Aki Thunderbird programot használ Windows alatt, azzal előfordulhat néha, hogy beleszalad valami problémába. Úgy láttam, hogy ennek itt még nincs topic, hát gondoltam, nyitok egyet.
Ha meghagyod a net szolgáltatód szerverét, - mint kimenő kiszolgálót - akkor az ITT leírtak szerint biztosan betudod állítani. Arra azonban figyelj, hogy az" Üzenet megtartása a kiszolgálón" elé tegyél pipát, mert ellenkező esetben ha már a TB ben olvastad, máshonnét már nem tudod elérni a leveleidet, ha esetleg erre szükség lenne.
Sziasztok! Tud valaki olyanban segíteni? A kérdésem az lenne, hogy miként kell beállítani a Thunderbird alá a freemailt, mint kimenő SMTP szervert? Ez lehetséges egyáltalán, vagy csak én bénázok el valamit? Köszi :)
Szervusztok! Megelégeltem a Freemail -t, letöltöttem a Thunderbird-et. Igyekeztem elolvasni a beállításait,használatát több oldalon is, de végül belezavarodtam. Segítsetek, miként tudom működésre bírni a freemailes és a t-online- s fiókjaimat. Főleg a freemail-os címemet szeretném használni. A leveleim megjelentek, de üzenetet nem tudok küldeni.
Szerintem arra gondol, hogy ahogy elkezd keresni címlistában/üzenetek tárgyéban/stb, a gépeléskor rögtön odaugrik az első megfelelő rekordra (nem kell entert nyomni a kereséshez)...
Nos, én ebbe nem mentem bele. Mivel kiderült, hogy a gond a gmail háza táján volt, és sok órás keresgélés után sem találtam a tiéden túl érdemi javaslatot a megoldásra. Úgyhogy szimplán töröltem a gmail-es fiókot a Thunderbirdből, ami drasztikus (értsd: kb. tízszeres) sebességnövekedést eredményezett.
Nem optimális, de nem akartam több időt vesztegetni rá.
Köszönöm mindenesetre a javaslatot, megkönyvjelzőztem, úgyhogy ha egyszer majd kedvem szottyan, bíz' isten, megcsinálom.
A 3.0 verziót nem ismerem, de nálam ez úgy működik, hogy a levelek fölött, ahol valóban egy kis nagyító látszik, arra rákattintva ki tudom választani, hogy miben szeretnék keresni (Tárgy, Feladó, stb.), aztán elkezdem oda beírni a keresett karaktereket, és a program egyből ki is szűri a találatokat. A kis piros x pedig törli a szűrési feltételt.
sziasztok, Én is kérdeznék párat:) 1, Hogy lehet upgradelni a 3.04-re a régebbi verziót? Leszedtem, elindítottam a telepítést, de nem mertem tovább nyomni, mert félek felülírja a régebbi beallításokat. Lehet upgradelni adatvesztés és beállításvesztés nélkül? 2 Régi problémám, hogy a levelek között rendszerez ugyan, de a rendszerezett (pl időrendben) elemek között nem lehet név szerint keresni. Vagy csak én nem tudok? :)
Ez elég különösen hangzik. Próbáltad már, hogy beállítasz egy teljesen új profilt? Persze, ha a régit törölni akarod, akkor előtte nézd meg, hogy a leveleid is benne vannak-e, és ha igen, akkor azokat mentsd el a törlés előtt!
Sziasztok! Problémákkal fordulnék hozzátok! Teljesen lebénultam. Tegnap sikerült piszkosul elállítani a Thunderbird-et. 1. Nem tudok levelet küldeni mert azt írja ki, hogy : Az üzenet küldése sikertelen. Hiba történt a levél küldésekor: Nem lehet felhasználót hitelesíteni az SMTP-kiszolgálón (mail.t-online.hu). A kiszolgáló nem támogat semmilyen kompatibilis, biztonságos hitelesítési mechanizmust, de Ön a biztonságos hitelesítést választotta. Próbálja meg kikapcsolni a biztonságos hitelesítést, vagy forduljon a szolgáltatóhoz. (pedig már megszüntettem) 2. Állandóan több példányban tölti le a leveleket...! 3. Semmit nem ér a szűrőm mert a spameket egyfolytában ömleszti! Ha tudtok segíteni előre is köszönöm.
Köszi a válaszokat. Újratelepítettem a gépet. Jó lett a thunderbird. A program mappáit lementettem, hogy ne vesszenek el az üzenetek. Hogyan tudom ezeket megnézni most? Mit és hova kell beilleszteni?
Nagyjából ez a lényeg. Tudom, hogy a linkelt cikk Firefox-ról beszél, Te meg a levelezőről, de Thunderbird alatt ugyanez a teendő. Tehát leállított levelező mellett kitakarítani az adatbázis file-okat a megfelelő sqlite paranccsal. Továbbá tudnod kell, a levelek nem törlődnek akkor sem, ha a kukából is törlöd, ezért jobb egérgomb az Inbox-ra, majd Compact. Az összes postafiók esetében ez a teendő.
Két napja szottyogok a Thunderbirddel, a hibajelenség egyszerű: a futó task pokoli memóriafoglaltságot (400+ MB) és elég tisztességes processzorfoglaltságot (60-70%) csinál.
Intel P4, 2,6 GHz, 1 GB RAM, Windows XP SP3 Thunderbird 3.0.4. rev 1.9.1.9, Gecko/20100317.
Két SMTP és két IMAP postafiók van, ez utóbbiból az egyik GMAIL. Most megnéztem, csak ez 2,9 giga. MIndez azért felettébb furcsa, mert a teljes GMAIL postafiókom (webes felületről nézve) össze-vissza 700 MB.
Ötleteket várok a megoldásra, mivel a gondolkodás gyakorlatilag lehetetlenné teszi a munkát a géppel.
Én meg a profilt meg szoktam hagyni ott, ahová teszi, csak magát a levelezést szoktam átállítani (tehát ha szükséges, átpakolni is) egy másik (adat) partícióra.
Kísérletképpen leállított Thunderbird mellett nevezd át azt a foldert, amelyikben a thunderbird profilja van. Utána indítsd el a levelezőt. Mivel nem talál profilt, létrehozza tisztán az újat. Állíts be legalább egy mailboxodat. Szerintem fog működni. Valahogy szétziláltad a profilt. Persze nem tudom, hogyan fogod a leveleidet átrámolászni, de egyelőre nézzük meg, ez okozza-e a gondot. Amúgy szinte biztos, hogy igen.
A bejegyzéseket létrehoztam kézzel még tegnap, de sajnos a helyzet ugyanaz. Ha rákattintok a linkre, egy pillanatra pirosra vált, és semmi. Csak bekerül egy hibaüzi a hibakonzolba. Tegnap próbáltam a firefoxot beállítani a Vezérlőpult --> Mappa beállításai --> fájltípusok --> Thunderbird URL típus "open" műveletéhez, sikerült is, de a helyzet nem jobb. Azonkívül leszedtem a chromot, hátha az zavart be, de az sem használt.
Szerintem próbáld meg létrehozni elsőként mondjuk a network.protocol-handler.app.http változót string típussal, az érték meg az legyen, ahol a firefox van. Bár szerintem elérési út nélkül is fog működni, hiszen benne van a PATH környezeti változóban a firefox elérési útja.
Rosszul fogalmaztam. Ha teljes elérési utat írsz, akkor nyilván nem csak a directory kell, hanem maga a futtatható program is. Vélhetően nem ez lesz, de ilyesmi:
Ez az, ami nincs? Nálad nyilván nem/usr/lib64/thunderbird-3.0/open-browser.sh lesz az érték, hiszen Windows-t használsz. Egyébként ha nem lennének meg ezek a változók, létre lehet őket hozni, de szinte biztos, hogy megvannak Neked is.