Keresés

Részletes keresés

Andocsek Creative Commons License 2001.12.03 0 0 487
OFF

Szolgálati közlemény freep-nek:

Nézzed meg légyszes, hogy így jó lesz-e az archivum (a PC Testőr anyagát a főoldali linkről lehet elérni). A szövegek nagyjáből változatlanok maradnak, a megjelenés viszont egységesedik. A fájlok már fel vannak ftp-zve, csak a linkek/leírások hiányoznak.

üdv: Zsolt (A.C.)

ON

Andocsek Creative Commons License 2001.12.02 0 0 486
Kedves Harmat, simine, Bedros, freep, rali, ...,

a popup-ot igazából én sem gondoltam komolyan (különben már így működne most is), inkább csak érdekelt a véleményetek. Én magam sem szeretem, ha más mondja meg, mi a jó, még akkor sem, ha esetleg igaza van. Inkább csak gondolatkísérletnek szántam, hogy egy határozottabb felhívás jobb hatásfokú-e, mint egy átlagos megjelenésű szöveg. Az igazi megoldás az lenne, ha a szolgáltatók szűrnének központilag (van rá több példa), ami ugyan nem 100%-os, de a jelenlegi vírusmennyiség töredéke jutna csak át rajta, köv.képpen nem lennének látványos vírusinváziók, a vírusok írói ezért aztán jobb szórakozást keresnének maguknak esténként :-)

üdvözlettel:
Antivírus Centrum

PS.: Eszem ágában sincs elriasztani a hölgyeket, nagy öröm számomra, hogy vannak közöttük olyanok, akik fontos kérdésnek tartja a vírusvédelmet. Persze ha valaki nem érdeklődik komolyabban, csak megjegyez egy-két alapszabályt, és tudja, hogy mikor kell segítséget hívni (azaz észreveszi, ha véletlenül mégis támadás áldozatává vált), már azt is fél sikernek tartanám. Készítek is éppen ezért az új honlapon egy abszolút kezdőknek szóló, színes, képes, tényleg rövid és lényegretörő összefoglalót.

A.C.

Andocsek Creative Commons License 2001.12.02 0 0 485
:-)
Előzmény: Juniusi Harmat (481)
rali Creative Commons License 2001.12.02 0 0 484
Nem kell suxplorert hasznmálni,van még böngésző azon kívül is.
freep Creative Commons License 2001.12.02 0 0 483
Üdv!
A pop-up ablakok ellenérzést keltenek sokakban.
Az oldalamon anno még az is vita volt, hogy a weblap ki írja -e a látogató IP-címét.
Az lett a vége, hogy kitaláltuk, olyan megoldást kell alkalmazni, ami nemerőszakolja rá a látogatóra az én akaratomat. Magyarán modnva jó körítés kell mellé, pl. "Ha kiváncsi vagy az explorered naprakészségére, kattints ide, s meglátod milyen frissítésekre van szükséged ahhoz, hogy biztonságosabban böngészhess."
Bye
simine Creative Commons License 2001.12.01 0 0 482
Kedves Andocsek!

Tobbe kevesbe egyetertek Juniusi Harmattal. Biztosan tobb ferfi latogatja az oldalatokat mint no, de biztosan nem egy (J.H.)es nem ketto (+jomagam). Aki viszont odamegy, az mar nem hiszem, hogy a sikitos titkarno kategoria. Az teny, hogy en sokmindenhez nem ertek, de nem felek a geptol, tudok olvasni es megertem az olvasottakat. Ha ilyen ember kerul szembe a figyelmezteteseitekkel, az mar nem fogja remego kezekkel telefonon hivni elete parjat, vagy mas hozzaertot, hogy "Uristen mi tortent". Ez csak egy masik velemeny:))
Udv,
simine

Juniusi Harmat Creative Commons License 2001.12.01 0 0 481
Andocsek kedves,
ezexerint jól kiegészitjük egymást :)))
Te adod a himsoviniszta vonulatot :), én pedig a
sikitó titkárnöt hozzá :)))
Egyébként nem akarlak elkereseriteni, dehát szerintem nem sok nö van rajtam kivül, aki nézegeti az oldalatokt, megrendelte a Hirleveleteket, és használja ezt a topicot (meg a csatabárdost).
Ha egy nö gépével baj van, kaszát-kapát eldob, borzadva sikoltozik, hogy ö ehhez nem ért, és hiv valami férfiembert. Úgyhogy ne reménykedj, hogy nökre bármilyen hatással lenne az oldalatok... Max. férfiakra, mert azok elöbb elkezdenek gondolkodni a védekezés lehetöségeiröl... (talán...)
J.H.
Előzmény: Andocsek (475)
simine Creative Commons License 2001.12.01 0 0 480
Na kerdezzetek! Megmondom, hogyan reagal egy no:)))
simine
Előzmény: Andocsek (475)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.12.01 0 0 479
Hali!

Nem tudom más is találkozott-e vele?

Felraktam az IE 6-ot. (magyar a "drága")
Az Ad-Aware kémet jelzett benne (Lásd valamivel el?bb), amit le is irtottam.
De ez a "nyomororult" minden rendszer újrainditásnál elfelejti a beállitott "kezd?lapot". Mindenféle lapokat hozva fel....., bár úgy tünik adott körb?l válogat, mert töbször elöfordult ugyanaz a lap. (sajna nem irtam fel, lehet, hogy kellet volna.)
A legfrissebb -tegnapi frissités- NAV2001 szerint nincs virusom, tüzfalam is OK.

Szóval IE 6 disznóságra gyanakszom. Csak nem megsért?d?tt a "kém kiirtása miatt" és ez a bosszú :-)))

Magyarázat?
Megoldás?
Tipp?
Kösz

Nemrossz Creative Commons License 2001.12.01 0 0 478
Zsolt!

Rossz szokásom szerint nőtt egy ellenvéleményem:

Tudniillik, fel sem tételeztem Rólad, hogy a kis popup ablakocskádba ilyesmit írkálnál:
"Ba+ most jól kifigyeltünk, te ezmegez vagy és piszkosul szégyelld magad, amér nem tettél fel mindenféle pecset, meg SP-t, meg SU-t, meg mindenfélét, amit uccse értesz, amit pedig kellet vóna, oszt takaroggy most innen, akkor lássalak megin, ha megfelelsz az előírásaimnak, külömben mindenhol feejelentlek és még vírust is kűdök rád!!!"
Ellenkezőleg, arra gondoltam, hogy valami olyannal édesgetnéd a pacit, hogy:
"Kedves EzMegEz!
Szerencse, hogy erre jártál, így fel tudjuk hívni a figyelmedet arra, hogy a jelenlegi felállásban a géped sebezhető. Erre is megvan azonban az elixírünk, látogasd a REKLÁMHELYE lapunkat, ahol kérdéseidre választ, jótanácsot, hasznos progikat találsz, és még segítünk is a telepítésben és a beállításokban, hogy az internetezés biztonságos, örömteli, ... legyen Számodra.
" (Fúj, de nyálas! Szóval ilyesmit, csak jobbat!) Csak stílus és empátia kérdése, hogy ne kirúgdalva, hanem megtisztelve érezze magát a T. Látogató.

Az én kételyem inkább a popup-nak szól. Merthogy azokat ki szoktam kapcsolni, és csak olyankor engedélyezem, ha olyan oldalon járok, ahol (eléggé el nem ítélhető módon) a tartalmat is ilyenecskékben jelenítik meg. Azt hiszem, a júzerek nagy része gondolkodás nélkül nyomja az X-et, amikor az arcába ugrik egy ilyen izé. Talán jobb lenne magán a lapon elintézni ezt, valami figyelemfelhívó, de nem tolakodó kerettel.

Uff!
Bedros®

Előzmény: Andocsek (475)
Krisztofer Creative Commons License 2001.12.01 0 0 477
"csak akkor fertőződhet a géped (jelenlegi ismereteink szerint), ha rákattintasz a csatolt fájlra és megnyitod azt"

Ez eddig rendben van, de egy e-mail tartalmazhat HTML-kódot is. Na, egy HTML kód tartalmazhat ártalmas utasításokat, vagy csak java appleteket és hasonló ártalmatlan dolgokat tud futtatni.

"vbs, .exe, .com, .bat, .pif,.scr, (??)"
Meg .doc is lehet, ha a Word-on nincs beállítva a védelem.
(Sőt, elvileg .bas is csinálhatna kárt, ha véletlenül telepítve van egy BASIC interpreter)

"gyanús beérkező levélre NEM kattintasz rá, hanem kijelölöd és törlöd"

Na, ez a kérdés, hogy a levél témájába be lehet tenni olyan kódot, ami rámutatásra (tehát kattintás nélkül elindul), vagy ott csak plain text lehet?

Előzmény: Andocsek (451)
rali Creative Commons License 2001.11.30 0 0 476
Nagyon nehéz felvilágosító munkát végezni egy szellemileg tunya közegben.
Előzmény: Andocsek (475)
Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 475
Köszi Harmat,

egyszer és mindenkorra megtanulhatnám már végre, hogy ne legyek mindig szemellenzős műszaki hímsoviniszta :-) Ami egy férfire hat (arcon vágod keményen, mint a lengőajtó), az egy nőből esetleg egészen más reakciókat vált ki. Amit én észre sem veszek, arra egy nő felfigyel. Amire én felfigyelek, attól egy nőt esetleg lesokkol. Azt hiszem, neked kell igazat adnom, nem kell fejjel a falnak menni. Pedig olyan szép, macsós megoldás lenne :-)
Nem is tudom igazán, hogy mi a jó megoldás, kire hogyan tudnánk hatni. Lehet, hogy nem csak böngésző, felbontás és nyelv szerint kellene szétágaztatni a web-lapokat? :-)

A.C.

Előzmény: Juniusi Harmat (474)
Juniusi Harmat Creative Commons License 2001.11.30 0 0 474
Andocsek kedves,
tudod, szerintem a sikitó titkárnö esete forogna fenn.
Szerintem ezt nem lehet eröltetni, ugyanúgy, mint a megvilágosodást. Akik már "látnak", azok felszerelkeznek mindennel, és türelmesen, éberen várják, hogy mások is kezdjenek ébredezni.
Ilyen pofánvágós izékkel csak elrettentenéd az embereket, nem is értenék, hogy mit akarsz vele. Gözük nincs arról, hogy mi az az SP2, meg MSIE5. Ilyen az átlag felhasználó. Szépen, lassan lehet ezt csinálni csak.

Egyébként az a röhely, hogy én szorgalmasan irogatok az embereknek, akiktöl virusos levelet kapok, hogy takaritsanak egy jót, és hogy Nálatok lehet információkhoz jutni, aztán ma kettötöl is jött vissza levél, azt hittem, hogy szépen megköszönik, aztán dehogy, jött még egy virus... :))))
J.H.

Előzmény: Andocsek (472)
Nemrossz Creative Commons License 2001.11.30 0 0 473
NADONJÓÓÓÓ!
Előzmény: Andocsek (472)
Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 472
Szia Bedros,

nem egészen így gondoltam.

Az eljárás az lenne, hogy bejön az illető a Centrumban, egy javascript egyből kiolvassa böngészője adatait, aztán ha talál MSIE5-öt, viszont nem talál SP2-t vagy q290108-at, akkor
felugrik egy ablak, hogy itt az ideje megkezdeni a frissítési hadműveletet...
Csak hatásos lenne, nem? És még a jogain sem esne csorba, max. az önérzetét sérthetné, hogy figyelmeztettük nemtörődömségére (kivétel persze, ha direkt a frissítésért jön, de annál a linknál nem bántjuk :-)

üdv:
A.C.

Előzmény: Nemrossz (469)
Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 471
OFF

Szia Harmat,

bocs, én nem fogalmaztam korrekten.
Tehát nem akkor jön elő a hiba, ha másik oldalról ugrasz bookmark-ra, hanem ha nyitsz egy új ablakot és azon belül hivatkozol bookmark-ra. Tehát ha "this.open(page,..."-nél a "page" tartalmaz bookmarkot, az fog ignorálódni, miközben az IE-vel vígan működik. Van rá tipped? A buglist szerint hiba.

Egyébként a 4.7x-es NS már nem olyan szörnyű, de én 4.03-at és 4.08-at használok tesztelésre, mert a statisztikák szerint itthon eléggé elterjedtek (az NS 4.xx-ek fele ilyen). A 4.03 az igazi állatorvosi paci, a Netscape kompatibilis oldalakat sem olvassa rendesen. (Más kérdés persze az, hogy 1997 óta miért használja valaki ugyanazt a hibás szoftvert, de sajnos használja.)

Esetleg magánban küldhetnél egy mail-t a 6.2-es tapasztalataidról, én a 6.0-át egyszer próbáltam, maga volt a rémálom (elaludtam, amire betöltődött, aztán meg kész aknamező: bármihez nyúltam, robbant), a végén ráadásként alig tudtam leimádkozni a gépemről. Elég is volt belőle, DOM kompatibilitás ide vagy oda, egy fércmű az egész.

Az IE-nek lelke van: tudni kell egy-két trükköt, és akkor megy rendesen, nem érnek meglepetések. A 4-es még gagyi volt, de az 5-össel nincs különösebb gond (ha nem nyitsz meg egyszerre 3-4 ablaknál többet win98 alatt, mert arra kényes és zabálja az resource-okat).

szia,
A.C.

ON

Előzmény: Juniusi Harmat (468)
NemTudom Creative Commons License 2001.11.30 0 0 470
hello

Egy szavazat a nem-re.
Jó ötlet. :-)))

Előzmény: Andocsek (460)
Nemrossz Creative Commons License 2001.11.30 0 0 469
Szia!

Nekem tetszene az ötlet, ha nem lennék olyan lusta, mint vagyok, megkeresném egy régi szösszenetemet (talán Harmatnak írtam?) valami ehhez hasonlóról, hogy a profiknak kötelező lenne tisztának maradni, az amatőröket pedig ellátni ingyenes védekezési lehetőséggel, ha nem használják, akár letiltani (időlegesen) őket a netről... Csakhogy ez utóbbi az ISP-k jogosultsága/kötelessége lehetne, ha egyáltalán foglalkoznának vele.
A Te alertes ötleteddel kapcsolatban vannak aggályaim. (Tudod: kákán csomó...)
Mit tennél ki?
A (dinamikus) IP-jüket? Maguk se tudják.
A gépük nevét? Mit sem jelent.
A nevüket, emiljüket? Egyből eszükbe jutna a privacy, amire akkor nem is gondolnak, amikor a mások gépét veszélyeztetik, mégha tudatlanságból, vagy nemtörődömségből is.

Előzmény: Andocsek (460)
Juniusi Harmat Creative Commons License 2001.11.30 0 0 468
Zsolt kedves,
hadd kekeckedjek egy kicsit :)
Én naggyon nem rajongok IE-ért, leginkább Operát használok, és Neccképet, méghozzá a 4.79-est. Van ugyan 6.2-es is, de az annyi memóriát zabál, hogy ihaj!
Naszóval, azt mondod, hogy "külsö hivatkozásból nem ugrik a bookmarkra", ezzel vitatkoznék egy picit, mert nálam is van olyan, hogy az egyik oldalon lévö linkröl a mások oldal közepén lévö bukmárkra ugrik :)))
J.H.
Előzmény: Andocsek (458)
Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 467
:-)

Sajnos Stumpf-ék megtorpedózták a Csacsit, pedig már működhetne 2 állandó, honoráriumos szakértővel (nem olyan botcsinálta, önjelölt tanácsadókkal, mint amilyen én vagyok, hanem rendes, igazi szakértőkkel). Így aztán egyelőre be kell érnetek egymással és velem (gyere le Béla, téged keresnek... ha ismered a régi viccet :-). De azért kérdezz nyugodtan.

A.C.

(A Csacsi azért készülget, sajnos lassabban, mint a Luca széke, viszont (remélhetőleg) gyorsabban, mint az M3 project, de csitt, mert még szétoffolom a topicomat.)

Előzmény: simine (466)
simine Creative Commons License 2001.11.30 0 0 466
Mar nagyon varom, hogy elinduljon az a bizonyos csacsi forumotok, mert mar itt nincs arcom alandoan problemazni. Pedig minden ujabb segito valasz utan ujabb kerdeseim merulnek fel.
simine
Előzmény: Andocsek (465)
Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 465
Miért írtok ennyit, mindig eltűnik ez a logó-bigyó a süllyesztőben :-)
Az Origó fórum annyiban praktikusabb, hogy fent marad a nyitó hozzászólás, és látják a népek hogy miről van szó, meg hová kell menni, ha gáz van.
Szóval bocs, hogy már megint magam-mutogatok.



Antivírus Centrum


Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 464
A Windows/Cookies-ben keress ilyesmiket, hogy:

administrator@hotmail.msn[1].txt
meg
administrator@passport[1].txt
stb. stb.

(persze az administrator helyén a Te aliasoddal),
és ideiglenesen tüntesd el a Windows szemei elől (mozgasd át valami eldugott könyvtárba).

Persze ha Error404-eket kaptál, akkor nem biztos, hogy bármit is megold a dolog, de hátha...

A.C.

Előzmény: simine (462)
simine Creative Commons License 2001.11.30 0 0 463
bocs EN beszelgettEM:))
simine Creative Commons License 2001.11.30 0 0 462
Hat 2 nappal ezelott meg semmi gond nem volt, itt "beszelgettel" a haverokkal, meg siman olvastam a leveleket.
Most az elobb is beleptem, es latom, hogy egy ujabb ember felvett a listara. En is felvetem, irtam neki de visszajott, hogy nem kapta meg.

A cache-t meg csak tudom is torolni, a hotmail-es cookie-kat? Hat azt hiszem mar lattam egy konyvtarat ezekkel a cookie-kal, de sokkal tobbet nem tudok roluk.

simine

Előzmény: Andocsek (461)
Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 461
Csak tapogatózok a sötétben:

Nem lehetséges az, hogy ez az új Passport dolog kevert be? Próbáld meg törölni a cache-t, esetleg a hotmail-es cookie-t, ha semmi sem segít, akkor próbálj meg létrehozni egy újabb hotmail-es versenyzőt, és az új accounttal ellenőrizd a beléptetést. Persze lehet, hogy másról van szó, csak az a biztos, hogy nálam semmi baj ugyanezzel a felállással.

üdv:
A.C.

Előzmény: simine (459)
Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 460
Szia,

rá se ránts. Nekem 6 olyan címről jönnek rendszeresen a vírusok, ahová kiküldtem a 3. hírlevelet :-) Pedig azokat még érdekli is a téma... Bár ha azt nézem, hogy ez az összes kiküldött hírlevél 1.5%-a, akkor talán nem volt felesleges a beleölt munka.

Egyébként gondolkozom, hogy az új Centrum-verzió egy szép nagy alert-tel fogja köszönteni azokat, akik SP2 nélküli IE5-tel jönnek be körülnézni. Nagyon durva lenne?

üdv:
A.C.

Előzmény: Nemrossz (457)
simine Creative Commons License 2001.11.30 0 0 459
Szo szerint ezt irja ki:
A lap nem jeleníthető meg.
A keresett lap jelenleg nem érhető el. Lehet, hogy a webhelyen technikai problémák léptek fel, vagy módosítania kell a böngésző beállításait.

Egyebkent a Hotmail fooldala bejon, beirom a felhasznalot, jelszot, es akkor jon ez az uzenet.

Ha az MSN-en keresztul probalom akkor oda is belep, fejon az uzenet, hogy x beerkezett levelem van de mikor meg akarom nezni, akkor jon az uzenet.

Mas programnal meg nem vettem eszre, hogy problema lenne.

simine

Előzmény: Andocsek (455)
Andocsek Creative Commons License 2001.11.30 0 0 458
Szia Harmat,

jó helyre megy az, csak nem mindenkinek :-(

Az IE teszt a Hírlevél 2. része volt, rögtön az Aktualitások után szerepel a hírlevélben. Van neki egy bookmarkja (#1), közvetlenül oda vezet a link. Pontosabban csak az IE-t használóknál, mert a Netscape 4-es kb. ezer bugjának egyike az, hogy külső hivatkozásból nem ugrik bookmark-ra. Nem igazán kedvelem a Microsoftot, de be kell valljam, hogy a böngésző-háborúban nekik szurkoltam (most meg azért, hogy a Netscape4-es végleg pusztuljon ki, mint egy lejárt szavatosságú dínó (kitartás, már csak 3 százalék...)). Nem szeretném, hogy egy-két Linux fan nekem ugorjon és szétverje ezt a topicot, sőt az is lehet, hogy másnak nincs semmi problémája az NS4-gyel, de én a web-es fejlesztéseknél kb. ugyanannyi időt töltök el azzal, hogy valamilyen szinten menjen az oldal ezzel a génhibás őslénnyel, mint amennyi a teljes IE4/5/6 fejlesztés ideje (pedig mindig kiírom a záró tag-eket rendesen :-)

Az új megjelenésű Centrum talán orvosolni fogja az ilyen és hasonló problémákat, addig meg elnézést kérek a Netscape-esektől, de ez van, nem volt több időm (meg azért is, hogy nagyobbak a sorközök, nem ér végig a zöld csík stb. stb.).

üdv:

Zsolt
Antivírus Centrum

Előzmény: Juniusi Harmat (456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!