annyira huha es 8 ev es es es ... Nem tudok normalisan fogalmazni :)
Carolina! Fantasztikus a hozzaallasod :) En sem vagyok szerencsere megkeseredve pedig itt az otodik beulti par het mulva. Ma voltam a sima nogyogyaszomnal es megbeszeltuk, hogy akkor termeszetes ciklus lesz csak tuszorepit kapok. Kepzeljetek, itt Pregnylt adnak, tudom, hogy MO-n nem nagyon adjak ezt vagy egyaltalan nincs, talan azert mert tul olcso!!! 9 euro volt es ebbol nekem kevesebb, mint kettot kellett kikohognom. Uncsi orszag, de legalabb van penz az egeszsegugyben.
Ma vagyok 7dpo-n neztunk progit. Jo magas! :) Ezek utan kivancsi vagyok, hogy lesz e barnazas, ha igen akkor merje valaki azt mondani, hogy progi hianyom van :) Ovu elott avivaztam es jo fajdalmas is volt az o ugyhogy biztos szep nagyra nott a tuszo.
Holnap megyek mehbiopsziara, vagyis csak erre a felsertesre, de ezt NemetO.-ban csinalja a lombikos dokim. Legombol rolam 100 eurot, de nem erdekel, adok egy eselyt, ezt most nagyon kezdik nyomatni otthon is.
Puszi Nektek, majd jovok. Beszamolok, hogy milyen volt, ha valakit erdekel :)
Zsókinca nagyon örülök, hogy már itt tartassz!!! Gratula!
Hajrá Zoli nagyon édes a picurkád!!
Csajok biztos ismeritek a történetem, 4inszem-4lombik van mögöttem ...
DE egy biztos, minden egyes lombikot egyre erősebben csináltam és akartam!
Az első inszemeknél miután megjött sírtam. Az első lombik után határozottan kiborultam,
zokogtam hetekig. És ahogy telt az idő egyre erősebbé váltam és nem megfáradva, megzuhanva,
rosszkedvűen hanem erőtöl kicsattanva mentünk. Sokszor a férjemmel hülyéskedtünk és egy két nő
majd megölt a megkeseredett tekintetével amikor nézett. A Bmc-be meg általában egyedül mentem, de amikor a leszívás
volt akkor is mókáztunk éls sokan kérdezték is hogy ugy ez az első lombik, hogy ilyan jó a kedvem. és mikor mondtam, hogy nem az első ki
volt akadva egy-két megkeseredett csaj, hogy akkor mitől van ilyen jó kedvem...
Erőt adott a tudat, hogy talán majd most. Viszont amikor beült után már másnap görcsölt a hasam kicsit lélekben feladtam.
Az 5.nap pedig iszonyú sírással vártam a férjem, hogy tuti megjön, mert állatira görcsöl a hasam. És ugye akkor jött a hiperstimú, óriásira puffadt has
és bevizesedett derék és szép kis hcg szint. És úgy érzem most ennyi idő után teljesen másképp tudok értékelni dolgokat.
És úgy várjuk a kicsi kislányunkat, mint semmit soha. nevén szólítjuk, mindig tudom és mondom a férjemnek, hogy most kelt fel, most alszik. Már
úgy kezeljük, mintha itt lenne. mikor alszik a pocakomban még telefonon is halkabban beszélek. Tudom ez bután hangzik, de Ő már most megváltoztatta az életem,
egész nap rá gondolok, elképzelem milyen lesz és tudom, hogy ti is meg fogjátok tapasztalni ezt, mert egyszer mindenkihez eljön a gólya....
neked aztán senki nem mondthatja, hogy könnyű volt! Évekig várni anélkül, hogy effektíve bármi történne - szerintem ennél nincs nehezebb. Ha valaki, hát akkor te megérdemelted, hogy az 1. lombik sikerüljön. És közben mennyi embernek segítettél sok jó szóval! Tényleg remélem, hogy rám is sor kerül egyszer, és azért reménykedem, hogy hétfőn jó híreket kapok...
Persze,most mondhatja valaki,hogy könnyű nekem.....(ahogy egy pár ismerős szokta is mondogatni...)
De nem szeretnék senkivel sem cserélni.Senkinek nem kívánom azt a 8 évet,ami mögöttünk van...Amikro mindig csak vártunk..Hol az egyik leletre,hol a másikra,mikor meg épp mehettünk volna a doki szerint ,akkor meg a pénzre....
Ennek úgy érzem,így kellett történnie ...
De mindenki sorra kerül))))))))))))))))))))Kitartást lányok!!!!!
Mi meg itt leszünk addig is,éspróbálunk benneteket tovább hajtani ezen a rögös de nagyon szép úton!!!!!
Zsókinca, de jó ezt hallani! Tegnap visszaolvasgattam a fórumon és te/ti mindig olyan pozitívak vagy/tok! Arra jöttem rá, hogy már alig ír valaki a fórumon, mert mindenki terhes :-) Nagyon szeretnék beállni a sorba! Jó érzéssel töltött el, hogy mindenkinek sikerül itt a fórumon!
Piroska, szuper a hozzáállásod, az az édes kisbaba mindent megér! Pihenj sokat, az a lényeg. Valami természetes szerrel, teával vagy ilyesmi, nem lehet ezen kicsit javítani?
Én továbbra is pihengetek, végül nem mentem ma dolgozni. Hétfőn vérvétel. Az égvilágon semmi tünetem nincs, már a mellem sem érzékenyebb. Valahogy most nem vagyok olyan bizakodó, pedig tudom, hogy pozitívnak kell lenni...
Még mindig jönnek mindenfélék alulról, hol barnás trutyi, hol meg fekete vagy barna nyúlványok. Állítólag a hematoma ürül, de nem tudom, hogy tud ennyi cucc kijönni és még mindig ott a hematoma? Nagyon rossz érzés ez szivárgás, mindig a frász jön rám.
Közben fáj alul a hasam, szinte folyamatosan, hüvelyi szúrkálás, görcsölés, ilyesmi, de lehet, ez is normális (el nem tudom képzelni, hogy valaki nem veszi észre 6-8 hónapon át, hogy terhes, pedig a kórházban is volt ilyen story, nem is egy!!??). Na és persze van hányinger, meg savasság:) Vigyázok a cukromra, mert megint magas lett a terhelésnél (ahogy az előző terhességemnél), szóval semmi bűnös élvezet, úgy mint süti, csoki vagy ilyenek, sőt, még gyümölcs is csak módjával. Sok zöldség, saláta, hús, fehérje. Persze egyfolytában fekszem és fekszem most már karácsony óta. De megér minden szenvedést, csak egészséges, szép gyerek legyen belőle július derekán!!!!!
Szerintem nyugodtan tesztelj, ha nem birsz magaddal!:) de nem elkeseredni, ha esetleg negativ!!!!!! Latod, ha megjon a nagy verzes, meg akkor sem biztos, hogy nincs terhesseg!!! Drukkolok Lanyok Nektek!!!!
nekem semmi tünetem nincs, talán kicsit érzékeny a mellbimbóm. De múltkor sem volt és mégis biokémiai terhesség volt. Piroska esete mutatja a leginkább, hogy semmiből nem érdemes következtetéseket levonni!
Holnap terveztem dolgozni menni, de nem érzem úgy, hogy a munkára tudnék koncentrálni. Babh, te mit csinálsz otthon? Lányok, ti mivel töltöttétek az időt? Örömmel veszem a tippeket :-)
Rólam nem is beszélve ugye!:) Akinél az első két lombiknál a progeszteron mellett megjött a rendes időben a vérzés, úgyhogy már tesztet sem akartam csinálni, minek? A párom viszont hozott tesztet és kérte, hogy azért mégiscsak. És mindkétszer pozitív lett, utána pedig a vérvétel is magas HCG-t mutatott ki (más kérdés, hogy sajnos az egyik terhesség méhen kívül volt, a másiknál pedig a 8. héten elvetéltem).
Most pedig negatív volt a teszt, nem jött vérzés (csak pár nappal később, amikor mondta is a doki, hogy vetélés lesz, mert nem növekszik a hcg rendesen), a vérvétel alacsony HCG-t mutatott és most 14 hetes a baba.
Szóval én úgy vagyok vele, hogy ha megint mennénk lombikra, akkor tesztelgetnék is, akkor is elmennék vérvételre, ha megjött, sőt, két napra rá ismétlő HCG vérvételre is.
kemény leszek és nem tesztelek :-) Nekem addig nem jön meg, amíg progeszteront kapok, ez már kiderült korábban, így mindenképp hétfőn fog csak kiderülni az eredmény. Csütörtökön már azért megyek dolgozni, hogy ne golyózzak be teljesen. Majd igyekszem laza napot alakítani, pénteken meg úgyis rövidebb nap van.
jövő hét hétfőn megyek vérvételre, és megfogadtam, hogy nem tesztelek előtte. De egyre többet gondolok rá mégis :-) Én is sokat tévézek meg netezek. Kellene kicsit dolgozni, de nincs lelkierőm. Holnap majd főzök is valamit, mert szerintem csütörtökön és pénteken bemegyek dolgozni.
Igaz azt már meg sem említettem, hogy a szép dolgokon, még az utóneves könyvet olvasva is meghatódom bizonyos dolgokon, s kis hijján sírok is.. De azok szép emlékek, a másik az már kevésbé...
BMC: az ahelyzet, hogy csak pl te tudod, hogy épp most volt ET -d, vagy épp már kismama vagy.. kivülről még nem látszik, de ez igaz a tömegközlekedésre is... aki ül meg örül h ül, s tuti nem veszi észre magát!!! :(((( De tény, hogy isszonyú akialakítása annak a földszinti folyosónak. főleg ha sokan vannak...
Csajok, valaki nem kap véralvadásgátló szurit (CLEXANE) véletlenül, főleg Zeke doktor páciensei???
Egy ismerősöm aki szintén hozzá járt, odaadta nekem, adjak túl rajta... 10 db-ból, még 8 van a dobozba. Írjatok priviben, akit érdekel.
na befejezem, mert holnap dolgozom, s már majdnam kellhetek is...
Öllelés mindenkinek és szurkolok a zebracsíkos tesztekért!!!!
hát az időtöltés jó kérdés, próbálok nem olvasgatni a TÉMÁRÓL, de ajánlom mindenkinek a -asszem itt nem lehet reklámozni, de sorozatbaratponthu -így engedi kiírni-oldalt, pl az összes született feleség rész fent van nézzétek meg!!!most 2 hétig itthon, aztán meglátjuk, Te?
nekem sem volt 100 %-os a blasztóm előzőleg, mégis biokémiai terhesség lett. Tök jók az esélyei, drukkolok! Nekem csütörtökön ültettek be a BMC-ben 2 3 napos embriót, Zeke az orvosom. Ez a január extrarossz tömeg szempontjából, mert a decemberiek is mostanra tolódtak. A kedvencem, amikor jön a mama, a férj, a férj barátja, meg a lányka barátnője stb., és persze mind leülnek és jó hangosak. A kórteremben dettó, nekem most leszívásnál is és beültetésnél is ez volt :-/
Otthon maradsz pihenni? Vagy dolgozni fogsz? Mivel töltöd az időt?
Sajna én is tapasztaltam, hogy nincs hely a Bmc- be mert a pasik ülnek!
Én múltkor 3 hónapos terhesen 2 órát álltam kint a rendelő előtt. A nővér hozott ki bentről széket, mert Zeke doktor a műtőben volt!
Sajna erre nem figyelnek!
De aranyos vagy, hogy érdelődsz:)a péntekiekkel ellentétben a mai blasztonk nem 100/, valamit mondtak a közepével kapcsolatban, hogy nem töltődött fel, vagy valami ilyesmi, de bizakodunk.
Neked mikor volt a veültetés? Hová jártok?
Azt gondolom, hogy a sok hormon, a beavatkozások, vizsgálatok után tényleg jól tud esni néhány kedves szó, meg is fogom mondani ha sikerült a műtős nővérkének, hogy mennyit jelentett a mosolya és biztatása.Koloyan mondom csoda amit tesznek, gondolj bele, ilyen picike sejtekkel dolgoznak, milyen pontosan kell csinálni, mennyi embróra kell figyelni és még mi minden amibe nincs belelátásunk.
Egyébként van ami felbosszantott ma, a váróban a férjek is ültek a beavatkozásra várók közt, igazán átadahatnák más nőknek a helyet, pl ugye én már pénteken is voltam, nem túl szerencsés annyit álldogálni, így pofátlanul odamentem az egyikhez és megkérdeztem szabad-e a hely mellette ahol előtte a felesége ült, de elment vhová.
szóval azért nem lehet könnyű. Én is pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy jól esne, ha többet bíztatna, hogy sikerülni fog, mert néha el tudok szontyolodni... Azóta mindig mondja, hogy eszébe jut valami, pl. hogy majd milyenre fessük a babaszobát. És ez olyan jóóóóó :-) Most megint 3 ismerősről derült ki, hogy terhes, és nekem ez nehéz, mert olyan szerencsétlennek érzem magam ettől...
Megértelek teljesen! Én amúgy is, most meg pláne mindenen bőgök. Olyanokon is pl. hogy pár napja láttam a TVben egy méhészt, mutatta a mézeket, szépek voltak a felvételek és ennyi elég is volt, hogy azon bőgjek, milyen szép az élet ott az edő mellett és hogy ez az igazi, mézet termelni, stb....
Azon már meg sem lepődöm, hogy olyanokon bőgök, hogy egész nap feküdnöm kell most már több mint egy hónapja, hogy esik a hó és idén még csak nem is taposhattam, nem építhettem a kislányommal hóembert, mert fekszem, fekszem. Hogy aggódom a babáért, stb. Mert az természetes. De egy méztermelőn bőgni?:) És tudnám sorolni bőven:)
Rég nem irtam nektek.. inkább csak olvastalak titeket...
A Kismamiknak boldog gömbölyödést!!!
A beültetés és lombik alatt lévőknék drukkok ezzerrel...
Mi jól vagyunk, 30-án, szerdán töltöm be a 12.hetet. A hányingeres rész annyira nem vészes, csak akkkor amikor egyébként sem birom valaminek a szagát pl. (olajban sütés, kaja maradékok - doboz, edény kipucolása... stb.)
Febr. 6. án megyek a 12-hetes UH -ra és a kombinált tesztett is megcsináltatom. Mindezt már a Margit kh-ban, illetve a saját dokimnál.
Jövö hét szerdán jön hozzám a Védőnő, meg már túl vagyok a kötelező EKG-n és társain. A fogorvost csak a uh után fogom meglátogatni, mert tömni is kell.
Viszont az érzelmeim elképesztő módon felbolydultak.... Főleg ha úgy érzem, hogy magamra vagyok hagyva.... s nekem kell egyedül megoldanom mindent.... főleg ez a párom hozza ki belőlem sajnos.. mire ő meg sajna besértődik, mert valahogy nem jól reagálja le a dolgokat... :((((( (Igy ma rendesen ki is boruétam... ja és mult hétvégén is... szóval ez elég sűrű mostanában.... ilyen sokat nem is sirtam , nem tudom mióta.... :((((
Boccs csajok, hogy ittt rontom a közkedvet... sajnálom....
Piroska, minden rendben lesz, bízz benne. A kisbabó meg fog születni, mert ki ne akarna ilyen csodálatosan szép,okos nővérkét, mint amilyen rá vár:)))))
A gránátalmát "csak úgy" eszem, van %-os lé is belőle, de annak literenként ára elég szélsőséges, és nem is tudhatod milyen adalék van benne. 1000-3000 Ft között lehet a neten rendelni. de a kiszállítás annyiba kerül, mint egy üveg ára. Bio boltokban, meg 2000 Ft alatt meg sem kapod.
Most 249-ért szereztem darabját az aldiból, gyönyörűek és hatalmas méretűek. Kettőt ettem 5 napig!! Szerintem megéri...
Említettem, hogy macerás a pucolása, de végre találtam egy tuti módszert, és ki is próbáltam, nálam 1000%-ba bejött, nem priccol ki, és egyetlen szem nem megy kárba, nem kell vízben pancsolni közben/utána...
Jaj Babszi, nagyon örülök ( bocs, h átkeresztelek:), ennél nagyobb öröm EBBEN a szakaszban nem is kell...Majd a következőkben másért szorítunk.
Most 2-t kaptál vissza? És hétfőn mennyit fogsz?
Én még mensi előtt állok, feburár első napjaiban jön meg, aztán closty 5 napig, majd UH és attól függően lesz meghatározva a beülti.
Nagyon nem rendelkezem infóval, arról, hogy a felébredés mitől függ. Egyáltalán gyakori még manapság, hogy amit egyszer fagyasztásra ítéltek, nem ébred fel???
Igen,most értem haza, minden ok volt, mindketten felébredtek és 100 %-osak!!!, hétfőn jön a második kör, remélem vele is ilyen jól mennek majd a dolgok!Köszönöm a drukkot, tényleg sokat jelentett.Mától pihenés ezerrel, Te mikor mész?
Eci! Hú, akkor keltessed a picikéket!!! Milyen jó, hogy ilyen sok kis ebriótok van! Nekünk sajnos nem maradt sielő baba, pedig szerettem volna, az valahogy olyan jó érzés. PIhengess, sok víz és fehérje!
Még nem merek felhőtlenül örömködni, mert annyi minden történt már ebben a három hónapban....De Kisbaba jól kapaszkodik:) UH képet ide nem szeretnék feltenni, de itt meg tudod nézni (szegénykémről szinte naponta készült kép a kórházban).
Olyan nagy a forgalom itt, hogy nem tudom már követni ki hol tart. De szerencsére zajlanak az események, nem a várakozás van..
Babh, Te ma mentél az első transzfer-re, igaz? Gyere a hírekkel, várom:))
Eci, én még várom a mensit, aztán indul a closty kúra, és kb. február közepén lesz az első FET. Lehet dupla transzfer lesz nálunk is, de ez még kérdéses, de ha jól vettem ki a nem túl bőbeszédű dokim szavaiból, akkor az embrik felébredésétől függ.
Én nagyon bizakodok, mert a saját ciklusomban lesz, stimulálnak a megfelelő hormonszintek miatt és a fagyik is szépek voltak.
ÉS NEKED is drukkolok ezerrel!!!!Nemsokára itt a február 4-e_)))
Zsókincám pedig még mindig pörög ezerrel:)))Imádlak!!!!!
Ja míg el nem felejtem, ebben a ciklusban új praktikát vetek be. Eszem/iszom a gránátalmát kúraszerűen. 3-szor jobb a hatása, mint a vörösbornak. Nem tudom, vki használta-e már.
sok mindenre jó, de ami nálunk a legfontosabb: vérképző,antoxidáns bomba, sejtosztódást elősegítőhatása van, ösztogénhez hasonló anyagot tartalmaz, ami ugye a legfontosabb női hromon: a méhnyálkahártya vastagítja, szabályozza a ciklust...stb.
Gratulálok az új pocakos Zsókincának, és szorítok Piroska túlélő-babájához! :-)
Nálunk már a 17. hét vége felé van, a hasam látványos növekedésbe fogott, és ha sok koffein iszom, akkor határozottan van valami kaparászás odabentről :-) A nemét még nem tudom, mert nem akartuk felesleges uh-kal zargatni, így két hét múlva, amikor a genetikai lesz, majd kiderül! Kíváncsi vagyok, hogy az őszi hullámnak megfelelően kislány-e, vagy mi megtörjük a sort...
Akik éppen benne vannak, azoknak kitartás, most nagy a sikerhullám a fórumon, úgyhogy jókor jöttetek! Ja, és volt dilemma: én egy percet sem feküdtem pluszban, ellenben sokat sétáltam (akkor még sütött a nap persze), meg nevettem a kutyáimon, és működött. Szóval ne aggódjon az, akinek vissza kell menni dolgozni, én is csak egy hetet pihentem.
Mi a BMC-be járunk, ez a harmadik próbálkozás, eddig egy biokémiai terhességet sikerült produkálni, de majd most :-), 2 év odajárás után tánk férne a a siker.
én is kaptam ovitrelle-t, azt még nem tudtam kideríteni ez ilyenkor mért kell, de ők tudják.
Köszi a vigasztalást és a bíztatást, ha meg akarna maradni, így is megfognak! Febr. 4-én van vérvétel, a vége biztos nehéz lesz már! Jövő hét csütörtktől már dolgozni fogok, mert nem lehet állandóan másfél heteket hiányozni. De végülis elvileg nem is kell feküdni.
Köszi Drága))) Szerintem én még mindig nem küldtem Cat nak tovább((
Na majd igyekszem pótolni.
Hát ez,hogy kinek 3 vagy 5 napos,gőzöm sincs,hogy mitől teszik függővé...Egy szaklapban azt olvastam,hogy akinek szépen osztódik,szabályosan,és a 3. napon még van legalább 5 db,őket tovább viszik.
Nektek volt sokkal több is.Akkor miért nem vitték????
Passz....
Idegesítő az biztos,de bízz bennük!!! Barátnőmnek első lombikkal sikerültek az ikrek,3 db 3 naposat kapott vissza és kettő meg is kapaszkodott,azóta ők a mi kis kincseink))))Annyira szeretjük őket))) Egy lány,egy fiú,szerencsére sokat is találkozunk velük.
Na visszaolvastam, kicsit, izgalmas dolgok zajlanak itt!
Miel, Babh: ti hogy álltok? Nekem a 2. beültim FET volt és az elindult kicsit. Van ilyen kimutatás, hogy természetes ciklusan még jobban is elindulnak sokszor, mint stimu után. Nekem sajnos sak bokémiai volt, de reménykedem, hogy most velem maradnak! Én A FET-nél egyébként sem clostyt, sem ovitrelle-t nem kaptam, magától megepedt a tüsző és ahhoz számítva 5 napra tették be a blasztobabám. Szerintem nagyon jól fog menni nálatok is, drukkolok!
Karolina, Zsókinca, Piroska, ti vagytok a mi példaképeink :-) Mindig gondolo rátok, olyan jó, hogy ilyen szépen fejlődnek a babák! Én szívesen látnék UH képeket :-)
egyszerre mennek a dolgaink, nekem is hétfőn volt leszívás és ma beültetés. Te is a BMC-be jársz? Nekem 14 petesejt lett, 13 termékenyült meg. Igazából nem értem, miért 3 naposan ültették be őket és nem öt, meg lehetett volna várni azt is. Szerintem Zeke és Kanyó doktornő elbeszéltek egymás mellett, mert mindkettő a másikra mondta, hogya másik döntött így. Elég mérges vagyok. Amúgy a 3 napos beültetés is tök jó, meg így 11 fagyibaba lett 5 csoportban lefagyasztva (2x3, 2x2, 1x1). Szóval remélem, nem ezen fog múlni, hogy nem blasztocysta-kat kaptam vissza. Rám sose figyelnek rendesen! Mit kell azért tenni, hogy ez ne így legyen?!
Most viszont pihi, nyugi meg ilyesmi :-) Igyekszem nem izgulni és nem fogok tesztelni!
Igérem, ha szépen megszületnek a babák és össze tudjuk hozni, csinálunk egy naaaagy fotózást (fotózással foglalkozom:), amolyan lombikcsodacsajok címmel:)
Csak nem bírtam magammal és elmegyek az istenhegyire megint egy genetikai ultrahangra. Mondjuk a 12.hetinél meg is beszéltem a biológussal, hogy az afp
eredménytől függetlenül jöjjek el egy ujabb alapos átvizsgálásra. Zeke doktor igaz átnézte a 19.héten, de szerintem az istenhegyin nagyon nagyon alaposak és nem ártok vele, ha látom. hogy minden szervecske a helyén van, legfőképp, mert nem tértünk ki mindenre és mivel nekem nem volt kifejlődve a medencecsontom szeretném tudni és megnyugodni, hogy a kislányomnak valóban kifejlődött és nem örökölte. Ja és hogy valóban kislány, mert már megőrülök, hogy nem tudom biztosra, nem mintha nem lenne mindegy!!!
Carolina! Tényleg hihetetetlen, hogy rugdalózik a babád odabent! MIndig az van a fejemben, amikor még intézetváltáson gondolkodtál, most meg mindjárt a karodban lesz a kisbabád!!!!!!!!!!!!
Zsókinca! Én nem tudom, Te hogy csinálod, hogy ennyi figyelmed van mindenki felé, szerintem vannak apró szárnyaid a hátadon!!!:)))) A hányinger anno a kislányomnál is sokkal később jött, akkor is főleg csak úgy, mikor kocsiban zötykölődtünk. Most meg nagyon hamar jött és rendszertelenül támad:)
Igen, tegnap voltunk genetikai UH-n, mert holnap lesz 13. hetes a Kisbaba:) Mindent rendben találtak az Istenhegyin, az UHdoki szerint "szép ez a gyerek" és úgy néz ki, hogy kislány. Az UH-n a tarkódedő jó kis vékonyka volt (1,7), az orrcsontocska pedig remekül látszott, de a vérvételbőla down aránya 1:848 lett, ami miatt majd meg kell ismételni a 16. héten.
A hematoma sajnos még ott van, és ha nem fekszem egész nap (mint pl. tegnap kocsikáztunk a vizsgálatra), akkor mindig jön a barnás vérzés....
Na jo, akkor csatlakozom a hütte uzemeltetokhoz :). Rendbe jott az irem potom egy ev alatt. Augusztus ota pihenunk turelemmel. Most eppen peteerek aviva nem viccel velem 13. nap es rohadtul szur par oraja, hogy lesz ebbol ma este malackodas azt nem tudom.... Szoval kovetkezo ciklus, es termeszetes lesz mert nekem az oralis osztorgen nem nagyon vastagit. Szedni fogok egy Fertile cm nevu vitamint ami a nyalkahartya jo felepitesehez is hozzajarul, mar szedtem regebben es jo volt. Lehet hogy lesz elotte ilyen endometrial injury, amikor ejtenek egy pici sebet a nyalkahartyan az elozo ciklus vegen, de ez meg nem biztos.
jaj de jó, h írtál, köszi Babh))
kaális vagyok, és kifizetem a 60 ezret, mert különben jelentenék a tb-nek és csökkene a támogatott lehetőségek száma. 1 hónapot kihagytunk, de azt a doki javasolta. Februári ciklusban lesz a FET és nekem is magyarázott vmi dupla transzfert nem is értettem, mert nem részletezte. Nekem ha megjön a mensi closty kúra lesz, aztán ovitrelle, majd transfer. Nagyon várom már) 5 fagyasztott embrike van még, a punkciókor mondta a biológus, h határozottan szépek, remélem a hideget is túlélik)
Mesélj Te is, miért, hová, mit, hányadik....stb. Szorítok)
Én sorstárs vagyok épp a közepében a dolgoknak, dupla fagyasztott transzferünk lesz, első most pénteken, második hétfőn, remélem mindannyian "felébrednek".
Ti hová jártok?nem kell 3 hónapot kihagyni vagy fizetős lesz?
ugyazez volt, tenyérnyi alvadt vér távozott tőlem is :( de mire beértünk, már szerencsére nálam alig volt vérzés. ekkor már az a 40 perc várakozás készített ki, az örökkévalóságnak tűnt, viszont megmozdultak a picikéim, így v.mellyest megnyugodtam, hogy ők élnek, nem lehet baj velük!
átérzem, mit éreztél!
nagyon hosszú lesz a pihenés, de megéri, meglásd!
én febr. 6-tól máj.3-ig nyomtam az ágyat, kész szenvedés volt! szülés előtti hetekben minden napnak örültünk.
Én kaptam progreszteron pótló szurit. heti egy alkalom, mindig u.azon a napon.
az ikrek miatt, és a doki elővigyázatossága miatt már a terhesség elején mondta, hogy kapni fogom... azért hogy ha a lepény nem tud elég progit termelni, akkor beindulhat a szülés.. és így, hogy nem volt teljesen ép a lepény, tényleg jól jött a pótlás.
megkérdezhetnéd a dokid, ő mit tud erről a szuriról, és hogy már a terhesség ilyen korai szakaszában is adható, ill. indokolt lehet e ennek adása a lepény leválás miatt?
Prolution Depot injekció (nem tudom, jól írtam e a nevét..)
250mg-os, Ausztriából szerezhető be, de vényre kapható!
Ha kiírja a doki neked, akkor írj privátban, és megírom, hogy tudod beszerezni.
Estimese! Köszönöm a bíztatást ér gratulálok a kicsikékhez!:)
Karácsonykor kerültem kórházba, nagyon durva vérzéssel (azt hittük, elment a baba, mert hatalmas valami jött ki, amit be is vittük, de kiderült, alvadt vér). Egész nap tartott, mindig jött vele ez a nagy valami, délutánra elájultam, azonnali műtétre trombitáltak össze mindenkit. Könyörögtünk, ha még dobog a kis szíve, ne műtsenek. Akkor mondták, hogy ezt nem élhette túl 8 hetesen, de dobogott a szíve, így hagytak pár órát, hátha csillapodik a vérzés. Így is lett, a sok vérzéscsillapítótól lassan elállt, csak kicsit vérezgettem pár napig még. Akkor egy hetet kellett maradnom. Azóta többször rohangáltunk be, mert erősebb barnás vérzésféleség jött, de azt mondták, a hematoma ürülget.
Legutóbb pár napja az ügyeletes doki bent akart tartani, de a saját dokim is úgy volt vele, hogy ha itthon is fekszem, akkor jobb, ha itthon pihenek. Itt is ugyanazt teszem, 3x 500 g magnezium citrici, sok C vitamin, fekvés.
A nagy bajom most az, hogy tegnap óta gyötör a nátha, torok- és fülfájás, és sajnos sokat kell tüsszentenem, orrotfújnom, amitől nagyon féltem a lepényt és persze a babát, hogy nehogy az erőlködéstől valami baja legyen. De fekszem és fekszem most már sok hete.......
Jövő héten megyünk az Istenhegyire, genetikára, ott biztosan jó alaposan megnézik a méhlepényt, a leválást és a hematomát is.
Zsókinca! Én is nagyon gondolok Rátok!!!!!!
Ja! Beszéltünk anno arról, hogy meddig kell szedni az utrogestánt. Mi ma kezdtük el a 13. hetet, így a 3x2 helyett most már csak 2x2-t szedek ezen a héten, és utána ezt is csökkentem majd 2x1-re és lassan leépítem. A dokik szerint a 13. hét után már nincs rá szükség, de azért félve hagyom el.
szia. most amit tehetsz az, hogy fekszel,fekszel ĂŠs fekszel. nem tudom milyen tanacsokkal ellatva engedtek haza,de en bent tartottalak volna.
hogy miert??
nekem is lepeny levalasom volt, nalam biztos a baba okozta,mert lent fekudt mozgott mar akkot es a lepeny erte a mehszajat,ahol nagyon serulekeny.
nekem nem tapadt vissza nem tudom h. vissza tud tapadni??!
verzessel kerultem be,ket hetet toltottem korhazban es mivel nem volt ez ido alatt verzes haza mehettem, de ugy h. sehova nem mehettem meg a vedono is hazhoz jott. ĂĄgy-furdoszoba. ennyit mozoghattam.
van folytatasa a tortenetemnek de a vegeredmeny a lenyeg. ket gyonyoru baba boldog anyukaja vagyok.
de ha ellinkeskedem, lehet nem igy elnem napjaimat.
szia. most amit tehetsz az, hogy fekszel,fekszel és fekszel. nem tudom milyen tanacsokkal ellatva engedtek haza,de en bent tartottalak volna.
hogy miert??
nekem is lepeny levalasom volt, nalam biztos a baba okozta,mert lent fekudt mozgott mar akkot es a lepeny erte a mehszajat,ahol nagyon serulekeny.
nekem nem tapadt vissza nem tudom h. vissza tud tapadni??!
verzessel kerultem be,ket hetet toltottem korhazban es mivel nem volt ez ido alatt verzes haza mehettem, de ugy h. sehova nem mehettem meg a vedono is hazhoz jott. ágy-furdoszoba. ennyit mozoghattam.
van folytatasa a tortenetemnek de a vegeredmeny a lenyeg. ket gyonyoru baba boldog anyukaja vagyok.
de ha ellinkeskedem, lehet nem igy elnem napjaimat.
Na, tegnap délután is kórházbarohanás volt (meg szombat reggel is). A hematoma miatt nagyon sok barnás vérszerűség kezdett el folydogálni és a karácsonyi rémület után megint kitört a frász. A babánk már 54mm, holnap lesz 12 hetes és a doki szerint jól van (ez egy számomra ismeretlen ügyeletes orvos volt), de sajnos a méhlepény alsó része levált (ami miatt karácsonykor az a hatalmas vérzés lehetett), kb. 4,5 cm hosszan és ujjnyi vastagságban. Kb. tizenötször hangzott el a szájából a fenyegető vetélés kifejezés.....Azt mondja, hogy nem lehet tudni, hogy ez a babától függetlenül történt és Ő jól van, vagy esetleg beteg a baba és azért kezdett el leválni karácsonykor.
Végül úgy döntöttem, hogy nem maradok kórházban, mert megkérdeztem, és ott is csak magnéziumot adtak volna és feküdni kell.
Nagyon félek, hogy vajon visszatapad -e a méhlepény, milyen kimenetele lehet ennek, mikor szívódik fel a hematoma és egyáltalán mennyi és milyen ürülés a normális.
A Kaaliban azt mondták, hogy a lombikosoknál valamiért gyakoribb a hematoma, nem tudják az okát.
gondoltam adok egy rövid helyzetjelentést. A ciklus 6. napján vagyok, megy a stimuláció, várhatóan jövő hétfőn lesz leszívás. Zeke ugyanazt az antagonista protokollt rendelte el, amit múltkor, mert az akkor is bevált. Az inzulineredményem nekem is katasztrófa lett, de azt mondta, hogy szerinte ettől még próbáljuk meg, mert még ilyen eredménnyel is sok lányt tud, aki terhes lett. Én meg hinni akarok neki, úgyhogy belevágtam. Egyébként nagyokat szívtam a BMC-ben pénteken is meg ma is, hiába mentem oda hamar, mindkétszer behivtak előttem 7-8 embert, akik utánam érkeztek. Csütörtökön megyek megint, akkor vérvétel is lesz.
IR-eseke, nekem van egy táblázatom, amit a MM-ben kaptam a CH számításhoz és továbbfejlesztettem kicsit. Ha valaki szeretné, szívesen elküldöm emailben. Az oktatáson anno adtam word-ben is listákat, ha valakit érdekel.
én olvastam már olyat, hogy valakinek pl akkor sikerült a lombik, miután rájöttek, hogy az illetőnek laktóz intoleranciája van. 2-3 hónap laktózmentes életmód, és ott volt a siker.
ne keseredj el! én is az "életmódváltás" köszöbén állok, 2 sikertelen IVF kezelés után. Először nagyon össze voltam törve, hogy nem elég a folytonos orvoshoz rohangászás, még ez is jön a tetejébe, és órára kell ennem a patikamérlegen lemért adagokat. Ráadásul karácsony előtt kezdtem el a diétát, ami pluszba nehezítette a dolgot. Aztán így, egy hónap elteltével rájöttem, hogy az egész megszokás kérdése, és nem is olyan veszélyes ez az egész diétásdi. Szerintem az egész dolog az időbeosztáson alapul. Ha erre állítod be a napirended, akkor egy pár hét múlva már nem okoz nehézséget, hogy a munka közben is odafigyelj arra, hogy enned kell. én 9-10 órát dolgozom naponta, szóval a hétvégéimből áldozok arra általában fél napot, hogy amit lehet, előre megfőzzek, megsüssek a következő hétre. (Norbi kajára nekünk sem telik, illetve jobban is bízom abban, amit én készítek el.) így fel tudok készülni 2-3 napra előre a kajákkal, így csak pár napra kell esetleg megvennem a kekszeket, vagy a csomagolt kenyeret. Így valamennyit tudok spórolni.
A mozgás egy olyan dolog, amit csak elkezdeni nehéz. Ha az ember megtalálja azt, amit szívesen csinál, és azt be is tudja illeszteni a napirendjébe, akkor már nem lesz gond. A rendszerességet kell kialakítani, és utána már szívesen mész, sőt, ha nem mész, hiányozni fog a mozgás.
Kitartás, csajszi! Nem tudom mennyire vigasztal, de örülj, hogy nem egy csomó felesleges kezelés után jöttek rá, hogy ez a problémád!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy volt-e már valaki ételintolerancia vizsgálaton? Nézegettem a neten és elég húzós ára van. Nincs valami pénztárcakímélőbb módja ennek a vizsgálatnak. Valakinek van vele pozítív tapasztalata, hogy segített az hogy kiiktatta azokat az élemliszereket az étrendjéből, amiket kimutatott a teszt, hogy károsak?
Tőlünk is elég messze van Pest, szóval átérzem. én csak kértem egy időpontot, az orvos is mindegy volt, mert annyira akartam, hogy valaki végre segítsen rajtam. De igazad van, kérj egy időpontot a dietetikushoz is, biztos, ami biztos. Nekem aranyat ért, mert tényleg nagyon hülye voltam hozzá, meg borzalmasan nehéz volt átállni. A sportra még nehezebben vettem rá magam, csak a második kontroll után sikerült :)
most meg már arra is képes vagyok, hogy egy "sima" receptet átvariáljak, és még ki is számolom, mennyit ehetek. Soha nem hittem volna amúgy :)
Pont azon gondolkodtam, hogy megyek február elején az MM-be!
Sajna nem tudok hetente feljárogatni Pestre ezért arra gondoltam, hogy felhívom őket még egyszer, hogy én aznap szernék mindenképpen beszélni egy dietetikussal is. Mert ugye a Breyer doktornő gondolom ilyenben annyira nem fog segíteni, vagy fog?!
Csilla, ne legyél elkeseredve!!! Bár tudom, hogy ez mennyire sz*r.
Én nem eszek Norbi kaját, csak ameddig tényleg nem tudtam kiszámolni a ch értéket. Otthon sütöm a kenyeret, sütit, Riomare tonhalat soha nem ettem (korpovit kekszet is csak kb. 1 zacsival), ráadásul majdnem vega vagyok :) A diétás oktatáson szépen végigvettük, hogy amúgy miket ettem, és szépen lassan megtaláltam/tuk a helyettesítő kajákat. Először rettenetes volt, és rohadtabbul érintett, mint mondjuk maga a lombik, nehezen is vettem rá magamat.
Nekem a doktornő azt mondta, hogy a mozgás segít felhasználni az inzulint, és ha nincs mozgás, az inzulin se csökken annyira, sőt.
Az IR-en meg sajnos csak a hármas kezelés segít. Ja és az én eredményeim is szarabbak voltak, mint az első, de megvolt a gyógyszerváltás, és oké lett minden.
Majd a MM-ben helyreraknak :) ne add fel! szurkolok! Csak gondolj a babátokra :)))
(és itt is segítünk!)
ha gondolod, tudok küldeni diétával kapcsolatban ezt-azt.
Az első kérdése az volt az asszisztensnek aki diktálta az eredményeimet, hogy XR-es változatát szedtem-e már a gyógyszernek. És itt jön az amit Ti mondtatok (na ezért nem sírok még, mert ezt mentsvárként fogom fel), hogy hiába azt mondják, hogy ugyanaz a hatóanyag, mégsem ugyanúgy hatnak ezek a gyógyszerek mindenkire és mindenkinél más a jó! (Meforal, Merckformin, stb.)
Úgyhogy hétfőn fel kell hívnom a dokit, tesz fel keresztkérdéseket és az alapján felírja az új gyógyszert.
Lehet akkor az sem véletlen, hogy nem fogyok, pedig tornázom, próbálok a kajára is figyelni (a réghez képest mindenképp jelentős a változás).
Jaaaaj Csajok! Tudom, hogy már írtam, de nekem ez a legnehezebb! A kaja! Inkább műtenének meg 5x, vagy tudom is én....de ez a VÁLTS ÉLETMÓDOT! KIBORÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍT!!!!!!!!!!!! Higgyétek el, hogy próbálom és magamhoz képest haladok is! De én nem hiszem el, hogy a mai rohanó világban ez rajtam kívül mindenkinek megy! Pedig még elég szerencsés vagyok a munkámmal is! Tudok sokat inni meló közben is (vizet) reggelizni, délben ebédelni, tízórai, uzsi! Szerintem ezt valaki nem is tudja kivitelezni. Vagy mondjuk nincs pénze rá, hogy aranyárban mért zöldséget egyen aranyárban mért hússal, Riomare tonhallal, NorbiUpdateal. (Mert enném én ezeket nagyon-nagyon szívesen, de akkor elenném a fizetésünket) és nem maradna az "olcsó" orvosokra, vizsgálatokra, inszemekre, tornára, vitaminokra stb.
Tehát aki ezt nem tudja vállalni annak nem lesz gyereke?????????????????????
Annyira szomorú vagyok és kilátástalannak tartom a helyzetet!
Elég rég jártam erre, egy időre kicsit pihentettük a babaprojektet. Most újra nekivágtunk a vizsgálatoknak, és találtak egy pici mikroadenomát, amire Norprolacot szedek (magas prolaktin szintre)
Második hónapja szedem, eredményesen csökkentette a szintet. Ma a 25. ciklus napon vagyok és pár napja nagyon fáj a mellem, de nem úgy mint szokott. Viszont erősebben görcsöl a hasam, mint ahogy szokott, olyan meg fog jönni érzés. Ma csináltam egy tesztet de negatív lett. Lehet, hogy a Norprolactól fáj a mellem? A múlt hónapban nem volt semmi bajom tőle. Szerintetek? Szed valaki Norprolacot?
Kislányok! Akinek volt közületek hematomája a terhesség alatt, hogy ürült ki? Mert tegnap bementünk reggel a kórházba, mert jött valami halovány lé meg barna nyúlós izék, hogy megnézzék a babát. Egy perces hüvelyi UH vizsgálatra jutottam csak be, ott azt mondták, baba rendben van, hematoma sem látszik.
Viszont ma erősebben jön az a lé, meg fekete szövetdarabkaszerű dolgok is (vérzés még nem volt szerencsére). Ez a hematoma ürülése lehet tényleg? Annyira félek, olyan sok rémes dolog történt már velünk......
Nekem az enyémre azt mondta a dokinő,hogy még határeset,benne van a referenciában,de súrolja a felső határt.
Nekem olyan 8 körül vagy 9 körül volt a terhelt,ezt tudpm.
Utána mikor jólett,akkor csak 6 vagy 7 lett.Az már jó volt.
Én személy szerint úgy gondolom,hogy egy alkalommal érdemes megmutatni egy hozzáértő embernek,mert nem csak ezt fogja nézni általában,hanem sok más hormont is,amiket ez befolyásol.
Legfeljebb azt mondják,"hogy nincs semmi bajod,csak Zsóka jól beijesztett))))"
Az a 11 valamennyi,szerintem sok egy kicsit( Meg az,hogy a 0 perces alá esik amikor visszamegy a cukor,az azt szokta jelenteni,hogy valahol nagyon sok az inzulin,és emiatt leesik a cukor.
Diétázz ügyesen!! (tudod én a biztosra szeretek menni,így én tuti megmutatnám egy dokinak).
Diétás segítségünk van,azt tudunk szerintem többen is küldeni,ha szeretnéd!
Sziasztok! Eladó sikeres inszeminációból megmaradt Gonal-f 450 NE/0,75 ml. A 12 db injekciós tűből csak 1 db-ot használtam el, tehát van 11 db. Végig hűtőben tároltam, 2013. 10. hóban jár le. Akit érdekel, írjon az evabarath@freemail.hu címre.
Sziasztok csajok!
Zsókinca nagyon drukkolok neked a 9-i ultrahanghoz.
Csodás lesz!
Sára örülök, hogy Ti is jól vagytok és már 4 hetesek vagytok!
Hiányzik nekem nagyon Jud!!!! Régen nem hallottam róla!
És Kisercsi sem jött mostanában, biztos lekötik nagyon a csajok!!!
Mi jól vagyunk, növöget a pocak. Tegnap töltöttem a 18. Hetet. Majdnem a felénél járok
és hátra van a neheze! Eddig szuperül ment minden. A kiscsajszimat egy hónapja éreztem először mozogni. Picit lustika, mert van, hogy egész nap nem is érzem, csak este.
De gondolom pici még, van bent bőven hely. Jövőhéten hétfőn uh és remélem most már tutira
látszodik majd, hogy nunis. :)
Mindenkinek drukkolok, aki lombik előtt áll és pozitívan csajok, ahogy Zsókinca írta, akkor is ha sokszor nehéz!!!!
először is gratulálok minden babás és pocakosodó anyukának :) Egy örökmozgó 9 hónapos mellett nem sok időm van írni, de azért olvaslak benneteket. A küzdőknek sok erőt, kitartást, ez mindent megér. Valaki írta, hogy a várva várt "csodababák" általában különlegesen szépek, nos, erre az én lányom is példa :) Ahányszor kimozdulunk, mindig csodálók hada állít meg minket az utcán, boltban, stb. :) Képet nyilvános fórumra nem tennék, de aki kíváncsi, adjon emilcímet :)
időközben eggyel többen lettünk, szilveszter este megszületett a kislányunk, tegnap óta már itthon is vagyunk. nagyon helyes kismacska:) minden simán ment, zoli remekelt, ahogy neville előre megjósolta. egyelőre el sem hiszem, hogy ez az egész velem történik, nem nagyon tudom mihez hasonlítani ezt az érzést, mindenkinek szívből kívánom, hogy minél előbb megtapasztalja mennyire klassz dolog szanaszét puszilgatni egy ilyen kis szarost:)
Hát nekem így fogalmazta a doki,bár ez 2007 ben volt,már alig emlékszem rá!!!Amikór váltottunk a Kaálira akkor egy dr-nőhöz keztem el járni,ő nagyon mondta hogy ez nem olyan nagy betegség,nekem inszemből szűlnöm kell,hát ez nem jött ösze(sajna)!Hát nekem elég nagy betegség:(!Hát nem tudom,nem tudom mi lesz,bár nagyon bízok a lombikban!!!!
De akkor a huvelyvaladekkal kevertek ossze a spermat, ugye? Mert en ugy tudom itt ket dolog van. Az egyiknel a valadekban pusztul el a spemium, de azt szeintem nem igy hivjak hogy ellenanyagot termel, de lehet, hogy csak a doki megfogalmazasa volt pongyola. Es van egy vervizsgalat, ahol a veredben megnezik, hogy van e spermium ellenes antitest, de ha van, akkor az inszem sem jo megoldas, csak lombik johet szoba. De lattam, hogy irtal az immunos forumba, ott majd megszakertik jobban. :-)
Én eddig csak jókat hallottam erről a vizsgálatról.Persze,mindenki maga dönti el,hogy melyikre megy.
Nusika
Szerintem erre nem biztos,hogy tud bárki is válaszolni.Ez egyén és orvosfüggő.Nekem nem ugyanolyan protokoll ment,mint annak a lánynak,aki velem együtt volt.
Függ attól is,hogy a hormonjaid milyenek,az előző kezelések alatt miket kaptál,hogy regaált a szervezeted rá,a dokid mit gondol,mi fog most beválnio...
Hallottam olyat is,hogy hiába volt eredménytelen pl a kezelés,5 alkalommal nem volt semmi változtatás mégsem...
Van ,amelyik orvos meg ha ez nem jött be,akkor mással folytatja.
A gyógyszer árakat meg tudod nézni a gyógyszerkeresőben.Ott le van írva,melyiknek mennyi a rendes és a támogatott ára.
Lombiknál szerintem a támogatott megy mindenygiknél,ha tb re csináltatjátok a programot.
Szeretnék érdeklődni hogy a 3.lombiknál milyen protokol alapján dolgoznak az orvosok már mint itt értem azt hogy milyen gyogyszereket használnak és azok mennyibe kerülnek?
A Kaáli intézetbe járunk és szeretném tudni hogyan készüljek rá.
Előre is köszönöm a válaszokat és Gratulálok a sok kismamáknak
Köszi köszi!Hát remélem,hogy hamarosan lesz,nagyon bíztam az inszemben,sajna négyet csináltak eredménytelenűl,egy kicsit félek a lombiktól,mert igazából nem tudom mi vár rám,persze nagyon sok mindent olvasok róla!Meg keresem azt a forumot amit írtál!
Nekem az úgy derűlt ki,mikor csinálták az első inszeminációt,vettek le mintát,ezt bele fecskendezték a spermába,mikroszkóp alatt néztük meg,elötte ezer fele futkostak a kis katonák,és utánna szépen mind meg halt!és ekkor mondta a doki,ellen anyagot termel a szervezetem,és erre nincs gyógyszer,sajna!
De cuki a kislányod. :-)))) De azért csak sejt valamit vagy ez a gyermeki megérzés? Nekem olyan pozitív érzéseim vannak a terhességeddel kapcsolatban, nem mintha valamiféle orákulum lennék, csak úgy gondolom, hogy a babátok meg akar születni hozzátok és kész. Kicsit göröngyös a kezdet, de aztán minden rendben lesz. :-)
Szia! En azt hallottam errol, hogy pont a lombik ra a megoldas, mert nem a spermiummal tallakozik a szevezeted, hanem mar az embrioval, igaz abban is vannak apa sejtek ezert valoszinuleg fogsz kapni vagy szajon at vagy infuzioban immungyengitot, hogy ne nezze idegennek es ne reagaljon tul a szevezeted. Van egy autoimmunos forum a csaladineten. Kerdezz ott a lanyoktol, ok profik ebben. En csak erdeklodesbol olvagatok mindenfelerol. Ne parazz, lesz babad :-)
A kislányommal is az Istenhegyire jártunk vizsgálatokra, ott csináltattunk anno ilyen kombinált teszteket, amit írtál is (kis Gumimacival is oda megyünk két hét múlva, Bátorfy doktorhoz járunk). Fontos, hogy ezek nem pontos vizsgálatok, bárki bármit is mond! Van most már egy olyan vérvizsgálat (nem tudom, itt csinálják -e), ami 99százalékosnak mondott, de az 300 ezer ft körül mozog és més csak mostanában kezdték el csinálni.
Ezek a vérvizsgálatok mind kockázatbecslésen alapulnak. Az anyai vérben néznek markereket, valamint a UH-n elvégzett vizsgálatokat is elemzik, stb.
Szóval egyetlen biztos vizsgálat van, az pedig sajnos a magzatvízvétel, vagy amit előbb lehet csináltatni, a méhlepény biopszia.
A kislányommal is vívódtunk, hogy megcsináltassuk -e, de végül nem került rá sor, csak a kombinált tesztekre. Most viszont elhatároztuk, hogy megcsináltatjuk. A dokim szerint, akikenk hematomájuk volt, egyébként is mást szokott kihozni a vérvizsgálat a sima teszteknél.
Nehéz döntés, hogy kiteszi -e magát (főleg a baba miatt persze) a kismama ennek, mert a vetélés kockázatát 1-1,5 százalékra teszik, de sok tényezőt figyelembevéve tényeg ez az egyetlen biztos vizsgálat.
Érdemes jól utánaolvasni, nálam sokkal okosabbak írnak róla:)
Gömölyödjél drága!!!!
Ui: gömbölyödésről eszembejutott, hogy a kislányom milyen indiánnevet adott nekem (gyakran játszunk szerepjátékot). Ő lett a copfoscickány, az apja a torkostapir, engem pedig boldoglufinak hív (az előzmények miatt még nem említettük neki a kistesót). Milyen találó!:) Bár én elébiggyeszteném a "fosorgó" jelzőt is:)
Gratula Zsókinca! :-)))) Csak most értem gép elé, mert a két ünnep között a kinti családunknál voltunk, utána meg lebetegedtem. Remélem, majd nekem is szerencsét hoz a 3. :-) Áprilisban elmerészkedek a dokihoz, és május-júniusban belevágunk megint. Még egyelőre nem szedtem össze magamat az újabb próbálkozáshoz, de remélem, addigra már készen leszek rá.
Sziasztok!Én még ezen a forumon új,vagyok eddig az inszemináció forumban voltam!De mivel az inszemeknek vége,és készülünk a lombikra,úgy gondoltam,hogy be lépek ide,be kukkantok!Kaális vagyok,nekem azt állapították meg,hogy olyan ellenanyagot termel a szervezetem ami meg öli a spermát,szeretném meg kérdezni,hogy van e köztetek olyan,aki ugyan ebben a cipőben jár!?Mert már hallottam olyat,hogy ezzel a BETEGSÉGGEL,sem inszemmel,sem lombikkal nem eshetek teherbe!Előre is köszönöm
Köszönöm Piroska, nagyon nagyon kedves vagy...sajnos olyan szinten darabos erős vérzés van, hogy lehetetlen a terhesség, ma már a dokival is beszéltem. Ebben a ciklusban pihentet, nem javasolta a FET-et, majd csak februárban.
Persze teszteltem mindenfélével, de egyiken sem volt két csík, még halvány nyoma sem.
Szeretnék majd hormont nézetni, legfőképp a progit és a prolactint. A normál progi szintről, annyi vita van az orvosok között, hogy csak na.
Mindenfélét olvasok a neten is, de nem tudom eldönteni, mi a jó, de szerintem nálam itt van elásva a kutya. Aki járatos ebben a témában biztosan fog írni valamit:)
Neked csak a legjobbakat kívánom, vigyázz magadra és a picire, minden rendben lesz. Ezt a babát nagyon várják idekint:)))))))
ui: a magzatvízvételtől én is félek - bár még sajnos szóba sem jöhet - mert félek, többet ártanak vele. De örülök, hogy a lányok erre is reagáltak egy okosat:))))
Piroska! Én is Hajdú doktornőnél jártam mindkét genetikai vizsgálaton. Nagyon alapos, nagyon szimpatikus, nagyon emberi. Csupa jó az egész Istenhegyi klinika! Csak ajánlani tudom.
Ezlesz a harmadik, fagytasztott embriókkal, hát nagyon várom de tartok is tőle, de úgy vagyok vele, hogy mindig csak a következő lépésre koncentrálok, legyen peteérés,ébredjenek fel mindannyian, van 2 3 naposunk és egy blasztónk-én nagyon reménykedem:)
Miel Kedves! Nagyon sajnálom!!!! Én azért a helyedben bemennék a Kaaliba vérvételre, mert az első vérvétel benne is van az árban. A saját példámat tudom felhozni (sajnos nem is egyet), hogy hatalmas vérzés melett is lehet baba. Persze ritka meg minden, de már csak azért is bemennék, hogy lássam, van -e hcg a vérben, ha nincs is baba, elindult -e a terhesség, stb.
Nekem pl. mindhárom alkalommal rendesen megjött a vérzés, utro melett, és mindhárom alkalommal terhes voltam.
Én végre itthon vagyok. Egy hetet töltöttem bent (szép kis karácsony volt). Úgy engedtek el, hogy itt is fekszem, mint a bot, csak pisilni kelek fel, s teszem ezt lehetőleg minimum a 12. hét végéig. A picike most a 9. hét vége felé jár már, tegnapelőtt volt 26 mm. Augusztus 3. írt ki a doki, de ahogy mondta, "két héttel hamarabb kiszedjük". Érdekes volt először hallani ezt......A hematoma még mindig ott van, hatalmas. A korom, a hematoma és a nemfelhőtlen kezdés miatt is a doki a magzatvízvételt javasolja és el is döntöttük, hogy megcsináltatjuk, csak nem tudom még hol. Nagyon félek a kockázatoktól, mert annyi minden megtörtént már velünk sajnos....
Egyszer egy lombikos doki mondta,hogy ők a legszebbek,de tényleg igaza volt))))
Tudod,én ilyen furának születtem,vagy ilyennek neveltek... nem tudom.Tesóm szöges ellentétem,így akkor inkább ilyennek születtem)
De egyáltalán nem bánom) Valahogy így a körülöttem levő szar dolgokat sokkal könnyebb elviselni.
Még mindig hihetetlen,ami megtörténik mostanában velünk...de remélem nem is fog véget érni))))))
Még mindig nincs semmi bajom egyenlőre,bár néha megszédülök,akkor leesik a vérnyomásom,ezzel eddig soha nem volt bajom,a másik amit észrevettem,hogy imádom a lilahagymát,most meg ha megeszem,utána rosszul leszek ..
Valami csak változik akkor szép csendesen...
Várjuk a szerdát,kíváncsi leszek,majd mit mutat a monitor...
Tudom mennyire rossz ez most neked lelkileg!!! Sok barátnővel izgultam végig az évek alatt a sikertelen és sikeres lombikokat.Volt akinek nagyon sokáig tartott a lelki felépülés! De fel kell dolgozni,és ha a következő sikerre tudsz már gondolni,akkor érdemes tovább menni!!
Mindig csak pozitívan szabad gondolni a következő lehetőségre!
Igen,a köv ciklus azt jelenti,hogy akár(ha most nem vagy túlstimuzva) most,ebben a ciklusban lehet kérni,hogy visszakaphasd a babákat.
Ilyenkor ált. a saját peteérésed nézik,és amikor tüzőérés körül vagy,akkor vagy megvárják a spontán repedést,vagy adnak repesztőt és utána,ahány napos a fagyibaba,azon a napon kapod vissza.
Egyik ismerősnek az első nem sikerült,a 2. alkalommal fagyibabákat kapott vissza,és ikrei lettek))
Minden alkalommal ugyanolyan esélyekkel indulsz!!!!!!Nagyon nagyon drukkolok,hogy minél hamarabb babás legyél!!!!
Zsókinca, a következő ciklus azt jelenti, hogy a lombik utáni közvetlenül, azaz ma megjött és cirka két múlva?? Igen azt tudom, hogyha fizetek akkor megmarad a tb-s lehetőség. Hormonokat szeretném ha néznének, de ha nem kérni fogom...
Viszont Neked tényleg örülök, olvastam nagyon régen járod ezt az utat, igazán szívből mondom hogy egy csepp irigység nincs bennem, mert itt mindannyian egyek vagyunk a bajban és örömben. Nálunknál jobban ezt senki nem érti meg még a szívünkhöz legközelebb állok sem......
Idegenek vagyunk egymásnak ha szószerint értelmezzük és mégis vannak akik a legféltettebb titkukat legméllyebb érzéseiket osztják meg itt.
Vigyázz magadra nagyon és minden nap várom a csodálatos fejleményeket))
Már vége van.....nincs remény sem már:(((((((((((((((((((((((((((
Ma délutánra erős piros darabos vérzés jelentkezett a ciklus 30. napján UTRO mellett!!!!! - de így ez már az új ciklus első napja. Hívtam a kaálit reggel, akkor még nem volt vér, csak barna folyás, mondták, holanp csináljak tesztet és ha poztitív menjek vv-re. Tök fölösleges, mostmár inkább a folytatást szeretném megbeszélni a dokival. Maradt 5 fagyi baba még, visszakaphatom ebben a ciklusban már vagy kell megint 66 ezer vizsgálat előtte?
Teljesen kivagyok ....
Tudom nem szabad elkeseredni, sokan talpra állnak, és van remény is még...de csak egy kérdés van előttem amire tudni szeretném a választ, hogy LESZ NEKEM egészséges babám ebben az életben???????????????
Nicco! Szomorúan olvastam soraid! Kitartás és drukkolok a következő probálkozásotokhoz!De sajnos tapasztalatból tudom, hogy most nehéz neked.
Piroska! Nagyon szorítok értetek is!
Zsókica! Itt is gratulálok és nagyon várom már a 9.-ét.
Én épp az IR-rel kűzdök, diétát kicsit szabadosan vettem az ünnepek alatt, de már próbálok visszaállni a normál étkezésre. Február 4.-ére van időpontom Breyer doktornőhöz és vinnem kell d vitamin szintet meg még 1-2 eredményt. Terhelésest most nem kért, de sansz kell majd megint az is, mert úgy tervezem, hogy februárban belevágunk az újabb immár 3. ivf-be ha az eredményeim is engedik. Kaáliról váltunk BMC-re, itt ez lesz az első, Zsókica dokija remélem nekem is szerencsét és kistesót hoz 2013-ban :o)
Zsókinca nagy gratula.:) Te már sok mindent tudsz, engem pedig megöl a bizonytalanság.
Egy napon volt a transzfer (20-án), és semmit, de semmi "jelet" nem éreztem. A kaális dokim szerint 01.03-án kéne tesztelni először, előtte azt mondta nem érdemes.
A mai napon enyhe barnázást tapasztalok..megijedtem, nagyon, de hátha valaki tud segíteni.
Annyira örülök a jó eredménynek! A tesztről mikor írtál picit megijedtem, de korán volt még az, így nem aggódtam, tudtam, hogy minden rendben lesz vv-kor. :) Várom a 9-ét nagyon! Addig is pocaksimi! :)
Valószínű,hogy az otthoni méréssel meg tudod spórolni mindenzt a költséget.Nekem itthon a saját nőgyógyász partner ebben,és ha kell,minden hónapban kiír szó élkül terheléses vv re.Esetleg otthon a dokid?
Akkor tb re megy,nem megy rá a gatyád is,ha már úgyis fizetsz érte.
De a vércukormérő nem rossz ötlet!Ha betartod a diétát,akkor nem hiszem,hogy bármi bajod lehet belőle.Úgyis tudod,nagyjából mik a jó értékek.Ha nagyon megemelkedne,akkor meg irány a dokinő....
Köszönöm! Az erőmet a kisfiamtól és a férjemtől kapom,és tudom h könnyebb ha előre nézek mert külömben meg is őrűlhetnék! Addig megyek még meg nem lesz a kistesó(k)...
Nagyon-nagyon sajnálom! Csodálom az erődet! Nagyon ügyes vagy, hogy előre nézel és már várod a következő alkalmat és nem adod fel. Csak így lehet csinálni ezt az egészet!
Olvastam már előző nap hogy milyen jó híreid vannak nagyon gratulálok nektek ennyi várakozás után ez egy csoda de mibe bízzunk ha nem a csodákban.Mégegyszer nagyon örülök és gratulálok.
Piros!
Ne keseredj ott van a baba és ez a lényeg mikor nekem volt hematómám csak azt láttam hogy ott kell lennie és dobognia a szivecskéjének a többi nem érdekelt.Ne törödj semmivel kapaszkodik a baba és ez a lényeg:)Kitartás!!!!!!!!
Zsókinca !Tiszta szívből örülök neked ez szuper!!!!
Piroska! Nagyon szerencsés vagy ezzel a kis erős picurral most már minden rendben lesz !!
Én nagyon beteg lettem karácsony előtt ,belázasodtam és tüszős mandula gyulladásom lett,mivel beleesett a karácsony nem nagyon foglalkoztak velem.
Éreztem h nincs rendben valami elmentem uh-ra csütörtökön ahol közölték h megállt a zsíve a kisbabámnak ugy hogy pénteken be kellett feküdnöm és tegnap missed ab lett a vége :(
most lett volna 10 hetes :( Mivel császaárral szültem az elsőt kaptam mészájtágítót ugy hogy megtudtam milyen lehet a szülési görcs :( borzasztó volt
Hát ennyi 3 hónap múlva ismét megyek és addig megyek amég meg nem lesz a kistesó.....
Kislanyok! Koszonom szepen a kedves szavakat, rankgondolast!!!! Kulon kedves, hogy bekukkantottatok a blogba, Szupercsirkenket dicsero szavakert meg cuppanos a homlokodra:))) na szoval, meg a korhazi agyrol potyogok, de lehet, hogy ma hazamehetek (elobb lesz uh), es 1. Vissza kell jonnom. Tegnap vegre megjott a dokim, megnezett. Baba 23mm, hematoma kb 30mm, teljesen ott van alatta, az uh kepen a petezsakkal latszik egybeolvadva, egy nagy feketeseg, eleg ijeszto anyai szemmel. Gorcsolgetek, fajogatok, de 2. Napja nincs verzes. Ma reggel a szulesznomtol kaptam egy altala ma hajnalban festett es egetett bogret, amin egy golya viszi a kisbabat. Mindenkinek ilyen szulesznot!!!!! Hat igy. Most varom az uh-t. (huuuu, Zsokinca, de szuperek vagytok!!!!)
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! MensMentissel kapcsolatban.
Mielőtt terhes lettem 3 havonta jártam terhelésre. Terhesség alatt voltam 8 hetesen egy vervételen ami nem terheléses volt-12000ft-ba került- éhgyomri vércukor, pajzsmirigy stb. Majd 14 hetesen is voltam 0-120perces terhelés volt, dokinő szerint ilyen korán ki lehet szűrni a terhesség alatti cukrot. Megint 12 ezer. Csak a távkonzultáció és Vérvétel 5e forint.
Inzulint nem is néztek csak pluszba egy t4-prolaktin és cukor.
Dokinő írta, hogy csodálatosak az eredményeim, 1 hónap múlva mehetek szendvicses terhelésre ami megint 10ezer körül lenne. És szülésig minden hónapban menjek.
Nekem ez nagyon sok anyagilag. Szerintetek, mivel inzulint nem is néznek csak 0-120perces glükózt és veszek egy vércukor mérőt, amivel itthon kontrollálom magam sokat ártok.
Eleve Pest nekem 60km pluszban. És most nincs ennyi felesleges pénzem.
Mit csináljak???
Zsókinca Te mindig jo tippeket tudsz adni! Segítenél?
Vércukor merő max 15 ezer és itthon is meg tudom enni a szenvicsem kontrollálás előtt és után 120 perccel. A 26. Héten úgy is kötelező a kórházi terhelés ami ingyenes.
hát ilyen hírre érdemes ideérni:) szívből gratulálok nektek és a lehető legjobbakat kívánom a következő 9 hónapra! hihetetlen, hogy ennyi várakozás után, végül az első nekifutást siker koronázta. ha valaki, te igazán megérdemelted ezt:)
velem annyi van, hogy már eléggé a végén járok, jól bevizesedtem és csak totyorgok, mint egy pingvin. már nagyon várom a kiscsajt. 3-án kell befeküdnöm, ha addig nem indul neki. eléggé fosok a császártól, de bízom zoli aranykezében:) ja és maradtunk az altatásnál.
Aaaaaaaaa. Ez aaaaaaaallaaaaaat. De szuper jo! Vicces, hogy nem szamoltal, et plusz nyolc mindenkepp korai. :-) Meg van a gyumolcse a hosszu varakozasnak! Ugy orulok!
Pont én voltam mindig,aki lebeszélt mindenkit a korai tesztelésről,erre én ugyanazt megteszem.Majd este ,ill ma reggel elkezdtem számolgatni,hogy hanyadik napon is vagyok....
ááááá
Na mindegy is.Tök nyugodtan vártam az eredményt,ugye nem fáj semmim....
71 felett van a hcg))))Ez a 8. nap ET után.
Nagyon szép magas érték a doki szerint)))))
9-én megyek uh ra és majd kiderül,ki lapul bent))
Konc Tanár Úrhoz járunk,de most szabin van minden orvos,Zeke Tanár Úr volt bent csak,és ezren voltunk nála,így reggeltől kb délben jutottunk sorra.
Köszönöm szépen a drukkokat)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
mostanában nem voltam itt, csak most láttam, mi történt. Remélem azóta jól alakulnak a dolgok, nagyon drukkolok!
Jövő héten megyek mindenféle vizsgálatra, és aztán ha minden jól megy, kezdődik a 3. lombik! Kicsit félek, hogy a karácsonyi időszakban gallyra vágtam az inzulinszintem :-(
zsokinca!!!! A teszt nem biztos csak 14 nap utan ha kimutassa vard meg a vervetel eredmenyt a hcg meglatod,hogy folfele szarnyal,ne add fell bizz benne.Valami elojele van pl barnazas stb...Szurkolok ertetek holnap remelem,hogy nagyon jo hirekkel jossz!!!!!
Koszonom szepen a biztatast Kislanyok!!! Ill. Az utro felajanlast is nagyon, de kozben itt a korhazban felirtak. Meg mindig korhazban, kicsit verezgetek. Most volt uh es nagyon aggodom, mert csak 15mm-esnek mertek, pedig 9 hetes (okt. 23. Volt az utolso verzes es nov. 9. A beultetes). Fekszik velem egy lany spontan terhesseggel, okt. 19. Volt az utolso verzese es az O babaja 30mm. Jaj, annyira aggodom!!!!
persze h. mindegy, de en azon elmelkedtem hogy ha az egyik tuti fiu, akkor mellett ki kapaszkodik vajon??:-) gondolom azt sem bannad ha ketten lennenek.
.Csani haja nem akar a feje tetejerol lecseélodni:-) nagyon no neki nem ugy mint a tesonak. de 1 eves korig nem szabad levagatni pedig mar a szemebe logna ha nem lenne elfesulve....
remelem szerencset hoznak a kis mikulasok neked is:-):-):-)
puszi.
Egy kéréssel fordulok hozzátok: pszichológia műhelymunkámhoz kellene felvennem a következő két napban még sok-sok kérdőívet, olyan leendő szülőkkel, akiknek még nincs gyermekük, de szeretnének a közeljövőben.
Ha időtök engedi és kedvetek is van hozzá, kérlek, töltsétek ki a kérdőívemet. A kitöltés természetesen anonim, kb. 15 percet vesz igénybe. Kérdések esetén állok rendelkezésre: zsee@yahoo.com
a nyugalom most nagyon fontos, tudom nagyon kőnnyű mondani de tudom mit beszélek.én 12 hetesen voltam eloszor borzalmas verzessel befektetve,és mindket babom edesen alszik most is.:-) baratnom u.azzal fekudt bent mint most te. 1,5 eves kisfia van abbol a terhessegbol. adjon erot a pozitiv pelda!!! szoritok h. minden rendben legyen.
Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!
Nekem is volt hematoma, pont a petezsák mellett, de a dokim nagyon korán észrevette és elkezdtem szedni a Rutascorbint. Ezt szedtem a 14. Hétig. Mára már nyoma sincs, nem ürült
kifelé, hanem szépen felszívodott. Ekkor már biztos voltam benne, hogy a meddőségis dokimnál szülök, hisz nagyon alapos!
Gratulálok a Picihez és nagyon jo egészséget kívánok Nektek
és sok boldogságot! :))))
Hihetetlen, hogy már én is elindultam az úton és a pici kis Manóm
itt mocorog a pocakomban. Igaz mèg a fele út hátra van!
Puszi nektek és ha lesz időd majd gyere mesélj a szülésről!!!
Nem lesz semmi gond kapaszkodik a kis drága kiürül a hematóma és mehet minden tovább.Jó helyen vagy pihenj sokat és igyál minél többet.Szorítok értetek.Ne izgulj lesz szép karácsonyotok jövőre a babával.
Korhazban karacsonyozok. Remes, hatalmas verzes ontott el reggel. A baba 16mm, meg kapaszkodik, de mellette van egy 2,5cm hematoma. Omlik a ver, hatalmas darabok jonnek. Infuziot kapok. Annyira felek.
Örömmel tudatom hogy megérkezett a mi várva várt babánk 2012.12.17-én este.4,2kg és 62cm.Valóságos csoda azóta a föld felett járok.Csodálatos dolog az anyaság kívánom mindenkinek hogy mielőbb átélje.
Hamarosan ha lesz egy kis időm visszaolvasok mert kiváncsi vagyok hogy kivel mi van.
Nem elkeseredni senkinek, mindig van remény!
Kívánok mindenkinek ilyen vagy ehhez hasonló élményekben gazdag karácsonyt.
A hó alatt alszanak a házak,
az egész világ csupa varázslat.
S mint valami tündérálom,
jön el hozzánk Szent Karácsony.
Békés Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!!!
Piroska, nekem ez a második uh volt, az elsőnél petezsákot néznek, a másodiknál a szivhang volt a fontos. Sajnos mi nem hallottuk valszinű a gépen nem olyan volt, de láttuk dobogni, és a párom is bejühetett, meg kaptunk képet is.
Zsókinca, sok-sok pihenést, főleg ha érzed kicsit szurkál a pocid, vagy fájogat.. pihenj le, a beágyazódás napjaiban főleg!!!
Hajrá zoli: hogy állsz, irj, hogy mi a helyzet szülés ügyben.
Mese: gratulálok a manóidhoz!!! nagyon cukik!!! Reméljük jövöre sokunknál babasirás és / vagy nevetés lesz a karácsonyi zene mellett!!! Na meg a finom , tejes babaillat!!!! :))))
És persze mindenkinek nagyon boldog békés , áldott ünnepeket kívánok!!!!
úgy legyen! egy fiú, és a másik... ;)) ha fiú ő is, az sem baj! (én már csak tudom!) :DDD
én a manóimmal kívánok mindenkinek kitartás, erőt, és sikert a következő évben!!!! nekünk ez az első karácsony gyerkőcökkel, kívánom mindenkinek, hogy jövőre ti is elmondhassátok ezt magatokról!!!!!
Zsókinca, azért lustálkodj csak, jó sokat! :) és kapaszkodjon mindkét pötyike!
nekünk sem maradt egyik lombikból sem fagyi. hiába szépen fejlődtek, a beülti napjára mindkét esetben kettő maradt, ami szép és beültethető volt, de fagyasztásra a többi mégsem volt elég erős.
Piroska, nekem megmaradt vagy 1,5 doboz utro, a hűtőben van, szívesen odaadom ingyen :), ha valaki eljön érte Dunakeszire. POstán is elküldeném, csak az ünnepek miatt nem tudom, mikor kapod meg.
Az új nőgyógyász síelni ment, januárban jön, az meddőségi doki pedig ugye le akarja állítani a progit, szerinte nem kell. Ezért maradtam gyógyszer nélkül.
Jaj de jó, gratulálok!!!!!!!! A mi kis kapaszkodónkat is 4mm-esen láttuk és hallottuk kalimpáló szívvel:))))
Most még van két db crinone és egy doboz utro, szóval ha elfogy a crinone és nem tudok szerezni, marad az utro.
A meddőségiben (az előzményeim miatt) a 8. hét végéig terelgettek, csak most engedtek utamra (úgy tudom, hogy elvileg az első UH után engednek el, ami a 6. héten van.
Remélem nekem nem fog sor kerülni a lombikra, de azért jó, ha tudok róla minden félét!
Egyébként így az elmondásotok alapján én nem ódzkodom tőle, szóval ha úgy kell majd lennie, állok elébe.
Hát igen, azért az nem mindegy, hogy mondjuk 120.000 vagy 200.000 Ft.
Azokat sajnálom csak akiknek tényleg mondjuk nincs ennyi pénzük. Mi sem vagyunk eleresztve azért anyagilag, de össze tudjuk spórolni és ha nagy gáz lenne, a szüleimre is számíthatunk szerencsére.
jó, hogy ezt a fagyi baba beülti árát megírtad, mert hallottam róla, de a doki nem mondta, hogy van ez. Gondolom azért, mert engem nem fog érinteni))))))))
ja igen az is, el is felejtettem, olyan régen volt, én közben inszemekre is jártam. De lombik az valóban 100 volt és ebben benne van 1 év fagyasztás, ami 25 ezer. Ez függ az embriók számától, gondolom, 5 pöttöm ment heves jegesbe))))
Kaaliban is 50ezer a nem támogatott beulti, fogyasztás is ennyi. Hat én olyan 130-140 körül álltam meg, de ebben a fogamzásgátló is benne volt (én 1 hónapig szedtem)
Hajrá lányok, és hajrá babák :) amikor Mi megnezhettuk őket a mikroszkóp alatt, a férjem mindjárt mondta, hogy a bal oldali a lány, a másik a fiú :)) nem jött össze, de azért nem tettünk le róluk, naná!
Szia Tafy! Nekem a Pesti Kaáliban volt most az első lombikom ( és az utolsó:)))), ahová minden vizsgálat eredményét elfogadták, ami teljesen ingyen volt , mert a nőgyógyászom írta ki.
A párom sperma vizsgálatát kérték ott - mert ez az egyetlen amihez ragaszkodnak - ez 13 ezer volt.
Rövid protokollos lombikom volt ( elzáródott petevezeték miatt), és az összes gyógyszerem + 5 embri 1 éves fagyasztása után kb. 100 ezret hagytam ott. Emellé persze terhesvitamint is szedtem + folsavat. De ez ugye tetszőleges lehet
A gyógyszerek mind támogatott áron lettek felírva.
Az összköltség,amit mi eddig a 7 év alatt otthagytunk mindenféle vizsgálatokra,kezelésekre,az több mint 1 millió((
Most ebben az intézményben ,ha csak a mostani dolgokat nézem,amikor megint kezdtünk,októbertől,akkor az jóval kisebb összeg.
Ha fizetős helyre jársz,ott nem ennyi lesz a költség,ezt előre mondom!!
(Kaáli,Forgách,Versis...)
Ez csak a BMC ben jött ki ennyire (vagy a Sote ...)
Eddig 9 alkalommal voltunk fent,mi nagyon messze lakunk,így 13 ezer ft egy alkalommal az utiköltség.Ebből utazási hozzájárulást lehet kérni,és akkor jóval kevesebbre jön ki!!!!
(nekünk egy alkalom így olyan 2 ezer lett)
Vizsgálatok ingyenesek voltak!!!(tb re ment mind,ott helyben)
Gyógyszerek.
Ezek ára függ a hormon eredményeidtől,függ attól,mennyire reagálsz jól rájuk,függ a dokidtól,milyen protokollt alkalmaz.
Ezt előre nem fogod tudni kiszámolni....
Nekünk 170 ezerre jött ki első körben az össz gyógyszerköltség mindennel együtt(gyulladáscsökkentő,crinone,magzatvédő vitamin...)
A végén szerencsére csak 93 ezret fizettünk ténylegesen!!
Tehát össz költség 93 ezer + az utazások,eddig kb 20 ezer és majd kell menni vv re még.
9 petesejtem lett,ebből 7 volt teljesen érett,ami hsználható is volt.(a kisebb tüszőkben nem mindig van teljesen érett állapotban még)
Mind a 7 megtermékenyült,és a harmadik napig szépen is osztódtak,majd ott kettő elfáradt,maradt 5,ami tovább osztódott.
Szakkönyvben úgy olvastam,hogy akkor viszik őket tovább a balsztociszta állapotig,ha legalább 4 szép osztódású van.Nekünk 5 volt így mentek tovább.Kettő a 4. naőpon ismételten feladta a harcot,így maradt 3. Kettőt,a legszebbeket visszakaptuk,és a harmadikat még nézték egy napig,hogy esetleg lefagyasztják,de ő is elfáradt.
Itt ingyenes 5 évig a fagyasztás,minden évben nyilatkozni kell,hogy szeretnéd e még egy évvel hosszabbítani?
Ha letelt az 5 év akkor nem tudom mi van,de az nagyon sok idő!
Ha fagyibabát kapsz vissza,akkor általában uh val figyelik a saját ciklusodat és ha pl 5 napos babáid vanna a sítáborban,akkor a tüszőrepedés utáni 5. napon kapod vissza őket.
Esetleg egy tüszőrepit kell venned hozzá.
De akkor itt pl ha nem tb re kéred,akkor fix 100 ezerbe kerül + a gyógyszerek.
Nálunk nagyon szépen indultak de a végére kettő maradt.Én ennyit is szerettem volna,bízom a kicsikben és bajban lettem volna,mi legyen a fagyikkal,tuti nem hagytam volna őket ott,és addig mentem volna vissza ameddig mindet el nem hozom)
Így minden gondom megoldódott. Ennek valami miatt így kellett történnie.
Remélem nem hagytam ki semmit!
Ja és a gyógyszerek árátmeg lehet nézni a gyógyszerkeresőbe,a recepten szerepel ,hogy támogatott vagy sem,és nagyon oda kell figyelni!!
Nekem pl az ovitrellt azt mondta a nő,hogy hiába van beixelve a támogatás,már nincs rajta!!!
24 ezer lett volna a kettő dobozzal!!! Itthon meg simán kiadta a gyógyszertáros 2800 ért darabját!!!!
Még jó,hogy figyeltem)
De a cetrotide is pesten 11250 /db nálunk meg 9100 ft!!!! Azért 5 doboznál már nem semmi a különbség!!!!
Tafy
A crinone 15 db applikátort tartalmaz,fel vannak töltve a krémmel,naponta egy kell.
Nálunk egy dobozzal 9106 ft.
Az utro olyan 1500 körül van,de van akinek pl egy dobozzal csak 3!!! napra elég.
tally,a lombik ára a gyógyszerek miatt váltoszhat,,kb 200 minimummal számíthatsz. akkr nem marad fagyiba embrió,ha nem jól,vagy megáll a fejlõdésben. egyébként ugy tudom ez nem kerül plusz pénzbe,legalábbis a bmcben. az évenkénti hosszabbítás már lehet,errõl valaki tud infót?
Zsokinca drága vagy, köszönöm!
meg az utrot is. ;) ha már tudod mennyi lett, megírnád? épp ma reggel gondoltam rá,hogy vajon kihuzom e az ünnepet,meg a most hétvégét azzal ami otthon van, mert tegnap nem tudtam gyógyszertarba menni,ma meg dolgozom,s azért nem. ..
a crinone gel jobb mint az utrogestan kup egy tubussal mennyibe kerul es egy nap hanyszor kell hasznalnod meddig tart egy tubus???Meglatod nagyon hamar eltelik ez az egy het szurkolok nagyon ertetekes persze miel-ert is++++++++++
Remélem nem haragszol a kérdésért, de engem érdekelne az anyagi vonzata a lombiknak.
Eddig mennyinél jártok?
Megírnád? Ha nem akarod itt, írhatsz priviben is!
És még azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lett a többi lefagyasztva? Az plussz pénz?
Mert ma pont ezen gondolkodtam, hogy ugye lett 7 bigyócskád (nem tudom mi pontosan a megnevezése ilyen állapotban :) ), kettőt visszakaptál és olvastam olyat, hogy a többit fagyiba rakták és utána még ebből lett babájuk később.
És azon gondolkodtam, hogy akkor már nem kellhet annyit kifizetni, mert már nem kell a stimu, leszívás, megtermékenyítés meg a mindenféle, csak vissza kell őket tenni. De akkor annak van valami tárolási költsége?
zsokinca gratulalok!!!!! kapaszkodjanak a kicsikeid, nagyon de nagyon hamar elteljen a ket het.Blasztot kaptal vissza maradt fagyasztasra is???Nagyon szurkolok ertetek most milyen kezelest kapsz ha megszabad kerdezni????? szep estet mindenkinek!!!
piroska,engem ma engedtek utamra a meddősségiből . s ugyan a doki azt javasolta h a 10.hétig szedjem az ultrot,utána építsem le. de már ma bejelenkeztem a saját dokimhoz. ő teljesen támogatja a 12.hétig mindenképp szedjem tovább. 4-én megyek is hozzá. 8)
ja és már 4mmes a baba ,pulzalo szivhanggal. <3
Sziasztok, zsokinca gratulálok,az elején 1-2 napig jol esett nekem is pihenni,aztán dolgoztam, enyhén házimunkát,de az emelés,hajolás csak késõbb.
Még mindig itt a frász, mert egy hete pont olyan, mintha meg akarna jönni.........
Igen, mindenhol ezt olvasom, hogy 12-15. hétig kéne szedni, de a Kaali doki le akarja állítani. Most a neten keresek megmaradt bogyókat, utrot és crinone-t.
Köszönöm szépen!!!!! Most próbálok szerezni, találtam is egy lányt, de nagyon messziről küldi, nem is tudom, ilyenkor mibe kell csomagolni, hogy ne fagyjon meg????
Nem akarnám abbahagyni, csak lassan kifogyok ugye.....
Igazából most csesztek le,mert nem fekszem.De én úgy gondolom,hogy ha a baba szeretne jönni,nem ezen fog múlni!
Persze nem megyek semerre,nemerőltetem magam.ha úgy érzem,hogy elfáradtam,lefekszem,de nem mereven fekeszek 24 órán keresztül!!
Kell a vérkeringés a szervezetnek!
Előtte a petefészekben szokták nézni,nincsenek e ciszták vagy ilyesmik.Vagy a hasadban folyadék.Ezek mind a túlstimulálás tünetei lehetnek.Most egy lánynak infúziót is adtak utána,mert nagyon reagált a szervezete a szurikra.
Nem mondták,hogy merre feküdjek.Hason nem kényelmes ,pedig csak hason aludtam eddig,most valahogy nem jó.Oldalt szoktam inkább emiatt feküdni,vagy féloldalasan.Háton is jó érzés.
Most megyek is vissza egy kicsit feküdni,mert főztem és kezdme érezni a hasam.
Nekem összesen 3db Crinone maradt ki, azt szívesen elküldöm. Ne hagyd abba, mert a placenta csak 12. héttől veszi át a hormontermelést. Ha nem tudsz beszerezni, tudok segíteni. Most nem jelentkezel már le a későbbi nőgyogyidhoz, hogy esetleg írna fel?
Carolina, hogy rohan az idő:) meg csak most drukkoltunk a beultihez, és mar 4d-s ultrahang? :))) de jó!
Csilla, nekem nagyon kevés d-vitaminok van (a béka segge alatt van az értek), én bioextra lágy kapszulat kaptam (ez 3000 ne-s), 100 db van 1 dobozban. Nem tudom mennyibe került, nem tudom, mennyibe került, de mast is vettünk, és úgy rémlik, nem volt vészes.
Gratulálok az első kenyerhez, csak igy tovább :)
ma vagyok a ciklusom 23. napján, peteérés nélkül! :(
Ma voltam a dokinál, megnézett ultrahanggal.. volt egy nagyobb tüszőcske, de azt mondta, hogy nem tetszik neki a formája... ez nem tudom pontosan mit jelent, de legalább van, ebből szerintem a héten, vagy jövő hét elején ovu lesz. Na akkor azért összebújunk Apával, hátha.... :)
Ha nem, akkor utána kb. 2 hétre rá megjön. Na és akkor.....
A következőre jutott a doki, hogy ezt a gyógyszerkombinációt próbáljuk ki:
Ha megjön, Diane 35 fogigátlót kell szednem 21 napig. A tizedik naptól jön hozzá 1/2 Medrol.
Ha megjön a 21 nap után, (ekkor kezdődik a stimus ciklus) akkor az 5. naptól 5 napig naponta 3 Closty, és Zitazonium. És persze közben folyamatosan szedem mellé a Meforalt és a fél Medrolt!
Valaki ilyet csinált már???? Remélem igen, és tud írni valami tapasztalatot.
Ja és rákérdeztem a terheléses vizsgálatra. Azt mondta, hogy persze, csináljunk. Úgyhogy azt január 8-án csinálunk egyet.
Az asszisztens még javasolta a D3 krémet, mert fontos a D-vitamin így télen.
Szerintetek krém formájában a legjobb? Nincs valami olcsóbb, de ugyanilyen jó megoldás? Mert ez a krém 6.000 Ft. Megveszem, ha ez a jó, de ha van más, jól jönne máshol a pénz.
Sziasztok! Voltam ma 4d-n. Annyira cuki volt a picikém! Kaptam DVD-t és cd-t, amin 15 foto van. Fura volt a dokinő aki csinálta. Nem mért semmit. Először mikor 2d-nézte azt mondta lány, 4d-n pedig nem tudta eldönteni kuki vagy meg duzzadt szemérem ajkak. Úgy hogy most végleg elbizonytalanodtam. Ide többe nem jövök az tuti. Az utcánkban egy lány, ő is ebbe a magánklinikaba járt terhes gondozásra és neki lányt mondtak a 6. Hónapig és fiú lett. Az a fura, hogy 2 doki lányt mondott. Jaj csajok!!! :((
Egyébként nagyon szép formás volt már. Mindene szépen látszott. Ásitott is, majd be akarta kapni az öklét majd a placentát simogatta. Egy lábon rugózott, mint aki táncol!!
Ha meg magadnak sütöd a kenyeret otthon,akkor meg az alapanyagokból tudod kizámolni,hogy az össz alkotóknak mennyi a CH mennyisége.Utána megnézed,hány szeletre osztottad a kenyeret és így kijön,egynek mennyi lesz a Ch értéke.Hidd el,így nagyon bonyolultnak tűnik,de amikor már egyszer megcsináltad,menni fog csípőből is)))
Tészta is,azt is csak egyszer kell lemérni,utána ránézésre fog menni,hogy mennyit ehetsz meg egyszerre))
Ok ok,figyelhettek és drukkolhattok nekem és aki épp most akciózik,azoknak,de ti is itt vagytok)) Nem vagyunk egoisták))))
Mind egymásért vagyunk itt nem?????
Utrot én is próbálok folyamatosan szerezni,úgy sikerül,hogy ilyen babás fórumokon nagyon sok lány van,aki már babás lett és maradt meg neki .Ott érdemes kiírni,hogy keresel.
Reggel előkaptam a mérleget! Vágtam egy szeletet a kenyeremből, hogy reggelire azt eszem sajttal.
Egy szelet 80 g volt!
Ha a tegnapi segítségeteket nézem, ott az van, hogy reggeli 30g lassan felszívódó! Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint fél szelet kenyeret ehetnék reggelire???????? :( Az nagyon kevés, nem?
Szuper vagy Csilla! Nekunk a kenyesuto gepben keszultek belul, olyan nedvesek, szalonnasak mindig. Meguntam a kiserletezest, raadasul a ferjem az eleszto miatt egy kis kanal cukrot mindig tesz bele. Mondjuk Luxemburgban sok jofele kenyer van, es azt eszem, az ertekeim javulnak szoval nem izgatom magam. A Graham kenyer is jo. En a korpas zsemlet szeretem, na azt peldaul kint nem kapni.
Carolina! Nagyon orulok, hogy szepen fejlodik a picike. Hajra!
Voltam pénteken orvosnál. A pici pöttöm teljes hossza 12cm.
És most szépen aludt a kicsikénk, így Zeke doktor meg tudta
nézni és amikor odébb libbent a köldökzsinór úgy tűnt nunis a
Drágám!!! Nagyon boldogok vagyunk!!! Holnap megyek 4d-re, mert a
férjem ezt kapja karira. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
Jövök majd mesélek.
Holdacska nem tudja a barátnőm a nevét, mert este 8-kor mentek be és ügyeletes orvos volt.
Ez nem lehet indok, ha valaki ekkorát hibázik, és a Jànosban akkor miért látták egyből a bajt?
Nekem is azt mondta a barátnőm (aki a sok-sok éves babáravárakozás alatt akár doktorit is szerezhetett volna már), hogy a 12-15. hétig ne hagyjam abba. Most crinone-t kapok (a beültetés óta, csak ugye az az 5 nap maradt ki, amikor a tuti vetélést mondta a doki és leállította) reggel, délben meg este saját magam szedek még 2x2 utrot. Te mit szedsz?
Azt hiszem, az utrot tartanám meg.
Esetleg van valakinek felesleges crinone vagy utro, amit eladna?
Szia Piroska!!
Gratulálok a picihez mégegyszer!
A progit én majdnem a 13.hétig nyomtam. Utrogestant szájon àt--ezt a 12.hétig.
Crinont pedig a 13.héten hagytam abba!
szia, igen egyre inkább, már csak ingerként... tegnap reggel volt az első jobban, de inkább délutánra -estére van jobban hányingerem. Meg néha nem tom eldönteni hogy inkább éhes vagyok e, vagy kifelé jön... de a citromos víz nagy barátom!!! meg vettem homeos bogyot is.. na meg albert kekszet...
Sziasztok lanyok!!! Nalatok milyen esetben csinaltnak assintend hachingot a 3 napos embrioknal es sokkal nagyobb igy az esely mind simman???
A kiolvasztott 3 napos embriokat tudjak meg elvinni blasztocitaig vagy mar nem lehet es szerintetek 7 embriot hany alkalomra lehet felhasznalni ugy hogy jo legyen kiolvasztaskor pusztulnnak el beloluk???
Tegnap elindultam a cégecskémmel. Akit érdekel olyan szemhéjfesték, alapozó, stb. kozmetikum, ami nem tartalmaz nehéz kemikáliákat (pl. parabént és társait), az írjon nekem mailt, átküldöm neki az oldalt, ahonnan lehet nézelődni, rendelni. Csak pár napra hagyom publikusan a mailcímemet, mert benne van a teljes nevem. :-) Bocsi Lányok az off-ért. De azért kicsit ide is tartozik, az egészségünk kapcsán. ;-)
sziasztok. piroska,nekem is 8-9hétig mondta sz doki,de én meg akarom beszélni a másik dokival hogy hagy maradjon a 12.hétig,elvileg az is van írva a papírjára. én sem merem korábban abba hagyni.... pedig neked komplikáltabb volt az elsö idõszak... ne hagyd magad!
zsokinca,mire gondolsz? ma vagy általában? mert ma 19 óráig,ált meg még nem tudom ez itt kicsit bonyolult a tekintély miatt is. megsem rohangálhatok intézkedni nagy pocakkal.... XD
Na, ma elengedtek az intézetből, miután ma zártuk a 8. hetet (doki szerint csak 7 hetes és 5 napos vagyok, ezt is írta rá az utilapumra:) és megtekintettük a picikét a dobogó szívével (11mm-nek mérte, pedig 5 napja a másik UH-n csak 4mm-t mondtak. Vagy nagyon gyorsan nő ez a gyerek, vagy össze-vissza mérnek...)
Kismamik! Meddig szedtétek a progeszteron készítményeket, hányadik hétig? Mert az intézetes doki leállítaná már egy hét múlva, de én meg nem merném.....
annak idején én se tudtam semmit, ha itt a lányok nem segítenek, akkor szerintem soha nem jutok el másik orvoshoz.
nyugodtan megcsináltathatod szerintem, elfogadja.
hátha ez segít (ha már tudtad, bocs)
nekem is 160 g-os diétám van (fogyni kell - úgy vettem észre, hogy nem vagyok oké, hogy pár hónap alatt felrántottam vagy 15 kg-t, pedig ugyanúgy ettem, mint előtte)
ez reggelire (8-9 óra) 30 gr lassú, tízórai (9-10 óra) 20 gr, 10 g lassú, 10 g gyors. Ebéd 50g (1/3 arányban kb.), uzsi 20 g gyors, vacsi 40 g (30-10 lassú-gyors), de mivel én későn fekszek, ezért 30 g 7 körül, és 2 óra múlva még 10 :)
és ha van torna, akkor jár a 10 g gyors ezeken felül jutalomként :)
receptjeim otthon vannak, papír nélkül hülye vagyok (és még mindig mérek mindent) :)))
Igen nyugodtan csináltathatsz terhelést,ha nem olyan régi a lelet,akkor el fogják fogadni) Én is itthonról vittem az elsőt.3 hónapnál nem volt régebbi.
Nagyon örülök,hogy bejelentkeztél a doktornőhöz!!!!
Akihez én járok,nem egy olyan páciense van,aki túl több inszemen,lombikon(sikertelen) ment el hozzá,és egy év kezelés után spontán jött a baba!!!!!
Ha a pasinál nincs nagy gond,hidd el,nagy esély van a spontánra!!!!!
Ha diétában segíteni kell,szólj nyugodtan,segítünk! Sokan vagyunk,akik régebb óta csináljuk,februárig meg nagyon sokat tudsz javítani a helyzeteden.
Első konzi után,ahogy írták is a többiek,mikor kiírja a doktornő a vizsgálatokat,ha tudod,tb re is meg lehet azokat csináltatni,Én mindig úgy mentem,ezzel súlyos ezreseket tudtam megspórolni!!! Szerencsére partner volt a nőgyógyász,és akármit kértem,addig nyomozott,hogy lehetne és kivel kiíratni,hogy mindig sikerült neki)
Terhelést,tsht,mindent!!
Kitartást!!
Kenyér: Az a jó kenyér nekünk,ami nagyobb % ban tartalmaz teljes kiőrlésű cuccot.Tutira akkor mehetsz,ha magadnak sütöd(
De lehet a nagyobb áruházakban is kapni olyen kenyeret,ami jó nekünk.
Az összetevők ahol fel vannak sorolva,ha a teljes kiőrlésűvel kezdődik,akkor abból van a legtöbb benne.
Ami úgy kezd,hogy búzaliszt,rozsliszt,akkor abban a búzából van több.
Van olyan kenyér,ami pl 70% ban tartalmaz rozslisztet,teljes kiőrlésűt,na az bátran mehet!!!
Arra vigyázz,hogy a 160 CH legyen meg egy nap,mert ha kevesebbet eszel,akkor nem fogsz fogyni sem!!!
Szépen 3 óránként leosztva.
Ez lehet kenyér is,vagy tészta.... gyümivel óvatosan!
Kértem időpontot! Már a telefonos "kisasszony" is nagyon kedves volt! Február 5.
Hát az még nem most van, de sebaj! Addig megyek úgyis a mostani dokimhoz, de azért nem árt, ha lát egy ilyen profi is, hogy egyáltalán jó úton haladok-e!
Sajna fogynom kéne! Mindig is sovány voltam, de most... jó, most sem vagyok nagyon kövér, de ahhoz képest amilyen voltam...
166 cm vagyok és 69 kg, igaz vastag csontozatú! És persze hastájékon vagyok elhízva.
Gyógyszert szedem, tornázni tornázok, a diéta...na az kemény dió!
Nekem pont abban kéne nagyon-nagyon sok segítség.
Sajna az akaraterőm is kevés, de magamhoz képest már nagyon sokat javultam. Lemondtam a kávéról, minden nap megiszom 3-3,5 liter vizet! Cukros löttyöket próbálom kerülni (néha azért becsúszik egy) Kenyeret, krumplit nem tudom, hogy tudnám kiiktatni az életemből, de próbálok teljes kiörlésűt enni (bár nem tudom mennyire azok, amiket a boltokban lehet kapni)
Szóval nekem ez a része nagyon nehéz! Próbálok minden nap gyümit enni. Most mandarint!
De sajnos két kedvencem a szőlő és a görögdinnye tiltólistás! :( Pedig nyáron és ősszel őket enném!
Én csak simán felhívtam őket, vittem az előző leleteimet, de kért újat.
Első konzultáción kikérdezett alaposan (mit eszek, mennyit, milyen betegségek stb.), utána mivel láthatóan nem voltam tisztában a diéta lényegével, akkor szólt, hogy mehetnék tanácsadásra. Én mentem, nekem nagyon jól jött. Totál hülye voltam hozzá, mert az előző dokim annyit mondott, hogy próbáljak meg ch-szegényen enni, ne egyek kenyeret, cukrot, krumplit, majd javulok, és viszont látásra.
Van távkonzultációs lehetőség is, és ha recept kell, azt is felírják-küldik, azért nem kell menni.
1 konultáció 12 ezer volt, utána már "csak" 10. de fényévekkel többet hagytam más orvosoknál tök feleslegesen :(
De hát elfogult vagyok, mert tényleg nagyon rendes-normális, tüneményes :) Mindig elmondja, hogy lehet spontán babánk is, nem kell ez a lombik, és hajlamos vagyok elhinni neki, annyira meggyőző :))
Nyugodtan hivd fel oket es segitenek. A dietas oktatasra lehet hogy elkuld de ha elmondod neki, hogy mar tartod a dietat stb. Nem tudom, hogy hiznod kell e vagy mi a hekyzet, de oszinten szolva mi kiokositunk itt ingyen teged:-) en sokat nem tanultam az oktatason, de en elotte mar tartottam a dietat es sokat olvastam.
Asszem az elso konzi olyan 12ezer. Az elso terheles utan es gyogyszerkezdes utan olyan hat honappal kuld el kontroll terhelesre, akkor kiderul, hogy ragaltal a gyogyszerekre. Az a konzi olcsobb. Szerintem fent van az arlista a honlapjukon. Kozben asszem olyan haromszor irtam neki emailt amiben keredztem es ingyen es bermentve valaszolt. :-) Megeri, kulonben tobbet fizetsz a hozza nem erto egyeb orvosnak, a felsleges lombikrol nem is beszelve.
Itt a környező házak már mind feldíszítve,én még sehol....Mondjuk nem is nagyon voltunk itthon,amikor meg igen,akkor mindig csak a kajákra figyeltem,nehogy éhen haljunk az úton)
Lassan csak megjön a kedv is.Te meddig dolgozol még?
csajok,kismamik, karácsonyi keszolodéssel hogy vagytok? nekem valahogy semmi ünnepi hangulatom,csak várom h tul legyek rajta... talán mert annyit dolgozom
Piroska,köszönöm hogy leírtad, s sajnálom a sok izgulást,de örülök hogy végül jóra fordult a dolog. megírnád nekem a doki nevét,meg hogy mikor volt ez? jo priviben is. ez a két doki csak néhány éve van a margitban,s mindkettõ annyi idõs mint, én,tehát dokihoz képest fiatalok, s alaposnak mondják õket,meg odafigyelnek,s normálisak,kedvesek,az egyikük lelkis is. :) De résen leszek! XD
Margit Kórház. Én ott kezdtem a kislányommal, mikor a 2. inszeminációval terhes lette. Akkor jöttünk el, mikor a 15. héten nézegette a doki a babát UH-n (egyébként sem kedveltem, sosem ismert meg senkit, undok volt, de jó szakemberként ajánlották, így elviseltem) és egyszercsak megszólalt, hogy nyitott a gerince, jövő héten meg kell szülnöm. Sosem felejtem el. Csak néztünk ki a fejünkből, Ő meg csak magyarázott, hogy milyen nehéz is lesz a 16. héten megszülni, dehát ez már csak egy ilyen nap, az előző kismamának genetikai gondjai vannak a babával.......Aznap össze-vissza rohangáltunk az Istenhegyi és egy SOTE-s orvos között, hogy másik véleményt is kikérjünk (bár az orvosom ezt egyáltalán nem mondta). Egyikük sem értette, miért gondolja a dokim, hogy nyitott a baba gerince. Végig izgultuk a terhességet, hogy egészségesen szülessen meg (túl ezen cukros és magasvérnyomásos is lettem). Ezután felhívtam a dokit, hogy minden rendben, nincs nyitott gerince a gyereknek, mire ennyit mondott: "jó" és letette. Ekkor átmentem egy másik nőgyógyászhoz a 17. héten......Szóval nekem nincsenek jó tapasztalataim a Margittal, de mindenütt vannak jó és rossz történetek is.
Most lehet, mi a János Kórházzal próbálkozunk.
Az a bajom, hogy sok jó orvost ajánlottak már nekem, de a legtöbb nincs felkészülve a "problémás esetekre". Pl. a Péterffyben több orvos is állította, hogy lombikból nem lehetek méhen kívüli terhes. Pedig sajnos de.
Nekem a cukromat és a vérnyomásomat is "menedzselni kell", úgyhogy olyan orvost keresek, aki ezeket lelkiismeretesen és hozzáértően levezényli.
Szia carolina,hogy vagytok?
köszi hogy leírtad,még vacilálok. a másik az ÁEK a régi mávkh. Nem tudom..... viszont le tudnád irni nekem priviben annak a margitos doki nevét? mert érdekelne. ott két doki van akivel szimpatizálok.
Szia Holdacska!
Olvastam, hogy a Margitba szeretnél járni. Most történt egy nagyon negatív dolog velük kapcsolatban. Barátnőm 31 hetesen elkezdett görcsölni és este már vérzett is. Benent a Margitba ahol megultrahangozta egy orvos és hazaküldte. A védőnőt hívta hogy most mi legyen, aki azt mondta azonnal irány a János Korház. Ők oda tartoznak. Mikor bement egyből ultrahang és azonnali császár. Ha akkor nem megy be meghaltak volna mindketten a kicsivel együtt valamint ott van a legmodernebb újszülött osztály!
Ne haragudjatok, hogy csak így "bepofátlankodtam"! Az az igazság, hogy évekkel ezelőtt én is aktív tag voltam. Nekem nagy szerencsém volt, mert ma már 3 gyermekes anyuka vagyok. A 6,5 és a 3,5 éves kislányaim lombikbabák, a 1,5 éves kislányom pedig egy "bónuszbaba"!:-) Kívánom, hogy mindenkinek teljesüljenek az álmai!
Tudom, hogy igazatok van, csak olyan nehéz...mástól meg mindig azt kapom, hogy ne kapkodjak össze-vissza, próbáljak egyszer valamit egy helyen végigcsinálni, mert úgy nincs értelme, hogy ide megyek, aztán oda....
az én exdokimat elég sokan ajánlották... Egyébként nincs is vele gondom, mert aranyos, csak hát...
és tényleg, honnan tudja, hogy javultál-e, illetve, hogy jó-e a gyógyszer, vagy cserélni kell? Nem cseszegtetésnek szánom, de ezt én meg a saját káromon tanultam meg, volt egy pár sikertelen inszem, meg a lombik... :( az exdokitól alig tudtam meg valamit, annyit mondott, hogy szedjem a gyógyszert, diétázzak (de hogyan, azt se mondta), meg sportoljak, és majd javulok. Abból "tanultam" nagyon sokat, amit itt a lányok írtak, és a mai eszemmel már hamarabb lépnék, de hát valamiért így kellett lennie :) (remélem)
Most várnunk kellett egy csomót, és az eléjén elég rosszul érintett, de inkább ez, mint még egy sikertelen lombik.
Nem gond,ha nem a menstbe mész,csak 3 hónap után jó lett volna még egy terhelsé nézetni,hogy jó e a gyógyszer vagy sem...
Kicsit fura,hogy nem nézett...
Ha nem jó,akkor minek ezt szeded,érted??
Volt olyan lány,aki velem együtt kezdte szedni,én már rég normál értéket produkáltam,szegénykém meg még rosszabb klett mint előtte volt.Le is cserélték neki a gyógyszert,és most jött annyira rendbe,hogy mehet a lombikra.
Azok az inzulinadataim a gyógyszerszedős, tornázós, kicsit diétázós korszak előtt voltak, úgyhogy szerintem azóta javulnia kellett az értékeknek... de mostmár nagyon kíváncsi lettem, jó lenne nem csak hinni, hanem tudni.
Köszönöm a tippet a Mens Metisre vonatkozóan.
Mivel a doki ahova most járok, szülész, nőgyógyász, endokrinológus egyben, és csak 15km-re van tőlünk, ezért adok neki még egy kis időt, hátha ki tud hozni belőlem valamit.
A PCOS honlapon is őt ajánlják egyedül Komárom-Esztergom megyében.
Zsókinca, Úgy néz ki nem kaptam el semmit, csak a kimerültséget....
Ok, majd megbeszéljük... de ne stresszelj ezen semmiképp!!!
Szerintetek, mikor kéne hivatalosan kezdődni az émelygős korszaknak?? Létezik, hogy már most?? Orvos számítása 5 hetes+4 nap, a tényleges kora 3+4 nap.
Nagyon nagyon gratulálok!!!!! És szurkolok, hogy szépen fejlődjenek!!!
Az ir és a diéte témához nem nagyon értek, de az biztos, hogy a saját sütésű a legjöbb, legalább tudod mit teszel bele!!!
És is szeretek sütni, csak mostanában semmi energiám rá!! :(((
Most hétvégén is szinte csak aludtam, és pihentem. Meg ma délkörül, ünnepeltük mega szülinapomat, igy mostanra sikerült mindent elmosogatnom, elraknaom utána, persze közben azért és is elszunditottam.. :)
A Pénteket nagyon várom már... megyünk uh-ra, elvileg már lesz szivhang is... :)))
Aztán állitólag doki váltás, ha nem akarok ott maradni magánba... hát nem nagyon .. mert eléggé sokkalom... de mindegy, úgyis a Margit kh jobban tetszik, mint a János....
Pusszi mindenkinek!!
Ja és Piroska!!! Nagyon nagyon szépen fejlődik a babócád!! gratulálok!!!!
Várunk türelemmel és hamarosan jön a nagy találkozás)))))
Korpovitot nem muszáj ám enni) Van egy csomó másfajta süti meg receptek ,akár a neten is,amik ugyanolyan jók,zabpehelyből vagy zabkorpából készülnek és cukormentesek.
Érdemes keresgetni és sütni,mert sokkal de sokkal élvezetesebb ezeket enni minta bolti dolgokat.
Nekem a párom ugyanazt eszi a 90%át a dolgoknak mint én,pedig egy igazi falusi srác,olyan dolgokat szeret,amiket a mamák sütöttek régen.
Szóval nehéz vele akármit megetetni))
Mégis mostanra sikerült úgy csinálni a dolgokat,hogy nem kell kétfélét csinálnom szinte semmiből,mindent ugyanúgy eszik mint én)
Csilla, én is Zsókincával értek egyet! Ha nem csinál új vizsgálatot az orvos, honnan tudja, hogy javultál-e vagy sem? A gyógyszerek között van különbség (én sem hittem egyébként, de a doktornő szépen elmagyarázta), nekem az xr jó, a meforal mellett pl. semmit nem fogytam, hiába a diéta és a mozgás. Az IR egyébként a 3-as kezelés nélkül nem nagyon javul...
azzal együtt mondom ezt, hogy én nagyon nem akartam a MM-t, mert nekünk 2-2,5 óra csak a Bp tábla :) viszont cserébe vannak már sikertelen inszemjeim, meg ugye a lombik. A doki meg mindig elmondja, hogy ha helyrejövök, akkor semmi akadálya a spontán babának akár :) Az elején nagyon le voltam törve, mert elég sokáig nem engedett (oké, nem állt volna elém, de minek?) lombikra, beültetésre... Márciusra kaptam a következő időpontot nyáron, azt mondta, addig helyretesz, és utoljára már csak a szörnyű d-vitamin hiányom volt a baj
a korpovitot én is rühellem (szerintem nincs ember, aki nem), de vannak már receptjeim, meg elég bonyolult eset vagyok, mert húst sem eszek. és lehet, hogy hülyeség, de még a mai napig is írom a kaja-naplómat, meg mérek mérlegen mindent.
Zsokinca! Szuperek vagytok, tovabbra is drukkolok. Aztan kezdett derengeni am, hogy mi a hosszu eloeletetek. En is xrt kaptam es szepen ragalok is ra, jo nem tul gyorsan, de a vekonyaknak eleve hosszabb ido. Soha, semmi mellekhatasa nem volt.
A korpovitot mar en sem birom, kesz megcsomorlottem. Mar honapok ota nem ettem, de megerzem a szagat es hanyok. En egyszeruen egy szelet kenyerrel szoktam helyettesiteni, anyu diabetikus hazi lekvarjaval, igy gyors is lassu is meg van.:-)
Piroska! Az jutott eszembe meg errol a ket 40 es hcg rol, hogy mi van ha az tortent, hogy tenyleg tobb megtapadt es ugyan ennek nagyon kicsi a valoszinusege de pont abbahagyta az egy a hcg termelest es ezert lett ilyen fura eredmeny. Az en eletemben torent olyan dolog (egy autos baleset, amiben senki haja szala nem gorbult), hogy ha egy fizikus es egy matematikus ossze dugta volna a fejet, hogy ennek mekkora az eselye, akkor kb egy az egymilliohoz eredmeny jon ki. Na lehet, hogy a Tied is pont ilyen. Most olyan szepen fejlodik...
9 ből 7 volt teljesen érett,ők szépen meg is termékenyültek mindannyian))))
5 naposan fogjuk őket visszakapni,kettőt javasoltak egyenlőre.
A többi megy a fagyiba .Remélem jó sokan maradnak majd és szépen osztódnak is))))Egyenlőre várunk....
Csilla
Érdemes lenne elmenned neked is a Mens metistbe,ott profik ezzel kapcsolatban.Hidd el,nem kerül egy vagyonba,sokkal kevesebb pénz megy el ott,mint egy felesleges lombikra vagy inszemre ....
Na a lelki részéről ,a sok csalódás feldolgozásáról nem is beszélve.
Nagyon sok az éhgyomrihoz képest a terhelted( ezen nagyon sokat tud segíteni a diéta-sport-gyógyszer kombó.
Ha valakinek nem jó a gyógyszer,az nem azt jelenti,hogy az a fajta rossz gógyszer,csak épp a szervezete nem úgy reagál rá,mint a másik emberé.Nekem pl xr mercforminnal kezdett a doki,és az hosszabb felszívódású,tehát egész nap egyenletesebben szívódik fel a szervezetedben.Ezt ált azokank szokták ajánlani,vagy adni,akiknek nem kell fogyni.
A metformin sok mellékhatássalbír,nem nagyon szereti sok helyen az orvosok emiatt.
A mercformin drágább,viszont nem viseli meg annyira a szervezetet.
Hidd el,ha más gond nincs(pasi gond,nagy mértékű,vagy petevezető hiány vagy teljes elzáródás...)azoknál spontán is jön a baba nemsokára,ha ezek az értékek rendben lesznek)
Kitartást!!
Ja és nem csak korpovit kekszet ehetsz.Én sütni szoktam magamnak,mert az elején azzalkzdtem de egy iső után olyan volt mintha fűrészport eszegetnék...
Azóta kerestem egy csmó receptet,vagy a kedvenceim alakítottam át úgy,hogy ehető is legyen nekem is.(a lisztet lecseréled benne olyanra ami nekünk jó,és édesítővel sütöd).
Hát nem tudom, lehet nekem is nem ártana akkor egy újabb vizsgálat.
Én is hallottam már, hogy kicsit másabbak a gyógyeszerek, de egyébként meg azt olvastam, hogy ugyanaz a lényege, hatóanyaga Meforal, Metformin, Merckformin, csak a gyártó ad más-más neveket, de mindegyiknél a metformin a hatóanyag.
De irigyellek, hogy tudod tartani a diétát. Egy ideig ettem Korpovit kekszet. Ha most meg kéne ennem....lehet, hogy visszajönne, annyira megutáltam. :)
hát én sejtettem, hogy nem jó a gyógyszer, meg az orvos nem is nagyon foglalkozott velem. Oké, megnézte a terhelést, amit egyébként a lombik előtt kértek a kaáliban, írt fel gyógyszert, és amikor kérdeztem, hogy mi legyen, akkor mondta, hogy nem kell újra jönnöm, ettől javulok. Csak akkor már itt a fórumon annyit meséltek a lányok erről, hogy tudtam, hogy ez így nem jó.
Akkor mentem a MM-be (tőlünk elég messze van), kért a doktornő új terhelésest, és rosszabbak lettek az eredményeim. így cserélte az 500 mg-os meforalt a 750es merck xr-re.
voltam diétás tanácsadáson is már párszor (egyénin) ott, az nagyon sokat segített.
de az is igaz, hogy nem szabad eredményeket összehasonlítani, mert mindenkinél más a rossz (a többi értékkel összehasonlítva)
én annyira vérprofi nem vagyok, nekem a 120 perces 45 volt, meforallal kezdtem, de nekem nem volt jó, most merck-et szedek. Kemény diéta, meg torna, és ezekre az értékekre anno azt mondta Breyer doktornő, hogy esélyem nem volt se az inszemekkel, se a lombikkal. Azóta már voltam terhelésesen, határozottan javulok :) most utoljára azt mondta, a március már a miénk lesz :)))
köszönöm! Ó, bárcsak ott tartanánk már! Annyit ijesztgettek, meg ugye a vetélés meg a méhen kívuli, hogy nem merek orulni túlságosan, inkább félek....Pláne, hogy pont olyan tüneteim vannak pár napja, mint amilyen a menstruáció előtt szokott lenni (pár nappal előtte nagyon fájnak a melleim, fejfájás, ilyesmi...).
Az inszeminációs topikból kacsintottam át megint. Az utolsó inszemre készülök és Puregont kaptam. A gyógyszerész viszont nem hajlandó megrendelni a tollat, mert az nem volt rajta a recepten. Tudjátok esetleg hol és hogyan lehet ilyen tollat beszerezni?
Tegnap voltunk UH-n (nem az intézetbe, oda keddre vagyunk berendelve, de nem bírtam ki és elmentünk egy közelibe), 7 hetesen (nov. 9. volt a beültetés). Az előzmények miatt rettegtem, de ott van a picike, 4 mm és láttuk, hallottuk a szívverését!!!!!
Sajnos még mindig köhögősen, náthásan, alighanggal...hiába, a kislányom hozza haza a bacikat az oviból.
Rengeteg-rengeteg petikét kívánok neked holnapra! Nagyon szorítok! +++++++++++++++++++++++++++++++++
Egy kis elemzés még belefér addig? :) Voltam terheléses inzulinon és ez lett az eredményem:
0 perces 10
120 perces 29,8
Én jónak gondolom a terheltet, de a 0 perces nem sok? Bár tényleg fogalmam sincs a referenciákról. Endo dokihoz nem akarnék elmenni, ha nem muszály, a beutalót is a nőgyógyászomtól kaptam. Szerinte nagyon enyhe IR, mert 25-ig jó. Azért érdekelne a te véleményed is.
Köszönöm szépen!
Örömmel olvasom mostanában, hogy egyre több kismami van. Annyira jó!! :))
Tesómnak 27.hétig minden alkalommal fiút mondtak.Most így a vége felé meg mégis lánya lesz,azt mutatta a babamozi.Szóval nagyon kíváncsian várom,hogy ha kint lesz végre,akkor mi is lesz))))
Szegény ha lány,akkor Bencusozta mindenki végig))Remélem nem emlékszik majd rá)))
Nagyon örülök,hogy jól vagytok!!!!Majd gyere mesélj,mit láttatok)
Sára de, jó, hogy jöttél!!
Valami azt súgja mikor legközelebb jössz fórumozni, már
a pici kis csoda ott lesz melletted! De, jó!!!!!'
Annyira előttem van, mikor még írtál, hogy baj van, mert barnázol!!!
És látod! Sikerült!
És köszönöm, hogy annyit biztattál engem is!
Mi jól vagyunk! 15 hetes leszek hétfőn. Genetika is jo eredményeket hozott.
Először kisfiút láttak, majd a genetikai vizsgálaton 95%-ra kislányt!
Szerdán megyek 4d-re, bízom benne ott is lányt látnak!
Sok sok erőt kívánok Neked a szüléshez!
Ölellek
Úúúú már itt tartotok???? Akkor bármelyik pillanatban kint lehet a bébi)))))
Életetek nagy napja hamarosan itt lesz,ez annyira szép))))
Nagyon aranyos vagy,de itt mindenki megérdemelné a babát,aki küzd érte!!!!
És szép sorban el is jönnek majd a kis csodáink!!!!
Már csak 2 szurim van mára meg egy holnapra és be is fejeztem))))
(pont mire belejöttem)
Tök hamar elszaladt ez az idő,tényleg,ahogy írtátok mindig régebben is.
Annyira aranyosak vagytok mindannyian!!!!!!! Mindig csak mosolygok mostanában,ahogy a hozzászólások eszembe jutnak a nap folyamán,már tiszta zizinek néznek,de nem érdekel))))
Belülről ad erőt nekem itt mindenki és ezt NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!
Sára Drága!!!
Nagyon könnyű szülést kívánok!!! Nagyon várunk majd a beszámolóval!!!
Olyan jó téged ilyen boldognak látni vagyis ahogy írsz dolgokról ez jön le te egy hihetetlen pozitív energiát sugárzó ember vagy nagyon örülök hogy megismerhettelek és hogy sokat segítettél többek között nekem is mikor az inszemes fórumról ide jötem bátorítottál hogy nem szabad feladni erre én már a 39héten járok és most jött el a te időd hogy itt mindenki neked szurkoljon:)
Csuriban az összes végtagom nagyon szorítok nektek nagyon megérdemélnétek a babát.(Persze mindenki mással együtt)
Kendőcske!
Ne hagyd hogy legyűrjön a depi mindig van kiút előre tekints csak és nem lesz baj.Endóműtét után jöhet a csupa jó dolog aminek a végén ott fog várni titeket a babátok vagy netán babáitok:)Fel a fejjel.Ölellek:)
Carolina!
Hogy vagy?MInden rendben veletek?
Kedves többiek akiket kihagytam tudjátok hogy a háttérből olvasok és itt vagyok szorítok:)
Remélem, hogy az új dokinál már jó kezekben leszek, és vizsgálatok után meglátjuk, hogy mit javasol. Ha fele annyira jó, mint gondolom, akkor szerintem rá sem kell kérdeznem a gyógyszerre, magától is felírja. :)
Idén januárban már túl estem egy műtéten, de sajnos nem tudták mindenhonnan leszedni. Most azért ijedtem meg, mert nagyon veszélyes helyen (vastagbél-húgycső-méhfal-tartóizom) találtak egyet. Ráadásul el kell mennem végbéltükrözésre is, amit kihagytam volna az életemből... de pont tegnap voltam a dokinál és megnyugtatott, hogy altatásban csinálják és olyan kedves volt mindenki, hogy tényleg elmúlt minden ezzel kapcsolatos félelmem! Oh, és tegnap este a férjem "elrabolt" és meglepetés mozizásra vitt... olyan jó, hogy itt van mellettem! :)
Kendőcske! Tudod mikor én is kb a 20. Napon voltam, megfázás szerű tünetem volt!!
Van akinek így indul a terhesség! Én abszolút nem hánytam, de pici hányinger volt a 6-7. Hét körül!
Nagyon örülök,hogy összébb szedted magad! Tudom nagyon nehéz,sokszor átéltem már,de ha csak előre néz az ember és mindig csak egy kis célt tűz ki,sokkal hamarabb sikerül elérni)
Jaj, szóval, a lényeg- a lényeg: olyan megoldást kell keresned, ami mellett nem jön meg. Mert ha megjön, onnantól a szövetdarabka már elindulhat vándorútjára, és be is ágyazódhat, ami maga az endometriózis.
Ne keseredj el Kendőcske, én két endo műtéten is átestem, gyorsan túl leszel rajta, és utána babásodhatsz. A Visanne-t mindenképpen irasd fel, én is azt szedem, amikor nem lombikozok. Ha semmit sem szedsz, újra elő fog jönni ez a probléma - lásd az én esetem, amikor 5 hónapon belül megint mehettem műtétre. A hagyományos fogigátló az endometriózisra nem jó. A Visanne-on kívül még hormoninjekcióval szokták kezelni, de ez olyan, mint amikor hirtelen átlépnél a menopauzába (izzadás, csontritkulás, stb.), és fél évre hatásos. Én most is szedem a Visanne-t, tök élvezem, hogy nem jön meg, de nincsenek olyan durva tünetek, mint a hormonszurinál, a lombik előtt pedig 3 héttel abbahagyom, és utána lehet is lombikozni egyből.
csajok,mikortol kezdõdhet az emelyges, ma vagyok ET + 19.napon. de tegnap este és ma is kicsit szédülök is,meg a nyaki nyirokmirigyeimet érzem. meg kicsit fáj a fejem,nyakam. mikor épp elotor valami virus,vagy ez normális? de lehet mindkettõ egyszerre?
Kendőcske! Küldök Neked egy hatalmas nagy léleksimit!!!
Erős vagy és végig is fogod csinálni!!!! És persze, hogy nagyon akarok a kicsit!!!
És sikerülni is fog! Hidd el!!!! Higgy benne erősen!!!
Nem azt írt fel végül az orvosom, hanem egy másik fogamzásgátlót... hogy az jobb, de semmit nem ért, és igazából nem akartam tovább mérgezni a szervezetem, így nem szedtem. Kaptam két szuper fájdalomcsillapítót, ami bevált, inkább azt szedem be, ha muszáj. (Mesulid és Diclofenac-B)
Ezeket, nem kell állandóan szednem és talán kisebb a káros mellékhatása, mint ha minden nap szednék valamit.
Az ölelést köszönöm, és viszont küldöm! Rád is rád fér!!! :D