Keresés

Részletes keresés

bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.16 0 0 105348

Ha a környéken jársz kóstolhatod.

A fotót a víz világnapján készítettem, 2013-ban.

 

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZWjQ4Ml9pcDJhWms&usp=sharing

 

 

 

Előzmény: kupeci (105325)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 105347

A Tied csak magyar:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: zsuzska60 (105346)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 105346

nekem is van dézsám otthon, hogy jön ez ide ??? :-)

Előzmény: Tucso69 (105328)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 105345

Mindig is a több megoldás híve voltam. A tied is jó.

A "csilivili" jelző, rám vonatkoztatva kész rágalom!:-))))))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: Babar66 (105336)
sogi01 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 105344

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (105313)
TINTUS Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105343

1-es.  A többi felejtős.

Előzmény: citrus04 (105327)
Tucso69 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105342

Kíváncsi vagyok mennyi lesz!

Előzmény: bezzeg Jani (105341)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105341

Rápróbálok 0-20 tf% fokolóval.

 

Előzmény: Tucso69 (105339)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105340

Pedig ha nyomnád a gázt hamarabb jöhetne, a következő felöntés.

Előzmény: Babar66 (105336)
Tucso69 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105339

Szerintem nem tudod megmérni, 1 % alatt.

Előzmény: bezzeg Jani (105337)
Tucso69 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105338

Ócsóé! :-)

Előzmény: Babar66 (105335)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105337

Köszi az 5 -letet a következő méréshez, rövidesen befekolom a páracsőből vissza folyó flegmát. 

Naggyából hány tf% -ra számítsak, az alig van benne kb. mennyi.

 

 

 

Előzmény: Tucso69 (105332)
Babar66 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105336

Szerintem én ugyanazt érem el a kétezer forintos szobaventillátorral, amivel a sisakot "fújom", mint ti a  sok csilivili hókuszpókkal, és vizes trükkel. (Hőmérséklet visszaesik, a kifolyó cucc alkohol foka emelkedik, de ha nem nyomok neki több gázt eláll a csorgás.)   :)))

(De inkább nem használom.)

Előzmény: Feeriba51 (105314)
Babar66 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105335

Hogyé' vetted?  :)))

Előzmény: Tucso69 (105328)
Babar66 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105334

Tetszik a borász hasonlatod.    :)))

Előzmény: barkócza (105317)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105333

Szilvát igen, de a cseresznye érleléséről lebeszélnélek.

Előzmény: kuntnerada (105330)
Tucso69 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105332

Abban van különbség, hogy a páracsőben nem hideg felületen csapódik ki, ez miatt alig van benne alkohol. És azért a jó dolgokat az alkohol viszi! :-)

Előzmény: bezzeg Jani (105329)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105331

Pl. kiégetett viaszolt eprfa.

Új hordóban max 1 hét. És ne a legjobb pálinkádat.

A 4. fel öntést már lehet fél évig benne tartani, az 5.-nél már lehet a legjobb pálinkával feltölteni. 

 

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZVE42dnhxeGsxRnM/view?usp=sharing

 

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZTmhmQWNTdTB2YjA/view?usp=sharing

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: kuntnerada (105330)
kuntnerada Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105330

Sziasztok, érdeklődnék, hogy a cseresznye pálinkát és a szilva pálinkát milyen hordóban érdemes érlelni és hogyan ? Honnan tudok hordót rendelni ? Köszönöm !

bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105329

Említetted, hogy kóstoltad a flegmát és sz.r

Lehet emlékeznek, főként a naggyaink, hogy a 20 literes fazékba 10 liter cefre öntve. A cefre tetejére műanyag tál. A fazék, tetejére zománcos vájling, ami csirízzel körbe tömítve. A vájlingba hidegvíz, amikor melegedett cseréltük a vizet. A hideg vájlingon lecsorgó flegma össze gyült a műanyag tálba. Azért annyira sz.r nem volt. De jó se.

 

Csak azért írtam mivel írtad,hogy nagyon kicsi gyűlt össze.

A videón látható, miként csorog vissza, csak a páracsőből.

A páradóm tisztítón benézve látható a flegma csorgása.

 

Előzmény: kupeci (105325)
Tucso69 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105328

Deja vu-m van! :-)

Előzmény: citrus04 (105327)
citrus04 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105327

Sziasztok!

Már csináltam egyik évben füge pálinkát, amikor jó termés volt - kb. 2 éve, akkor kezdtem a pálinkázást - finom volt, de nem ágyaztam még.
Az a dilemmám, hogy melyik lehet a jobb?
1/ A fügegyümiből készült pálinka
2/ Alszeszbe áztatok aszalt fügét
3/ Alszeszbe áztatok friss fügét
4/ Füge gyümiből készült pálinkába áztatok aszaltat - ami kénezve van...
5/ Bármiből készült pálinkába áztatok aszaltat.
6/ Fügegyümiből készült pálinkába áztatok friss fügét?
Amit tavalyelőtt ősszel szaporítottam vesszőt, és jó helyen van, idén már terem sokat. Most a szaporításra gyúrok:-)))

Pálinkás szép estét kívánok!

 

bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105326

Optikai tuning.

Ez az új filling.

Előzmény: szilvakukc (105312)
kupeci Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105325

..nem kóstoltam.    :)

Előzmény: bezzeg Jani (105311)
kornel8 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105324

Sziasztok. Köszönöm a tanácsokat, le vannak zárva a hordók, inkább már nem nyitogatom, péntekig csak nem lesz nagyobb baj. Majd beszámolok, hogy milyen lett a főzet.

 

üdv,Kornél

Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105323

Értem én, hallomén, sajnos nagyon "messze" vagyunk egymástól, de semmi sem lehetetlen ebben a szakmában:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (105321)
körte51 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105322

Nagyon okos ötlet!

Előzmény: zsorsz (105320)
körte51 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105321

Ja ,lehet elkiabálnám magam Feribá meghallaná. :-)

Előzmény: golyós (105319)
zsorsz Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105320

A bunda mikor már vékony,a tetejét cukorral megszórni egyenletesen hogy mindenhová jusson,jó védelem ha a főzés 1-2 hetet csúszik.Az erjedés a tetején picit tovább dolgozik,biztosítva a CO2 párnát és a penészesedést sem engedi.Ilyenkor a vízzár sem kell,csak a patentzárat időnként meg szisszenteni.Persze ez 3ph-val működik.

Előzmény: körte51 (105316)
golyós Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105319

Bármikor, csak ne kérd, hogy a helyedbe vigyem. ( Valszeg, Feribá közelebb van.... )

üdv.g.

Előzmény: körte51 (105288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!