Keresés

Részletes keresés

Szaci Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12701
hát ez nem semmi :) nekem csak kb 30 darabom van. Ezeket is elég lesz tárolgatni amíg meg nem nőnek :)
Hová fogsz ennyi bébit rakni? Bár gondolom már nem is olyan kicsik, ha jön a bimbójuk.
Előzmény: anblock_italia (12699)
anblock_italia Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12700
Én ezeket a képeket nem is láttam! Hát elég rémesek voltak!
Előzmény: Szaci (12698)
anblock_italia Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12699
Na most képzeld el, nekem vagy 300 van már, aminél meg kell várnom, hogy milyen virága lesz:-)( Szerencsére most már elég soknak (mondjuk 30-nak) jön a bimbója.
Előzmény: Szaci (12696)
Szaci Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12698
az is volt. Már mint takácsatka. Remélem azt már leírtottam. De megjelent rajtuk valami fura betegség amit nem tudtam hová tenni. A többiek is tippelték, hogy leanderrák meg talán még valami más baktériumos nyavaja. Nem volt szívem kidobni őket. Inkább tövig vágtam, permeteztem és most reménykedm, hogy talán meg tudom őket menteni.
ilyen volt.
Előzmény: ReeDonLee (12697)
ReeDonLee Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12697
Én az atkával küzdök folyamatosan, ősszel kevertem "Krampuszka-koktélt", amiben minden kártevőre van valami, ezzel kezelem, most még nem látok rajtuk semmit - szerencsére.
Előzmény: Szaci (12696)
Szaci Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12696
én is itt olvastam először róla, hogy hogyan kell bánni a magocskákkal. Hát igen, kíváncsi is vagyok, hogy vajon milyen virágai lesznek. Az anyatő az bordó volt. Kár hogy éveket kell rá várni, hogy kiderüljön, hogy mi lett belőle. Addig tuti, hogy nem fogom őket elajándékozni.
Így is izgulok épp eleget a nagyok miatt. Bár idén még nem fedeztem fel rajtuk betegséget. A leanderrákgyanúsok is kezdenek kihajtani és eddig még semmi jel a betegségre. Hááááthhaaa. Reménykedem.
Előzmény: ReeDonLee (12695)
ReeDonLee Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12695
Én tavaly magról keltettem néhányat, de elajándékoztam őket, csak utána olvastam itt AI-től, hogy nem mindegyik lesz olyan, mint az anyanövény. Az ideieket már megtartom legalább addig, amíg látszik a virág színe.
Előzmény: Szaci (12694)
Szaci Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12694
Szép estét neked is!

Szerncsére az én bébijeim jól bírják a kiképzést. Úgy örülök nekik. Eddig még sosem próbálkoztam magról szaporítani leandert. :) hajtásról már igen, de azok sosem jöttek össze ű:(
Előzmény: ReeDonLee (12692)
Szaci Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12693
hopsz a képek lemaradtak
rózsa
ReeDonLee Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12692

Jó estét!

Az én csöppségeim a Te  első képeden látható növekedési fázisban vannak. Igaz, ez már a második hullám, mert az elsők nem bírták a sivatagi kiképzést. Egy hosszú hétvégén, mikor nem voltunk itthon, megadták magukat, nem maradt egy sem, elkókadtak. RDL

Előzmény: Szaci (12690)
Szaci Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12691
A nagyleanderjeim bimbói még nagyon alszanak. Gondoltam nem haragszotok meg egy másik képért :) A rózsáim ugyanis már gyönyörűen virágoznak.
Szaci Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12690
Halihó
Íme a leanderbébijeim. Az első kép még a legelején készült róluk ültetés után. A második képen már szépen növögetnek.
A vízben tárolt hajtáskáimnál már kettőnél mutatkozik valami gyökérszerű tünemény. Úgy látszik panaszkodnom kell nektek egy kicsit és utána beindul a változás :)

Köszönöm a jó tanácsokat megpróbálok zacsit húzni a fölbe ültetett hajtásokra. Hátha... bár már jó ideje a fölben vannak lehet, hogy már nem segít nekik.

leanderbébileanderbébi
anblock_italia Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12689
Igen, hacsak nem kevertem össze annak idején. Jellemzője még az is, hogy az átlagosnál kisebb levelei vannak.
Előzmény: TTNora (12688)
TTNora Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12688
ez lenne az? a fóliás virágú?
Előzmény: anblock_italia (12649)
anblock_italia Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12687
Ha egy kicsit visszanézel, láthatod a "gödöllői" néven jegyzett leanderemet, sőt, még Rágicáé is olyan:-) Bár a szára nem túl sötét, de a virágai szép ciklámenek.

A dupla lazac majdnem ugyanolyan, mint a Chopin, gondolom abból miniatürizálták.
Előzmény: TTNora (12686)
TTNora Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12686

Az én tavaly kibújt 6 magoncomból 3 maradt meg, kint vannak hetek óta a napon, úgy tűnik jól érzik magukat. A kis vékony száruk tiszta bordó lett, biztos rózsaszínes virágjuk is lesz, ugye jól sejtem?

AI! A Te adományodból csak a "gödöllői" élte meg az első tavaszt, de az szépen hajt. Milyen színű lesz? A szárából ítélve világos.

Van egy horvát hajtatásom is tavalyról, ott kint dupla virágú bordó volt, őszintén remélem, hogy nem csalódom benne.

Először hozza bimbóit egy 3 évvel ezelőtti horvát nyaralási emlékünk is, ez is meglepetés lesz. Nagy túlélő szegényke, átélte a nyaralónk építését, pánikszerű mentőakció volt, mikor átment rajta a földtúró munkagép néhányszor, stb... Ő a nagy siker! Világos lesz, de nem fehér... a bimbókból ítélve.

Szépen beindult a szezon, kirakás óta látványosan nyerik vissza nyári zöld színűket, telnek a bimbók, nőnek a levelek. Tavaly a fele atkás lett, sajnáltam leszedni a csúnya leveleket, de jönnek körülötte a világoszöld új hajtások.

Tele van bimbóval az is, amit Chopin-nek vettem az oázisban ősszel erősen lepukkant állapotban, remélem a legjobbakat!

Elárulom, hogy csentem egy kis hajtást hétvégén a baumaxban, egy olyan bokorról, amire az volt írva, hogy double salmon! Az milyen lehet (mert virágja nem volt)? Eléggé chopin jellegű volt a fotón!

anblock_italia Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12685
Úgy gondoltam én is a külleméről.
Előzmény: zsupla (12684)
zsupla Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12684
Mikor csírázni kezdett. Biztosan többet kellett volna várni, akkor több megmaradt volna.
Előzmény: anblock_italia (12680)
anblock_italia Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12683
Hát most láthatod, hogy nem feltétlen érdemes levágni! Igaz, ez nem lesz olyan szép és dús virágzat mint az új, de virágzat lesz hamarosan:-)
Előzmény: Tavász (12682)
Tavász Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12682

Minden tavalyi bugát leszoktam vágni, de ezek amikor felhoztam a pincéből, olyan újszerűek voltak, hogy rajtahagytam mindet.

Előzmény: anblock_italia (12681)
anblock_italia Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12681
Nagyon szép a kép, ha jól látom tavalyi bugáról való a bimbócska:-)
Előzmény: Tavász (12679)
anblock_italia Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12680
Na még ha szt is elárulnád, hogy milyen stádiumban került a pohárba:-)?
Előzmény: zsupla (12678)
Tavász Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12679

Nálam is ez talán megindult. A többi leander még nagyon stagnál.

Előzmény: ReeDonLee (12675)
zsupla Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12678
Na egy kép sikerült, ilyen. Nem lyukasztottam ki a poharat. A másikban kettő van.
Előzmény: anblock_italia (12677)
anblock_italia Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12677
Én nem tudtam "kiskukacos" állapotban elültetni a magocskákat, így többnyire a régi, leveles állapotbam ültettem el őket, amik szinte kivétel nélkül rendben vannak. De a próba kedvéért néhány kiskukacosat is ültettem, azok bizony nem igazán akarnak hajtani, mondjuk 10-ből három. Ezen tapasztalatok alapján sajnálom, hogy ezt a módszert egyszerűbbként ajánlottam, mert az eddig nekem bevált vízben leveleztetésig állapotban elültetés tűnik a legjobbnak.
A leveledből nem derül ki, hogy hol is tartasz, vízben, földben, levegőben? Sokáig nem lehet vízben tartani őket, mert elrothadnak. Ha csak fél centis cakkum pakk, akkor az a fajtától van, pl. a citromsárga magjából ilyen aprócska lesz, bár elültethető, de nagyon nehezen marad életben. Az életképes magoncok ilyesfélék, persze jobb, ha egyenesek.
Sosem ígértem, hogy ez olyan könnyű, elég nagy türelmet igényel és állandó odafigyelést, hiszen amilyen pici könnyen kiszárad. Ezért is bátran ajánlom, hogy inkább ne legyen lyuk a cserép alján, kisebb a rothadás veszélye, mint a kiszáradásé.

Hogy a hajtások nem hajtanak, az, ha nem száradtak el, akkor még nem reménytelen. Van akinek a fejdugvány, van akinek a félfás, van akinek a fás jön be igazán, de én azt hiszem, ez is fajtafüggő. Ez a gyökereztetési művelet annyira magától megy, hogy ebben nem sokat tehetünk, vagy sikerül, vagy nem, gondolom az alany kedvétől függ.:-(
Előzmény: zsupla (12676)
zsupla Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12676
Nekem, úgy néz ki, hogy a kb 30 magoncból 4 db hozott levelet. Így is tán fél cm az egész növényke. Lehelgetem, ki-be pakolom, csak a különlegesség miatt foglakozom vele. Néha azt mondom eléd, de nincs szívem kidobni.
A gyökereztetésre kapottak élnek, de gyökeret még nem hoztak. Nem rothadnak, és ez szerintem jó jel.
Azóta csináltam fejdugvágyt is (mer még hozott valaki), indult a verseny, azt hallottam az gyorsabban gyökeresedik. No majd meglátom.
Előzmény: anblock_italia (12656)
ReeDonLee Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12675

Sziasztok!

Kb. egy hete, mikor az a nagyon meleg volt, elindult az első bimbó virággá nyílni, de ez a hűvös megállította ebben az állapotában. RDL

anblock_italia Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12674
Végre egy "sikertörténet"! Szép virágzást neked, ha az idén nem is, de jövőre bizonyára nagy örömödet leled a leanderedben!
Előzmény: Bálint3 (12673)
Bálint3 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12673

Üdv minden leanderszeretőnek! Tavaly (2006.09.18, 11462 hsz. és környéke) arra a kétes dicsőségre tettem szert, hogy a topic legatkásabb növényeit produkáltam. Tanácsotokra (mert közben rengeteg pajzstetűm is volt és a levéltetvek is megjelentek) Neviken, Sanmite + Actara, Biosollal permeteztem és a tetvek kipusztultak. De az atkás leveleket nem volt szívem eltávolítani. Tavasszal ismét Neviként (hű de büdös!) és külön Sanmite+Actara permetezést csináltam kétszer. Kapott Osmocotot is jócskán. És minden hajtáscsúcsot levágtam (úgy mint Rágica a 12653 hsz. alsó képén). Inkább ne virágozzon, az idei évet teljesen rászánom a rendbehozásra, de az atkától szeretnék végleg megszabadulni. A friss hajtások üdék, erősek, fertőzésmentesek és az első gyanús jelnél a Sanmitén kívül azt hiszem megpróbálom a Flumitét, Talstart vagy Nissorunt is. A pajzstetűre meg úgy látom hogy elég az egyszeri Actara vagy Nevikén vagy Biosolos lemosó. Azért egy picit reménykedek, hogy az új hajtásokból lesz még néhány virágom őszig. Legyen sok örömötök az idei virágokban és nagyon vigyázzatok arra a rohadt atkára! Tavalyi tanácsaitokat mégegyszer köszönöm és a honlapba fektetett munkát is, azt hiszem, hogy minden leanderszerető nevében is.

wanda21 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12672
Igen, de jobban örülnék a múltheti jóidőnek, akkor jobban fejlődnének! De remélem mostmár napocska is lesz!:)
Előzmény: anblock_italia (12671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!