Keresés

Részletes keresés

csite Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14282
nem mind törköly volt, sőt! inkább párlatok voltak :)
Előzmény: bejaaa (14281)
bejaaa Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14281
hm, ez igy ebben a formában nem igaz :)
1. megfontoltan, és nem vadul ( mivel 1-1 korty, különböző törkölyről volt szó, és ha jól emlékszem az összejövetel célja szőlő alapú alkoholos italok kóstolása volt ! )
- márcsak azért is mert egyébként nem szeretem a törkölyt!
2. IS - mivel nem egyedül ittam, mi több a kollegákkal még bizonyos értékelés félét is végeztünk
3. mivel épp egy bizonyos égetett szesz projekten dolgozom, igy az egész tekinthető szakmai érdeklődésnek :))

Előzmény: Cirfandlia (14270)
csite Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14280
van azért egy két olcsó tétel, igaz olyan is :(
Előzmény: kifli (14279)
kifli Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14279
még szép:-)

más:

egy elég korrekt borlap, választék szempontjából -bár az árak elég meredekek:

http://www.rondella.hu/borlap.html

Előzmény: Cirfandlia (14278)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14278
mer szép
Előzmény: shiraz (14276)
csite Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14277
valóban!

MELNIK WINE FROM HARSOVO AOC 1997

Melnik form Hursovo - a wine, produced from the ancient Bulgarian grape variety "Shiroka Melnishka Loza" (Broad Leaved Vine of Melnik) in the extreme Southwest region of Bulgaria. The dry and hot climate contributes to the production of a wine with a specific, but very pleasant spicy flavour, combined with cherries, leather, smoke and toasted bread overtones. The long concentrated finish shows a pleasant combination of tobacco and vanilla flavours. Best served at 18° C. Recommended with red, spicy meats.

Előzmény: shiraz (14275)
shiraz Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14276
reméljük gyarapszik. azér egyszer meghívnálak Egerbe szemrevételezni a lengyel turistákat, súlyos eset. remélhetőleg valamikor az igényesebb lengyelek is eljönnek Mo-ra. bár nem fognám fel miért is választanák kishazánkat a világ többi országa közül.
üdv
Előzmény: VKati (14274)
shiraz Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14275
tapasztalatom szerint a Melnik bor melnik szőlőfajtából készül. melyik borászatból volt a Damianitzából?
Előzmény: csite (14258)
VKati Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14274
Nehéz lesz. Elég jól ismerem az ottani kiskereskedelmi helyzetet (=üzleteket). A nagy láncok (több van, mint nálunk) tele vannak import borokkal, Franciaországból és az Újvilágból. De a tokajinak jó a híre, sok lengyel turista is fordul meg Hegyalján. A piac óriási és az igénys vásárlók száma gyarapszik.
Előzmény: BZoltan (14273)
BZoltan Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14273
Hu de jo lenne mge azelott bevagodni alengyel piacra mielott nalunk is borpiaci raid-et tartanak a nagy nyugati cegek...

meg a Lengyelek valamiert amugy is szeretik a Magyarokat :) ez biztos sokat segit a marketingben :)

z

Előzmény: Cirfandlia (14272)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14272
a napokban beszéltünk a lengyel lehetőségekről; űgy tűnik fejeseink is meghalloták:

...Magyarország az átfogó rendezés keretében megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a lengyel fél számára különösen fontos tengerihal-import tekintetében mindenféle mennyiségi korlátozást megszüntessen. A magyar fél cserébe a magyar borok lengyel piacra jutásának könnyítését szeretné elérni, hiszen ennek történelmi hagyományai vannak, és Lengyelország saját bortermelése elenyésző.

az egész cikk egyébként itt: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=27151
(nincs benne több szó borról)

csite Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14271
tényleg a égettkaramelles sárdoné kimaradt! :)
pedig az alapanyag nem lenne rossz, de ennyi fával már komoly tüzet is lehet rakni
Előzmény: Hatvani Szabolcs (14269)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14270
bea vadul itta töményet, Tybald mellette ült, lehet, h. kipárolgott.
A borok (majdnem mind)jók voltak ;)
Előzmény: kifli (14268)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14269
Dehogy direkt, de én az otthon maradott üvegek alapján rekonstruáltam a sort. Ezt meg visszaadtam a rajongójának (félig volt kb. a palack), ezért esett ki. Ezennel pótolom:

2000(?) Monarchia Egri Chardonnay (barrique)

Előzmény: Cirfandlia (14266)
kifli Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14268
lehet, hogy mégsem volt hiba a sport:-))
Előzmény: bejaaa (14265)
BZoltan Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14267
Ejnye urak, holgyek.... :) csak nem tulzasba vittetek az italozast :) ?

z

Cirfandlia Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14266
a mon. sárdonét direkt hagytátok ki? ;-)
bejaaa Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14265
fejem, biza, pedig a gyomrom szokott problémázni, a fejem csak időjárási frontokra "ugrik" :))
B.
Előzmény: Törölt nick (14264)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14264
Energia az már nem nagyon, de kiderült, hogy nem jutok el Debrecenbe kocsival ahogy terveztem és emiatt vártam 1 mailt.
Az ülésrenddel én is meg voltam elégedve:) A fejem nekem is fáj(t?) picit, szvsz a fehérek lehettek a ludasok:(

Egy kis értékelést akartam írni, de csite megelőzött, illetve szinte ugyanazt írta, amit én szerettem volna. Apró kiegészítés, hogy nekem most a vörösek nem csúsztak annyira, de ez maszkimálisan szubjektív, és talán a fehérek "keze" is benne volt ebben.

Előzmény: knight bandit (14249)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14263
Neked kell megítélned az opportunity costját... :-)
Előzmény: kifli (14262)
kifli Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14262
lehet, hogy hiba volt a sport?
Előzmény: Hatvani Szabolcs (14261)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14261
Akkor legalább reménykedhetünk benne, hogy a remek input hasonló kvalitású outputokat szül... :-)
Előzmény: csite (14259)
knight bandit Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14260
kadarka killer :)))
ez nagyon jó!!! tuti bevetem otthon ezt borkészítő rokonságnál...
Előzmény: Hatvani Szabolcs (14257)
csite Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14259
ugyanmá, má dolgozok 1000-l!
konyári rozéval öblítettem ki fogmosás után a szájamat! :))
Előzmény: Cirfandlia (14256)
csite Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14258
köszönet a házigazdáknak!
na de miért is!? hiszen csak a vendégek hoztak magukkal iható tételt! :)))))

2002 Légli 333 (Irsai-Zenit): szerintem egyszerű-könnyű-illatos-zamatos borocska, 500HUF-n rális árú bor lenne
2002 Jásdi Cserszegi fűszeres: érdekes rózsaszín szín, elsőre a fehér hosszúkás flakonú ultra daisy illata jutott eszembe, aztán később traminis fruttisságot szagolunk, ízében egy nagyon fáradt bornak tűnt 2002-s létére :(
???? Csókai cuvée (Cserszegi-Zöldveltelini): érdekes, de nagyon kellemes zöldalmás illat, ízében már kissé fáradónak tűnt a bor, talán kicsit több sav sem ártott volna bele, de számomra ez kellemes meglepetés volt
2002 Konyári Cabernet sauvignon rozé: nagyiparos, szobi kÓperációban készült színezékkel megáldott rozé, olyan mélyrózsaszínes, illatában inkább a cab.sav. nyersessége volt erősebb, mint a gyümölcsösség, hibája a sok hozzáadott szénsav(ezzel akarta frissé tenni?), pedig ha ez kiment belőle akkor is friss volt
1998 Scheller Zenit: KIRÁLY! :)
1999 Hagymási Bikavér: szerintem nagyon szép illatú olyan medinásédességkékfrankosparikásságblauburgeresparfűmösségü, ízében is nagyon komplex volt, egyetlen "hibája" a kis test, kicsit vékonyka volt
2000 Vesztergombi Merlot: nehéz gyümölcsös illat mellet paprikásság is előillant, színre mélybordó(nagyon szép), ízben is előjött a paprikásság a fajtajegyek mellé
1995 Balla Kadarka: elsőre visszafogott illatú, de másodszorra már előjött a fűszeres(ezerféle) nagyon sokrétű illat, amit ízében is hűen visszaadott a nedű - köszönet érte etna bortársnak! -
2000 Weninger Spern Steiner Kékfrankos: szerintem alapmű kékfrankos témában azzal, hogyan lehet férfias, de mégsem festékmaró bort készíteni a fajtából
1997 Melnik wine (bolgár veres): nagyon szép lágy illatú cab., ízében is harmonikus, jól iható borocska, na ettől tarthatnak itthon!
1996 Scheller Zenit: király! a 8-snak nagyobb a teste, ez már kezd átmenni az öregedő borokra jellemző lassan nyíló illat, és ízvilág felé

Előzmény: knight bandit (14249)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14257
Azt nem tudom, hogy paint kill-e... Lehet, hogy innod kellett volna belőle (megnyugodhatsz, egy keveset sikerült megmentenem). Ez nem kadarka schiller, hanem killer... :-)
Fél egykor távoztak a hölgyek és az urak.
Előzmény: Cirfandlia (14256)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14256
painkiller?
nem is ittam, de akkor mitől fáj a fejem???
sikerült éjfélkor távozóra bírni őket? (úgy tűnik csite még alszik)
Előzmény: Hatvani Szabolcs (14255)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14255
A végén már előkerült apám házi verese, ami valami futó Kadarka-szerűség. Killer. :-)
Előzmény: Cirfandlia (14251)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14254
Akkor ez JIT volt... :-)
Előzmény: knight bandit (14252)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.01.24 0 0 14253
Hopp, pedig nem akartam kifelejteni a párlatokat, bár én max. összefoglalóan, megemlítés szintjén. Volt vagy 4 féle Balla és egy Opperheim (?).
Előzmény: Cirfandlia (14251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!