Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Általános beállítások, Vegyes, Gyorsbillentyűk. Beállítás után még a [pipa] ikonra is rá kell kattintani (OK nem elég). Másik lehetőség beírni közvetlenül a wincmd.ini fájlba. Nálam így néz ki:
[Shortcuts] F1=cm_CountDirContent
F2=cm_GetFileSpace
A TCe mappában található keyboard.txt szerint az F12 alapból nincs használatban. Esetedben legegyszerűbben wincmd.ini elejére is beírható, a [left] szekció fölé, hogy így nézzen ki:
[Shortcuts] F12=cm_CountDirContent
[left] stb.
(Valójában bárhová beírható, csak önálló szekciót alkosson, ne törjön meg egy másik szakaszt.)
Így még nem jártam... A Foxit szólt, hogy frissítene, ráhagytam, mondván miért ne, és erre a rohadék betolta az ask.com nevű szart. Most a Firefox állandóan előszedi, pedig abból már töröltem a kiegészítések közül, az AdBlockba is beadtam, hogy szűrje ki, de ezt csak itt eszi a fene. Ha valaki tudja a megfejtést, hogy soha többé ne lássam ezt a szart, akkor kérem, ne kíméljen.
Biztosan le bírom persze valahogy szedni ezt a szart, de ha van rá kész knowhow, akkor nem kéne most időt ráfordítanom...
Nagy kérdés, hogy melyik lejátszó programot használod. A Windows beépített Media Playere mindenre alkalmatlan, a legjobb a KMPlayer lenne, de speciel DVD film lejátszásra mégsem tökéletes, mert nem lehet benne előcsalni a DVD saját menüjét. Én úgy oldottam ezt meg, hogy a DVD lejátszás kivételével mindenre a KMPlayert használom, DVD ellen pedig a GomPlayert, mert abban van DVD-menü, illetve elérhető benne majdnem minden a DVD lemezről, így lehet menetközben hangsávot is váltani.
Nem viccelj, híradót sokkal kisebb szókinccsel és gyakorlattal meg lehet érteni, mint egy játékfilmet. Hírműsort legalább tíz nyelven megértek, de egy jobb filmet 4-5-nél többen nem... :-))
Menü nélkül azonnal elindul. Tehát akkor ez egy degenerált lemez. Még szerencse, hogy rájöttem, hogyha kinyitom a virtuális meghajtót, és a fájlokat egyenként indítom el, akkor meg magyarul beszél.
A progi alatt a programot, vagyis a Power DVD 9-et érted? Nos a programnak előjön ugyan alul mindenféle ikonja (előretekerés, hangerö stb...), de hangcsatorna váltása nincs közöttük.
Ld. az előbb. Be kéne jönni a dvd menüjének. Ha ehelyett rögtön elindul a film, akkor vmi 'herélt' verzió; a progiban nézd meg menet közbe', lehet-e hangsávot váltani.
Ha a CNN-t érted, akkor pár filmnézés után nagyjábol megérted ám az amcsi filmeket. Mondjuk ha teljesen brooklynban játszodik, vagy valahol texasban, akkor nem, de azt nem érti a los angelesi se...
Ha meg igazibb angol, akkor mégrosszabb, a trainspotting-ot szerintem már londonban sem értik:)
No a válasz:
attól kérdezd, akitől vetted a filmet, mit rakott össze hogy.