Keresés

Részletes keresés

sutre Creative Commons License 2003.04.21 0 0 31
Már az alsó szinten beépítették az ablakokat. (két hétig tartott) A második szintig be vannak pucolva a lakások. :-))
Mi annak idején (január vége felé) úgy mentünk a megbeszélésre, hogy kiválasszuk a parkettát, meg a konyhabútort stb.
Amikor a csaj megkérdezte, hogy és milyen belső átalakítást tervezünk, akkor néztünk mint lófasz a lakodalomban, mert azt nem tudtuk, hogy még a belső teret is lehet alakítgatni, úgyhogy szinte minden úgy maradt, mint az eredeti tervrajzon. (mondjuk egy egyszobás lakáson nem sok mindent lehet alakítani! :-)) )
munti Creative Commons License 2003.04.21 0 0 30
Sziasztok!

Mi is otthagytunk meg tobb mint 300 rongyot az atalakitasokra meg a konyhara...
OTP ugyben meg sajnos semmit nem tudok, de ha lesz valami fejlemeny szolok. Kivancsi vagyok majus elejen vonnak-e es ha igen mennyit.

Mikor arra jartunk en is fenykepeztem, ha valakit erdekel meg lehet nezni:
http://tevehaz.fw.hu
Majd majus vegen is fenykepezek, ha majd be lehet menni.

Munti

teveh Creative Commons License 2003.04.16 0 0 29
Sziasztok!

Szóval néha én is elsétálok arra.
Ha valamelyik kedves leendő lakótársamnak erre nincs lehetősége és érdekli akkor: www.extra.hu/tevehaz

Minden jót!

cognorob Creative Commons License 2003.04.15 0 0 28
Hali

Megvolt a megbeszeles.
A konyha egy kicsit tobbe kerult, mint az eredeti tervben, de szerintem eleg kiraly a beepitett hutoszekreny amit ajanlottak.

Sot az urge mondta, hogy beepitett (nemcsak konyhai) butorokkal kapcsolatban is lehet hozza fordulni.

Majus 31-en van valami lehetoseg, hogy az ember folmenjen az epitkezesre, es megtekintse a helyzetet!! Ha minden igaz fognak hivni.

Egyeb hir?
Albetetesites?
Garazs, kinti kocsibeallo?

Ro.

Előzmény: sutre (26)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.14 0 0 27
Pedig a ház egész szépen épül, minden hétvégén elsétálok előtte. Aztán meg megírom a Centrál Parkos topikban, hogy minden építkezésen gőzerővel folyik a munka, csak a CP-nél nem ...
Előzmény: sutre (26)
sutre Creative Commons License 2003.04.14 0 0 26
A topic ugy sullyed, ahogy a haz epul...
sutre Creative Commons License 2003.04.09 0 0 25
Hétvégén nagy nagy örömünk leltük benne, hogy most már látható jelei vannak az építkezés haladtának (eddig hetekig csak a falak áltak, és nem nagyon láttunk változást) most vár beípítettek néhány ablakot, és már egy-két helységet be is pucoltak!!
munti Creative Commons License 2003.04.07 0 0 24
Sziasztok!

Cognorob: A szerzodes szerin marciusban (Az elcsuszas miatt ezek szerint aprilisban) az Otp az osszeg felet utalja az epittetonek. Szerzodesben ugy volt: 1/4-et utal a szerzodeskoteskor, 1/4-et marc.elejen, 1/4 et (kb) junius elejen, a maradekot a vegen. Vagy lehet hogy meg csak most fizeti az OTP a elaso negyedet? Jo lenne...

Munti

hype78 Creative Commons License 2003.04.06 0 0 23
cognorob: a megbeszélésen azt mondták, csak sima fehér lehet, mert túl sok a lakás. Az egész dolog 4-5 óra és gyorsan kell dönteni mindenről. Szerintem nekem sikerült kiakasztani a csajt, elég határozatlan voltam :) A konyhabútor a vill. tűzhellyel benne van az árban és ha nem kéred levonnak 400e körüli összeget belőle.(ez elég korrekt a mediterránosoknál azt olvastam 80e ért számítják be a konyhabútort, ami nevetséges)

OTP s téma: nekem azt mondták az értékesítésen, hogy az önerő befizetésére van határidő a vevő felé, utána az angyalföldi és az otp mindent lerendez. Én eléggé a végén szálltam be, még nem írtuk alá az otp vel a szerződést, remélem ezzel nem lesz gond.

sutre Creative Commons License 2003.04.06 0 0 22
Nekünk is március 10-éig kellett volna befizetni a második részletet.
De eddig az OTP nem utalta.
Felhívtuk az értékesítésen a csajszit, és mondta, hogy nyugodjunk meg, semmi gáz, az OTP már csak ilyen.
Azt nem hiszem, hogy egyszerre négy részletet vonnának le, mert úgy van (legalábbi a mienkbe) a szerződésben, hogy a folyósítást követő hó elsején vonják.
Tehát ha májusba utalják, akkor az első részletet júniusban fizeted be.
Egy privát gondolat: lehet, hogy az OTP azért nem utal, mert a készültségi fok még nem megfelelő.
Előzmény: munti (17)
cognorob Creative Commons License 2003.04.06 0 0 21
>Csinaltak egy weblapot a lakasnak
Pontosabban csinaltam.
R.

Most mar mas is irjon:)))

Előzmény: hype78 (18)
cognorob Creative Commons License 2003.04.06 0 0 20
Hali Hype78,

Jol ertem a falak szine csak feher lehet????
Ez tenyleg nem egy nagy valasztek...:((

A szaniterekkel kapcsolatban Agi Muller XII.ker
Boszormenyi 28. lehet erdeklodni, nezelodni. Az angyalfoldiek toluk rendelik a cuccot.

Ro.

Előzmény: hype78 (18)
cognorob Creative Commons License 2003.04.06 0 0 19
Hali Munti es a tobbi teve,

>...Eddig meg egy fillert se volt le az OTP a kartyamrol.
>...4 havit egyszerre, az meg nem lenne jo.

Az angyalfoldiek szerint Marc28-an penteken akartak jelenteni a keszultsegi fokot az OTP fele. (en 26 szerdan beszeltem veluk errol).
Ez minden valoszinuseg szerint azt jelenti, hogy az OTP Aprilis elejen utal az angyalfoldinek es a mi kis OTP-s szerzodesunk szerint a kovetkezo honap elso napjan vonjak le az elso torlesztoosszeget a szamladrol tehat majus elsejen!
Ez az osszeg persze kisebb lesz mint ami a szerzodesben szerepel torlesztoreszletkent hiszen meg nem utaltak el a teljes hitel osszeget!!
Allitolag az OTP fog kuldeni errol levelet.

Tobb mint 1 honapot nem vonhatnak le, hanem az egesz csuszik...

En Apr 14-en megyek egyeztetni. Irjatok tapasztalatokat, ha raertek.
Konyhat falakat szanitereket egy kicsit megkavartam valoszinuleg parkettat nem toluk veszek...
Remelem minden siman fog menni.

Csinaltak egy weblapot a lakasnak.
Fenykepek az epitkezesrol, alaprajzok, videok.
Ha valakit erdekel a linket megadom irjatok maganba.

Ro.

Előzmény: munti (17)
hype78 Creative Commons License 2003.04.05 0 0 18
Sziasztok,

Munti: az OTP nél a hitelszerződést aláírtátok már ? Én úgy tudom a vevőnek annyi a kötelessége, hogy 20 munkanapon belül mindent bead és elindítja a folyamatot.

A szerényes anyagválaszték alatt azt értettem, hogy nem lehet a fal színét meghatározni, szerintem kevés az anyagminta és nagyon gyorsan kell dönteni. A minőség viszont jónak tűnik, remélem a beszereléssel sem lesz gond.

Még valami, gondolom benneteket is érdekel szélessávú internet a házban, tud valaki valamit ez ügyben ? Az értékesítési irodában azt mondták, upc lesz a kábelszolgáltató, ADSL úgy tudom egész Angyalföldön nem lehetséges.

hype

munti Creative Commons License 2003.04.05 0 0 17

Sziasztok!

C3: Azt irod, hogy a kozos koltseg 116Ft/Tul.hányad. nem m2-re gondoltál? Mert ha tul. hányad, az úgy elég sok lenne. Vagy ha tul.hányad akkor mennyi jut kb. 1 m2-re? (Mármint hány tul.hányad)
Gázdíj? Ha jól tudom a lakásokba nincs bevezetve a gáz,csak a kazánba. Legalábbis a 4. utemre nekunk azt mondták. Egyébként kb. hány m3-re jon
ki a futes+meleg viz?
Egyebkent hogy van ez a futes+meleg viz dolog? Ha jol tudom minden lakas kulon merooraval van felszerelve. Es csak akkor fizetsz ha hasznalsz is? Vagy pl.a futesnel van keszenleti dij,mint a panelekbe? Egyebkent durvan meggyire jon ki a rezsi, mindennel egyutt (koz.koltseg,viz,futes, melegviz,villany)?
Bocs a sok kerdesert! Csak mar kivancsi vagyok hogy mennyi penz fog kivandorolni a zsebembol!

Errol hallottam, hogy atveveskor nagyon meg kell nezni a lakast, mert lehetnek gondok. Allitolag a munkasok eleg hanyagok. Valaki mondta, hogy nem vette at a lakasat mert meg mindenfele gondokat talalt. Persze kijavitottak ezeket, de mig javitottak, addig a munkasok a cigijuket az erkely falan nyomtak el, ami persze mar kesz volt... Meg olyat is hallottam, hogy annak a lakasnak a szomszedjabol, ahol dolgoztak, mindenfele viragok tuntek el az erkelyrol, mert valahogy ugy helyezkedett at hogy atugraltag az erkelyre a munkasok...

En egyebkent az O.VII.6. lakasba leszek(42.5 m2). Szerdan megyunk a "megbeszelesre".

Sutre, neked ugy latom mar ez megvolt. Es hogy zajlott az egesz? A haz allitolag mar szerkezetkesz, bevittek a hazba es megnezhetted hogy hogy all a dolog?
Ja igen jut eszembe... Nem tudom ki van kozuletek aki hitelre veszi a lakast. Hat en igen. Elmeletileg marcius elejetol kellene fizetni a reszletet. Eddig meg egy fillert se volt le az OTP a kartyamrol.
Marciusban gondoltam, hogy majd aprilis elejen fognak vonni. De eddig meg semmi. Nektek vonnak mar? Nem mintha annyira akarnam hogy fizessek, de van egy olyan erzesem hogy az ugyse lesz elfelejtve az OTP reszerol...Aztan majd ha szerencsem lesz akkor levonnak 4 havit egyszerre, az meg nem lenne jo.

Az albetetesitesrol: En ugy tudom, hogy amikor megvan a haz, es atadtak a lakasokat, ES atadtak a hazat muszakilag akkor lehet menni a foldhivatalba, es ott csinaljak meg az albetetesiteseket. Egy dolgot megigerhetek: A foldhivatalba a leheto leggyorsabban el lesz intezve a haznak az ugye! Mar intezkedtem egy ugyben...:))) Mikor a foldhivatalban letrehoztak az albeteteket, akkor lehet menni az OTP-be szerzodes modositasra, es akkor fog majd beallni a 4+2 %-os reszlet. Ha belegondoltok ez egy kis idot igenybe fog venni.
Azt nem tudom, hogy mikor adhatjak at a hazat muszakilag. Mert ha csak azutan, hogy minden lakonak a panaszat kijavitottak, akkor az eleg sok idot igenybe fog venni.

Ja igen meg egy kerdes azokhoz akik mar ott laknak: Nem emlekeztek ra hogy a kiirt lakasatadas utan mennyi idovel lett meg az albetetesites?

Egyebkent en is tervezgetem mar a lakast, van egy jo progi, 3DHome Architekt, nem tudom ismeritek-e. Nagyon jo kis haztervezo program. Ott mar nekem megvan az egesz lakas, butorokkal meg minden. Jo kis latvanytervek.

Ti vegeztettek valami atalakitast az epitettovel? Mi biztos hogy levalasztjuk az amerikai konyhat, szoval lesz falhuzas meg minden. Szerintetek erdemes veluk csinaltatni vagy inkabb sajat maga oldja meg mindenki?

Munti

sutre Creative Commons License 2003.04.04 0 0 16
Kösz az eddigi infókat.
A lakásválasztásnál nekünk az egyik fő ok a közösköltség volt.
Mert ugye vannak a frankó lakóparkok portaszolgálattal, meg anyámtyúkjával, havi közösköltség 3o.ooo ft-tól.... (de kinek ér meg ennyit, hogy minden belépésnél egy szekrény napszemüveges pasas köszönjön neki?...)
S bár az értékesítésen azt mondták, hogy 1oo ft X m2-től, azért jobb megnyugodni.
sutre
Előzmény: c3 (14)
sutre Creative Commons License 2003.04.04 0 0 15
Már sikerült a konyhabútort megvenni.
Kicsit ledöbbentük, hogy még az értékesítési irodában majdnem mindent meg tudtunk rendelni az alapválasztékból, de mire átmentünk a konyhabútoroshoz...
Kicsit meredek volt a piros meg citromsárga műanyaghatású konyhafront. (bár lehet, hogy csak mi vagyunk túl szűklátókürűek, és most ez lesz a trend! :-)) )
Úgyhogy maradt a feláras cucc.
Előzmény: hype78 (13)
c3 Creative Commons License 2003.04.04 0 0 14

Üdv!

A közgyűlés sajnos "érdektelenség" miatt elmaradt. Csak 46% volt jelen, így nem voltunk szavazóképesek. A legközelebbin akárhányan leszünk, megtartják.

Közös költség javaslat:
lakás és üzletek:116 Ft/tul. hány./hó
garázs gépkocsi beállásokként: 810 Ft/gk. beálló/hó
pincei tárolók részére: 58 Ft/tul. hány./hó
gázdíj, fűtés és melegvíz szolg.: 60 Ft/lm3/hó.

A lakás minősége általánosságban jó. A konyhabútor szintén. Ha vannak hiányosságok, hibák, azt átadáskor (ill. előtte) jegyzőkönyvbe veszik, és kijavítják. Akinek nincs luxus- és extra igénye, annak a választék mindenből bőségesen elegendő.
Halottam olyat is, hogy valakinél a radiátor csatlakozása megadta magát, és elázott az egész lakás. Állítólag nem szerelési hiba volt, hanem a kötés nem bírta a nyomást. Gondolom ilyenkor is garanciába javítanak mindent, ami emiatt kárba ment. De azért igencsak kellemtlen.
Fűteni egyébként (legalábbis nálunk) keveset kellet, mert a nyílászárók szigetelése nagyon jó.

Kb. egy hónappal ezelőtt beszéltem az ELMŰ-vel is. Kijöttek, átplombáztak, papír aláír, stb. Azt mondták, hamarosan küldik a szerződést, számlát... Azóta semmi. Beszéltem a szomszéddal, ő rájuk kérdezett. Állítólag lehet, hogy fél év, mire az első számlát megkapjuk. Még nem vagyunk bent a rendszerükben. Kicsit (értsd: nagyon) lassú a feldolgozásuk. Úgyhogy majd felkészülhetünk egy féléves villanyszámlára.

Na, hirtelen ennyi...

c3

Előzmény: c3 (11)
hype78 Creative Commons License 2003.04.04 0 0 13
Sziasztok,

Nekem az N lépcsőház egyik másfélszobása lesz, már én is alig várom az átadást. Konyha ügyben, ha nem a síma festettet kéred, akkor 33 és 40 százalékos felárak vannak. A minőség egyelőre jónak tűnik, bár a választék elég szerény.
Ott lakók véleményére kíváncsi vagyok, mennyire jött be a hely és a ház.

sutre Creative Commons License 2003.04.04 0 0 12
Köszi. Várom a fejleményeket!
sutre
Előzmény: c3 (11)
c3 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 11

Üdv!

Ma lesz a 3. ütemeseknek első közgyűlés. Ezután be tudok majd számolni a költségekről és egyéb dolgokról is, amiket kérdeztél.

Előzmény: sutre (10)
sutre Creative Commons License 2003.03.28 0 0 10
Kedves leendő lakótársak!
(egy újabb jövendőbeli Teve-ház lakó vagyok)

Mi mostanában minden hétvégén elsétálunk, és megnézzük, hogy mennyit haladt az építkezés, és nézegetjük a mi kis lakunkat..
Jó érzés, de sajna még messze az október.

Én azt szeretném kérdezni a már teveházban lakó fórumozóktól, hogy milyen munkát végeznek a festők, burkolók, milyen minőségű lett pl: a konyhabútor.
Hogy valaki reklamált-e valamiért (pl: 3 cm-es hézagok vannak a konyhabútor illesztéseinél)

Milyenek a szomszédok, és mennyi a tényleges közös költség. (nekünk azt mondták, hogy 100 X a lakás négyzetmétere)

Sutre

vlucas Creative Commons License 2003.03.28 0 0 9
Hali!

Mi felaras konyhabutort kertunk (cseresznyefa) 150
ezer + inox suto-szagelszivo 30 ezer. Csak az epitteto kinalatabol valasztottunk, semmi kulsos cucc.

Lucas

Előzmény: cognorob (8)
cognorob Creative Commons License 2003.03.28 0 0 8
Hali leendo szomszedok!

En is IV utemes vagyok. Mar annyira varom a bekoltozest. Minden nap csak tervezgetem a kis lakast. Jo moka.

Az OTP-rol annyit, hogy valoban ugy kezelnek mint egy darab szart, de amennyi hitelt megigertek szoban azt meg is adtak.

A szerzodesmodositassal van mar tapasztalatotok emberek? Tenyleg 100e Ft kulonbseg van az alap gagyibban kinezo es szep konyhabutor fedolap ara kozott? Parkettat es burkolot toluk rendeltetek vagy sajat hozott anyagot tesztek/tettetek bele?
A valasztek tenyleg csak az amit az ember az ertekesitesnel lat a szobaban, vagy van egy bolt akiktol az angyalfoldi vasarol nagyobb valasztekkal?

Rob.

Előzmény: tamas ur (-)
vlucas Creative Commons License 2003.03.28 0 0 7
Udv

En es a felesegem a negyedik utemben vettunk lakast. Orulok, hogy c3-nak bejott a hely, remelem nekunk is tetszeni fog. Az R lepcsohaz 3. emeleten az 1-es lakas a mienk. Apropo, hogy is van ez az albetetesites? Mi is ez pontosan ?

Lucas

munti Creative Commons License 2003.03.05 0 0 6
Hype78, melyk lessz a lakásod?
Előzmény: hype78 (3)
munti Creative Commons License 2003.03.05 0 0 5
Ez engem is érdekelne hogy mennyi idő tellik el az átadástól az albetétesítésig!Mert nem mindegy hogy 13 vagy 4+2 % kamatra van a hitel.

Egyébként mi a véleményetek a házról? Én a negyedik ütemben vettem lakást.

Munti

Előzmény: hype78 (3)
munti Creative Commons License 2003.03.05 0 0 4
Sziasztok!
Előzmény: hype78 (3)
hype78 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 3
Sziasztok,

A Teve-hazban vettem egy masfelszobas lakast, amit oktober vegen adnak at. Azt szeretnem kerdezni, hogy az atadastol az albetetesitesig mennyi ido telt el ? Ez a hitel miatt nagyon fontos, mert addig a 13+2% os kamat ketyeg:( Az ott lakok tapasztalataira, velemenyere is kivancsi lennek, bar eddig a haz nagyon szimpatikus.

Kosz,

Viktor

c3 Creative Commons License 2003.02.26 0 0 2

Üdv!

Én a menyasszonyommal két hónapja lakom a Teve házban. Nekünk nagyon tetszik, meg vagyunk elégedve.
Van rajta hitelünk is, de nem az OTP-nél. Mindkettőnk szülei, nagyszülei kiskorunk óta fizettek nekünk Ifjusági betétet. Ezt felvéve kedvező kamatozású hitelt is kaptunk (új lakás vásárlása). Volt benne Fundamenta is. A két pénzintézet (Fundamenta - Mohács és Vidéke Takarékszövetkezet) ezt egymás között elintézte.

A lakásra 3 év garancia van, a lakás árában benne levő komplett konyhabútorra pedig 1 év.

A lakás csendes (udvarra néző) még úgy is, hogy folyamatos az építkezés (év végére teljesen elkészül minden), és az udvar nagyon szép este kivilágítva.

Hirtelen ennyi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!