Kiegészíteném a szokásos vashiánnyal. Saját megfigyelés, hogy a hiánytünetes leveleket hamarabb károsítja a vízhiány. Látok rajta érek közti elhalt részeket. Mondjuk ilyen felpöndörödést még nem láttam csak paradicsomon.
Nálam a jól bevált módszer a bejárat fölött ahol a kocsival is járunk , fólia váz és betonacél olyan vastag amit könnyen ráhajlítottunk és rá kötöztük dróttal.
Kis méretű összecsukható létrával metszem, és kötözöm az ágakat. Ősszel pedig szedem.
A kezem könnyen átfér a hálón ,a metszésnél ki tudom húzni a nyesedéket és a szedésnél is ha véletlen feljebb van néhány gyümölcs. A termés nagy része lelóg a vas alá, így nem sokról van szó.
Sima vizhiány. A mini kivit lehet futtatni ahogy akarod, a lecsavarodott részeket pedig tavasszal lemetszed és kész. Persze lehet ezt is kordonosan nevelni, de futva is terem annyit ami elég egy családnak. :)
Koszi, es a metszesre valami egyszeru jotanacs? csak vagjam le a dzsungelt es kesz? Neztem videokat az ajanlott kivitermeszto sractol, meg itt is mindenfele foagraol meg lehajtasrol meg mindenfel praktikakrol de nekem az magas. nem lehet ezt csak ugy noveszteni mint mas novenyeket ha nem akarok belole tudomanyos fokozatot? :)
Szisaztok, kicsit elhanyagoltam a kiviket :( Masodik evesek. A porzon meg megjelent valami gomba ha jol gondolom? Van meg paradicsom a kozelbe ami atkas lett, kivire ramehet?
Es kicsit bedzsungelesedett. Levaghatom a osszevssza menu mellekagakat meg az ilyen csavarodasokat?