Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 1999.09.27 0 0 13
http://www.zoran.euroweb.hu/dalok/album_Az_ablak_mellett.html

Fenn az új album összes dalszövege és bele is lehet hallgatni a dalokba (már akinek van erre lehetősége...)
Én "csak" a szövegeket olvasgatom ezerrel.
A virtuális föld ... khm ... nagyon adekvát ...

Lappa

a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 1999.09.25 0 0 12
Szeretem Zorant es a dalait.
Megkapoan emberi es oszinte. Ez dicseret a dalszovegekre, de azt hiszem, Zoran eloadasa, hangja, atelese hihetetlenul sokat hozzatesz a dalokhoz!
(meg sosem figyeltem fel az orrhangjara...) Mindig megrikat!

"De bevallom, nem lettem boldogabb, ha elhittem erthetetlen dolgokat, s az igazsag kozben mindig olyan egyszeruen szolt"

"Amig kicsivel tobb vagyok, mint tegnap voltam,
mig az arcom ugyanaz, mit tegnap hordtam,
mig a szivem ugyanugy ingyen dobban,
addig jo..."

"Amig a kepzelet csapong az agyam mogott,
amig az agyam az ur a szivem folott,
amig a szivemnek hiszek minden elott, addig jo..."

De hat majdnem minden szamat felsorolhatnam! Elmondhatatlanul sokat adott nekem. A zene pedig kiegesziti.

udv: ugrifules

(U.i.: Katona Klarit is nagyon szeretem...)

rumci Creative Commons License 1999.09.24 0 0 11
Sziasztok!
Lappa, amikor olvastam az LGT-levlistán, hogy Zorán-topikot nyitottál, megijedtem, hogy az sül ki belőle, mint a KZs-éból, de hála a jó égnek olyan lett, amilyennek lennie kell. Ezt igazán megérdemli a topiknévadó.
Szóval: én is szeretem Zoránt -- nálam már évek óta ő a megosztott No. 1. (a másik az első mondatomban emlegetet levlista-tulajdonos). És igen, én szeretem a metrós Zoránt és a mai Zoránt egyaránt (azért, amikor Metró-kislemezen éneklik a Helpet, mindig a Beatlest hiányolom). Szóval azt hiszem, hogy a szóló Zorán igazából egyenes folytatása a metrós Zoránnak. Művészetének lényege mindig a határmezsgyén való kötéltánc volt (képzavar: jeles), de hát azt hiszem, ez minden művészet lényege, noha az biztosan nem népszerűségfokozó, hogy valakit nem lehet egy skatulyába belehúzni. Zorán maga egy skatulya. Mintahogy Presser is az. Meg még vannak egy páran.
Apropó, Dusán. Mesélek egy szép kis történetet. Egyszer Dusán a tévében elnyilatkozta, hogy leszokott a cigiről, és hogy ez milyen jó. Anyám -- pedig azon kívül, hogy iskolatársak voltak, nem sokat jelentett neki a Sztevanovity testvérpár -- akkor letette a cigarettát, és azóta sem dohányzik. Ennek tizenakárhány éve. Dusán meg állítólag visszaszokott. De szerencsére anyámat már ez sem téríti el.
Mára ennyit. De biztos, hogy -- ha rendszeres hozzászóló nem is -- rendszeres olvasója maradok e fórumnak.
rumci
MarK Creative Commons License 1999.09.24 0 0 10
Köszi, hogy kijavítottál, semmi baj. Ebből is látszik, hogy nem vagyok vmi nagy szakértő a témában... De majd igekezni fogok. :-)))
Előzmény: Neil (7)
Lappantyú Creative Commons License 1999.09.24 0 0 9
Igen Neil, igazad van, a Szerelemnek múlnia kell című dalt nem a felesége emlékere szerezte. De azt hiszem, ez a címből/szövegből egyértelműen ki is derül. Az 1997 c. lemezt viszont tulajdonképpen teljes egészében. ...nélküled én sem látszom a képen...
Számomra valami elképesztő, hogy milyen csodálatosan adta a közönsége tudtára az őt ért tragédiát. Finoman, diszkréten, de mégis teljesen egyértelműen. Én egészen meg voltam hatódva, hogy így a bizalmába fogadott...

És igen, SmartAss (off. ó, kedves, de örülök neked! on.), Dusánról is kell szólani. Legalábbis (és ezért lehet, hogy megköveztek) számomra ő Zorán környezetének legfontosabb darabja. (Na, ez most jó béna mondat lett, bocs.) Úgy értem, hogy nekem a dalok _szövege a csúcs, amit ráadásul valami hihetetlenül igényes környezetben találok meg. A Presser, a Sipeki Zoli, a (z imádni való) Horváth Kornél a ketyeréivel, meg az összes többi nagyszerű zenész tényleg csodát művel mind a színpadon, mind a stúdióban, de a dolgok közepében nekem ezek a mondatok állnak. És hát hozzá Zorán, persze.

Úúú, a fenébe, nem akartam ilyen tömjénezősen. Csak hát ezt érzem. Bocsássátok meg nekem...

Lappa

Előzmény: Neil (7)
SmartAss Creative Commons License 1999.09.23 0 0 8
Abszolút kedvencem, és a családnak is. Szerintem azért ennyire népszerű, mert őszintén szól igaz dolgokról, és árad a nótáiból (és belőle) egy komoly, alapvető értékrend tisztelete.
Az őszinteség egyébként emberileg is igaz, nála is és a tesójánál, a Dusánnál is, aki a szövegeit írja. Ismerem őket, a Zorán a hatvanas évek végén, a legnagyobb Metrós időkben jó haverom volt. Minden évben adott 10 aláírt, de kitöltetlen Metro tagságit, ami akkoriban - lévén az egyetlen hely, ahova lányok is csak tagságival mehettek be -, felbecsülhetetlen kincs volt. Akkoriban is rendkívül segítőkész volt, számos alkalommal voltam tanúja, hogy ismeretlen szerb srácokat pátyolgatott, akik hozzá fordultak. A szülei is rendkívül kedves, szeretni- és tisztelni való emberek, volt honnan kapnia az értékrendjét. Ha jól emléxem, akkoriban a Bartók Béla út elején laktak, és az apja rosszul volt az állandóan ott lébecoló csajoktól, meg az összefirkált lépcsőháztól :) Mikor először voltam náluk, (hülye módon) meglepődtem, hogy otthon szerbül beszéltek... Szuper az egész család, nem véletlen a sikerük :)
Neil Creative Commons License 1999.09.23 0 0 7
Szia Mark!

Nem, nem hiszem, hogy a Szerelemnek múlnia kell címu dalt a felesége emlékére szerezte volna, hisz, mikor a dal született, a felesége még élt.
A feleségének az Ahol jó volt, címu dalt írta.
Bocs, hogy kijavítottalak, nem okoskodás akart lenni, komolyan.
Szia
Neil

Előzmény: MarK (3)
Red Dawn Creative Commons License 1999.09.23 0 0 6
És az "Apám hitte" c. dalt is imádom!
Lappantyú Creative Commons License 1999.09.23 0 0 5
Ja! http://www.zoran.euroweb.hu/
Előzmény: Lappantyú (4)
Lappantyú Creative Commons License 1999.09.23 0 0 4
>>melyben azt énekli, hogy

Meglepő módon a címe az, hogy: A szerelemnek múlnia kell.

Szép. Főleg, hogy
...hogy lásd egy napot mennyit ér, néha látnod kell az élet hogyan fogy el...

Sokat játszák a rádiók, igaz, de talán nem véletlenül.

Lappa

Előzmény: MarK (3)
MarK Creative Commons License 1999.09.23 0 0 3
Hali!
Meglepő módon én is kedvelem... Hogy miért? Amiért egy ember általában szereti kedvenc előadói zenéjét. Bár én Zorán munkásságát nem ismerem annyira, amit eddig hallottam tőle, az OK volt. Van egy kb. 2-3(?) éves száma, melyben azt énekli, hogy "...a szerelemnek múlnia kell, ha múlik, akkor fájnia kell...", sajna nemtom a címét, nos ez a dal szerintem benne van a XX. sz.-ban valaha is a világon megírt számok mondjuk Top 40-ében. Úgy tudom a felesége emlékére szerezte.
Egyébként számomra ő a legszimpatikusabb előadó a saját generációjából (pontosabban szinte csak ő szimpatikus, de ebbe ne menjünk bele...).
Ahogy öregszem (huszonéves fejjel ilyet mondani? :-), szerintem egyre inkább Zorán + hasonló zenéket fogok hallgatni...

(Máskor Depeche Mode :-))))

Lappantyú Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2
Az jó, nagyon jó, hogy ti is... :-)))

Mondták már nekem, hogy csoda, hogy nem vágom fel az ereimet, ha Zoránt hallgatok. Én meg éppenség azt hiszem, hogy sok virágos-szép gondolattal lettem gazdagabb lemezeire figyelve.

És jön az új lemez is... Hamarost!

Lappa

Red Dawn Creative Commons License 1999.09.23 0 0 1
Én is szeretem Zoránt. Igaz nagyon régóta nem hallgattam. De akkor jó volt :). Mondjuk a Fehér sziklák, vagy a Csak Játék. Naggyon eltalált egy zene, van olyan hangulat, mikor ez kell.

(Máskor Rage Against The Machine :)))).

Neil Creative Commons License 1999.09.23 0 0 0
Szia Lappantyú!

Ennek a Zoránnak milyen orrhangja van:)))
Na, jó, nem, komolyan. Azon a koncerten kint voltam én is, szuper volt.
Szeretem a Zoránt. Miért? Azért, mert a zenéje ad valamit nekem, érzéseket, benyomásokat, mindent. Minden hangulatomra találok tole megfelelo számot, sot, olyan is volt már, hogy úgy éreztem, egy az egyben rólam énekel:)
Nem o az elsoszámú kedvenc, de az elso tízben benne van
Neil

Előzmény: Lappantyú (-)
Lappantyú Creative Commons License 1999.09.23 0 1 topiknyitó
Volt egyszer egy Zorán koncert a BS-ben, ahol is a Kern, mint meghívott vendég, közölte az egybegyültekkel a maga sajátságos stílusában:
- Szeretem a Zoránt!

Én is szeretem a Zoránt. Nem a Metrós Zoránt, hanem ezt a csöndes-búsat, széken ücsörgőt, varázslatos dalmondatokat mondót, sebeket gyógyítgatót.

Ha te is szereted, írj arról, hogy miért.
(Ha nem szereted, az nem baj - de akkor ez nem a te fórumod. Kérlek, ne kezdd a régi, butuska poént az orrhangjáról. Mindenki ismeri.)

Ez itten egy rajongói topic lenne. Már ha van rá kereslet.

Lappa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!