Szia, mivel száraz idő van, hibátlanul muzsikál. Írtad a főtengelyjeladót, de már az is volt benne másik. Érdekes, mert mikor vacakol ami csak a párás ködös időben fordult eddig elő, kétszer háromszor bezárom kinyitom a távirányítóval és egyszer csak indul, mintha semmi sem történt volna. Mivel nem egy szokványos probléma majd ha sűrűbben előjön meglesz az :-)))) Azért köszönöm mindenkinek a jószándékú segítséget.
Szia, az elindulást koromfekete füst kíséri? ha igen akkor EGR szelep nyitva maradt, emiatt kipufogó füstöt szív a levegő helyett. Javaslat: EGR szelepet kipucolni, és levakolni a későbbiekben.
Segitséget szeretnék kérni van egy smart 799cm3 cdi motor pöcre indul de sebességbe nem igazán megy rángat és nagyon füstöl 5-6km után megszűnik a hiba előre is köszönöm
Azért azt Te is legalább úgy tudod mint én, vagy mint sok egyéb autószerelő,hogy ez a szakma nem egyszerűen fekete vagy fehér. Nehéz okos és biztos dolgokat mondani látatlanban.
Sőt még olyankor is amikor ott van az autó és még akkor is vakarja a fejét az ember bizonyos helyzetekben. A fórumokban rengeteg okos tanács hangzik el,és főleg sokszor olyanoktól aki igazából az autószerelés közelében sem járt életében,csak olvasott ezt azt a fórumokon .Ezzel nem szeretnék senkit megbántani,csak azt próbálom ecsetelni,hogy nem egyszerű leírás alapján korrekt és tuti tanácsot adni. Nagyban függ attól is,hogy ki mennyire írja le a hibát,és a hiba előfordulásának gyakoriságát stb.
a leírt probléma főtengely jeladó is lehet. Meg amit a quattro is említett - rail nyomás önindítózáskor minimum 120-130 bár hogy pöfögni kezdjen, porlaszók ereszthetnek, nyomásszabályzó szelep ereszthet stb. - Jeladóra mennék rá, ha a fent felsorolt tételeket már átnéztétek.
Bocs hogy egyszerre válaszolok, az izzítógyertyák újak, izzítórelé új, igen kimegy a 12v. Starral ellenőrizve a rail nyomás, porlasztók injektorok letesztelve. ma reggel mínusz 6 fok volt izzít és jár a motor, kb egy két hete nem volt ködös párás reggel ,úgyhogy semmi baja .
Sziasztok, a beteg egy 2001 -es 450 cdi , csak mikor párás az idő, néha nem indul csak köszörül. Ilyenkor ajtó be, ajtó kinyit immo ki kb ötödik hatodit alkalomra pöc- röf. Izzítórelé cserélve, míg a motor egy másik kaszniban volt, ott is csinálta, csak a motor váltó lett áttéve. Nincs köze hideg vagy meleg időjáráshoz, csak párás legyen a levegö. Ha a motor már meleg sose csinálta, reggeli indításkor vagy mikor a hűtővíz hideg akkor fordul elő. Előre is köszönöm a segítséget.
egyértelműen abs hibát jelent. a diagolás nem lenne haszontalan, sanszos hogy valamelyik kerékszenzor vagy jeladógyűrű hibás. (a hátsók el tudnak rohadni)
Mikor induláskor sebességbe teszem az autót és lelépek a fékről azonnal felgyullad az ABS és a háromszögben a felkiáltó jel, mindkettő égve is marad, amíg le nem veszem a gyújtást.
Van esetleg valami tipikus meghibásodási pont ennél a típusnál, amit érdemes elsőként megnézni, vagy menjek hibakódot kiolvastatni?
Van egy smart fortwo city coupe passion 2005 benzines. Tavaly olyat csinált,hogy menet közben leállt,de magától újra is indult. Most mentem az úton,felvillant a légzsák lámpája,de csak felvillant. Majd kikanyarodok a főútra felvillan minden,mint a karácsonyfa,de itt is csak felvillan,tehát el is alszik és érezhetően visszafogta a kocsit( belassult) ,majd ment tovább mintha nem történne semmi. Köszönöm a válaszokat!
Nem, nem egy konkrét ajánlatot írtam le, hanem az utolsó motort amit összeraktam azt másoltam ide át. Oké ezt honnan tudtátok volna, valóban, nem írtam oda.
tudom mit miért szokás/kell cserélni, de ha motorfelújítást kérnek akkor nem az autó restaurálását sorolom fel, max hozzáteszem hogy lehetséges/állapotfüggő/kívánságra, stb
viszont a felsorolásodból kimaradt a vezérműlánc a kerekeivel (szett) és az olajpumpa meghajtásé úgyszintén, ami viszont evidens lenne.
ne is próbáld az természetes válasszal ellensúlyozni, mert a láncfeszítőt külön kihangsúlyoztad.
Ezért javasoljuk a felújítást. Egy bontott motor is mire belekerül biztosan 200.000 ft -ba fáj, majd lehet 5000 km után ugyan úgy jár mint a tied, és kezdheted előről. Ha enniyt nem szánsz rá, add el. Nem rossz indulatból, csak felesleges pénz kidobás a bontott, ismeretlen előéletű 100.000 km-es motor.