Keresés

Részletes keresés

Kapocska Creative Commons License 2022.12.12 0 1 125725

" percek alatt eléri a közeli 100C°-ot,"
Ami azt jelenti,hogy nincs áramlás/hőelvonás

-radiátorok mindkét szelepe nyitva?
-van beépített v. külső váltószelep?
 "a biztonsági szelep által, a rendszer lekapcsolja magát és kész."
-a biztonsági szelep elengedi a vizet azzal együtt a nyomást és ezért áll meg
v. biztonsági termosztát elektromosan avatkozik be?

"Amit rátöltünk a rendszerre vizet, hamar eltűnik, nyomás leesik.."
-tágulási tartály megfelelően feltöltve légoldalon/vízoldalon?

"ha valahol elfolyik a rendszerünk, és fogalma sincs senkinek, hogy ez hol történik(nincs látható nyoma)"
Az égéstermék el/kivezetőn nem jön több gőz/víz a szokásosnál?

Előzmény: Barna0422 (125715)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.12 0 0 125724

"Kapocska pont fordítva írta,vagyis rajzolta."
Egyedül???
És mindig elő kell venni a józan parasztit... amiből van itt 1-2

"sikerült megtalálnom a papírját mégis, az első válaszod téli találat volt. Köszönöm."

https://netkazan.hu/termek/7357/hidraulikus-valto-2-kulso-menetes-12080

https://womix.pl/en/oferta/grupy_mieszajaco_pompowe/system_dn_25/system-dn-25-do-55kw/hydraulic-separator-cpn-70

https://www.vgfszaklap.hu/lapszamok/2012/marcius/2240-mire-is-jo-a-hidraulikus-valto

Előzmény: Shaldon (125716)
xrami Creative Commons License 2022.12.12 0 0 125723

És ha elzárod a radiátorodat, megszűnik? Légtelenítve volt?

Előzmény: xrami (125722)
xrami Creative Commons License 2022.12.12 0 0 125722

Csak te hallod? Alattad-fölötted nem hallod, más se hallja? Stabilan mindig szól? Ha bemész a szomszédokhoz ugyanarra a pontra ott nem hallod? Biztosan a csőből jön? A fém elég jól vezeti a hangot, de akkor másnál is kellene hallani.

Nem lehet, hogy valami elektronikai berendezés visít? Régi CRT csöves monitor, TV nincs? Ha kinyomod az áramot az óránál, nem szűnik meg?

Előzmény: AnnaAnnaAnna (125721)
AnnaAnnaAnna Creative Commons License 2022.12.12 0 0 125721

Sziasztok!

Azért írok ide mert hátha valaki tudja a megoldást vagy van valakinek esetleg ötlete hogy miért adja a radiátor cső ezt az elviselhetetlen magas frekvenciájú sípoló hangot, és mit lehet ellene tenni?: 

https://www.youtube.com/shorts/2E1YG914tuU

Annyira hangos és elviselhetetlen hogy nem lehet megmaradni mellette. Még zárt ajtóknál is átjön. A videón max hangerőn is szerintem jól hallható. Idei fűtésszezonban kezdődött, habár már tavaly is gondok voltak vele. Panel, távhő. Közös képviselő nem csinál semmit, azt mondja nem tudnak vele mit csinálni, már válaszra sem méltat. Távhó már kijött, szerintük nem az ő hibájuk, hívjam a közös képviseletet. Esetleg valakinek van ötlete mit lehetne tenni mert megőrülök. (Mielőtt még valaki a füldugót javasolja, nem élhetek nonstop itthon füldugóban, és azon is áthallani)

Köszönöm a válaszokat: Anna

lapar Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125720

Nem jó, legalábbis a szelep lezárásához nem.

De igazad van, legfeljebb teszek a szelep végére egy 3/4-es kupakot.

Arra a menetre kellene, amelyikre a termofejet rögzítem, hogy benyomja a kis "pöcsöt"

28,5x 1,5-ös a menete asszem.

Előzmény: masterflash (125719)
masterflash Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125719

Milyen menet van benne?

Réz zárókupak nem jó oda?

Előzmény: lapar (125717)
lapar Creative Commons License 2022.12.11 0 1 125718

valahol szívárgás történik, itt történt egy sztemkó csere is,

És nem oldotta meg, ugye?

Bocsánat, hogy belevau, nem vagyok szaki, csak józan paraszt, de ez durva.

Szerintem a kazánban szivároghat el a víz, ha sehol nincs látható nyoma.

A BCG is forgalmaz ilyen szivárgás tömítőket, de itt nem biztos, hogy megoldás.

Előzmény: Barna0422 (125715)
lapar Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125717

Jó estét urak!

Herz radiátor termoszelephez  ezt a gyári kupakot lehet kapni valahol?

Ahol néztem boltokban, ott azt mondták, nem szok lenni.

Mi ennek a "rendes" neve, szerelő kupak?

Azért kellene, mert radiátort levennénk, de nem bízom benne, hogy a termofej lezár tökéletesen.

Shaldon Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125716

Kapocska pont fordítva írta,vagyis rajzolta.

Előzmény: Sony Black (125709)
Barna0422 Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125715

Sziasztok! 

A segítségeteket szeretném kérni, hátha tud valaki tanácsot adni vagy segíteni. (Ehhez a legkevésbé sem értek, szóval elnézést, ha van értelmetlen része a kérdésemnek, láthatlanban meg tudom,hogy nagyon jó kérdés..)

Adott egy Mika 6-os rendszer, amihez 4db radiátor csatlakozik, amit egy 25-30 négyzetméteres lakáshoz lett kialakítva.

Az alap probléma az az, hogy amikor bekapcsoljuk a kazánt, a rendszer hihetetlen sebességgel felhevűl, percek alatt eléri a közeli 100C°-ot, a 4 radiátorból egy, ha talán a felső részén felmelegszik, de az alján már nem, aztán gondolom a biztonsági szelep által, a rendszer lekapcsolja magát és kész.  Amit rátöltünk a rendszerre vizet, hamar eltűnik, nyomás leesik.. tudom ez relatív, hogy mi az a hamar.... de a lényeg, hogy valahol repedések lehetnek.

Két különböző forrásból hívtunk szerelőt/szerelőket, hogy nézzen rá, hogy ugyan mi lehet a helyzet.

Első szakvélemény alapján, a rendszerben valahol szívárgás történik, itt történt egy sztemkó csere is, ugyanis, ami ebben benne volt az 95C°ig bírta, ezt lecserélte egy 105°-osra. Ez eddig stim.
Ő azt mondta, hogy itt szükséges egy kazántestcsere és egy rendszer átmosás, és ez meg fogja oldani a problémánkat, ....horribilis összegért.

Második szakvélemény alapján, valóban valahol szivárgás történik/történhet, de Ő itt rámutatott arra, hogy a szivattyú gyenge, cserét javasolt. Ő nem értette, hogy az első szakvélemény miért javasolja a rendszer átmosását, ha valahol elfolyik a rendszerünk, és fogalma sincs senkinek, hogy ez hol történik(nincs látható nyoma)..magyarul nem igazán oldaná meg a problémát sem a kazántest cseréje, sem a rendszer átmosása. Azt ugyan hozzátette, hogy lehet, hogy a rendszer nem a legtisztább és később indokolt lehet az átmosás, de jelenleg ez nem élvezne pioritást. Szemmel láthatóan amikor az úriember tesztelte, tényleg láthattuk ,hogy ez ugyan kezd elfáradni teljesen (szivattyú), tehát úgy gondoljuk, hogy ez indokolt lehet. Neki nem szakterülete a szivárgás feltérképezése és karbantartása, ezért azt ajánlotta, hogy keressünk valakit, aki a probléma további részét meg tudja oldani.

Na most itt több kérdésem is lenne, hogy merre is induljunk....?

- Találtunk az interneten egy Fernok Leak Sealer F4 terméket, amit arányaiban a mikrorepedésekre tökre bevállt (az esetek 70-80%ban).. Ezt a terméket ismeri-e valaki? Érdemes-e kipróbálnunk? Tesztelte-e valaki?

(Ezzel kapcsolatban annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy egy-két fokkal jobban hozzáértő személy azt mondta, hogy a csövekre ez okés lenne, de a biztonsági szelepre nem, de nem magyarázta el, hogy miért ezért ez kérdőjel.)
 - Mennyibe kerülne, a fent említett paraméterek alapján egy ilyen hiba feltárása? Tud -e valaki egy megbízható konktaktot adni?
- Tud-e erre bárki, bármiféle megoldást/kiindulópontot adni? 

Köszönöm szépen előre is, ha bárki tud bármi okos tanácsot adni, főleg, a jelenlegi időjárási viszonyok mellet.

Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 1 125714

V. alatt. :-)

Előzmény: cucu (125713)
cucu Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125713

Emlékszem rá, azért köszöntem meg Mindenkinek, aki együtt érzett a problémámmal! (Csak nem tudom a nickjét megjegyezni...)

Igazából halogattam a dolgot, mert eléggé szívás volt, mint ahogyan máskor is a savazás, és az idő nem kedvez neki, de ha már nyáron elblicceltem, akkor a vasárnap délután a leg alkalmasabb erre...:)

És persze karácsony előtt 2 héttel...

Jobb, mint az ünnepek között...

Előzmény: Kapocska (125711)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125712

T_T

Előzmény: Sony Black (125709)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125711

"Mert nem vele van a baj, hanem a rendszerrel. "
És megtaláltad! (elvetted a "hőszigetelőt" a víz és a réz közül)
Ügyes vagy Te,ha akarsz!!! :-)
(Andzsin-san utalt  vízkőre...............)

Előzmény: cucu (125710)
cucu Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125710

Na, túl vagyok a savazáson... De mást is csináltam közben, meneteket sajtoltam a refraktorba, hogy be lehessen csavarozni ahogyan kell. (Vagy difrakor?) :)

Mintha kicserélték volna. Még csak nem is zümmög, annyira hallkan megy!

A benne lévő sztemkó is 95 C fokos, és 10 éve ilyennel megy, szóval nem hittem sosem, hogy a 110-es megoldaná a problémát. Egyik napról a másikra elkezdte lekapcsolni a gyújtólángot! Vajon eddig miért nem csinálta? Mert nem vele van a baj, hanem a rendszerrel. 

Szóval most jó. Köszi szépen Neked mint mindig, és a Többieknek is, akik együtt éreztek a problémámmal...:)

Előzmény: Kapocska (125696)
Sony Black Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125709

A szűkebb bekötés a kazán kör a távolibb a szekunder kör. Általában így kell bekötni.

Egyébként tök mindegy mi van ráírva vagy mi nincs mind ugyan az a kínai...

A többit meg Kapocska leírta.

Előzmény: Shaldon (125707)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125708

"Mit befolyásolhat, ha fordítva van?"

A hőmennyiség átvitel hatékonyságának romlása következik be.

"computhermes"  ábráján látszik jobban ,hogy a csonkok és a henger között mekkora

az átmérő különbség és a kazán szivattyú vize szeretne a kazánszivattyún megfordulni

de a szekunder szivattyú szívóága előtt nem megy el.

Ezért a szek. szivattyú nem tud rá megfelelő hatással lenni (elszívni belőle).

Esetleg ott jöhet szóba ahol a szek. szivattyúk száma több mint kettő.

(az ideális az ha egyforma a kiosztásúak a csonkok és a h.váltóban van "hidraulikus fék"

és a szivattyúk azonos hidraulikus tulajdonságúak)

Előzmény: Shaldon (125707)
Shaldon Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125707

Csak annyi, hogy a computhermesnek, ahogy a képen is szerepel, más a bekötési iránya, mint amit rajzoltál. De közben sikerült megtalálnom a papírját mégis, az első válaszod téli találat volt. Köszönöm.

Mit befolyásolhat, ha fordítva van? 

Előzmény: Kapocska (125703)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125706

Előzmény: Kapocska (125703)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125705

Computherm HS40 Hidraulikus váltó 6/4 csatlakozású

Előzmény: Shaldon (125702)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125704

DELTA INOX HIDRAULIKUS VÁLTÓ SZIGETELÉSSEL,

Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125703

Szerintem nem.

De ,ha mindkettő Kínában készült akkor azt írják rá amit a megrendelő kért (az lehet a semmi is).

Mi ebben a fontos ?

Shaldon Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125702

Akkor biztos nem ez? 

Előzmény: Kapocska (125701)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125701

Szerintem:

BRH hidraulikus váltó rozsdamentes  + szigetelés 4x1      45kW

Előzmény: Shaldon (125700)
Shaldon Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125700

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni ezt a hidrovaltot  beazonosítani? Valamint a bekötési irányt is szívesen venném.

Előre is köszönöm!

Sony Black Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125699

Igen ilyesmi, csak kell a szelepre még 1 csonk amire a WC vize megy. Ezért írtam, hogy kombi szelep kell, és olyan aminek mind a 2 csonkja 1/2" vagy 3/8" de felénk csak az a fos Mofém kombi van ami gusztustalan és annak 3/8"-3/4 a csonkja. ACO-nak van valami hasonló de az sem tetszett...

Előzmény: ZolKa (125682)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125698

"Ezek  biztonsági szerelvények!"

Nem mondod!? :-)

Én miről írtam  eddig (iróniával is?)   ?

Előzmény: Andzsin-szan (125697)
Andzsin-szan Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125697

Ezek  biztonsági szerelvények! A normál,üzemi esetben azt kell megakadályozni,hogy a fűtővíz hőmérséklete ezt SOHA ne érje el.

Előzmény: Kapocska (125696)
Kapocska Creative Commons License 2022.12.11 0 0 125696

"MInden esetre a 110-es jobban hangzik. "
Elsőre,de ezzel csak elfednéd a problémát!
Ha a főégő kialszik és van utó keringetés akkor v.
nem megfelelő a tömegáram (beállítás idő/ fesz. nagyság a szivattyún) v.  lezártak termofejek v.
valami másokból nem tudja leadni a remanens hőjét a hőcserélő a rendszer felé .
Ezt kell vizsgálni a 110 helyett.(nem kell 85fokkal fűteni,hogy túllendüljön a hőm.)

Előzmény: cucu (125694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!