Szerintem egy valamire valoborasz nem "dorzsoli a kezet" amikor szakmabelije termeset elviszi az idojaras...
Megy egyebkents em hiszem, hogy egy ausztraliai 25%-os termelescsokkkenes javitana barmit is a magyar borexporton amikor meg azt sem tudjuk, hogy nalunk mekkora karokat okoztak a fagyok.
Egyebkent meg ha en borasz lennek es a legnagyobb ellensegem ugyancsak borasznak adna fejet attol meg a leheto legjobb termest kivannam neki...
Eljött a magyar borászatok ideje 03.1.30 10:01
Dörzsölhetik a kezüket a hazai borászok, mivel Ausztráliában a szezonban vélhetően csökken a szőlőtermés, s így a borexport is.
Elemzők véleménye szerint folyó szezonban az ausztrál szőlőtermés számottevően, a korábbi 1,6 millió tonnáról 1,4 millió tonnára csökken. Hozzáteszik, hogy ugyan még korai végérvényesen bármit is mondani, ám rendkívül kedvezőtlen az időjárás, így a visszaesés szinte bizonyos. Ez javíthatja a magyar borászatok exporthelyzetét, ugyanis az egyik legnagyobb exportpiacunkon Angliában, immár jó ideje igen komolyan és évről évre nagyobb volumenekkel jelennek meg az ausztrálok.
Jól megmozgattam a csapatot... :-) Köszönöm a tanácsokat, valszeg egy kadarka lesz a kiválasztott. Egyáltalán nem a kedvenc kajám, nem is nagyon vagyok hajlandó megenni, csak gondolok a többiekre is. Én valszeg valami tésztát (pl. pesto szósszal) fogok burkolni. Azt meg már megbeszéltük anno.
kb!
Azt azért írtam, hogy nem túl fűszeres, mert vélelmezem, hogy nem lesz pl. méregerős (10-15 fős társaság lesz jelen, és ilyenkor nem célszerű elvinni az étket semerre, majd mindenki ízesít rajta, amit szeretne). És kösz a kiállást a (Konyári) rozé mellett (BZolinak is)! :-)
Halaszlere roze? hmmm erdekes. A rozekat en inkabb salatakhoz gondolom. Bar az osi szbaly ervenyes :) a kedvenc kajad es a kedvenc borod mindogjo aprositas lesz :) szoval ha roze rajongo valaki es kozben halaszlefuggo akkor hajra
"egy ilyen reduktív veres igazán jól illeszkedhet a halászléhez"
ja mindenkeppen... bar ha mar veres, akkor nem az agrssziv cabernetetket gondolnam jonak... mondjuk az igenyedinek megfelelo konnyed Merlot is aranyos lehet.
Talan azert nem vagyok olyan joban a cabernettel, mert az az a fajta amibol nagyon sok olcso szart lehet venni...
BZoli: Mindenben egyetértünk (továbbra is), pusztán azt mondtam, hogy egy ilyen reduktív veres igazán jól illeszkedhet a halászléhez, ráadásul nem egyfajta hétköznapi választás. Csak nem könnyű beszerezni. Ezzel nem zárom ki, hogy az általad ajánlottak jobbak, pusztán megpróbáltam más utakon járni kicsit, hátha...
elnézve a névsort, egyre jobban fáj a szívem. hát ha még a borlistát is meglátom...
Tudom, h. reménytelen de a későbbi időpont (22.) mégis jó lenne! :))
Nahat azert egy CabSuv-tol a fahordos erleelst elvarni azert meg nem Lafite kategoria :)
A minap ittam egy olyan korrekt kis Chilei cabernetet amire ra volt vesve, hogy kapott valami rovid ujfahordos erelest... olcso volt, nyilvan ipari meretekben e smodszerekkel csinaltak, de ezzel egyut teljesen korrekt fajtabor volt. Nem is vartam tole 5 perces utoizt meg mennyei komplexitast... :) de azert nem is valmi vizes lotty volt.
Vannak a vegytiszta reduktiv technologianak elevulhetetlen elonyei, gyumolcsossegben, aromassagban es illatokban es nem utolso sorban arban ez a mufaj verhetetlen, de sokan pusztan ezeket adolgokat uresnek talaljak. Testet, komplexitast gazdag es komoly illatokat es tartossagot nem ez a mufaj garantal. :)
nemigazan ertem ezt a kifelyezest, hogy reduktiv cabernet... arra gondolsz, hogy siman csak savallo tartalyt latott cabernet? Vagy savallo tartalyban fermentalodott de utanna fahordoban erlet cabernetre?
mert ha olyan cabernetre gondolsz amelyik csak betonkadat es savallo acelt latott az nyilvan nem lesz nagyagyu...viszont a komolyabb mennyisegben termelo cegek mindegyike hasznlja a savallo tartalyos technologiat.
azert alapvetoen egy halaszle melle szerintem nem szar bort kell inni :) hanem egy kicsit konnyedebbet, tehat nem egy 8 eves vastag fekete Cabernetet...:)
z
Egy reduktív cabernet is jó volna
;o)
Persze én is csak egyszer ittam olyat (kísérleti jelleggel), de jó kis paprikás íz és illatjegyeket tudhatott magáénak.
A lentebb említett bozsolét is el tudnám képzelni hozzá, mint költségkímélő megoldást...