Igazán szép eredmény, sokat dolgoztál érte, gratulálok!
A párlatnak kérték a származási igazolványát?
31/A. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez819
Bejelentés magánfőzésről
1. Magánfőző adatai
1.1. Magánfőző neve:
1.2. Adóazonosító jele:
1.3. Lakóhelyének címe:
1.4. Születési ideje (év, hónap, nap)*:
1.5. Anyja neve*:
1.6. A magánfőző lepárlókészülékének űrtartalma (literben):
2. Párlat előállításra vonatkozó adatok
2.1. Magánfőzés megkezdésének és befejezésének időpontja (év, hó, nap, óra):
2.2. Magánfőzés helye (címe):
2.3. Lepárlásra kerülő alapanyag megnevezése és mennyisége (alapanyagfajtánként, kilogrammban):
2.4. Előállításra kerülő párlat számított mennyisége fajtánként és összesen:
2.4.1. liter tiszta szeszben [a 2.3. alatti mennyiség(ek)ből a Jöt. 3. számú melléklete szerinti kihozatali mutatókkal számítva]:
2.4.2. hektoliter tiszta szeszben (2.4.1. alatti mennyiség/100):
2.4.2.1. ebből saját fogyasztásra szánt mennyiség:
2.4.2.2. ebből értékesítésre szánt mennyiség:
2.5. Saját fogyasztásra szánt mennyiség összesen, 86 térfogatszázalékos gyümölcsszesz literben (2.4.2.1. alatti mennyiség/0,0086):
2.6. Tárgyévben, a bejelentést megelőzően a magánfőző és a háztartása által összesen előállított párlat mennyisége
2.6.1. 86 térfogatszázalékos gyümölcsszesz literben:
2.6.1.1. ebből: adómentesen főzött mennyiség 86 térfogatszázalékos gyümölcsszesz literben:
2.6.2. hektoliter tiszta szeszben
2.6.2.1. ebből: adómentes mennyiség
2.7. Saját fogyasztásra szánt párlatból adóköteles mennyiség
2.7.1. 86 térfogatszázalékos gyümölcsszesz literben (a 2.5. + 2.6.1.1. alatti mennyiség - 50 liter):
2.7.2. hektoliter tiszta szeszben (2.7.1. alatti mennyiség x 0,0086-tal):
3. Nyilatkozatok
3.1. A magánfőzés helye a magánfőző gyümölcsösének helye (ha a magánfőzés helye más, mint a lakóhelyének címe): igen - nem
3.2. A magánfőző és háztartása bérfőzés keretében nem állíttat elő pálinkát: igen - nem
3.3. A magánfőző a külön jogszabály szerinti kistermelőnek minősül: igen - nem
3.4. A kierjedt gyümölcscefre nem tartalmaz hozzáadott mesterséges vagy természetes eredetű cukorból, izocukorból vagy mézből származó alkoholt: igen - nem
3.5. A magánfőző rendelkezik saját gyümölccsel: igen - nem
3.6.820 A magánfőző az általa előállított adómentes párlattal részt kíván venni párlatok számára meghirdetett versenyen: igen - nem
4. Fizetendő jövedéki adó:
4.1. Adóalap, hektoliter tiszta szeszben:
4.1.1. Értékesítésre szánt párlat mennyisége (2.4.2.2 alatti mennyiség):
4.1.2. Az adómentes mennyiséget meghaladó, saját fogyasztásra szánt párlat mennyisége (2.7.2. alatti mennyiség)
4.2. Adó összege:
4.2.1. Értékesítésre szánt párlat utáni adó [4.1.1. x Jöt. 64. § (3) b) szerinti adómérték]:
4.2.2. Az adómentes mennyiséget meghaladó, saját fogyasztásra szánt párlat utáni adó [4.1.2 alatti mennyiség x Jöt. 64. § (3) bekezdés b) szerinti adómérték]:
4.2.3. Fizetendő adó összesen (4.2.1. + 4.2.2.):
5. Zárjegy megrendelés
5.1. A magánfőző kistermelői regisztrációs száma:
5.2. Értékesíteni kívánt párlat liter mennyisége (2.4.2.2 alatti mennyiségből 50 térfogatszázalék alkoholtartalommal számítva, párlatfajta és palack űrtartalom szerint és összesen):
5.3. Palackok száma párlat- és palack űrtartalom szerint:
5.4. Az igényelt zárjegy mennyisége (darabban):
5.5. Átvétel kért időpontja:
Dátum:
..........................................
a magánfőző aláírása
* A bejelentés első alkalommal történő benyújtásakor kell megadni a vámazonosító szám (a továbbiakban: VPID szám) kiadásához, feltéve, hogy azzal a magánfőző még nem rendelkezik.
31/B. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez821
Magánfőzés keretében előállított párlat származási igazolvány
1. Magánfőző adatai:
1.1. A magánfőző neve:
1.2. A magánfőző címe:
1.3. A magánfőző VPID száma:
2. Származási igazolvány száma:
3. Adómentes párlatra vonatkozó adatok (csak a 31/A. számú melléklet 3.6. alpontja szerinti igen nyilatkozat esetén kell szereptelteni)
3.1. Alapanyag fajtája, fajtánkénti mennyisége (kilogrammban, szőlőbornál literben):
3.2. Adómentes párlat számított mennyisége párlatfajtánként (a Jöt. 3. számú melléklete alapján)
3.2.1. liter tiszta szeszben:
3.2.2. hektoliter tiszta szeszben (3.2.1. alatt jelzett mennyiség/100):
4. Adóköteles párlatra vonatkozó adatok
4.1. Alapanyag fajtája, fajtánkénti mennyisége (kilogrammban, szőlőbornál literben):
4.2. Adóköteles párlat számított mennyisége párlatfajtánként (a Jöt. 3. számú melléklete alapján)
4.2.1. liter tiszta szeszben:
4.2.1.1. ebből saját fogyasztásra szánt:
4.2.1.2. ebből értékesítésre szánt:
4.2.2. hektoliter tiszta szeszben (4.2.1. alatt jelzett mennyiség/100):
4.2.2.1. ebből saját fogyasztásra szánt:
4.2.2.2. ebből értékesítésre szánt:
5. Megfizetett adó összege [4.2.2. x a Jöt. 64. § (6) bekezdése szerinti adómérték]
6. Zárjegyre vonatkozó adatok (a 4.2.1.2. szerinti mennyiségből 50 térfogatszázalék alkoholtartalommal visszaszámolva)
6.1. Értékesíteni kívánt párlat palackjának űrtartalma literben (párlat- és palackfajtánként):
6.2. Palackok száma párlat- és palackfajtánként:
6.3. Az igényelt zárjegy mennyisége (darabban):
Kelt:
.......................................................
vámhatóság aláírása bélyegzője