A felnijavítóval kapcsolatban pedig annyit, hogy mégis mit mondott volna? Azt hogy elkérek kemény tízezreseket a javításért és még szar is lesz? Egyébiránt meg a rallyban kovácsolt felnik vannak, amiknek meg nem igazán szabad hajlaniuk hanem ha sérülés éri őket, törnek. Ez azért van mert iszonyat nagy szakító szilárdságúra vannak ötvözve, hogy nagyon sokat bírjon, de ha túl nagy a csatt, akkor törnek. Ezért kap rallysoktól sok melót.
Replika felni meg egyenértékű a gagyibb felnikkel ez egyértelmű, de én sem ezekre gondoltam hanem origi Audikra...
Én sem apró padkázásra gondoltam, hanem monnyuk megtolod a Hungárián a gépet 150 környékére éjjel (persze hogy nem csinálsz te ilyeneket :-))) és belecsattansz egy mély lyukba. És ilyennek csak 1x kell történnie.
Ha jól tudom ez a felni nem kovácsolt, tehát alapesetben inkább hajlani fog, nem törni. Heggesztve más a helyzet, akkor már törik - általában a heggesztés mellett. De ne legyen ilyenben részed...
Tényleg nagyon szépek lettek a felnijeid, a polír is. Nagyot fog mutatni az autón!!!
Nagyon durva szégyen lenne ha így lenne, de hála istennek nincs így.
Hooshee
Most itt mire gondolsz, hogy nincs így: a 4.2 motorok magas olajfogyasztására, vagy arra, hogy a Castrol RS 10W60 túlzás bele? Vagy mindkettőre?
Van itt valaki, aki 4.2 V8 mocival jár kevesebb mint mondjuk 1/2 l olajjal 1000 km-enként? Komolyan örülnék, ha lenne... Azt tegyük hozzá, hogy én még a régebbi, hagyományos gyújtású motorokra gondoltam elsősorban, nem a modernebb, hengerenként 5 szelepes, trafós gyújtású A8-ba szereltekre. Bár asszem az S8-asokba is olyan van, és azok is "olajfalók", ha jól hallottam... (legalábbis ha tolod neki)
Őszintén köszönöm aggódásod, és osztom én is abbéli véleményed, hogy a javított felni nem az igazi. Azért meghánytam vetettem a dolgot a felnijavítóval is, aki rég a szakmában van, nem amatőr, rallysoknak javítgat nagyon komoly (pl. magnézium) felniket stb., tehát feltételezem ért is valamennyire hozzá. Szerinte is jobb lenne nem javított felniken közlekedni, de az adott körülményeket (ár/érték/minőség)tekintve, elfogadható kompromisszumnak tekintette a javítást is, annál is inkább mivel a két felni sértetlen (ezek lesznek elöl), másik kettőn volt egy-egy javítandő/heggesztendő nem túl komoly sérülés (ezek jönnek hátra), tehát nem volt agyonzúzva (az ötödik felnin kellett több javítást végezni, de az úgyis a pótkerék marad). Szóval abban maradtunk, hogy ezek a gyári felnik brutál erősek, merevek, strapabíróak, egy kis javítással együtt is többre becsüljük őket, mint az óccsó, és kétségkívül gyönyürű (pl. Audi) replika felniket, mivel ebben az árban az lett volna a felnivásárlás alternatívája (olcsón szereztem ui. őket). Valamint nagyon megfogott a klasszikus Audi design-ja, nem tetszik ez az újfajta szögletes "techno" design, kicsit átverésnek is érezném a 13 éves verdán... A polírozástól meg elájulok, annyira szép... És még árban vagyunk, mert a többit is külön políroztatni kéne, ha polírperemet akarnék...
Ilyen alapon minden apróbb padkázás után kukázni kéne a felniket (nem goromba padkázásról beszélek, az télleg kuka). A másik meg hogy meg sem látszanak ezek a javítások (lásd a mellékelt fotón, 5-ből 4 felni ilyen belülről). Ilyen alapon ezt is bárki eladhatta volna úgy nekem, hogy ezek sérülésmentesek. Vagy itt mindenki röntgen géppel jár felnit vásárolni?
Előre persze én sem szeretnék javítottat rakni, de hátra még talán szódával elmegy:)
Ígérem, ha csiliárdos leszek, mindig újat veszek:-DDD
Így van és pont ezért írtam, hogy aki akar levelezni másokkal az tegye a beállításoknál publikussá ismét - mert ezt sokan elfelejtik.
Vagy csak nem gondolod hogy nyílvánosan beírok ide hub címeket, hogy mások letölthessenek tőlem illegális cuccokat? Ugyan már... Amiről beszélünk az nekem meg sincs és ha meg lenne, akkor sem engedném másnak hogy lehalássza mert az ugyi illegális ;-DDDDD
És azt megemlíteném még itt, hogy ez immár az ötödik győzelme az R8-asnak. Nem rossz teljesítmény ahhoz képest, hogy utoljára 2002-ben szerepelt gyári színekben :)
Lehet hogy rosszul emléxem a fordulatokra, de az biztos hogy pályán 7,5-8 lityivel beérte. Amúgy az egy 80-as Coupe volt, nemtom eltér-e a váltó áttételezés a 100-ashoz képest...
Amit a q szükségességéről írtál, egyetértek, már csak azért is mert se télen nem megyek sehova, se hegyre nem megyek, továbbá kb. úgy vezetek mint egy 50 éves (tehát + 20).
Ettől függetlenül, ha látok egy minden szempontból jó autót, ami q, megveszem, még ha a fogyasztás több is (Mo-on megkímélt 2.5 TDI-ről szinte le kell mondani...)
De!
A 2.8-as nem q-s gépemen a váltó tökéletes kiosztású volt, 140 környékén volt kb. 2800rpm ha jól emléxem. A mostani 2.6-os quattros, 140 körül már alúlról veri a 4000rpm-et.
Szerintem rosszul emlékszel:
2.8 nem q:
vég: 3,7
V. : 0,838
tehát egy átlag 2 m kerületű gumival számítva 140-nél 3617 fordulat.
Ugyanez 2.8 q:
vég 4,11
V.: 0,789
tehát 140-nél 3783, ami azért nem nagyságrendi különbség...
(A 2.6 nagyjából hasonló, kicsit rövidebb.)
Nem tudom a 2.8-at hány féle manuális váltóval szerelték, de előttem van egy 1991-es 100 V6 2.8 nem q teszt, és a szépemlékű Nádasi Antal azon örvendez, hogy de jó, hogy az 5. fokozat nem economy, hanem gyorsuló...
(És náluk is pont ezek az értékek jönnek ki)
Én meg ezért fogok elfordulni a Márkától (vagy cserélem ki a váltót)
Szerintem sokat számít a váltóval kapcsolatban ha V6-os benzinesen töröd a fejed, hogy quattro lesz-e vagy sem. A 2.8-as nem q-s gépemen a váltó tökéletes kiosztású volt, 140 környékén volt kb. 2800rpm ha jól emléxem. A mostani 2.6-os quattros, 140 körül már alúlról veri a 4000rpm-et. Szal ezt is vedd számításba, hogy a quattros váltók jóval rövidebbek.
Az én véleményem az, hogy Mo-on nagyon nem érdemes 4 kerekes autót venni, csak ha olyan helyen lakik az ember (hegyes-dombos földút) vagy sűrűn jár telente olyan utakon ahol nem kotorják el a havat. Városi mászkálás mellett nem igazán éreztem előnyét - még télen sem - sőtt inkább hátrány a magasabb fogyi. Az FWD-sel ugyan úgy tudtam járni, nem akadtam el sehol sem. Nincs itt se Alpok se magas Tátra ;-))))))
Persze ha valaki gyorsulni veszi az autót vagy télen járkál sok ezer km-ert külföldön hegyes vidékeken az más kategória. Bár ha valaki drag-ra vesz V6-ost, az meg is érdemli :-DDDDD
Hozzáteszem hogy nagyon király a Quattro hajtás, gyorsabb kanyarsebesség meg minden, nem vagyok én ellene, de Mo-on a 13 éves vezetői pályafutásom és a sok 100ezer km alatt nekem nem volt még rá szükségem 1x sem...
Szvsz ez egy sima 2 ajtós '85-ös évjárat körüli Audi 80 Typ85. A Coupe legjobb tudomásom szerint csak a csapott hátú üveges-csomagtérajtós lehet. Szerintem ;-DDDD
a hosszabb végáttételű V6 TDI 6 gangosra fáj a fogam.
Örülök, hogy másnak is vannak hasonló tervei :-)
Én spec azon morfondíroztam, hogy a (majdani) 2.6 v. 2.8 V6 benzines C4 alól lecserélem az indokolatlanul botrány rövid ötös váltót egy C4 2.5 TDI hatosára.
Állítólag nem túl problémadús folyamat...
Az első 3 fokozat meg a végáttétel gyakorlatilag azonos, tehát lámpánál való kilövés, meg forgalom ritmusának felvétele teljesen ugyanaz, a 4-estől kezd el erősen hosszabbodni, ergo az országúti előzeseknél kellene gyakran használnom a jobb kezemet (váltásra :-)), autópályán meg nem kell az indokolatlan 4500-zal pörgetni a kényelmes 160-nál, hanem 3000 alatt marad, ami gondolom jótékony hatással van a fogyasztára, hangra, élettartamra egyaránt.
Más:
Ez az ETKA igen okos és hasznos találmánynak tűnik...
Rengeteg buta kérdést megspórol az autóvásárlás- illetve átalakítás előtt állóknak.
Nem ismerem a piac ezen területét, de ha szabad kérdeznem, milyen hivatalos és "kevésbé" hivatalos hozzájutási módok léteznek, és mi ezek hozzávetőleges költségvonzata?
Sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy ez a kocsi vajon coupé-e, vagy csak sima 2 ajtós. Még nem láttam ilyet. Meg tudnátok mondani hogy mi a pontos típusa?
Sztem nincs olyan audi V8 4.2, ami 6-7 dl / 1000 km alatt megússza (a gépkönyvébe télleg 1l/1000km a megengedett olajfogyi). Mindegyik "zabálja" az olajat, ezt a motort (sztem) szándékosan így tervezték és építették meg: mivel felfúrni gyakorlatilag nem lehet, ezért inkább azt választották, hogy egyen sok olajat, de guruljon el (mondjuk) 600e km-t. Nekem is bekap egy lityit, de tegyük hozzá, hogy én 10W60 Castrol RS-t (Racing) raktam bele, ami tévedés volt, túl "finom" ennek a mocinak, nincs szüksége ilyenre. "
Nagyon durva szégyen lenne ha így lenne, de hála istennek nincs így.
Te heggesztett felnikkel fogsz járni 200km/h felett? Mert gondolom nem azért vettél 4.2-öt hogy városban poroszkálj. Biztos jól meggondoltad?
S6-os felnit 16"-ban 80-100k körül lehet találni, amit nem kell max. csak görgőztetni. 17"-ost meg asszem Cash hírdetett multkor 140k körül. Csak azért mert a felújítás sem lehetett 60k alatt sokkal. Vagy ingyen volt a felni? Mert akkor még megérteném, de heggesztett felnivel én nem mennék tartósan még 100 fölött se nagyon. Egy nagyobb gödör és annyi, eltörhet újra.
Nem rosszindulatból mondtam, de láttam már javított felni miatt embert fűben feküdni az autójától 5 méterre. Csak épp előtte kirepült a szélvédőn...
nem tudom nalad milyen a 'nyekerges'. Az enyem nem igazan nyekereg, hanem az ajtobol jon valami zorges. Olyan mintha az ablakot fogo kis feher munyag mar nem szorulna jol az uvegre es az mocorogna. Ha nincs teljesen felhuzva az ablak, akkor nyilvan ranehezedik a suly es ezert nem zorog. Amint az ablak beszorul a helyere, a kis tarto elkezd szabadabban mocorogni. Hat ez az en elkepzelesem. Azert is gondolom, hogy igy van, mert nem hiszem, hogy az normalis, hogy a felig lehuzott ablakon felkezzel tudok lefele nyomni meg 3-4 cm-t. Csak az elsokon, a hatsokon nem. Illetve valoban letezik ezeknek a feher rogzitoknek egy megerositett valtozata. Gondolom nem veletlenul. De holnap beugrom a szervizbe rakerdezek.
Én meg 205/50 R16-os gumikkal vettem az S4-emet, és a pótkerék meg pont egy ilyen 225/50 R16-os vadiúj DUNLOP SP SPORT 9000-es volt, ráadásul egy kakukktojás (8x16-os sokágú Audi) felnin. Na ezzel semmit nem tudok kezdeni, még pótkeréknek sem jó, mivel a quattro hajtás miatt nem célszerű eltérő kerékátmérőjű gumit felrakni. A nyári garnitúrához (235/45 R17) sem passzol a méret. Hajszállal, de eltérő az átmérő, asszem jobb ezzel nem viccelődni... Most dísznek szolgál, ha valakinek kell, szóljon. Jó, nem ajándékba, de mondjuk egy jóravaló 205/55 R16 gumit elfogadok cserébe:)
OLAJFGYASZTÁS V8 4.2
Sztem nincs olyan audi V8 4.2, ami 6-7 dl / 1000 km alatt megússza (a gépkönyvébe télleg 1l/1000km a megengedett olajfogyi). Mindegyik "zabálja" az olajat, ezt a motort (sztem) szándékosan így tervezték és építették meg: mivel felfúrni gyakorlatilag nem lehet, ezért inkább azt választották, hogy egyen sok olajat, de guruljon el (mondjuk) 600e km-t. Nekem is bekap egy lityit, de tegyük hozzá, hogy én 10W60 Castrol RS-t (Racing) raktam bele, ami tévedés volt, túl "finom" ennek a mocinak, nincs szüksége ilyenre. Állítom, hogy egy mezei 15W40 is bőven elég lenne bele, azt legalább nem is zabálná annyira. Most mesélték, hogy egy S8 Bp-Balaton oda vissza távon (jó, nyomták neki, ami a csövön kifért, néhol 260-270) 4l (azaz négy liter!) olajat evett.. Ha nem Miller T. meséli, talán el sem hiszem.
ALUFELNIK:
Elkészült az 5db S6 felnim felújítása Érden (3 heggesztéssel javítva, mindegyik görgőzve, kívül-belül fényezve, és PEREMPOLÍROZVA, nyamm-nyamm). Elvileg ma látom őket (ma viszem ki az új DUNLOP SP SPORT 9000-es gumikat felrakatni), és jövő héten ugranak fel az autóra.
ELADÓ:
Van egy eladó automata váltó 4.2 quattro-ba, CST a kódja. NEM Tiptronicos, csak sima automata. Kábelköteggel, kompletten, kevesett futott autóból, teljesen hibátlan állapotú. Ára 200e HUF. Jó asszem minden 4.2 quattrohoz (S4, S6, A8-S8), amit NEM Tiptronicossal aut. váltóval szereltek. Az Audi V8-hoz nem tudom passzol-e. Elvileg (az Audi V8 kivételével) a botos váltó helyére is beszerelhető.
Valamint van eladó 6 gangos botos váltó 4.2 quattro-ba. Ennek a kódja CMG, és 37/9 a diff. áttétele. Ára 100e HUF. A váltó kipróbálható, semmi baja, csak a hosszabb végáttételű V6 TDI 6 gangosra fáj a fogam.
Beszámítás is szóba jöhetért ékegyztetéssel:
V6 TDI quattro 6 gangos botos váltót (aminek a hatodikja 23/41 áttételű "megahosszú"),
esetleg jobbféle gyári hifi fejegységet (BOSE, Concert II., stb) be tudok számítani.
Üdv
BF
Ui: vettem digitális fotóketyerét (S7000), úgyhogy hamarosan elárasztom a fórumot képekkel:-DDD
Nekem az Alhambrában "nyekeregnek" a hátsó ablakok. Ha kicsit leengedem, akkor a nyekergés elmúlik. Magamtól nem mertem szilikonnal megfújni a felső részen lévő szivacsot. Szervízben rákérdeztem, azt mondták ok. Itthon ráment egy fél flakon, 2 teljes napig rendben is volt. Szóval most is nyikorog... :( Lehet, hogy nem emeli fel eléggé az ablakot, azért nem feszül meg eléggé?
Megpróbálok nagyon finoman fogalmazni. A VAG-COM egy kiváló szerszám.
Ez nem jelenti azt hogy máris kész vagy arra hogy autót szerelj.
Ha nem tudod hogy melyik kütyünek mi a feladata, és hogy működik, ne piszkáld azt.
Az előtöltésállítás jó órás tökölés. (Na jó, lehet nincs annyi), pedig sokszor csináltam. Az adagoló tetejét NE buzeráld, nem azzal kell állítani, hanem a karimán lévő három csavart kell fellazítani és az adagolón fordítani. Mivel viszont az adagolóra van csatlakoztva öt nyomócső, ezeket fel kell lazítani majd meghúzni. Így feszültségmentesíted a csövet, hogy ne törjön el.
Más. Hiába adsz gyári számot, a login kód minden vezérlőegységben más. Ezt speciális interfésszel és programmal ki lehet olvasni. E kód birtokában tudsz vezérlőegységet cserélni vagy kulcsot tanítani.
Megint más. Labelem még nincs ehhez a típushoz, (2,5 TDI AEL) de majd csinálok. Az enyém AET-s de asszem ugyanaz.
Még egyszer: ne piszkálj bele autódba esztelenül, mert az össze-vissza állítgatott masinákat marha nehéz újra talpra állítani. Ja, vigyázz a VAG-COM-mal, ha nem figyelsz könnyen mozgásképtelenné teheted a gépet ha véletlenül mondjuk elkódolod a vezérlőt.......
Az ETKA a VW-AUDI gyári cd-je. Megtalálható rajta a két márka összes megjelent modelljének teljes leírása, alktarésze (robbantott rajzokkal), egyéb információk (színkódok, stb). Ha bemész a PH-ba és alkatrészt kérsz, ebből nézik ki a számát, árát, stb.
A váltókód általában egy szám-egy betű (pl. 1Z) vagy két betű (pl. YK) vagy 3 betű. Pl. egy '93-as Audi 80 1.6-osba raktak CCG, CHH, CGU kódú váltókat is.
És igen, a váltókód egyértelműen azonosítja hogy miről van szó - hány sebességes, manuál vagy automata, milyen modellekbe szerelték és pontosan mikor.
Tud-e valaki konkrét árat mondani, '91-es S4-re mennyi péz egy pár ufó fék?
Jövő héten elképzelhető, hogy belépek az S4 tulajok táborába, addig jó lenne tisztán látnom a szitut, mennyit kell még rááldozni, mert alig van fékhatás a jószágon, amit kinéztem...
Köszi a gyors választ. És egyálltalán semmi nem egyezik az 1.6 féltengelyéből az enyémbe ? Baszki, ma délután szétment, se előre, se hátra. :c( Holnap jön a szerelő és ránéz.
Az 1.6-os féltengelye a 90 lovas TDI-ével egyezik meg. A 110 lovas (ami neked van asszem) jóval vastagabb, a külső csuklód asszem megegyezik az A6 2.5TDI-vel (de ebben nem vagyok biztos). Az 1.6-oséval nem tudsz mit kezdeni!
AUDIS642Quattro, Arab65: Köszi a véleményeket. Hát igen, végülis a fogyasztás nem lényeg, mert akkor nem néznék ilyen autót :) amit én néztem az egy (állítólag) szervízknyves 3,6 os autómataváltós darab. amennyire én tudom a 3,6os moci nem a legjobbra sikerült, viszont az autómataváltó állítólag nagyon karaj :)
Megpróbálhatod magad is megcsinálni, de ha rám hallgatsz teszel egy próbálkozást egy igazán hozzáértőnél, aki erre szakosodott: Haudek műhely, XIII. ker. Alig utca 12. Tel: 329-4195.
Eddig amit vittem hozzájuk autó műszert, mind megcsinálták apróért. Mire lepontosítottam a dolgokat a boltban, kint már a srác kezében volt a műszerfal. Komolyan nyomják! :-DDDDDD
Kellene nekem vhol Bp-en szombat delutan 1 futomuallitas egy '92-es S4-re. Nem ismertek valakit, aki tudna vallalni? Akar 1 kis plusz penzert? (Dél-Pest előny!) Eddig a legjobb ajanlatom delutan 1 ora, de nem biztos, hogy addig kesz lesz az auto teljesen es oda tudok erni, viszont mindenképp szombaton meg kellene csinálni!
Jut eszembe: az normalis, hogy ha lehuzom az ablakot felig, akkor utana meg 3-4 cm siman kezzel lejebb tudom nyomni az ablakot? Vagy ez arra utal, hogy valami gond van az ablak felfogatasaval? Ha hol tudom A3-nal es A6-osnal volt a regebbi fajta feher muanyag felfogatas, ami gyengebb volt es kesobb kihoztak egy megerosiett valtozatot, ami pirosas szinu. Lehet ezert zorog az ablak?
órás fogaskerék maróssal le kell gyártatni, max 3000 ft. Viszont a töröttet oda kell neki adni hogy méretet vegyen. A tengelyre rögzítést zömítéssel érdemes: a tengelyt befogod satuba, kicsit "megsérül" a felszíne (szemmel alig látható), s mikor ráhúzod a nylon-szerű anyagból készült fogaskereket, atom erősen megtapad. Jobb, mint bármely ragasztó (nota bene: a cianoakrilát és hasonló az ott lévő olaj, etc. miatt sem lehetne használható)
Ja akkor neaggódjak mi??csak hát nemmegy el egy olajcsere cyklust sem ez zavar azért és nemnagyon szoktam padlóval járni.nekem is a könyvbe van 1lityi/1000re de én sokallom.na mind1 ha már fogyaszt akkor egyen olajat is valamit valamiért:-D
de mondjuk van egy ism akinek mergája van E 420 és annak nemeszik olajat:-D meg egy audist is ismeerek neki is 4,2 és nemkajál olajat.
hm téged akkor nemzavar mi??
TUNED S2
ha ezek jók a 4.2 V8 as S6 ba akkor kérek én is 8dbot:-D
Keresek AYM -hez ketto hengerfejet vagy a 4 vezermutengelyt + himbakkal . Lehetoleg minel kevesebb km-el ! 8-) Jelentkezhettek akar itt , de emailben jobb lenne . Koszonom !
mert altalaban akkor torik el, ha eroszkkal akarjak visszahajtani (pl szetszedik az orat es a szamlalo gorgoit tekerik vissza) persze mastol is lehet.
Nem nagy kaland, ha kicsit ugyes vagy te magad is szetszedheted, ha nem vidd el barmelyik (falusi :))) muszereszhez, es o szetszedi nelked, fogskereket meg rendelsz hozza valamelyik muszeresz boltban (200 Ft ert).
Van egy audi 80-om, 87-es, dízel. Méri a sebességet, de nem számlálja a km-t, mert eltört egy kis műanyag fogaskerék a számlálóban. Bontóban is 12.000 ft, mert sehol nem szedik szét, az egész nagy blokkot meg kéne vennem a kis vacakért. Ha tud valaki egy ilyen fogaskereket, vagy jóval olcsóbban az egész miskulanciát,vagy bontót, ahol szétszedik, segítsen!! Bármilyen megoldás érdekel.Már nagyon számlálnám a kilómétereket... Maja
Az üveg zörgésre ((13121)) senkinek nincs tippje? Csak az uveg lehet, gyanakodtam a T oszlopra is de nem az. Ha kb fel centit lehuzom az ablakot nincs zorges, ahogy teljesen feltolom elkezdi. Nem nagyon erosen de azert siman hallani, hogy mocorog. Az ajtot nagyon tuzetesen atneztem, nem talaltam semmit ami zoroghet, csak az üveg lehet. Egyébként példértéku, ahogy az ajto ossze van rakva.
Szia igen nekem is 4,2es de A8ban és ez trafós 152ekm van az autóban én 101ekmel vettem tavaly janban a jégverése miatt állt az autó 1 kereskedésben 3évet. De nekem is van 1Liter olaj fogyim, de ez szerintem természetes 1 V8nál én így tudom. Gondolj bele, hogy az új W140es mergánál 350Td gyári olaj fogyi 0,8dl/1000km volt akkor ez nagyon jó!!!
Tisztelettel köszöntök Mindenkit!
Örülök, hogy létezik és működik ez a dolog mivel a téma után érdeklődők sok hasznos infót szerezhetnek ezáltal. Nemrégen ismét BOLDOG Audi tulaj lettem, C4 2.8 V6 után kis terepjárós kitérőt követően nemrég sikerült megvennem az utódot ami ’96 A8 ABZ. Nagyon meg vagyok elégedve vele, elfogadva sajátosságait. Néhány hiba persze azért van. Egyik az, hogy a xenon kb. 20-30 perc után jobb oldalon kikapcsol, fényszóró kikapcs majd be és ezután ismét működik ugyanaddig. Másik, hogy a klímamonitor bal és középső rész háttérvilágítása kiégett. Nem mertem megbontani, nincs sem szerelési útmutatóm se egyéb infóm, azt sem tudom mennyire macerás ennek a javítása. Az ilyen volumenű hibákat viszont szeretném én orvosolni.
Most ennyi. Esetleges javaslatokat, ötleteket köszönettel fogadok.
Bela8
koszi a jokivansagot. Hozzad hasonloan nekem is a halalom ha zorog egy kocsi. De mint mondtam 4 evig meg sem szolalt, es egyszer csak mindketto razenditett, ra kell, hogy talaljak a zaj forrasara... Egyebkent ez azert meg mindig nem olyan rossz, volt nekem autom ami 0 kilometeresen sokkal jobban zorgott. (nem Audi).
Keresek az ajto konyoklo reszebe valo muanyag betetet. Azt a kis muanyagot, amibe az elektromos ablakemelok illeszkednek. A vezeto oldalon 4 db ablakemelo gomb es egy forgathato joystick kapcsolo az elektromos tukroknek, jobb oldalon egy db ablakemelo. Mindezt sotetszurke szinben. 5 ajtok facelift A3-ba. Esetleg ha vki tuti bontot tud ajanlani, akik postazni is hajlandoak es ha egyszer megbeszelem veluk, hogy mit kuldenek akkor valoban az is lesz a csomagban, azt is megkoszonnem.
Sikerult leszednem az A3-as ajto boritast, atneztem belul mindent, de nem sikerult lokalizalnom a zorges forrasat. Illetve ugy tunik megis. Olyan mintha az uveg zorogne, de csak teljesen felhuzott allapotban. Ha egy icipicit lejebb huzom az ablakot, mar nem zorog, ha teljesen feltolom elkezdi. Eddig egyaltalan nem zorgott. Mult heten volt szervizben, a futomuvon kerestek mi lehet a hiba, eleg sokat raztak a futomuvizsgalo gepen. Lehet, hogy valami nincs a helyen az uveg felfogatasanal? Ja es a poen, hogy mindket elso ablaknal ugyanaz a jelenseg... Neztem az uveget, amikor az ajto szet volt szedve. Elol egy kis feher muanyag tokba illeszkedik es ez emeli fel. Itt ugy tunt jol illeszkedik. Viszont a hatso resznel nem latom min ül az uveg, az ottani reszt takarja az ajto fem resze. Lehet, hogy ott van valami gond? Van barkinek otlete? Koszi...
ha jól tudomneked is V8 4,2 van ,trafos vagy elosztos???neked mennyi km van benne és olajjal hogy állsz??nemfogyaszt???
csak azért mert ugye nekemis 4,2 329ezer van most benne,átesett komplett felujításon beleértve a gyűrűket is és annak ellenére az a 1 kib*szott liter olaj mindig eltünik.
Így igaz. A gyárit kevlározzák, persze miután kiszerelik, meg kell nézni jó-e a tárcsa, jók-e a rugók, stb. Ha renben akkor mehet rá a kevlár. Nekem a Gugyella Pistiék cserélték ki a kuplungtárcsát (Gyál), szerintem a Whistlerék nem foglalkoznak vele, de kérdezd meg őket.
Nekem a kuplunszerkezetet is ki kellett cserélni, mert szarrá volt égetve.
A sok csúsztatásos rajt betett neki!
A hibajelenség amit írtál, az szerintem a szerkezet gyöngesége is lehet. Felmelegszik, és nem enged vissza. Nekem (miután kicserélték a kuplunszerkezetet is), naggyon tutti lágy lett! Ha csapatom még akkor sem keményedik be!
Szerelésbe merem ajánlani a Gugyelláékat, én Kecskemétről mindig feljárok hozzá szereltetni a vasat, még soha nem volt problémám velük.
A kuplung szerelés 18.000.- volt, a szerkezetet (nagyon jó állapotút) 10.000.-ért kaptam tőlük.
A munkájukkal és a kevlár kuplunggal is maximálisan meg vagyok elégedve!
Na, a ket csavart azert csak sikerult megtalalnom! Latszolag az ajto boritasa ket darabbol all: egy keskeny felso csikbol es az also nagy reszbol. A felso csik kulon leszedheto, vagy egyben van teljesen az also resszel? Hifisnel volt az auto es a bal oldali ajtot nem sikerult rendesen visszatenni, a felso resz nem ul a helyen rendesen, ezt szeretnem orvosolni. Inkabb nem biznam 'szakemberre'...
Ha lenne jó leírás akkor már fent lenne a neten. De sajna nincs publikus. Főleg angolul. Talán a némettel próbálkozz.
Mellesleg engem is érdekel a dolog, azzal a különbséggel, hogy már 1 éve keresem és széttúrtam a rohadt netet már érte, de csak az elektronikáról találtam egy keveset. Huhhh ez körmondat volt.
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy hogyan jön le az első ajtókárpit. Addig eljutottam, hogy kicsavarom a 2 csavart csak azt nem tudom, hogyan van felfogatva.
A Tiednek az átmérője is 63 cm körül van (mint az eredeti 195/65 ös virslinek), de én szeretnék minél nagyobb átmérőjű kereket tenni a (leendő) kocsimra, mert a t....m tele van azzal, hogy az Audi a B4,C4 szériától kezdve kitalálta, hogy aki spórolni akar, az vegyen dízelt, aki meg nem, az pörögjön 4-5 ezret autópályán a rövid ötöseivel...
Esetleg vegyen CVT-t (de az csak későn jött ki), azzal lehet 170-nél 3000-et pörögni
Csak az a baj, hogy a kocsi Szombathelyen van, én Szegeden, és gondolom, te egy harmadik helyen. (remélem Miskolcról írsz, mert így szép nagy kört lehetne leírni az országban :) )
ok akkor velkeresem őt(őket), még annyi kérdésem lenne ugye ezt úgy csinálják hogy gyári ki azt kevlározzák és mehet vissza.ezt megtudják ők nekem csinálni nemkell külön valakivel kivetetni és berakatni??
most az van vele hogy ha rajtolok:-D forgatom majd leugrok a kuplungról néha csak félig jön ki és lábbal vissza kell húzni.ha kicsit nyomom és váltogatok egy idő után ugyanezt csinálja hogy csak félig jön vissza.akkor ez még jó vagy csere??ha csere akkor sacc mennyire számoljak??
Szombathelyen hirdetik. A kocsi full extrás. Az várható, hogy nem 160e Km van benne.
Az a baj, hogy egyszer kipróbáltam egy ilyen verdát, azóta nem szabadulók az érzéstől.
A mostani kocsimban a full extra annyiban merül ki, hogy van kézzel állítható magasságú vezető ülés, meg egy A/C gomb a klímának. (se elektromos ablak, tükör, abszolút semmi; még ALFA rádió volt benne)
C4-A6 hozzáértők: hogy kell levenni az ajtókárpitot? Csináltatok ilyet? Az egyik ablak mechanika szorul és le kéne ápolni.
Szintén belső tér: hogy kell az üléseket kiszedni??? Fixen bent van egy sínben...érdekes. Itt a nyár és alá szeretném vetni egy fullos, vizes takarításnak (nem elektromos :))
Vélemények az A6 2.5 TDI 140 pacis 95'-97' kocsikról!
Nekem is ilyen van. Csak nem Avant. Hanem 4 ajtós.
A kocsi tuti, hogy nem 160e-t ment. De nem baj, mert az enyém 265.000-nél tart és a blokk még soha nem volt szétszedve.
A 140paci azt jelenti, hogy AEL motorkódja van. Ami a következőket is jelenti:
- Elektromos adagoló. Nagyon király, de ha elromlik akkor kb 300e lesz a javítás.
- Turbo, Intercooler (meg kell nézni, hogy nem eszi-e az olajat). Pl az én kocsim olajcserétől olajcseréig eljár 1 dl utántöltés nélkül (10W-40-es olajjal).
- Nézd meg, hogy hogy indul a kocsi "hidegen" (15 fok) ez sokat elárul a motor állapotáról. Mivel a kocsi 10 fok felett egyáltalán nem izzít ezért ha gáz van a porlasztócsúcsokkal, adagolóval, vagy bármivel a befecskendezésnél akkor nehezen fog indulni. Ha a hűtővíz hőmérséklete elérte a 35 fokot ezt a hibát már nem fogod tudni leellenőrizni.
- Nézd meg, hogy mennyire járkál csontmeleg (88-90 fok) motornál az alapjárat. Ha nem jelentős akkor ok, de ha látható (+/- 50) (tehát delta 100) akkor az adagolóban lévő alapjárati motorral lesz egy kis gond.
- Nézd meg, hogy mennyire füstöl a kocsi terhelés nélkül 4000-nél és nézd meg, hogy mennyire füstöl a kocsi 3 és 4-esben 4000-nél. Ha brutál (fekete) akkor gáz van. Ennek lehet több oka: Kipufogó gáz visszavezető szelep rossz (könnyen javítható 1e), Szűrők Levegő, gázolaj (könnyen javítható 10e), porlasztócsúcsok (okosban 60e jó ár), adagoló (fent említett max300e)
- A szervót kisujjal kell tudni tekerni (Nekem 225/50 R16 A8 gumik vannak rajta. És még így is)
- A klíma ne eresszen, mert azt soha senki nem fogja szerintem jól megcsinálni. CSak nyeli a pénzt.
- Ha további segítség kell akkor szólj! Van diagnosztikai műszerem, szívesen megnézem.
Tud valaki olyan helyet, ahol kardántengely méretre igazításával foglalkoznak? A Bp. 15. kerület Zádor utca 8. alatti Hidropress Kft.-t ne ajánljátok, ők nem vállalnak ilyet!
Aki tud kérem a 30/589-2834-es számra csörögjön rám, vagy küldjön címet SMS-ben.
Mondanék egy két dolgot.Nekem A4-em van szépen fokozatosan vettem egyre fiatalabb audikat. Az,hogy kissebb az optikai csalódás lehet.Vagyis nem kisebb mint a 80-as kategoria. Az A6 azonkivül,hogy nekem a gömbölyü nem nagyon jön be,azért el kell ismerni nagyobb kategoria ezért több luxus. Menetteljesitmények tekintetében kb. az A4 90lovasa egyenlő az A6 110lovasával.Vagy talán kicsit az A4 jobb.Van 1 passat kombink 1450kg körül.Fogyasztása város 7,5l. Az A4 1300kg körül van.Nekem a 90 lovas 6l fogyaszt.Természetesen inkább 110lovast érdemes venni. Belső méretileg sokkal nagyobb az A6.De azért nem suzuki méret az A4 sem.Néhe szokta vezetni fater.Namost ő 120kg körül van.Természetesen a 100-asát jobban szereti,de nem panaszkodott hosszu ut után sem. Ha érdekel valami az A4-el kapcsolatban csak szólj.
Sziasztok! Már rég írtam fölöslegesen nem akarok zavarni. Viszont egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Szugségem lenne nyomtávszélesítő pogácsa rajzára méretezéssel, A4-hez ha valaki tudna nekem segíteni ebben nagyon megköszönném. Vagy ha valakinek van fölösbe az is érdekelne. 10mm vastag kellene. Előre is köszi! Süti.
Sorry, a vastag betűért, az első kiemelés után úgy maradt, mikor szerkesztettem a hozzászólásomat, nem tűnt fel, nem akartam "nyomatékot" adni ennek a hozzászólásnak, ne váltson ki belőletek semmi indulatot! :)
Az A4-ben is ugyanazokat a motorokat találod légy nyugodt:-)
Megnyugodni éppen nem tudtam ettől, de köszi az infót! :)
1.9 TDI: Vezettem már ilyen gépet, egy Borát ami 130-as volt, az ment mint a mérgezett egér.
Haveromék 110-es sima TDI kombi Passatja is meglepően fürge, pedig már 225000km-en túlvan a gép.
Az A4 meg ugye könyebb is ennél, biztos nem mehet rosszul.
Ha A4-et veszel 1.9TDI-vel(110 ló gyárilag), akkor egy sima chippel 140 lovad lesz kb és ha nem vagy pszichopata by Krézidiesel akkor semmi hátrányát nem fogod látni a chipnek.
Ezt viszont örömmel olvasom :)
Tiptronyik váltórol se túl jó itt a népek véleménye, bár ha kifogsz egy keveset futott gépet, ami nem importból származik és nincs benne 250k kilométer minimum, akkor egy ideig nem lesz gond a tronyikos váltóval sem.
Mi a gáz vele? "Csak" a "benne lévő" kilométer? Vagy nem egy jól eltalált valami? Tényleg szívesebben venném automata váltóval, mint manuálissal, ebből a szemléletből viszont nagyon csábítónak tűnik a tiptronik. Tudnál erről még esetleg írni valamit, vagy tényleg csak a sok kilométer miatti kopás az egyetlen lehetséges gond/probléma vele?
Én a helyedben nem vennék A6-t, csomó hiteled lesz rajta, és egy 2,5+ tiptronikra a gatyád is rámegy ha éppen nem volt szerencséd és valami sokszázezret futott példányt adnak el neked 150-re visszatekert órával.
Köszönöm véleményed, jelen állás szerint magam is inkább csak egy négyes felé hajlok. Amennyi pénzem lenne rá, a hatosok alja lenne csak elérhető, ellenben négyesből kicsit jobbnak tűnik a kínálat.
Mad Scientist írta:
katalogus.hasznaltauto.hu
A lényegesebb méretek, teljesítmények, gyári fogyasztási átlagok, egyebek.
Igen, köszi, erre már ráakadtam én is. Sajna azonban néhány dolog még izgatna a megadott adatokon kívül. Többek között váltókat valahogy így említik meg:
5 fokozatú maunális/automata
erre a lap lján tesznek egy gyári fogyasztást. Melyik váltó esetén? Nem túl erős autós ismereteim alapján az automata váltós többet fogyaszt ugyanolyan körülményekkel (motor, súly, autó típus,stb.), mint a manuális esetén, nem? Hiányolom még a fizikai méreteket is innen, mint lentebb is írod, számomra is kisebbnek tűnik a hatostól a négyes, kíváncsi lennék, mennyivel.
Valamikor régebben ráataláltam egy olyan katalógusra a neten, ami szerintem anno a szalonokban volt osztogatva, színes, kb. 30 oldalas katalógus, ez PDF fájlban volt, még a hozzá rendelhető kárpit minta is benne volt, valami ilyesmire gondoltam, tudtok-e esetleg?
katalogus.hasznaltauto.hu-n még az is gáz, hogy 98 után gyártott Audik adatai vagy alig, vagy egyáltalán nincsenek benne, sajna nem valami naprakész a dolog :(
Nekem spec az 1995-2001 A4 nem tetszik. Túl gömbölyű, túl japános...
A 98...99 táján gyártott hatosok szerintem nagyon hasonlóak, legalábbis Avant-ot tekintve ezekhez a négyesekhez, nem?
..., optikailag is kisebb mint amekkora valójában.
Erre már utaltam picit fentebb, ez valóban csak optikailag? Én is nézegettem már az utcán többször, valahogy olyan picinek tűnik a hatos mellett, csak optikai difi lenne, vagy tényleg kisebb?
.cool írta:
eloszor is a 2.5 tdi motorok 1997-2001 ig ugyanazok (max a valoknal lehet kulombseg)!!! (mint ahogy az 1.9 tdi-k is)
Ezt nem igazán értem. Az első zárójelben nem "váltóknál lehet"-et akartál írni? Akkor viszont a második zárójeles részt nem értem, hogyan függ össze :( segíts már ki légyszi ebből, hogy is gondoltad.
Az 1.9 tdi 110 lovas (sajna csak 8 szelepes(97-2001 kozott), ezert nem tul nagy a teljesitmenye 235 NM 110 LE) viszont a fogyasztasa is barati, en A6 ossal jartam sokaig (98 as 1.9 tdi) es 1300 km-t siman elment egy tankal (autopalyan, Nemetben 180 koruli temponal) tehat figyelembe veve, hogy 70 L es a tank a fogy 5 folott van valamivel, orszaguton varosban ugy 8 korul elmegy. A gyorsulasi versenyeket felejtsd el ha ennel a tipusnal maradsz (bar nem is erre terveztek) :)))) de pl 200 as tempot nyugodtan lehet vele autozni, es ezt birja tartosan is, es radasul igen stabil az uton meg ilyenkor is, koszonet az eleg kemeny futomunek. Szoval azer megy (bar egy turbos benzineshez nem hasonlitanam) es baromi gazdasagos.
Azt mondod, van ráció A6 1.9TDI-ben is? Hm... nekem azt mondták páran, hogy viszonylag nehéz autó a hatos, kicsi neki az 1.9-es motor, nem is nagyon gyorsul, emellett erölködik is (legalábbis a 2.5 tdi-hez képest), emiatt szerintük fogyaszthat is. Ez nagyon hülyeség? - nem tudom tényleg, kérdezem csak. Gyorsulási versenyt nem akarok rendezni vele sehol :) - ellenben az érdekelne, hogy autóúton előzést milyennek tartod vele?
Az A4 ugyanezzel a motorral szerelt valtozata kb 150 kg val konyebb auto, ugyhogy nem igen van elteres az adatokban (gyorsulas, fogyi..stb). Viszont a belso ter, helykinalat, esztetika (ez utobbi szubjektiv)..stb ben az A6 azert jobb!!!! Es meg annyit, hogy a nagyobb kategorias modellek (egy egy markan belul) mindig komolyabb alkatreszekkel vannak szerelve (persze emelet sokminden egyezik ugyan) de pl a futomuvek, kormanymuvek..stb nagyobb kategoriaban valamivel jobbak, illetve a fejlesztesnel erre torekszenek (ez az uj modelek alaparainal is latszik) persze ez nem mindig jon ossze tokeletesen :))))))))) de azert az alapkoncepcio EZ.
Hm...most megint megingattál ezzel a dologgal, kicsit megint a hatos felé húzna a szívem az írásod alapján. Szerinted 1.9 tdi motor esetén A4 és A6 fogyasztás, gyorsulás annyira nem nagyon különbözik?
Többen intettetek nemrégiben a 2.5-ös tdi, 150LE motoros A6-osoktól, mivel nem valami jól sikerült széria, ennek tükrében az 1.9-es tdi motorokról mi a véleményetek?
Srácok!
Nagyon köszönöm az eddigi válaszaitokat, a jövőbenieket is egyaránt!
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt ez a hozzászólás, a válaszaitok alapján felmerült kérdéseket igyekeztem úgy feltenni, hogy még lássátok, mire kérdezek vissza. Megszerkeszthettem volna három hozzászólásban is, de így egyszerűbbnek tűnt, helyet nem is spóroltam volna vele.
Arra kérnék itt mindenkit, ha a kérdéseimre tudna válaszolni, kérem tegye meg, nem csak konrétan a fentebb megnevezett fórumtársak válaszát várnám (bár őket szeretném, ha tudnának válaszolni), bárkiét, aki tud segíteni.
Jó autók, nagy általánosságban, de azért egy 1996 os dízel autóról ne hidd el rögtön hogy csak 160e km-t futott!
Egyébként ugyan ilyenem van, 2éve, teljesen meg vagyok vele elégedve, eltekintve a vezérműszíjszakadásból keletkező tetemes javítási költséget, de ez nem az autó hibája!
Ez nem az a kocsi amit Érden hirdetnek?
Én személy szerint nem cserélném le a mostani kocsimat egy 3évvel öregebbre.
Mi a véleményetek a 1994-1997-ig gyártott 140Le 2.5TDI A6-os Quattro Avantokról?
Megbízhatóság, motor, stb.
Konkréten egy 1996-os évjáratú 140Le A6 Quattro Avanat-ról volna szó. 160e Km van benne, 6 sebességes kézi váltóval.
A mostani autóm egy 1999-es Golf III Variant 110Le 1.9 TDI 135e Km. Érdemes cserélni, vagy inkább csak befürödnék az Audival? A kocsival évente 30e-40e Km megyek általában padlógázon.
Ha valakinek van egy felesleges jobb első zárszerkezete akkor az jelezze mert érdekelne. 98-as Audi A6-os hoz kellene (Sajna egy bontóban sincs, csak elötti a6-os hoz van)
A 2.6 V6-ba bőven megfelel a Castrol GTX3 Protec. Ez 15W40, tök felesleges ennél jobbat belerakni. Nem egy forgós motor, akkor meg minek? Najó, ha nagyon pedáns vagy akkor nagyduzzogva 10W40 mehet bele, de vékonyabb? :-S
A kettő közül válaszd azt, amelyik szimpatikusabb. Nem jársz rosszul egyikkel sem. Nem muszály bele a szintetikus.
Én azért használom ezt, mert az eddigi összes autómban ez volt (illetve az elődje a sima GTX) - nem szélsőséges körülmények között jó választás. Persze nem arra tervezték hogy 5000rpm fölött mész csak vele :-))). Arra ott a Racing vagy a Sport.
Hozzám került végre a régi céges kocsim, rendberakattam rajta ami lógott. Mivel nem tudni pontosan mikor, milyen olaj ment bele (nem röhögni: a szine, meg a mennyisége ugyan nem gáz) bisztos ami bisztos cserés. Nekem az 5w "hígnak" tűnt, de hajrá... :)
Pontosan ezt ajánlották (Magnatec), de az eladó véleménye szerint az 5w ennyi km-hez már talán túl vékony. A 10w meg csak félszintetikus, de sztem normális (nem szélsőséges) használathoz ebbe az öreg kocsiba talán a szintetikus olaj nem is annyira fontos.
Ahogy a mellékelt kép szövegén is olvasható: 50%-kal nagyobb hőt visel el mint az eredeti, gyári kuplung. Nekem a 200-ason, ha nagyon nyomtam (nem csak induláskor) elcsúszott a kuplung. Nyomtam-nyomtam de nem ment.
A kevlárnál már rajtnál is: forgatom háromezerig, ráengedem és pörög a kerék. Kellő erővel a négykerékmeghajtásnál is. Ezt síma kuplungnál nehezen megy.
Az egyik Tököli gyorsuláson a régi kuplungommal csak egy rajtot bírt ki (úgyahogy), a másodiknál már csak beváltottam, és a fordulatszámmérő mindig kiakadt. Pörgött hétezret, csak nem ment. Felmelegedet és meghalt. Mikor kihűlt, már használhatóvá vált, persze csak normális autózásra.
lenne hozzátok egy kédésem, egy S6 4,2 avant automataba 95évj. milyen olaj kell az első difibe???aszonták hogy ATF hm???? ha tudtok valami jót ajánlani akkor kivele:-D
Feleslegessé vált egy kevlár kupluntárcsám. Nem használt, csak az én autómba nem lett jó, így még egyet kellett csináltatnom.
S2-be volt a tárcsa, teljesen jó és ez lett felkevlároztatva.
A tárcsa gyári száma: 034 141 032M (LUK)
A közepe vastag tengelyes, ezért nem lett jó a 200 quattro-ba.
Még egyet csináltattam, a benne lévő kupluntárcsát kevlároztattam,
hát az naggyonütősss.
3 hete használom, de nagyon tutti! Összehasonlíthatatlan a gyári kuplunggal (igaz az enyém elég szar volt). Fincsi vele rajtolni! Hasonló mint a szinter, csak ugyanolyan komfortos mint a gyári tárcsa.
Az ára 20.000.-
Hívjatok, ha érdekel valakit: 70/237-8280 Gyulai Tamás
91-97 közötti A100/A6-oshoz keresnék soros 2.5 TDI elektrohidraulikus motortartó bakot mindkét oldalra. Akinek van, kérem jelentkezzen a 30/589-2834-es számra, netet ugyanis nagyon ritkán tudok mostanában olvasni és szerdától pedig szabin leszek 2 hétre.
na igaz az enyém nem V8 (mármint a megnevezése),elősször is milyen motorral van 3,6 vagy 4,2???automata vagy manuál???Bár az enyém S6 de 4,2 és tudtommal ua a motor van benne régi hagyományosV8 4,2 elosztós.
"Azon kívül, hogy sokat fogyaszt, és sok benne az elektronika?! :D"
igaz egy dieselhez képest sokat fogyaszt:-D ha automata akkor tényleg sokat kajál de egy V8 tól mi mást lehet várni??18Lityi,én most mértem az enyémet és 15 liter jött ki úgy hogy Bp volt 400km a többi 250 az városon kívül.és nem tojással a pedál alatt.
"ha nem utólagosan van beszerelve az autódba" - ööööö, izé, mármint ha utólagosan van beszerelve, akkor kell megvenni a kábelt. Ha gyárilag rakták bele a fejegységet, az előkészítés megvan a cd tárhoz. Ehhhh, mostmá elmegyek alunni... ;-DDDDD
A V.A.G. Bt.-nél lehet kapni a fejegységedhez való Panasonic 6-os cd tárat. Originál új, fóliás 32k-ért. Ennyiért nagyon megéri szvsz, a használtakat is 20-25k körül számolják. Viszont ha jól tudom ebben nincs benne a kábel, uh ha nem utólagosan van beszerelve az autódba, azt is meg kell hozzá venni - és az húzós tétel lehet! Láttam már cd tár kábelt 15k-ért is. Be is szerelik neked ha kéred...
Sziasztok! Van valakinek közületek esetleg Audi V8 Quatroja? Vagy tudtok róla véleményt mondani nekem? Azon kívül, hogy sokat fogyaszt, és sok benne az elektronika?! :D Köszi
Nos kicsit jobban utána nézve, helyesbítek előző álláspontomon. Nem csak egyes Panasonic cd-váltókkal lehet összekapcsolni, hanem más gyártókéval is a megfelelő adapter használatával. Néhány cd-váltó amit be lehet kötni a Concert-edhez:
- Alpine CHM-S601, S611, S620, S630
- Sony CDX-T69
- Kenwood KDC C467, C667
- Panasonic CX-DP801, CX-DP803, DP810, DP880
- Panasonic CX-DP9060, DP9061
- Panasonic CX-DP600, DP601, DP610
- Alpine CHM-S620, CHM-S630
- Sanyo MAX3000, MAX5000
- Pioneer XM 903
Megadom egy ilyen oldal linkjét és rizsázz kedvedre:
A "beprogramozást" meg nem akartam elmisztifikálni, csak annyi hogy bekapcs. közben nyomni kell a MODE gombot. Ha felismeri a cd-váltót kiírja hogy CONNECT. Ennyi az egész. Csak ha valaki ezt nem tudja, csodálkozik hogy miért nem megy...
Szerinted hol tudnák ezt nekem tutira beszerelni, hogy működő képes legyen? Ahol tudják melyik cd tárat lehet beszerelni, milyen adapter kell hozzá és be tudják programozni a fejegységet!? Utóbbit gondolom computerrel lehet megtenni!?
eloszor is a 2.5 tdi motorok 1997-2001 ig ugyanazok (max a valoknal lehet kulombseg)!!! (mint ahogy az 1.9 tdi-k is)
Az 1.9 tdi 110 lovas (sajna csak 8 szelepes(97-2001 kozott), ezert nem tul nagy a teljesitmenye 235 NM 110 LE) viszont a fogyasztasa is barati, en A6 ossal jartam sokaig (98 as 1.9 tdi) es 1300 km-t siman elment egy tankal (autopalyan, Nemetben 180 koruli temponal) tehat figyelembe veve, hogy 70 L es a tank a fogy 5 folott van valamivel, orszaguton varosban ugy 8 korul elmegy. A gyorsulasi versenyeket felejtsd el ha ennel a tipusnal maradsz (bar nem is erre terveztek) :)))) de pl 200 as tempot nyugodtan lehet vele autozni, es ezt birja tartosan is, es radasul igen stabil az uton meg ilyenkor is, koszonet az eleg kemeny futomunek. Szoval azer megy (bar egy turbos benzineshez nem hasonlitanam) es baromi gazdasagos. Az A4 ugyanezzel a motorral szerelt valtozata kb 150 kg val konyebb auto, ugyhogy nem igen van elteres az adatokban (gyorsulas, fogyi..stb). Viszont a belso ter, helykinalat, esztetika (ez utobbi szubjektiv)..stb ben az A6 azert jobb!!!! Es meg annyit, hogy a nagyobb kategorias modellek (egy egy markan belul) mindig komolyabb alkatreszekkel vannak szerelve (persze emelet sokminden egyezik ugyan) de pl a futomuvek, kormanymuvek..stb nagyobb kategoriaban valamivel jobbak, illetve a fejlesztesnel erre torekszenek (ez az uj modelek alaparainal is latszik) persze ez nem mindig jon ossze tokeletesen :))))))))) de azert az alapkoncepcio EZ.
Valószinüleg ha ezt a logikát követjük,akkor a b3 nagyobb mint a b4.Nekem 3évig volt B3:B4 ben csak ültem párszor.Most b5(A4)-em van.A B3-hoz képest nem vettem észre akkora méretváltozást.Lehet,volt pár milli vagy centi de nem észrevehetö.Egyébként az igaz,hogy teljesen szubjektiv a forma.Pl.nekem az 2001-es audi hátulja ugy csunya ahogy van.Az elötte és utána lévö az szebb. Csak azért irtam,hogy legyen egy másik vélemény is.
Szia, nekem sima 1.8-as A3-om van, 2001-es evjarat. Par honapja hasznalom csak, de elotte is a csaladban volt, igy ismerem az eloeletet. Ugy emlekszem semmi komolyabb muszaki hibaja nem volt. En foleg varosban hasznalom, 9.8-as fogyasztassal, de rovid tavokat jarok vele. Ha nagyon ovatosan megyek akkor is ennyi, ha rendesen tekerem akkor is. Persze valoszinuleg nem lenne nehez meg feljebb tornaszni. Ez a motor viszi tisztesegesen a vasat, de nem aszfaltszaggato.
A lényegesebb méretek, teljesítmények, gyári fogyasztási átlagok, egyebek.
A 110 ló az A4-hez a többségnek elég, az A6-hoz már szerintem inkább kéne felfelé buherálni.
Az A4 is tud majd mindent (ha jót választasz), csak kisebb.
Így kisebb a fenttartási költsége is (fogyasztása, Cascója)
Nekem spec az 1995-2001 A4 nem tetszik. Túl gömbölyű, túl japános, optikailag is kisebb mint amekkora valójában. A 80-asnak a szerves folytatása a 2001-től gyártott A4, az előző szerintem kitérő.
Ha ez nem zavar, és bele is férsz, akkor kapsz egy 110 lovas 1.9 TDI-t, megbízható motorral (sokkal megbízhatóbb, mint a V6 TDI), kis fogyasztással.
Ha A6-ot akarsz, akkor nehezebb a dolgod lesz a választáskor
Én tulságosan is soknak találom a 12,6 lityis fogyasztász egy 150pacis A3-tól!
Az én 1.8T csippelt (200+Le) leonom, ami sulyban szerintem nem sokban különbözik, fogyasztott csak városban 12.5 l-ert és nem tojással a gázpedál alatt (egy szezon-egy első garnitura gumi). Ez kb. 4 éven keresztül.
Nem sietősen simán 10,5-11 l körül lehetett volna.
Pont az a jó ezeknél a motoroknál, hogyha nem tolják neki a fogyi sem sok.
Nem tudom, hogy sikerült ennyit megetetni vele (ha nem 4x4)?
Az A4-ben is ugyanazokat a motorokat találod légy nyugodt:-)
1.9 TDI: Vezettem már ilyen gépet, egy Borát ami 130-as volt, az ment mint a mérgezett egér.
Haveromék 110-es sima TDI kombi Passatja is meglepően fürge, pedig már 225000km-en túlvan a gép.
Az A4 meg ugye könyebb is ennél, biztos nem mehet rosszul.
Ha A4-et veszel 1.9TDI-vel(110 ló gyárilag), akkor egy sima chippel 140 lovad lesz kb és ha nem vagy pszichopata by Krézidiesel akkor semmi hátrányát nem fogod látni a chipnek.
Tiptronyik váltórol se túl jó itt a népek véleménye, bár ha kifogsz egy keveset futott gépet, ami nem importból származik és nincs benne 250k kilométer minimum, akkor egy ideig nem lesz gond a tronyikos váltóval sem.
Én a helyedben nem vennék A6-t, csomó hiteled lesz rajta, és egy 2,5+ tiptronikra a gatyád is rámegy ha éppen nem volt szerencséd és valami sokszázezret futott példányt adnak el neked 150-re visszatekert órával.
Köszönöm szépen a sok segítő hozzászólást a kb. egy hete feltett kérdésemre, melyben a 2.5-ös diesel A6-osok iránt érdeklődtem tőletek! Sajna kicsit elhavazódtam munkával, nem tudtam előbb jönni ide a fórumra. :(
Eléggé úgy fest az itt elhangzott válaszok alapján, hogy a 150 lóerős, 2.5-ös diesel hatos nem igazán jó választás. Viszont nagyobb v. kisebb lóerővel mondjuk úgy, ritka, mint a fehér holló :( Legalábbis 98..99 tájékán gyártottak közül.
Így úgy tűnik, tekintettel arra, hogy nagyon maximum 3,6M értékben venném, hitelre (inkább 3 körül), hogy vagy 1.8T benzines A6, esetleg A4-es 1.9 v. 2.5 diesel motorral jöhetne még számításba.
- A4-es, 2.5-ös, diesel változatban szintén 150 lóerőseket találtam, kérdezném, hogy "kell-e aggódni" emiatt a motor miatt, lehet-e az, hogy ez ugyanaz a motor, mint amitől óva intettetek a hatosok esetén? Vagy csak véletlen egybeesés (2.5 disesel, 150LE)?
- 1.9-es diesel motorral nagyon lomha (lehet) a négyes, mit gondoltok? Javarészt mondjuk 1.9-es dieseleket találtam a négyesek között, 2.5-öst csak nagyon elvétve. Gondolhatnám ebből azt, hogy minden ok, de álmomban sem gondoltam arra a múltkori kérdésemkor, hogy a hatosok közül a 150 lovas motorokkal ennyi gond lenne, mint írtátok, holott minden 10...15.-iket láttam csak 180 lovasnak a 2.5-ösök közül, a többi 150..151LE volt mind.
- Fogyasztásilag hogyan nézhetnek ki ezek kb. (A4 1.9 és 2.5 diesel)?
- Tudom, szubjektív, de nagyon "fapadosnak" tartjátok a négyest a hatoshoz képest? Van valami "kézzel fogható" különbség, vagy egészen egyszerűen a hatos jobb, szebb, kényelmesebb, mint a négyes?
- Jól látom azt, mintha kisebb lenne méretben a négyes a hatostól? Sajna számszerűen nem láttam sehol összevetve őket, jó lenne valami prosi... :(
- Szívem szerint automata (lehetőleg Tiptronic) váltóval vennék, erről mi a véleményetek? Sima automata váltóval nagyon melléfognék? Előre láthatóan fővárosban, dugóban araszolgatás és autóút/autópálya egyaránt lenne, annyira nem is szívesen bírkóznék azzal a bottal a két első ülés között, ha nem muszáj :)
- Nem tudtok valami olyan internetes helyet, ahol elérhetőek régebbi katalógusok az Audikról? Sajna nagyon sokat keresgélve is csak a legutolsó modellek katalógusait találtam meg a gyártó weboldalán PDF fájlban.
- Hol lehetne megtaláln azt az infót, hogy mely modellnél melyik évben volt modellváltás? Írtatok itt a múltkor is C4-ről, C5-ről, ahhoz elég sokat, hogy nagyon úgy érezzem, ez jelöli adott modellen belül konkrétan a típust, jól gondolom? :) Erre tudtok valami linket adni?
Nagyon ne haragudjatok a rengeteg bugyuta kérdéseimért, de nem nagyon tudok máshonnan segítséget kérni ezen topikon és rajtatok kívül :( Jelezzétek majd időben légyszi, ha idegeitekre megyek már :)
Már majdnem fél éve olvasom a fórumot és tetszik.Mostanra ért meg bennem az a gondolat, hogy a családi autót- '98 A4- egy picit feltuningoljam.Ne gondoljatok nagy dolgokra, csak egy gyári navigációs rendszerre gondoltam (navi plus).Ehhez létezik Mo-i térkép és ehhez hozzá lehet jutni emberi áron?
GT4 "kepet nem tudok kuldeni" hal istennek nem vagyok egyedul :))) ma aszittem....a kep felrakas nekem sem megy (pedig ezzel meg sehol nem volt gondom!!!) mar irtam az index moderatoranak, de erdemi valaszt nem adott, csak azt mondta el amit magamtol is tudtam. A felrakando kep merete max 512 kb, lehet formatuma jpg, bmp esetleg gif. Nekem egyebirant minden ok, felrakom beszurom...stb, csak epp nem jelenik meg a hozzaszolasom (keppel) a forumon, esetleg hasonlo cipoben jarsz????
az 1.8 T bol tobb fajta letezik eloszor is van a 150 Le (1996 tol) vegsebesseg 217, 0-100 ra 8.2 masodperc. fogyasztas varos 10.6, orszagut 6.1 (gyari adatok). A masodik a 180 Le (1998-tol) vegseb; 228, gyorsul; 7.6, varosi fogyi 10.6 orcagut 6.2 (gyari adat). Mindket tipusbol letezik Quatro melyek adatai kb ugyanez (max 5-6 % al magasabb fogyi). ha esetleg konkretizalsz, es van meg kerdes akko johet.
- ha Concert I-ed van (magnós fejegység) a gyári 6-os cd-váltó (Matsushita) mellett néhány Panasonic cd-váltóval is csatlakoztatható a megfelelő adapterrel. Ezután még meg kell tanítani a fejegységet, hogy van hozzá cd-váltó, magától nem ismeri fel / nem vezérli. Ha gyári a fejegységed (nem utólagosan beszerelt), a cd-váltó kábelezése gyárilag már benne van - elvileg.
- ha Concert II-d van (cd-s fejegység) a gyári cd-váltón kívűl sajna nem találtam információt mi csatlakoztatható még hozzá. De gondolom némely Panasonic modellt szintén képes vezérelni.
Mostanában szeretnék venni egy a3-s Audit. Az 1.8 20v, vagy 1.8T, vagy 1.9 tdi jöhet számításba. Az lenne a kérdésem, hogy vannak-e vkinek ezen motorokkal tapasztalatai. Pl. mennyit esznek? Mennyire megbízhatóak. Főleg az érdekelne, hogy az 1.8T mennyit ehet. De minden hozzászólást szívesen fogadok. Előre is köszi!
na 1.tallózás ha sajátgépeden van majd mellete találsz olyat hogy feltölt,vársz és mikor betöltötte akkor a kép mellett/alatta lesz olyan hogy beszúr na arra katt de csak egyszer és beszúrja neked:-D
Az normális, ha elég komoly különbség van menetteljesítményben hideg és meleg motor között? Ez alatt azt értem, ha még hideg a vas (mentem vele monnyuk 2km-et), akkor meg vagyok elégedve a húzóerővel, és egész jól húz nyomatékból is már (tehát 1000-1200Ford/perctől). Amikor viszont mostanában melegek voltak (próbáltam klímával is meg anélkül is), ahogy beállt 90fokra a hőméreő, elkezdett elég szarul húzni, alul is felül is, a turbót is alig lehet észrevenni néha.
Ez valami hűtési probléma lehet? Vagy ez így normális?
Sikerült összeapplikálnom a VAG-COM-ot és a 95' A6 2.5 TDI-met. 2x2-es csatis. KIRÁLY!
Ha valaki használta már a VAG-COM TDI gárf modulját az legyen kedves válaszolni... Mennyire megbízható ez a dolog? Nekem sajnos lenne mit állítanom a TDI Gráf szerint.
A leírásban azt olvasom, hogy az szívattyún kell állítanom (alapjáraton a megfeleő szerszámmal), mivel a fordítás néhány helyen nem egyértelmű ezért arra tippeltem, hogy ez az adagoló fedél, amit 4 csavar fog le és mindenki óvva int attól, hogy ehhez hozzányúljak.
Mit jelent az, hogy a nyomócsöveket feszítésmentesíteni kell? Ha az adagoló fedelet piszkálom, a hengerekhez (porlaszócsúcsokra) menő fémcsövekhez nem nyúl az ember hozzá, tehát nincs benne feszültség...
MÁS
Most, hogy sikerült az In 1-et lenulláznom, a műszerfal vezérlő egység 5,6,7,8-as csatornájában, előjött az In 0 felirat. No ez mi? Ilyet még nem láttam.
Ne idegelj... Ez hiányzik nekünk... És legalább 1.8T?
Annyira homályos és világos is a kép, hogy Photosop-nak látszik... A HVTM-en vannak hasonló (sőt...) kaliberű Photoshop-os rendőrautók - ha valakit érdekel: (http://hvtm.totalcar.hu/index.php3?ID=0015&cID=6)
Lenne itt egy pár cuccom eladó. S6 95-ös 4.2 motorról:két katalizátor, fékrásegítő "tök" (jó!), tempomat összes cucca a kormánykapcsoló kivételével, immódoboz két kapszulával. (az autó tulajdonomban van), kardántengely.
Keresek AUDI A4-hez ('95), az első lökhárító alá, kopó csíkot. Nem tudom pontosan a nevét, de a lényege, hogy ne a lökös akadjon fent a járdán, stb... Ha valaki tud ilyet vagy egy jó helyet Pesten, ahol lehet kapni, legyen kedves küldjön egy mailt a GT4@chello.hu címre! Köszi mindenkinek!
Hát többféle megoldás is van, de sose használtam még egyiket sem.
Vagy laptop+progi+interface+kábel, vagy valami tool (kis kütyü, ami pici kijelzőn kinyomja a hibakódokat) kell. A laptopos megoldás jobb, a VAG-COM progi sokkal több infot ad.
errol a "computeres" temarol okitsatok man ki engem is, hogy van ez VAG COM, OBD II ...stb, ha jol ertem a verdak komputerehez fertek hozza (hibakod olvasas...stb) mi kell ehhez, foldi halando hozzajuthat, hol...menyiert....esetleg egy normal laptop+interface+softvare es mukodik a dolog? es ezekhez hol lehet hozzajutni????? Megkoszonnem ha engem is kiemelnetek a "tudatlansag sotetjebol" ALC, 20 volt. vagy valakiiii. Koszi elore issss !!!!!!
koszi a szamod, majd csorizlek, csak sajna en meg juli 1ig Belgiumban leszek, uhogy ha esetleg leirnad (aszem ez mast is erdekel) vagy mailbe elkuldened pkrisztof@yahoo.com de ha ez gondot okoz, akkor mindenkepp hivni foglak juli 1 utan (es elore is koszonom)!!!!!!!!!!!!!!!
Külföldön jobban fogynak az avantok, Passatból is a kombi a kedveltebb, általában sok a céges autó ezekből. Aztán gondolom jó részük import példány az itthoniaknak.
hát én is így vagyok vele ha valami nemjó akkor amint lehet csere.Van még valami a kocsival de nemtom mi valami jó hozzáértő embör kéne aki ránézne meghalgatná és mondana valami okosat:-D
valami V8 imádó embert nemismertek???aki keni, vágja,imádja a V8 at:-D
Igy van ahogy írtad, hidegen lassan pörög de a szemnek ez viszonylag azért gyorsnak tűnik. Melegen ugye gyorsabban nyomja! Hidegen kézzel viszonylag könnyen tekerhető! Pl: mióta az enyém ki lett cserélve, ha hajtom és utána vissza esik a fordulat akkor egy kicsit lehet hallani a ventillátor hangját, hogy jobban dolgozik! Mondjuk az én fülem nem egyszerű! Ha már vmi pici hangja van vminek akkor az már idegesít aztán csere.
Majd megkereslek, mert nekem ugyanez a motrom van, csak A4-be ! Azon is kellene egy kicsit alkotni, ha lehet. "Csak az adagoló...." És a sor 5 porlasztócsúcsok azok mik ? Sufnituning, mi ? :cDD
Köszönöm, de az adagolón és egy két tanácson kivül nem csináltam rajta egyebet.
Az optika inkább az egyedi, ami rengeteg melójában volt a "Kisgyereknek" és csóri vétlenül összetörte egy balesetben. Szerencséjére "csak" a válla ment szét... Az autó TK.
A haldex hajtásról egyszer itt kaptam infót Tőletek. Hogyan találom meg, vagy tudtok ajánlani oldalt ahol ezt részletesebben is tanulmányozhatom? Előre is köszi !
Ez általában így van. De ha dolog van, legalább el tudsz menni a brébe... És ha a bünti papíron nincs fénykép szám (már nagyon ritka az ilyen), nem nagyon tudnak veled mit kezdeni.
- De a maga autójára raktunk bilincset!
- Igen? Én nem láttam... ;-))))
Ha nincs fénykép, általában ki tudsz bújni a bünti elől. Csak sokat kell levelezgetni...
Érdemileg 2: a legegyszerűbb, ha találsz egy olyan büntető bácsit, aki 5 ropiért kicsit elfordul és te meg elviszed az egyik kerékbilincsét. Tuti hogy 3 közül az egyik belemegy...
Amúgy lehet hogy a 12919-es hsz-om "elég kártya", de ismerős már 3 kerékbilincs boldog tulajdonosa íly módon.
Hülye kérdésre hülye válasz... Mégis mit vártál? Te láttál már olyan embert aki megáll, kiszáll a verdából és FELTESZ MAGÁNAK EGY KERÉKBILINCSET? De legalább tuti nem sietsz soha sehova ha van időd elkamatyolni a fel-le szereléssel... :-DDDDD
mindenesetre komolyan kell egy kerékbilincs....pl nyáron siófokon hajnalig buli, addig elviszik a kocsit a gecibe, lopnak ott rendesen...
csak nem tudom honnan szerezzek..
egyébként nem tudom milyen a 80-as audi felszereltsége, de a 90-es anno igen luxuriózus kivitelű volt (elekt. ablakemelő elöl-hátul,centrálzár, vajszínű igen jó minőségű textil belső, szervo)
kép lesz, mert már gizda felnik is vannak rajta:) hétvégére ígérem:)
2 literes benzines az öreg, gyönyörű szürke
ja, gáz a kerékbilincs, de éjszakára nem sajnálnám az időt hogy felrakjam, csak fingom nincs honnan szerezzek. talán a kupperék köcsög parkolótársaságát kellene megkérdezni. köszi a tippet, holnap elviszem vhová..
üdv
ja, volt kereskedő aki nem vágta mi a 90, egy szerelő pedig " Audi A 80"-asnak nevezte, ami egy érdekes hibrid lenne:D
Leírtam lentebb hogy miért ilyen, azt ne tőlem kérdezd, hogy fater miért így oldotta meg:-)
De ezt az autót nem hinném, hogy nagyon lesnék napokig lopás előtt, nem az a kategória már. Hameg látják, hogy matatok a motortérben, akkor gondolom egy 500 k érő autóért nem fognak ekkora kockázatot vállalni.
Hehe azért ez elég cink lenne, ha az Audi fórumán nem vágnánk, hogy miaza 90:-)))
Ez egy sima áramtalanító, de a villamosságis úgyis mond Neked majd alternatívákat, ez nekem a motortérben van, fater rakta be régebben, védett helyen állt a kocsival 90% ban, ha meg néha aktiválta az nem volt gáz, de most, hogy mindennapos az, hogy otthagyom a kocsit valahol, így már kényelmetlen úgyhogy át lessz alakítva.
Miylen moci van a vasban? Kép is jöhet ha van:-)
Ja kerékbilincs nem gáz egy kicsit? Nem értek hozzá, de nem tart azt sokáig feltenni?
Lámpaügyben nézelődöm még. azért öröm, hogy itthon is lehet kapni. Németországban van néha brutál olcsón bontott alkatrész (pl. ilyen vörös index 2-3e huf) még a neten is találni.
Egy jó karosszériás azért nem lenne rossz, még keresgélek - majd megosztom.
A Webasto műhely ez az, ugye:
Webasto-Hungária Kft. Szt. László út 73. H-1135 Budapest Tel:+36 1 3502338 Fax:+36 1 3502339 Email: info@webasto.hu
nem az utastérben van Nem mondod komolyan... :-O Pont az lenne benne a lényeg, hogy ne lehessen kifigyelni, mikor kapcsolod, vagy nyomod meg a rejtett kapcsolót...
A 12890-es hsz-omban leírt autóvillamosságis beköt neked pl. egy olcsó riasztót meg még amit kérsz (gondolok itt olyanra, hogy csak akkor röffen be a verda, ha nyomod a féket+rejtett gomb+gyújtás). 20-25k-ba sztem megáll, annyit megér sztem...
Szevasztok!Szeretném a tanácsotokat kérni. Van egy 1987-es Audi 80-asom, amiben semmi lopásvédelem nincs. Nem tud valaki valami ügyes mesterembert Bp-en, aki viszonylag olcsóért beledobna valami ügyes indításgátló trükköt.
Láma kerdes: az alufelni polirozasa valojaban mit takar? Hasonlo modon a fenyezes polirozasahoz, felcsiszolja a felso reteget es eltunteti a hibakat vagy itt arrol van szo, hogy az eredetileg pl matt fenyezesu alufelni csillogo fenyes feluletu lesz?
Hamar szoba kerult: festes poliroztatasanal mire figyeljek, mar persze azonkivul, hogy tiszteseges helyre vigyem az autot...
2. IV.ker. Megyeri út környékén van egy hivatalos Webasto műhely, én a légkondit szervizeltetem velük, elég korrektek. Ha érdekel, megnézem a pontos címet.
3. Nekem Audi 80 (B3) -as autóm van. Most vettem rá Hella első indexet. Búra+foglalat+izzó= 3200 Ft. A hátsó teli pirosra 8000 Ft/db árat kaptam, azon még én is gondolkodom. Raktárról kiszolgáltak a Nagy Lajos - Erzsébet királyné sarkán levő Audi-VW boltból.
nincs valakinek fölösleges fa betét???nemkell komplett az egész beltérbe csak a anyós oldali AIRBAGos felirattal rendelkező rész mega söfőr oldalon a kapcsolóknál is van egy kis db.a többi része mán megvan.
ha valaki tudna azt megvásárolnám de ne csillagárban:-D
amúgy nem utólagos a xenon .volt is benne csak az izzók széjel mentek benne és azok lettek cserélve de valami barom állat úgy széjelbuherálta a bekötését hogy az valami agyrém,nincs meg a csatija és csak lógnak a kábelek össze vissza:-D
Keresd Sanyit. Illetve ő fogja felvenni, foglalkoznak utólagos Xenon beszereléssel. Hívd fel, egyeztessetek időpontot mert eléggé tele szoktak lenni melóval. Nagyon tudom ajánlani, jó villamosságis.
én úgy tudom hogy ha hideg a motor akkor is pörög de csak lassan és amikor melegszik akkor húz be és gyorsabban pörög.Nekem viszont hidegen ,melegen egyformán forog szinte a ford.számmal megegyezik.Ha hideg akkor a ventilátort allig lehet megmozdítani kézzel ,ha tekerem akkor is csak nagy nehezen.ahogy növekszik a fordulat úgy forog a ventilátor is.meg hidegen elvileg kézzel simán meglehet forgatni vagy nem???.gondolom én ez nem jó így de ha tévedek akkor javítsatok ki.
ha lehet akkor kérném majd a telszámot az úrnak aki megtudja nekem csinálni a viszkót:-D
email: firebird820aj(kukac)hotmail.com
köszi szépen
Más: van nekem a kocsiba xenon a lámpa jó(köszi CASH) ,de valahogy a bekötése nemigazán,beköttük ahogy azt egy ismerős mondta .beraktuk az egyiket világít(örültem)akkor jöjjön a másik is. beraktuk majd csak az világított(itt már nemörültem) na mind1,aztán este elkezdett villogni majd hajnali 5kor már világított folyamatosan és pedig levolt kapcsolva minden:-( tudtok itt pesten valahol valakit aki megtudná ezt nézni???
Hétvégén, bár rövid időre vezettem egy új A8 4.0 Q TDI-t. Nem nagyon hajtottam meg, de remegő lábakkal száltam ki belőle. Nagyon nagyon nagyon nagyon durva a kocsi. Állítólag több mint 600 NM nyomatékot ad le. Itt tényleg belelapultam az üllésbe. A felszereltség kb NASA szintű volt. TV, DVD, NAVI, szóval minden.
Ahhhh. Nem hiába az AUDI a TOP 1. ... hol van ehhez az én C4 A6-om.....: )
MÁS:
Szerintetek mik a következményei annak, ha egy 6 sebességes váltóból hiányzik 1 liter olaj...
Van valami műszer a kocsiban ami megmondja, hogy a váltóból elfolyt az olaj?
A motorban van ilyen?
Vagy csak szemrevételezéssel lehet megállapítani...
A műszaki részeket a többiek már kifejtették, sajnos a 150 LE 2.5 V6 TDI-ről eléggé egybecseng minden információ: nem lenne ugyan rossz, de megbízhatatlan...
Én is autóvásárlás előtt állok (valamennyivel...), így hadd osszam meg a véleményemet:
Szerintem jól gondolt át, ha 600-800 önrésszel akarsz egy olyan 3,5 Mft-os kocsit venni, ami bármikor többszázezres javíttatásokkal tréfálhat meg Téged, miközben a Casco már valósszínűleg sok lenne, ráadásul a legkeresettebb tolvajkedvenc az illető...
Én alapvetően C4-et keresek (Kp-ért 2 - 2,2 ig (vagy amenniyért van...)), de elgondolkodtam rajta, hogy kissé fel kéne emelni a tétet egy C5-re egész egyszerűen azért, mert minősíthetetlen a magyarországi C4 piac :-(((
C5-ből viszont van 3 körül több jó állapotú, ellenőrizhetően "keveset" (150e) futott, és töretlen.
És akkor az lesz, hogy
- kiadok 800-1000 Ft-ot,
- megnő a várható fenttartási költség a hibák miatt
Azért mert meg szeretnél tudni valamit nem kell ekkora betűkkel írni!!!!!!!!!!!!
Elvileg '97-ig az A4-eket Delta CC magnós-rádióval szerelték, márkája Blaupunkt (4D0 035 192). 6-os CD tárat opciósan lehetett hozzá venni, márkája Alpine (4D0 035 111). Kizárólag ezzel a cd tárral működik együtt a fejegység (még más Alpine modellel sem) vagy csak mókolások árán lehet izgalomba hozni - magyarán kérdéses a végkifejlet ;-DDDDD
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy az 1995-ös Audi A4-be, melyik gyártó szállította be a magnókat/cd-ket? CD tárat szeretnék, azért kérdezem! Ha valki tud segíteni, küldjön egy e-mailt a krisz77@chello.hu -ra! Köszi mindenkinek!
Tudja valaki, hogy az A8 (98-as) fedelzeti komputerenek nyelvet at lehet-e allitani nemetrol, pl angolra (negyisten magyarra)?? Vagy mi kell hozza, esetleg szervizben kivitelezheto??? Van valakinek esetleg eziranyu tapasztalata? Segitsegeteket elore is koszonom.
Ez a tipus amit Te nezegetsz (98-99 es evjaratban) C5 2.5 TDI 150 LE (orszaguti fogyasztas 6-7L, varosban 10L), ezt 97-2001 ig gyartottak, azutan jott a 180 LE valtozat (ami meroben mas, de ezt nem reszletezem, mert az emlitett ar szempontjabol ez nem relevans).
Szoval a 150 Le TDI nem nagyon jo szivvel tudom ajanlani (eggyetertek cashel).
Egyreszt voltak gyikjai, masreszt nem meggyozo a motor, nekem hangos es "gyengenek" tunt (igaz abban az idoben mikor en ilyennel jartam, privatba egy 180 Le, benzines Volvom volt (ahhoz kepest.......mind1). Ugyhgy ha mindenkepp Audi es A6, es ez az ar kategoria akkor vagy probald ki a 1.8T (benzines)ezt is 97-2001 kozotti modell, ami ugyancsak 150 Le es kicsit furgebb is, es sokkal halkabb :) es gazdasagossagban (orszgut 7L, varosban 10L) sem sokkal rosszabb a dizelnel (a 2.5 nel) vagy a 2.4 benzinest ez 165 Le 30 szelepes (6henger)szinten 97 es 2001 kozotti modell, mondanom sem kell, hogy jobban megy, picit tobbet fogyaszt (nem veszes, orszagut 8liter, varosban 12-13l) de szerintem sokkal jobb. Masreszt egy benzinest talan kevesebb kmel tudsz megvenni, mint egy hasonlo koru dizelt (dizel kocsit ugyanis alltalaban azok vesznek, plane ujjonan, akik sokat mennek). Ha meg nem vettel kocsit, akkor jol nezd meg, hogy kitol es mit veszel, ez a legfontosabb !!! Es a km ora allasa, ne tevesszen meg, ha a kormany le van kopva, ulesek ki vannak ulve....stb, akkor abban bizony 200 ezer folotti a km, es nem 140 ezer, mert ezeknel az evjaratoknal alltalaban az a "normalis" es annyira szoktak visszatekerni az orat. Az audi Jo auto, de mint minden kocsi, igenyli a torodest, tehat tenyleg az a fontos, hogy a kocsi kinezetre is egyben legyen (kivul-belul) es akkor jo eselyed van, hogy a szokasos kisebb karbantartasokon kivul ne kelljen sulyos tobb szazezreket majd rakoltened. A futomu azert gyakorta problema (nem csak az Audinal) hala magyar utak... De kulonosebb "veszes" dolgok ott sincsenek. Azert egy ilyen evjaratu autonal, nem kell meglepodni, ha a vasarlast koveto par honapon belul, 150-200 ezret meg ra kell kolteni, ugyhogy ezt azert kalkulald be.
Ezert az arert, viszont uj autoba "fapadost" kapsz csak, es az ertekvesztes ott megnagyobb (igaz a hitel kondiciok valamivel jobbak) bar nem tudom te milyen hitelbol szandekozol vasarolni :) ez kulon temat erdemelne :))))). Mindenesetre, mivel az A6 bol most jott ki az uj modell ezert egy par evig attol nem kell tartani, hogy jelentosen esne az ara (csak amenyire ez normalis, annyira fog) bar januartol valoszinu valltozik a reg.ado, tehat ez lehet, hogy valamelyest mersekli majd az auto arakat (de ez minden autonal igaz lessz), ha igaz lessz :))))))).
"Ha jól emléxem a véleményekre ebből a topicból,akkor a 2.5 tdi-ikből csak a 180 lovas a jó(és figyelni kell a forgalmira,mert sok a chippes 140lovas).A 140-esre rámegy inged gatyád,törlesztőrészleted. :D Ez a 151 lovas egész határeset.Talán ez a 140es és a 180as között volt egy rövid ideig elérhető..."
A helyedben kérném, hogy töröljék ezt a hsz-t, mert az Audis-társadalom kvalifikálatlan képviselőit teljes mértékben félrevezeted:
C5-ös A6-ból nem volt 140lovas, csak 150, 163 (155) és 180.
A 150-es a problémás eset, nem ajánlom senkinek. (AFB a tipik. motorkód...)
A 163 és a 180 lovas egyedek főleg 2001 után már jobbak, megbízhatóbbak.
151 lovas sincs.
A 140 és 180 lovas között nem a 151 lovas volt ahogy Te írtad, hanem vagy 10 évnyi innováció ;-))))))))))))))))))
A 140-es egyébként 5hengeres volt, kiváló igásló amivel -ha sikerül egy gondozottat kifognod- nem lesz gondod.
Cashmoney kocsija ezüst színű, 2002-es forgalomba helyezésű és ezüstmetál faceliftes. A linkelt képen látható jármű sötétkék, 2001 előtti modell úgyhogy nem sok minden stimmel.... Kicsit hiányos az emlékezeted :)))))) Egyébként még megvan a vas, nem hirdettem túl offenzíven, hisz' jó szolgálatot tesz a háznál :)))
Akkor elnézést kérek.Csak eltévedtem. :) Csak a képek hasonlítottak,de ha előkotrod azokat, biztos verem majd a fejem a falba,hogy télleg mien hüje vagyok! :D
_Mono_ Szóval rám nem hallgatni,okos embereket meghallgatni!!! :DDDDDD
Ha jól tudom,akkor ez a cashmoney által "reklámozott" A6os.Nem gondoltam,hogy megvan még.Olvass vissza jó sokat,aztán megleled! :) Valahol tél végére emléxem,hogy betette ide,de nemtudom pontosan.Sajnos nem tudtam neked megkeresni, ugyanis a fránya indexhez nem értek,vagy nem szeret! :P
Majd jönnek a többiek és jól megmondják! :D
Ha jól emléxem a véleményekre ebből a topicból,akkor a 2.5 tdi-ikből csak a 180 lovas a jó(és figyelni kell a forgalmira,mert sok a chippes 140lovas).A 140-esre rámegy inged gatyád,törlesztőrészleted. :D Ez a 151 lovas egész határeset.Talán ez a 140es és a 180as között volt egy rövid ideig elérhető...
De remélem jönnek majd mások is,akik legalább tapasztalatból beszélnek! Sok sikert a vételhez!
Már bocs,nem akarok veled vitatkozni,de sok fajta diagnosztikai műszer létezik.Beszéljünk most csak egy számítógépes diagnosztikáról amit legtöbben ismernek,ez a VAG-COM.Mivel ezekbe a motorokba főtengely jeladótól kezdve a tűlöket jeladóig minden megtalálható,ami nagyon pontos adatokat biztosit,nem beszélve róla hogy az előbefecskendezési szög függ a tüzelőanyag hőmérsékletétől,nem tudom miért nem pontos adat ez számodra.A diagnosztikai programmal pontosan látom a FHP előtti és FHP utáni töltést.Továbbá látom az utolsó indítási befecskendezet mennyiségtől kezdve mindent.Én csinálhatnám órával is,de nekem a diagnosztika még nem hibázott.Nem akarok itt dicsekedni,de szakmám miatt rendszeresen csinálok ilyet,de még olyan probléma nem volt amit így bealítottam hogy ennek hibájából nehezen indult az autó különböző környezeti hőmérsékletek között.Az meg más dolog hogy van műhely ahol van diagnosztika.Azt tudni kell használni is.
Nemrégiben akadtam rá erre a topikra, nagyon örülök, hogy van ilyen az Index fórumon. Lenne néhány kérdésem hozzátok, nagyon megköszönném, ha szánnátok rám kis időt és segítenétek nekem.
Szóval az a helyzet, hogy egy-két hónappal állok autóvásárlás előtt, nagyon tetszenek az Audik, de nagyon nem ismerem őket. Saját autóm még sosem volt, ez lenne az első. Német autókról eddig sok rosszat nem hallottam, így első körben sokat filóztam az 1998...2000 között gyártott A4-eseken, de az igazat megvallva jobban szeretnék egy A6-ost. Árban olyan 3,5M...3,6M Ft-ig nézelődöm, ebbe a költségbe beleférne néhány hatos is, amit 98 év végén, 99 év elején gyártottak. Tanácsotokat, véleményeteket szeretném kérni erről, mit gondoltok? A hatosok, ebből a gyártási időszakból átlagban talán picit drágábbak, ámde kezdő szemmel nézve semmi negatívumot nem találok az olcsóbbakban. Elképzelhető az, hogy ebben az időben volt valami típusváltás és az előző széria végéről lenne az olcsóbb, míg a drágább az újabb elejéről? Lehetőleg 2,5-ös dieselt szeretnék, Avantot, tiptronic váltóval (ez utóbbi nem feltétlen szempont, de jó lenne). Ami még megítélési szempont lehet számotokra, hogy hitelre venném, 6...800e Ft körülbelüli önrészre gondoltam, Casco érzéseim szerint nem igazán férne bele :(
Sok ismerősöm lebeszélne róla, mondják, hogy ennyiért már új autót is vehetek, de valahogy mégis errefelé húzna a szívem. Mondják még, hogy fogyasztásban is eléggé sok lehet, erről tudtok valamit mondani? Mire érdemes odafigyelni nézelődés során, vásárlás előtt? Voltak/vannak-e valami típushibái esetleg, vagy valami kényes, gyenge pontja, ami döntő lehet? Automata/tiptronic váltókról hallottam - és el is tudom képzelni - hogy eléggé bonyolult szerkezetek a manuális váltóhoz képest, szokott/lehet-e ezzel gond
(lenni)? Mennyire szervizigényesek? - gondolom nagyon sok múlik az előéletétől, használatától, de úgy mégis...
Ne haragudjatok, hogy ilyen idióta kérdéseket teszek fel nektek, de sajna sem az autóvásárlás terén, sem az Audik terén nincs sok ismerettségem, így tényleg sok a homályos folt számomra, elég sok pénzről lenne szó, mindenképpen alaposan szeretnék tájékozódni vásárlás előtt. Bennem van még az a "félsz" is, hogy
végtére is egy 6-7 éves autóról lenne szó, ami a hitel lejáratakor 11-12 éves lesz, ilyen szemmel (is) nézve érdekelne a véleményetek, érdemes-e? Ne kíméljetek, bármit gondoltok erről, kíváncsi lennék a véleményetekre minden tekintetben. Egyelőre részemről ez egy elképzelés, mondjuk úgy, hogy egy álom, segítségetekkel szeretném eldönteni, hogy lehet-e belőle valóság, vagy ez egy rossz álom. :)
A hasznaltauto.hu oldalt nézegetem leginkább, onnan összefoglalva "mutatnék" egyet, mégis mire gondoltam:
Egy jó barátom ma este hívott fel, hogy nagybátyjától egy hete lopták el 98-as 2.5TDi full-os méregzöld A6-osát az Árpádhíd-nál. Fél órát rakta le a kocsit......
1. Tudtok olyan karosszériást, akit jó szívvel tudnátok ajánlani? Egyelőre megszakértésről + kis munkáról lenne szó - van egy kevésbé szépen sikerült javítás a kocsin, valamint a lökhárítókat szebben is fel lehetne illeszeni.
2. Állófűtés. Nem a fenékmelegítés érdekelne (persze,... az is jó) hanem az, hogy ha az ember télen napi 3km-eket megy (óvoda, stb.) ráadásul hegyre fel azonnal, kímélje a motort. A Webasto és hasonló rendszerekkel kapcsolatban mi a vélemény? Az árcédula rendkívül vastag (használt: 100e, új 300e) Pl. mit szóltok ehhez?
ha valaki tudna nekem segíteni ,meghálálnám.valahogy elromlott a viszkó,de úgy hogy most állandóan mükszik a ventilátorom,szóval addig jó de nagyon brutál hangja van zúg mint egy kamion:-D ha esetleg tud valaki szerezni jó pízért akkor kellene.vagy valami boltot ahol tudok venni egyet.
Véleményem szerint a diagnosztika és az elektronikus szabályozás szép dolog, de a mechanikus dolgokat - geometriai méreteket - kénytelen vagy mérőórával beállítani, hogy induláskor pöccre induljon hidegben és melegben egyaránt.
Láttam már több diagnosztikai rendszerrel felszerelt műhelyt, ahol nagyon tudtak adagolót állítani és a számítógép rajzolta a hiszterézist, "eeben a sávban kell benne lennie! Látod! Ez tökéletes!" majd amikor lemaradt az indítás 10 celsius fokon ugyanúgy köszörülni kellett a gépet.
Diagnosztikával pontosan,sőt csak ezzel lehet a leg pontosabban beálitani az előtöltést TDI motorokon.A diagnosztika más pontos adatott is mutat ilyenkor ami a pontos beállitáshoz szükséges.
Az adagoló fedélhez szerintem se nyúlj hozzá.Bízd inkább szakembere.Nyugodtan lehet állítani rajta,de olyan tegye aki ért is hozzá.Itt se elhanyagolható a diagnosztika,ami mutatja a pontos fedélfeszültséget.De egy jó szakember enélkül is bealítja.Hozányulni csak akkor érdemes,ha alapjáraton hullámzik a motor nem egyenletes az alapjárat.,Vagy nehezen ejti a fordulatot,vagy épen nehezen veszi a fordulatot.
A légtömegmérő hibáját csak az esetben tárolja a motorvezérlő,ha az szakadt,vagy ha valami oknál fogva szakadást észlelt.Mondjuk lehúztad róla a csatit.Akármilyen mért értéket képes merni,nem tárolódik hibának.A hiba pontos megálapitására valós idejü diagnosztikai adatra van szükség.Nem tudom milyen motor van az autódban,de tipustól függően a légtömegmérő beszívott levegő hőmérsékletét is mérheti.Vásárlásnál figyelj oda.
Le volt zárva a belső sáv, már vagy egy perce indexeltem jobbra, az összes elöttem levő autót beengedte v.ki, mikor elkezdek szépen átcsurogni a szuzukis nő nyomja a dudát meg mutogat, nézek a tükörbe látom van egy csomó hely mit izgul, hülye bunkó.
Kb. 300méter után megállunk a pirosnál, mellémér és mutogatnak a férjével együtt aki hátul ült.
Jól kiröhögtem őket, majd elkezdtek ugatni én meg vissza.
Kiszáll a fickó hátulról, odajön és belebasz a tükörbe, hogy behajlott.
Kiszálltam, visszahajtottam, majd mondtam neki, hogy takarodjon, mert rendőrt hívok.
Ekkor elkezdett jönni felém, pillanatra beszartam a kemény 66 kilómmal, de aztán mikor én is megindultam felé, láttam, hogy beszart kicsit :-))
Ezután meg akart ütni, de lefogtam a kezét. Már mindenki dudált ezért visszaültem a kocsiba és elindultam. Látom, hogy fut át az úttesten és mikor mellé értem belerugott az ajtóba. Fuck!!
80, 100, A4 (A6) benzines, el. ablak, (klimas,) 2.0 - 2.3-asig (A4-bol 1.8 is erdekel) 1.0 - 1.5 milla kozott, es csak jo allapotu erdekel (torott de javitha nem)
nna akkor most ünnepélyesen megfogadom, hogy nem ugatok bele dizel témába, max ha végre kiokosodom belöle azt már nagyjából megemésztettem, hogy egyes dizeleken nincs pillangószelep... de hogy MAF nélkül is simán elmennek, az kezd soklenni :) benzinesröl ha lehúzod a MAFot, akkor leáll, és kész :) legalábbis az enyém. sztem ez a töknormális... :)
Nekem eddig két autmon is rossz volt a MAF (1.8T, 2.7T) egyiknél sem volt hibakód, illetve az 1.8T-nél annyi, hogy túl alacson turbónyomás (a rossz MAF miatt).
Menet közbeni loggolásnál lehetett látni, hogy túl alacsonyak az értékek.
A légtömegmérő (MAF) levegő tömeget mér, nem nyomást! Az a MAP. A légtömegmérő hibája nem okoz hibakódot. Persze diag műszerrel meg lehet állapítani, pl. 3-ban 40-ről padlós gyorsítás 6000-ig, közben látod mit mér és tapasztalatból tudod, hogy mit kéne.
Ha lehúzod a légtömegmérő csatiját, nem fog leállni, ilyenkor egy középértéket vesz figyelembe és ugy müködik. Nagyon nem lesz gyengébb sem.
Ha pl. rossz a légtömegmérő akkor szarul megy az autó, ezt ugy szokták ellenőrizni, hogy lehuzzák a csatiját, és ha tényleg az volt a rossz, akkor érzed, hogy visszajöttek az elveszett pacik. Ergo olyan érzés, mintha csippelték volna. :-))
Természetesen elektronikus vezérlésű adagoló van az AEL motorú audikon.
Az indításkori előtöltést pont mechanikusan (indikátorórával) kell beállítani, aztán, ha beröffent a vas akkor az ECU állítja a különböző jeladóktól beérkezett paramétereknek megfelelően.
te alc MITSZERELSZ??? :) mondd már meg, hátha könnyeben segitünk légtömegmérök sokféle elven müködhetnek, tiédben nem tudom milyen van, de valószinüleg fütöszálas, mint a legtöbb audiban... korán van még, de valahogy úgy müködik, hogy átszívja a levegöt egy csatornán, aminek van egy megkerülö csatornája, amiben arányosan áramlik a levegö, és hüti a fütöszálat, minél több levegö megy át, annál jobban, és ezt érzékeli... ha lehúzod, le fog állni a motor, de húzd le nyugodtan, nagy baja nem lesz... tartalék program nem szokott lenni rá, mint mondjuk a lambdaszondára, mert elég körülményes...
de van vele egy gondom nemtom bekötni a xenont,mert ugyanis hiányzik az egyik csatija ezért kérnék tőletek egy kis segítséget ha van valakinek kapcsolási rajza hogyan kell ezt összekötni milyen szinű kábel hová stb stb. lécci egy mélben vagy faxon.
épp akartam irni hogy ne cseréltesd mert csak beljebb kell kopogtatni de van ABS szenzorom, nem tudom a tiédben a régebbi fajta van-e v az újabb, de igazából csak a rögzitésnél van különbség abbanis keressmeg ha gondolod :)
-bal projektoros lámpa (egybeindexes, 2000-es új modellé), -km óra ház+egy-két égő -bal első kézfogantyú -visszapillatnó feletti "napellenző" -bal hátsó negyed -bal oldali műanyag (amiből az öv kijön) -lökhárítő (ha lehet, akkor ködlámpás) -motorháztető -2000-es moddel hátső lámpái -bal hátsó olvasólámpa -jobb sárvédő -tempomatos kar -jobb-bal oldali biztosíték takaró műanyag -zárhíd-homlokfal -jobb alsó lengőkar -stabilizátor rúd+kitámasztó -bal első lengőkar (görbe+egyenes) -jobb gólyaláb
en ehhez azt tudom hozzatenni, hogy nem biztos, hogy az ABS-el van gond, tobb dolog is lehet, szerelohoz vidd el (megint csak ajanlani tudom, hogy tobb helyre is akar, hogy jobban kepbe legyel).
Az esetleges problemak lehetnek (ebben a sorban nezd meg) betetek kopottsaga (milyen vastag meg a felulet), tarcsa kopottsaga (mekkora pereme van). Elofordulhat, hogy regebben nem egyutt csereltek tarcsat a kocsin(pedig ugy kellene), es az eggyik oldali kopottabb. De elofordulhat az is, hogy a munkahenger akad kicsit (azt ki lehet szedni es megtisztitani (polirozni kicsit) de lehet, hogy utanna szimeringet kell cserelni (az elofordulhat)......ezen kivul meg lehet egy ket dolog, de ha ezeken atestel es meg nincs meg a problema, akkor adhatok meg tanacsot. :) felteve ha kersz :)))
Sziasztok
Lenne 1 naiv kerdesem, ha vennek egy 97-es Audi A3at, nagyon kellene felnem attol, hogy eltunik...
Mondjuk akkor ha utcan allna? Tudom hogy elegge lopkodjak az Audikat, de mennyire igaz ez egy regi A3ra?
Elore is Koszi
Sajna csak elkeseríteni tudlak. Nekem is csak az előző autómhoz volt hasz.ut-om (V6-2.8 Coupe) és ez az adat ugyan az. De bizakodom, mert találkoztam már olyan emberrel aki látott már ilyent :-))))))))))). Egyébiránt ha betelefonálsz pl. a PoHu-ba, biztos megmonnyák.
De ha van valakinek esetleg Audi 80-hoz akármilyen nyelvű (khmmm, azé kínai nem kell ;-) hasz.ut-ja egy fénymásolás erejéig, azt én is szívesen venném...
"És amikor fékeztem, hogy megálljak bekepcsolt az ABS"
Hasonló problémával küzdök én is, lassításkor (amikor már csak gurulok) bekapcsol az ABS. Audi szerelőm válasza az volt, hogy ABS érzékelő csere, de mindkét oldali - darabja 15k. Itt a fórumban írták még régebben hogy elég csak kicsit beljebb ütögetni(?) az ABS érzékelőt, mert kimozgott a helyéről. Megpróbáltam, de nekem ez nem jött be...
De lehet hogy neked nem ez a bajod, mert nekem kanyarodásnál előforduló gondom (nyikorgás, stb) nincs. Akkó bocs, csak egy tipp volt...
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy 98 2.5 V6TDI A6-om. Koni sportfutómű van alatta. Szeretnék bele toronymerevítőt. Sajnos az általában kapható univerzális nem jó hozzá. Nem tudná valaki, hogy honnan szerezhetnék be egy spec. erre a típusra gyártottat ??? Előre is köszi
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Az ABS visszajelző pilács tegnap óta folymatosan jelez. Ma észrevettem, hogy lassan kanyarodva a jobb első keréktől tompa nyikorgás hallatszik, de nem minden kanyarodásnál. Nem is igazán nyikorgás, hanem olyan mintha valami megfogná a kereket. Ez érezhető is. És amikor fékeztem, hogy megálljak bekepcsolt az ABS. Pedig éppen csak gurultam. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma.
Azzal, hogy a markaszervizben is megnezetem pont azt szeretnem elkerulni, hogy olyan dolgot csereltessek az autoban amire nem volna szukseg. Egyelore csak megnezetnem veluk a kormanymuvet es kernem a velemenyuket.
Az az erdekesseg, hogy most amikor kerestek a hibat szetszedtek elol a futomuvet, kiszedtek a szilenteket, meg megkentek amit meg kellett es azota nem erzem a kopogast... Persze ha az el is mult, a kormanymuvet, akkor is meg kell nezetnem.
Plato, koszi az ajanlatot, amint kicsit elorebb haladtam az ugyben jelentkezem.
Szerintem jobban járnál egy bontott de jó állapotu kormánymüvel. Nem reklámozni akarok, de tudok neked elég jó áron. Megtarthatod a régit is és kb 2-3ora alatt be is lehet szerelni. Tehát marad az autó alattad és megszünik a kopogás
Márkaszervízt pont ilyen hibánál nem javaslom! Tipikus: kicserélik a szilenteket, a stabilizátor gumibakjait tán toronycsapágyat is és lám-lám a kopogás megmaradt. Hát akkor menjünk tovább, az eddigi költségeket persze te állod. Nem akarok minden márkaszervizt lehúzni, de ez nem egyszeri eset volt már sajna hogy főként lenyúlásra mennek...
Koszi a valaszt. A szerelot nagyon dicserik es nekem is szimpatikus a hozzaallasa, de meg nem ismerem igazan. Eloszor o is szilentekre gyanakodott, aztan kesobb, hogy mondtam neki hogy valami nyikorog toronycsapagyakra, de most, hogy masodszor is kivittem szetszedtek es atneztek mindent, a futomu resznel semmi gond. Azt mondja pontosan megtalaltak a problema a kormanymunel. Kikerem meg mindenkeppen a markaszerviz velemenyet is, szeretnem ha megneznek es mondananak ra valamit ok is. Koszi meg egyszer a valaszt.
Jut eszembe: fekezesnel, kanyarodasnal valami femes nyikorgast hallok kozeptajrol (tehat nem a kerekektol). Van tipp ez mi lehet? Akkor jon elo, amikor erosen megbillen az auto, akar elore, akar oldalra.
hat az A3 as kopogasa lehet am ezer dologtol, szilentektol toronycsapagy.....on at minden (meg a teleszkop rogzitese is) kerdes, hogy a szereloben mennyire bizol meg, mert nem biztos (korant sem) hogy a komplett kormanymu csere szukseges lenne, szerintem mas lehet, de ehhez latni kellene a verdat. Mindenesetre elviheted masik szerelohoz is (pl markaszerviz es valami maszek), mert a hiba megallapitasa nem kerul semmibe (jobb helyeken) es ekkor talan tobb aspektusbol vizsgalva mas lessz a kep.
Sziasztok, velemenyetekre volnek kivancsi, illetve esetleg eziranyu tapasztalataitokra. Nemregiben mondtam, hogy kopog valami az A3-om futomujeben elol (2001, facelift). Akkor ti is szilentet mondtatok es a szerelo is arra gyanakodott, de nem volt szemmel lathato problema es a gep sem mutatott ki semmit. Megbeszeltuk, hogy hasznalom meg par hetet mig erosodik a dolog es visszaterunk ra. Megtortent es kideult, hogy a kormanymunel van valami kikopva, ami kopog rosszabb utakon. Azt mondja a szerelo, hogy nyilvan uj kormanymu kizarva (2-300ezer), de vannak cegek akik fogalalkoznak kormanymu felujitassal es igy kb 60-70 ezer lenne a vege (plusz kb egy het auto nelkul). Az a kerdes, hogy csinaltatott-e mar valaki ilyet es ha igen milyen eredmennyel, megbizhato-e ez igy? Egyebkent a kopogas nem tul veszes, csak neha hallom, de szerettem volna tudni mi ez. Az a problema vele, hogy ha tovabb romlik a helyzet, akkor elfolyhat a szervofolyadek es az menetkozben kellemetlen lehet. Szoval orulnek minden tanacsnak. Koszi.
Lehet hogy Szemlédi András lottó ötös nyertes és haveri csapata járt ott...de az is lehet hogy a Magyar Lánggépgyár szakmunkásainak volt az 5. túlóra díj kiosztója:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Szombaton hazafelé menet leugrottam a Rómaipartra. Korrekt hely, új A8-as, 645-ös BMW, nőhegyek, stb. . Az i-re a pontot a házunk előtt elguruló fekete Lamborghini tette fel. De a lényeg még csak ezután következett.
Este felmentem a Várba hogy jó mélyen elgondolkozzak elba**szott életemen. És mit látok? Vacsi új W12-es A8- ak sorakoznak mindenfelé. 9-10 darab virított. Barátaim, nem akarok nyáladzani, de ezeknek a szekereknek kisugárzása van. Örültem, hogy láthattam őket élőben is.
A lopás dologra: Kb 3hete fényes nappal az Árkád parkolóban megpróbálták az autómat ellopni,vagy kinyitní.Kb 5 percet sem voltam bent semmit sem láttam ,csak amikor odaérek kátom hogy össze vissza van a zár körül karcolva,de akkor még nem gndoltam semmire.Sietve bedugom a kulcsot és akad! Ekkor látom, hogy a zárhenger feszegetve van.:-((((
Más de jószándékú figyelmeztetés.Én tavaly arra mentem haza hogy kirámolták a kérót szinte mindent elvittek.Ez ellen tegyen meg mindenki amit tud ,hogy ne történhessen veletek ilyen.
Végre megérkezett a motorom! 2003-as 16 ezer km-es 180 lovas V6 TDI sport-quattro tiptronic váltóval. Még a héten elkezdődik a műtét. Egyenlőre ennyi...
Van itt még rajtam kívül olyan bátor ember aki az 1 millió fölötti Audiját Bp-en csillaggarázsban tartja?
Van...
Egyébként én 1x már végig is néztem (pontosabban az utolsó kb. 15 másodpercet) a szobám ablakából, ahogy ellopták a verdámat, magatehetetlenül, megbénulva álltam, és nem tudtam valóság-e vagy csak rémálom. Aztán fél perc bénultság után felhívtam az összes taxiscéget, bediktáltam a kocsi pontos adatait (rendszám, típus, szín, szerencsére egyedi 2 színü fényezése volt), elmondtam hogy melyik irányba kanyarodott ki az utca végén, és 50 ropit (azonnali cashben) ajánlottam fel ha megcsípik. Ha nem is azonnal, de 3 óra múlva megcsípték, szabályosan körbezárták, és beszorították egy utcába.. Az elkövetőt hagyták futni, a jutalom úgyis az autóra volt, megaztán fegyvere is lehetett volna a krapeknak (ki tudja miféle alakok ezek), annyit meg a taxisoknak sem éri meg kockáztani. A kocsi amúgy (nyugodtan lehet röhögni) egy Trabant volt, akkoriban a szívem csücske... A 3 hengeres 2 ütemű wartburg moci volt beépítve, originál NDK gyári versenyhengerfejjel. Akkoriban ezért ölni tudtak volna. 600kg 70 LE-vel, elég ütős volt, rövidtávon (2 lámpa között) sok komoly gépet megvicceltem.. Olyanokról meg ne is beszéljünk, hogy távirányítós központizár riasztóval, kormányról (RAID) vezérelhető elektromos ablak és hangerő... stb. A kipufogója is olyan egyedi "muzsikát" adott, hogy öröm volt hallgatni. Föl is ébredtem rá azonnal éccaka, mikor beröffent...
1 millert??? akkor már inkább eladom ami most van benne (mondjuk 3k-ért), rádobom a misit, és hozatok bele egy 4.0 TDI-t, felcsippeltetem 1000 Nm-re, aztán szevasz-tavasz:-D
Na ez aztán megagoromba lenne, főleg egy jó kist Tiptronic-al. Csak félő, hogy ez meg még másfél misiből sem jönne ki. Bár 3.0 TDI-t (a 225 lovast) már kínáltak, pontosabban behoztak Tiptronic-al együtt egy haveromnak 9k-ért, de aztán nem lett semmi belőle, mert kicsúsztak a határidőből, neki meg elege lett a várakozásból, és vett egy 2.5 TDI A8-at. Alapvetően S6-ot akart 3.0 TDI-re átalakítani.
Asszem lemondok a turbósításról. Így is megy 260-at, a dízel 6 gangossal meg állítólag a 300-at verdesi majd, ha kicserélem (mert tervezem, túl rövidek nekem ezek a fokozatok). Akkor meg minek ide turbó... (egye fene, belátom hogy az M5 bömös, meg a 911 turbó lenyom, de azok meg nem kombik:)
a legutobbi lopasi statisztikat olvastam (2004 es autos korozesi lista az ORFK-n) es az elso 10 ben nincs benne az Audi !!! Ha jol emlekszem a Suzuki, Opel,Renault....a WV a hetedik...,Az osszes 2004 ben lopott kocsi kozul az 5% 2004 es gyartasu, a 10 % 2003 as es a tobbi az egyeb. 7800 kocsi lopas volt Mo. 2004 ben, melybol 5800 BP.en a tobbit ertelem szeruen videkrol nyultak le.
Ugyhogy valamelyest talan "javul" a helyzet....Persze ez vajmi keves vigasz annak, aki megiscsak aldozatul esett, esik...a ........tolvajoknak.
Ahogy cash is mondta, ezek a "rápróbáló amatőrök" jelentik a viszonylag kisebb veszélyt.
Őket talán a riasztó + immo +kormány és/vagy váltózás, gravír stb. kombinációval meg lehet fogni.
A profikat semmivel. Csak kérdés, mi kell a profiknak...?
Biztos az enyémmel is többször megtörtént már (sőt BIZTOS, hogy megtörtént, a jobb záron nyomok vannak...), csak az volt sokkoló, ahogy épp az autó felé tartottam, és láttam...
Az, hogy minden évben ellopják a magyarországi audipopuláció 0,74%-át, csak egy statisztikai szám, nyilván az utcán állók sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve...
Arról lehet tudni valamit, hogy mi az, amit jobban lopnak (Audin belül persze)
Sajnos ez a jelenség bőrszíntől független, sőt szerencséd volt, hogy nem egy felkészült tolvajbrigád fente a fogát a kocsidra...azok általában nem sz etnikai kisebbség közül kerülnek ki... A lényeg, hogy megúszta az autód, én már egyszer átéltem milyen arra felkelni hogy nem parkol semmi a ház előtt :((
Két roma származású fiatal úriember (=köcsög f...szopó tetves cigány) siet az utcán. Az egyik elmegy az autóm mellett, a másik megkerüli, és kézzel simán megtépkedi a kilincset. Érdekes módon zárva...
Majd sietnek tovább. Ennyi.
Tőlem 100 méterre. Köpni nyelni nem tudtam.
11 éves 80-as. És még én akarok C4-et...
Inkább Saabot kéne venni...
Van itt még rajtam kívül olyan bátor ember aki az 1 millió fölötti Audiját Bp-en csillaggarázsban tartja?
A regadót arányosabbá fogják tenni, azaz a mértékét arányosan fogják csökkenteni az autó értékének csökkenésével - valamilyen megszabott mechanizmus alapján - , de max kb. 50%-ig.
Legalábbis így oldották meg azok az országok, akiket a fix regadó miatt megdádázott az Eu.
Januártól még nem valószínű, kb. legkorábban egy év múlva mondják, de lehet, hogy csak 2007-től...
Addig meg az én nyálam is csorog... :-(
(Na meg persze mindez előtt megemelik - mondom én, a gonosz...)
"A legszebb az egészben, hogy egy itthon korábban nyilvántartásba vett, a forgalomban közlekedö jármüvet, ha kivontak a forgalomból és most újra használatba szeretnék venni, szintén reg-adó köteles"
Ez egy baromság, nem regadó köteles, sosem volt az!
Viszont van 1 rossz hírem: ha tavaly vagy azelőtt lett kivonva a forgalomból, akkor minden további nélkül ismét forgalomba helyezhető. VISZONT HA IDÉN JAN. 1-e után lett kivonva, akkor NEM LEHET FORGALOMBA HELYEZNI ÚJRA!!!
Idéntől ha valaki kivonja a forg-ből az autóját, nyilatkoznia kell hogy mit fog a "ronccsal" csinálni (bontóba viszi, stb). Ismételt forg. helyezésre nincs lehetőség, úgyhogy mindenki gondolja meg mit vonat ki forg-ból...
"Ha meg esetleg egy nagyobb motorral rakod össze, akkor az annak megfelelö díjat kell kifizetni"
Ha visszaolvasol egy pár hsz-t látod hogy pont erről volt szó, motorcsere (kisebb-nagyobb tök mindegy) esetén mindíg ki kell fizetni az új motorra vonatkozó regadót. Csak akkor nem kell fizetni ha a motor típusa és ccm-e marad a régi.
Juhejjjj, akkor van mégis némi reményem? Már kezdem lemondani róla. Bár mindenáron azért nem erőltetem, csak ha emberi költségek között lehet megoldani (monduk max 2 - 3k). Nem akarok "úttörő" lenni ebben az átépítésben (és megfizetni ezáltal az általában ezzel járó tanulópénzt), ezért keresem azt a valakit, aki már csinált ilyet, ha van egyáltalán ilyesvalaki itthon.
Amúgy képzeljétek, a szülinapi ajándékom a páromtól egy hatalmas hófehér Audi S4 marcipántorta volt (egyedi készítésű, pontos méretarányos, igazi design remekmű), pont olyan mint a gépsárkányom. Hát igencsak elérzékenyültem. Majd rakok fel képet róla, ha előhivattuk (együtt van a fényképen a nagyvassal:)
Naonn kéne már az a digitfotó :-D
Más. Fitnesstermes okosság megvan, de mi ez az uszodás cucc? Bejön? :-DDD
"A legszebb az egészben, hogy egy itthon korábban nyilvántartásba vett, a forgalomban közlekedö jármüvet, ha kivontak a forgalomból és most újra használatba szeretnék venni, szintén reg-adó köteles. Ha meg esetleg egy nagyobb motorral rakod össze, akkor az annak megfelelö díjat kell kifizetni. :(("
Erről tud valaki valamit? Mert ha így van, akkor még két évig legalább állni fog a kisaudi, hogy oldtimer lehessen :(((((
ha valaki tudja mondja meg nekem hogyan is kellene mukodnie egy A3-as riasztojanak (2001-es). Idonkent elofordul, hogy beulunk reggel (vezetooldal, anyosoldal) es meg teszek-veszek mielott bedugnam a kulcsot es egyszercsak beindul a riaszto. Ha mindig ezt tenne ertenem, de eddig csak ketszer fordult elo es nem birok rajonni miert. Ha valakinek volna tapasztalata es pontosan elmondana, mikor hogyan elesiti magat azert halas volnek. A gyari leiras e tekintetben nem tul jo....
A regadohoz annyit szolnek hozza, hogy egy "nagy kocsogseg" en pl Belgiumban elek es itt kb 5-6 ezer forintnak megfelelo a reg ado (pl ha Nemetbol behozok egy kocsit) es kell meg egy homologizacios bizonylat (ami a magyar kpm-es izebizevel egyezo valami), de ez is max 100 euros tetelke , a tobbi koltseg ugyanannyi mint ha itt vennem meg a kocsit. Ha jol tudom ugyanez a procedura Angliaban is 15 font + ("kpm").
Egyebkent a magyar reg ado nem eu komform, es ezt mar szova is tettek (megjegyzem a ......Kovacs Laszlo (mszp) eu biztoshoz tartozo dolog) szoval meg az iden meg kellene alkotniuk a magyar "szkiknak" az uj torvenyt, a magyar parlamentnek meg kell szavaznia az oszi ulesszakan(akkor szavaznak ugyanis torv modositasokrol) remelhetoleg sikerul is es akkor januartol talan, talan Magyarorszagon is EU-s feltetelek lesznek, legalabb is ezen a teren.
1. Tud valaki az 5 hengeres 2,3-as motorhoz nyomatékgörbét?
2. A klímám gyengébben hűt a kelleténél (nyilván után kell mielőbb töltenem gázt, nemsokára) viszont emellett érdekes, kissé darálós hang hallatszik a motortérből a klímaüzem alatt, különösen motorfék üzemben. Amint kikapcsolom a klímát, megszűnik a hang. Ez összefügg a gázhiánnyal, vagy a kompresszornak (gondolom) valami egyéb baja van??
Újonc vagyok a fórumon, mint hozzászóló, de már egy éve olvasom.
Roppant jó társaságnak tűniik ez a banda, így regisztráltam. 3 éve gyűrök egy 80-as quattro-t (2,6V6) és egyszerűen imádom
Mostantól vagyok.
Kb 2-3hete olvastam, hogy az A4-2,6 ban a klímán elő lehet varázsolni rejtett menüket, és jelezném, hogy digitklímás 80-asokon is műkszik ,de csak 60-62. menüpontig.
Bocs az OFF-ért gzerekek, de ezt nem tudtam kihagyni:
304 LÓERŐS TRABI:
...Az autó figyelemreméltó teljesítményét két darab 1000-es Honda motor produkálja, amelyek maximálisan 152 lóerő előállítására képesek. Az aggregátok megfelelő hűtéséért a csomagtartóban elhelyezett Suzuki Swift radiátorok felelősek, amelyek a hátsó szélesítések előtt kialakított légbeömlők segítségével jutnak frisslevegőhöz. A megnyerő teljesítmény az erőforrásoktól hat előremeneti fokozatot felvonultató váltókon keresztül, láncok segítségével jut a Formula 3000-ben is használt Avon abroncsokkal szerelt kerekekhez, amelyek közel 30 centivel hátrébb találhatók, mint az eredeti virsli felnik. A hátsó futómű BMW-ből származik, illetve a csomagtartóban látható egy Mercesdes differenciálház is, amely a Trabiban csupán csapágyház feladatot lát el, hiszen a két motor külön-külön hajtja a két hátsó kereket. A gépezet gyorsulási versenyekre épült, ahol általában bőséges aszfaltcsík áll rendelkezésre a lassításokhoz, azért az eredeti fékrendszer a hátsó kerekeknél négydugattyús Kawasaki féknyergekkel és tárcsákkal egészült ki...
Jómagam is némi átépítés gondolatával játszadozom. Van valakinek tapasztalata a régi 4.2 V8 motor (S4, S6) biturósításáról, kvázi RS6-osításáról? Tudom, kisebb kompresszió kell, de a blokk, a dugattyúk az maradhat? És a hengerfej átalakítható valahogy (valami közbetéttel, vagy mittomén:), vagy RS6 hengerfej kell hozzá? Mert akkor felejtős...
nem ad a dta progit a kocsihoz,de en kaptam egyet amcsibol egy sractol akinek hasonlo konfigje van. el lehet indulni abbol is,fde ha kell akkor a syntec is ad olyat amibol el ledhet kezdeni szetkurni a motort. amugy ok le is progizzak,de akkor lekodoljak az ecut, azt meg semmikepp se akarom.
a6q
nem mertem a dugot de kicsit konnyebb volt mint a gyari.
„A modellváltás során szerencsére nem hagyták érintetlenül a motort, bár a térfogat, a szelepek száma, sőt, a 100 lóerős maximális teljesítmény is marad amennyi volt. De amíg a 80-asban ugyanez az erőforrás méltatlan volt a négy karikához, addig az A4-esben kifejezetten jó benyomást kelt. Bár továbbra sem tévesztené össze senki egy kétliteressel, azért kis fordulaton is elég a nyomatéka, nagy fordulaton pedig nem zajos, és a járása is egyenletes marad.”
Ha ez így igaz, akkor ezért.
Mondjuk sok függ attól, hogy az a "100-200" pontosan mennyi. A felső határ sok. (Mindig több mint amennyinek az ember előre kalkulálja...)
Sziasztok. segitség kellene ha valaki tud kérem válaszoljatok!!!! a4 benzintankbol hogyan kell a belsejét kiszedni jeladot cserélném,de olyan mintha nem jol állna a belselye és nem birom bele vissza tenni a jeladót. választ elöre is köszönöm.
Az ADP - noha teljesítménye azonos - sokkal jobb a menettulajdonságokkal, nyomatékgörbével, járáskultúrával bír, mint az ADA
Szvsz nincs értelme erre egy ft sem költeni. Lehet hogy nem 3000-től kezd el majd húzni, hanem 2700-tól. És akkor mi van? Ez megér 100-200ezret is akár?