Keresés

Részletes keresés

B omarr Creative Commons License 2002.02.03 0 0 5369
Már egy SW-s se irogat ide?
Elleptek minket a "házimozisok" ? :]
simon templar Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5368
Itt most sorbontásról beszélünk. Hirtelen itt van két link:
http://www.ee.surrey.ac.uk/Contrib/WorldTV/compare.html
http://www.alkenmrs.com/video/standards.html
Előzmény: kutykurutty (5367)
kutykurutty Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5367
Az NTSC DVD 720x480, a PAL 720x576, de szerintem hagyjuk ezt a temat ezen a forumon. A EpI minosegeert meg nem aggodnek, ugyis kijon meg legalabb 3 verzioban...
(diszdoboz, meg szpeso:l edicio, meg szpeso:l edicio diszdoboz...
:-) vagy :-(
kinek-kinek hangulata szerint...)

Előzmény: simon templar (5366)
simon templar Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5366
A DVD felbontása valóban 500 sor körül van. Viszont ezeket már színrendszerben kódolják rá a DVD-re. Valóban a progresszív letapogatás a legjobb minőségű de ez nem független a DVD-re felvitt anyagtól. Ez megnyilvánul például a film hosszában is.
De ezzel együtt a legtöbb TV -még a milliósak is- általában nem rendelkeznek ilyen bemenettel, a többség számára tehát a probléma fennáll. Például nálam is. És akkor még nem beszéltünk a legfontosabbról, hogy a projektorod mennyi pixellel dolgozik. Az 540 TV line sablonos duma sokat nem jelent. Egy beépített sorduplázó csodákat tud művelni nem beszélve az új sornégyszerezőkről. Szóval a képminőség nem egyszerű probléma. Normál 16:9-es TV-n számít a színrendszer. Projektoron meg kismillió dolog számít még.

Az Episode I. R2 DVD pedig sajnos valóban elég ramaty minőségű, sokszor homályos a kép és a már említett az egyik szereplő tű éles a másik homályos is előfordul. A kettes lemezen szereplő anyagok némelyike pedig PalPlus-ban van anamorph helyett ez sem túl szerencsés. De ez legyen a legkevesebb.

Előzmény: ds9 (5364)
Tjoe Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5365
Ez így van. Azért írtam a kompatibilitásról mert nem általános, hogy mind a 21 láb be van kötve, vagy éppen az amire szükség van. Azt sem árt megnézni, hogy az aktuális készüléken élnek e a csatlakozók. Ha jó minőségű kábelt használsz, nem valószínű, hogy nagy a külömbség a scart és az rca között. Scartban is lehet kapni jó minőségű kábeleket nem kevés pénzért.

Bocs az off-ért.

Előzmény: simon templar (5363)
ds9 Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5364
No, meg ha én jól tudom ( és ezt most tutira ) akkor a dvd felbontása 480 sor.
Ez abban az esetben, ha progressive scanes módon történik az általvitel, akkor 480p-nek van aposztrofálva, mert a progressive, mind a 480 sort átviszi, tekintve, hogy nem (!!) használ sem NTSC, sem PAL átalakítást, s?t mint említettem, non-intarlaced signalnak hívják, mely a képet még tökéletesebbé teszi ( ezt most hosszú lenne leírni, én értem, de nem tudom interpretálni, a lényege az, hogy jobb a kép, na )
Létezik még 720p és 1080p ( ez utóbbi a HDTV szabvány ).
Az RGB-nek, ill. a componentnek semmi köze a progressive-hez, mert mindkett? ( RGB és a component, ami tulakdonképpen hiv. nevén RGB component, mert az RGB signal komponenseib?l áll, csak 5 kábel helyett 3-on fut,Y/Cr/Cb ) használja az NTSC ill. PAL ( vagy más aktuális ) formátumot.
A progressive nem.
Előzmény: simon templar (5362)
simon templar Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5363
A Scart egy gyűjtőcsatlakozó. Egy full bekötésű Scart egyszerre viszi a kompozit az S-Video képet illetve az RGB jelet. Emellett oda- vissza a sztereó hangot és a vezérlőjeleket. Ma az "olcsóbb" készülékeken valóban Scart-on viszik már az RGB-t, de a márkásabb, profibb cuccok külön RCA-n vezetik ki-be a komponens jeleket.

Hát ez már nagyon OFF volt.

Előzmény: Tjoe (5361)
simon templar Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5362
A LADA 2017-est és a VW Golf-ot is egyidőben gyártották... :-)
De komolyra fordítva valóban van előnye az NTSC rendszernek például a már említett mozis kompatibilitás de a képe rosszabb. A PAL 625 sort jelenít meg vízszintesen míg az NTSC 525-öt. Az igaz, hogy ez utóbbi 60Hz-en teszi mindezt, de az a 100 sor jelentős. Akármilyen átvitelt is használsz csak a jelátalakítók hibáit küszöbölheted ki (pl. RGB, komponens) de azt a 100 sort semmi nem hozza neked vissza.
A projectoroknál a megjelenítés miatt változó a képminőség. Igaz amit írsz, de az LCD-s technológia ma már házimozira nem igazán alkalmas. Akkor már inkább a DLP, de ha igazán szép plasztikus színeket akarsz homogén felületen akkor az csak a CRT.
A Loewe érdek nélkül tetszik hiszen azért vettem. Régebben Sony hívő voltam, de mióta a flat képcsövekre helyezték a hangsúlyt szinte nem látni csak geometriahibás TV-ket. Több tucatot végignéztem de mindegyik képével volt valami baj. Lehet, hogy a hibátlan az jobb, mint a Loewe, de azt szerintem már a dolgozók hazaviszik.

Bocsi a sok OFF-ért.

Előzmény: ds9 (5360)
Tjoe Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5361
Hali

off
A scartal kapcsolatban nincs igazad, ugyanis a scartnak létezik RGB kompatibilis változata. Pl. a Thomsonoknak is ilyen RGB ki-bemenetei vannak. Az én Thomson tévém három scartja közül az egyik ilyen. Nézd meg hátha a tiéden is van.
on

A DVD képén az tünt fel, hogy ha egyszerre látható egy élő és egy cgi szereplő az élő homályos, míg a cgi teljesen éles.

Előzmény: ds9 (5360)
ds9 Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5360
Ez nem feltételenül igaz :o))
( csinálok itt is egy házimozi topikot, hej! :)
Az NTSC alapból tényleg rosszabb egy picivel mint a PAL, de mindkett?t az 50-es évek környékén ( +/- 10 év ) találták ki, tehát mindkett? elvault, nem csak az NTSC.
Ha egy filmet component kimenettel nézel ( RGB component a hivatalos neve, nem 5 kábeles csak 3 sok dvd playeren van ) akkor a kép min?ség teljesen király ( nem vacak s-vhs-en, vagy composite videon megy a kép ( sárga dugós kábel ) vagy scarton ( amiben ugyancsak composite van ).
Itt már elhagyagolható a különbség az NTSC és a PAL között.
Ha mindezt olyan szerkezettel nézed, aminek van progressive bemenete és ehhez van dvd playered is, mely ilyen kimenettel rendelkezik, akkor ugye az is elhagyagolható, hogy milyen rendszeres a dvd ( Pal/Ntsc ) tekintve, hogy a progressive ezeket nem használja, megkimél téged ett?l és a nyers videojelet küldi át 3 kábelen a monitornak/projektornak/tévének ezáltal megkimélve téged az Ntsc/Pal rendszer által m?velt kellemetlenségekt?l. Mert ugye mint tudjuk normál esetben a dvd player a nyers videojelet átalakítja mondjuk Ntsc-vé ( vagy Pal-á )és ezt a tévének/projektornak/etc. vissza kell állítania nyers videojellé, amivel tud kezdeni valamit.
S?t a progressive esetében ( amit non-interlaced signalnak is hívnak ) még a képgörgetés is más, tehát asszem ( ebben nem vagyok biztos, az el?z?ekben igen ), hogy gyosabban frissül a kép és több a képsor, vagy pont.
És ebben az esetben tök mindegy, hogy CRT projektoron nézel valamit ( vannak egyébként olyan CRT-s gépek, amelyeknek a fényereje is nagy Runco, Seleco, Vidijron, etc., de ezeknek az áruk is brutális, több mint 25e dollárnál kezd?dik ).
Az LCD-sek között is vannak már olyanok, mint pl. a Sony vpl-w10/11 Ht-je, mely tudja már a progressive scan-t és a képe messze üt bármilyen tévét, vagy plazma tévét. CRT-t nem, de a CRT-vel, ( egy jómin?ségüvel szemben )az ára csak a töredéke, LCD-vel kapcsolatban csak annyit, hogy azt ugyan könny? beállítani, de ezt általában olyan helyeken ahol láthattunk már kirakva, mégsem sikerül ( Mediamarkt effektus, ahol dilettánsok dógoznak pl. ), CRT-t nehéz beállítani, ha már valaki erre adja a fejét, akkor már az jól is fog kinézni ( a lehet?ségekhez képest ).
Az Lcd-r?l még valami, nem 1 méterr?l kell nézni, mert akkor látszanak a pixelek, hanem min. messzebr?l és akkor nem :o))

Mágegyszer Loewe tévék, 97 óta veszem a német VIDEO c. újságot ( havilap, minden hónapban új tesztekkel és a régebbi teszteredmények táblázatban több oldalon, pontszám szerint ). No itt a Loewe tévék mindig az els? helyek környékén vannak, ezért néztem meg néhányat, de amit én láttam azok nem néztek ki jól, bár hozzátenném, hogy lehet, nem volt jól bekötve ( mint említettem, m?szaki boltokban dolgozóktól nem várok semmit ) és lehet, hogy composite kábelekkel volt összekötve, és ezért nekem nem tetszett. Nem akartam én fikázni a Loewe-t, szép az ami érdek nélkül tetszik, tartja a mondás :o))

Előzmény: simon templar (5359)
simon templar Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5359
Ja és még egy off. Egy R1-es DVD alapban rosszabb minőségű, mint egy R2-es lehetne mivel az NTSC-nek jóval rosszabb a sorbontása. Ez úgy hálálja meg magát, hogy apró pici vízszintes fehér csíkok vannak a képen. Mintha a TV-men nyomnék egyet a zoom gombon. Viszont az is igaz, hogy mivel a Pal rendszer gyorsabban játsza filmeket ezért sok abszolut hallású embert zavar, hogy magasabban hallja a hangokat. Én nem hallom. Viszont emiatt európában pár perccel hamarabb ér véget az Episode I. mint a moziban. És ez nekem jó. :-)
simon templar Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5358
Ha már off akkor adjunk neki:

DS9: az amerikai R1-es DVD kiadás sajnos nem egyezik az európai R2-essel. Míg a kinti lemezt valóban 5-re értékelték addig az európai képminőségben jócskán alulmarad tőle.

Aki a Loewe TV-ket szídja azt elhagyta a józan ítélőképessége. Vagy nem látott még egyet sem. Nekem is olyan van :-) és legalább egy évet nézegettem TV-ket mire ezt választottam. Hogy drága azt nem vitatom. Hogy megéri-e az árát az meg nem ide tartozik. Semmi sem éri meg az árát.

Ha projektor akkor CRT-s. Ezen sincs nagyon mit vitatkozni. A legszebb képe ezekenek van. Egy nagy hátrányuk van mivel kicsi a fényerejük ezért teljes besötítés kell. Viszont azt sem mondanám, hogy drága egy Barco Cine6 sorduplázóval olyan 2.2 milkó körül van. Egy Mitsubishi X500U jóval drágább és még csak nem is CRT-s.

Skywalker: nem maradtál le semmiről. Lucas bácsi gondoskodik róla, hogy csak akkor jelenik meg a Trilógia (illetve a két Trilógia együtt díszdobozban) mire neked is meglesz a komplett házimozirendszered. :-(

ambrozia Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5357
RTL Klub hamarosan levetíti a Csillagok háborúja epizódjait. Nem mintha az itt jelenlévőknek nem lenne meg minimum két verzióban. :-)

Skywalker. Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5356
Igényes.....
Előzmény: zalus (5353)
ds9 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5355
- úgy t?nik nem tudok írni :o)) -
topik, offolni, meg ilyeneket akartam, oszt mi lett bel?le ? :o)
Előzmény: ds9 (5354)
ds9 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5354
off

a saját opokomban, amit én indjtottam, hagy aoofolják mán :o))

on

Tehát, SW Ep I. dvd-ról volt szó, és az valahol idevaló.
A Loewe-nek 1-2 tévéjét láttam m?ködni, ?k nem tetszettek ( lehet, hoyg a többi jó ).
Leszámítva azokat a nagyon gyéren beállított darabokat aiket pl. Mediamarktban lehet látni ( és hasonsz?r? boltokban, ahol pancserek dógoznak ) a projektoroknak általában ( természetesen egy bizonyos pixelszám, tv sor és árkategória felett, bár ez utóbbi mostanság már nem olyan fontos ) nagyon jó képük van, természetesen a legjobb a nagyon-nagyon drága CRT projektoroknak ( 3 czöves ), de a DLP ( mikrotükrös ) ill. az LCD projektorok között is vannak nagyon kiemelked? darabok....

Előzmény: zalus (5352)
zalus Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5353
viszont neked már megvan a jegyed, úgyhogy kuss. :]
Előzmény: Skywalker. (5350)
zalus Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5352
1. amit a loewe tv-kről írsz, baromság. tudjuk jól, hogy tuning cég, s mindig a legjobbat tuningolják még jobbra. :]

2. nekem is 72 centis 16:9-s thomson tv-m van, nem 45o, hanem 2oo, s azon is ily "gyönyörű" volt a felvétel.

3. nem szeretem a projector képét.

imho, totálisan offolunk.

Előzmény: ds9 (5348)
T-007 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5351
A hivatalos honlapon végre letisztázták a Obi-van+Owen rokoni félreértést. Semmi közük egymáshoz, mint rokonok. Olvassátok el!
Skywalker. Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5350
Te jó isten....
Nekem csak egy öreg videom van, meg egy 40cm-es Elekta TV-m... :-)
DVD???? Projektorok? Dolby Surround
Huhh nagyon lemaradtam..

:-)))))))))))))))

Előzmény: Bateman (5349)
Bateman Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5349
Valamit félre értessz, én nem Loewe-vel akartam magam reklámozni, különben sem az enyém, egy stúdióban voltam, mert épp erősítőt akarok venni(Onkyo) meg hangfalat(B&W) és az egész cucc egy Loewe csúcsTV-re volt kötve (mittom én melyik nem szeretem a Loewe-t)
És azon az SWI-et futtaták.Az egész plasztikus szar volt, mint egy video játék.Olyan házi videokamerás fíling volt, nem volt mélysége a színeknek. Ennyi.
A hang persze ott volt.Hangfalak, erősítő be a kocsiba.
Előzmény: ds9 (5348)
ds9 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5348
Engem nem a fekirat érdekel, hanem a tartalom :o))
Ez nem a kedvenc SW filmem, de megbocsájtó vagyok :o))
Loewe tévén nem kell nézni semmit, drága és vacak ( Bang and Olufsen szindróma, vagy pontosítok, drága és annyira amennyire drága, azért nem jó ).
Tehát, SW EP I. dvd, amerikai 1-es kódos, de emint említettem képben különbség nem lehet az 1-es, 2-es kódosok között, digitális formátum lévén.
Toshiba SD-5107-es component kimenetes dvd lejátszó, Mitsubishi lvpx-100-as lcd projektor ( nem projektoros tv, projektor, 1998-es modell, nem a legmodernebb, nem a legdrágább ), component bemenettel.
No ezen nézvén, cca. 2m vagy kicsit több képátlóval a dvd min?sége láthatóan nagyon jó, jól szól, jó képe van.
Ha ezt egy kisebb tévén nézem, a kép ott sem rossz, de most felmegyek és megnézem a 16*9-es thomsonon ( 72 cm-es, nem a legdrágább, kevesebb, mint 200k, nem 450 ), ha a kép ott is jó ( bár csak s-vhs bemenete van ), akkor nem értem a problémát.
Dvd-ket, normális lejátszón kell nézni, jó min?ségü tévén, nekem már egy 100k alatti tv is jó min?ségü, ha a képe jó, nem az ár számít, hanem, hogy mit látsz.
Nekem ez a dvd jól néz ki.
Egyébként kellene egy nagyon jó pc-be való min?sgi dvd drive, egy olyan video kártya, aminek van DVI kimenete ( kevés ilyen van, GeForce-oknak nem van ), szerezni egy projektort aminek van DVI bemenete ( kevés ilyen van és baromi drága, talán egy két 3-4m-es Mitsubishi ).
És azon megnézni, mert annál jobb min?séget ( tekintve, hogy digitális ) még a progressive scan sem tud.
Ilyet még én sem láttam, ha valaki tud ilyenhez hozzáférést ( DVI ki-bemenet ), akkor nosza teszteljünk :o)))))

Előzmény: zalus (5344)
zalus Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5347
aláírom.
Előzmény: Zombie (5345)
B omarr Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5346
Hát én nem látok semmiféle képminöség romlást, de lehet hogy az SW fanatizmus élesiti a képet :]]]]

A 2006-os diszdobozos DVD kiadást már nagyon várom. Biztos nagyon jó lesz, csak ne lenne ilyen messze :(((((

Zombie Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5345
Tenyleg lehetne jobb kepe a dvd-nek, de azt gyorsan szogezzuk le, hogy a hang es az extrak tekinteteben extraklasszis.

Majd a diszkiadas 2006-ban :0

zalus Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5344
biztos elhomályosult a tekintetetek a SW felirat hatására. :] egyébként a vízalatti város jeleneteinél a legszembetűnőbb a minőségi hiányosság.
Előzmény: ds9 (5342)
ds9 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5343
Na ja .o))
De azért tegyük hozzá, hogy James Earl Jones nem is látszik a filmben és ha jól tudom azért rakták bele, mert a film amikor kész lett kiderült, hogy egy darab afro-amerikai ( magyarul néger, de ezt nekik nem szabad mondani, mert nem tudják és háklisak rá )sincsen a filmben. A Birodalomban már van :o)) Akkor erre már ügyeltek.
Eredetileg szegény David Prowse azt hitte, hogy benne lesz a filmben, mint hang is, aztán nem, sokat is kesergett emiatt.
Aztán jött JEJ, akinek a a hangja ugyan isten ( tényleg !!! ) de nem csak ezért került bele a produkcióba. Akkor még nem voltak CGI effektek és a kantinos jelenetbe nem lehetett berakni egy-két a bejáratnál lézeng? feka dílert :o))

Egyébként James Earl Jones akkoriban még nem volt olyan híres színész, igaz, hogy jelülték Oscarra és nyert egy Golden Globe-ot 1970-ben, de ez nem jelent semmit, Igazán híres azáltal lett, hogy ? volt Darth Vader hangja.
Egyébként az ? karrierjének ez adta a lökést, Oscar jelülés ide, Golden Globe oda, tekintve, hogy fel tudok hozni egy ellenpéldát, akit úgy hívnak, hogy Brad Dourif.
?t a ? Száll a kakukk a fészkére ? c. filmért jelölték Oscarra, amit nem nyert meg, de megnyerte Golden Globe-ot ugyanazon évben ( 1976 ). Aztán nem lett bel?le nagy és híres színész ( nem afro-amerikai ). Mondjuk volt ? Chucky ( a gonosz ? jófiú? baba ) angol hangja a Gyerekjáték ( Child?s play ) c. filmekben, játszott az X-aktákban, a Milleniumban, a Star Trek: Voyagerben, az Alien 4-ben, és majd fog a Gy?r?k ura 2-3-ban, de nem nagy szerepeket, tehát ezek, hogy ki mit nyert, miben játszott nem számítanak ( lás még: M.Hamill ).

Frank Oz már a Star Wars el?tt is híres volt, mint Muppet sóista, ? volt majdnem mindenkinek az angol hangja ( Topi, Miss Röfi, a svéd szakács, Sam a héja, etc. ), játszott egy csomó John Landis filmben ( B.Bros., Szerepcsere, Kémek mint mi, etc ) és utána már rendezett is filmeket, neki ez csak agy kis kitér? volt, azt hiszem azért azt kevesen tudják, hogy ugyanaz az ember Yoda hangja, mint Miss Röfié, vagy hogy Yoda hangja rendezte a Riviéra vadorzóit, Stev Martinnal és Michail Caine-el, az Isten nem ver Bobbal-t, Richard Dreyfuss-al és Bill Murray-vel, a Housesittert, Goldie Hawn-al és Steve Martinnal, az In & out-ot ( boldogító nem ), Kevin Kline-al, a Bowfingert Eddie Murphy-vel és Steve Martinnel ( ez utóbbit szeretheti, hiszen egyik els? filmjében a Rémségek kicsiny boltjában is játszott már ), valamin most legutóbb a The Score-t Robert DeNiroval, Edward Nortonnal és Marlon Brandoval.

Szóval ennyit dióhéjban ( in a nutshell ) :o))

Előzmény: Enrico Palazzo (5339)
ds9 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5342
Nem tudom, nekem az amerikai dvd van meg ( bár nem hiszem, hogy dvd esetén nagy difi lenne, tekintve, hogy ugye digitális, míg vhs és vhs között oriási különbség lehet ) és nekem semmi bajom vele, hozzá kell tenni, hogy az amerikai THX-es ( a magyar nem volt az ) és a magyar vhs között ég és föld különbség volt, mind képben mind hangban.
Előzmény: zalus (5340)
B omarr Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5341
Nekem egy Philips DVD lejátszóm van és a kép teljesen szép és kivehetö.
Nem lehet hogy karcos a DVD-d? :]]]
Előzmény: zalus (5340)
zalus Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5340
pedig a dvd képminősége enyhén szólva hagy némi kívánnivalót maga után. homályos, koszos a kép, nem egy referencialemez.
Előzmény: Bateman (5338)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!