hm, ez igy ebben a formában nem igaz :)
1. megfontoltan, és nem vadul ( mivel 1-1 korty, különböző törkölyről volt szó, és ha jól emlékszem az összejövetel célja szőlő alapú alkoholos italok kóstolása volt ! )
- márcsak azért is mert egyébként nem szeretem a törkölyt!
2. IS - mivel nem egyedül ittam, mi több a kollegákkal még bizonyos értékelés félét is végeztünk
3. mivel épp egy bizonyos égetett szesz projekten dolgozom, igy az egész tekinthető szakmai érdeklődésnek :))
Melnik form Hursovo - a wine, produced from the ancient Bulgarian grape variety "Shiroka Melnishka Loza" (Broad Leaved Vine of Melnik) in the extreme Southwest region of Bulgaria. The dry and hot climate contributes to the production of a wine with a specific, but very pleasant spicy flavour, combined with cherries, leather, smoke and toasted bread overtones. The long concentrated finish shows a pleasant combination of tobacco and vanilla flavours. Best served at 18° C. Recommended with red, spicy meats.
reméljük gyarapszik. azér egyszer meghívnálak Egerbe szemrevételezni a lengyel turistákat, súlyos eset. remélhetőleg valamikor az igényesebb lengyelek is eljönnek Mo-ra. bár nem fognám fel miért is választanák kishazánkat a világ többi országa közül.
üdv
Nehéz lesz. Elég jól ismerem az ottani kiskereskedelmi helyzetet (=üzleteket). A nagy láncok (több van, mint nálunk) tele vannak import borokkal, Franciaországból és az Újvilágból. De a tokajinak jó a híre, sok lengyel turista is fordul meg Hegyalján. A piac óriási és az igénys vásárlók száma gyarapszik.
a napokban beszéltünk a lengyel lehetőségekről; űgy tűnik fejeseink is meghalloták:
...Magyarország az átfogó rendezés keretében megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a lengyel fél számára különösen fontos tengerihal-import tekintetében mindenféle mennyiségi korlátozást megszüntessen. A magyar fél cserébe a magyar borok lengyel piacra jutásának könnyítését szeretné elérni, hiszen ennek történelmi hagyományai vannak, és Lengyelország saját bortermelése elenyésző.
az egész cikk egyébként itt: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=27151
(nincs benne több szó borról)
Dehogy direkt, de én az otthon maradott üvegek alapján rekonstruáltam a sort. Ezt meg visszaadtam a rajongójának (félig volt kb. a palack), ezért esett ki. Ezennel pótolom:
Energia az már nem nagyon, de kiderült, hogy nem jutok el Debrecenbe kocsival ahogy terveztem és emiatt vártam 1 mailt.
Az ülésrenddel én is meg voltam elégedve:) A fejem nekem is fáj(t?) picit, szvsz a fehérek lehettek a ludasok:(
Egy kis értékelést akartam írni, de csite megelőzött, illetve szinte ugyanazt írta, amit én szerettem volna. Apró kiegészítés, hogy nekem most a vörösek nem csúsztak annyira, de ez maszkimálisan szubjektív, és talán a fehérek "keze" is benne volt ebben.
köszönet a házigazdáknak!
na de miért is!? hiszen csak a vendégek hoztak magukkal iható tételt! :)))))
2002 Légli 333 (Irsai-Zenit): szerintem egyszerű-könnyű-illatos-zamatos borocska, 500HUF-n rális árú bor lenne
2002 Jásdi Cserszegi fűszeres: érdekes rózsaszín szín, elsőre a fehér hosszúkás flakonú ultra daisy illata jutott eszembe, aztán később traminis fruttisságot szagolunk, ízében egy nagyon fáradt bornak tűnt 2002-s létére :(
???? Csókai cuvée (Cserszegi-Zöldveltelini): érdekes, de nagyon kellemes zöldalmás illat, ízében már kissé fáradónak tűnt a bor, talán kicsit több sav sem ártott volna bele, de számomra ez kellemes meglepetés volt
2002 Konyári Cabernet sauvignon rozé: nagyiparos, szobi kÓperációban készült színezékkel megáldott rozé, olyan mélyrózsaszínes, illatában inkább a cab.sav. nyersessége volt erősebb, mint a gyümölcsösség, hibája a sok hozzáadott szénsav(ezzel akarta frissé tenni?), pedig ha ez kiment belőle akkor is friss volt
1998 Scheller Zenit: KIRÁLY! :)
1999 Hagymási Bikavér: szerintem nagyon szép illatú olyan medinásédességkékfrankosparikásságblauburgeresparfűmösségü, ízében is nagyon komplex volt, egyetlen "hibája" a kis test, kicsit vékonyka volt
2000 Vesztergombi Merlot: nehéz gyümölcsös illat mellet paprikásság is előillant, színre mélybordó(nagyon szép), ízben is előjött a paprikásság a fajtajegyek mellé
1995 Balla Kadarka: elsőre visszafogott illatú, de másodszorra már előjött a fűszeres(ezerféle) nagyon sokrétű illat, amit ízében is hűen visszaadott a nedű - köszönet érte etna bortársnak! -
2000 Weninger Spern Steiner Kékfrankos: szerintem alapmű kékfrankos témában azzal, hogyan lehet férfias, de mégsem festékmaró bort készíteni a fajtából
1997 Melnik wine (bolgár veres): nagyon szép lágy illatú cab., ízében is harmonikus, jól iható borocska, na ettől tarthatnak itthon!
1996 Scheller Zenit: király! a 8-snak nagyobb a teste, ez már kezd átmenni az öregedő borokra jellemző lassan nyíló illat, és ízvilág felé
Azt nem tudom, hogy paint kill-e... Lehet, hogy innod kellett volna belőle (megnyugodhatsz, egy keveset sikerült megmentenem). Ez nem kadarka schiller, hanem killer... :-)
Fél egykor távoztak a hölgyek és az urak.