Hát igen, nálam pontosan az a bibi, hogy a ciklusaim kb. 40 naposak voltak, ezért kell újból UH-ra mennem. Valószínű, hogy úgy 9-10 hetes lehetek. A saját számításaim alatt pedig az utolsó menstruációm első napjától (febr. 06) számított heteket értettem.
Még annyi, hogy igaz, hogy nem mérem a hasam, de nekem szerintem még többet is nőtt a derékbőségem, de ez nem csak a kismamaság hatása, hanem a jóétvágyamé is:-)))
Timcsi,
Én nem mérem a hasam. Most vagyok 15.hetes, és okt.30-ra vagyok kiírva:-) Szerintem a has térfogatból nem lehet következtetni a babaméretére, csak a méhed méretére. Honnan gondolod, hogy 12. hetes vagy? Pl. nekem is később volt a fogantatás, mint a középidő, az utolsó menszesz szerint, már 17 hetes lennék. Úgyhogy várd ki türelemmel, holnap meg tudod hány hetes vagy pontosan, az UH, megmutatja:-)))
Ha emlékezetem nem csal, nem sokkal vagyok lemaradva mögötted. Hanyadik hétben is vagy? Mikorra írta ki a doki a várható szülés időpontját?
A világért se szeretném zaklatni Estee-t a táblázatfrissítéssel, de olyan nehéz figyelemmel kísérni, hogy ki hol tart.
Azt akarom tőled kérdezni, hogy te szoktad-e a haskörtérfogatodat mérni? (Ezt aztán jól megaszontam!) Nekem ugyanis feltűnő mértékben növekszik a pocim, múlt hét óta is négy centit nőtt a köldököm alatt. Ennek persze csak örülök, de arra lennék kíváncsi, hogy a te picikéd is ilyen mértékben fejlődik-e. Saját számításaim szerint a 12. héten járok, de a doki legutóbb nagyon kicsinek találta az embriót. Azóta viszont már vagy 8 centit nőtt a hasam. Vagy ez nem is olyan sok? Látszik, hogy nem vagyok valami tapasztalt a témában.
Örömmel számolhatok be arról, hogy ma sokkal de sokkal jobban érzem magam. Tele vagyok energiával és nagyon jó kedvem van. Biztos tegnap voltam a mélyponton, már tényleg azt hittem, hogy ezeknek a rosszulléteknek rossz vége lesz. Szerencsére fordult a kocka. (Lekopogom). Tegnap egyébként megjött a toxoplazmózis szűrés eredménye az ANTSZ-től és szerencsére negatív lett. Viszont hatalmas betűkkel odanyomták, hogy FOGÉKONY. Vagyis mostmár vigyáznom kell magamra.
Már alig várom a holnapot, hogy végre megint láthassam az én kis babócámat az ultrahangon. Kíváncsi vagyok, milyen új időpontos ír ki nekem az orvos a szülést illetően. Majd beszámolok róla.
Pí! Gratulálok a kisfiatokhoz! A Te történetedet különösen figyelemmel kísértem, mivel én is a Kőrösi dr. páciense vagyok.
Próbáltam a táblázatból nézni, hogy mik voltak az előzmények, de ott nincsenek, így hát a hozzászólásaidból ollóztam ki, amit ide is beszúrok, hogy Estee kiegészíthesse a táblázatot:
"Hogyan: lombik(3.)
Ok: kétoldali petevezeték elzáródás
Ahol sikerült: Kaáli Intézet Győr Dr. Kőrösi Tamás
Egyéb: az első császármetszéséses szülés következtében alakult ki valószínűleg az elzáródás, vizsgálatok: HSG, hiszteroszkópia.
Minden egyéb (hormonszint, andrológia, rendben volt.) "
Azt hittem, megint miattam kell a listát módosítani, de nem.
Tegnap, a kiírtnál két héttel korábban megszületett Gábor Ferenc nevű fiam, aki farfekvése miatt császárral jött a világra. Súlya: 3,26 kg, 48 cm. Anyjával együtt jól vannak.
Tegnap reggel az elfolyó magzatvíz miatt kellett kórházba menni, ahol szerencsére a saját doki egyből kezelésbe vett.
Mindezt, mint kideríthető a férj írja, de nem akartam a ragozásokat bonyolítani.
Pí
Mosómasa,
Drukkolok, hogy gyors, és könnyű szülésed legyen:-)
Csucsuka,
Már te is így a finish-ben vagy? Hihetetlen!
Mell ügyben: nekem nem nagyon nő:-( Nekem tuti nem lesz szükségem G-s kosárra. Ez befolyásolja vajon, hogy lesz e tejem?
Susok,
Kitartás a felújításhoz! Nagyon szép lesz, ez lebegjen a szemed előtt!:-)
Voltunk ma doki bácsinál, nagyon meg van velünk elégedve:)))) Dániel úrfinak lefilmeztük a kis pofikáját, kezecskéit, szivecskéjét, lábacskáit és természetesen a szerszámát is:))) 85 mm-es a fejátmérője és több mint két kilós! Három hét múlva kell mennünk újból, és aztán már hetente. Felkészítő tanfolyásra holnaptól megyek.
Susok, szoptatós melltartó ügyben az Anita boltban azt mondta a néni, hogy a 32-36. hét környékén érdemes megvenni... Monix információjához annyit tudnék hozzáfűzni, hogy a 7. hónap óta még +2 centit nőtt a mellbőségem... Sok lehetőségem úgy sincs, hiszen G kosarasnál nagyobb nincs, bár azt mondják, hogy max. 2 hétig tart szülés után az extra méret.
TIMCSI, van úgy, hogy pont a maternától hány az ember lánya, olyankor pár napig szünetelteni kell, azalatt kiderül, hogy tényleg az e az oka. Persze mindezt úgy, hogy a dokiddal megbeszéled.
Terhességi csikok ellen nekem eddig nagyon bevállt a Milupa kenőcs, bár lehet, hogy anélkül se lennék zebra, de a bőrőmnek nagyon jól esik:)))
Blan,
Köszönöm az infót. Igazából engem egyáltalán nem zavar ez a vonal, mindig is egy picit sötétebb volt a köldököm alatti rész.
Susok,
A SOTE I-ben szültem. Azért nem választottam orvost, mert úgy gondoltam, alapértelmezésben is jár nekem a korrekt bánásmód és a figyelem. Igaz, ehhez az kellett, hogy az ambuláns rendelésen tudjak céltudatosan kérdezni, ne legyek aggódós - meg persze hogy okom se legyen rá (hiszen nem kaptam igazán személyre szóló figyelmet). A céltudatos kérdésekben sokat segítettek a topicok!
Másrészt tudom, hogy az orvosválasztásnak komoly anyagi vonzatai vannak, és úgy gondolom, ha nem igénylek extra szolgáltatást, nem is akarok extrát fizetni (a nőgyógyászok nem arról híresek, hogy nem kapnak elég paraszolvenciát). Ezenkívül tudom, hogy az ügyeletesnek minden beesővel foglalkoznia kell, és az ő felelőssége vagyok, ha nincs választott orvosom - ha viszont van, inkább nem nyúlnak hozzám, mert hogy más betege vagyok (persze szükség esetén nyilván ellátnak).
Mint írtam, korrektül elláttak, az ügyeletes este még megnézte újra a méhemet, ő vette ki a varratokat, a kérdéseimre válaszolt. Hozzá fogok visszamenni kontrollra - fiatal, kezdő doki, biztosan jólesik neki a bizalom. Egy doboz édességet is kap.
Az epidurál nem adását nem indokolták (a szülésznő adta be, tőle hiába is kérdeztem volna), én csak sejthetem. Egyrészt burokrepedésnél igyekeznek gyorsítani a szülést a baba érdekében, és az epidurál ezt nem segíti. Másrészt viszonylag jól haladt magától is. Harmadrészt az epidurál bonyolultabb, több lehetséges szövődménye van, mint egy injekciónak, és éppen volt másik szülés is (5 perccel előttem végeztek). Úgy láttam, az a csapat, amelyik akkor volt ügyeletes, nem szívesen ad epidurált, hiszen azt sokkal inkább felügyelni kell. Ünnep előtti hétvége volt...
De végül kibírtam így is.
Balletje,
Kösz a tippet, ki fogjuk próbálni. Eddig is próbáltam, de nagyon nem akar lejönni a ciciről. Bár lehet, hogy okult ő is, mert mintha nyugodtabban szopna.:-)
Húú, rengeteget írtatok rövid idő alatt. Csak győzöm olvasni. Lehet, hogy nemsokára lekerülök a listáról, mivel az orvosom szerint már csak pár nap. Holnap ismét kontroll és meglátjuk mi lesz.
Köszi, én is jól vagyok:))) Sajna a felújitás még nincs kész, mert a férjemet is elkapta ez a ronda virus, plusz a munkahelyén is nagyon el van kapva szegény (a május elsejei hosszú hétvégét is végigdolgozta, persze nem otthon:( Visszapakolni pedig sokkal nehezebb és hosszabb idő, mint szétszedni:( Főleg, ha még kicsit átalakitani is kell a bútorokon (vettünk egy mosogatógépet, emiatt kisebb lesz a mosogatószekrény + új pult kell). Minden konyhai cucc a gyerekszobában van, ezért ott csak a kipakolás után lesz festés + bordűr. Egyszóval nem könnyű, de viszont nagyon klassz lesz minden, ha kész lesz:)
Nem tudom, hogy ki írt arról, hogy szopizás után sokat bukik a pici. Nekünk is volt ilyen gondunk, és azt a tanácsot kaptuk (bevált), hogy az első pár korty szopás után büfiztessük meg a picit. Nagyon mohó volt a lelkem, ezért sok levegőt nyelt, ez okozott problémát.
Szia Susok,
Köszi jól vagyok. Azért nem nagyon írok, mert nincs semmi:-) Jól vagyok, és várom a következő UH-t:-) Így csak olvaslak nagy élvezettel benneteket, és örülök, hogy azért viszonylag mindenki jól viseli a babavárást:-) Szóval nehéz kezdés után nagyon jól halad mindenki:-) És ez tök jó!
Te hogy vagy? Gondolom már tényleg végeztetek minden felújjítással. A mell mérete, a net szerint a 7. hónapban éri el a végleges méretet, szóval akkor már érdemes szoptatósat venni szerintem, bár személyes tapasztalatom még nincs, de én már most is megvenném, ha szoptatáskor már nem is lesz jó, de kismama melltartónak jó most is. Az hogy könnyebben lecsatolható, az meg kit zavar. Attól, még ugyanolyan mint egy sima melltartó.
Vanilla,
Én is nagyon drukkolok, és küldöm a babóca növesztő sugaraimat +++++++++++++++++++++++++++++++++
Estee, köszi, hogy beszúrtad ide KISPAPA írását. Szeretettel várjuk, és ráadásul itt több ikressel is tapasztalatot cserélhet majd.
Quizas, örülök, hogy nem voltak negatív élményeid a szüléssel kapcsolatban. Ez melyik kórház volt? Miért döntöttél úgy, hogy nem választasz előre orvost, ha nem titok? Még az is érdekelne, mivel indokolták, hogy nem kapsz epidurált?
Ez a "linea nigra" nekem is kezd megjelenni, de egyelőre még nagyon halvány, alig látszik. Én is azt olvastam, hogy a szülés után teljesen eltűnik.
Timcsi, sajnálom, hogy rosszul vagy. Mindenképp konzultálj a dokival, mert súlyos esetben még kórházba is kerülhetsz, hogy infúziót kapj. Ezt jobb, ha megelőzöd. Vagy a Magne B6 vagy injekció biztosan segiteni fog. Az orrvérzéssel kapcsolatban Noa biztosan tud valami hasznosat mondani, neki is nagyon vérzett anno.
Vanilla, nagyon szoritunk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Monix, ritkán jársz errefelé. Jól vagytok?
Gyömbér, nekem még szerencsére nem jelentek meg terhességi csíkok, igaz, már a 3. hónaptól kenegetem magam a Milupa kenőccsel. Ha nem is tudják megakadályozni, de enyhíteni biztosan lehet, hiszen a hatóanyagai beépülnek és növelik a bőr rugalmasságát. Olvastam, hogy a mellnél viszont vigyázni kell, a mellbimbót nem szabad kenni, mert túlságosan megpuhítja a bőrt, és így nagyobb az esély arra, hogy a szopiztatás majd totál kikészíti. Nem tudom, nálatok hogy van, de nekem szinte hetente lehámlik ott a bőröm, lehet, hogy így készülődik a nagy feladatra (megfigyeltem, hogy egyre kevésbé érzékeny, és néha ha viszked, jól esik a törölközővel jól megdörgölni (olvastam, hogy ez is jó előedzés).
A 3D UH-val kapcsolatban: nekünk most már van 2D és 3D videófelvétel is, és azért egészen más. A sima Uh-n csak csontokat és foltokat látsz, a fejnél például a koponyát szemüreggel stb. Míg a 3D-s fényképen igazi arcot látsz, hogy csukva a kis szeme, hogy szopizza az ujját, látod a combjait, a vádliját, a kis lábikókat. Ég és föld a kettő. Persze sok szerencse is kell ahhoz, hogy éppen jó irányban feküdjön, és mindez látszódjék is. Engem nagyon meghatott és feldobott, hogy láthattam az arcát:))) És tudom, hogy most sokan kinevettek, de néhány jellegzetes családi arcvonás már látható volt rajta (legalábbis szerintünk:)))
Van egy kérdésem: szerintetek mikor érdemes megvenni szoptatós melltartót? Lehet már most is, vagy inkább szülés előtt, vagy tán utána? Mennyivel kell nagyobbat venni, hogy a betétek is beleférjenek majd? (a most csütörtökön induló Metro újságban több hasznos dolog is lesz: etetőszék, utazóágy, Triumph szoptatós melltartó, sport babakocsi).
Köszönöm a tanácsokat, gyömbér teáról még nem is hallottam, de utánanézek, és a C vitamin adagomat is fölemelem. Legalább tudom, hogy mitől vérzik az orrom.
Vanilla!
Igazad van, a szuri tényleg jobb abból a szempontból, hogy nem lehet kihányni. Egyébként magamban nagyon drukkolok ám neked, már a Medlombon is biztattalak.
Timcsi,
A hányingerre állítólag jó a gyömbér tea. A neten olvastam, nekem semmi ilyesmi bajom nincs, így nem tudok személyes tapasztalatról beszámolni. Az orrom nekem is vérzik, vagyis mikor fújom, amit nagyon gyakran kell, megreped mindíg a hajszálér, de ez a terhesség velejárója. C vitamin jó rá a könyvek szerint, de meg kell kérdezni a dokidat.
TIMCSI,
az orrvérzésre szedj C vitamint (3x100mg naponta). Nekem használt. Az orrvérzés a orrnyálkahártya megduzzadásától van. Minden nyálkahártya vérbő lesz a terhesség során.
Bocsi, hogy átszövegelek ide, de most olvastam arról a bizonyos barna csíkról a hasadon. Nekem is volt, mikor Boliviával voltam terhes. Bocsi, beszélek itt zöldeket, szóval mikor már megszületett. Nem csak hogy elhalványodott, hanem teljesen el is múlt. Nekem úgy rémlik, hogy az elhalt hámréteggel együtt tűnt el, szóval mintha egy idő után "le lehetett volna mosni, mint a koszt". Szóval teljesen elmúlt!!!
Ami a terhességi csíkokat illeti, azokra vbiszont semmi sem használt, kenhettem bármnivel, nekem olyanok a kötőszöveteim, hogy széltében-hosszában repedtem. Olyan mértékben, hogy azon már nem lehet változtatni. Most ezek tágulnak ismét, gondolom repednek tovább, de ez még a jövő zenéje...
Blan
Nem tudom a szuri hány mg-os volt, de biztosan sokkal több mint a vitamintabletta. És a szuri előnye a tablettával szemben hogy nem hányod ki. Kérdezz rá a dokidnál, ne kinlódj feleslegesen az állandó rosszulléttel.
Igen, már van egy 12 éves nagyfiam. A mostani terhességem még kérdéses, hogy ki tudom-e hordani. Egy hét rosszullét után eltüntek a terhességi tüneteim, az UH is kicsinek mutatja a babócát, csütörtökön derül ki hogy fejlődött-e egy hét alatt, vagy valami baj van vele. Nincs rá szó, hogy mennyire izgulok....
Nem tudom, hány mg lehetett azokban a szurikban, de én szedem a Maternát, amiben a B6 vitamin 10 mg. Elvileg el kellene hogy mulassza a hányingert, de sajna ez nálam nem jön be. Mondjuk az a 10 mg az én esetemben a nullával egyenlő. Talán meg kellene kérdeznem az orvosomat a Magne B6 felől?
Egyébként hogyhogy a második babáddal vagy kismama? Azt hittem, ez az első terhességed. Kisfiú vagy kislány a nagyobb tesó?
Timcsi
Az első terhességem nekem is olyan volt hogy a negyedik hónap végén is hánytam, alig maradt meg bennem bármi is. Akkor még karcsú voltam és még abból is lefogytam 8 kilót. Eleinte nem vették komolyan a panaszaimat a terhesgondozóban, legyintettek hogy majd elmúlik. De amikor látták, hogy zuhan a súlyom, felírtak egy B-vitamin injekció kúrát, kb 2 hétig tartott, mindennap kaptam egy szurit, és utána egycsapásra elmúlt.