Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157804

A "minden" csak akkor, ha az alkalmazás támogatja és adataidat is mented. Alkalmazások felmennek, de pld. az SMSekre külön kattintgatás kell, alkalmazáson belüli vásárlások, kiegészítések, azon belüli konfigurációk, annak adatai. Ez az egy ami az Almás rendszereknél nagyon jól meg van csinálva, droidosnál meg legfeljebb vita lesz belőle, de én 10 éve várok egy értelmes és komplex megoldást...

Előzmény: pimre (157803)
pimre Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157803

Ezt köszönöm. Logikus, hiszen már csináltam olyat, hogy új telefonnak megadtam a google fiók adatait, és szinte egy az egyben telepítette rá az addig használt telefonon lévő alkalmazásokat. Csak akkor nem godoltam végig, hogy ez a szinkronizálás eredménye.

Ez viszont azt is jelentheti, hogy ha mégis belső kártyát csinálok az SD-ből, és az tönkremegy, de a telefon még rendben van, akkor egy gyári beállításra visszaállítás után, a google fiókból minden visszaállítható?

Előzmény: Hehe164 (157796)
Jahno Creative Commons License 2022.03.02 0 1 157802

Mondjuk kiír valamit, azon érdemes lehet elindulni, meg jobb gomb rendszergazdával futtatni.

Előzmény: morcos csodagyerek (157800)
pimre Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157801

"...maga a telepítő EXE elég nagy méretű, kb. 700 MB" Ez azért vicces, mert a rendszerigény tekintetében mindössze 400 MB szabad lemezterületet tart szükségesnek. 

Előzmény: morcos csodagyerek (157800)
morcos csodagyerek Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157800

Köszönöm a segítő válaszokat!

XNC 157785-re:

"Vannak olyan telepítők, amikben nincsenek benne a telepítendő fájlok.

Az csak az indítója, magát a progit külön húzza le a telepítő a netről.

Ha megszűnt a támogatása, akkor adhat ilyen hibaüzenetet."

Ebben szerintem benne van, mert maga a telepítő EXE elég nagy méretű, kb. 700 MB.

t.lantos Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157799

Valamilyen Samsung (a pontos tipust se tudom, meg kell neznem).

Szerintem core i3, de lehet, hogy csak core2 duo. majd estere kideritem. Meg azt is, hogy mi a baja. Mert a nem indul be kicsit alulhatarozott :)

Lenyegeben karcmentes allapot, nem sokat van hasznalva.

Előzmény: Jahno (157798)
Jahno Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157798

8-10 éves saját gépre még költöttem egy vagyont, de meg tudom indokolni. Kérdés mennyire van egyben és milyen kivitel, mert ha core2, akkor lehet, hogy nem. Nekem 8 éve az egyik legerősebb modellem volt, kapott SSD-t, RAMot, új billentyűt és akkut, valamint tele van licenszelt és egyszer használatos progikkal.

Ennek ellenére manapság én új laptopot nem vennék. 150 körül üzleti Lenovok/Dellek mennek, az sok éves használtan is tartósabb lesz, mint egy új 350ezer pénzes bármi.

Előzmény: t.lantos (157795)
Hehe164 Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157797

Ha van rá keret, mindenképp érdemes újat venni.

Akár Intelt, akár AMD-t.

Előzmény: t.lantos (157795)
Hehe164 Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157796

Az alkalmazások szinkronizálása automatikus.

A Google Play megjegyzi miket telepítettél, és az új telefonon a fiókodba bejelentkezés után automatikusan feltelepíti.

Előzmény: pimre (157787)
t.lantos Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157795

Amikor kezdtem, akkor volt Intel (draga), AMD (kozepes) Cyrix (olcso). P1 ota csak inteles gepeim voltak. Szoval mondhatni markahu vagyok.

Csak azota eltelt egy kis ido, aztan nem tudom, most hol allnak :)

Anyagilag biztos olcsobb lenne megjavittatni, de kerdes, hogy egy 8-10 eves gepet erdemes javittatni? (az akku csere nem bonyolult, mert kivul hordja (mas kerdes, hogy nem szereti az utangyartott akkut)

Előzmény: Jahno (157791)
Hehe164 Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157794

Söpör, söpör, söpör.

:-)

Előzmény: Jahno (157791)
Hehe164 Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157793

Grafikában az AMD alázza a zInteleket.

Megbízhatóságban pariban van.

Eddig kompatibilitásban is jobb az AMD. (Kevesebb foglalat, tovább használható processzorok.)

Előzmény: XNC (157790)
pimre Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157792

Nézem.

- A szinkronizálás szóra keresve a Smart Switch-et találom. Ez nem tűnik annak, amit keresek. Ez másik telefonra viszi a tartalmat. Az megoldott a Google rendszerével, amikor új telefont vettem, és percek alatt mindent áthozott a régiről. Még a fizetős Exdialert is, aminek sanos megszűnt a támogatása, de áthozva most is működik.  

- A mentésre keresve van egy SuriDevs által kínált alkalmazás. Dícsérik is. Viszont ez kifejezetten SD-re ment, ha jól látom. Persze hova is? Akkor felhő bővítést kellene vásárolnom. Persze szóba jöhet. 

Ilyesmikre gondolsz?

Előzmény: Garfield007 (157788)
Jahno Creative Commons License 2022.03.02 0 2 157791

Részemről 1-2 extrém kivétellel AMD bojkott van, de úgyis elsöpör a népharag :-D

Előzmény: t.lantos (157789)
XNC Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157790

7. éve ketyeg AMD az asztalimban, szerintem elég megbízható.

Viszont kevesebb fajta procit árulnak, mint az Intelesek;

és mint ha azok is a felsőbb kategóriába tartoznának.

Ami még gond: az Intelnek nagyobb a piaci befolyása, így nehezebb AMD-s laptopot venni.

Szóval röviden ennyi.

Merem ajánlani.

Előzmény: t.lantos (157789)
t.lantos Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157789

Ugy nez ki, hogy megdoglott a vinyo egy regi laptopban.

Mivel az akku se volt valami jo, lehet erdemesebb lenne uj gepet venni.

Eddig mindig intel procis gepeket vettem, mi a helyzet most az amd-vel?

hasznalhato? (nyugdijas laptop, nem gamer :)

Garfield007 Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157788

A Play Áruházban nézz szét...

Előzmény: pimre (157787)
pimre Creative Commons License 2022.03.02 0 0 157787

A kérdésem ez volt: "Ha az SD kártya megdöglik, milyen fiókban vannak az alkalmazások?"

Válasz: "Google fiókodban. Belépsz, kijelölöd, hogy telepít és felmegy ami eddig volt."

Ez nekem új. Megnéztem a fiókot, és a szinkronizálás beállításainál a következőket találom:

Címtár szinkronizálása (Ezt letiltottam, mióta egy régebbi telefonom szinkronizálás címén törölgetni kezdte a telefonszámaimat. A mentést időnként megoldom magam)

Drive szinkronizálása (Ezt nem is értem, hogy miért van, hiszen a drive úgyis a felhőben van. De azért be van kapcsolva)

Google Fitnesz-adatok szinkronizálása 

Google Play Filmek szinkronizálása (ezt kikapcsolva tartom, mert a filmeket nem a telefonon kezelem)

Keep-jegyzetek szinkronizálása 

Naptár szinkronizálása

Play játékok Mentés a felhőbe

Személyi adatok szinkronizálása

Más nincs. A fentiek között az alkalmazások szinkronizálását nem találom. Így kijelölni sem tudnám, sem telepíteni. Hogy menne fel, ami eddig volt?

Előzmény: Jahno (157786)
Jahno Creative Commons License 2022.03.01 0 0 157786

"Ha az SD kártya megdöglik, milyen fiókban vannak az alkalmazások?"

Google fiókodban. Belépsz, kijelölöd, hogy telepít és felmegy ami eddig volt.

"Ha igen, akkor mi a fenének kellett a kártya?"

Helyben tárolod és onnan fut, fiókba mentesz és onnan telepíthetsz. Az valakinek nem lenne olcsó ha valami távoli vason futna, meg netet is zabálna és így is sír mindenki, hogy lopják az adatait, de persze ilyen megoldás is van.

" Ha úgyis szinkronizálom, akkor minek az SD kártya? "

Lásd előző pontok, meg igények. Akad mikor nem töltöd fel mobilneten az összes 4 gigás videódat, meg nézegeted vissza onnan, ugye?

"Ha mégis belső tárolóként használom"

Igen, elveszik. Meg erre mondtam, hogy annyira készülék és platform meg mindentől is függ, hogy inkább ne használd. Főleg ha nem tudjuk mit akarunk és mivel.

Előzmény: pimre (157779)
XNC Creative Commons License 2022.03.01 -1 0 157785

Vannak olyan telepítők, amikben nincsenek benne a telepítendő fájlok.

Az csak az indítója, magát a progit külön húzza le a telepítő a netről.

Ha megszűnt a támogatása, akkor adhat ilyen hibaüzenetet.

(Az persze közbe feltételezem, hogy net van azokon a gépeken.)

Előzmény: morcos csodagyerek (157776)
pimre Creative Commons License 2022.03.01 0 0 157784

Köszönöm neked is.

Előzmény: Garfield007 (157782)
pimre Creative Commons License 2022.03.01 0 0 157783

Nagyon köszönöm. Így már értem.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (157781)
Garfield007 Creative Commons License 2022.03.01 -1 0 157782

Higgadj le kicsit.

Az Android, mint oprendszer és az app fejlesztők elég régóta nem támogatják a native app to sd funkciót. Amit te meg tudsz csinálni, az csak egy látszat tevékenység, többnyire látszik is, hogy a programból részek a belsőn maradnak. Semmit nem érsz velük. 

Az Android lelkébe még root jogosultságokkal sem látsz bele vagy csak részben, az appok meg annál jobban beépülnek, hogy egy könyvtárból visszaállítanád őket. Ha el akarod rakni az adott verziót, akkor elrakod .apk formátumban.

A képeidet azért kell/het a telefonodon is tárolni, mert az alap felhős szinkron nagyon szar felbontásba tolja fel a képeket és van aki így szereti.

Igen, ha a kártya pusztul, a rajta lévő cuccok is pusztulnak, mint az várható a pusztul szóból is.

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.03.01 0 0 157781

Pedig nagyon egyszerű a válasz. Ha külső tárként használod a kártyát, akkor ez adattároló lesz belőle - másolhatsz rá fotókat, filmeket, egyéb letöltött dolgokat (appokat, futtatandó programokat nem!). Kiveheted a telefonból, átteheted másik telefonba, kártyaolvasóval számítógépre, minden látni és kezelni fogja.

Ha belső memóriának konfigurálod a kártyát, akkor azt a rendszer fogja használni, nem te. Ő dönti el mi marad a telefonban és mi kerül a kártyára. (akár a rendszer alatt futó programok, appok is!) Ebben az esetben mindent a rendszer kezel, ezért hívják belső memóriának. Adatokat persze lehet rajta tárolni, de csak itt használhatod - a telefonból kivenni, máshová áttenni a titkosítás miatt nem lehet.

És igen - akár a telefon hal meg, akár a kártya, a rajta lévő összes adat véglegesen elveszik...

pimre Creative Commons License 2022.03.01 0 0 157780

Ez egy 2007-es szoftver, feltehetőleg XP-re készült. A System Requirements szerint legalábbis azt gyanítom:

Egyébklnt a teljes leírást a Google-ben ez adja meg: "mayer-Johnson boardmaker manual", majd az első találatnál a tárolt PDF-et meg lehet nézni. Letöltenem nem sikerült.

pimre Creative Commons License 2022.03.01 -1 1 157779

A válasz első felét nem tudom értelmezni. Szerintem te sem. Persze, hogy ezzel kell főznöm, csak a véleményemet írtam le.

A második felével kapcsolatban:

Ha az SD kártya megdöglik, milyen fiókban vannak az alkalmazások? Ne erről írhattál volna valamit, mert erre vonatkozott az utolsó bekezdésbeli kérdésem. Például, hogy abból a fiókból aztán tovább működnek az alkalmazások? Ha igen, akkor mi a fenének kellett a kártya?

Amia Gfotókat illeti (feltételezem Google Fotókra gondolsz), a fotók most is ott vannak. Teljesen feleslegesen tettem a kártyára. Azóta töröltem is őket róla. Amúgy meg is írtam, hogy nem fotókat, videókat és zenéket akarok rajta tárolni. 

Az meg teljesen értelmezhetettlen, hogy "...egyéb adatok meg Gfotókban vagy ahová szinkronizálod". Ha úgyis szinkronizálom, akkor minek az SD kártya? Csak pénzkidobás volt?

Végül megismétlem az utolsó bekezdésben írt kérdésemet: "Ha mégis belső tárolóként használom, és az alkalmazások többségét a kártyára teszem, akkor feltételezem, hogy minden elvész, ha valami történik a kártyával, és olvashatatlanná lesz. Jól gondolom? "

És ha lehet olyanvalaki válaszoljon, aki érthetően el tudja mondani erre a választ. Köszönöm.

Előzmény: Jahno (157775)
Jahno Creative Commons License 2022.03.01 0 0 157778

Ezek valami céges gépek?

Hehe164 Creative Commons License 2022.03.01 0 0 157777

Hibás a telepítő.

morcos csodagyerek Creative Commons License 2022.03.01 0 0 157776

Valaki tudja értelmezni, hogy ez a hibaüzenet mitől lehet, mit jelent és hogyan kerülhető el? Windows 10-re próbáltam telepíteni a szóban forgó programot, utána Windows 7-tel is kipróbáltam, de a végénél ugyanúgy kidobja ezt.

Jahno Creative Commons License 2022.02.28 -1 1 157775

Ha nem tetszik a droid, akkor használj mást. Alkalmazásokat sem kell tudni merre van. Bár lehet, de egyszerű júzernek nincs értelme. Alma mindezt eldugja a szemed elől és kész, attól jobb lesz?

Ha a kártya megdöglik akkor alkalmazások a fiókban vannak, egyéb adatok meg Gfotókban vagy ahová szinkronizálod.

Előzmény: pimre (157774)
pimre Creative Commons License 2022.02.28 -1 1 157774

Köszönöm, de sajnos ezzel sem jutottam sokra. És nem csak a borzalmas gépi fordítás miatt, meg a nálam nem létező menüpontok (keresse meg a Beállítások> Tárolás és USB elemet) miatt.

Lehet, hogy rosszul gondolom, de talán tényleg enynire szar ez az SD kártya világ? Nem mondom, az egész Androidról is megvan a véleményem közel 7 évi használat után. Legalábbis a telefonomon tárolt és rendszeresen használt adatoknak legalább a 70 százalékáról fogalmam sincs, hogy hol van. Akkor sem, ha számítógéphez csatlakoztatom. Jó a képeket, meg a névjegyeket megtalálom. De a telepített alkalmazásokról semmi nem derül ki. Azokról sem, amiket magam töltöttem le.

Így aztán az is érthetetlen, hogy nem tudom megnézni, mely alkalmazásokat sikerült átraknom a kártyára, és melyeket nem. Persze ha egyenként végiglépegetek a telefonomon lévő 150 alkalmazáson - aminek a háromnegyedéről egyébként fogalmam sincs, hogy miért van ott, és egyáltalán szükségem van-e rá - akkor megtudom. 

És az idézett cikk utolsó mondata azt jelenti, hogy ha nekem az SD kártya külső táróként nem vált be (mert nem fotókat, videókat és zenéket akarok rajta tárolni), akkor ne is próbálkozzak belső tárolónak haználni? "Az Android javított támogatása a MicroSD kártyák számára szép, de valószínűleg jobb a gyors belső tárolással, mint a belső tárolásra formázott MicroSD kártya. Az SD kártya valószínűleg egy kicsit lassabb lesz."

Végül még egy kérdés: Ha mégis belső tárolóként használom, és az alkalmazások többségét a kártyára teszem, akkor feltételezem, hogy minden elvész, ha valami történik a kártyával, és olvashatatlanná lesz. Jól gondolom? 

Előzmény: pittti (Bitvadász) (157762)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157773

"Pedig, ha odáig működik, hogy fel tudod oldani a mobilt, ezzel a fenti módszerrel tudnál még képeket(videókat..) átmenteni.. (Én linuxal próbálnám..)"

A mobil nem volt zárolva, csak a kommunikációs csatornák, mint blúcucc, wifi és mobiladatok. De(!) csak abban az esetben, ha bármilyen-akármilyen szolgáltató kártyája volt benne. Most már megvárom, míg visszaérkezik. Ha másikat adnak, marad a linux. Asszem már írtam, annyira nem létkérdéses képekről lett volna szó.

Előzmény: corvi01 (157772)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157772

Hmmm, nem semmi! .8

"Azt próbáltad, hogy (microusb-USB)adatkábelen rácsatlakozol egy PC-re, aminek simán fel kéne ismerni a teló belsőmemoárjában lévő image, esetleg adat fájljait..? Az adatkábel táppal is ellátja természetesen...Bocs, ha naivat kérdezek.. :-S"

Igen, ez működött, de mire hazaértem és eredménytelen volt az alapállapotba tétel, annyira bedurrant az agyam, hogy nem mentettem, csak mentem. Gondoltam, bedugom a kártyaolvasóba és kész. Mint kiderült tévedtem.

Pedig, ha odáig működik, hogy fel tudod oldani a mobilt, ezzel a fenti módszerrel tudnál még képeket(videókat..) átmenteni.. (Én linuxal próbálnám..)

Előzmény: RealCorpus (157770)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157771

Ami működött, az a térképen a helymeghatározás. Igen, az GPS, de nincs offline térképem, márpedig az is betöltött.

A technika néha kiismerhetetlen rejtelmekkel teli. =)

Előzmény: RealCorpus (157770)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157770

"Mit értesz ez alatt pontosabban, hogy benyekkent..?"

A guglitól az androidra havonta érkező frissítés után megjelent egy értesítés, hogy a telefon segélykérő visszahívás módban van (vagy valami ilyesmi), visszaszámol 5 percet és minden használható (pl. internetelérés). Visszaszámolt, majd pedánsan számolt negatívba, de változás nem történt. Újraindítás, ki-bekapcs után ismét. Rákattanva feladott egy ablakot, hogy ha nagyon akarok, kiléphetek ebből, de az igent választva végtelenbe tűnő homokórázásba kezdett, miközben közölte, hogy most istenuccse kilép. Hát nem. Ebből ki lehetett lépni, de maradt az üzenet az időszámolgatással. Mindez péntek délután, munka közben.

Este (éjjel) ügyfélszolgálat. Kártyával minden rendben, nincs korlátozás, vagy tiltás részükről. Csinált egy távfrissítést(?), vagy resetet(?). Mondta kikapcs-bekapcs lássam, mi lesz. Ha nem jó, próbáljam a kártyát egy másik készülékben, ha ott sem, adnak másikat. Másik készülékben lötyög a nanoSIM, így szombaton szaküzlet-látogatás tervbe véve. (Igen, van hozzá keret, hogy ne lötyögjön. Valahol... =) )

Szombat. A szaküzlet előtt látogatás szekönd exnél, hátha van nano-s telefonja. Nincs, de ott van wifi, nosza csatlakozzunk. Persze nem sikerült, mert egyből ledobta a wifi-opciót, hiába nyomkodtam. Viszont! SIM-kártyát kivéve egyből tudtam wifi-re csatlakozni, internetet elérni. Gondoltam, tuti a SIM a ludas, egy csere segíteni fog. Nem segített, és ez rögtön kiderült a vodánál. Ha már árkádozok, irány a bót, ahol vettem. Okospultban ajánlás, gyári állapot visszaállítása segíteni fog. Itt jegyzem meg, hogy a hálózati beállítások visszaállításával korábban próbálkoztam, sikertelenül. Tehát irány a haza, ott képernyőfotók az alkalmazásokról, visszaállítás, kudarc... Vissza bót, mondom nemgyerebe az ajánlat. Akkor bepróbálkozik a másik szolgáltatós SIM-ével. Eredmény ugyanaz, "segélykérő visszahívás mód". Hát ilyent még nem láttak, s mivel vittem dobozt, papírokat és áprilisban lesz egy éves, irány a szerviz.

Na ez nálam röviden csak annyi, hogy benyekkent. =)

"Azt próbáltad, hogy (microusb-USB)adatkábelen rácsatlakozol egy PC-re, aminek simán fel kéne ismerni a teló belsőmemoárjában lévő image, esetleg adat fájljait..? Az adatkábel táppal is ellátja természetesen...Bocs, ha naivat kérdezek.. :-S"

Igen, ez működött, de mire hazaértem és eredménytelen volt az alapállapotba tétel, annyira bedurrant az agyam, hogy nem mentettem, csak mentem. Gondoltam, bedugom a kártyaolvasóba és kész. Mint kiderült tévedtem.

Előzmény: corvi01 (157765)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157769

Egyértelmű, azért érdekelne, hogy tulképpen milyen szintű a gebasz..

Előzmény: Jahno (157768)
Jahno Creative Commons License 2022.02.28 0 1 157768

Az ilyet ráadásul csak úgy éred el, ha feloldod a képernyőt.

Előzmény: corvi01 (157765)
Jahno Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157767

Naugye. Te is szoktál két darab egyszerű kérdést feltenni mailban a júzernek, aki csak felére válaszol? Nalátod. Én tavaly már megfejtettem, néha túl sokat néztünk ki a világból.

Előzmény: Gorcsev (157766)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.28 0 1 157766

Jó, jó, tudom én is... Manapság má' annak is örül az ember, ha egy k. mailből nem csak első sort óvassa el még az értelmesebb címzett is, nemhogy ilyen nyakra-főre fölugráló ijesztgetésekre pocsékolják az időt :(

Előzmény: Jahno (157764)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157765

Mint írtam, ez egy telefonban volt, ami benyekkent 

Mit értesz ez alatt pontosabban, hogy benyekkent..? 

Azt próbáltad, hogy (microusb-USB)adatkábelen rácsatlakozol egy PC-re, aminek simán fel kéne ismerni a teló belsőmemoárjában lévő image, esetleg adat fájljait..? Az adatkábel táppal is ellátja természetesen...Bocs, ha naivat kérdezek.. :-S

Előzmény: RealCorpus (157740)
Jahno Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157764

Júzernek nem mindegy, ha egy 3 másodperces Tiktok videóért akkor is rákattint a gombra, ha oda van írva, hogy ettől leesik a füle? Ha kevés az infó akkor sír, mert nem tájékoztatták, ha 1 sornál hosszabb, akkor jajj hosszú, hagyjuk már. Vagy logikailag sem érti, kár belemenni, de leírja, hogy innentől ne vedd ki a kártyát, az a telefon része lesz.

Előzmény: Gorcsev (157763)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157763

Thx, jó tudni... (Nekem ez kimaradt, már nagyon régóta nem használok SD-kártyát.)

"A default a belső memória"

Ez annyiból OK is, hogy - ezek szerint - így 'secure', csak hát az ilyen dolgokra sokkal határozottabban föl kéne hívni a juzer figyelmét... "Figyelj, te marha, ha ezen a zsugán akarod majd áttenni a videjókat a gépedre, akkor itten NE nyomd meg a piros gombot!", vagy ilyesmi...

Előzmény: pittti (Bitvadász) (157753)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157762
Előzmény: pimre (157760)
Jahno Creative Commons License 2022.02.28 0 0 157761

Túl sokat nem kell ezt rágni, kb. az van, amit írtál, hogy van amit át lehet tenni, van amit nem, mert csak. Az összevonást meg lent írtam, legtöbbször nem működik rendesen, amelyik készüléken meg működne, ott nem lesz értelme.

Előzmény: pimre (157760)
pimre Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157760

Ezek nekem teljesen új dolgok. Nemrég vettem egy micro SD kártyát, mert kezdett betelni a telefonom (Samsung Galaxy A3 (2016) memóriája. Úgy gondoltam hogy az alkalmazások adatait teszem át. Aztán jött a meglepetés, amikor másfél órai munkával végiglépkedve az alkalmazásokon, talán ha 5-6 alkalmazás adatait engedte az SD kártyára tenni. Most fél GB adat van a kártyán. Ráadásul nem látszik, hogy mit használnak az alkalmazások, csak ha egyenként megnézem őket.

Lehet, hogy az volt a baj, hogy külső tárolónak minősül? Nem emlékszem, hogy megkérdezte volna, hogy milyennek akarom.  

Így utólag nekem éppen megfelelne belső tárolónak, mert nem akarom telefonok közt cserélgetni.

Sajnos ebben a témában tapasztalatlan vagyok. Az alapokat az Android Phones for Dummies könyből tanultam meg néhány éve. De nem emlékszem, hogy erről lett volna szó. Tudnál adni valami olvasnivalót erről a témakörről? Esetleg akár privátban, mert ez itt némileg offnak tekinthető.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (157750)
Jahno Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157759

Ráadásul ezzel még jobban meg is kavarodik, ha belső memóriának használod, mert van ami összeadja a telefonéval, meg akad ami simán csak megzavarodik. Pld. belsőt látod, microSDről is fogy a hely, de belsőn nem lesz több szabad :-D Néha fene sem fejti meg.

Jahno Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157758

Most akkor van beépített wifi, meg két USB-s? De minek ennyi és miért nincs letiltva ilyenkor? Router is hülyét tud kapni, meg a kliens is. Routerben ugyanaz a név több IP-t kér, igazából nem baj, mire win sorban felhúzza, már csak egy csoda tűzfal hiányzik az egészhez, hogy megbonyolítsd. Minek dugod be a másikat?

Előzmény: GamMa (157722)
Jahno Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157757

Persze, mert a legtöbb telefon már alapban titkosít is.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (157753)
Jahno Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157756

"meg nem is igazi ip kamera.. Ezt hogy értik? "

Meg kellene kérdezni ott, hogy mire gondolt a költő.

Előzmény: -Smiley- (157754)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 157755

Lehet.

Azért nem "igazi" IP kamera, mert nem vezetéken kapcsolódik. :-)

Előzmény: -Smiley- (157754)
-Smiley- Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157754

Köszi. Lehet több eszközről is forgatni a kamerát? (pl én is és asszony is tudja majd állítgatni 2 külön készülékről) .

Egyik fórumban írták hogy sok mindent nem támogat meg nem is igazi ip kamera.. Ezt hogy értik? 

Előzmény: Hehe164 (157684)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157753

Sajnos ez sok esetben előfordul - megdöglik a telefon, aztán jönnek hozzám a kártyával hogy mentsem le a tartalmát. Nem lehet. A legnagyobb gond ott van, hogy megkérdezi ugyan a telefon hogy miként használja - csak hát az átlag felhasználónak minderről halvány fogalma sincs mit jelent ez.

A default a belső memória, az user automarikusan nyom egy igent, (mert hát amit a készülék alapból ajánl az biztosan jó), és készen is van - a kártya ezután már csak ott olvasható.

Előzmény: Gorcsev (157752)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157752

Nahát, mik vannak...

RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157751

Akkor ez a megoldás. Köszönöm! Többieknek is az agyalást!

Marad az, hogy megvárom, míg visszatér a telóm.

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.02.27 0 2 157750

Hello!

Ezt semmi mással nem fogod tudni lementeni, csak az eredeti telefonnal amiben használtad. Ugyanis jól látható, hogy belső memóriaként konfiguráltad a kártyát (ott az elején a 16Mb partíció), és sajnos ebben az esetben a telefonod meglehetősen erősen titkosít - úgy 2048 bites kulccsal.

Akkor tudnád számítógépen vagy másik telefonon olvasni, ha külső tárként konfiguráltad volna - ezt egyébként minden telefon megkérdezi, amikor először teszed bele a kártyát - „Hogyan akarod használni” belső memóriaként, vagy külső tárként?

Előzmény: RealCorpus (157747)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157749

"nem (törölt)adat-mentés/visszaállítás a cél"

Ha tudc betűjelet adni a partíciónak, meg működik is, akkor talán.

Csakhogy ezek a fránya SD-zsugák "szeretnek" pont a rendcerterületen (FAT) sérülni, nem véletlenül...

Előzmény: RealCorpus (157743)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157748

Baromira meglepne, ha a windóz önállóan bekonfigolna egy load balance-olt multipa többlábú kapcsolatot...

A task managerben szerintem f@szán látni, pontosan melyik irányba megy a forgalom (itt most az utolsó oszlop):

Előzmény: GamMa (157729)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157747

Annyira nem létkérdés az egész, csak pár képről van szó, amit még nem mentettem át a gépre. A zenék amúgyis a gépről vannak, a programok meg a telefonhoz voltak. Ha megérkezik a régi telefon, gondolom, visszateszem és úgy-ahogy látni fogja.

Mint írtam, naivan azt gondoltam, ha már van kártyaolvasó a gépben, akkor bedugom és mentek. Hát nem ez az első, ami nem úgy műxik, ahogy elgondoltam.

Előzmény: kisbetu (157745)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157746

Nem, én sem. Most még nem. =)

Előzmény: kisbetu (157744)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157745

De ha a rendszer nem ismeri fel a fileleírót, azt minimum helyre kell állítani, hogy strukturált adatokat láss.

Előzmény: RealCorpus (157743)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157744

Lehet, hogy ő tud, én nem tudok.

Előzmény: Gorcsev (157742)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157743

Ha másképp nem megy, majd választok valami szimpatikusat, bár nem (törölt)adat-mentés/visszaállítás a cél, csak az elérés.

Előzmény: Gorcsev (157741)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157742

Win-ből is tud imidzset menteni...

Előzmény: kisbetu (157732)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157741

Na, ehhez spec. pont nem köll linux, hegyek vannak ilyen jutilitikbül...

Előzmény: RealCorpus (157733)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157740

Nem. Mint írtam, ez egy telefonban volt, ami benyekkent és elment két hétre gari-szigetekre. Az új meg nem fogadja el, az adatok meg jól jönnének róla.

A "régi" Nokia 2.4 (amiben lakott korábban), a mostani 5.4, a laptop meg Asus, ami szintén nem ismeri.

Előzmény: Jahno (157739)
Jahno Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157739

Ez akkor nem fényképezőből jött, de mi a sztori eleje?

Előzmény: RealCorpus (157737)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157738

A "Lemez 2".

Előzmény: RealCorpus (157737)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157737

Előzmény: Doky586 (157735)
didyman Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157736

Ne felejtsd el a mikrofont is betömni, mert a látott élménynél sokkal fontosabb lehet a kimondott szó és kisebb sávszélességet is igényel a továbbítása.

Előzmény: GamMa (157721)
Doky586 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157735

És mi a probléma? Lemezkezelőben adsz neki betüjelet hogy lássa a filekezelő.

Kontakthiba? Érintkezők tisztítása?

Ha nem ez a probléma akkor mutasd mit látsz a lemezkezelőben.

Előzmény: RealCorpus (157731)
Jahno Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157734

Ha valami összekócolódott, akkor betűjelet is azzal lehet adni alá.

RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157733

Köszönöm! Linux lesz.

Bár nem értem, hogy a tavalyi telefon formázását miért nem érti a mostani (ua. a gyártó, csak más a számozás).

Ahogy azt sem, hogy a kártyaolvasó miért csak olvassa, de nem olvassa fel 'hangosan', ha már nem fordítja le. =)

Előzmény: kisbetu (157732)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.27 0 1 157732

Ha a windózod nem ad néki betűjelet, akkor spec program nélkül nem éred el az adatait.

Linugz alatt le tudod menteni a teljes (nyers) tartalmat, aztán bármivel is elmolyolhatsz rajta.

RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157731

Ott megvan, de nem formázni szeretném, hanem adatokat kinyerni belőle.

Előzmény: Doky586 (157704)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157730

Persze -ahogy írtam is- nálam ez amúgy sem releváns, mert a laptop fedele állandóan csukva van.

De ne kérdezd meg, hogy akkor miért ragasztottam le a kamerát!

Csak.:-)

Előzmény: Gorcsev (157727)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157729

Elképzelhető, hogy igazad van Gorcsev és nem igazán tudom sem cáfolni, sem megerősíteni. Ugyanis még azonos körülmények közötti két egymást követő mérésem szerint is olyan nagy a különbség a mért adatoknál , hogy nem tudom eldönteni /változik a szolgáltató által biztosított sávszélesség/. Amint említettem, ma nincs csúcsformában ez a bizonyos szolgáltató /vagy kisnyúl/.

Viszont ha két külső adapterrel próbálom /belső letiltva/, akkor kicsit látványosabb a különbség az egy adapteres és két adapteres mérés között.

Már nem akarok képeket beilleszteni, csupán a számokat írom be /letöltés/feltöltés/.

Egy adapterrel:   37.68/34.91

Kettő adapterrel: 84.69/97.62

Előzmény: Gorcsev (157728)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157728

Aha.

És nem lehet, hogy a második esetben csak a külső stick dógozik?

(Segítek: de.)

Tiltcsd le a belső adaptert, próbáld ki...

Előzmény: GamMa (157726)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157727

"már rég leragasztottam a laptomom kameráját"

Helyes :)

Pont nemrég láttam egyik júzerünk notiján egy fölragasztható, alig körömnyi kis "tolóajtót" e célra, tök patent...

Előzmény: GamMa (157721)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157726

Csak az illusztrálás miatt beillesztek két képet egy sebesség tesztről. Az 1. sz. képnél csak a Dell belső adaptere működik. A 2. sz. képnél pedig plusz a külső Tp-link is rádugva.

Kicsit magyarázza a dolgot az is, hogy a belső adapter előnytelen helyzetben van a vétel szempontjából, mert a külső monitor használata miatt állandóan lecsukva tartom a fedelet, ahol pedig az antennája van.

Mostanában kicsit gyengélkedik a szolgáltatóm, ezért nem egy kimagasló sebességeket mértem.

Előzmény: kisbetu (157723)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157725

A gép felől tekintve egyértelműen igen.

Garfield007 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157724

Biztonságosabb és redundás. 

Külön-külön vírusírtó is van indegyikhez, ezzel biztosítják az egyszerű, gyors és biztonságos netezést.

kisbetu Creative Commons License 2022.02.27 0 1 157723

Két vifivel csatlakozol ugyanarra a routerre? És jobb a sávszélességed tőle?

Előzmény: GamMa (157722)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157722

Csak még egy kiegészítést fúzök a problémámhoz -ami ugye nem is probléma-, aztán eldugulok.

Két wifi adapterem van, ezeket használom időtlen idők óta. Egyik a Dell beépitett Broadcom adaptere, a másik pedig egy Tp-link külső USB stick.

Ha csak a beépített eszközt hagyom csatlakozni és kivárom a másfél percet, amíg felmegy a netre és után dugom rá a Linksys-t, ez utbbi így is csak másfél perc elteltével csatalakozik rendesen.

..és hát köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni.

GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157721

Hogy tovább vigyem ezt a szálat -tudom, hogy csak vicc-, én vagyok olyan paranoiás, hogy már rég leragasztottam a laptomom kameráját. Sőt, állandóan lecsukva van a fedél, mert külső monitort használok.

Előzmény: Gorcsev (157718)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157720

Mert úgy értelmeztem a mondatodat, mintha én a Dell címszó alatt a számítógépem hardveres részét jelölném.

Előzmény: Gorcsev (157719)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157719

Nyilván, de ez hogy jön ahhoz, amit mondtam? :O

Előzmény: GamMa (157717)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157718

... és mindig tartcsa lecsukva a kijelzőt, mer' a kamerábul ki is tudnak lézerezni!

Ps. Maaaaargit-e vagy? =:O

Előzmény: exhighand (157710)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157717

Természetesen a "Dell beállításai" kifejezés alatt az oprendszerem beállításait is értem /valamint a gép egyéb szoftveres részeit/ , csupán megkülönböztetés miatt teszem hozzá a "Dell"-t, mert másik gép is szóba került.

Előzmény: Gorcsev (157711)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157716

Persze, igazad is lehetne -vagy van is, nézőpont kérdése-, mert valóban nem zavar annyira a jelenség, csak hát itt van ez a topik, ahol mindenféle problémákkal küzdenek meg nálam tájékozottabb Guruk mindenki más okulására. Gondoltam a "kettő légy egy csapásra" szisztéma alapján felvetem a problémámat, hátha én is kapok egy megoldást és hátha mások is okulhatnak -ergo tanulhatnak- belőle.

Persze amennyiben terhesnek találjátok a felvetésemet, töröljük a jegyzőkönyvből...

Előzmény: Garfield007 (157713)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157715

Átnéztem a Bios-t, de semmi távoli hozzáférésre vonatkozó opciót nem találtam benne.

Jahno Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157714

Reggel nem csipogott a telefonod?

Garfield007 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157713

Annyira nem zavart ez a probléma, szerintem most is tedd túl magad rajta.

Vagy telepíts egy Win10-et és kezdjük az elején...

Előzmény: GamMa (157709)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157712

Szinte minden Dell gép BIOS-a olyan, hogy távolról távvezérelhető a gép, ha valamikor egyszer úgy állították be. Tehát ellenőrizd a BIOS-ban, hogy az alacsony szintű távoli felügyeletek közül ( sokféle van), mind ki van-e kapcsolva, mert könnyen lehet, hogy ami nálad van, az valamikor amerikában került egy rendszerbe - és most az ukrán helyzet miatt rutinszerűen felügyelet alá került - vagy legalábbis bele került a lekérdezésekbe (de azután semmit nem csinálnak vele távolról, csak lekérdezik).

Édes drága szomorú élet...

Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157711

"A drótos megoldást is kipróbálhatom, de -úgy vélem- a probléma nagyon specifikusan a Dell beállításaihoz kötődik..."

... pl. a wifi-beállításokhoz, -driverhez, magához az adapterhez, anyámtyúkjához. Vagy piros©, ugyi.

exhighand Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 157710

Telepíts egy új windows-t egy pendrive-ra és indulj el arról. Ha gépspecifikus a hiba, akkor azon is ez lesz.

Ha azon is ez van, akkor:

Szinte minden Dell gép BIOS-a olyan, hogy távolról távvezérelhető a gép, ha valamikor egyszer úgy állították be. Tehát ellenőrizd a BIOS-ban, hogy az alacsony szintű távoli felügyeletek közül ( sokféle van), mind ki van-e kapcsolva, mert könnyen lehet, hogy ami nálad van, az valamikor amerikában került egy rendszerbe - és most az ukrán helyzet miatt rutinszerűen felügyelet alá került - vagy legalábbis bele került a lekérdezésekbe (de azután semmit nem csinálnak vele távolról, csak lekérdezik).

GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157709

Automatikus beállításon van kezdettől fogva.

A drótos megoldást is kipróbálhatom, de -úgy vélem- a probléma nagyon specifikusan a Dell beállításaihoz kötődik, hiszen működik a netkapcsolatom, csak - a DEll gépen-késleltetett indulással.

Arra gondoltam, hogy valamelyik szükséges programrész, vagy driver, vagy tudjafenemi késleltetve indul el. Viszont nem tudom, ezt hol lehetne megnézni. Van egy külső taskmenedzserem, ami mutaja a "delayed" meghajtókat, programokat, de az általa mutatott listában nincs késleltetett indítású darab.

Előzmény: Gorcsev (157708)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157708

1. Próba dróttal

2. Proxy-beállítások nem vótak piszkálva? (Internetbeáll. -> 'Kapcsolatok' fül -> 'Helyi hálózati beáll.' gomb)

Előzmény: GamMa (157705)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157707

Perze, több eszköz is csatlakozik rá. De ezek akkor is csatlakoznak, amikor azon a bizonyos másik gépemen normálisan működik minden.

Előzmény: Jahno (157706)
Jahno Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157706

Routeren közben van más, ami netezik?

Előzmény: GamMa (157705)
GamMa Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157705

Üdvözletem a Guruknak!

Egy kérdés..

Vajon mi okozhatja a következő problémát?

Dell laptopon Windows 7 Pro rendszer, internet kapcsolat routeren keresztül wifivel.

Pár napja egy olyan jelenség lépett fel, hogy bootolás után szinte pontosan másfél percig az alábbi üzenet látható: "Korlátozott hozzáférés".

Ezen idő alatt az adapterem a routerhez csatlakozik, de az internethez nem.

Másfél perc után helyreáll a kapcsolat, rendben működik minden. Ez így mődszeres.

Másik számítógépem normálisan kapcsolódik a fenti jelenség nélkül. Úgy gondolom, a probléma helyben, a Dell gépben lakozik.

Konkrétan az érdekelne, mi okozhatja ezt a jelenséget. Tehát nem akarom -egyelőre- a visszaállítási pontokat babrálni, sem újratelepíteni a rendszert.

Köszönöm, ha segítetek a megoldás keresésében.

Doky586 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157704

Akkor ne a fájlkezelőben hanem a lemezkezelőben keresd... :)

Előzmény: RealCorpus (157702)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157703

W11

Előzmény: RealCorpus (157702)
RealCorpus Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157702

Sziasztok!

Ebbe beledugva egy SD-káryát, minek kellene történnie, ha a fájlkezelőben nem látom?

Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157701

Naugye! :-D

Előzmény: neofrix baszmacs (157699)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157700

Iiiigen, van benne igazság, de ha csak egycer is bele kell nyúlni a dolgokba, akkor már jobb, ha ott a teljes csomag. Meg egyébként is, fordítva több a ráció, mármint hogy a pénzes cuccnak van ingyenes, R/O 'nézegetője'. A librénél a macerán kívül mit lehetne spórolni? Pár-10 mega helyet?

Előzmény: Garfield007 (157698)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2022.02.27 0 0 157699

Hú, köszönöm szépen, ez pik-pak egyszerű volt! :)

Előzmény: Gorcsev (157696)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 157698

Neki csak megnyitni kell valami, szerintem még valami alap reader is lenne hozzá. Nekem ez mindig bitpazarlásnak tűnik, egy funkcióra két teljesértékű szoftver.

Előzmény: Gorcsev (157697)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157697

Hát azér' oda-vissza akadnak prückök. De az tény, hogy manapság inkább már csak kényelmetlenséget okoznak.

Előzmény: Garfield007 (157695)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157696

Ha van ügyfélkapud, akkor sima liba.

Ha nincs, akkor meg csinálj...

Előzmény: neofrix baszmacs (157686)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 157695

Az odt file-okat megnyitja a Word elég régóta. Vagy én nem értek valamit?

Előzmény: pimre (157680)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 157694

Ezt sem fogadják el sehol bizonyító erejűnek.

Előzmény: Hehe164 (157688)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 157693

Ne tedd ezt velem.

Előzmény: Doky586 (157689)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 157692

Utólag már semmiféle időbélyegző nem létezik erre.

Jahno Creative Commons License 2022.02.26 0 1 157691

Ennél azért tovább is van ám.

Előzmény: Doky586 (157689)
m54-b Creative Commons License 2022.02.26 0 1 157690

Kinyomtatod, közjegyzőnél letétbe helyezed/hitelesítteted.

Doky586 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157689

A PC dátuma könnyen átállítható amire csak akarom, így nem bizonyító erejű adat.

Előzmény: Hehe164 (157688)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157688

Nem kell az neked.

Pl. a LibreOfficeban automatikusan rögzítésre kerül a fájl létrehozási, és módosítási időpontja.

Ha csak olvashatónak mented el, akkor ezek nem megváltoztathatók.

De van plugin is hozzá.

Hehe164 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157687

Linuxon mindig is futtatható volt, lévén natívan arra is fejlesztik. :-)

Általában a disztribúciók alapkészlete tartalmazza.

Előzmény: corvi01 (157685)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157686

Sziasztok! Lehet, hogy ez nem Windows, de itt biztos ért valaki az ilyesmihez...

Túrom a netet, de nem találom, hogy lehet egyetlen dokumentumra időbélyegzőt tetetni. Ha napi ezerre akarnék, akkor száz megoldás van, de nekem csak egyetlen doksira kéne valami pecsét, amivel később tanúsíthatom, hogy ez az információ nekem az adott időpontban a birtokomban volt.

Tudnátok valami megoldást? Köszönöm előre is.

corvi01 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157685

Jelenleg a LibreOffice csomag szinte teljesen kompatibilis az MS formátumaival (makrók szintjén is!), és majdnem naprakészen követi ezek változásait.

off

No és manapság minden használható linuxon is futtatható...

Előzmény: Hehe164 (157681)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157684

A Xiaomi alkalmazással bármelyik eszközödről, bárhonnan vezérelhetők az otthoni eszközeid.

Az a kamera egyébként otthonra tökéletes.

Előzmény: -Smiley- (157682)
pimre Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157683

Értem, köszönöm.

Előzmény: Hehe164 (157681)
-Smiley- Creative Commons License 2022.02.26 0 0 157682

Szia. Köszi. 

Sokan azt írják, hogy a xiaomi kamera Windowsos kezelő felülete nem működik vagy nem lehet össze hangolni.   Mondjuk ha ip kamera akkor miért nem lehet a világ bármelyik pontján bármilyen eszközről nézni? 

Tudtok esetleg ajánlani normális ip kamerát? 

Előzmény: Hehe164 (157662)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 157681

1985-ben vala a StarWriter.

Ebből 1994-re kinőtt a StarOffice, mint első többplatformos/platformfüggetlen irodai csomag.

1999-ben a Sun felvásárolta a csomagot, és hamarosan szabadon letölthetővé tette, vegyes licencel.

2005-től van OpenDocument formátum támogatás.

Aztán az Oracle felvásárolta.

2011-ben ezt a vonalat az Oracle megszüntette, a kódbázist szabadon elérhetővé tette.

2011-ben jelentős magyar részvétellel megalakult a LibreOffice alapítvány, és kijött az első programcsomag.

A többi ezen a kódbázison alapuló fejlesztés sokkal szűkebb fejlesztői bázison alapul, és kevésbé használható.

Jelenleg a LibreOffice csomag szinte teljesen kompatibilis az MS formátumaival (makrók szintjén is!), és majdnem naprakészen követi ezek változásait.

Emellett szerintem a rajzoló modul, a matematikai modul, és a PDF kezelés is sokkal jobb mint az MS termékekben.

:-)

Előzmény: pimre (157680)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157680

Kösz, lehet, hogy ezt végiggondolom. Elvileg mindegy lenne, mivel egyiket sem akarom használni. Arra kellhet, hogy ha egy ezek egyikével készült dokumentumot kapok, akkor azt meg tudjam nyitni.

Érdekes, hogy évekkel ezelőtt több Openoffice .odt kiterjesztésű fájllal  találkoztam, újabban eggyel sem. Ezért is nem volt telepítve a gépemre. Lehet, hogy kezdenek leszokni róla a felhasználók?

Mindenesete akkor most várok, és ha egy olyan dokumentum jelentkezik, amit az MS Office nem nyit meg, akkor majd telepítem, amit kell.

Előzmény: Hehe164 (157677)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157679

"Nem a helyére, hanem mellé teszi be magát." Igazad lehet, mert ahogy didyman első javaslatát megnéztem ott a Registryben valóban a docx alatt találtam meg a hivatkozást az Office programra. Tehát lehet, hogy ezt békén hagyta.

Viszont ebből az következik, hogy nem ezt kellene piszkálnom, hanem arra rájönni, hogy akkor miért nem látom a listában (ld.#157644) ezt, és miért látom helyette azt. És hogyan tudnám visszaállítani.

Tehát felszínes volt az a következetésem a látottak alapján, hogy "... befészkelte magát az eddigi Office lehetőségek helyére"

Előzmény: Hehe164 (157676)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157678

Részletes magyar súgóval, kézikönyvvel.

Előzmény: Hehe164 (157677)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.25 0 1 157677

Ja, és nem javaslom az OpenOffice telepítését.

A LibreOffice jóval használhatóbb, naprakészebb fejlesztés...

Előzmény: Hehe164 (157676)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.25 0 1 157676

Nem a helyére, hanem mellé teszi be magát.

Pont úgy ott vannak az MO lehetőségei is.

Előzmény: pimre (157673)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157675

Fogalmam sincs mit csinált vele a srác

Megkérdezhetted vóóóna..   (lehet, hogy a biosz-ba piszkált bele kicsit..?)

Előzmény: grande645 (157674)
grande645 Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157674

Bevittem a gépet a szervizbe, 1 óra múlva mehettem érte.

Működik ahogy kell.

Fogalmam sincs mit csinált vele a srác.Mivel a Win 10-et ő telepítette azt mondta használjam egészséggel.Nem  kért érte semmit.

Köszönöm mindenkinek aki foglalkozott a problémámmal.Öröm és "bódottág" :)

Előzmény: Gorcsev (157660)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157673

Köszönöm. Azt hiszem, az első lesz az út a megoldás felé, de azért majd megnézem mindegyiket.

Előzmény: didyman (157672)
didyman Creative Commons License 2022.02.25 0 1 157672
Előzmény: pimre (157670)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157671

Láttam, csak ugyanabban a megoldási körben, ami nem az én problémámról szólt. Azért köszönöm a szándékot. Te a társításról írtál, én meg arról, hogy egy adott könyvtárban állva az egér jobb gombjával kapott menűben új Microsoft Word, vagy Microsoft Excel stb. fájlt akarok létrehozni, nem pedig Open Office szöveget, vagy munkafüzetet. 

Előzmény: exhighand (157669)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157670

Egyébként rákeresve mások javaslataira, az a sejtésem, hogy Registry-vel lehet majd megoldani. Csak a példák, amikkel Win10 alatt leírják mondjuk az új menüpont felvételét, azt nálam - szintén win10 alatt - ugyanott nem találom meg. Főleg úgy nem, hogy ne újat akarjak, hanem kicserélni az Open Document-szöveg-et Microsoft Office Dokumentumra. 

Előzmény: pimre (157668)
exhighand Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 157669

Én kérdeztem, nem kijelentettem.

Előzmény: pimre (157668)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157668

Figyelj, ne eröltesd! Tévúton vagy. Ennél a szintnél jobban értek hozzá.

Egyébként ha tanácsot adok, akkor vagy pontosan tudom, miről beszélek, vagy ha nem vagyok biztos benne, akkor először kipróbálom, mielőtt tanácsként leírom. 

Előzmény: exhighand (157667)
exhighand Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 157667

Na és az alapértelmezett programok-al?

Előzmény: pimre (157666)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157666

Mondanám, hogy kösz, de annak ehhez semmi köze. (Azzal a fájl kiterjesztéshez tudod beállítani, hogy az adott fájltípust mi nyissa meg alapértelmezetten)

Előzmény: exhighand (157665)
exhighand Creative Commons License 2022.02.25 -2 0 157665

Próbáltad a "társítás" lehetőséggel?

Előzmény: pimre (157664)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157664

A kép lemaradt:

Előzmény: pimre (157663)
pimre Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157663

Sziasztok, a minap telepítettem az Open Office-t a gépemre. Nem mintha használni akarnám, de bármikor előfordulhat, hogy kapok egy .odt vagy más ehhez tartozó dokumentumot, amihez nem baj, ha ez telepítve van. Igen ám, de ez egér jobb gomb menü->Új almenújében befészkelte magát az eddigi Office lehetőségek helyére. 

Hogy tudom visszaállítani az eredeti állapotot?

Hehe164 Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 157662

Van PC kliens a Home programhoz.

Előzmény: -Smiley- (157661)
-Smiley- Creative Commons License 2022.02.25 0 0 157661

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy ilyen Xiaomi kamerát

https://ip-kamera.arukereso.hu/xiaomi/mi-home-pro-360-2k-mjsxj06cm-bhr4193gl-p562655751/?gclid=Cj0KCQiAmeKQBhDvARIsAHJ7mF6glspuvHAJBC97lWj3yoqvlffUCkTLKNE5-FGy9S2OIGR6pOkwSrAaAuTlEALw_wcB

Problémám az, hogy a kamera csak és kizárólag telefonhoz kapcsolható. Ez nem tudom miért ilyen hülyén működik,  de én PC-n is szeretném nézni a kamera képeit. 

Állítólag létezik valami hackelt/vagy utólag megírt fizetős program, de tudnátok-e segíteni hogy legálisan megoldható-e az, hogy a fenti kamera képét Win7 és Win10 PC gépen láthassam? vagy ez a warez program mennyire lehet veszélyes?  

Amennyiben nem oldható meg, tudtok-e olyan ehhez hasonló forgatható IP kamerát ajánlani ami PC-n és mobilon is nézhető a kamerakép?    

Köszönöm

Gorcsev Creative Commons License 2022.02.25 0 1 157660

"Nem tudom hogy a probléma ezzel véglegesen megoldódott-e"

Hogyne. Kb. mint elvágott ujj a lázméréstől...

Az indulási problémák nem diszkhibára utalnak, de sanszos, hogy azokkal sincs minden rendben...  A valós állapotuk felméréséhez mindegyikről kellene az az öszefoglaló kép, amit az ssd-ről betettél, továbbbá szintén mindegyikről a SMART fül képe, ezután mindegyiken lefuttatni a hardveres öntesztet, és utána ugyanezeket megint berakni.

Az a 4,5 TB írás valóban gyanús, pláne annyi idő alatt. A 2. vinyód töküres, de akkor minek van? Vagy új? A 3. az külső eszköz?

Előzmény: grande645 (157651)
grande645 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157659

Igen.Ezzel tisztàban vagyok:(

Előzmény: Hehe164 (157658)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157658

Ez nem fejfájás, nem gyógyul meg "magától".

Előzmény: grande645 (157657)
grande645 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157657

Köszi szépen neked is!Szerviz lesz mindenképp ha a hiba nem szűnik meg.

Előzmény: corvi01 (157655)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157656

Wi-Fi routert ideiglenesen lecserélni, másikkal tesztelni.

Előzmény: XtraP (157654)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157655

Nem tudom hogy a probléma ezzel véglegesen megoldódott-e

1.) Alaplapi hiba (elko kihasalt, memória hibázik, processzor döglődik..)

2.) SSD sektor hiba

3.) lehet akár, jó esetben egy csatlakozó kábel (SATA, táp, egyéb..) hiba is..

Egyébként a Hard Disk Sentinal- t futtatni kell,vagy dolgozik a háttérben?

Ha jót akarsz, hagy dolgozzon...

https://www.hdsentinel.hu/

Előzmény: grande645 (157651)
XtraP Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157654

Sziasztok! 

Tudható-e, hogy ha a Win10 a laptopomon az értesítési területen az egyébként működő WiFis internet-elérést nem a megszokott (talán stilizált monitort ábrázoló?) ikonnal, hanem a net hiányát jelző földgömböcskével jelzi (miközben, még egyszer: a net-elérés működik és szövegesen ő is ezt állítja!), akkor mit hiányol? 

Mindegy lenne, de egy ideje fura hiányosságok mutatkoznak. A google Drive és a kétlépcsős azonosítás mobil-üzenete például a mobilomon csak mobilnettel elérhető, a WiFivel nem (minden más megy a WiFivel); a Messenger kifelé azt állítja, hogy nem vagyok elérhető, miközben vígan chatelek az illetővel, de egy másikuk viszont nem tud mellékletet küldeni, "csak" videochatelni ... nem tudom, hol és  egyáltalán mi iránt kezdjek kutakodni. Persze lehet, hogy ezek az alkalmazói szoftverek saját zűrjei, csak az a fura, hogy mindegyik kb ugyanakkor (kb 3 hete) kezdődött.

Lehet, hogy a TEK-hez kéne fordulnom ...? (a Pegasushoz túl kis hal vagyok ...)

grande645 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157653

Hàt pup az nyomja a hàtamat...

Tàppal nincs gond,van ètvàgyam

Memòriàm nèha kihagy.

Viccet fèlretève ha tovàbbra is fennàll a problèma(este kiderül)akkor tènyleg szerviz lesz.

Előzmény: Jahno (157652)
Jahno Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157652

Ja, hogy SSD. Mondjuk 4 tera írás ilyen kicsire nem egyszerű. Akkor valami más szopó van. Sorba kell menni. Púpok, kicsi táp, hibázó memória, melegedés, csiribiri.

Előzmény: grande645 (157650)
grande645 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157651

Nem tudom hogy a probléma ezzel véglegesen megoldódott-e,mindenesetre újraindítás is sikeres volt!

Mivel a letöltött alkalmazás csak próbaverzió,a lejárat után azért meglátogassam a szervízt?

Egyébként a Hard Disk Sentinal- t futtatni kell,vagy dolgozik a háttérben?

Köszönöm a segítségedet!

Előzmény: grande645 (157650)
grande645 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157650

Előzmény: grande645 (157649)
grande645 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 157649

A mai indítás elsőre sikerült.Letöltöttem a linket ,ezt írja ki:

"A telepíteni kívánt alkalmazás nem a Microsoft által ellenőrzött alkalmazás.Ha a Store-ból származó alkalmazásokat telepít azzal biztosítja a számítógép védelmét és megfelelő működését"

Alkalmazások beszerzése Storéból        /    Telepítés ennek ellenére

Ha az elsőre kattintok ez jelenik meg:

Letöltsem valamelyiket?De melyiket?

Előzmény: Jahno (157648)
Jahno Creative Commons License 2022.02.23 0 1 157648

Az csak egy tipp ésvagy példa volt, mert nyilván akármi is lehet. De ha éppen megy, akkor ez még egyszerűen kiolvasható magadnak.

https://www.harddisksentinel.com/hdsentinel_setup.zip

Előzmény: grande645 (157646)
grande645 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157647

Köszi ,hallgatok Rátok!

Előzmény: Hehe164 (157645)
grande645 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157646

Hú erre a bad sectorra rá kellett gugliznom mert ez nekem kínai...  (volt:)

Akkor amint tehetem elviszem a "rendelőbe".

Amúgy köszi ismét!

(lehet hogy nem emlékszel de segítettél már nekem )

Előzmény: Jahno (157644)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157645

Minél előbb vidd.

A "napi háromszori indítást" már egy károsodás okozza.

Aztán ha megsül a táp/videokártya/merevlemez (nem kívánt törlendő), akkor késő bánat.

Előzmény: grande645 (157643)
Jahno Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157644

"Mennyire sürgős szervizbe vinnem?"

X.

Anyámnál a merevlemez kezdett akkor akadozni, mikor átadtam a gépet. Ez volt 7 éve, azóta el van 1-2 bad sectorral. Ügyfélnél volt ami a másnapot sem érte meg, jajjmajdholnaplementjük. Aztán már nem.

Előzmény: grande645 (157643)
grande645 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157643

"Ez így önmagában elég hülye tipp volt"

Mivel nem értek hozzá nem tudtam mit tenni,ott volt a gép a kocsiban,de be sem kellett vinnem.

Mindenesetre a problémát sikerült megoldanom(ne kérdezd hogyan) a Zipl kicsomagolás működik.

Természetesen mentettem mindent.

Mennyire sürgős szervizbe vinnem?

Tudom magától nem javul meg ,de ha nem okoz károsodást a háromszori indítás akkor nem rohannék rögtön....

Előzmény: Jahno (157642)
Jahno Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157642

"mert nem tudtam Zipl fájlt kicsomagolni.Azt hittem hogy gép hiba de mondta a srác hogy töltsek le egy másik kicsomagolót és jó lesz."

Ez így önmagában elég hülye tipp volt, de ugye van a cuccaidról mentés? Többi meg hardver.

Előzmény: grande645 (157639)
grande645 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157641

Köszönöm!

Előzmény: Hehe164 (157640)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157640

Szerviz.

Hardveres probléma.

Előzmény: grande645 (157639)
grande645 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 157639

Sziasztok!

Hozzáértők segítségét szeretném kérni,miután visszaolvasva sem találkoztam a nálam fellépő probléma orvoslásával.

Az asztali számítógépemen Windows 10 fut,amit számítógépes szervízben telepítettek kb. 2éve.

Nem is volt különösebb gond vele egészen mostanáig,illetve ha jól emlékszem frissítés után jött  a probléma..

A jelenség a következő:

Indításkor a bal felső sarokban egy kis vonal ( - ) a jobb alsó sarokban "A3" jelenik meg.A képernyő fekete és nem indul el.

Próbálkoztam Ctrl+Alt+Delete gombbal,amire a bal alsó sarokban "Entering setap..." volt a válasz,de hiába vártam,nem tudtam beállítani semmit.

Kikapcsolás után vártam majd próbáltam újra indítani akkor az "Auto select (VGA) ,majd az Entering power save Mode" jelent meg a képernyő közepén.

Vártam -vártam az energiatakarékos módra,de ismét semmi.

Majd a harmadik indításkor jobb alsó sarok "99-B4" Windows piktogram és szépen indult,utána már nincs gond a következő kikapcsolás,illetve indulásig...

Tehát gyakorlatilag általában a harmadik indításra tudom működésre bírni,ami nem éppen jó dolog:(

Próbálkoztam azzal is hogy kihúztam minden külső eszközt,a számítógépet is áramtalanítottam,volt egyszer hogy indult is azonal de a hiba ismétlődik azóta is.

Tudok vele kezdeni valamit csekély tudásommal esetleg a Ti segítségetekkel,vagy forduljak inkább szervízhez?

Az az igazság hogy amikor még nem volt ez az indítási problémám voltam a szervízben (ahol telepítették) mert nem tudtam Zipl fájlt kicsomagolni.Azt hittem hogy gép hiba de mondta a srác hogy töltsek le egy másik kicsomagolót és jó lesz.Így is lett csak azt nem értem hogy eddig működött a gépen ez a funkció,akkor mitől "szállt"el?

Szóval úgy gondoltam mielőtt kinevettetném magam inkább megkérdezlek Benneteket.

Előre is köszönök minden segítséget!

Hehe164 Creative Commons License 2022.02.22 -1 2 157638

Köze nincs az igényelt hardvernek a teljesítményhez.

Előzmény: corvi01 (157637)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.22 0 0 157637

https://hvg.hu/tudomany/20220222_microsoft_szamitogep_pc_windows_11_kompatibilitas_telepites

Sok felhasználó érzett csalódást, amikor meglátta a Windows 11 hardverkövetelményét, amely nem összeegyeztethető a korábbi rendszerverziókéval. Azért nem, mert a mostani követelmények egy csöppet magasabbak. Erre elsősorban a felület megfelelő működéséhez van szükség, a Microsoft ugyanis csak így tudja garantálni, hogy a szoftver rendben fusson.

....................

A jelzést két helyen dobhatja fel a felület: a rendszer tulajdonságainál, ahol a géppel kapcsolatos egyéb paraméterek is kiolvashatók, illetve egy fokkal kellemetlenebb helyen, a tálcán, az óra környékén – ott, ahol a nem aktivált Windows miatti figyelmeztetés is megjelenik. (A dolog nem teljesen új, voltak már ugyanis jelei, de eddig úgy tűnt, hogy a Microsoft csakis egyféle riasztással számol.)

Az nem egyértelmű, hogy a két figyelmeztetés pontosan milyen helyzetben bukkan fel. Az viszont igen, hogy a funkcióvesztés nem jár vele, vagyis a rendszer minden beállítása elérhető lesz. Legalábbis egyelőre.

Akkor szép lassan (szerintem viszonylag gyorsan) kukásítja a hordozó vasat..(?)

Gorcsev Creative Commons License 2022.02.22 0 0 157636

"Vivaldit nem próbáltam, na majd most..."

A blokk ott is krómozott, de elég jól át van faragva. Vannak egész jó funkciói, meg persze pár nyűg ebbe' is.

Vagy esetleg ott a 'vanilla' chromium...

Előzmény: DMA (157631)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.21 0 1 157635

Tudod, az kissé érthetetlen, hogy elmondták neki emberi-etikus szemszögből, elölről/hátulról hardveresen, villanyász megközelítéssel is, de ez neki mind smafu, mert levelet ír a kereskedőnek (vagy tökömtugggya kiknek), oszt végül mégis egy itteni tanácsot fogad meg,,szóóóval...(?)

ON

Előzmény: kisbetu (157634)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.21 0 1 157634

De lám, milyen jó dolog is a fórum! :)

Ha nem ír a bajáról, akkor nem tudunk rászállni, hogy ugyan, próbálja meg másikkal helyettesíteni. Még mindig hímes tojásként kerülgetné a gép hátulját, megmozdításától is rettegve.

Az már csak hab lett volna a tortán, ha ez a téma a hardver szekcióban kerül kivesézésre, és nem a windowst fogjuk gyanúba, hogy egyéb aljasságai mellett már a tápkábelt is kilöki a gépből.

Előzmény: corvi01 (157633)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.21 0 0 157633

OK, átsiklottam véletlenül rajta...

(Azért kíváncsi vagyok, hogy valóban minden megoldódotté..?)

Előzmény: pimre (157632)
pimre Creative Commons License 2022.02.21 0 0 157632

Anyámborogass! Ezzel kicsit megkéstél. Órákkal korábban megírta, hogy otthon is talált, és ezzel meg is oldódott.

Előzmény: corvi01 (157630)
DMA Creative Commons License 2022.02.21 0 0 157631

Brave chrome motoros, ugyanezt csinálja, ráadásul vagy belép ide a fórumra, vagy nem. Vivaldit nem próbáltam, na majd most...

Előzmény: Gorcsev (157629)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.21 0 0 157630

Anyámborogassss,,elmész pl. a Bp. VII.ker  Klauzál utcai M4-bontóba és kilóra pár100 Ft-ért kapsz.., de más vidéki bontókba, vagy PC kereskedőknél is dömpingben van ilyen....

Előzmény: mcm2015 (157615)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.21 0 0 157629

What the f#ck is that? :O

Ja, látom má'...

Vivaldi, Brave?

Előzmény: DMA (157627)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.21 0 1 157628

"a gép hátulját most megtisztítottam a portól ahogy tudtam... Bár lehet, hogy ez messze nem volt elég..."

Hát az kb. a legkevesebb...

Előzmény: mcm2015 (157625)
DMA Creative Commons License 2022.02.21 0 0 157627

Sziasztok!

Chrome tab hover-től hogyan lehet megszabadulni? A flag-ek között nincs már...

pimre Creative Commons License 2022.02.21 0 2 157626

Ez szerintem sem volt ízléses. És azt hiszem, hogy a moderációs szabályzatba is ütközik IRL információk továbbítása, akkor is, ha az érintett egy céltopikban maga írta meg.

Szóval javaslom, hogy magad kérd a hozzászólásod törlését a moderációs topikban: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9111587

Előzmény: sure (157624)
mcm2015 Creative Commons License 2022.02.21 0 2 157625

Most ezt muszáj volt ide berakni? Amúgy igen, ez a leges-legnagyobb problémám, ugyanis a 18(!) éve szedett gyógyszerek, és az ezek miatt 14(!) éve tartó folyamatos hashajtózás már TELJESEN tönkre vágták a beleimet és az emésztésemet... :-S

Közben úgy néz ki megoldódott a kábeles probléma, ugyanis találtam még itthon két másik ilyen kábelt, és azok gond nélkül beilleszkednek a gépbe (mind a kettő)... Már csak a por / kosz dolog van, ami nyugtalanít (OCD), de a gép hátulját most megtisztítottam a portól ahogy tudtam... Bár lehet, hogy ez messze nem volt elég... :-S

Előzmény: sure (157624)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.21 0 1 157623

Baszki, ennyire nem lehetc... öööö... élhetetlen! :O

Lekapcsolod a gépet, megfogod a madzagot, beballagsz vele egy szervizbe, oszt' megkéred őket, hogy próbálják ki. Ha náluk is lötyög, akkor megvan a bűnös. Amúgy meg sz'tem bármelyik cégnél-dógozós ismerősöd tudna adni egyet-kettőt tesztelni, nálunk pl. konkrétan egy monitoros doboz van tele velük, és ez csak az, amit még nem dobtunk ki, hátha még köll (nem fog)...

Oszt' éppenséggel mindgyá' ki is pucolhatod a gépet, ha má' áramtalanítottad. A MM-ba' 2-3 (rendesebb) sör ára egy pucolóspray, de a mocsok 95%-át tüdővel + egy vékony szívószállal lehet 'kezelni'. (Csak hagyd utána pár percet kiszáradni :P )

De a legtutibb az lenne, ha megfognád az egész kócerájt, oszt' bevinnéd olyan helyre, ahol normálisan, kompresszorral ki tudgyák fújni, az a tuti. Pár perc az egész; ha előre lebeszéled, simán megvárható. Drót-teszttel (meg billentyűzet-pucolással) együtt is max. negyedóra.

Előzmény: mcm2015 (157618)
arkilaszlo Creative Commons License 2022.02.21 0 0 157622

úgy látom a sz@rrágás is végtelen.....

pimre Creative Commons License 2022.02.21 0 0 157621

Te most viccelsz? Egy 500 Ft-os kábelért írsz levelet, hátha ingyen adják? https://www.argep.hu/trend/TAPK/Tapkabel-pc.html?p=363024&gclid=CjwKCAiA6seQBhAfEiwAvPqu13zQFOoO8LWmv5cRWIL-t3gc0sYjkwgYQsNTc0o2G1zmPua2Y4ctNhoCeIQQAvD_BwE&mehr=2

Egyébként ha annyira nincs rá pénzed, nekem van 2-3 elfekvő kábelem, ami az évek latt összejött, és nem dobtam ki. Ha pesten jársz, adok egyet ajándékba. Ne egy ilyen apróságon szarozz, mikor a gépet, meg a szünetmentes tápegységet nyilván súlyos tízezrekért vetted.

Jahno Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157620

Szünetmentesé?

szuri kata Creative Commons License 2022.02.20 0 1 157619

Porral az én asztali pc-ém is megvolt rakódva , az öt-hat év alatt amióta nálam van nem volt kipucolva.

a belseje még nem is volt annyira vészes, de az elején levő rács mögött ahol szív a ventilátor , teljesen összefüggően elvolt tömődve porral, porcicával, szőrrel stb.

szerencsére döglött mókus nem volt benne..

aztán szétszedtem és ahogy tudtam , ecsettel , tüdővel ki ganyéztam.

mcm2015 Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157618

Nincs másik kábelem, a monitornak is más kábele van... Ez a hosszú fogalmazás és "burkolt dicséret" csak azért volt, hátha legalább a kábelt ingyen adják kipróbálásra... Amúgy nagyon rendesek voltak velem amikor vettem a gépet, mert a billentyűzetet és egeret hozzá már nagyker áron adták (mivel kiderült, hogy a régi gépem PS2-es billentyűzete és egere ehhez már nem passzol)...

Előzmény: Jahno (157617)
Jahno Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157617

Szép hosszú, de igazán kipróbálhattad volna másik kábellel... Amúgy milyen választ vársz, vidd be és megnézik?

XtraP Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157616

Medveanyám.

mcm2015 Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157615

Az alábbi email-t most küldtem az előbb annak a számtek boltnak, ahol vettem a gépet:

Tisztelt Cím!

2016. decemberében vettem Önöktől egy használt 5 éves számítógépet. Nagyon meg vagyok vele azóta is elégedve, még mindig rendesen működik, nincs semmi különösebb baja, a Windows 10 is eldöcög rajta szépen, pedig már a 11. évében van, ha jól számolom. Van viszont egy nagy problémája, amire megoldást keresek, ugyanis már nem egyszer kapcsolt ki a gép szabálytalanul emiatt a probléma miatt. Ez pedig az, hogy nem lehet rendesen a csatlakozójába beledugni a tápkábelt, egyszerűen nem megy rendesen bele, mint ahogy a mellékelt képek is mutatják (szerintem főleg a 3. képen a legszembetűnőbb):

[képek]

Így annyira érzékeny a csatlakozó, hogy ha be van kapcsolva a számítógép, és egy kicsit hozzáérek vagy elmozdítom, már kikapcsol az egész, megszűnik az áramellátás.

Azt mondták nekem hozzáértők, hogy vagy a kábellel van probléma, vagy pedig a csatlakozó aljzattal. Ha egy másik kábelt sikerülne rendesen bedugni, akkor nyilván a kábellel, viszont ha azzal sem megy, akkor a gépnek a csatlakozójával lehet valami gond.

Érdeklődni szeretnék, hogy tudnának e nekem adni egy ilyen kábelt kipróbálásra, és ha a géppel van a gond, akkor meg tudnák e nekem ezt csinálni, hogy rendesen be lehessen dugni a tápkábelt? Mennyibe kerülne ez körülbelül? A másik kérdésem még, hogy meg tudnák e tisztítani a portól / kosztól a gépet (főleg a hátulját), és hogy ez is mennyibe kerülne? Ugyanis azt is mondták nekem, hogy a lerakódott por még többet is árthat a gépnek, mint az alkalmankénti szabálytalan kikapcsolódások.

Nyilván azért nem takarítom a gépet (főleg hátul), mert sokszor volt már olyan, hogy törölgetés / takarítás után is elmozdult a csatlakozó, és utána nem lehetett bekapcsolni sem a gépet, csak úgy, ha megbirizgáltam kicsit a tápkábel csatlakozót.

Ha elromlik ez a gép, mindenképpen Önöktől fogok új (vagy egy másik használt) asztali gépet venni, mert ezzel tényleg nagyon jól jártam, ezt a hibát / problémát leszámítva tökéletesen meg vagyok elégedve vele és már 11 éve gond nélkül használom. De amíg ez is működik és nincs különösebb baja, addig nem szándékozok új gépet venni, mert addig nem látom értelmét, egyedül ez a tápkábeles probléma az egyetlen, ami megoldásra vár, és jó lenne, ha tudnának nekem ebben segíteni.

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

[nevem]

Ezzel remélem már lezárhatjuk ezt a témát itt a Windows-os topikban... :-) És remélem sikerül ezt a problémát megoldanom a bolt (és szerviz) segítségével (nélkülük szerintem nem menne), mert nagyon 'ráállt' erre most az OCD-s agyam... :-(

Előzmény: pimre (157605)
Jahno Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157614

Hátőőőőpassz.

Előzmény: Hehe164 (157613)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157613

Nem is a user teszi tönkre.

A szar forrasztás kontakthibás lesz idővel a rezgésektől.

Előzmény: DMA (157610)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157612

Mondom: 'szinte'. É.: 'elsöprő többségben'...

Előzmény: Hehe164 (157608)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157611

Én kivált a tápház aljzatára gondoltam, sok és durva használat után a ház belső forrasztásai kontakthibásak lehetnek. Tapasztaltam már ilyeneket...

Előzmény: DMA (157610)
DMA Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157610

Az a tápcsatlakozó robusztus darab, házra csavarova, hajlékony kábelekkel bekötve. Alárhány user sem tudja tönkretenni. 

Előzmény: corvi01 (157609)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157609

Nagyon lementél móriczkásra, de valamiért így is nagyon ragaszkodik ahhoz a csatlakozóhoz.. :)

Van egy olyan sejtésem is, hogy az a táprész agyonhasznált, sok juzert megélt darab és nincs az a forrasztás, ami erre tervezve lenne,,,,lehet, hogy túl rosszmájú vagyok..

Előzmény: kisbetu (157606)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.20 0 0 157608

Mindkét féleséggel volt már dolgom. :-)

Szar kábellel, és szarul forrasztott tápegység csatlakozóval is...

Előzmény: Gorcsev (157607)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.20 0 1 157607

A többieknek teljesen igazuk van; az ilyen bizonytalan csatlakozás a tapasztalatok alapján szinte kizárólag a kábel "bűne". Azzal pedig egy dolgot tudc csinálni: kidobod a 'csába.

Na jó, le is vágható a vége, és fölhasználható pl. egy szerelhető elosztóhoz, de sz'tem te (no offense) inkább vedd meg készen.

Előzmény: mcm2015 (157604)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.20 0 1 157606

"A kosz/por simán rátapadhat az érintkezőkre is, ami ugye szigetel, vagy nagyon megnöveli az érintkezések ellenállását."

És ez miért lehet baj?

Azért, mert akkor a villany nem (teljesen) megy be a gépbe, hanem a nagy ellenállású hely elkezd melegedni. Összeolvadhat az egész hóbelevanc. 

Ez persze könnyen detektálható, mert ha meleg, az tapintással kiderül. Bátrabbak áram alatt is csinálhatják.

pimre Creative Commons License 2022.02.19 0 1 157605

Fogd már fel, hogy a képen látható érintkezési hibát vagy a kábel kimenete, vagy a számítógép csatlakozó része okozza.

Teszteld! Ha van egy másik kábeled, és az ugyanígy nem csatlakozik rendesen, akkor a gép a gyanús. Ha ugyanaz a kábel egy másik géphez jól csatlakozik, akkor egyértelmű a helyzet, és a gép csatlakozóját kell megnézetned egy hozzáértővel.

Ha a másik kábel jól csatlakozik, akkor egyértelmű, hogy a jelenlegi kábel a hibás. Akkor azt dobd ki.

Mit kell ezen ennyit rágódni?

mcm2015 Creative Commons License 2022.02.19 0 0 157604

Pont emiatt a sz.r érintkezés miatt nem engedem anyukámnak (sem) takarítani a gép hátulját már egy jó ideje, mert többször volt már olyan, hogy takarítás után úgy elmozdult a csatlakozó, hogy be sem tudtam kapcsolni a gépet egészen addig, amíg meg nem birizgáltam kicsit... :-S

"A kosz/por simán rátapadhat az érintkezőkre is, ami ugye szigetel, vagy nagyon megnöveli az érintkezések ellenállását."

És ez miért lehet baj?

A HDD hűtésével szerintem nincs gond, mert a Hard Disk Sentinel MINDIG jó hőmérséklet értéket ír ki, SOHA nem volt még  eddig olyan, hogy túl magas hőmérséklet lett volna (eddig a rekord a teljes élettartam alatt 46 °C volt, de az esetek 99.99%-ában nem megy 35-40 °C fölé)... Amúgy a külső HDD-men és a Google Drive-omon is fent vannak a fontos dolgok, olyan szerencsétlen meg csak nem leszek, hogy egyszerre mindhárom beadja a kulcsot... :-S

Előzmény: corvi01 (157602)
DMA Creative Commons License 2022.02.19 0 1 157603

De ezen nem is kell rágódni: monitor kábelével megcserélni (remélem az is ilyen) és meglátjuk...

Előzmény: Jahno (157601)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.19 0 1 157602

A kép alapján nem ártana egy alapos portalanítás a táp és környezete (hűtőventilátorok..stb.) körül! A kosz/por simán rátapadhat az érintkezőkre is, ami ugye szigetel, vagy nagyon megnöveli az érintkezések ellenállását. A ventilátorok meg rendkívül rossz hatásfokkal tudják csak a dolgukat végezni, ezért a félvezetők túlmelegszenek és idő előtt megadják magukat! Ezek együttesen jobban ártanak a gépnek, mint az időszakos áramkimaradás,,,azaz itt elsősorban a HDD(k)..nek, amiken adatvesztés lehet...

Előzmény: mcm2015 (157597)
Jahno Creative Commons License 2022.02.19 0 0 157601

Ráadásul lehet megfeszegették párszor és nem a dugasz vacak hanem a törésgátló rész után ment el borért.

Előzmény: kisbetu (157598)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.19 0 0 157600

Ahová bedugod, ott három tüske, "kés" van.

A kábel végén, a dugóban meg ezek ellendarabjai, 3 késes érintkező. Ezeknek kéne rugószerűen rácuppanni az aljzat késeire. 

Ha a dugó kiesik az aljzatból, akkor ez a rácuppanás nem jön létre.

Vagy az aljzat kései vékonykák, vagy a dugó érintkezői túl tágak.

(Ezt egy másik, hasonló, működő gépen ki lehetne próbálni.)

De ha ezt a párost akarod működővé, megbízhatóbbá alakítani, akkor jöhet szóba az említett "szűkítés".

Előzmény: mcm2015 (157599)
mcm2015 Creative Commons License 2022.02.19 0 0 157599

Most akkor a kábel vége az, ami nem jó, vagy a csatlakozó, ahova bedugom?

Nekem ez már jó lesz így is, amíg nem veszek egy másik gépet (meg ilyen szerelésből "analfabéta" vagyok), legközelebb már NAGYON fogok ügyelni arra, hogy ne érjek se én, se senki más a kábelhez (se a csatlakozóhoz) egészen addig, amíg megy a gép...

Előzmény: kisbetu (157598)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.19 -1 1 157598

Kihúzod a kábelt.

A konnektorból is.

Egy kicsi lapos csavarhúzóval benyúlsz a csatlakozóba, a fémlemez és a műanyag közé.

A csavarhúzóval úgy feszíted, meggörbíted  a fémlemezt, hogy kisebb legyen a két széle között a hézag.

(Ha már nem tudsz keríteni egy másikat...)

Előzmény: mcm2015 (157597)
mcm2015 Creative Commons License 2022.02.19 0 0 157597

Azt hiszem eléggé beszédes ez a kép... Ennél jobban nem lehet bedugni a csatlakozót hátul (a szünetmentes hátuljába sem, de ez a kép a ház hátuljáról készült):

Ha majd új gépet veszek, ez lesz az egyik legfontosabb dolog, hogy rendesen be lehessen mindent dugni, mert ezzel már nagyon sokszor szívtam... :-S

corvi01 Creative Commons License 2022.02.18 0 0 157596

Így van ez sajnos más cuccokkal, szerszámokkal, kisgépekkel, még TV-kel is! :(

Ugyan azon méretek, minőségi kategóriák, sőt típusszámok méret/anyag spórolások, no meg más DRÁGÁBBAN gyártók színre engedése miatt a későbbi gyártásaik funkciókban-minőségben lebutított szar változatok! :(

No persze 95 %-ban kínai,,,már lassan csak mi nem vagyunk kínaiak...báááár..? :-S

Előzmény: kisbetu (157594)
Jahno Creative Commons License 2022.02.18 0 0 157595

Eddig csak egyszer szívtam kábellel, de az egyedi import volt valahonnan nagyon akciósan lengyelkínából, szóval jó kérdéskör.

Előzmény: kisbetu (157594)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.18 0 0 157594

A dugaljak egyformák, rendes kábellel tökéletesen működnek.

Az a borzasztó, hogy megrendelsz boltban pl. 50 kábelt. Jövőre megint 50-et. A cikkszám ugyanaz, a kábel tök más.

Előzmény: corvi01 (157593)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.18 0 0 157593

Elképesztő,, ilyen fost ki és minek gyárt le.? :(

Feltételezem, hogy ugyan abba a dugaljba jól illeszkedik egy megfelelő is..(?)

Előzmény: kisbetu (157592)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.18 0 0 157592

Elég sok "tápkábel" megfordul a környezetemben.

És van köztük "kiesős" fajta is: valahogyan nagyobb a rés a csatlakozóiban, hiába nyomjuk be, nem szorul meg, pici mozgatásra is kiesik a helyéből.

Másikat kell venni, ami mérethelyes.

Előzmény: corvi01 (157591)
corvi01 Creative Commons License 2022.02.18 0 0 157591

Nem lehet az, hogy alapból nem dugtátok be rendesen (ütközésig) a tápcsatlakozót, mert pl. nálam ilyen még sosem fordult elő, se régi, sem újabb gépnél,,,még amikor a gépet működés közben odébb teszed, sem szabad ilyennek előfordulni..!

Előzmény: mcm2015 (157586)
mcm2015 Creative Commons License 2022.02.17 0 0 157590

A tápkábel(ek) csatlakozójával van a gond (mind a számítógép, mind pedig a szünetmentes tápegység hátulján)...

Előzmény: XNC (157588)
mcm2015 Creative Commons License 2022.02.17 0 0 157589

Köszönöm a választ!

Hát sajnos már jó párszor volt ilyen, hogy a rossz csatlakozás és az ahhoz való hozzáérés / hozzányúlás miatt szabálytalanul állt le a gép, meg áramszünetek is voltak elég sokszor... Áramszünet ellen vettem szünetmentest, de a csatlakozóval kapcsolatban nem nagyon tudok mit tenni... Maximum annyit, hogy a gép bekapcsolt állapotában nem nyúlok hozzá... Az viszont jó hír, hogy legalább az asztali számítógépeknél nem ilyen szar a csatlakozás (nem ez az általános), szóval ha majd veszek új gépet, azzal ilyen problémám akkor ezek szerint remélhetőleg már nem lesz...

Előzmény: Jahno (157587)
XNC Creative Commons License 2022.02.17 0 0 157588

"hogy megmozdult a tápkábel is"

Jól értem, hogy a tápkábeleddel van gond?

Az első számtech. boltba bemész, és vehetsz újat.

Van amelyikhez jó minőségűt adnak gyárilag, de van amelyik ilyen pocsék.....

Jahno Creative Commons License 2022.02.17 0 2 157587

Régieknek sem lehetett ennyire vacak, szóval az nem állapot, hanem hiba. Gépnek 1-2 ilyentől semmi baja nem lesz, véletlenek és áramszünetek is előfordulnak.

mcm2015 Creative Commons License 2022.02.17 0 0 157586

Sziasztok!

Asztali Win10-es gépem van otthon, és ki kellett cserélni az egeret, mert az előzőnek már nem működött a görgetője... És anyukámnak mondtam, hogy cserélje ki, ő meg olyan durván rántotta meg a zsinórt, hogy megmozdult a tápkábel is, és kikapcsolt / újraindult emiatt a gép (szabálytalanul, mintha áramszünet lett volna szünetmentes nélkül)... Pillanatok alatt zajlott az egész, mintha RESET-et nyomtam volna, vagy még a RESET-nél is gyorsabban, ugyanis ezek a ROHADT SZAR tápcsatlakozók olyan SZAROK, hogy kicsit hozzáérek és már kikapcsol az egész ROHADT gép... :-@
Ettől szerintetek lett / lehetett baja hardveresen / szoftveresen a gépnek, ha amúgy SEMMILYEN hibát / problémát nem észleltem ezidáig? Főleg szoftveresen érdekelne a dolog (a Win10-nek és a többi programnak / adatnak lett e esetleg baja), mert a gépem már olyan régi (11 éves), hogy nem izgat, ha elromlik, akkor veszek újat... Csak amíg ez jó és tudom használni, addig feleslegesnek tartom új gép vásárlását...

A másik kérdésem még (ez már itt lehet eléggé OFF, sorry...), hogy az újabb, mai asztali gépeknek is ilyen szar a tápcsatlakozója, hogy éppen hogy egy kicsit hozzáérek és már olyan, mint ha kihúztam volna? :-S Ezt csak azért kérdezem, mert ha újat veszek, reménykedem, hogy annak a csatlakozója már nem lesz ilyen érzékeny SZAR... :@

freyya Creative Commons License 2022.02.17 0 0 157585

Köszönöm!!!!

Előzmény: FLaci (157584)
FLaci Creative Commons License 2022.02.17 0 1 157584

Tálcán jobb klikk -> Hírek és érdeklődés... -> Kikapcsolás.

Előzmény: freyya (157583)
freyya Creative Commons License 2022.02.17 0 0 157583

Sziasztok!
Jobbra lent a gépen állandóan felugrik egy ablak hírekkel. Nem én telepítettem, gondolom, valamelyik frissítéssel került oda. Win10 fut a gépen. Hogyan tudnám eltüntetni? Ha rákattintok, még olyan opciót sem találok, hogy bezárjam. Az alkalmazások között sem sikerült beazonosítanom (bár attól még akár ott is lehet.). 

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

XNC Creative Commons License 2022.02.14 0 0 157582

telefoncsomag = tarifacsomag. :)

Már kezdek fáradni....

Előzmény: XNC (157581)
XNC Creative Commons License 2022.02.14 0 0 157581

Ez függ 1 halom dologtól.

Pl. szolgáltató, telefoncsomag.

A legegyszerűbben úgy ellenőrizheted, hogy felhívod sima telefonon az internetes behívószámot.

Ha elkezd sípolni, akkor él. Ha ez valami oknál akadályozott, akkor bemond a gép valami tájékoztató szöveget.

Előzmény: Imrehajcsi (157541)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157580

Nemrég emlegettek a kollégák valami progit, ami egész jól működik, majd rákérdezek.

Előzmény: kristof-25 (157579)
kristof-25 Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157579

Műszaki, szakmai szöveget is "szakszerűbben" fordít, ami számomra nagy segítség. Ha elmondanátok idegen nyelvű előadás hanganyagának (főleg angol) lefordítását meg lehet / hogy lehet? megoldani elsődlegesen  Win -es  oprendszerű gépen? nagy segítség lenne. Még aktív dolgozós napjaimban kollegákkal (90-es évek vége 2000 eleje táján) próbálkoztunk a Google-val, de nem jött össze 

Előzmény: Gorcsev (157563)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157578

Hát nyilván :)

De akkor se értem, mit csacsogol...

Előzmény: Hehe164 (157570)
pimre Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157577

"Az "ingyenes" kulcshoz is bekéri mind a személyes adataidat (Név, irányítószám, település, lakcím)". Igazad van, de ez engem nem zavar. Legalább 40-50 honlapon regisztráltam internetes vásárlás céljából, és még nem lett belőle hátrányom. Akik esetleg reklámokat küldözgetnek, azoknál leiratkozok. De az, hogy a lakcímemet, meg a telefonszámomat megtudják, az nekem belefér a mai internetes világban. 

Előzmény: Hehe164 (157576)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157576

Az "ingyenes" kulcshoz is bekéri mind a személyes adataidat (Név, irányítószám, település, lakcím), mind a kártyaszámod ("hogy ellenőrizhessük a korát")

Leírtam. Elsősorban nem a közvetlen pénzlenyúlás a veszély.

(Csak úgy mellesleg, a Revoluttal most elég sokan lyukra futottak.)

Előzmény: pimre (157575)
pimre Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157575

"Arra kell gondolni, hogy az említett alkalmazáshoz nem is kell kártya regisztráció..."

Igazad van, de én ki akartam próbálni a fizetős verziót, amire 1 hónapos lehetőséget adnak. Ahhoz viszont meg kellett adni a kártyaszámot. Nyilván azért, hogy ha elfelejteném lemondani, akkor leemelhessék az előfizetési díjat.

Off: Egyébként azért érdekelt, mert elvileg PDF-et is tud fordítani a DeepL. Kipróbáltam egy 60 oldalas használati utasítással, de abban azért még nem tökéletes. Nem is annyira a szöveg, ha nem tisztán szöveget tartalmaz a PDF.

De azért a normál szövegek fordítására elképesztően jó. Le a kalappal a szerzőik előtt!

Előzmény: Garfield007 (157574)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157574

Arra kell gondolni, hogy az említett alkalmazáshoz nem is kell kártya regisztráció és innen induljunk, mielőtt nagyon belelovaljátok magatokat.

OFF

Egyébként többek között én is ezért használok Revolutot, a virtuális kártyákkal nyugodtabban alszom és nem mellesleg a gyerekeimnek sem kell KP-t adnom, van saját kártyájuk.

Előzmény: pimre (157573)
pimre Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157573

Nem értem, miről beszélsz. A saját bankomon belül a saját számláim közti tranzakció nem tudom hogyan érinthetné a magánszférámat. A pénzemet még kevésbé.

A lehívható összeget nem tartalmazó számlához kapcsolódó virtuális kártya adatainak megadása meg szintén nem jelent veszélyt. Azt csak kivételes esetben használom fizetésre (pl. Booking, de ott is csak néhány óráig van elérhető pénz a számlán)

A valódi kártya adatait meg csak megbízható banki átutalásokhoz használom. Évek óta elég gyakran, de még soha semmi problémát nem tapasztaltam.

Szóval milyen veszélyre gondolsz?

Előzmény: Hehe164 (157572)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.13 -1 0 157572

Igazából az új tranzakciós rendszernek (tranzakciónként kell külön is jóváhagyni a kártya terhelését ugye) ki kéne zárnia a kártyás visszaéléseket, nodehát a megadott adataiddal messze nem csak a pénzed van veszélyben hanem a magánszférád is...

Előzmény: pimre (157571)
pimre Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157571

Erre a célra biztosít a bankom a saját számlám mellett egy webkártya számlát. Általában nem tartok rajta pénzt. Viszont van hozzá egy virtuális kártya. 

Amikor egy ilyen ingyenes regisztrációhoz kértyaadatot kell megadni, akkor átteszek a számlámról 1000 Ft-ot, mert azt tapasztaltam, hogy ezek figyelik, van-e pénz a hozzátartozó számlán. Aztán regisztrálok vele. Nem von le semmit számláról. Ha kész a regisztráció, akkor az 1000 Ft-ot visszateszem a normál számlámra. Az utalás és visszautalás ingyenes.

Előzmény: Hehe164 (157566)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.13 0 0 157570

Jó az mindenképp. :-)

Előzmény: Gorcsev (157569)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157569

Francba... így jó ni.

Előzmény: Gorcsev (157568)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157568
Előzmény: Hehe164 (157566)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157567

"Deepl" toronymagasan jobb.

Előzmény: kristof-25 (157559)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157566

Van.

De az hogy a használata regisztrációhoz kötött, és az ún. "ingyenes" regisztrációhoz meg kell adni a személyes és a bankkártyaadataidat, az nem szép dolog.

Előzmény: Gorcsev (157564)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157565

Egy nagyon trendi "új" eszköz, amire a felhasználóknak az égvilágon semmi szükségük, de legalább kényelmetlen a használata...

Előzmény: gepesz (157554)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157564

Ps. Van brózer-plugin is, pl. a 'Simple translate', azzal még egycerübb az élet.

Gorcsev Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157563

Nem vót véletlen...

Próbáltam azt is, hogy mindkettővel lefordítottam egy szöveget, aztán a saját eredményt is meg a másikét is visszafordítottam mindkettővel. Ordított a különbség minden esetben.

Gorcsev Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157562

Csak sajna má' az ADSL2-t se tudgya :(

Előzmény: Jahno (157555)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157561

Nem vót véletlen...

Próbáltam azt is, hogy mindkettővel lefordítottam egy szöveget, aztán a saját eredményt is meg a másikét is visszafordítottam mindkettővel. Ordított a különbség minden esetben.

exhighand Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157560

Attól, hogy nagyon nehéz lemásolni sokszorosítani a zenei tartalmát - digitálisan, mert a kártya össze van kötve a webes alkalmazáson keresztül a kiadó szerverével.

kristof-25 Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157559

Jó, hogy beírtad a www.deepl.com-t. Nem ismertem. Így elsőre, pár próba alapján mintha "magyarosabban" fordítana mint a barátunk.

Előzmény: Gorcsev (157540)
Jahno Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157558

Sosem tudni. Mondták ezt az első éjjel nappali közértre és pizza házhozszállítósra is :-)

Előzmény: XNC (157557)
XNC Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157557

Nagy jövőt nem jósolok neki.

Jahno Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157556

1. "Ez itt egy PR-cikk"

2. Nem pendrive, hanem egy homályzónás szolgáltatási csomag meg mindenféle körítés, ha elolvasod.

Jahno Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157555

Abban az a jó, hogy netre nem túl gyors, de nyomtatni még teljesen korrekt.

Előzmény: Gorcsev (157546)
gepesz Creative Commons License 2022.02.12 0 0 157554
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.12 0 1 157553

A kérdésed maga egy időutazás. Számít, hogy mostanra fél millió alá csökkent-e a számuk?

Dobd ki, elmúlt.

Előzmény: Imrehajcsi (157548)
exhighand Creative Commons License 2022.02.11 0 1 157552

huh, ezt nem ide akartam, bocsi.

exhighand Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157551
Jahno Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157550

Most találtam ebben a kőkorszaki vasban 4 portosat. Namondomjóvan.

Előzmény: Garfield007 (157547)
kisbetu Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157549

Te meg 2022-ben keresed...

Előzmény: Imrehajcsi (157548)
Imrehajcsi Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157548

A cikk meg 2013-as..

Előzmény: Garfield007 (157542)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157547

Ha lemegyek a titkosabbik raktárba, szerintem pattintok vagy 5-6 darabot :-) Az is kell?

Előzmény: Jahno (157543)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157546

Hamá': Draytek Vigor LPT-porttal köll-e?

Ha beugrasz érte, kapsz mellé egy pofa viszkit a jobbfajta kollekcióbul! ;-)

Előzmény: Jahno (157543)
Doky586 Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157545

Ja mégegy: nem ismerek olyan magyar betárcsázós telefonszámot (szolgáltatót) ahol tudnál 56k modemmel netezni.. :)

Előzmény: Doky586 (157544)
Doky586 Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157544

Gondolom ez telefonmodem és 10/100-as ethernet. 

- Ma már kevés PC rendelkezik PCI csatolóval

- 10/100-as ethernet legfeljebb retro PC-be ajánlott

- 56K betárcsázós modem csak központból letöltés irányban volt 56k, feltöltés irányba 33k az elvi max.

- két betárcsázós modem közt (vonal szimulációval) létre tudsz hozni (akár 5-10km sima kéteres telefondróton is) 33k kapcsolatot, de a mai igényekhez képest ez nagyon kevés.

Jahno Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157543

Igazából a sima is már sok felé IP alapú, csak raknak a végére konvertert. Akad ilyen kőkorszaki cucc mindenfelé, mikor mire. Másra használni? Vezérlések, direkt kapcsolatok, FAX és elsősorban ugye a BBS. Mit eszik?

Garfield007 Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157542

Az USA aranybánya ilyen szempontból is, 2 millió felhasználó!!!

Imrehajcsi Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157541

Manapság lehet még valamire használni 56K PCI 10/100-as Fax modemet? Úgy értem, hogy van még sima telefonvonalon betárcsázós net? Vagy lehet másra használni net helyett? 

Gorcsev Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157540

"sajnos az angol nem megy"

Na és? :O

Nehogy már ez gond legyen manapság...

1. Chrome-ban/Edge-ben pl. jobb gomb az oldalon és 'Fordítás'...

2. www.deepl.com, bedobod a szöveget az ablakba, és violááá....

Előzmény: kristof-25 (157535)
pimre Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157539

OK. Semmi gond:-)

Előzmény: Hehe164 (157538)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.11 0 0 157538

Bocs, félrement. :-(

Előzmény: pimre (157536)
kristof-25 Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157537

hali! Nem okozott gondot !

Előzmény: pimre (157536)
pimre Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157536

Nem értem. Ha arra gondolsz, hogy a zárójeles megjegyzésben nem tettem ki a *-ot és a pontot, akkor szánom-bánom. Ahol igazán kellett, ott megvolt minden.

Előzmény: Hehe164 (157533)
kristof-25 Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157535

Köszönöm segítséged, de sajnos az angol nem megy. Meglátom mire megyek a TC-rel.

Előzmény: Gorcsev (157531)
kristof-25 Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157534

jahno és pimre: jó lesz ez a TC ! Nem gond, ha nem lesz a jelenlegi semmire nem hasznos Mappa rendszer. Belenézve egy - két fájl tartalomba, néha semmi kötödés a Mappa név és a benne lévő több fájl és esetleg egy - két fájl között.  Az a cél, hogy össze tudjam gyűjteni a különféle fájlkiterjesztésekhez tartozó fájlokat először a D; E; F meghajtókról. Ez után egy külső tárolóra a kiterjesztés azonosakat egy mappába bemásolnám. Gyanítom lesz több duplikációs eset is, főleg fotóknál (e-mail melléklet > kép átméretezés) valamint már rég értelmét vesztett adat - levél stb.  Ezek után megpróbálom megbeszélni, megértetni használóval a Mentés másként opció értelmét!

Köszönöm segítségeteket!

Hehe164 Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157533

Khm.

Talán inkább *.doc ?

Előzmény: pimre (157528)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157532

Na, a hosszú izé így lesz jó:

C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\Weather.Gadget\images\docked_black_moon-waning-gibbous_partly-cloudy.png

Előzmény: Jahno (157529)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157531

"Kijelölni meg *doc*, akkor benne lesz ..."

... kb. minden is :)

Pl ez ni:

C:Program FilesWindows SidebarGadgetsWeather.Gadgetimagesdocked_black_moon-waning-gibbous_partly-cloudy.png

Sz'tem nem ez a cél...

Pontosítcsunk kicsinyt:

Ha pl. a doksikat akarja összegyűjteni, akkor lehet keresni az alábbi kifejezéssel:

*.doc? *.pdf

Így benne lesz az összes *.doc, *.docx + *.pdf, de nem lesz benne mondgyuk a valami.doc.lnk 

A keresés helyénél is meg lehet adni több feltételt, pl. simán a 'Helyi merevlemezek'-et (a gombnál a sor végén), vagy több könyvtárat is, hogy ne kelljen 83* végigmenni a tortúrán....

De ilyen trehány júzernél a legegycerübb föltenni valami olyasmit, mint linuxon a locate (ne kérdezzétek, honnan tudom! =;-P ) ....ééés nicsak, van windózra is!

Ezzel pikk-pakk bármit meg lehet keresni; igaz, hogy csak bizonyos időnként frissül (gondolom, itt is beállítható, linuxon pl. induláskor, meg naponta 1* fix időpontban), de term. 'kézzel' is lehet aktualizálni, ha az ember azt keresi, amit épp 5 perce mentett a jó....tudgyahova :)

Ilyenkor is max. annyi időbe telik, mint egy 'normál' keresés. Ja, és ki is lehet hagyni belőle pl. a rendcermappákat, stb.

pimre Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157530

Igazad van, ezt majd Krisóf eldönti. De az a sejtésem, hogy akinek a gépét rendezi, annál akkora a kupleráj, hogy első közelítésben ez lehet az egyszerűbb, aztán ráér a tulajdonos később eldönteni, mit és hol akar megtalálni. Már ha egyáltalán érdekli.

Jahno Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157529

Kijelölni meg *doc*, akkor benne lesz, de nem tudom ezt szeretné-e. Így ami a recept vagy jegyzet, meg szerződés alkönyvtárban van, azok is összemosódnak. Lehet nem kellene.

Előzmény: pimre (157528)
pimre Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157528

Jahno javaslatával - a Totalcommanderrel (TC) - teljesen egyetértek. Kérdés, hogy majd ezen belül mit szeretnél.

Ha jól értelek, akkor az azonos kiterjesztésűeket szeretnéd egy-egy mappápa tenni. Függetlenül az eredeti helyüktől. Ebben a TC segít. Sokkal jobban, minta az intéző.

Például a jobb oldalon pedig létrehozod a célkönyvtárat (mondjuk DOC fájlok), és beleállsz. A bal oldalon belépsz abba a könyvtárba, amelyikből a *.doc fájlokat másolni akarod (nálam például a Számítógép installálás),

majd kiadod a parancsot: Keresés, és ott megadod, hogy *.doc (a docx fájlok ebben nem lesznek benne, csak a doc, de azok az összes alkönyvtárból)

akkor kiírja, hogy hány fájlt és mappát talált. Az 'ablakba' gombra kattintva kiadja a találati listát, és azt a kijelölés->mindent kijelöl gombbal kijelölöd:

Végül az F5 gombbal átmásolod, vagy az F6 gombbal áthelyezed.

És így tovább. Nem lesz kis feladat, de talán ezzel könnyebb, mint az intézővel

Előzmény: kristof-25 (157526)
Jahno Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157527

Keress totalcommanderrel, de arra vigyázz, hogy ha így listázod, akkor ezeket egy mappába fogja összerakni, mappaszerkezet nélkül és még nagyobb káosz lesz, vagy ugyanolyan nevű fileokból. Amúgy ott az elérési útja, látszik, de szerintem csináld kézzel. Megnézed a mappaszerkezetet, majd mindenestől egy helyre mozgatod. Doksikból, C-ről, D-ről, asztalról, letöltések mappát is minden böngészőből. Utána azt megmutatod és bogarássza szét magának. Vagy erre lett volna jó egy darab dokumentumok könyvtár, de ha valamit nem akar használni és mindenhová ment, akkor azzal nem tudsz mit csinálni.

Előzmény: kristof-25 (157526)
kristof-25 Creative Commons License 2022.02.10 0 0 157526

T. Guruk !

Családon belül van egy asztali gép, Win 10  Elsődleges meghajtó 500 GB SSD-n particionálva: C Rendszer + Adat terület. Van még 1 - 1 HDD: E és F .

Sajnos használójának adat mentési szisztémája a kb. "ahova esik, ott puffan" esete. Hiába említettem előzőleg a mentésekre alakítson ki valami saját, de következetesen alkalmazott szisztémát, ez nem jött össze. Ez miatt alakult ki egy káosz, pl. a C -ben is található pl. receptek marikanak.doc és unokak-szulinap.jpg  stb. jellegű mentések.  Az E és F tárolókon van ugyan pár nevesített mappa tartalommal, de ezekben is álltalában valami fájl név.kiterjesztés  Elékezett az idő, amikor semmit nem talál, a folytatást nem kell részleteznem.

Én sem vagyok nagy egér, de szeretnék segíteni neki:

Ha kijelölök egy adott meghajtót, pl. : Ez a gép > Gép 1 WD SATA (E.) a tőle jobbra lévő Keresés mezőbe beírom pl: *. jpg és Enter, akkor kilistáz rengeteg képet. Azt szeretném kérdezni: ekkor az adott meghajtón lévő minden jpg (vagy más megadott kiterjesztésű) fájl-t kilistáz? Mappákból, esetleg azon belüli almappákból belülieket is kilistáz? Ezt a ki gyűjtött adatmennyiséget kimásolnám pl. egy Gyüjtés D .doc  önálló mappába. 

Ha ez így lenne, megpróbálnám rávenni, hogy ebből a halmazból ez után ossza szét jellemző elnevezések szerint létrehozott mappákba. Jó lenne ez kezdetnek?

Elnézést, ha gyermeteg módon részletezve írtam.

Szipolykaa Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157525

> az újraindítás valóban újraindít mindent, míg a lekapcsolás nem

Ezt véletlenül tudtam... (Büszke vállveregetés)

Előzmény: Jahno (157519)
Szipolykaa Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157524

Köszi, ki lesz próbálva, amennyiben a gyorsindítás kikapcsolása nem hozza meg a kívánt eredményt. Már elraktam pihibe.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (157522)
Szipolykaa Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157523

Pont ezt kapcsoltam ki ma! Pár hét múlva kiderül, használt-e.

Előzmény: m54-b (157518)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.02.09 0 1 157522

„...Hogyan tudnám rákényszeríteni, hogy teljesen lekapcsoljon?”

Lenyomod a baloldali SHIFT billentyűt, lenyomva tartod, és így állítod le.

Előzmény: Szipolykaa (157513)
m54-b Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157521

Kösz! :-)

Előzmény: Hehe164 (157520)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157520

Asszem ezt megadom. :-)

Jahno Creative Commons License 2022.02.09 0 1 157519

Naja, ez is megér egy misét, mikor mondja az ember, hogy de hát rendesen leállította a gépet és bekapcsolta. Közben az újraindítás valóban újraindít mindent, míg a lekapcsolás nem. Ki hitte volna.

m54-b Creative Commons License 2022.02.09 0 1 157518

HP Pavilion-on volt hasonló gondom, legjobb emlékezetem szerint a "gyors indítás" kikapcsolása segített ezen.

https://support.lenovo.com/eg/hu/solutions/ht501793

Előzmény: Szipolykaa (157517)
Szipolykaa Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157517

Hát, ezek nem jó hírek.

Köszönet mindazonáltal :-*

Jahno Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157516

Nekem tán a 250es HP kezdte így, de annak is lesz vagy 10 éve. OStől is független, lekapcsolom, 1 hét múlva teljesen kuka.

Előzmény: Gorcsev (157515)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157515

Mondd neki a Start-menüből, hogy álljon le, az a tuti.

Viszont azt én is tapasztaltam Dellnél, meg céges Lenovóknál is, hogy ennek ellenére valóban, néha egészen a bekapcsolhatatlanságig lemerülnek. Megint valami f@sza új funkció, hogy 0,3 mp-cel gyorsabban induljanak :(

Sokér' nem adnám, ha egycer találkozhatnék az ilyesmiket kimókoló idiótákkal úgy, hogy kezembe' van a lökös....

Jahno Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157514

Ez újfajta módi, kikapcsolva sok laptop pár hét alatt is lemerül. Sok más opció nincs, azt menüben látod csak, hogy aludni menne-e el, de akkor a kis piros lámpája is villog a ThinkPad feliratnál. Ha olyan.

Szipolykaa Creative Commons License 2022.02.09 0 0 157513

Szép napot!

Kis segítség kellene.

Van egy Lenovo laptopom, Win10 fut rajta. Ritkán használom, néhány havonta csak. Ki szoktam kapcsolni: Lehet menüből ugye, meg azt is beállítottam, hogy a főkapcsoló megnyomása is kikapcsolást eredményezzen, ne alvómódot.

Na ehhez képest ami már nem tetszik, hogy amikor egy ilyen kikapcsolás után hetekkel később felnyitom, akkor a fő bekapcsológomb benyomása nélkül, pusztán a felnyitásra elkezd bekapcsolódni. Ami ennél is gyanúsabb, hogy minden ilyen esetben totálisan le van merülve. Vagyis azt gyanítom, hogy mégsem kapcsol ki.

Hogyan tudnám rákényszeríteni, hogy teljesen lekapcsoljon?

Gorcsev Creative Commons License 2022.02.08 0 2 157512

"csak figyelek, de én nem adok tanácsot"

Megy is föl a színvonal egyből, mint a falkonhevi...

Előzmény: exhighand (157510)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.07 -1 3 157511

ha csak figyelek, de én nem adok tanácsot egy ideig.

Igen.

Köszönjük!

Előzmény: exhighand (157510)
exhighand Creative Commons License 2022.02.07 -7 0 157510

Rájöttem, hogy sokkal jobban meg tudom becsülni a csapat hozzáértését, ha csak figyelek, de én nem adok tanácsot egy ideig.

Ilyenkor ugyanis nem googleztok, hanem nyomatjátok fejből. És megdöbbentő olvasni, hogy miket írtok ide és mennyire nem veszi észre egyikőtök sem - hogy miket.

beszarás urak, beszarás.

Hehe164 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157509

Nincs írási gyorsítótárazás.

Egy írási művelet vagy végbemegy, vagy nem.

Alkalmazás pedig nem írhat közvetlenül, csak az interfészen keresztül.

Természetesen így is előfordulhat hiba, de kisebb a rizikó.

User error ellen persze nincs orvosság.

Előzmény: Gorcsev (157506)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157508

Pedig megmondta valamelyik korszakos zseni, hogy "bundázva minden jobb"! (És nem a meccsekre célzott...)

De min. pirítcsuk át egy kis vajon! >;-D

Előzmény: taormina001 (157505)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157507

Nagyon helyes.

Előzmény: taormina001 (157504)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157506

És azt úgy mégis hogy? :O

Mondgyuk először megpróbálja kiírni a tartalmat, és csak aztán nyúl (1 'atomi' műveletben) a 'FAT'-hoz?

Ebben sem vagyok biztos, hogy mindig járható... Jó lenne látni róla valami értelmes leírást (... nem pedig a szokásos M$-os 'jóleszazúgy'-dumát :P )

Előzmény: Hehe164 (157503)
taormina001 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157505

Semmiképp se rántom ki a kütyüt, még ebédre se.

Előzmény: Gorcsev (157502)
taormina001 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157504

Mindenképp rendesen leválasztom! Még véletlenül se fordul elö, hogy nem; persze, legutóbb is így tettem.

Előzmény: Gorcsev (157500)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157503

Elvileg igen.

Előzmény: Gorcsev (157502)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157502

Szuper.

És ez azt is megoldgya, hogy ne kezdgyen valamilyen háttérfolyamat vagy 3rd party-cucc éppen elkezdeni matatni rajta, mikor a júzer odanyúl, hogy kirántcsa a kütyüt?

Előzmény: Hehe164 (157501)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.07 -1 0 157501

Khm.

"A quick removal, avagy gyors eltávolítás nevű szolgáltatás – amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó bármelyik pillanatban eltávolíthasson a gépből egy külső drive-ot, hacsak nem éppen fájlokat ír rá – ma már alapbeállítás minden Windows 10-esen a 1809-es verzió óta."

Azaz nincs már háttérben molyolás.

Előzmény: m54-b (157498)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157500

"legutóbb egyszerüen fölszívodott 200 GB adat"

Na, ezért kellene alaposan körülnézni, hogy fizi- és logikailag minden rendben van-e.

Nem elhanyagolható viszont a kérdés, amit időközben kaptál a leválasztásról.... Mert ha netán csak úgy simán kihúzgálod a cuccot a gépből, amint (látcólag!) végzett pl. a kimásolással, akkor nincs is tovább miről beszélni.

Nem is értem, mé'nem ezzel kezdtem (pedig szoktam...)!

Előzmény: taormina001 (157497)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.07 0 0 157499

Épp ilyen önsanyargatós kedvem vót... ;-)

Előzmény: Jahno (157490)
m54-b Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157498

Leválasztod rendesen, vagy csak kihúzod az USB-ből?

Előzmény: taormina001 (157497)
taormina001 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157497

Köszönöm szépen a részletes okfejtést.

Bámulatos, hogy ízeire lehet szedni ezt a szegény tárolót! De erre definitiv nem fogok vállalkozni, nem csak azért, mert utána nem tudnám összerakni, hanem mert még reménykedem benne, hogy van rá még egy fél év garancia, ha nagyon elvadulna a helyzet, bár nem szívesen válnék meg töle, mert eddig nagyon bevált.

A kábel nem billeg.

A "kényelmesebb" megoldást választottam tegnap (visszasírva a példában látható win 7-et): erre kaptam az említett választ: nem talált hibát. Ill, amit talált, azt kijavította, miáltal ugye "visszatértek" az elveszett fileok.
És jelenleg csakugyan nincs is, de azért nagyon nyugtalanítóak a leírt jelenségek, mert nem elöször fordulnak elö, és ugye legutóbb egyszerüen fölszívodott 200 GB adat úgy, hogy akkor se hibajelentés, se javítás nem volt. Egyszerüen ott maradt az üres irattartó 0 kb tartalommal, míg a tulajdonságoknál látható volt, hogy a "helye" foglalt.

Előzmény: Gorcsev (157489)
taormina001 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157496

????

Előzmény: Jahno (157490)
Jahno Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157495

Officenál még mindig nem akarják érteni egy csomó csoportban, hogy a fiók tulajdonosa nem Te vagy. Én már raktam be képernyőképet, júzereim nyilván hasonlóképpen szívta, de inkább egyéb okos/Ebay kulcsokkal. Szerintem nagytudásúnk sem látott olyat, csak próbál elmélkedni. De aki azt nem fogta fel múltkor sem, hogy NEM az adásvétellel van baj, bár egyedi éves előfizetésesnél érdekes lenne darabonként adni-venni a bérelt szolgáltatás licenszét (Office, Gfiók meg társai azok ugye szigorúan darabra mennek, egyebekből előfordul, hogy évközben többet is lehet használni, aztán majd bővítünk), hanem azzal, hogy nem a jogos tulajdonosa adja el.

Előzmény: Garfield007 (157493)
hellsing Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157494

Most vettem észre, hogy frissíteni se tudok. A Windows Update 0x8000ffff hibával leáll, az Update hibajavítója 0x8E5E0226 hibával. Az utóbbi javításához meg kéne néznem, hogy a BITS és Cryptographic Services fut-e, de a services.msc nem fut, mert az mmc.exe le van tiltva.

És itt körbe is értünk... Újratelepítem.

Előzmény: Hehe164 (157492)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157493

Volt itt kérdés a különböző olcsó Microsoft termékekről. 

Az egyik cégem bevásárolt a szoftver24-nél. 5 Office kulcsból és 1 Windows kulcsból egy sem nyert. Az Office kulcsoknál sajnos elértük az aktiválások maximális számát, a Windows aktiválásnál nem tudott a szervezet hálózatához kapcsolódni, pedig megpróbálta párszor.

Olcsó az olcsó??

Hehe164 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157492

Muszáj lesz frissítened.

Ebben a verzióban már nem fogják ezt a hibát javítani, és bármikor előjöhet.

Azóta már a harmadik frissített verzió is kijött...

Előzmény: hellsing (157491)
hellsing Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157491

Hehe164: Win 10 Home 2004 19041.1

Előzmény: Hehe164 (157478)
Jahno Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157490

Szerintem ne szenvedj, mert...

Előzmény: Gorcsev (157489)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157489

"Ezt a "házba tevést továbbra sem értem:

1. Miért akarnánk házba tenni, mikor az a dolga, hogy házon kívülre elhordozza az adataimat?"

OK, tisztázzuk! (Gyanítottam, hogy nem ússzuk meg a részletesebb kifejtést... [no offense])

Abban a kék(?) dobozban van egy (többé-kevésbé) standard SSD.

Emellett van benne valamilyen 'csatoló'-elektronika, ami a számítógép és háttértár (vinyó, ssd, vagy éppen floppy, cd/dvd) közti 'rendes' kommunikációt oda-vissza fordítgatja, hogy át lehessen küldeni az USB-n. Ezeknek a csatolóknak a működése sajna nem mindig zökkenőmentes.

A Samsungtól ugyan elvárható, hogy ne gagyi cuccot adjon, de egy műszaki hiba (akár szoftveres, akár fizikai) bármikor 'benézhet'. A csatlakozó pl. rögtön egy kényes pont, én először azt ellenőrizném. Ha beledugod a kábelt, stabilan áll, nem billeg/lötyög?

Szóval egyrészt elvi okból, másrészt tapasztalatból is azt mondom, hogy először zárjuk ki ennek a külső háznak a problémáját!

Ehhez szét kellene szedni a kék dobozt, amihez (a csatlakozós végén) le kell szedni a ráragasztott takarót, és kivenni belőle az SSD-t, ami sajnos ún. mSATA kivitel, tehát nem lehet simán áttenni sem egy másik (normál SATA-csatlakozós) külső házba, sem pedig (ahogy optimális lenne, és ahogy javasoltam is) közvetlenül egy számítógépbe.

Igaz, csak egy szinte filléres átalakító kell(ene) hozzá, de nem hiszem, hogy hirtelen találnál ilyet a fiókodban :)

"2. Hogyan akarnánk házba tenni fizikailag?"

Úgy, hogy ebből kivesszük, egy másikba meg betesszük :)

"A lemezellenörzés azt mondta, hogy nincs neki mit ellenörizni, mert az eszköz hibátlanul müködik. A parancssorból még nem próbáltam; bonyolultnak látszik..."

Hát ezt mondgyuk sose értettem, mitől tűnik bonyolultnak beírni, hogy "chkdsk c: /f" és megnyomni az Entert, de van 'kényelmesebb' megoldás is...

"Nadrágban tartom, azt húztam le róla."

Ja, értem...

Előzmény: taormina001 (157487)
XNC Creative Commons License 2022.02.06 0 0 157488

"A Windows azt mondta erre, hogy hibát észlel, és kijavítsa-e. Mondtam, hogy igen. Erre az összes elveszett file hirtelen megjelent. Ez eddig nem fordult elö."

Ne tulajdoníts neki nagy jelentőséget, hasonlót már nálam is csinált. Ha ki tudta javítani, akkor innentől gond nélkül használható.
Az viszont erősem ajánlom, hogy ne csak 1 példányban tárold az adataidat!

Előzmény: taormina001 (157484)
taormina001 Creative Commons License 2022.02.05 0 0 157487

de addig is...

Ezt a "házba tevést továbbra sem értem:

1. Miért akarnánk házba tenni, mikor az a dolga, hogy házon kívülre elhordozza az adataimat?
2. Hogyan akarnánk házba tenni fizikailag? Attól eltekintve, hogy a "ház" most nincs velem, illetve csak olyan "ház" van, ami vékonyabb, mint ö maga, se tudom, hogy hova kötném be ott, és mit akarnék ezzel elérni.

A lemezellenörzés azt mondta, hogy nincs neki mit ellenörizni, mert az eszköz hibátlanul müködik. A parancssorból még nem próbáltam; bonyolultnak látszik...

Nadrágban tartom, azt húztam le róla.

Előzmény: Gorcsev (157485)
taormina001 Creative Commons License 2022.02.05 0 0 157486

Látom, köszönöm; holnap nekiveselkedek.

Előzmény: Gorcsev (157485)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.05 0 1 157485

"2. Nem lehet házba tenni, mert külsö"

Dehogynem; ki kell venni a dobozkájából, és úgy betenni a gépbe...

"3. Ezt nem nagyon értem: az ellenörzés során észlelt tünetek azok, amiket tegnap leírtam"

Nem.

Amit tegnap mutattál, az a "diszk" fizikai ellenőrzése, ami ugyan ssd-nél csak közelítő infó, de a lényeg azért látcik; ha nagy gond lenne vele, nem mondaná 99%-osnak (ami amúgy kb. csak azért nem 100%, mert nem nem vadiúj...)

Amit én mondtam, az a windózban a Lemezellenőrzés (magyarul), parancssorból pedig "chkdsk"...

"4. Az történt, hogy kihúztam, levetköztettem, hogy megnézzem a parametereit, aztán visszadugtam. A Windows azt mondta erre, hogy hibát észlel, és kijavítsa-e. Mondtam, hogy igen. Erre az összes elveszett file hirtelen megjelent. Ez eddig nem fordult elö."

Úgy gondoltam, hogy megcsinálod, amit javasoltam, és elmondod, hogy ezek közben mi történt...

De ha jól értem, ki is vetted a házából az ssd-t? Vagy mit értesz levetkőztetésen?

Előzmény: taormina001 (157484)
taormina001 Creative Commons License 2022.02.05 0 0 157484

Köszönöm szépen a választ!

1. Megtörtént.

2. Nem lehet házba tenni, mert külsö: https://www.amazon.de/Samsung-MU-PA500B-EU-Portable-500GB/dp/B074MCM721

3. Ezt nem nagyon értem: az ellenörzés során észlelt tünetek azok, amiket tegnap leírtam

4. Az történt, hogy kihúztam, levetköztettem, hogy megnézzem a parametereit, aztán visszadugtam. A Windows azt mondta erre, hogy hibát észlel, és kijavítsa-e. Mondtam, hogy igen. Erre az összes elveszett file hirtelen megjelent. Ez eddig nem fordult elö.

Mondhatnánk, hogy happy end, ha ez nem egy úraformatálás után jelenne meg, és úgy, hogy eddig semmi hibaüzenetet nem mutatott. Egyszerüen csak nem voltak ott a fileok.

Előzmény: Gorcsev (157482)
exhighand Creative Commons License 2022.02.04 0 0 157483
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.04 -1 1 157482

"meg tudnátok mondani, mi baja ennek a merevlemeznek"

A kép alapján (fizikailag) semmi.

"bízhatok-e benne még?"

Nem.

Sose bízhatc (maradéktalanul) egyik vinyóban sem!

"minden valaha keletkezett adatom másolatát tartalmazza"

Ha egyedül ezen vannak másolataid, akkor sürgősen intézkedgy egy további példány keletkeztetésének foganatosításáról!

"Mit javasoltok, azonkívül, hogy azonnal dobjam a kukába?"

1. Mentcsd le a fontos adatokat!

2. Ha külső vinyó, akkor tedd át másik házba, de még inkább tedd be direktben egy gépbe!

3. Ellenőrizd a fájlrencert (chkdsk)!

4. Mondd el, mi történt.

Előzmény: taormina001 (157479)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.04 0 0 157481

..sznak bonyolítod? Ott vannak a számok, tökmindegy az ugatérozás körülötte...

Bónusznak meg innen a 3-as pont(ok).

Előzmény: Doky586 (157480)
Doky586 Creative Commons License 2022.02.04 0 0 157480

Használj friss magyar HDSentinelt, az megmondja..

(lengyelül nem értek)

Előzmény: taormina001 (157479)
taormina001 Creative Commons License 2022.02.04 0 0 157479

Sziasztok guruk,

meg tudnátok mondani, mi baja ennek a merevlemeznek, és bízhatok-e benne még?

Samsung SSD T5 500 GB, minden valaha keletkezett adatom másolatát tartalmazza. 2,5 éves.

Egy ideje elöfordult, hogy egy 200 GB-os mappát 0-nak mutatott, miközben a "helye" nyilvánvalóan foglalt volt. Két hete újraformatáltam. Néhány napja viszont elöfordul, hogy adatokat nem tárol el, vagy eltárolta ugyan, de nem mutatja, ám új próbálkozásnál azt mondja, hogy már ott van. Az adatok a rejtett adatok közt sem láthatók, ill. a keresö sem találja meg öket.

Egy diagnozistool ezt az eredményt mutatja, amit én sajnos nem tudok értelmezni. Mit javasoltok, azonkívül, hogy azonnal dobjam a kukába?

Hehe164 Creative Commons License 2022.02.03 0 0 157478

Ismert hiba a jogosultságkezelőben.

Melyik W10 verziód van?

Előzmény: hellsing (157477)
hellsing Creative Commons License 2022.02.03 0 0 157477

Arra esetleg van ötletetek, hogy miért mondja a Win 10 a rendszergazdának, hogy nem futtathatja az mmc.exe-t, mert a rencergazda letiltotta (pedig nem is)? És hogy ha netán mégis le van tiltva, akkor hogy lehet visszacsinálni?

Előzmény: hellsing (157453)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157476

Tőled nem is vártam mást, Mr. "Namost a Ryzen 5 szerinted mikori?"

Előzmény: Hehe164 (157475)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157475

Nyilván, természetesen én kérek elnézést.

Itt elengedtem a témát.

Előzmény: Garfield007 (157474)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157474

A 2400-as sorozat is 2018-ban jelent meg és annak is elején egy kis átveréssel, mert ugyanaz az architektúra volt, mint az 1000-es sorozat, csak az APU lett megkavarva. 2018 második felétől jöttek is a valódi 2000-es procik 12nm-es technológiával, ezek jó részét támogatja is a Win11.

Előzmény: Hehe164 (157473)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157473

2400

Előzmény: Garfield007 (157472)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157472

Melyik nincs benne?

AMD Ryzen™ 5 2600
AMD Ryzen™ 5 3600
AMD Ryzen™ 5 2500X
AMD Ryzen™ 5 2600E
AMD Ryzen™ 5 2600X
AMD Ryzen™ 5 3400G with Radeon™ RX Vega 11 Graphics
AMD Ryzen™ 5 3400GE
AMD Ryzen™ 5 3450U
AMD Ryzen™ 5 3500 Processor
AMD Ryzen™ 5 3500C
AMD Ryzen™ 5 3500U
AMD Ryzen™ 5 3550H
AMD Ryzen™ 5 3580U Microsoft Surface® Edition
AMD Ryzen™ 5 3600X
AMD Ryzen™ 5 3600XT
AMD Ryzen™ 5 4500U
AMD Ryzen™ 5 4600G
AMD Ryzen™ 5 4600GE
AMD Ryzen™ 5 4600H
AMD Ryzen™ 5 4600U
AMD Ryzen™ 5 5300G
AMD Ryzen™ 5 5300GE
AMD Ryzen™ 5 5500U
AMD Ryzen™ 5 5600G
AMD Ryzen™ 5 5600GE
AMD Ryzen™ 5 5600H
AMD Ryzen™ 5 5600HS
AMD Ryzen™ 5 5600U
AMD Ryzen™ 5 5600X
AMD Ryzen™ 5 PRO 2600
AMD Ryzen™ 5 PRO 3600
AMD Ryzen™ 5 PRO 3400G
AMD Ryzen™ 5 PRO 3400GE
AMD Ryzen™ 5 PRO 3500U
AMD Ryzen™ 5 PRO 4650G
AMD Ryzen™ 5 PRO 4650GE
AMD Ryzen™ 5 PRO 4650U
AMD Ryzen™ 5 PRO 5650G
AMD Ryzen™ 5 PRO 5650GE
AMD Ryzen™ 5 PRO 5650U
AMD Ryzen™ 5 PRO 5750G
AMD Ryzen™ 5 PRO 5750GE

Előzmény: Hehe164 (157471)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157471

Ebből nem jössz ki jól, kétezres széria. 2019-es.

Előzmény: Garfield007 (157465)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157470

Amikből berakunk 8-at egy szerverbe, rakunk mellé 1 tera ECC RAM-ot, bekapcsoljuk a hyperthreadinget, a turbo boost-ot és kihasználjuk a nagyobb cache-t is. 

De tényleg, nincs benne GPU, abból is pattinthatunk mellé valami extrát és utána mehet rá a kliens oprendszer :-)

Tényleg sokat várunk el egy Windowstól, a 15 éves HP laposon meg még mindig nincs Linux, mert a VGA mindenkin kifog. :-)

Előzmény: Gorcsev (157469)
Gorcsev Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157469

"A Xeon alapból szerver család"

Tudtommal ugyanazok, mint a hasonló generációs 'rendes' procik, csak GPU nélkül.

Előzmény: Garfield007 (157461)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157468

3 éved van, hogy leváltsd az akkor már 9 éves processzorod egy modernebbre, ami szintén lehet Xeon. 

Egy alapvetően kliens OP rendszeren kéred számon, hogy nem támogat szerver környezetet 2016-ból.

Értem, hogy eddig tök jó volt, hogy a legújabb Windows is elment 15 éves vasakon, de ez elmúlt. 

Eddig az volt a baj, hogy a Windows mindentől megborul, most meg az a baj, hogy szorítják lefelé az elvárásokat? Nehéz a nyuszika élete :-)

Hozzátéve, hogy én sem értem a 11 elnevezést és váltást, de ettől még eszemben sincs elvárni, hogy a 10 éves vasamon ugyanúgy menjen a vadiúj oprendszer, mint a kettővel előtti.

Előzmény: aamen (157466)
aamen Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157467

"Valószínűleg be fogják csukni a kiskaput, de virtuális gépen akkor is fog működni."

és az hogy?

Előzmény: exhighand (157463)
aamen Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157466

"A Xeon alapból szerver család, attól függetlenül, hogy munkaállomásba is pakolták és 6 éves"

win 10-es vps-eket futtatok e5-2696v4-eken, az utolsó ilyet tavaly ilyenkor üzemeltem be, mert nem volt fogalmam arról hogy a win11-nek nem lesz jó talán még a win11-ről se volt akkor fogalmam

Előzmény: Garfield007 (157461)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157465

Melyik? Ez megint milyen kérdés egy szakmai fórumon?

Az 1000-es széria utániakat támogatja, azok pedig már 2018-as megjelenésűek.

Előzmény: Hehe164 (157464)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157464

Namost a Ryzen 5 szerinted mikori?

Előzmény: Garfield007 (157462)
exhighand Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157463

Az első kiadása az tök jól működik Core2Duo-n is. Kicsit trükközni kell, de működik. Valószínűleg be fogják csukni a kiskaput, de virtuális gépen akkor is fog működni.

Előzmény: Hehe164 (157459)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157462

Ahogy Intelből is a 7 és előtti generációk sem. Azt jelenti, hogy 2018-ban megjelent hardverekre még minimum sok évig jó lesz. Szerintem ez még mindig elég jó.

Előzmény: Hehe164 (157459)
Garfield007 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157461

A Xeon alapból szerver család, attól függetlenül, hogy munkaállomásba is pakolták és 6 éves. Szerintem megint erősek az elvárások...

Előzmény: aamen (157458)
Johnny Five Creative Commons License 2022.02.02 0 0 157460

"engem az irritál az ügyben de borzasztóan hogy mi a ráknak kellett a hardverkompatibilitást így bekorlátozni a csakalegújabbra
közismert hogy a régebbieken is hibátlanul elfut a win 11, nem látszik ennek semmiféle műszaki oka, inkább csak üzletpolitikai"

Régen minden új generációs Windows (esetenként+Office) arról volt híres, hogy a (még) régebbi gépeket agyonveri. Ez nagyon jól jött a hardvergyártóknak, akik így rátukmálhatták a vevőkre a legújabb fejlesztéseiket. Aztán ez játszódott fordítva is: az új vasakra lehetett írni az új oprendszert, ami kihasználja azt.

Na, ez az ördögi kör mára megszűnt: a legtöbb ma működő gépet nem lehet eléggé látványosan lefogni csak magával az oprendszerrel, vagy az átlagos felhasználó által használt programokkal. Vagyis nincs meg a megfelelő igény a vasgyártók felé.

Nem véletlenül lendült át mára a piac gerince az asztali gépekről a laptopok felé (és következnek majd a tabletek, aztán a mobilok.)

A Microsoft pedig szeretné megőrizni a fejlődés motorja címet az asztali piacon. Főleg, mióta kiszállt a mobilüzletből. Szerintem ez áll a háttérben.

Előzmény: aamen (157425)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157459

Ryzenből is csak a legeslegújabbak jók neki...

Előzmény: aamen (157458)
aamen Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157458

"a 11 rendszerkövetelményeinek a 90%-val egyetértek"

megvilágítanád, mi a baj a xeon e5 v4 procikkal? ezek se jók a win11-nek...

Előzmény: Garfield007 (157430)
Hehe164 Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157457

Sokmindent is intéz.

Előzmény: hellsing (157456)
hellsing Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157456

A ctfmon-t? Ezt?

"Ctfmon is the Microsoft process that controls Alternative User Input and the Office Language bar. It’s how you can control the computer via speech or a pen tablet, or using the onscreen keyboard inputs for asian languages."

Biztos ez kell? A gép reagál a billentyűzetre és egérre, csak nem jelenik meg a beviteli mező. Azt is ez intézi?

Előzmény: Hehe164 (157452)
hellsing Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157455

Végül is nem kell, csak van a géppel egy másik gond is (ami szerintem hardveres): ha hibernálom, ébresztéskor bekapcsol a hardver (hűtés, ledek, monitor feléled), de nem indul el, a BIOS logó sem villan fel,a kijelző fekete. Ilyenkor a power gomb megnyomására azonnal kikapcsol (nem kell 5mp-ig nyomva tartani), majd újbóli bekapcsoláskor minden OK, de az már nem a hibernálásból ébredés, hanem sima rendszerindítás.

Ez egy i10900KF-es gép, nulláról is szinte azonnal feláll, csak kényelmesebb, ha nem kell az appokat újra nyitni. Ha kihagyom az alvó módot, csak a rendszerindítás marad.

Előzmény: XNC (157451)
hellsing Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157454

ps: ez egy másik gép (Win 10-es), nem az álmában meghalós. Ahhoz köszönöm az infókat.

Előzmény: hellsing (157453)
hellsing Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157453

Üdv, az mmc.exe nem futtatható, mert a rendszergazda megtiltotta. Két felhasználó van: a gyerek, aki sima felhasználó, és én, a rendszergazda. Csekkoltam: nem a gyerek fiókjába vagyok belépve. És tutira nem tiltottam meg magamnak, hogy bármit futtassak. Hogy tudom futtathatóra állítani az mmc-t?

Hehe164 Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157452

A ctfmon.exe-t add hozzá az indítópulthoz.

Volt/van? egy ilyen hiba, miszerint hibernálás/alvás alatt leáll, és nem indul újra.

Előzmény: hellsing (157450)
XNC Creative Commons License 2022.02.01 -1 0 157451

Ha tudod nélkülözni, akkor ki kéne kapcsolni azt az alvás funkciót. Talán ez lenne a legegyszerűbb.

Lehet, ha valaki nagy windows-zseni az rendbe tudja tenni valami módszerrel.

Én biztos az újratelepítést választanám.

Nekem pl. volt olyan problémám a W8.1-emmel (talán írtam is róla) hogy csak egyszer lehetett előcsalni a Start menüt, utána már képtelenség volt. Reinstall volt a megoldás.

Szóval amibe belefutottál az jó eséllyel valami bug lehet a rendszerben.

Előzmény: hellsing (157450)
hellsing Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157450

Üdv, segítség kellene. Ha a Win 11-es gépem sleep vagy hibernált módba kerül, utána nem tudok belépni. Ébresztő után megjelenik a zárolási képernyő, bármelyik billentyű lenyomása után elhomályosodik, a rajta lévő ikonok működnek (internet, kisegítő, kikapcs), de nem jelenik meg a júzernév / pw űrlap. A zárolási képernyő 20-30mp után visszajön. Ha kikapcsolom és újraindítom a gépet, be tudok lépni, de csak addig, amíg el nem alszik.

A Gugliban nem találtam hasonló problémát, nem hogy megoldást. Van valami ötletetek, hogy az újratelepítésen kívül mit lehetne tenni?

Garfield007 Creative Commons License 2022.02.01 0 0 157449

Azt elhiszem, hogy a te nézőpontodból én vagyok a furcsa.

Engedjük el.

Előzmény: Doky586 (157448)
Doky586 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157448

Furcsa vagy. Adtak valamit amire nincs szükséged és erre fel panaszkodsz itt tucatnyi hozzászólásban. Bezzeg a sok megfelelőségi es szemétkezelési papírt meg se említed, pedig abból is mellékeltek jópárat. Vagy azokra szükséged van?

Előzmény: Garfield007 (157447)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157447

2021-ben, legyártanak DVD-t, uptodate verzióval, amit mellékelnek egy optika nélküli laposhoz, amin ott van előretelepítve is a Win. És ez egy Lenovo T, nem egy Acer vagy Packardbell.

Nekem ez az érthetetlen.

Előzmény: Doky586 (157445)
Jahno Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157446

A XXI. század és a sötét középkor határa egy dobozon belül. Mire elolvastad arra fent is volt a Win, az a nem létező probléma.

Előzmény: Doky586 (157445)
Doky586 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157445

Ezt írtad: "laptop ...  teleítő DVD ... Nincs optika a laptopban."

Akkor most mi is a problémád?

Előzmény: Garfield007 (157442)
XNC Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157444

"Ezért jó, ha van kéznél egy USB csatlakozós DVD..."

Vagy 1 modernebb Blu-ray.  :)

Előzmény: pittti (Bitvadász) (157431)
Jahno Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157443

Jóvanhát, nem tudja, hogy nem ez a kérdés és meg szeretné oldani a nem létező problémád.

Előzmény: Garfield007 (157442)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.31 0 1 157442

Mit gondoltál? 

A laptopot 2021 augusztusában gyártották. 

Akkor most picit gondolkodj el ezen.

A 20H2 két kattintással 21H2-re frissül.

Megint mit akartál mondani?

Nekem elmagyarázni, hogy honnan lehet letölteni egy telepítőt? Ennyire ne menjünk le kutyába.

Előzmény: Doky586 (157441)
Doky586 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157441

Gondoltam. Ez (20H2) 1évvel öregebb verzió mint az aktuális 21H2.

Az aktuális innen tölthető le: https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10ISO (media creation tool) és írható vele pl pendrivera.

Előzmény: Garfield007 (157439)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157440

Az autóknál, a telefonoknál, az elektromos bicikliknél, a mittudomén még milyen eszközöknél ez nem zavar senkit...

Előzmény: corvi01 (157438)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157439

Néha nem tudom, hogy mire akarsz gondolni. A kedvedért kibontottam. 

Előzmény: Doky586 (157437)
corvi01 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157438
Doky586 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157437

És mi van rá felírva? pl dátum, év-hó, verzió? (mert egy régi lejárt lemezt meg se próbálnék beolvasni, inkább netről letölteném a friss verziót)

Legalább szép hologramos vagy olyan mintha akárki írta volna 20Ft-os DVD-R lemezre..?

Előzmény: Garfield007 (157435)
Jahno Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157436

Sokszor muszáj terméknek lenni, egyszerűbb "egy darab" valamit behozni az országba és levámolni, mint egy megfoghatatlan szolgáltatást. Mondjuk az akármiről most eszembe jutott valami.

Előzmény: Garfield007 (157434)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157435

Itt még sokan azt is vitatták, hogy létezik még telepítő média, amit meg lehet vásárolni. Hát, most itt van a kis kezemben, egyenesen a dobozból.

Előzmény: Doky586 (157433)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157434

Több is van, itt az volt az érdekes, hogy a Lenovo egy Thinkbook mellé DVD-t csomagol, a COA matrica ugyanis még mindig ezen van. Előretelepített Win, menne minden rendben, csak megint a logika…

Doky586 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 157433

DVD helyett inkább 1.44-es Floppy telepítő készletet kellett volna rendelned... :P

exhighand Creative Commons License 2022.01.30 -1 0 157432

Gondolod, hogy nem tudja a guru? - tudja.

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.01.30 -1 0 157431

Ezért jó, ha van kéznél egy USB csatlakozós DVD...

Amúgy meg: DVD - Nero - ISO file - Rufus - Pendrive...

Garfield007 Creative Commons License 2022.01.30 -1 1 157430

Egy pár éve tolom ezt a szekeret, engem nehéz meglepniük, de pl. a ma éjszakára kiosztott két laptop egyike:

Az egy Windows10 Home teleítő DVD a COA matricával. Nincs optika a laptopban. 

A Microsoftnak elég régen a szemére vetik, hogy a hardver gyártók alá adja a lovat, de mindig kiderül, hogy más ok is van a háttérben. 

Egyébként a 11 rendszerkövetelményeinek a 90%-val egyetértek.

Szipolykaa Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157429

Köszönöm szépen a válaszokat. Eléggé egyértelműnek tűnik belőlük, hogy nincs hova rohanni. Egyébként jól elvagyok a 10-zel attól az egytől eltekintve, hogy ez a "letisztult" (értsd: egy óvodás gyerek rajzolta az ikonokat) design nagyon nem jön be, de ha egyszer ez a legújabb mániájuk, hát ám legyen...

Jahno Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157428

Milleniummal mondjuk pont nem volt bajom, hálózati meghajtók, nyomtatókkal jobban állt, mint az elődei.

A múltban meg töl jó megmondások voltak erre a bejáratódásra is, mikor az NThez sorban jöttek ki a pakkok, akkor terjedt el, hogy "addig nem használom, míg legalább 3 SP ki nem jött hozzá". Aztán XPnél az élete végén még lehet felrakta, azóta nem?

Előzmény: XNC (157427)
XNC Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157427

"Van valami, amiben jobb a Win10-nél?"

A Microsoft-nak mindenképp jobb.

Ahányszor kiad 1 új verziót, annyiszor 1 marha nagyot kaszálhat a szoftverpiacon.

Amúgy ebben nem lehet tanácsot adni.

Van aki "halad a korral", és egyből feltolja a legfrissebb verziót.

Én meg mindig kivárom, míg "bejáratódik".

Még az is lehet, hogy a Millenium sorsára jut. Ezt még senki sem tudja......

Előzmény: Szipolykaa (157417)
Hehe164 Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157426

Három éves processzor szerintük nem jó.

aamen Creative Commons License 2022.01.30 -1 0 157425

"A Microsoft hosszútávú stratégiája sosem volt sziklaszilárd és finom voltam."

engem az irritál az ügyben de borzasztóan hogy mi a ráknak kellett a hardverkompatibilitást így bekorlátozni a csakalegújabbra
közismert hogy a régebbieken is hibátlanul elfut a win 11, nem látszik ennek semmiféle műszaki oka, inkább csak üzletpolitikai

Előzmény: Garfield007 (157424)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157424

Ahogy az LTSB is elvileg 2025-2026-ig támogatott és az Azure már tavaly sem támogatta ezeket a verziókat. Ahogy az XP-t sem támogatjuk már, oh wait.

Ez ilyen. A Microsoft hosszútávú stratégiája sosem volt sziklaszilárd és finom voltam.

Előzmény: aamen (157421)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.30 0 1 157423

Kapcsold ki, hogy ne figyelmeztessen erre, ha nem akarod. 

Még várnék vele egy fél évet. 

A Start menü egy kattintással kitehető balra, ha nagyon zavar. 

A jobb klikkes menüből neked mi fog hiányozni? Mert ugye nem kinyírták csak átalakították.

kisbetu Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157422

Olyat sose mondtak. :)

Ők mondták, tehát igaz. :(

Előzmény: hobby 66 (157420)
aamen Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157421

"mi van azzal a szövegükkel, hogy a win 10 lesz az utolsó oprendszerük?"

ezt én se értem, a féléves frissitésekkel megcsinálhatták volna ezeket a forradalmi újításokat is a középre rendezett bigyókkal, ha nem egyszerre csinálják mindet nem is nagyon tűnt volna fel senkinek

Előzmény: hobby 66 (157420)
hobby 66 Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157420

És mi van azzal a szövegükkel, hogy a win 10 lesz az utolsó oprendszerük?

Előzmény: aamen (157418)
Hehe164 Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157419

Ha van Skypeod, akkor nem ajánlanám...

aamen Creative Commons License 2022.01.30 -1 0 157418

"Van valami, amiben jobb a Win10-nél? És miben rosszabb?"

kb fél órát szántam rá eddig az életemből, mindenféle előtanulmányok nélkül
ebből az jött le tökugyanaz mint a win10 csak minden máshol van semmit nem lehet megtalálni, amíg nem szokod meg hogy mit hol keress
viszont mivel a win10 2025-ben kifut, előbb-utóbb rá kell szánni az időt az ismerkedésre és megszokásra, baxákmeg

Szipolykaa Creative Commons License 2022.01.30 0 0 157417

Kedvesek!

A gépem (Windows10) elkezdett nyafogni, hogy nagyon szeretné, ha megajándékoznám a Win11-gyel...Ingyen van és tökjó, állítja... Példaképp mutatja a desktopot, ahol ezentúl nem a bal szélén, hanem középen lenne a pizzagomb, hát ez fantasztikus! Az a kérdésem, hogy nektek mi a véleményetek a Windows11-ről a Windows 10-hez képest. A fiam azt mondja, hogy kinyírták belőle a jobb egérgombos menüt például - hát ez nem annyira teszi ellenállhatatlanná... Van valami, amiben jobb a Win10-nél? És miben rosszabb?

gepesz Creative Commons License 2022.01.26 0 0 157416

Kösz a tanácsot. Manyana!

Előzmény: exhighand (157414)
gepesz Creative Commons License 2022.01.26 0 1 157415

Mert magam sem tudom, hogy merre mászkáltam, állítgattam. A  felbontást azt biztos. Egyiket is másikat is piszkáltam, de többnyire a javasolt felbontásra tettem.

Philips monitor (22"), de nem tudom, hogy milyen felbontást szeretne. Mára hagyjuk, mint  a piálást is. Nem tudom mikor talán 30 vagy 40 éve nem ittam szeszt. De előtte a rám kiszabottat magamhoz vettem. Ha erre jársz ugorj be, van itthon igazi házi nagykörűi cserkóm 2 lityi. Valószínűleg, majd egyszer kidobom. Senki nem iszik a családban, még újévkor sem. Nem rém rendes család, de láttak a felmenők között elrettentő példát.  Hülye vagyok pia nélkül is.

Előzmény: Jahno (157413)
exhighand Creative Commons License 2022.01.26 -1 0 157414

Távolitsd el az eszközkezelőből a video kártyát és töröld le a drivert is. Jobb egérgombbal intézhető menüből. Indítsd újra a gépet. Újra fel fogja ismerni a videokártyát és hozzáálítja a monitorhoz. szvsz.

Előzmény: gepesz (157412)
Jahno Creative Commons License 2022.01.26 0 1 157413

És csodálkoztok ha alkoholisták leszünk :-D Nem mondod meg mit állítasz, nem próbálsz ki három felbontást, nem mondod meg a monitor típusát, hogy abból megmondjuk a felbontását amit be kell pipálni, oszt megy itt rinya, Szerintem dobd el és járj kocsmába, jobb lesz mindenkinek.

Előzmény: gepesz (157412)
gepesz Creative Commons License 2022.01.26 0 0 157412

Biztos, hogy nem. :-((

Sőt! Mára elég is volt. Két órája nyüstölöm magam és a gépet.

Az itt használt betű típus is!! Mintha kövér lenne, de mégsem.

Majd szebb időkben folytatom. :-(

Kösz a jóindulatot, segíteni akarást. Úgy látom ez ma hasztalan.

Előzmény: Jahno (157410)
Jahno Creative Commons License 2022.01.26 0 0 157411

Monitor típusa alapján.

Előzmény: gepesz (157409)
Jahno Creative Commons License 2022.01.26 0 0 157410

Ilyenért vissza ne állíts!

Előzmény: gepesz (157408)
gepesz Creative Commons License 2022.01.26 0 0 157409

Azt hol találom meg?

Előzmény: Jahno (157407)
gepesz Creative Commons License 2022.01.26 0 0 157408

W10 Bocs!

Olyan rég használtam, hogy a régebbi időpontra visszaállítást sem találom.

Előzmény: gepesz (157406)
Jahno Creative Commons License 2022.01.26 0 0 157407

Pedig ezt fel kellene ismernie. Mondjuk ha azóta állogattad, akkor meg nem. Akkorára, ami a monitor felbontása.

Előzmény: gepesz (157406)
gepesz Creative Commons License 2022.01.26 0 0 157406

Tegnap kihúztuk véletlen a monitor kábelt. :-((

Minden eltorzult. Mekkora felbontásra állítsam a monitort? Az ajánlott nem jó. Próbálgattam mást, de szar...

Ha  egy ikon fölé húzom a kurzort, talpára állított téglalap. Tojás alakú benne az ikon. Már meguntam a szörfölést, beállítás keresgetést.

Könnyítsétek meg az életem! Ez a betű tipus is elmászott.

Hehe164 Creative Commons License 2022.01.25 0 0 157405

Ismeretes a jóember.

Előzmény: pimre (157404)
pimre Creative Commons License 2022.01.25 0 0 157404

"...meg is osztaná esetleg csoportmunkázna..." Honnan veszed? Egyértelműen tárolást írt. 

De majd újra géphez ül, és elmagyarázza. Csak addig minek találgassunk.

Előzmény: Jahno (157402)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.25 0 2 157403

A kérdést én sem értem. Ha mindenképp utáljuk a nagy testvért, akkor használunk egy rendesen beépített NAS-t, az egész kijön 50e-ből és azi nternet árából. Nem kell hozzá szolgáltató.

Előzmény: pimre (157400)
Jahno Creative Commons License 2022.01.25 0 0 157402

Meg kellene kérdezni, de gondolom azért felhő, mert meg is osztaná esetleg csoportmunkázna, ennyit azért csak tud a kérdező is, hogy 100 giga elfér a gépén is meg penen is...

Előzmény: pimre (157400)
azindexszerintanaved6éves Creative Commons License 2022.01.25 -3 0 157401

Ez remélem már megfelel nektek.

Előzmény: corvi01 (157395)
pimre Creative Commons License 2022.01.25 0 0 157400

Nem mindig szoktam egyetérteni XNC olvtársunkkal, de szvsz most igaza van. A kérdező nem megosztás és nem szinkronizálás céljára akarta a tárhelyet, hanem közönséges adattárolásra: "Szükségem lenne kb 50-100Gb felhő tárhelyre családi fotók, videók meg fontosabb céges dokumentumok tárolása céljából. "

Ehhez minek a felhő? Vesz egy pendrájvot és/vagy egy külső HDD-t, ami egyszeri beruházás, és nem kell havi előfizetéssel fenntartani.

Azt meg végképp nem értem, hogy ha már mindenképp felhő, akkor mi a baj a Google tárhellyel.

Előzmény: Jahno (157399)
Jahno Creative Commons License 2022.01.25 0 1 157399

No és a penes megoldással miképpen? Felmásoljuk felhőbe :-D

Előzmény: XNC (157398)
XNC Creative Commons License 2022.01.24 -1 0 157398

Minden megoldható.

Előzmény: Jahno (157384)
kisbetu Creative Commons License 2022.01.24 0 0 157397

Bocsesz. Kettes voltam irodalomból.

Előzmény: Hehe164 (157396)
Hehe164 Creative Commons License 2022.01.23 0 1 157396

Hmm.

"Talpra magyar!"

"Egymásra néz a sok vitéz"

Előzmény: kisbetu (157394)
corvi01 Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157395

Ennek örömére csináltam egy új nevet ide. 

A zindex szerint a neved 6 éves.. Hmmmm.?

Előzmény: csendes figyuzo (157380)
kisbetu Creative Commons License 2022.01.23 -1 1 157394

Gondolom, a közösség ezzel értékeli az offtopikot.

"Csendesen kérődzik, igen jámbor fajta,

Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta."

Előzmény: csendes figyuzo (157382)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157393

Google.

Előzmény: -Smiley- (157370)
Jahno Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157392

Én meg nem így csinálnám, de ha így van nálunk a TresorIT, akkor van egy jó szolgáltatásod és tojsz rá, hogy ki tartja fent. Abból pld. adatot kiszedni nem túl egyszerű. És akkor finoman fogalmaztam.

Előzmény: Vojcskó Dávid (157391)
Vojcskó Dávid Creative Commons License 2022.01.23 -1 0 157391

Senki sem ismeri az összes tárhely szolgáltatót. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy -egy adott országban a legnépszerűbbet a hatalom tartja fenn valami stróman cégen keresztül. Én így csinálnám az ő helyükben.

Előzmény: Jahno (157390)
Jahno Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157390

És a többi? Nyilván egy nevenincs kínai "szolgáltató" nem sokat fog azzal szórakozni, ha a kerületi kapitányságtól kap egy levelet, de én előbb mennék az MShez, meg a Googléhoz. Főleg ha valaki Officet is használ, akkor rögtön nem kérdés milyen tárhelyet vegyen.

Bár van annyi szolgáltató, hogy követni sem bírjuk, néha 1-1 kisebb megszűnik vagy átalakul, elolvasunk róla 3 cikket, hogy ki mit ajánl és még zűrösebb lesz a dolog, mert olyan opciók vannak, amiket lehet nem is értünk :-D

Előzmény: Vojcskó Dávid (157388)
gepesz Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157389

Biztos azért, mert 6 éve örültél.

Előzmény: csendes figyuzo (157382)
Vojcskó Dávid Creative Commons License 2022.01.23 -1 0 157388

Szerintem csak komolyabb dolgok miatt osztanak meg adatokat a magyar hatóságokkal.

Előzmény: Jahno (157387)
Jahno Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157387

És az MS szerinted ennyire magyar?

Előzmény: Vojcskó Dávid (157386)
Vojcskó Dávid Creative Commons License 2022.01.23 -1 0 157386

Részemről inkább az NSA hallgasson le, vagy a kínaiak, de ne a magyarok.

Előzmény: Jahno (157384)
Jahno Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157385

Na, itt sem volt még példa erre, hogy egy ügynök legyen és be is csipogjon. Hátjó.

Jahno Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157384

Már így is rábíztad egy csomó mindened, de a pendriveról megcsinálja valami a mentés, ha véletlenül beletörölsz akkor vissza tudod kapni, meg tudod osztani a tartalmat 18 másik taggal? Nyilván nem véletlenül kérdezte a felhőt.

Előzmény: XNC (157372)
Jahno Creative Commons License 2022.01.23 0 0 157383

Miért Googlén kívül? Amúgy mindegyik más, attól függ még mi az igény, csoportmunka-e vagy csak tárhely, de nekem eleve a családi fotók és a céges doksik az 2 külön szint. Mármint ha kicsi a cég, akkor nem, de ott meg úgyis mindegy :-) Fotók kissé tömörítve a G-nél korlátlanul el vannak...

csendes figyuzo Creative Commons License 2022.01.23 -6 0 157382

Ezt a két minuszt miért kaptam?

Előzmény: kisbetu (157381)
kisbetu Creative Commons License 2022.01.23 -1 2 157381

Elfelejtetted ideírni a kérdésedet :(

csendes figyuzo Creative Commons License 2022.01.23 -8 1 157380

Sziasztok, csak most találtam rá erre a topicra. Ennek örömére csináltam egy új nevet ide. 

Doky586 Creative Commons License 2022.01.22 0 0 157379

Megmutatnád az eszközkezelőt?

Előzmény: XANTIi (157377)
XANTIi Creative Commons License 2022.01.22 0 0 157378

Az volt a bajom, hogy akármilyen IC is van benne, a gyár ad hozzá külön drivert. Csak azt nem volt hajlandó telepíteni a win.

A fórumtárs segítsége alapján megetetem vele.

Előzmény: Doky586 (157376)
XANTIi Creative Commons License 2022.01.22 0 0 157377

Itt a rádióban van az interfész IC, nem változtatható. A kábel csak 3 szál egyszerű drót.

Előzmény: Doky586 (157376)
Doky586 Creative Commons License 2022.01.22 0 0 157376

A szokásos: hamisított kínai Prolific chip van benne amit win8 óta már nem kezel a gyári driver. Én csípőfogóval orvosoltam a problémát és átálltam rendes RS232 portra, de vehetsz USB to sorosporti TTL átalakítót is olcsón.

. 

Előzmény: XANTIi (157373)
XANTIi Creative Commons License 2022.01.22 0 0 157375

Köszönöm nagy tisztelettel!

Előzmény: Hehe164 (157374)
Hehe164 Creative Commons License 2022.01.22 0 2 157374

Ki lehet kapcsolni az ellenőrzést.

"– Gépház – Frissítés és Biztonság – Helyreállítás – Speciális rendszerindítás
– Hibaelhárítás
– Speciális lehetőségek
– Indítási beállítások – Újraindítás
– A megjelenő ablakban üssük le a 7-es (Az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltása) billentyűt"

Nálam működik.

Előzmény: XANTIi (157373)
XANTIi Creative Commons License 2022.01.22 0 0 157373

Üdvözlet a win guruknak!

Driver gondom van. Egy rádió programozó kábel USB-n dolgozik. A gyári kábel, a gyári driverrel. De! A Win10 negligálja az USB driver progit. Le sem próbálja futtatni. A fő kezelő progi meg persze hiányolja. De! Minden hibátlanul települ és müxik XP-n. 8.0 és 8.1-es win alatt. Még egészen hitványka tableten is.

A régebbiek rákérdeznek, hogy nem eredeti a winfos driver és biztosan akarom-e telepíteni. Igennel felelve végig csinálja a szokásos menetet. De a 10-es egy villanás alatt kilép belőle és persze a fő progi nem is látja a kábelre akasztott eszközt.

A gyártó többszöri reklamációra is csak ezt az USB drivert ajánlotta a 10-hez is. Maga a driver piszok régi az tény.

Ki lehet valahol kapcsolni a 10-ben, hogy ne legyen ilyen mimóza lelkű? Kényelmetlen csak ezért életben tartani egy ősrégi XP-s gépet.

XNC Creative Commons License 2022.01.22 -2 1 157372

Pendrive miért nem jó?

Én aztán rá nem bíznám az adataimat 1 idegenre.....

Hehe164 Creative Commons License 2022.01.22 0 1 157371

A Microsoft ad 100GB tárhelyet havi 540 forintért. Az nem ér?

-Smiley- Creative Commons License 2022.01.22 0 0 157370

Sziasztok. Bár nem feltétlen témába vág, de elég sok szakértő van itt. Szükségem lenne kb 50-100Gb felhő tárhelyre családi fotók, videók meg fontosabb céges dokumentumok tárolása céljából. Melyik jó és megbízható szolgáltatót tudjátok ajánlani a Google-ön kívül? 

hitman Creative Commons License 2022.01.22 0 0 157369

Hát, ez így elmondva inkább táp lesz. 

Előzmény: Johnny Five (157368)
Johnny Five Creative Commons License 2022.01.21 0 0 157368

Valószínűbb, hogy az alaplap lesz, mert egy ideje vacakol a monitor és az USB-vezérlő is (a monitor el-elsötétül, az USB leválaszt-újracsatlakoztat dolgokat: egér lefagy, router-kapcsolat megszakad).

Mindegy is, akkor nem próbálkozom az állítgatással, marad a csere.

Köszönöm mindkettőtöknek a választ!

Előzmény: XNC (157358)
Felfűtő Creative Commons License 2022.01.20 0 0 157367

Hellóka4

Érdeklődöm, hogy a laptokokon úgy általában lehet-e a színeket állítani?

Acer-em van, sehogyan se bukkanok rá a lehetőségre. Az a bajom, hogy a sárga színek rózsaszínben jelennek meg. Vagy ez már a kijelző öregedése lenne?

Köszi előre is a segítséget!

Gorcsev Creative Commons License 2022.01.20 -2 2 157366

Najó, az má' rég világos vót, hogy szakmailag nem is csak 0, hanem súlyosan negatív, de hogy még a fogalmazásban is vissza köll menni miatta a mongol-idióta kiscsoportosok szintjére, az eddig nem domborodott ki ennyire.

Lehet, hogy kicsit lelassított a túl sok mammut-koleszterin meg sör... ;-)

Előzmény: Jahno (157365)
Jahno Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157365

"Egyszerűen reménytelen vagy."

Hát fater, magának vág az esze, mint a beretva, de azért ölég lassan gyütt rá.

Előzmény: Gorcsev (157361)
Jahno Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 157364

Én hirtelen ez a hálózati swapot nem akartam érteni, hogy minek keveredett ide. Mondjuk pont csináltam olyat (:- Igazából túlzottan felfogni sem akartam az egészet, mert megszoktuk, hogy sem eleje sem vége. Mintha Elekkel lennének közös halmazai.

Előzmény: Garfield007 (157357)
Jahno Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 157363

Szerintem csak koherensen interpretáltam a konklúzióját teccikérteni.

Előzmény: exhighand (157356)
Gorcsev Creative Commons License 2022.01.19 0 0 157362

"ha a laikusnak csak úgy tudsz elmagyarázni valamit, hogy mondatonként két idegen szót használsz, akkor nem érted te sem és szakbarbár vagy"

Bingó.

Előzmény: Garfield007 (157360)
Gorcsev Creative Commons License 2022.01.19 0 1 157361

Hubzmeg, te még annál is sokkal butább vagy, mint eddig hittem...

"Most például kiderült, hogy a virtuális memória kikapcsolása egy házi user gépén, az úgy értendő, hogy akkor majd a hálózatra helyezendő át a swap."

Lószart, mama. Még csak hasonlót se mondott senki!

Egyszerűen reménytelen vagy.

"van itt a társaságban egy több éve kifejlődött kényszer, hogy fogást találjon - bármi áron."

Ebben a társaságban* arra van 'kényszer', hogy a fél- vagy még kevésbé műveltek téveszméinek terjedését megakadályozzák. Ezér' akadc te mindig a horogra, mer' a sokéves átlagnál is intenzívebben próbálod félrevezetni a szerencsétlen tanácskérőket.

(*Az értelmesebb részében...)

"Az átlag emberek mindenhol tökegyformán viselkednek"

Így igaz. Pl. a legelemibb értelmezési feladatok is kifognak rajtuk. Mint épp most, rajtad...

Előzmény: exhighand (157354)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 157360

De pl. nekem a mérnökkaron azt magyarázták, hogy ha a laikusnak csak úgy tudsz elmagyarázni valamit, hogy mondatonként két idegen szót használsz, akkor nem érted te sem és szakbarbár vagy. Nekünk meg kellett tanulni úgy elmagyarázni valamit, hogy a tarisznyásértelmiségi is megértse mit akarunk vagy mit akar a fejlesztő pl. :-) Szóval, ez adódik a szakmai irányból is, de azóta is tartom magam hozzá.

Ezek után elolvasom ezt a szerencsétlent és érződik az irományán, hogy csak azért keveri a terminus technicusokat a mondandójába, mert maga sem érti, csak tanították neki.

Előzmény: Gorcsev (157353)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157359

Az átlag emberek mindenhol tökegyformán viselkednek.

Ha az átlagembereken a normálisokat érted, akkor el kell keserítselek, elég sűrűn kiröhögik a hülyéket, akik okosnak akarnak látszani.

XNC Creative Commons License 2022.01.19 0 0 157358

Szerintem döglődik az a HDD.

Esetleg az alaplap....

Előzmény: Johnny Five (157339)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.19 0 0 157357

Ez a tök most miről beszél? Ki használ Basicet és miért? Mihez kevés a 8 giga memória?

Ti értitek? 

Mert, hogy ő már nem érti magát sem, az tuti. 

Előzmény: Jahno (157355)
exhighand Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157356

Úgy érzed, hogy az én mondanivalómra reagáltál? A kipróbálásra letiltott swap-al, w10 basic-al? Hmmm?

Előzmény: Jahno (157355)
Jahno Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157355

"sohasem próbálta ki, mire lehet alkalmas egy átlag laptop mondjuk 8GB RAM-al"

Sosem jahh, csak idehaza van vagy 17 darab, de még 4 gigás is meg mindenféle. Gyárat ne is emlegessük, most hagytam ott ilyen 20-25ezer gépes flottákat mindenféle koncepcióban. 16 gigának is néha elég egy sok füles FireFox és rinyálni fog.

exhighand Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 157354

Én azt veszem észre, hogy a velem szembe állított érvelések mindig fejlődnek az én utolsó érvelésem hatására - mindig új paraméterek keletkeznek, amikkel ütközik amit írtam.

Most például kiderült, hogy a virtuális memória kikapcsolása egy házi user gépén, az úgy értendő, hogy akkor majd a hálózatra helyezendő át a swap. Mert ezzel meg lehet indokolni, hogy a swap nélküli gép miért is fog mégis belassulni, pedig én azt írtam gyorsabb lesz.

Újra és újra kiderül, hogy a velem szemben érvelő - most már töknyilvánvalóan - sohasem próbálta ki, mire lehet alkalmas egy átlag laptop mondjuk 8GB RAM-al egy W basic verzóval ( vagy basic szintjére visszabutított pro-val - jézusom most majd ebbe a szűk részbe fog belekötni), egy pl. libre office-val. Az átlag otthoni user az youtube-t néz, szöveget szerkeszt, levelez, képeket nézeget és mozgat a telefonja meg a gépe között. Ha meg a brózere túl sok lapot nyit meg, akkor szól a böngésző, hogy elfogyott a memória. 

Én egy ilyen usernek válaszoltam és még véletlenül se azoknak szólt, akiknél egyszerre van megnyitva Photoshop, a Corel, egy valamilyen CAD betöltött munkadarabbal és éppen fut egy montecarló. ( most tuti, hogy az fog jönni: az ostobaságod bizonyítja az is, hogy azt hiszed ezek a programok az igazi memória zabálók - vagy valami hasonló válasz is lesz.

Csak van itt a társaságban egy több éve kifejlődött kényszer, hogy fogást találjon - bármi áron. Hát hajrá. Erről szólt a múlkori erőlködés is az általan használt és "biztos hogy én csináltam azt is" tanúsítványokról.

És még évekig ez fog történni. Én megszoktam, túlélem. Az átlag emberek mindenhol tökegyformán viselkednek.

Előzmény: Jahno (157350)
Gorcsev Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157353

Nekem szerencsére el szokták hinni, mikor elmondom az ilyenekről, hogy mekkora idióták, és hogy mitül! ;-)

(És igen, többnyire még a humánértelmiségnek is el lehet magyarázni valahogy...)

Előzmény: Garfield007 (157351)
Gorcsev Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157352

Látod, itten van a baj: annyira ostoba vagy, hogy saját magadat se érted! A szó legszorosabb értelmében fingod sincs, mit makogsz!

Amit leírtam, az pontosan a te állításod ("a user azt hiszi lassú a gépem. Pedig csak kicsi a RAM ... Megoldás lehet a virtuális memória kikapcsolás") cáfolata, ugyanis világosan kiderül belőle 2 fontos dolog:

- a "szabad" memória mennyisége önmagában nem, ismétlem: NEM elég információ a szükséges RAM-mennyiség megítéléséhez;

- a mai rendcereknél a virt. mem. kikapcsolása a legjobb esetben is öngól, de inkább sokkal rosszabb; az viszont qrv@élet, hogy segíteni nem fog semmin!

Ez a "futnak a háttérben és időnként megkapják a jump-ot és akkor elkezdődik a swap tartalmának ide-oda tőtikélése" meg, amit idehánytál a köv. hsz-ben, megint akkora ótvaros baromság, mint szódás a lovát!

Szemlátomást azt sem tudod, hogy

1. - mi a különbség a virtuális memória és a swap (azaz lapozófájl) között, és hogyan viszonyulnak egymáshoz (pedig többek között épp erről szól a 'Pushing ... 2', amit nyilvánvalóan vagy el sem olvastál, vagy pedig - nem meglepő módon - ez is magas vót neked, mint nyuszinak a farzseb...);

2. - magának a swapnak mi az értelme, mert ha csak sejtenéd is, nem mondanád, sőt - eléggé el nem ítélhető módon - még javasolnád is a kikapcsolását; a - megnyitott fájlból, közvetlenül címezhető - swap használata ugyanis (mint az a valódi szakemberek körében közismert) még mindig jóval gyorsabb, mint egy - RAM-szűke miatt - 'eldobott' adatot vagy kódot a - kitudgyamennyire lassú, adott esetben pl. hálózaton elérhető - fájlrendcerről újraolvasni!

Úgyhogy összességében csak gratulálni tudok: újra sikerült látványosan szénné égve demonstrálnod a minden határon túl menő inkompetenciádat...

Előzmény: exhighand (157343)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157351

Pontosan ennyit ért, amit leírt. Elolvastam a feléig és értem, hogy a 70 éves bírókat és a családi autóval túrázgató két embert be lehet ezzel hülyíteni, mert nagyon szakmainak tűnik, de ettől még hülyeség és ez nagy baj, hogy valaki erre papírt kap.

Előzmény: Hehe164 (157347)
Jahno Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157350

Éppen ez a baj, mikor nem szakirodalomra, gyártói leírásra vagy egyéb valami értelmes kompetens anyagra hivatkozol, hanem saját kútfőből felzendül valami állatság, aminek néha sem eleje sem teteje.

Mint amikor nagyon régen itt valaki az Adobe egyik fileformátumát próbálta magyarázni, oszt a magadfajta lehülyézte. Jöhettünk mi azzal, hogy legalább az Adobenál nézze meg ezt vagy azt a linket, esetleg Wikipédián, hogy nagyságrendileg miről van szó, de még ezt sem értette.

Előzmény: exhighand (157349)
exhighand Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157349

Én alátámasztottam a korábbi állításaimat - és saját kútfőből, nem másra hivatkozva. 

Előzmény: Jahno (157348)
Jahno Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157348

Viszont a pisztáciafagylalt minden körülmények közepette jó. Kivéve ha nem. Az operába.

Előzmény: Hehe164 (157347)
Hehe164 Creative Commons License 2022.01.19 0 1 157347

Az időjárás váltakozása manapság kréta.

De a vödör füle miatt kevesebb az autó.

Nem kifelejtve persze a láncfűrészek miatti hajhullásokat sem.

exhighand Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157346

Szépen ki van fejtve, mit tölt be, mik a prioritások és az allokációk ütközése esetén mit csinál - ahhoz hogy üzemelhessen az op. De ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyi szolgáltatás van elindítva alapból és mennyi automatikusan induló user alkalmazás mert a user jellemzően úgy használja a programjait és azok szolgáltatásait ( update find, különböző figyelések, stb), hogy azok futnak a háttérben és időnként megkapják a jump-ot és akkor elkezdődik a swap tartalmának ide-oda tőtikélése. Az újabb WIN10 pont ebben fejlesztett egyet, mert ugye igyekszik mindent kidobálni az izolációból most már ( régebben csak az enterpr. verzóban volt ez, most meg már mindben) és ugye a magVBS sem tud működni a swap-on ( meg nem is lenne érteme ott) - eredmény: ez is a RAM-ban és még kitolni sem lehet.

Külön modul van arra, hogy az ASLR betöltésénél az address-ek randomizálása jobb legyen - viszont ugye azt, hogy aktuálisan mit hol kell keresni, azt már megint nem lehet a swap-on tárolni, mert piszkosul lelassítaná a rendszert. Szóval jobb lett az exploit védelem, de ára van, ez is eszi a RAM-ot.

Ezért részemről ahány célfeladat, annyiféle user és a célfeladathoz butítva a pro, amennyire csak lehet. Ezzel lényegében hasonló lesz, mint az android feladatkezelése, hiszen a konkurrensek nem tudnak egyszerre sem betöltődni, sem futni.

Ha van jobb ötleted, hallgatom.

Előzmény: Jahno (157344)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157345

Ennek semmi köze nincsen az én állításaimhoz.

Na, ez a baj. Fel se fogtad mi van oda leírva.

Jahno Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 157344

De ez nem probláma, hanem üzemszerű állapot.

exhighand Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 157343

Ennek semmi köze nincsen az én állításaimhoz. Ez egy teljesen más probléma kitárgyalása. De egy laikust meggyőzhet - ügyesen csinálod. A lényeg - a látszat megtartása. 

Előzmény: Gorcsev (157331)
pimre Creative Commons License 2022.01.19 0 0 157342

Ezek szerint félreértettem a kérdésedet. Azt hittem, hogy a kéretlen felugró reklámoktól szeretnél megszabadulni. Arra nem tudok megoldást, hogy egy híroldal híreinek egy részét letiltsuk.

Előzmény: ko1456 (157334)
ko1456 Creative Commons License 2022.01.18 0 0 157341

Pimre kérte részletesebben.

Előzmény: Jahno (157338)
Jahno Creative Commons License 2022.01.18 -1 0 157340

RAWread error meg hasonló érték sem nől és ugyanaz a kábel?

Előzmény: Johnny Five (157339)
Johnny Five Creative Commons License 2022.01.18 0 0 157339

Sziasztok!

Találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy a merevlemeze időnként iszonyúan belassul és az eddig egyetlen működö megoldás az, ha az alaplapon átdugja a merevlemez SATA-csatlakozóját egy másik aljazatba?

Merthogy az enyém pontosan ezt teszi: két-három hetente beleáll a földbe (ilyen 120 Kbyte-os sebességekkel olvas) és addig tetvészkedik, amíg a fent említett procedúrát el nem játszom vele. A port teljesen mindegy - akár vissza is dughatom oda, ahonnan két hete kihúztam -, megint működik.

Természetesen a merevlemez kifogástalan állapotban van.

Alaplap neve: Gigabyte GA-G31M-ES2C v1

HDD: TOSHIBA HDWD110 (931 GB)

Jahno Creative Commons License 2022.01.18 -1 0 157338

Tegnap már kérdezted.

Gorcsev Creative Commons License 2022.01.18 0 0 157337

... No meg azé' mondgyuk má' el a valóságot is a lelkes közönségnek, ugyi, ne csak a hüjegyerek fantazmagóriái maradgyanak itt.

Előzmény: Jahno (157333)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2022.01.18 0 1 157336

Hű, ez jó ötlet. Csatlakozom a kéréshez.

Gorcsev Creative Commons License 2022.01.18 0 0 157335

Köll hát. Hadd sercegjen! ;-)

Előzmény: Jahno (157333)
ko1456 Creative Commons License 2022.01.18 0 1 157334

Azt szeretném, hogy amikor pl. a hirkereso.hu vagy az index.hu oldalon olvasom a híreket, akkor focis hírek ne jelenjenek meg. Bármilyen más hír jöhet, csak a focit akarom letiltani.

Előzmény: pimre (157323)
Jahno Creative Commons License 2022.01.18 -1 1 157333

De szívedre vetted fater. Kell ez nekünk? Most megint idehány 2xfél oldal sületlenséget és fogadjunk 4ezer Fontban, hogy mittomén.

Előzmény: Gorcsev (157331)
- Fefi - Creative Commons License 2022.01.18 0 1 157332

KÖSZI SZÉPEN !!! 🙂👍✌

Eddig jó. 👌

Előzmény: aamen (157330)
Gorcsev Creative Commons License 2022.01.18 -2 1 157331

Na, hogy állsz a sírva meneküléssel, te szánalmas kis röhejgombóc? Látom, még egy halvány próbálkozáshoz se volt merszed, pedig -'hála' a sűrű teendőimnek- kaptál majd' egy hét laufot. Persze nyilván magad is tudod, hogy csak még jobban beégtél volna...

De térjünk a lényegre: az összevissza makogás és f@szság-szajkózás helyett csak annyit kellett volna benyögnöd, hogy "file cache"! Még inkább viszont el kellene olvasnod ezt és/vagy ezt, továbbá ezt ni!

Megpróbálom elmagyarázni a lényeget (ne aggódgy, a többiek érteni fogják... nopersze, ők tudták eddig is...):

Az elején rögvest indítás után látható a rendcer állapota; a free ~= az elérhetővel; utána végigkeres egy jó nagy fájlrendcert a szellemi szintedre vonatkozó dokumentáció után, és megint megnézzük a szabad memóriát: látcik, hogy bár szinte teljesen kikoppintotta a rendcer a RAMot, az elérhető memória ugyanannyi maradt, mert a 'hátha még köll'-alapon a cache-be fölnyalt adatokat szükség esetén azonnal eldobja!

Végül beraktam egy lekérdezést jóval későbbről, a 'normál' helyzetről is a rend kedviér'; szépen látcik, hogy a klf. szines progik megnyitása után is szinte az összes RAM használatban marad, de a gyakorlatban kb. a fele azonnal használatba vehető.

A vindóz nyilván picit máshogy kezeli a dógokat, de az alapelvek ugyanazok; M.R. cikkeiben precízen, és (a többség számára; te ne erőlködgy, fölösleges is lenne...) világosan le van írva, hol és mit kell nézni, hogy a RAM-használat valós helyzetét lássuk!

Előzmény: exhighand (157217)
aamen Creative Commons License 2022.01.18 0 2 157330

"Firefox-ban sokszor!!! nem - vagy, csak átkozottul lassan - tölti be a képeket a Facebook"

fogalmam sincs mi az a http3 de ha kikapcsolod megjavul a firefox-ban a face, nálam is volt ilyen két gépen, a többin nemtom miért nem, pedig mindenhol a legújabb verzió van fenn
url-be beírod hogy about:config
kockázatot elfogadod
beírod a beállításnévhez hogy network.http.http3.enabled, katt-katt, álljon át true-ról false-re, utána kilépsz a firefox-ból és vissza, és megjavult

Előzmény: - Fefi - (157322)
- Fefi - Creative Commons License 2022.01.18 0 0 157329

😕🙄😒

Előzmény: Hehe164 (157326)
- Fefi - Creative Commons License 2022.01.18 0 0 157328

Megnézem…, …bár, mintha automatikusra állítottam volna a frissítést…🤔 

Előzmény: Hehe164 (157326)
- Fefi - Creative Commons License 2022.01.18 0 0 157327

Köszi szépen! 🙂

(Nem olvastam.)

Előzmény: pimre (157324)
Hehe164 Creative Commons License 2022.01.18 0 0 157326

Firefox verzió?

Mert elvileg volt egy protokoll hiba, amit 96.0.1 verzióban javítottak.

exhighand Creative Commons License 2022.01.17 0 0 157325

Na sikerült valamit intézni ma a winyóddal?

Előzmény: 0fehergalamb (157318)
pimre Creative Commons License 2022.01.17 0 1 157324

Van viszonylag friss Firefox oldal. Kicsit bonyolult a neve: "Firefox". Itt éred el: https://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9124805. Igaz fél éve nem pörög, de kérdezők hiányában. Sajnos a lassúságra vonatkozóan nincs ötletem, mert én ie eslősorban Chrome-ot használok. Azért, ha itt nem kapnál megfelelő választ, akkor ott is megpróbálhatod.

Off: a memóriabűvész aranyhalról jut eszembe, csak nem olvastad ezt a könyvet: 

pimre Creative Commons License 2022.01.17 0 0 157323

Tiltsd le. Milyen eszközre panaszkodsz? Az Adblock mindegyiken működik. Android telefonon le tudod tiltani a Discovert, bár az mindenféle hírt dobál fel. Számítógépen meg többnyire jobb oldalt jönnek fel a bulvárlapok cikkei, de ezek többségét a felhasználó  engedélyezte. Ezeknek az ablakoknak a jobb felső sarkában van a három pötty egymás alatt, arra kattinva megjelenik egy menü, amiben le tudod tiltani.

Nálad mivel van probléma? Megírhatnéd részletesebben, esetleg képpel.   

Előzmény: ko1456 (157320)
- Fefi - Creative Commons License 2022.01.17 0 0 157322

Szia Nektek! 🙂

Megest itt lábatlankodom…
Bocsi!

Találtam ugyan három(!) firefoxos topikot,  de öt éve járt utoljára valaki, a legkevésbé pókhálósban is. 😕
Az a gondom, hogy Firefox-ban sokszor!!! nem - vagy, csak átkozottul lassan - tölti be a képeket a Facebook; többnyire az 'Értesítések'-ből.

Ugye, tök dilettáns ként, matattam a neten tanácsért, de - szokás szerint - egy kukkot nem értettem semmiből. Annyi megragadt, hogy valami gyorsítótárakat ürítsek. Meg is tettem itt-ott, de csak pillanatnyi javulást észleltem…, …már, ha…😕
Megint ráakadtam arra az 'about:config'-ra is, de gyorsan elkaptam a billentyészetet onnét…, …mert nekem, nagyon zsizsi…😱

Mivel olyan ígéretesen hangzott az elnevezésük, letöltöttem pár karbantartót is. De az vetődött föl bennem, hogy most meg, már azok (is) csesztetik egymást…🤔(?)
Bár van Edge-m meg Chrome-om is (azokban nem jelentkezik ez a gond), szeretném továbbra is a Firefoxot használni, mert nekem az a leg'ergonomikusabb', legkomfortosabb.

Lécci! Segítsetek! 🙏🙄😊

Köszönöm szépen! 🙂

(P.s.: Ha nem túl teher, esetleges, kedves segítségtek esetén, bökjetek már meg a levelezőmben, mert az aranyhal, hozzám képest - memóriabűvész. Ma este, talán…, még nem, de holnapra, igen valószínű, hogy megfeledkezem ittjártamról. …Hacsaknem, megint gépen fészezem - merthogy, mobilon nemigen jelentkezik ez a probléma.)

Jahno Creative Commons License 2022.01.17 -1 1 157321

Ebből élnek, ez van.

Előzmény: ko1456 (157320)
ko1456 Creative Commons License 2022.01.17 0 1 157320

Sziasztok! Valahogy meg lehetne azt oldani, hogy egyetlen internetoldal se jelenítsen meg nekem semmilyen focis hírt?

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.01.16 0 1 157319

Figyu - fotót ugyan nem küldtél, de én kevés olyan elektronikával találkoztam amit nem tudtam megjavítani. Ezt akár egy középszintű műszerész is símán megoldja.

A másik lehetőség - egy ugyanolyan modellszámú (itt a 2060 utáni számsor a lényeges) elektronika beszerzése, amit akár átforrasztással, akár átprogramozással a tiédhez kell alakítani. Ebben az esetben ugyanúgy használhatod mint eddig (nem fognak vezetékek lógni belőle!).

Előzmény: 0fehergalamb (157318)
0fehergalamb Creative Commons License 2022.01.16 0 0 157318

Köszönöm, a Segítségedet, 

Egy WD- 500 gigásról lHDD -ro lenne szó, aminek a csatija , tőrt le , ahová, csatlakoztatni kell, a Sata kábelt, és az egyik csati láb is tőből,Tehát, ott nem lehet forrasztani hozzá, 

Valamennyi, műsor pótolható, letölthető újra, DE sajnos nem mindegyik,

Hát röviden, ez a helyzet, Hétfői napon, nekiindulok, meglátom, mire jutok, 

Valamennyi, műsor pótolható, letölthető újra, DE sajnos nem mindegyik,

Köszönöm, a segítségeket, Tanácsokat,

Előzmény: Jahno (157317)
Jahno Creative Commons License 2022.01.15 -1 0 157317

Egy kérdést megér, de lehet inkább TV/rádió műszerész felé kellene kapálózni, mert ezek a PC szervízek nem olyan szervízek. Esetleg valami képet berakhatsz, hogy milyen cucc és mennyire tört össze, de én lehet nem szívnék vele. YTról sem pótolható, semmi, semerre?

Előzmény: 0fehergalamb (157310)
Jahno Creative Commons License 2022.01.15 -1 0 157316

Ráadásul régen pont Fóton volt egy arc, aki ehhez baromira értett.

Előzmény: 0fehergalamb (157307)
Garfield007 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 157315

Ha jót akarrsz magadnak, nem foglalkozol a nyomi válaszaival, mert teljesen el fog terelni. 

Privátba küldök két emil címet, keresd meg őket, hátha. 

Pl. egy WD hátára elektronikát annyi eséllyel fogsz találni magánemberként, mint ha a lottó ötöst üldöznéd, az esély megvan...

Előzmény: 0fehergalamb (157308)
exhighand Creative Commons License 2022.01.15 0 1 157314

Kevés helyen tudnak 6-10 rétegű nyákot javítani - bármilyen hegyes pákával.

Előzmény: 0fehergalamb (157310)
hobby 66 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 157313

Hú te nagyon rendes ember vagy!

Köszönöm szépen!

Előzmény: arkilaszlo (157312)
arkilaszlo Creative Commons License 2022.01.15 0 0 157312

dos ablak format c

Előzmény: hobby 66 (157311)
hobby 66 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 157311

Ezt a felugrót:

"Túl rég léptél be a Facebookoddal. Erősítsd meg, ha szeretnél továbbra is így bejelentkezve maradni! (Egy klikk az egész.)"

Hogy lehet eltakarítani örökre?

0fehergalamb Creative Commons License 2022.01.15 0 0 157310

Köszönöm, De a mai napon,/ szombaton csak egy volt nyitva, amelyik, nem tudta megcsinálni,

Kiírtam, eddíg 15-szervízt, DE azok, csak Hétfő. 9-10 től vannak nyitva,

De bíztam, benne , hogy itt tudnak segíteni, 

Köszönöm,

Előzmény: pimre (157309)
pimre Creative Commons License 2022.01.15 0 0 157309

A Google keress rá a "PC szerviz Dunakeszi", vagy a "PC szerviz Fót" vagy "PC szerviz Göd" kifejezésekre. Mindegyik ad néhány találatot. Ahol van telefonszám, hívd fel és mondd el a problémát. Hátha valamelyik tud megoldást.

Előzmény: 0fehergalamb (157307)
0fehergalamb Creative Commons License 2022.01.15 0 0 157308

Kösz Exhi

De szerintem, annak, az esélye , hogy

,tudok szerezni ugyanolyan HDD.- nagyon kevés .

és , akkor, se biztos, a "siker, "

Szerintem, is az a megoldás , a jó, amit Jahno írt, 

Csak kellene valakit  találjak aki megcsinálná, mert , ez nem az én asztalom, és őszintén " hozzávaló " szerszám hiányában, bele se fognák, 

Köszönöm, 

Előzmény: exhighand (157305)
0fehergalamb Creative Commons License 2022.01.15 0 0 157307

Kedves Jahno

Köszönöm, én is ezt mondtam, a szervizesnek, vittem, is egy satás , csatlakozású kábelt, DE ő azt mondta, ő nem tudja megcsinálni,mert vastag a pákája hegye, 

Én pedíg így gyakorlat nélkül, mivel, még nem csináltam, ilyet, bele se fognák, a Cseh forrasztóval,az csak vicc volt, 

Hogyan tovább?? 

Ha valaki esetleg, Észak Pesten, / Dunakeszi, Fót, Göd / vállalja, Megköszönöm, 

Üdv

Előzmény: Jahno (157304)
Jahno Creative Commons License 2022.01.15 -1 0 157306

Titkosításba kár volt belemenni. Mondjuk ami particiót titkosít az általában szoftver alapú. Azért általában, mert lehet, hogy van de ha én nem láttam, akkor kisebb az esély. És az nem az elektronika sorszámát használják. Lehet a TPMre meg hasonlóra gondolsz, de az az egész lemezre érvényes fizikailag.

Előzmény: exhighand (157305)
exhighand Creative Commons License 2022.01.15 -3 0 157305

Szerezz be, egy pontosan azonos gyártási típusú, méretű és azonos sorozatból származó működő merevlemezt és cseréld át az eéktronikát rajta.

Elvielben működnie kell, és olvashatónak kell lennie, hacsak a letöréskör nem volt csatlakoztatva a lemez - mert akkor bármi lehet.

Továbbá, vannak olyan partíció titkosítók, amik felhasználják az elektronika egyedi sorszámát és ekkor csak a titkosított álományt fogod tudni leolvasni.

Az idiótákat, akik ez után a hozzászólás után rögtön most beszerzendő google tudással fogják megpróbálni cáfolni ezt az iménti hozzászólást

- hát hagyd figyelmen kívül

Előzmény: 0fehergalamb (157303)
Jahno Creative Commons License 2022.01.15 -1 0 157304

Vágj el egy sata kábelt és ideiglenesen azt kell forrasztani és nem a csatit, de cseh páka ehhez néha sovány és nem biztos, hogy gyakolat nélkül is kellene.

Előzmény: 0fehergalamb (157303)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!