Keresés

Részletes keresés

ercsibe Creative Commons License 2002.10.29 0 0 239
Azt hiszem itt nincs senkinek kakaduja (nekem is nimfapár van- minikakadu :)) Olvastam, hogy egyből azzal akarsz kezdeni, és hogy próbáltak arról lebeszélni. Hát talán ez nem véletlen, a pénz egy dolog, mert ha van annyid, akkor miért ne, csak nagyon érzékeny, kegyetlenül nem bírja a magányt (írtad, h estefelé érsz haza), ha nem fiatalon veszed (= nem te neveled fel), akkor nehezen szokik meg téged, (ha van időd babakorától kézzel felnevelni, etetni naponta háromszor- vagy többször, akkor OK, de ez egész napos mulatság, és írtad, hogy erre nincs időd) Szóval ez csak kicseszés egy társaságfüggő madárral. (Már bocs, ez csak magánvélemény, de a többiek is ezt írták, én csak helyeslek, és összegzem)
De ha mindenképp sárgabóbitás kakadut akarsz (nem tudom mennyire tájékozódtál árakban, de meg lehet úszni 200-250 ezerből kalitkával együtt, persze ha azt is úgy csináltatod -a tenyésztő bizti tud ilyet javasolni), akkor a parrotland.hu-n vannak tenyésztők, és ott fel vannaksorolva a tenyésztett madárfajok. Fel kell őket hívni, és bejelentkezni hozzájuk, és minden kötelezettség nélkül mesélnek neked arról, hogy mit kell róluk tudni. (Meg ott vannak olyan emberkék is, akiknek van kakdujuk is, velük is felveheted a kapcsolatot (a kedvenceink rovatban egy csomó kakadus kép is van...) Csipeték tenyésztőjének bár nincs kakduja, de biztos ismer olyat, akinek van, ha karod, megadom a címét/telefonját, és beszélhetsz vele. Nagyon kedves és segítőkész ember. Budafokon lakik. Mi is voltunk nála csak úgy madárnézőben. Meg el is látott egy csomó jótanáccsal Csipeték vásárlásakor. Szóval így kéne szerintem infóhot jutnod. Sok sikert. Ha eszedbe jut valami még, írj.
Üdv: erika
Előzmény: Graff (238)
Graff Creative Commons License 2002.10.29 0 0 238
Az, de hát én valami nagyobb fajtára gondoltam és írtam is! :)
Szóval?
Előzmény: Hisztike (237)
Hisztike Creative Commons License 2002.10.29 0 0 237
Azt mondják, a nimfa is kakaduféle... :))
Előzmény: Graff (236)
Graff Creative Commons License 2002.10.25 0 0 236
Valakinek van kakaduja? Tapasztalataitokat elolvasnám! :)
Graff Creative Commons License 2002.10.25 0 0 235
Kis sárgabóbitásra.

Néztem még az Umbrella Kakadut is, de arról végképp nem tudok semmit. Szóval a plázákba be se akartam nézni, hisz ott vásárolni elég butaság...

Előzmény: legocska (234)
legocska Creative Commons License 2002.10.25 0 0 234
A plazákban 200e fölött vannak általában, de ez függ attól is, milyen fajta.
A parrotlandon találsz tenyésztőket elérhetőséggel, bizton állítom, nagyságrenddel olcsóbb úgy a dolog.
Mégis, milyen kakadura gondoltál?
Előzmény: Graff (233)
Graff Creative Commons License 2002.10.25 0 0 233
Sziasztok ismét!

Nézegetem a madarakat és talán egy kakadu lenne amit igazán szeretnék. Tudnátok esetleg árakat mondani, mert nem igazán találtam konkrét listát sehol róluk. Kinek van kakaduja? tapasztalatok? stb... thx

Előzmény: plimplin (232)
plimplin Creative Commons License 2002.10.22 0 0 232
Graff: Ebben a topicban a 189. hozzászólásban olvashatod néhány kalitkagyártó kisiparos cimét. A szigetcsépi emberkéről biztosan tudom, hogy méretre elkésziti és utánvéttel postán el is küldi. Kb. 1 m x 0,5 m x 0,5 m-es kalitka 12-13 ezer Ft körül volt tavaly. Persze, meg kell beszélni vele, hogy milyen kell (vagy irni neki?). De van, hogy a tenyésztő is tud adni kalitkát.
Nálunk hullámos papagáj van (ő Csicseri), sajnos egymaga, de apukám állandóan otthon van, mert már nyugdijas. Van neki betéve tükör, és a hullámos papagáj állitólag elhiszi, hogy az egy másik madár (a mienk sajnos nem, mert lehet, hogy túl későn tettük be neki a tükröt, egy éves már elmúlt akkor). Akartam venni másik madarat mellé, de apukám lefújta azzal, hogy ő sokat foglalkozik vele. Végülis tényleg nagyon ragaszkodik hozzá Csicseri, hiába én gondozom, ha apukám megjelenik, el vagyok felejtve!
Előzmény: Graff (228)
ercsibe Creative Commons License 2002.10.22 0 0 231
Sziasztok!
Nem írtam még ebbe a topicba, bár 6 hete boldog tulaja vagyok egy nimfapárnak (Csipet-csajszi &Para - a fiú). ktibor rendületlenül segített nekem mindenben (remélem nem a túlzott kérdések miatt nem írsz a nimfás topicba), és most megint lenne egy nagy aggályom, kérlek, aki tud segíteni, tapasztalat stb, írjon!

Most vettük észre Csipetnél, hogy míg a jobb orrnyílása egy kisebb bors nagyságú (nagyobb gombostűgomb) addig a bal egy kisebb gombostű feje maximum, azaz alig fele a másiknak. Ez mi? Beteg? Nátha, és majd elmúlik? Vagy mi lesz? El kell vinni orvoshoz? Hova? Hol van olyan állatorvos (esetleg XI-kerben, mert nincs kocsink, és azért már durva lenne buszon szállítani messze őket), aki madarakat is gyógyít? Uram-atyám! Most mi lesz?!

Alapos vizsgálat után azt is észrevettük, hogy olyan az orrluka fölött még szintén a bőr, mintha további mélyedés lenne benne. Párom szerint lehet, hogy Para csippentett ki véletlenül egy darabot, vagy belekapott Csipetbe, vagy valami ilyesmi lehetett, és azért olyan kicsi az orrnyílás, mert be van gyulladva. Ez lehetséges? Mit tegyek?

Előre is köszi a választ.
Erika

ktibor Creative Commons License 2002.10.21 0 0 230
Kedves Graff,

mi pl. páros madarat tartunk :o)
Mivel hétköznap min. 6 órát senki sincs itthon, feladtuk a beszélő madár esélyét, és pár hónap után vettük meg Alex mellé Lizát. Így is sokat odajönnek hozzánk, de az biztos, hogy nincs olyan bensőséges viszony, mint egy egyke madárral lehet. Hogy melyik madár mennyire bírja az egyedüllétet, az még egyénenként is változó.

Kalitka ügyben - ha jól emléxem - a Parrotland oldalain láttam egy gyártó listát. Biztos hogy ott a legolcsóbb. Az olasz aranyozott csodák drágák, de szépek.

Előzmény: Graff (228)
Graff Creative Commons License 2002.10.21 0 0 229
Üpsz, még egy kérdés... Kalitot kitôl érdemes venni?! Gyártók címeit hol találom?! És az árak milyenek?! stb... Díszállatkereskedésbe amiket láttam, azt hittem lehidalok... azért kicsit vicc, hogy 100e-t elkérnek egy kalitért... :(

Graff Creative Commons License 2002.10.21 0 0 228
Gondolom vannak köztetek akik nem otthon dolgoznak és csak délután érnek haza. nos akkor MILYEN MADARAT TARTOTOK?! :)
Előzmény: legocska (220)
plimplin Creative Commons License 2002.10.21 0 0 227
Graff: A kakadu meg a jákó biztos, hogy nem birja. Nagysándorban "ktibor" a profi, de a nimfapapagájos topikban irta, hogy nagyon kevés ideje van, ezért lehet, hogy hamarabb célt érsz, ha magánban próbálod meg felvenni vele a kapcsolatot. (Egyébként szerintem nagyon találóan fogalmaztál: "birja", nem "szereti". Sajnálom,és őszintén kivánom, hogy ami rosszat jósoltam, ne történjen meg.)
Előzmény: Graff (226)
Graff Creative Commons License 2002.10.21 0 0 226
Sziasztok!

Közeledik az idô... 1-2 hónap és szeretném megvenni a madarat! Szóval melyik madár lehet az amelyik napközben egyedül van és bírja ezt. Gondolkoztam Kakadu, Jákó, Nagy-Sándor. A kalit... 100x80x80 cm, mármint kb ekkorát szeretnék...

plimplin Creative Commons License 2002.10.10 0 0 225
Tibbe: Sajnos, nem voltam, mert pénteken délben - amikor még láttam - nagyon kevés madárka volt, főleg hullámos papagájok, meg vizimadarak (de volt egy gyönyörű fekete hattyú is). Hét végén nem tudtam kijönni, de akik voltak, azt mondták, nagyon jó volt, és rengeteg volt a madár. Szokott lenni vásárlási lehetőség is, de azt nem kérdeztem.
Előzmény: Tibbe (224)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.09 0 0 224
Te voltál ott? Milyen volt? Ritkaságokat is láttál? voltak madárárusok is?, mesélj.......
Előzmény: plimplin (223)
plimplin Creative Commons License 2002.10.03 0 0 223
Sziasztok!
Most kaptam a hirt, hogy Debrecenben az Egyetem Agrártudományi Centrumában (Böszörményi út 138.) díszmadárkiállitás és verseny lesz. Aki a közelben lakik vagy arra jár, ne hagyja ki. Október 4-én 14.00- okt.6-án 16.00-ig tart. Persze csak nappal lehet bejönni. Belépődíj 100-200 Ft.
legocska Creative Commons License 2002.10.02 0 0 222
Emlékszem arra a dokumentumfilmre. Szerintem túl hamar feladták azzal, hogy elajándékozták a sárgahomlokút. Az amerikaiak egyébként is mindent túlspiráznak.
Nekünk hasonló gondunk volt, bár mi már együtt voltunk a párommal, amikor a madár megérkezett. Tény, hogy a mai napig nem fogadja el igazán a kedvesemet, sőt féltékeny is rá, de azért idővel megtanult alkalmazkodni, és ha a hasán keresztül is, de sikerült "kibékülniük"

Madarat vállalni tényleg komoly felelősség, de a szépségét is ez adja. Csak arra próbáltam célozni, hogy egy szürke, vagy egy mondjuk egy triton szellemi képességei és bonyolult lelkivilágának csodája kevésbé mutatkozik meg a párban tartott egyedeken.
Evvel az erővel gyereket vállalni és ragaszkodni hozzá is nagy felelősség, hiszen jó esetben ők is 70 évig élnek ;)

gab

Csak még annyit, hogy egyes kakadufajoknál megfigyelték, hogy ha emberi közegben, egyedüli madárként nevelkednek, többé nem képesek normális kapcsolatot kialakítani a fajtársaikkal, és párzásra sem képesek.

Előzmény: zsuzsa (221)
zsuzsa Creative Commons License 2002.09.27 0 0 221
En nem szeretném, hogy a madaram féltékeny legyen a családtagjaimra. Ha "igazi társ"-sá válik, csak hozzám kötődik és megjelenik egy emberi társ, megházasodsz, gyereked születik abba a madár belebetegszik.
Multkor adtak le egy filmet National Geograficon ( ha jol emlékszem ) Ott madárpszichológus próbált összebarátkoztatni egy amazont a gazdája vőlegényével. Egy másik családnál viszont el kellett ajándékozni a madarat, mert a kisbabájukra volt féltékeny.

A nagypapagájok 30-70 évig élnek. Ennyi időre nagy felelősség igazi társsá nevelni...

Előzmény: legocska (219)
legocska Creative Commons License 2002.09.27 0 0 220
Ja, egyébként jómagam is gondolkodom egy csupasszemű, vagy egy sárgabóbitás beszerzésén.
Ő majd a páromé lesz, hiszen a szürke nagy valószínűséggel belepusztulna a féltékenységbe, ha a konkurrenciát babusgatnám.
Mindenesetre az elején Isten őrizz összeköltöztetni őket. A későbbieket meg majd meghozza az élet, hogy elviselik-e egymást.
Előzmény: legocska (219)
legocska Creative Commons License 2002.09.27 0 0 219
Erre mondtam, hogy elfoglaltaknak nem ajánlják...
Viszont igazi TÁRS csak az egyedül tartott madárból lesz.
Előzmény: plimplin (218)
plimplin Creative Commons License 2002.09.27 0 0 218
Graff: Ne legyen egyedül a madár!!!! Azért irtam az egyéb madárkákkal való társitást, mert gondoltam, hogy két jákó nem kis pénz (még egy sem). Mivel a társitásban nincs tapasztalatom, ezért gondoltam, hogy ez ügyben hátha valaki még hozzászól (miként azt tevé Legocska, köszi szépen).
Egyedül nagyon rosszul fogja magát érezni, plusz még gondold hozzá, hogy télen csak kevés ideig van világos, és nagy átlagban jellemző, hogy a Nappal kelnek, és nyugszanak. Végül pont Te leszel az, aki a legjobban fogja sajnálni, hogy egyedül van a madarad. Továbbra is azt mondom, hogy ha a nappal nagy részében nem tudsz vele foglalkozni Te vagy vagy valamely családtagod (nem csak ott lenni, hanem foglalkozni vele), akkor ne tartsd egyedül. A papagájod érdekében!!!
Előzmény: Graff (216)
legocska Creative Commons License 2002.09.26 0 0 217
OK, én inkább Plimplin felvetésére reagáltam...
Nekem nincs macskám ,de azért meggondolandó összezárni őket, szerintem.

Csak azt tudom tanácsolni, hogy olvass sokat és lehetőleg tenyésztőtől vásárolj. Egyrészt fel tud készíteni a tartás mmikéntjére, másrészt jóval olcsóbban megúszod. Egyébként a parrotland-en sok faj leírását, szükséges tartási körülményeit megtalálod. És sok tenyésztőt is.

gab

Előzmény: Graff (216)
Graff Creative Commons License 2002.09.25 0 0 216
Legocska: ez az, hogy nem szeretnék kettôt, mert ha 300e ki is tudok préselni magamból, azért az sok lenne! Szóval csak 1 kéne. Azt próbáltam kifejteni, hogy a kezdôknek 1 kicsit ajánlanak és utánna 1 nagyot majd... de én csak 1-et akarok! :) Érted? :)))
A kalit elférne az szobámba kényelmesen akkor ha kiteszem a 300 literes akváriumomat a nagyszobába! :) Láttam a képeket a www.parrotland.hu-n és ott volt egy Kakadu egy macsekkal! :)

Üdv

Előzmény: legocska (215)
legocska Creative Commons License 2002.09.25 0 0 215
Ha rögtön kettőt szeretnél, az csak a madarat számolva legalább 320e Ft-odba fog kerülni.
Nem beszélve arról, hogy párban tartott papagájok helyigénye többszöröse az egyedül tartott szükségleténél. És mivel egymásban megtalálják a társat, a beszédkészség és ragaszkodás is törtrészére csökken.

A jákó - kakadu párosításról hallottam, hogy még megférnek egymással. Amazon-nal állítólag kész katasztrófa. Régebben volt két hullámosunk, az egyik majdnem ráment a szürkével való személyes találkozásra.

Előzmény: plimplin (214)
plimplin Creative Commons License 2002.09.25 0 0 214
Mike76: Lehet, hogy a Tied egy őstehetség, az enyém meg egy átlagos (meg még tojó is ráadásul).
Graff: Szerintem már nem vagy kezdő, ha már volt kanárid stb. Én inkább attól tartok, hogy a madarad a nap jó részében egyedül lenne. Ilyenkor egy fajtársat kell hozzá venni. (Nem tudom, hogy a kisebb madarakkal hogy jön ki, mert nekem csak egy hullámospapagájom van - lehet, hogy egy nimfa is megtenné? Egyedül semmi esetre sem legyen.) A mérete miatt nem gondolom, hogy a macska megtámadná, az más kérdés, hogy mennyire félne a madár a macstól. (Mai eszemmel a hullámos papagájból is kettőt vennék.)
Előzmény: Graff (213)
Graff Creative Commons License 2002.09.25 0 0 213
Olvastam már pár tanácsot papagáj vásárlásakor és azt írják, hogy kisebb madárral kezdjük ami "igénytelenebb" pl. nimfa, hullámos. De ha igénytelenebbel kezdem, hogy fogom megtanulni, hogy bánjak egy érzékenyebb madárral?! A másik meg, hogyha vesz az ember egy kisebb madarat ami úgye min. él 8-11 évet a és én csak egy madarat akarok, akkor passzoljam el azt a madarat egy másik miatt? Ô már ott megszokott, "megkedvelt", nem?! Szóval egy kicsit ez nekem homály! :)

Üdv

legocska Creative Commons License 2002.09.24 0 0 212
A kakaduk tán kevésbé hajlamosak a depresszióra, mint a jákó, de általánosságban igazak a korábban leírtak a fejlettebb intelligenciájú madarakra. Az ugyanis valamiért egyenes arányban áll a lelkiviláguk érzékenységével.

Mindenesetre ha viszonylag keveset vagy otthon, fontos a nagy mennyiségű rágni való játék, és ha otthon vagy, akkor bizony foglalkozni kell vele. Ha tudsz, reggel és este is.

gab

Előzmény: Graff (211)
Graff Creative Commons License 2002.09.24 0 0 211
Legocska:
Hát igen fô "bajom" a macska téma! :(((( De hát nagyon szeretnék egy madarat. rokonéknak van egy jákó és annyira "édes" :)) Na igen hallottam én is hogy talán ô a leg depósabb hajlamú... akkor melyik az amelyik jobban túri, hogy csak du. este érek haza?
Előzmény: legocska (210)
legocska Creative Commons License 2002.09.24 0 0 210
Hát, a hozzáértők azt mondják, hogy nagypapagájt csak bizonyos tapasztalat birtokában szabad tartani. A magam részéről elsőre egy szürkét vittem haza és bele lehet azért tanulni...
Mindenesetre a szürke nagyon érzékeny lelkivilágú és sok törődést igényel. Épp ezért elfoglalt embereknek egyáltalán nem ajánlják. Rossz bánásmód, vagy elhanyagolás esetén akár az összes elérhető tollát hajlamos kitépni és ebbe akár bele is halhat.Mindezt ellensúlyozza az a bámulatos intelligencia és beszédkészség, amivel nap mint nap megörvendeztet...
A macskát egész biztos nagyon rosszul tolerálja, ha belegondolsz hogy egy unszimpatikus kődarabtól is képes halálra rémülni. Igazán közeli kapcsolatot akkor tudsz kialakítani vele, ha napi rendszerességgel kiengeded a lakásban, játszol vele, beszélsz hozzá stb.
Ebbe a képbe nemigen fér bele, hogy bármikor prédájává válhat valamelyik macskádnak.

A kakadukról érdemben nem tudok nyilatkozni.
És mint az akváriumoknál is, érdemes komolyan utánaolvasni a szóba jöhető fajokról, mielőtt belevágsz.

gab

Előzmény: Graff (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!