Szia! A személy részen láttam az tuti, kezdőpont felöli végen. Nem tudom melyik az átmenő fővágány a Keletibetartó vonatok részére (Railjettel mentem Győrbe és vissza is). Ez az átmenő vágány melleti vagy ameletti vágányok egyikénél volt, sajna nem volt annyi eszem, hogy nézzek jelzőszámot vagy akármi mást :( (Nem indikátor volt, a jelzőlap mögötti részen volt ez a doboz, és a védőkosár alsó keretére volt felszerelve, ahogyan ilyen sebességnél meg tudtam figyelni.) Ha nem tudod melyik az, akkor majd ha arra járok megnézem jobban.
Hát így elég messziről közelítjuk meg a problémát.
A páros oldali KCs jelzőtől beljebb van egy vágányszám kijelző és ha jól emélkészem a KCs hátoldalán szintén. (a külön árbócon lévő számkijelző valaha a VCs-n volt, de ott majdnem soha nem használták)
A C elági jelzőhídon a K3m jelzőn van zöld indikátor. A C bejáraton szintén ott van.
A C elági bejáratok hátoldalán van HiF, de az köralakú.
Kicsit több infó kéne, hogy pontosan merre is láttad.
Szia aruzsi! Szeretnék kérdezni a hazai pályáról valamit Tőled :) Szombaton mentem Railjettel keresztül Ferencváros személypu.-n. A Keletis felöli végen, valamelyik kijárati jelzőn van a főlap mögött (a kosár mögött elhelyezve) egy kb. 40cmX30cmX15cm-es doboz. Mi van abban? Mi a célja?
Szeretnék érdeklődni, hogy bontott Domino 55 pultkockákhoz hogyan lehet hozzájutni? (Lehet -e egyáltalán?) Ugyanis oktatási célból szeretnék egy D55 berendezést építeni, ahol a jelfogókat mikrovezérlőkkel és számítógéppel helyettesíteném.
Az nagyon kevés. 9900m kéne lenni 160-250 (280) km/h között.
4000m-t láttam tegnap élőben és a grafika is annyit mutat.
Gondolom jóval többet lát előre, ezt a távolságot mutatja a számszerű kijelzés, a sávos távolságjezés meg a "fékúttávolságon" belülit, amikor már a tényleges beavatkozás is időszerű (lesz).
De baromi jó, h mellé ütöttem és az egész eddigi beírásom ment a ...ba. :-(
A müncheni S-Bahnon is CE2-es szoftver van,
Igen, ezt láttam a Wiki oldalon.
kiépítettség szerinti vmax a 200-300-as tartományban van.
Kaptam egy LZB80 leírást, amiben a vmax=310km/h. LZB80=CE2? LZB100=CEmennyi?
Vannak zavarok a fejemben.
Egy német fórumon fellelhető vitából az is kitűnik, hogy a CE2-es verzióval felszerelt vonalakra CE1-es kiépítésű járművekkel nem lehet belépni.
Érdekes lenne.
München-Ingolstadt 300-as, mint a Köln-Frankfurt. MIndkét ICE jár rajta, de nem tartom lehetetlennek, hogy a Köln-Frankfurton is előfordul ICE1(2). Az tény, hogy én nem nagyon láttam és mind a 300-asból való volt.
Az is igaz, hogy valami említést láttam, hogy módosítottak a vevő/adón a CE2-nél. Szóval ki tudja. Elmélet szerint én nem látok (még) különbséget, bár CE2-es leírásom nincs és kétlem, hogy lenne magyarul. Esetleg talán angolul.
12500m rémlik
12700. De láttam már 127xx-et és a kijelzőn 13000-et. Nem tudom, miből jön ki az utóbbi két szám, hiszen a hurok hossza 100m és 127 db. lehet belőle (1-127 kezdet->vég; 255-129 vég->kezdet irány; 128 elválasztás?) Ebből 100mx127db.=12700m lenne nálam.
V0.2 bejegyzéssel, de hogy ez a CE2-re utal-e vagy sem .......?
Passz. Ilyet se láttam közelről (Tauruszos, bár talán a GySEV-esen igen). ICE3-on figyeltem és videóztam amit még látni lehetett a monitorból.
Az LZB nem túl aktuális téma sem arra, sem erre. :)
Csak akkor kap CE2-est, ha egyébként ezt a vmax-a megköveteli?
Nem valószinű. A müncheni S-Bahnon is CE2-es szoftver van, nyilván egy speciális verzió, jelen esetben csökkentett térköztávolságú.
Úgy látom, csak német vonalakon van CE2-es verzió, azonban a kiépítettség szerinti vmax a 200-300-as tartományban van.
Egy német fórumon fellelhető vitából az is kitűnik, hogy a CE2-es verzióval felszerelt vonalakra CE1-es kiépítésű járművekkel nem lehet belépni.
Este lefuttatok egy PZB/LZB tesztet és megnézem milyen távolságot ír ki. 12500m rémlik, de lehet máshonnan ismerős e szám. Persze ez sem jelent bizonyosságot a CE2 telepítettségére, hiszen lehet csak egy egységes hardwarwe (kijelző) tesztnek felel meg.
A Taurusokon van egy Versionen nevű menüpont. Az LZB-re vonatkozóan van egy Betriebsversion nevű alpont (másik 4-el egyetemben) V0.2 bejegyzéssel, de hogy ez a CE2-re utal-e vagy sem .......?
Az LZB nem túl aktuális téma sem arra, sem erre. :)
Korábban téma volt Kelenföld 5. vágányáról a kijárati jelző Déli felé. Tegnap megfigyeltem, most már nem is villog az S1, csak egy folyamatos van rajta...
Villog az, csak kb. 30 másodperc múlva indul a villogás az alsó sárga lekapcsolódása után, és valószínűleg azért nem láttad, mert ezen idő alatt a vonat visszaejtette. :-)