Keresés

Részletes keresés

Wartburgos Creative Commons License 2005.04.27 0 0 187

Szia!

 

Köszi a dicséretet de a Fuji A303 ős kövületnek számít.

 

De hogy ne legyek OFF  idén is megyünk Cavallinoba  júl. 2-9 között és Velence ismét a programban van.

 

Wartburgos

Előzmény: A_vándorló (186)
A_vándorló Creative Commons License 2005.04.27 0 0 186
Szia, jó kép a sóhajok hídjáról, nemsokára teszek én is fel párat ide Velencéről, milyen géped van?:))))

Előzmény: Wartburgos (148)
santa scala Creative Commons License 2005.04.25 0 0 185
Szia! Levél még nem jött át, légyszí probáld újra. Kösz
Előzmény: M6TTL (184)
M6TTL Creative Commons License 2005.04.25 0 0 184
Levél ment...
Előzmény: santa scala (183)
santa scala Creative Commons License 2005.04.25 0 0 183
Nagyon szépen köszönöm, szívesen vennék több infót is. Üdv
Előzmény: M6TTL (182)
M6TTL Creative Commons License 2005.04.25 0 0 182
Szia! Mi tegnap jöttünk meg Velencéből és van egy csomó anyagom, amiből kibogarásztam. Szóval. Ha megérkeztél, akkor felszállsz egy ACTV városi buszra, mégpedig a 15-ös számúra, amelynek a végállomása PANORAMA. Erről a buszról a negyedik megállónál szállsz le, melynek neve: VIA TORRE BELFREDO. Ott van a kemping. Ha kell még plusz információ, akkor szivesen elküldöm e-mailben a menetrendet, árakat, stb. Üdv: Balu
Előzmény: santa scala (181)
santa scala Creative Commons License 2005.04.25 0 0 181
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Hamarosan utazok Velencébe a Sky-jal. Hogyan juthatok el a reptérről az ALBA D'ORO kempinghez? Köszönöm a segítséget.
Wartburgos Creative Commons License 2005.04.04 0 0 180

Időközben rá kerestem és felvilágosultam hogy ez egy parkoló sziget.  Isola Del Tronchetto.

 

Előzmény: Wartburgos (179)
Wartburgos Creative Commons License 2005.04.04 0 0 179

Lehet hogy szamárságot írok de láttam olyan autóbuszos hirdetést a karnevál idejére hogy Punte Sabione-ba vitték a delikvenseket. Poén hogy a tájékoztatóban csak a retur jegyet emliteték 6,20 €  és ha Velencében vaporetozni támadt kedve akkor még egyszer fizetett.

 

10,50 € a turista jegy 24 órára  és bármelyik járatra megfelel ( ha az ember fia rosz hajóra szállna)

 

 

Amúgy meg halvány segéd fogalmam sincs:))

Előzmény: jászkunboy (178)
jászkunboy Creative Commons License 2005.04.04 0 0 178

Hello sziasztok!

 

Tud valaki segíteni, hogy lehet olcsóbban megúszni a turistabuszokra váró 180 eurós zóna belépési díjat, mely a tronchettóig jó csak?

 

Köszi...

csomotamas Creative Commons License 2005.04.04 0 0 177
Velencében nem lehet elég időt tölteni!!!!!

3 éjszaka 2főre reggelivel LOCANDA SALIERI hotelben   225 Euró volt.

Hotelunk kb 300-400 méterre van a P.R. tértől, a parkoló háztól.

Hotel kicsi de tiszta, kultúrált volt.12 szoba, ebből 6 kanális felé, 6 pedig udvar felé néz.

Reggeli akár bőségesnek is mondható, hiszen a kikészített asztalról szedeget magának mindenki. Egyszer sem „csaptak” a kezünkre, ha valamiért kétszer fordultunk. A hotel nyugodt helyen van egy kanális mellett, nem messze a Fráritól.

 Venice card:    Vettünk. Seniort – narancsot- 3naposat—48 Euróért. Ja és ott a helyszínen! Térkép, vaporetto bérlet, belépő Dose palotába, Murano üvegmúzeum, Burano csipkemúzeum, WC belépő. Annyiba volt mintha mindet megtekintettük volna a kártya nélkül. Nem vesztettünk, de sokat nem is nyertünk vele. (A JUNIOR a 29 alattiaknak jobban megéri)A térkép hátoldalán felsorolt illemhelyek közül néhány természetesen zárva volt, így volt a városnak olyan területe, ahol keresztbe tett lábbal rohangáltak a lányok. Be kellett ülnünk ide-oda kévézni. Annyi előnye talán mégis volt a VENICE CARD-nak, hogy kaptunk egy messziről feltűnő, a nyakunkba akasztható zsakut ami a térképet, bérletet és sallangokat tartalmazta. Na az előnye nem a szépségéből adódott, hanem a feltűnőségéből. Meglátták a nyakunkban fityegni a vaporettora való felszálláskor, már hozzánk sem szóltak. Na jó volt, hogy nyomatékosan megtapogattuk. Ezt a negyedik napon bevallom jócskán ki is használtuk, mikor már nem volt érvényes. Bevették. Még az érvényessége alatt egyszer vették komolyan górcső alá, azaz kivetették a tokból és minden bötüt és adatot kiveséztek rajta. Kb kétszer láttunk büntetést a vaporettón, mindig két ellenőr volt „BKV”szerű ruhában, végig lapoztak mindenkit a hajón, és úgy jártak el a delikvenssel, mint nálunk szokás. Együtt leszálltak és „csihi-puhi”.(persze, hogy nem durvultak)

  Ha van ideje valakinek, az tényleg nézzen el Buránóba!! Burano 2Burano 1               Tiszta, rendezett, és annyi a „giccses”színre festett ház, hogy ilyen dömpingben már lenyűgöző, káprázatos! Szerintem megéri nem érdemes kihagyni…Úgy kell számolni, hogy kb.40-45 perc hajóval és ha jól emlékszem fél óránként ment a hajó.

  Muranó is kellemes, és kedves, de más mint Buránó. Ha az idő engedi, már csak azért is érdemes megnézni, mert a buranói hajó útba ejti.

 Velencei-Lido:   10 percenként megy át valamelyik vaporetto (mert több is van ilyen), a SZT.MARK térről kb. 15-20 perc az út.(hangsúlyozom, hogy ez nem a JESOLOI LIDO)

A központi hajóállomástól 10 perc kellemes séta a nyílt tengerpart. Március lévén nem tudom, hogy nyáron ingyen ki jut-e az ember a partra.                                Viszont ennyi kagylót halomba heverni a homokban még nem láttam.beach 2beach 1 Egészen féltenyérnyiekig.                Pedig sok felé jártam már. Fél óra alatt annyit gyűjthettem volna, amennyit fél év alatt nem szedtem volna össze HORVÁTORSZÁGBAN.(AMIT TERMÉSZETESEN TOVÁBBRA IS IMÁDOK)  A homok színe nem nyűgözött le, de gyermekeimet biztos lenyűgözte volna a rengeteg kagyló látványa.

  Magáról VELENCÉRŐL meg annyit, hogy természetesen Pazar!!!!! Valakinek van kérdése szívesen válaszolok ha tudok. Próbáltam inkább olyan apróságokról írni, amit még nem írtak le sokszor. Még annyit, hogy ne riasszon el senkit a városban való megszállás(nem Mestrére gondolok)  Este nincsen tömeg, eszméletlen hangulatos, és talán hihetetlen,de nem zajos.(sőt kifejezetten csendesnek mondhatom) És árban sem annyival drágább mint Metre, ha nem a Dose palotában akar valaki megpihenni. Reggel nem szabad kihagyni a hal és gyümölcspiacot sem. Egyedi mondhatom, sőt csúcs!!!

 Ha az étkezésen is megakarod spórolni a szállás plusz költségét, akkor bevásárolhatsz a P.ROMA térnél a vapopretto kikötőknél egy nagynak mondható BILLA szerű zsupermaketban aránylag jó áron. PL : egész grillcsirke kb. 5 Euró volt. Jó ízesítéssel volt megáldva, és zsömivel ücsivel jól belaktunk négyen.(ezt a grillcsirkés variációt sajnos csak az utolsó nap fedeztük fel)    

venice 1venice 2venice 3
Robin Creative Commons License 2005.03.15 0 0 176
bikercat, Kormy,
kérlek küldjetek olcsó és jó pizzázó, kávézó helyeket, mert bár mindketten jeleztétek, hogy tudtok konkrét helyeket, de nem találtam csak a Black Cat-et. Augusztusban viszem el a keresztlányom, aki még se tengert se külföldet nem látott és idén érettségizik. Nem vet fel a pénz, de szeretném emlékezetessé tenni. 10 napig leszünk Jesolon, mert ott találtam olcsón elég jó szállást, busszal szeretnék menni. Szívesen veszem mail-ben is a javaslataitokat mit hol nézzünk meg, esetleg hova ne menjünk egyáltalán. Azt hiszem a Venice-card-ról már mindent elolvastam, de a buszbérleteknél nem értettem mindent (pl. konferencia-bérlet). Azt is olvastam, hogy van éjszakai közlekedés Velence és Jesolo között. Erről tudtok esetleg valamit?
ddevil Creative Commons License 2005.03.04 0 0 175
A karnevalrol talaltok elmenybeszamolot ITT
csomotamas Creative Commons License 2005.03.03 0 0 174
Üdv mindenkinek!

Tudna valaki nekem beszámolni a VENICE CARD előnyeiről vagy hátrányairól?

Az már tuti, hogy senior kategóriába estem, és ha jól látom a narancs 3 napos kártya 47 euróba kerülne. Talán még 3 euró hogy megkaphatom. Vaporetto 3 napos bérlet talán 22 euró. A kártya valóban használható a Dózse palotában, Muránóban az üveg-múzeumban ill. Buránóban a csipke-múzeumban??? Megéri?Vagy külön-külön csengessek a belépőkért?

Ha egyáltalán valóban kijutok a szigetekre. A dagály miatt olyankor csak a St.Mark tér a durva, vagy úsznom kell nagyjából mindenhol? Cimborám be szeretne nézni egy kaszinóba is

Naná, hogy csak körülnézni! Kinéznek onnan? Van hangulat? Zsozsó nélkül tök ciki lehet…

   A kampanille ill. az előzőekben említett múzeumok így télen is nyitva vannak minden nap?

Vasárnap, hétfő, kedd érdekelne. Ja és az Arsenál vagy a tengerészeti múzeumrol is tud e valaki nekem infót adni?Az autó barátom a Piazzale Roman szeretné letenni, hogy ott közel lenne es talán biztonságos. Ez jó ötlet? Végig autópályán mennénk Bécs felé. Autópálya díjakról ill. egyéb Olasz elvárásokról is szívesen fogadok bármilyen segítő hozzászólást. Előre is köszönöm az estleges segítségeteket. Talán még egy két dolog később eszembe jut.  

 

 

 

kalifa2 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 173
Kedves Doksi!

 

Tegnap érkeztünk haza Velencéből, úgyhogy abszolút frissek a tapasztalataink.

A szállást – egy a Ca’ d’Oro és a Fondamente Nouve (innen indulnak a hajók Muranóra, Buranóra és onnan tovább Torcellóra) közötti barátságos, önálló lakást a Galeon Viaggi magyar tulajdonosa, Végh Izabella közvetítette, a szállodai szobaáraknál olcsóbban. Elérhető telefonon (0039 0415238112), faxon (0039 0415237971), e-mailben (info@galeonviaggi.it. Kétnyelvű (angol és olasz) honlapjuk címe: www.galeonviaggi.it.

Érdemes 10,50 euróért 24 órás hajójegyet bérelni. Ez elég arra, hogy megnézzétek az előbb említett szigeteket, az 1-es vaporettóval oda-vissza végighajókázzatok a Canal Grandén, a Lidóból is vegyetek ízelítőt, kiszálljatok a 82-es vaporettóról a San Giorgio Maggiore és a Redentore templomoknál, és a következő hajóval folytassátok az utat.

Ha nem untatnak a templomok, érdemes 9 euróért kiváltani a Chorus Venezia bérletet (http://www.chorusvenezia.org/english/home_eng.htm) Ez 13 templomra érvényes, mindegyik 10 és 17 óra között tart nyitva. Ezekbe egyenként 2,50 a belépő.. A többi templom általában ingyenes, de délben bezár.

Még két időszaki kiállításra hívom fel a figyelmeteket. A Veronese kiállítás a Correr Múzeumban május 29-én, a Carpaccio kiállítás a Gallerie del’Accademiában március 13-án zár.

 

 

 

 

 

 

kalifa2 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 172
Kedves Doksi!

 

Tegnap érkeztünk haza Velencéből, úgyhogy abszolút frissek a tapasztalataink.

A szállást – egy a Ca’ d’Oro és a Fondamente Nouve (innen indulnak a hajók Muranóra, Buranóra és Buranóból Torcellóra) közötti barátságos, önálló lakást a Galeon Viaggi magyar tulajdonosa, Végh Izabella közvetítette, a szállodai szobaáraknál olcsóbban. Elérhető telefonon (0039 0415238112), faxon (0039 0415237971), e-mailben (info@galeonviaggi.it. Kétnyelvű (angol és olasz) honlapjuk címe: www.galeonviaggi.it.

Érdemes 10,50 euróért 24 órás hajójegyet venni. Ez elég arra, hogy megnézzétek az előbb említett szigeteket, az 1-es vaporettóval oda-vissza végighajókázzatok a Canal Grandén, esetleg a Lidóból is vegyetek egy kis ízelítőt, kiszálljatok a 82-es vaporettóról a San Giorgio Maggiore és a Redentore templomoknál, és a következő hajóval folytassátok az utat.

Ha nem untatnak a templomk, érdemes 9 euróért kiváltani a Chorus Venezia bérletet (http://www.chorusvenezia.org/english/home_eng.htm) Ez 13 templomra érvényes, mindegyik 10 és 17 óra között tart nyitva. Ezekbe egyenként 2,50 a belépő.. A többi templom általában ingyenes, de délben bezár.

Még két időszaki kiállításra hívom fel a figyelmeteket. A Veronese kiállítás a Correr Múzeumban május 29-én, a Carpaccio kiállítás a Gallerie del’Accademiában március 13-án zár.

 

 

 

 

 

 

holdkölyök Creative Commons License 2005.02.03 0 0 171
ha sikerült kimenni és hazajöttél, lécci írj má be tapasztalatokat, árakat (szállás, stb), stb.! kösz! én már ezt idén buktam, de jövőre nagyon szeretnék kimenni (karneválra).
Előzmény: dSh2 (170)
dSh2 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 170

Sziasztok

A karneválra szeretnénk kimenni, (3 fő) február első hétvégéjén.

Szállás nélküli buszos utak 12 500 HUF körül vannak.

 

Évekkel ezelőtt voltam busszal, de egy éjszakás - kempingben, lakókocsiban - szállás lehetőséggel. Valami ilyet szeretnék. Tudnátok segíteni?

Köszi!

 

 

 

santa scala Creative Commons License 2005.01.03 0 0 169
Szia! Nem hinném, hogy viz alatt lenne. Nézd meg: www.comune.venezia.it honlapon a webkamerát.
Előzmény: blackman (167)
M6TTL Creative Commons License 2005.01.02 0 0 168
Hát ez azért egy kicsit drága.... Közben sikerült találnom egy helyet (Alloggi Agli Artisti), már le is foglaltam. 3 éjszakára nem eglészen 190 €. A Vistánál az árak emelkedtek, a javasolt szállodában már 125 €/szoba/éj az ár :-(((((
Előzmény: Advantech (165)
blackman Creative Commons License 2005.01.02 0 0 167
Udv.

Mennenk egy het mulva Velencebe, de valaki azzal riogat hogy mar megint arviz van. Igaz ez? En nem talaltam errol semmi hirt.

B.
Advantech Creative Commons License 2004.12.18 0 0 166
Főbb látnivalók vaporettóval elérhetőek. Vaporettó kb 2 percre a szállótól, látnivalók pedig vaporettó függően 25-45 percre.

A.
Előzmény: Advantech (165)
Advantech Creative Commons License 2004.12.18 0 0 165
Hotel Zecchini, a Ferrovia (vasútállomás) közelében, 3*, 2 ágyas szoba 83 euro/éj, idén júliusban, Vistánál foglalva.

A.



Előzmény: M6TTL (164)
M6TTL Creative Commons License 2004.12.18 0 0 164

Sziasztok!

 

Olcsó, a főbb látnivalóktól nem túl távoli szállást keresünk április közepén három éjszakára Velencében. Van valakinek valami jó tippje?

 

Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

 

Üdv,

balu

misirulez Creative Commons License 2004.12.04 0 0 163
köszi
Advantech Creative Commons License 2004.12.03 0 0 162
Vkinek vannnak saját képei amit ott csinált?

Itt van néhány.

A.
Előzmény: misirulez (159)
misirulez Creative Commons License 2004.12.02 0 0 160
Február 3-4-5-6. Aszem vhogy így.
Előzmény: santa scala (143)
misirulez Creative Commons License 2004.12.02 0 0 159
Sziasztok!
Én most fogok valószínűleg oda menni, 3 napra mgyünk oda, 22,500HUF ba fog kerülni az egész busszal megyünk. Sztem midneképpen megér ennyit, egy életre szólo emlékétrét cserébe....Vkinek vannnak saját képei amit ott csinált? Mi a karneválra megyünk...Semmit, de SSHHemmit nemtok arról, h milyen a karnevál, volt már vki? Jó?
laFerilli Creative Commons License 2004.11.18 0 0 158
kösz a tippet!!!megtaláltam a webcam-et: www.comune.venezia.it Bár nem kristálytiszta a kép de azt azért látom, hogy nincs víz alatt:-)
Előzmény: Advantech (157)
Advantech Creative Commons License 2004.11.17 0 0 157
Valahol van webkamera, az a legegyszerűbb. Talan a velence.lap.hu-n, vagy keress rá a neten.

A:
Előzmény: laFerilli (156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!