Hát nagyon ideje lenne már azt a sorompót onnan kidobni! A delta már régen nem üzemel, a Szarvasi úton már le is van aszfaltozva a sín. Ebből kifolyólag a bakter is csak azért van ott "tartva", hogy annál a napi pár vonatnál letekerje "órákkal" előbb a sorompót. Kész KO!
A "muronyi" végénél sincs semmi értelme a bakternak, hacsak nem a vonatforgalom akadályoztatása, ha nem idejében kezeli a jelzőt. Igaz ott vannak a felsővezetékesek, de az azok kitérőit már régen be kellett volna kötni az állomási biztberbe. Ez a két szolgálati hely min. 8 embernek ad munkát. Elgondolkodtató.
Segítséget szeretnék kérni, vasútmodellező vagyok. Kisebb-nagyobb kaliberű modelleket készítek az Auran Trainz sorozatához, és szeretnék készíteni egy útátjáró csomagot.
Amit már jóideje keresek, egy viszonylag pontos, a főbb méreteket tartalmazó jellegrajz a fénysorompó lámpafejről. Ha valaki esetleg tudna segíteni nekem ezügyben annak nagyon hálás lennék és nagyon megköszönném. :)
"Simis C - táblázatok nélkül is van algoritmus. Nem ezekre a feladatokra van a Gráf elmélet?"
Lehet. SIMIS C-t telepítenek még egyáltalán valahova?
"Tévedés. Itthon kérték ezt a "feature"-t."
Azt tudom, de németajkúak találták ki ezt az egész megcsúszási vágányutas dolgot. Nekik már az SpDrS60-as jelfogós nyomvonalas biztberben is benne van, amit ugye 1960-ban találtak ki... Nálunk azt sem tudták hogy mi az a megcsúszási vágányút... Egyébként azért nem értem ezt, hogy mi a fenének kellett behozni ide a megcsúszási vágányutat, amikor előtte soha sehol nem volt. Megvoltunk nélküle gyakorlatilag az 1800-as évektől, a kutyának nem hiányzott.
"Az lehet, csak a vágánykapcsolatok jóval bonyolultabbak."
Az nem jelent semmit. Probléma max abból adódhatna, ha nagyon bonyolult a menetterv. Pl. megnézném, hogy Szolnokon vagy Kelenföldön hogy tudnának elektronikus biztbert csinálni...
"Győrbe is van szívás ezerrel, az idétlen megcsúszi vágányút állításával és időzítésével."
Én már az összes nagyállomás Domino pultjain/vágánytábláin lecseréltettem volna a visszajelentő izzókat LED-ekre. Azonban amíg a hozzállás olyan a dolgokhoz, hogy nem számít az energia költség addig persze erről nem is érdemes beszélni. Azt hiszem most a japán atomproblémával át fognak értékelődni az energiafelhasználási dolgok a világban...
KO esetén nincsen benne a 3', de így kicsit könnyebb újraértékelni a dolgokat. ;)
Még jó, 450 vonat mellett.. Te jó ég.. Mi örülünk a nyári ~120 vonatnak, bár az átépítés előtt több volt.
HiF van vagy ebédidő :D? Tavaly nyáron voltam Rákoson, de akkor is csak utasként. Élmény lehet dolgozni ott, bár az asztal állapota szégyenletes, ilyen körülmények között várják el az embertől, hogy ne hibázzon.
Nyíregy' szerintem nem, én Füzesabonyon gondolkozom. De lehet, hogy csak a HK fehér gombjai rémlenek nekem. (A képek persze otthon vannak, CD-n, véletlenül se itt a laptopon.)