Keresés

Részletes keresés

Pannkaa Creative Commons License 2012.02.02 0 0 43650

Én is pont ezt akartam kérdezni hogy mit szólnak a kutyusok a hideghez. Mi is most voltunk lent 8-kor de nekem Panni szerintem nem fázik annyira.persze a kabátja rajta van,valószínűleg annak köszönhető mert 50 percig votunk kint.ilyenkor reggel mindig labdáztatom hogy ne hogy fázzon,bár amúgy is mindig jön megy szaglászik stb.én úgy gondolom nincs baja a hideggel.

Előzmény: vidima (43649)
vidima Creative Commons License 2012.02.02 0 0 43649

Brutál hideg van reggelente, Chili nem is szívesen megy ki sétálni és a levegőre, pedig rajta van a bélelt kabátkája. Prüszköl, rázza a fejét és rohan be a lakásba. Nem fázik, de nem érzi magát komfortosan kint, mint ahogy én sem....Ez már tényleg az a fok, mikor a levegővétel sem kellemes és még hidegebb lesz. Nektek hogy viselik a kutyusok ezt a nagy  hideget?

fabatka42 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 43648

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Az még hagyján hogy megrágja (a kárt meg aztán végképp nem említem) de meg is "eszi" őket, na ettől paráztam be igazán...

Legyen műanyag, kábel, vagy fém mindegy neki.

Előzmény: VBeata (43640)
maffika06 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 43647

kutyaruhák eladók sok fazon és méret!akit érdekel írjon   zsana31@indamail.hu email címemre! 1300ft/db postával együtt!!!

Pannkaa Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43646

Óh,gondolhatod:) csoda hogy még eddig nem zabáltam meg ezt a kis kutyát.mindent tűr nekem,bármit tehetnék vele....még azt is szó nélkül tűri hogy a bajuszát fel kell gumizni hogy ne legyen fogkrémes.

Előzmény: VBeata (43645)
VBeata Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43645

" ha Panni meglátja a fogkefét akkor már oda is ül az ágy szélére és várja hogy mikor mosom meg :) "

Ez aranyos lehet, elképzeltem. :)))

Előzmény: Pannkaa (43642)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43644

Szia!vegyél neki Kong tölthető játékot.azzal le tudja magát foglalni.de minden Kong játék szuper!

Előzmény: fabatka42 (43638)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43643

Jaaaa,értem már :) Tudod beszéltük már hogy jellemben is hasonlók......jaj tündér királylányok.

Előzmény: vidima (43641)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43642

Az nagyon szuper hogy még nem volt géppel.jól mondták hogy durvább lesz,teljesen megváltoztatja a szőr szerkezetét.én is mindig ollóval vágom neki.a lenti fotó előtt is hát viszonylag rövid volt neki de amint látszik egyszer csak kitaláltam hogy megnövesztem és 10 hónap alatt olyan lett mint a képen.persze fogkrémmel,Virbac-kettős enzimrendszerrel és csirke ízű.a doki írta fel és nagyon fini lehet mert ha Panni meglátja a fogkefét akkor már oda is ül az ágy szélére és várja hogy mikor mosom meg :)

Előzmény: VBeata (43639)
vidima Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43641

Úgy értettem, hogy Pannika néz pont úgy ki a képen, mint ha ikertesók lennének Chilivel, mert fésülés vagy fürdetés után pont ilyen még színben is a szőre a mi Chilinknek, meg a pofijuk is tök hasonló......

Előzmény: Pannkaa (43636)
VBeata Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43640

Szia! Örülök, hogy már egyedül tudod hagyni a kutyust. De a kábelekkel vigyázz, mert megrázhatja az áram, ha ráharap! Az előző kutyusom egyszer ráharapott a tévézsinórra (nem voltam otthon, apukámtól tudom, hogy nagyon nyüszített szegényke). Szerencsére semmi baja nem lett, de ez nagyon veszélyes játék. Igaz, soha többet nem nyúlt hozzá. Jamie miatt viszont már óvatosabbak voltunk, mielőtt megkaptuk, lefedtük az összes kábelt a hálószobámban, ahol alszik, azóta a konyhában is, ahol sokat van, és a másik szobában sem nagyon fér hozzá, és oda kiskorában csak felügyelettel mehetett be.

A rágcsálásról egyébként úgy szoktathatod le, hogy leteszel vonzó tárgyakat a földre, és ha hozzányúl, rászólsz, ha elfordul, megjutalmazod. Sok gyakorlással persze.:)

Előzmény: fabatka42 (43638)
VBeata Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43639

Jamie mindig csak ollóval van megnyírva, nekem azt mondták, a gépi nyírástól durva lesz a szőre. Fogat mosni nem szoktunk, csak a rágcsálással tisztul a foga. De elég szépek a fogai, nekünk egyelőre nem okoz problémát a fogkő. Fogkrémmel mosod a fogát?

Előzmény: Pannkaa (43632)
fabatka42 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43638

Kedves fórumozók!

A kutyusom szeparációs gondja úgy néz ki hogy megoldódott :) ami zavar még hogy szinte mindent (szó szerint, kivéve a tápot) megrág, illetve meg is eszi, legyen az műanyag, kábel vagy szinte bmi más. Eléggé ijjesztő....

Pannkaa Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43637

még csak annyi hogy itt amúgy nincs megfürdetve,csak készültünk rá ezért megfésültem.

Előzmény: vidima (43635)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43636

Óh szívesen megnézném az ikertesót biztos olyan szép ő is mint Chili,nincs róla képed?de hogy ikertesó?alomtesó?vagy csak fogadott :) ?

Előzmény: vidima (43635)
vidima Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43635

Ezen a képen Pannika tökre úgy néz ki, mint Chili ikertesója. Fürdetés után pont ilyen Chili szőre is......

Előzmény: Pannkaa (43634)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43634

Ennyire egyenes neki igazából.

Előzmény: VBeata (43631)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.26 0 0 43633

Jaj bocsi valahogy nem láttam hogy írtál :) Na de Pannika nem ugrál fel csak ha van szőnyeg.mert a laminálton csúszik a lába és úgy nem hajlandó felugrani sehová,még az ölembe se,annál jóal kényesebb :D ha valahová fel akar menni akkor szól vagy is nyüszit.ha az ölembe akar jönni akkor fel áll két lábra és vagy nyüszit vagy ha ne talán nem merészelek oda figyelni akkor meg kaparja a lábam :) Sampont a Doble K -ból az Alpha White-ot használjuk.nagyon jó kis cucc,érdekes enyhén mentolos illatú.ja és tudom hogy izgulsz a műtét miatt de nem kell,a doki nagyon profi. ha nála nincs jó kezekben akkor sehol se. mi is voltunk pénteken és hát teljes altatásban szedte le  a fogkövét még is megint csak úgy volt mire érte mentem teljesen ébren,boldogan ugrálva és farokcsóválva várt :) mondta a doki hogy ez a fajta altató anyira kíméletes hogy jobban megviselné a szervezetét ha berugna.szóval ettől nem kell tartani,a fájdalomtól se mert kapni fog rá szurit.

Előzmény: 3xera (43608)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.25 0 0 43632

Köszönjük a bókot :) Igen teljesen sima neki,csak akkor van benne némi hullám ha mondjuk vizes lesz és magától szárad meg.Jamienek géppel volt vágva a szőre?egyébként szoktad mosni a fogát?mert mi pénteken voltunk fogkő leszedésen és a doki azt mondta minden nap meg kell mosni.azóta mosom neki és egyem meg úgy tűri hogy az már nem is igaz,pedig eddig nem mostuk csak kölyökkorában.ma már feküdt közbe :)

Előzmény: VBeata (43631)
VBeata Creative Commons License 2012.01.25 0 0 43631

Panka gyönyörű kutya. :) Teljesen sima a szőre? Jamie-é hullámos.

Előzmény: Pannkaa (43630)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.25 0 0 43630

Nagyon szépen fehérít a sampon csak a vaku miatt sárgának tünik.

Pannkaa Creative Commons License 2012.01.25 0 0 43629

Pannkaa Creative Commons License 2012.01.25 0 0 43628

Utálja a vakut és mindig becsukja a szemét bár nem is csodálom :)

Pannkaa Creative Commons License 2012.01.25 0 0 43627

És vettem neki végül fehérítő sampont ami nagyon jó bár nem annyira szokott sárgulni a szőre de ezen a képen másfél hónapja nem fürdött a drága.

Pannkaa Creative Commons License 2012.01.25 0 0 43626

Pannkaa Creative Commons License 2012.01.25 0 0 43625

Na sziasztok!végre megjött a Trainer amire már annyira vártam és eddig nagyon jónak tűnik.úgy értem jó az illata és hogy úgy mondjam nagyon gusztusosan néz ki.Pannikának ízlik,szívesen eszi bár még csak ma evett belőle először és eddig egyenlőre keverem a Hill's d/d tápjával hogy nehogy megint megzavarja a gyomrát mivel ennek jóval magasabb a fehérje tartalma.remélem be válik és jó lesz tőlle a széklet.a Hurrta kabátot is megvettem neki még karácsonyra és mondhatom hogy minden pénzt megér,ma voltunk sétálni az erdőben és itt nálunk ma nagyon fújt a szél,biciklivel mentünk a barátnőmhőz mivel ő is hozta a kutyusát és miután végeztünk már nagyon hideg volt főleg a biciklin de mire haza jöttünk egyáltalán nem volt hideg a teste sőt(!) szoba meleg volt amin meg is lepődtem ilyen nagy szélfújás után.teszek fel róla képet hogy lássátok milyen csini benne Panka :)

maffika06 Creative Commons License 2012.01.23 0 0 43624

sziasztok! Elnésért a zavarásért!! ha valakit érdekel kutyaruha olcsón akkor írjon emailt!  zsana31@indamail.hu 

vidima Creative Commons License 2012.01.23 0 0 43623

A kajákról Pannkaa kimerítő választ adott, szerintem ez alapján megtalálod a nektek megfelelőt. Mi pl. Trainert eszünk (nyulasat, kacsásat, vagy bárányosat, meg most vettem Orijen green fieldet), amitől formázott és jó minőségű a széklet, nincs hasmenés stb.

A hám sajna nagyon összecsomósítja a szőrt, szerintem egyszerűbb, ha alul rövidre levágjátok míg hámot visel, úgyis visszanő, és mikor már csak nyakörvet használtok, akkor ez már nem gond, bár mi a hajlatokban Chilinek rövidre vágjuk mindig a szőrét + nyáron az egész hasán, hogy jobban tudjon hülni.

Chilit nem zavarja a hó imádja, viszont észrevettem, hogy ha a tappancsába belemegy a hó és kicsit összeáll, akkor ő is felkapkodja, akkor kézzel kiszedem belőle és mehet tovább, csak fontos, hogy ne legyen a talpában, az ujjak között hosszú a szőr, amit én pl. nem merek kivángi, azt nálunk a kozmetikus vágja, mert abban hamar megtapad minden.

Előzmény: PufiMika (43620)
Pannkaa Creative Commons License 2012.01.20 0 0 43622
Szia!nézd én ez ügyben elég tapasztalt vagyok.gondolom a royal csirkés.a kutyusod meg világos szőrű bár ez nem jelenti azt hogy magára a csirke fehérjére lenne allergiás.lehet a táp bármelyik összetevőjére is.de mivel nem írtad hogy gyulladt lenne a bőre,füle és nem rágja magát ill. Nem vakarózik akkor lehet hogy "csak" táplálék intolerenciáról van szó.az az a gyomra nem bír valamit.lehet a kukoricát akivel a royal tele van.az én kutyusom is csak érzékeny.de nem allergiás bár bizonyos ritka esetekben jelentkezhet hasmenés formájában az allergia.Nagyon ajánlom neked a Hill's d/d tápját(mi is ezt esszük) amiben ugyan csirke van de hydrolizált ami annyit jelent hogy kis molekula súlyú a fehérje amit így a kutya szervezete nem tekint allergén anyagnak.ez a táp nagyon jó!de hasonló jó a Trovet nyulasa,bárányosa is(kacsást szándékosan nem írtam mert bár vörös hús de szárnyas és a dokink szerint jobb kerülni annak aki a csirkét nem bírja) vagy a Trainer nyulasa abból is a kölyöknek való mert abba nincs kukorica amit sok kutya nehezen vagy egyáltalán nem tud megemészteni!hozzátenném a Trovet felnőtt nyulasa és a Trainer kölyök nyulasa majdnem egy és ugyan az csak az utóbbi több húst tartalmaz.Én ebből rendeltem most Panninak.olcsóbb is és van kisebb kiszerelésben.hát röviden ennyi de ha van még valami kérdezz mert 7 kutyánk van abból 4-nek hasonló gondjai voltak.kettőnek kimondottan csirke allergiája van.ja és még a Josera Pure lamb and Rice is jó lehet nektek.nekem nem mert Panni gyomra valószínűleg érzékeny a bárányra.
Előzmény: PufiMika (43621)
PufiMika Creative Commons License 2012.01.20 0 0 43621

Itt van két kép...amik a legfrissebbek! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!