Keresés

Részletes keresés

Ilycsin Creative Commons License 2003.02.25 0 0 389
A csore felett a "viasz" milyen szinu?
Ha szep lia, akkó him, ha meg olyan semmilyen, esetleg vilagoskekes akkó meg nosteny.
Persze ez csak kifejlett madarra igaz, ha meg tul fiatal akkor ez nem biztos.
Viszont ritken akadnak olyan egyedek is, melyeknel meg felnott korban sem lehet ezt igy meghatarozni.
Reczecze Creative Commons License 2003.02.25 0 0 388
Hello hello bocsi elore is mert sulibol netezek ott nem lehet ekezeteket hasznalni. Nekem szemely szerint 2 par hullamos papagalyom van 3+1 fioka (felcsaptam tenyesztonek) ezenkivul egy feher vilagoskek gatyaju nemtudommegmondanimilyennemu hullamosom, a helyzet vele az hogy egyik nem fele se huz a szive de egyedul se szereti. Valakinek valami otlete van hogy ez mi? Frigid lenne?
Ilycsin Creative Commons License 2003.02.25 0 0 387
Egészségükre!!!
:)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.25 0 0 386
Én nem tudom, nekem mindegy, meg a 4 papagájomnak is, a fő nekik az, hogy a múlthéten degeszre zabbantották magukat a csemegéből... :)

Ekkora vitaindító nem volt még itt a békés szárnyas topicban... :))

Előzmény: Ilycsin (385)
Ilycsin Creative Commons License 2003.02.25 0 0 385
Nos, igen, csak, hogy minden teljesen vilagos legyen az a koles amit "standard" papagaj elesegkent arulnak az a Panicum miliaceum, a fürtös köles pedig nem mas, mint az olasz muhar maxima valtozata (Setaria italica varietas maxima), legalabbis, en igy tanultam.
:)
rinpocse Creative Commons License 2003.02.25 0 0 384
szia dradi!

Szerinted. Mert a fürtös köles igenis teljesen más mint a "normál" köles. Mondhatni egyáltalán nem hasonlít!
Ennyit az okoskodáshoz.....ha nem szóltál volna bölcs maradtál volna.

Előzmény: dradi (380)
plimplin Creative Commons License 2003.02.25 0 0 383
Dradi: Szerintem nem baj, ha mi is okosodunk egy kicsit...
Előzmény: dradi (380)
plimplin Creative Commons License 2003.02.25 0 0 382
ManDark: Pedig tényleg nincs papagáj Floridában, azóta más topikban is láttam (szintén a papagaj.lap.hu-n). Vagy lehet, hogy egy közeli papagájtenyésztőé (állatkerté?), és olyanok, mint a házigalambok, hogy időnként repülnek egy kört?
Előzmény: Brutalis Harmonia (373)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.25 0 0 381
:) Semmi baj. Azért írtam, hogy csemege, mert tényleg ez a fő attrakció nálunk. Az egészséges kaja nem sikk, max a paprika csumája, alma, lágyeleség otthagyva, mézeskarika is (bár ezt a kicsik eszik), úgyhogy az egyetlen, amire rádörrennek, az a köles. :) Ja, és ezzel sikerült a kézhez szoktatás is... :)
Előzmény: dradi (380)
dradi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 380
Szia Ercsibe!
Bocs, de ki kell hogy javitsalak. A fürtös köles nem mas mint csepeletlen normal köles. Tehat, ugyanolyan mag, mint ami a keverekekben megtalalhato. Semmi extra taperteke nincs. Csakis kizarolag azert szeretik a madarak, mert elfoglaltsagot jelent a kibogaraszasuk. Igerem ,többet nem okoskodok bele a szeretettel atitatott hozzaszolasaitokba...:)
Előzmény: ercsibe (379)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.24 0 0 379
Szió!

Örömmel olvasok Hisztikéről! Az én hullámosaim is vedlenek, igaz a nimfáim nem. Nem tudom, hogy a stressz-e az oka, elutaztunk egy hétre, és anyu nem merte vállalni az etetést egy hétre nyitott kalitkával, úgyhogy benn csüccsentek egész héten. Lehet, h ez volt a stressz? Mondjuk nem éltek valami rosszul, mert anyu félreértette, és minden nap adott nekik egy-két fürtöskölest, mert azt úgy szeretik, és a rendes kaját nem...
Nálunk az a csemege, hetente csak 1-2 alkalommal kapnak... Úgyhogy mikor hazajöttünk, azt hittük repesni fognak az örömtől -szó szerint -ehelyett ásítva tudomásul vették, hogy most nincs fürtösköles, és visszaaludtak... :) Amikor viszont anyu feljött hozzánk, nagy örömmel fogadták... Könnyű őket lekenyerezni...

Előzmény: Hisztike (377)
dradi Creative Commons License 2003.02.24 0 0 378
A madarak vedleset stressztenyezök is kivalthatjak. Ezt hasznaljak ki a nagyüzemi baromfitartasban. Ezek lehetnek: nem megfelelö takarmanyozas, a megszokottnal kevesebb a megvilagitasi idötartam, unalom, nem megfeleö tarsitas stb. A takarmanyban fontosak a kentartalmu aminosavak, amelyek a toll szerkezetenek felepiteseben szerepet jatszanak! De legfökeppen a betegsegek okozhatnak vedlest. Szoval eleg nehez megtalalni az okot. En hianybetegsegre gyanakszom igy latatlanban. Mielött valaki kritikaval illetne a hozzaszolast, nem vagyok allatorvos, csak egy mezei allattenyesztö agrarmernök.
Előzmény: Hisztike (377)
Hisztike Creative Commons License 2003.02.24 0 0 377
Sziasztok!
De régen jártam erre! Man Dark, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de sajna nekem sem jut eszembe semmi értelmes és használható ötlet.
Ellenkezőleg, én is okos emberek véleményeit várom. Hisztike ugyanis vedlik, de nagyon. Pihéktől (eddig kb. három maroknyi) evezőtollakig, (kb tucatnyi nagyobb toll) tele velük a lakás. Egy hozzáértő ember azt mondta, hogy van két-háromévente nagyvedlés, (Hisztike alig múlt egyéves) de már kezdünk aggódni. Tavaly május óta van velünk, ha valami bőrbetegsége volna, az már, ugye, korábban kijött volna? Kap vitamint, meg minden, énekel, sikoltozik, telefonál (sőt, mostanában kezdte megtanulni az egyik mobilunk elég bonyolult zenéjét) és repül is (bár a hiányos szárnyaival kissé döcögve), eszik, iszik, alszik, pottyant rendesen. SOS!
Ilycsin Creative Commons License 2003.02.21 0 0 376
De, elkeserito.
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2003.02.21 0 0 375
en is erre gondoltam; csak hatha valaki a topikban szokott jakot csempeszni a mexikoi hataron (vagy tenyeszto, es van tapasztalata).

A PhD-nel meglepodnel. Az ELTE-n vegeztem, de nem ott irtam a szakdolimat; egy ott dolgozo evfolyamtarsam mondta, hogy mar fel evvel elore megmondtak, kit vesznek fel. (Logikus: azzal kezdesz inkabb, akit mar ismersz; ha valasztanod kell, akkor pedig inkabb a kedvencedet valasztod egy vadidegen helyett). A SOTE-n a felveteli elbeszelgetes fel perc volt: bemutatkoztam, es megkerdeztek, hogy hol vegeztem. Ebbol aztan el lehet donteni, ki a legalkalmasabb, nem? Mindenfele ismeros prof mondta is nekunk, hogy ha nincs hatszel, nincs osztondij. (A minimalber 2*-e. Ezert aztan folyik az okolharc.)
Ennyi. Kisse elkeserito, nem?

Előzmény: Ilycsin (374)
Ilycsin Creative Commons License 2003.02.20 0 0 374
"akitol vettem nem adott CITES papirt, ilyesmit, de a dog regisztralva van a Miniszteriumban"

Nos, talalni kell valakit, akinek, volt hasonlo faju madara (de mar elpusztult), es megvenni tole az adott CITES papirt (marmint ha a pusztulast nem jelentette be-ezt altalaban nem szoktak gyakran bejelenteni)igy bar lehet, hogy a madarad alig 1 eves, vagy akar 50-es matuzsalem (papiron-de ez mar altalaban nem szokott zavarni senkit), ha meg a tied be van jelentve a Miniszteriumban, no problem => mond azt, hogy elrepult, es vettel egy ujat => amelyke a papir. Igy legalabb nalad lesznek a madar papirjai.
A karantent kijatszani? Erre nincs otletem.
Es azt javaslom, hogy vegyel neki egy part, es hagyd itthon, a madar ekkor jar a legjobban (felteve ha van olyan ismerosod aki ert hozza), elvegre az allat szempontjai a legfontosabbak (utazas, karanten, sok macera...), gyozni fog a fajfenntarto oszton es 5 ev multan....ki tudja....

"a PhD helyeket elore lezsirozzak"

No azert nem ennyire rossz a helyzet idehaza :)

"mi var otthon egy biologusra."

Hat nem sok minden (pontosabban semmi).

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2003.02.20 0 0 373
Sajnalom, hogy felkaptam a vizet. A helyzet az, hogy baromira furdal a lelkiismeret a madar miatt, es csak egy kis szikra kellett, hogy berobbanjon... Csak eppen nem mast kellene emiatt b*szogatnom. Meg egyszer bocs.
A doggel az volt a gond, hogy viszonlyag olcson szereztem (maskepp nem ment volna), mivel nem volt kezszelid es mar ket evesnel idosebb volt. Hozzank kerult, es a kezdeti idegroncsbol szep lassan egy nagyon beszedes kis madar lett, sot, az elutazasom elott ket hettel (!!!) mar simogatni is engedte magat. Het ev utan. Olyan volt, mintha egy kolykom lett volna, annyira beletartozik a csaladba. Es tenyleg ugy erzem, hogy elarultam.
Amugy utananeztem mindenfelenek itt, es eleg valoszinutlen, hogy kihozhatnam; a karanten, az orvosi vizsgalatok, engedelyek egy kisebbfajta vagyon, raadasul nagyon megszenvedne. A duhito, hogy egy macskat vagy kutyat egy egyszeru orvosi igazolassal lehet szallitani, pedig toluk sokkal tobb mindent kaphat el az ember.
Ennyit az en siralmaimrol. Mas: egyszer mar kerdeztem, milyen papagajok elnek Floridaban, es a valasz az volt, hogy nincs oshonos, de eskudni mernek ra, hogy papagajokat latok elhuzni a fejem felett, es a hangok is ismerosek. Hosszu farok, papagaj-szeru sziluett, es olyan rozella-nagy sandor meret. Szerintetek?
Előzmény: plimplin (372)
plimplin Creative Commons License 2003.02.20 0 0 372
ManDark: Bocsánat, nem akartalak megbántani, félreértettél. Nem itélkezni akartam (nincs is hozzá jogom), csak a jákódnak (ill. az elkövetkező állatkáidnak?) akartam jót. Egy fél napig azon törtem a fejem, hogy mi lenne Nektek a jó megoldás. Többek között az is eszembe jutott, hogy K.Lorenz irta valahol, hogy egy kutyát elajándékozni felér egy gyilkossággal. Arra gondoltam, hogy ez egy ilyen intelligens madárnak hasonlóan nagy törés, és azért irtam, amit visszaidéztél, mert azt hittem, hogy ebbe nem gondoltál bele.
Mégegyszer elnézést, de tényleg csak a jószándék vezérelt.
Előzmény: Brutalis Harmonia (371)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2003.02.19 0 0 371
3) Ha most - diákként - ilyen nem mindennapi lépésre szántad el Magad (külföldi tanulás), akkor biztos vagy benne, hogy később odaadó gazdája tudsz majd lenni egy ilyen társas lénynek, mint a jákópapagáj? (Ez csak felvetődött bennem...)
Az otleteket koszonom, bar bennem is felmerultek. Ami a harmas pontot illeti, szeretnem, ha itelkezes helyett belegondolnal, hogy mi var otthon egy biologusra. A PhD helyeket elore lezsirozzak (sok az eszkimo, keves a foka...), es nem kifejezetten vannak perspektivaid. A kutatas nalunk pl. fel evig azert allt, mert nem volt penz megvenni a megfelelo antitestet. Nem volt mas valasztasom.
Előzmény: plimplin (370)
plimplin Creative Commons License 2003.02.19 0 0 370
Veritka: Pedig olyan kis okosnak tűnik. Bár én Csicseri (hullámos p.) értelmi képességeitől is el vagyok ragadtatva. Már sikerült is engem betanitania arra, hogy ha azt mondja: "szia!", egyből odaszaladok a kalitkájához. Vagy kicsik az igényeim?
(Lehet, hogy viccnek látszik, amit most irtam, pedig komoly - szerintem az is okos, aki nem olyan zseni, amilyen pl. a jákó...)
ManDark: Nekem fogalmam sincs, csak támadt néhány ötletem: 1) odakint vennél egy olyan papagájt(?), amelyik nem él túl sokáig, de azért aranyos, és - ha nem vársz túl sokat tőle - örömed leled benne (tudom javasolni a hullámost), és ha hazajössz, visszakapod a jákódat (is). 2)A jákód marad tenyésztésben, s egy utódját (amit Te kézzel felnevelsz), visszakapod.
3) Ha most - diákként - ilyen nem mindennapi lépésre szántad el Magad (külföldi tanulás), akkor biztos vagy benne, hogy később odaadó gazdája tudsz majd lenni egy ilyen társas lénynek, mint a jákópapagáj? (Ez csak felvetődött bennem...)
Előzmény: Veritka (369)
Veritka Creative Commons License 2003.02.18 0 0 369
Plimpin!!!!!

Azt tudom , hogy az én Katyim nem egy észlény-!!!
Ezért is szeretnék 1 kézzel nevelelt kis papagájt.
A Parrotlenden olvastam Juhász Mihály hirdetését,
kézzel nevelt Nimfa, Kecske, és Énekes papagájokról. Mivel most már nincsen neki csak ami
most kelt ki 1 hónap múlva lehet érdeklődni.

Előzmény: plimplin (368)
plimplin Creative Commons License 2003.02.18 0 0 368
Dradi: Köszi szépen az infót! Örülök, hogy nem általánositható a "buta madár"-ról szóló hir. Az nem vészes, ha nem beszél, de a rikácsolás már jobban aggaszt. Még úgyis csak tájékozódom, és a nagyobb papagáj beszerzése egyelőre csak távlati terv.
Előzmény: dradi (367)
dradi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 367
plimplin!
nagy madaras vagyok es eleg sok szakirodalmat olvastam. a rozella nem buta, csak kevesbe kreativ mint a tobbi papagaj. ja, es eleg zajos! beszelni soha nem fog, csak rikacsolni, mint egy orult! en is gondolkodtam meg regebben, hogy veszek egyet, de tudod az idegeim nincsenek kotelbol...
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2003.02.17 0 0 366
Tanacsra van szuksegem.
Adva van egy jako, ami het eve nalam van (akitol vettem nem adott CITES papirt, ilyesmit, de a dog regisztralva van a Miniszteriumban). Most epp kulfoldon tanulok (5 evet), es a kovetkezo a gond: hogy a fenebe tudnam kihozni ide? Hozzam-e ki egyaltalan, vagy ajandekozzam oda annak, akinel epp van, es majd kap egy part, es boldogan kotlanak? Nagyon szeretem a nyavajast; masfel honapja jottem csak el, es mar most allatira hianyzik. (Nagyon beszedes a draga; legyen eleg ennyit mondanom (c:
Tud valaki vmilyen modszert az amerikai karanten kijatszasara? (30 nap, 25 dollar/nap. Lehet szamolni... Raadasul harminc nap alatt teljesen bedilizik, en meg ket jako arat rafizetem. Macskat, kutyat bezzeg karanten nelkul lehet hozni.)
Veritka Creative Commons License 2003.02.17 0 0 365
Katalin papagáj
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
plimplin Creative Commons License 2003.02.14 0 0 364
Mindenkinek: Van (vagy volt) valakinek rozella papagája? Valahol azt olvastam, hogy buta madár, és fenntartásaim vannak ezzel a megállapitással kapcsolatban. Tényleg igy van, vagy csak egy db. rozella ismeretében jelentette ezt ki valaki? Csak azért vannak kétségeim, mert a papagájokat általában úgy ismerjük, hogy okos madarak.
Előzmény: plimplin (362)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.06 0 0 363
Hurráááá! Csipetkém élete első egészséges kajáját eszi! (eddig semmi lágyeleség, semmi zöld) ma pedig Csipet rákapott a paprika csumájára! Király!!! (eg yképen láttuk, amint eg ypapgáj ezt evett, gondoltuk mi is megpróbáljuk. remélem nem ártalmas. Az ere fogyott el elsőnek, most meg a magok jönek, illetve a rendes paprika. )
plimplin Creative Commons License 2003.02.05 0 0 362
Mike76: Huszonötödik próbálkozásra nekem is bejött. Nagyon aranyos.
Előzmény: Mike76 (356)
_Neo_ Creative Commons License 2003.02.02 0 0 361
oké, sikerált megnézni, és tényleg nagyon aranyos!!
Előzmény: Mike76 (359)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.01 0 0 360
Az én pibulljaim ( Nagy sándor pár ) mindent meg akar enni, amit én is eszem vagy a hütőből kerül elő, de korábbi nimfás tapasztalataim alapján, ha lágyeleséget csinálsz ( pl kukoricaliszt, reszelt tojásfehérje, reszelt répa és abba belekevrsz pár szem magot ) akkor előbb-utóbb éhes lesz és a magokra kenődött egyebet is megeszi, sőt rájön, hogy az jó dolog. Ha fürdővizet adsz neki és beleteszel salátát, lehet, hogy megteszik neki. A nimfám első fürdése ugy történt, hogy meglátott a konyhában egy müanyagedényben sárgarépát ázni zöldjével és spontán ugrott bele egy hasast.

Egyébként betehetsz egy fél narancsot, mandarint, fügét, paprikacsutkát, főttkukoricát, zöldborsót, almakompótot, pohárban Hohes C-t, öszibaracklét és Corn Flakest, diót, salátát is hátha valamelyik felizgatja...( ezt most az elmult héten zabálták meg a mieink a szokásos nekik való meg tőlünk lopott kaján kivül )

Előzmény: Somamudi (348)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!