...smart engineerek segítseg! kisautom nehezen indult, aksit csereltem benne. Masnap ugyanezt eljatszotta. Nagytudasu Smart szerelom Balu kapitany azt mondta, hogy kozponti vezerloegyseg oxidacioja okozhatja...de ő ezzel nem foglalkozik. Tud valaki ilyen szakember?
Szia, tudok neked segíteni a kuplungfelújításban, konkrétan mi megtudjuk csinálni. Nem csak feradolozunk, hanem a szerkezetbeli gyengéit, füleket melyek a nyomólapot emelik cseréljük, önutánállítókat pedig beállítjuk újra. A művelet cseredarab esetén lehetséges, ára 25.000 Ft,- további infót telefonon / A réig megérkezését követően másnapra küldjük a javítottat.
Lassan érik nálam a kuplungcsere, a kuplungmotort már szinte koppig be kellett tolnom. Kérdésem a következő: mennyibe fáj ez a művelet? (nem az alkatrész, hanem a szerelése) Érdemes cserélni a kinyomócsapágyat is, vagy az nem szokta megadni magát?
600.000 ért adnék egy szép tényleg hibátlan, felújított motorosat, senkit nem érdekel. Mindenkinek a 330.000 forintos szar kell. Itt az olasz, 1 henger nem megy - de ennyi, szürkebelsős, klímás, üvegtetős, van benne egy csomó extra alufelni...460.000 nem kell senkinek.
A múlt héten már zavart, hogy az egyik Smartom darabosan váltott, a kuplung motor távol volt a villától, mikor előre toltam érintőig, majd meghúztam, teljesen megváltozott, mint a vaj.
Lítiumos fehér zsír... nagyon jó anyag. Levettem, szétszedtem a kuplungmotort (motort a tetejéről és a kinyomópálcát vettem ki ... tovább nem lehet, mert szegecselve van a ház) és kapott ebből a zsírból. Akkor vissza tettem és betoltam koppanásig, de most a srác visszább vette és ezután beállította a programmal.
Ez nem lomha kapcsolás, hanem "tanácstalan" kapcsolás, mert nem tudja hová kapcsoljon vissza. Ilyenkor eltűnik az "A" a kijelzőről, pár másodpercig semmit nincs a kijelzőn, hallod a kuplungmotort, hogy kapcsolna...kattog... már várod a három vonalat, mikor mégis csak megtalálja a helyes sebességi fokozatot visszafelé, újra megjelenik a kijelzőn az "A" betű és mintha mi sem történt volna minden működik rendesen. Általában reggel, hideg motornál és emelkedőre felfelé menet, mikor vissza kellene váltani eggyel akkor jön elő. Aztán egész nap működik rendesen, hiba nélkül.
Viszont jó hír, hogy ez így már jobb mint a múltkori, mert akkor odáig fajult a dolog, hogy aksi saru le pár percre ... csak úgy lehetett működésre bírni. Ma már ez nem szükséges. :-)
A rajz elmentve a gépemen, majd előkeresem. Köszi még 1x.
Szerintem igen, nullázta. Lényeges változást nem venni észre. Vált normálisan. Volt egy szám a laptop kijelzőjén a mikor a kuplungot mahinálta ... 3,18 vagy 3,81 nem tudom pontosan, majd elindította a folyamatot és kis idő múlva az alatta lévő sorban megjelent " the clutch adjustment successful". Ennyi ... tíz másodperc... na jó tizenöt és kész.
a kábelon látszik ha kikoptatta műanyag terelő, de ha jól emlékszem elkültem neked a rajzot hogy a kuplungmotor csatlakozó melyik pinje hová csatolódik a motorvezérlőn.
elég ezeket multiméterrel csekkolni.
a lomha kapcsolás nem kábelhiba, nyugodtan told neki a motort érintőre
Hát nem tudom! Talán arról a kábelről beszélhet ami az intercoolerhűtőhöz vezető műanyag terelő alatt fut. Nem tudom elképzelni, hogy pusztán csak érintkezési hiba miatt nem akarna visszaváltani. Amúgy a váltóadaptációt nullázta? A kuplungmotor valóban tönkre szokott menni, de nem azért mert neki harmadikra sikerült. Érdekes mindenesetre és most jó? Érezni különbséget?
A hétvégén "kirándultunk" a roadster-rel... Meglátogattam egy smart garázst, ahol csak és kizárólag smart-al foglalkoznak. Oda-vissza 720 km!! ... csak azért írom ide, hogy érzékeltessem, hogy nem mindenhol olyan egyszerű egy diagnosztikai ellenőrzés. Kértem egy diagnosztikai vizsgálatot és egy kuplung állítást. Minden rendben volt. Voltak elmentett hibakódok, de azok azért maradhattak benne, mert nagyon régen lehetett utoljára rádugva a diagnosztikai cucc. Megdicsérték az autót, hogy mennyire karban van tartva. A kuplung motor három csavarját kilazította a szerelő srác, majd megmozgatta a helyén előre-hátra. Meghúzta a csavarokat, mire én mondom neki, hogy toljuk teljesen a váltónak ameddig csak lehet koppanásig. Azt mondja felesleges ... nem kell. Jó ... gondoltam, te vagy a szaki. A laptopján lévő programja, nagy nehezen, csak harmadik kísérletre tudta beállítani a kuplungot. Azt mondja a srác, ez azt jelenti, hogy hamarosan szükség lesz egy másik kuplung motorra. Akkor majd kap egy másikat ... elvégre tíz éves az a motor. Semmi nem tart örökké. Felvetettem azt a problémát, hogy ritkán ugyan, de bizonytalan a váltásoknál, főleg a visszaváltásoknál. Mosoly az arcán, majd nem rest ismét alárakni a csápos emelő karjait, megemeli, feltesz egy fejlámpát és odahív. Mutat egy terelő műanyag lemezt a kuplung motor felett/háta mögött. Ott van egy mutatóujjnyi vastag vezeték. Azt mondja, ez az oka. Meg kell vizsgálni, mert lehet kivan törve és kontakthibás lehet. Én mutatom a kuplungmotor csatlakozóját, hogy talán ez a ludas. Nem ... nem, az a vezeték ami a műanyag lemez fölött/mögül jön az lehet a hibaforrás. Ki kell bontani, megnézni. Ha szigetelőszalaggal körbe van tekerve ... az azt jelenti, hogy már előzőleg valaki valamikor piszkálta. Nem ez az első, amivel találkozik. Nos, a következő feladat ez a kábel szakasz vizsgálata.
ááááhhh kur-a antenna zsinór, hogy nem elszakadt mikor tekertem rá az anyát a talpra. Hivhatom a matav-ot hogy nyomjon rá egy koaksz hosszabbítót. :P mert hogy én ki nem bontom a kábelkötegből.
Ugyanilyen patent van az ajtónál, ami azt a kis háromszöget tartja és belül van az ajtó ívében, azaz a patentot csak akkor látni, ha nyitva za ajtó :) ebben a kis háromszögben van a vezetőoldalon az antenna kis golyója :)
minden ami smart VAN. inyencsegek pl automata valtos kulissza bor valtogombbal,hamutarto,makulatlan belso muanyagok futomu motor alkatreszek legzsakok. stb KOMPLETT MANDULALAMPAS HUTO KLIMAHUTO VENTILATOR MAKULATLAN KERETBEN NYOMASPROBAZVA MIND2 HUTO ÉS HIBÁTLAN... minden 6-700 benzinhez. 30 877 61 41 kérdezz van minden még..
az adagolós sem csinál mást mint tömítést cserél és össze tusírozza a fémfelületeket.
más ott a baj, egyszer már én is megjártam ilyennel.
az egyik dugattyúfedél berepedt a sarkánál (qrvára nem mindegy hogy húzzák meg és mekkora nyomatékkal) és a hajszálrepedésen állandóan szökött üzemközben az üza.
kb nyolcszor vettem le-fel mire kiderült a hiba...
Magasnyomású pumpa fejénél csöpög a gázolaj. ( 2005 Smart Diesel Cabrio) Kinti autó volt és az előző tulaj benne hagyott pár számlát és azon is láttam, hogy 2013ban kétszer(!) is vett hozzá magasnyomású pumpa tömítést 4-5 hónap kihagyással. Nekem azt mondták, hogy a tömítés csere nem elég, le kell venni és elvinni egy adagolóshoz és ő majd megcsinálja majd úgy a tömítések.... Jó úton vagyok?
Helló, szeretnék érdeklődni, hogy 2004 700 as turbós Smarthoz van e valakinek körmányszögjeladója. Ha igen mennyibe kerülne? Levettük a kormányt mert kissé jobbra húzott, és most világít minden. Azt mondták pesten, hogy meghibásodhatott a jeladó. Javaslat?
Zsír új diesel fordulatszámmérő órát tudok, dobozában, számlával, 14120 Ft,-ért! Nem azért írom, hogy itt üzletet csináljak, csak már az idegesített, hogy mindenki mondja h nincs vagy a bontott is drága. Akinek kell, írjon.
Sziasztok.Valaki szerelt már be Optimal lengéscsillapitót?Illetve ez a márka trapéz gömbcsuklóból?Vélemény?Nem szeretnék rossz minőségűt beszerelni.Köszönöm!
Ha gyári akkor pedig Mercédesz. Én foglalkoztam azzal, hogy hol tudom megvenni, hogy tudom idehozatni, és hogy tudom olcsóbban adni mint a Mercédesz. Mivel az említett alkatrészek iránt nagy kereslet volt, és sosem tudtuk azt a mennyiséget biztosítani ami ne fogyna el, így hosszan utánjárást követőn, már színkód alapján és olcsóbban hozatom meg a gyárit mint a mercédesz. Szerintem ez mindenkinek jó és olcsóbb mint a bontott - festett, törött sérült külső. De ha tényleg tudsz olcsóbban én is szívesen fogadnám a linket.
Direkt link: www.pappas.hu mivel a gyártól vásárlok ezért nem tudom belinkelni, nincs Online alkatrészkatalógus
2, Az alkatrészt amit keres a kolléga, kizárólag a pontos egyezés miatt csak a gyári Mercedes Programból tudom megkeresni, mert elmondás alapján nem szoktam rendelgetni. Ja amúgy a program fizetős!!!. Felajánlottam neki hogy holnap segítek, megkeresheti, sőt láthatja a cikkszámokat és még meg is kérdezheti ő is, és kereshet a neten is utángyártottat, nem kötelezhetek senkit arra hogy nálam vegye meg! Amúgy nem gondolod, hogy egy 200 forintos izé miatt tárt karokkal fognak neki segíteni! Engem te ne kritizálj itt, akkor segíts neki te! Megnézem te mire mész.
Lehet hogy utána ő megy el mondjuk a pc szervizbe, mert nem tudja magának megcsinálni a gépet és FIZET érte. Pedig lehet hogy 10 emberből 5 magának csinálja.
volt már olyan hogy nem azt ajánlottad hogy beszerzed xxx áron, hanem direktben megadtad honnan tud magának beszerezni és nem üzletet akartál magadnak??
Zoocsemege: "451-eshez ho. Tudnék olyan kis fekete műanyag patentokat szerezni, mint amilyenek alul a karosszériaelemeket fogják össze? " Kép nélkül meg hogy pontosan mit keressek, nehéz segíteni. De ha holnap felhívsz, segítek.
Köszönöm a részletes válaszokat! Akkor várok egy 3 gombos kulcs hírdetésre aminek a belseje is megvan....utána majd keresek valakit aki feltanítja. A csoportba beléptem....:-)
A fordulatszámmérő , ahogy néztem többnyire benzinesekhez van 7000ig skálázva, de diesel 5000es fordulatig nem nagyon láttam most fent hírdetésekben. Jó lenne ha a keret szürke vagy ezüst lenne, illetve ha egy ugyanilyen óra is elkerülne valahonnan majd, de akkor ezekkel is várok még....együtt szeretném.
Esetleg tudsz ezüst takarógombokat amik a CD-tartó meg a hamutál rögzítőcsavar végére kell tenni? 3 db érdekelne.
Továbbá a gyári CD-s rádiót (Grundig) ki kell kódoltatni ha nincs meg hozzá a kód? Mert kerestem kódot hozzá de nem találtam egyelőre neten, a kis kártyája meg nincs meg....
Illetve érdekelne, hogy Budapest környékén kit ajánlasz szerelőt?
Szia, keress meg hétfő délután, adok hozzáférést robbantott rajzokhoz, megmondod nekem a cikkszámát miután kikerestük, és megrendelem neked! Telefonszámom: +3670 340 72 95 ( Hétfő előtt kérlek ne keress) Köszönöm
Ha 1 az drágább, mert ritkább. És nem gyártja a kínai!
2 Opció van mindkét esetben!
1, veszel egy bontott kulcsot, de olyat ami neked van, (1 v 3 gombos) és azt feltaníttatod.
2, veszel újat a Merciben, ára 23.000 Ft,- + kulcsnyelv 2 darab 16.000 Ft,- + a tanítás ára, ezt nem tudom, --> nem javaslom ezt a változatot. Drága, és ott kell lenni személyesen stb....
Illetve én tudok neked a Mercinél kedvezőbb áron új kulcsot, a feltanítást pedig neked kell intézni!
2. kérdésedre a válasz:
Szürke fordulatszámmérő órám van eladó, fehér számlappal, választható kék, vagy narancssárga kerettel. DE! Tudnod kell azt is, hogy a működése számítógépes beavatkozást igényelhet. Ezt megtudom mondani ha kapok alvázszámot, mert akkor megnézem a rendszerben. Kis órám sajnos nincs eladó, ritkább, és tönkremegy. Javaslom itt a beszerzését: https://www.facebook.com/groups/398132826982261/
Ha segíthetek, a nevemre kattintva minden megtalálsz. üdv
Új Smart Fortwo tulaj vagyok ( 2005 Cabrio Diesel). Kérdésem az lenne, hogy jelenleg 1 kulcsa van, de szeretnék 2. kulcsot is. Milyen opciók vannak erre és mennyiért?
Továbbá fordulatszámmérőt és kisórát szeretnék majd bele. Ha tud valaki esetleg szürke vagy ezüst színben szóljon.
451-eshez ho. Tudnék olyan kis fekete műanyag patentokat szerezni, mint amilyenek alul a karosszériaelemeket fogják össze? Az a középen ilyen ki kihúzhatós müanyag szöges! Ebayen melyik az?
Első középső (lökhárító) színkód alapján: 54,000 Feketére alapozott: 39,000
Első sárvédő(k): színkód alapján 38,000 Feketére alapozott: 31,500
Hátsó sárvédő(k): csak feketére alapozott: 28,000
Ködlámpás rács: 27,000
Kabrió:
hátsó sárvédő színkód alapján: 35,000 Hátsó sárvédők, csak feketére alapozott: 32,000 Első sárvédő színkód alapján: 45,000
Mind gyári és új! Az ár az euró függvénye, a készlet elérhetősége pedig az aktuális raktárkészlettől függ. Előfordulhat, hogy a felsorolt alkatrészek már nem lesznek később elérhetőek. Szállítás 7 napon belül, előleg fizetése szükséges.
Értettük egymást, pont ugyanarról beszélünk, nem az óraállás számít (erre mondtam hogy nekem tök mindegy mit ír az óra, tőlem akár 500e is lehetne benne) hanem az állapot. Olcsó volt, átnéztem tudtam kell rá költeni, ezért nem is bántam meg, csak én nem egyszerre dobtam rá mint Krisztián.
A passatomat úgy adtam el, hogy 660e km volt benne, 8 éves volt, ÉN RAKTAM BELE azt a km-t, és nagyobb becsben volt mint az asszony.
Többen megkérdezték amikor mentem vele hogy mennyi van benne, mert hogy tipikus garázs autónak látszott
Amikor megmondtam, senki sem hitte el, annyira szalon állapot volt.
Szóval vissza kanyarodva, LEHET egy autóban akármennyi, én nem azt mondtam. Hanem azt, hogy HA ennyi betegséggel küzd, az vszleg erősen mókolt óra állást jelent.
Erre írtam azt, hogy az a 90e, inkább 190, csak jócskán vissza van csavarva
Egy haver hozott be a múlt héten egy mercit, állapotra úgy 150e ha van benne, közben karcolja a 800 ezret. Szerintem hamarosan fent lesz a használt autón keveset futott
jó állapotúként, a tulaj meg majd simogatja, hogy milyen jól járt.
Persze mondom, sokszor egy 600e km-t futott autóval jobban járnak a vevők mint egy gané 60 ezressel amelyiknek kitoltál a szemét, és még olajcserét is csak füzetben kapott
Először olvasva mondom jééééééééé, ennek az autónak meg mennyi hibája van. Én 2 éve használom az enyémet, még semmit sem költöttem rá, amióta egyszer 200.000 et. Aztán a végére már érhető volt. 90.000 km alatt elhiszem, hogy megfáradt, hamarosan jöhet a motorgenerál ismét.
Van egy kis szabadidőm, hát rátok zúdítom három év tapasztalatát. :)
Sokszor sokat segítettetek (sajnos kellett).
Vegyünk autót volt a felkiáltás 3 évvel ezelőtt a barátnőmnek rövid utakra munkához, mert kell. Vezetési rutin minimális jogsi van kicsi kell egyszerű....mi lehet ami csak két pedálos, kicsi, keveset fogyaszt de használható? Szétkerestem a net-et, és a Smart Fortwo maradt a kosárban (megjegyzem akkoriban azért nem minden sarkon rohangált még).
Gyorsan fel ide hozzátok, mit nézzek egy használtnál, mire figyeljek, milyen jeleket hogy olvassak. Az okítást megkaptam és elindultam.
Gyorsan vettem is egy keveset futott szinte nem is használt, csak a garázs elé gurultak ki vele :) példányt, persze a váltóra, motorra figyelve a többi úgyis legó. 2001 ForTwo benzin tulajai lettünk.
Egy gyors autópálya hazáig és már a garázsban is állt, kezdődhetett a felújítás.
Első napok csak a szükséges cserék, elől kutyacsontok, féktárcsa, fékbetét, olajcsere, az átadásig még 1 hónap.
Innét idő nélkül szépen elosztva az eltelt idő alatt.:
Megtörtént az átadás karácsony napján, szerencsére használhatók voltak az utak, így mehetett bele a kilométer. Tavasszal valami nem kerek, néha letilt hidegen, felvillan a sárga háromszög és úgy marad, adod a gázt de sehova nem megy, ilyenkor leállít újraindít, és már roboghatsz is, persze mindezt csak hidegen néha-néha, hogy nehéz legyen megfogni. Természetesen jó szerelő megtalálta, folytószelep rosszalkodott, szétkapták kitisztították azóta jó.
Jött a meleg forr a víz csak úgy megy fel a bubi, és elérte a max-ot. Gyorsan az út szélén lekaptam az elejét, hát a ventilátor csatija nem igen volt csatlakoztatva, ezt orvosoltam, és robogtam tovább.
Kézifék bovden csere valami okból kifolyólag.
Még mindig kopog valami elől, szétkaptuk, hát a sok garázsból kitologatás és állás miatt elhajlott a teleszkóp :), csere jöhet az új.
A gumi csíkok nem az igaziak beakad az ablak, így vásároltam egy komplett ajtó belsőt, amit gyorsan kicseréltem. Kipattanó sufnitunig ajtónyitú bovden cseréje bovdengyártótól legyártatott típusra, majd jó árú hibátlan használt gyárira (csak ez a jó megoldás szerintem).
Smartosok találkoznak a kompon, melynek gyors konklúziója nem kerek az önindító, hát akkor csere, de akkor már olajcsere és gyújtókábel csere, mert meg volt sértve a szigetelése (megjegyzem érdem olyat keresni aki már látott Smartot, hogy ne vegyék ki a motort mindenhez) Utómunkaként szimering cserék ha már egyszer nem vették észre szóltam nekik.
Nem az igazi a fék, nézzük át, az eleje nem régi így jöhet a hátulja és a főfékmunkahenger csere felújított használtra, majd a régi darab felújítása tartaléknak vagy eladásra.
Imádom a nyarat, de ő most nem megint sok a bubi, hát akkor jöhet a vízszivattyú csere.
Robogunk tovább, de az aksi mindig lemerül ha pár napig pihen, sok a rövid út amit megtesz, de ez azért furcsa. Kimérik minden rendben, ha úgy van akkor úgy van, de nem változik. Aksi ki a hóban, és pihen a parkolóban. Na ezt nem kellett volna mire vissza kerül meg se mozdul. Sebaj szokásos módon ide fel tipp jön ékszíj le, indul irány a generátor felújítás.
Kicsi így hát szeret megbújni, na de azért az már sok, hogy lekapcsolja sötétben a világítást. Gyors hiba keresés a kapcsoló cserére érett, és az aksi is rosszalkodik. A villanyszerelő addig játszik a bikázásokkal, míg az index már csak kilencet villan a kulcsra, és nem lát a kocsi agyába...ZEE csere lesz, de nem szerencsémre csak a kulcs felejti el a dolgát a másik laptop belelát. Mindenki meg tudja oldani, de a vége a Kárpát utca.
Most ismét robogunk óra szerint 90000 km-nél
Tudom ez nem kevés (számban, és talán pénzben sem) de nem bántam meg a legjobb vétel volt ma is így tennék. Imádom a feeling-jét.
rengetek megmaradt 600-700 coupe alkatresz bontasbol. dieselhez es cabriohoz csak ami ugyanaz. csak annyi motoralkatreszek,karpitok,szenzorok stb. ami nincs body panel,lampak,kulso also burkolatok hutok. kerdezz batran
Csináltunk egy fojtószelep tisztítást az egyik szerelő sráccal,eddig nem szórézott azóta,remélem így is marad(az elején azért párszor emelgette a fordulatot alapjáratnál,de azóta beállt). Viszont mutatta,ha kinyomja a kuplungot akkor megszűnik egy zaj,ami szerint a váltóban lévő csapágyak vmelyike adja. Szerinte ha nem zavar nem érdemes szétkapni a váltót(fülkében nincs hangja,de én is észrevettem már),váltóolajat meg cseréltettem mikor megvettem. Viszont az ablakmosó kib...ott velem...vmi ezer éves trutyit nyomott ki,ami rá is száradt az ablakra és bár leöblítettem slaggal mégis rajtamaradt foltosan és az első mosáskor nem jött le a kaszniról csak rovarleszedővel..ez eddig ok,de ahogy lefolyt a vízelvezetőkben az első ablaknál megszáradt és most a ventillátor jó kis avas szagot hoz be....."eszem f..szom megáll!"
Hát amit most csináltam az a következőképen adódott össze:
- Vezérlés szett: 32.000
- Szimmering: 3700
- Szelepdeknitömítés: 6700
- 6 darab gyertya: 17.000
- 6 darab gyertyakábel: 14.000
- 2 szíj: 4300
- ha kell akkor Olaj: 11900 ( Valvoline ) számot nem írok, mert abból mindig vita van. :)
- Klímafeszítő görgő: 14000
Az árak kedvezmény nélküli bruttó listaárak. Innen mindenki úgy számol tovább ahogy szeretne. Természetesen a felsorolt alkatrészek közül az olaj, szimmering, a gyertyakábel, és a gyertyák cseréje mindenki lelkiismeretére van bízva.
Én pont most csináltam egy általad leírt autót. Ha nagyon megvan nyúlva a lánc, konkrétan ahogy a képen látni, akkor alapjáraton nagyon csörömpöl, de egy kisebb gázadásra ez kisimul, mintha nem is lenne megnyúlva. Az önindító az én esetemben is egy kisebb erőlködés után forgatja át a motort, a vezérlés csere után úgyszintén!
Generátor lehet túl sokat vesz fel, ami az akkucella zárlatossága vagy más egyéb miatt is lehet.
A vezérlés cseréhez az alábbi alkatrészek cseréjét is javaslom: Komplett vezérlés szett ( lánc és fogaskerekek, feszítők, vezető, és a patron), 2 szíj ha klímás, és annak a feszítője, Gyertyapipák ha ki van már szakadva, illetve a gyertyákat is, ha már addig szétszedjük. A kép:
Sziasztok! Mikor kell cserélni a Fortwo vezérműláncát és miből jövök rá, hogy csereérett? Ez is csörögni kezd, mint az átlagautóké?
Illetve találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy ha meleg a motor és úgy indítasz, akkor egy pillanatra mintha elakadna az indítómotor, vagy mintha gyenge lenne az akksi, nehezen forgatja, de aztán beindul?
Szia, hol találtad? az ülés alatt közvetlen, vagy a szőnyeg alatt? gyárilag ha kényelmi extra, akkor alúl a szőnyeg alatt hagyják és le van szigetelő szalagozva a vége. Szerintem amit te találtál, az nem gyári vezeték. Talán telefon, vagy valami ilyené. Képet rakjál fel a csatlakozóról.
Első: Találtam az utasülés alatt egy szabadon lévő 3 vezetékes csatlakozót (barna, rózsaszín és talán kék-fehér), ülésfűtés kábele lenne?
A másik:
Néztem elől a vonószemet, de ha kipattintom a kis borítást, alatta csak a homloklemez van, nincs benne menet... Törve volt és rosszul tehették fel a homloklemezt??
csináltam már ilyet, nem kell cserélni a tankműszert sem. (a tank ugyanolyan magas) csak a tankszellőztető szelepre menő vezetéket kell alakítani.
viszont a tank nyaka benn van a karosszéria és a segédváz között.
a gyárban először a tankot szerelik fel és utána a hajtómű egységet, azonkívül ha klímás az autód akkor le kell venni a klíma csöveit is a hasa alól mert az meg a tank alatt fut...
Utoljára ott tartottunk, hogy a vizpumpát már kicserélted, és még mindig folyik a víz, ezért hogy a vízcsövekig leérj a szívósort le kell szedni, ahhoz valóban nem kell az intercoolert meg a ventillátort, de az már 2 perc, és akkor akkora helyed lesz hogy bele is tudsz mászni. Mindkét vízcső a turbóhoz csatlakozik. Neked fenn folyik a víz, valahol ott ahol a vízpumpa van. oda megy az egyik vízcső, hogy ahhoz hozzáférj, le kell venned a szívósort, de a szívósorhoz könnyen úgy férni hozzá, ha a motor egy picit le van engedve. De a víz akár folyhat a termosztát tetejéről is, pl a gumigyűrű elfáradt, folyat, vagy máshonnan is.
nem arról van szó hogy nem látom át csak azért kértem segitséget, mivel ti jobban tudjátok, honnan mihez lehet hozzáférni, mihez kell kivenni a mocit és mihez nem.
Erre voltam igazán kiváncsi, hogy vlahonnan hozzá lehet-e férni vagy vegyem ki a motort.
akkor ha a felsoroltakat leszedem, intercooler, kipufogó, fojtószelepház, szívósor, akkor lehet felülről lesz annyi hely hogy hozzáférjek a vizpumpa házhoz?
Amit az elején írtál csavart a hengerfejnél a klimakompresszornál, az nem tiszta.
haggyad a klímakompresszort, a hengerfejen van 1 csavar amit le kell venned, aztán nem kell leengedni a gázt, én így cseréltem motort. A motort engedd le a csövek engednek annyit, ha!!!! a testkábeleket szépen lekötöd, a jobb és bal oldali motortartó bakot kiszeded, vedd le az alu lökhárítót, és a keresztmerevítőt, meg a kiput. Utána minden könnyedén megy.
A képeket nézve elég sok helyről folyhat a viz, végigkövetem a csöveket.
Szerintetek ha a klimakompresszort félre húzom hozzá férek a csövekhez vagy belátok esetleg lámpával hogy megtaláljam a hiba forrását vagy lejjebb kéne eresztenem a motort?
ott van a vízcső 17 es dugó megy rá, szerintem valami rosszul van összerakva, és onnan folyhat, a vízcsövet kell végigkövetned és meglátod. A 150 számú cső meg a 2. képen a 60-as mellé.
Igen igazad lett, de a nagyobb problémám az hogy kicseréltem a vizpumpát, ott nem szivárog már, de valahonan a vizpumpa fölül is szívárog végig a viz a motorblokk oldalán egészen a karterig.
Valami ötleted nem lenne, hogy honnan jöhet, mert nem látok semmiképpen fölé.
Hogy tudnék fölé látni, a klima kompresszor leszerelésével, motor leengedéssel ( azt nem nagyon szeretném).
Előre is köszi a segitséget.
Esetleg valami robbantott ábrád nincsen a motorrol, hogy mi helyezkedik el a vizpumpa fölött ahonnan szivároghat.
Nemrég lettem egy 2002-es 600-as (45kW) cabrio tulajdonosa, elvileg az A oszlopon Pulse-nak írják...
A kérdésem az lenne, hogy a külső hőmérséklet kijelzést, hogyan tudnám elővarázsolni...a front panelen ott van a szenzor.
Másik: Jól gondolom, hogy nincsen napi számláló? :)
Harmadik: úgy tudtam, hogy a 600-asoknál olajleszívó szivattyúval kéne leszívni a motorolajat... ezen viszont van az olajteknőnél leengedő csavar... (ha már itt tartunk, sok hozzászólást olvastam vissza, de valaki 10w40-et, valaki 5w40-et javasol, 100e-t futott a motor, melyiket tegyem?)
A leírtakkal maximálisan egyetértek. Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Légyen az tisztességesen, vagy kevésbé úgy szerzett. A lakáson belüli cuccok nem extravertált attitűdre utalnak. Hiszen az ember magának, illetve családja örömére építette. Noha magam nem dohányzom, nem is iszom, de tapasztalatok szerint a cigaretta ára ugyanúgy eltűnik, ha nem szívják el. Biztosan ismered a viccet, x évtized dohányzásból Ferrarit vehettél volna. Te dohányzol? Nem. Akkor B+ hol van a Ferrarid?
Nagyon messzire kerültünk a Smarttól. Magam demokratának vallom, és egyetértek abban is, hogy mindenki érezze jól magát lehetőségeihez képest, mások zavarása nélkül. Vonatkozik ez a házi mozira is, ha megfelelő a hangszigetelés és nem zavar másokat. Szeretem a szép autókat, a jó autókat is. Azt is tudom, hogy izlésekről nem lehet vitatkozni.
Abban is egyetértek, hogy nagy valószínűséggel külföldön élni jobb. Egyre jobb. De kis részben az említettek miatt.
Nem érzem magam megmondóembernek. Csupán megmosolyogtat, amikor egy autón
több a trafikmutyi, mint amit az autó ér. És gondolj csak bele, egy autó mire szériaérett lesz, mennyi tervezésen, újragondoláson megy keresztül. És ezt próbálják néhányan szebbé tenni. E szerint nincs olyan autó, ami az izlésének megfelel?
Már hiányoltam volna, ha a végére nem írod a nyomaték kedvéért, hogy "ennyi".
Csak azon mosolygok, hogy az ilyen "majdénmegmondom" emberek másban ugyan olyan BETEGEK mint azok akiket másban lenéznek.
Példa: "építettem" egy másfél milliós házimozit, HD 3D vetítővel 4m képátlóval, néhány ismerősöm megnézte, persze áll leesett, utána
egyiktől azt hallom vissza persze a hátam mögött hogy "köcsög mutogató ember vagyok aki vagizik a cuccaival" namost, más kérdés, hogy a 2 év
alatt amíg össze jött a cuccra a zsé, az ember aki fikázott, elszívott napi 2 doboz cigit ( 1.200 ezer ), letolt a torkán heti 10e-ért alkoholt ( 1M ezer ),
nem sajnált magától egy kis szert alkalmanként ( 500 ezer ). Számításom szerint cirka 2.700.000 folyt ki a kezei közül erre.
De mi van? Én aki nem cigizek, nem iszok alkoholt, és nem tolom magam, én vagyok a magamutogató burzsuj. Értem én...
Minden embernek más az ami fontos. Elég szar lenne a világ, ha minden és mindenki egyforma lenne.
Én azt mondom, addig amíg a másikra nem veszélyes, mindenki azt és úgy csinálja ahogy neki jól esik. Ha valakinek a sz@ros gatya meg a szétdobált
zoni a nyerő a lakásban, nekem nem fáj, ha nekem mondjuk steril, akkor az a másiknak ne fájjon stb. Csak az a baj, hogy sokan felsőbbrendűségük
tudtában a másikat nem csak hülyének nézik, hanem még hangoztatják is.
Ezért szeretek külföldön lenni, mert ott ha zöld a hajad, vagy éppen pilóta sapkában, gázáralc táskával, papucsban mész az utcán, senki nem néz meg,
csak a túristák. Miért? Mert neked úgy esik jól. És nem a szomszédnak, meg az utcának öltözöl, hanem magadnak. Ennyi
El is felejtettem. Ma levizsgázott a kicsike újabb 2 évre. Át sem néztük előtte, csak egyszerűen elvittem vizsgára. A fékek grafikonja szép párhuzamosan emelkedett, a rázás, csúszka, minden rendben. Olajat nem eszi, nem rohad, tetszetős, mi kell még a magamfajta boldogságához?
Nem vagyunk egyformák, ettől színes a világ. A modellt tudtommal (légyen az hajó, repülő, autó) élethűre és nem csicsára építi, akinek van rá ideje. Emlékszem, amikor az autók krómozott lökhárítóval jöttek . Elkezdték mattítani. A tükrök szintén hasonlóan jártak, a díszlécekkel együtt. Van pár ember, akinek úgy nem jó, ahogy
megtervezték, ebből élnek a tarfikosok. És ez a tisztaságtól független. Általában megmosolygom, ha ilyet látok, tehát jó hatással van rám a dolog. Pl hátsó szárnyak szintén nagyon kellenek, széles, féltengelyzabáló felnik. Van , akinek az is megéri. Meg a chipelés, no az már nem is külcsíny, igazi belbecs. Lehet, kivannak a teleszkópok, a csuklók, de chip az legyen. Én ezt is megértem. Az emberek különbözőek. Van, aki előbb vesz bőrkormányt, vagy F1 váltópöckölőt, mint kopott gumi helyett újat. Vagy kerékcsapágyat. Ettől (is) vagyunk különbözőek. Aztán mi a hasznos, az ki-ki értékrendjében nyilvánul meg. És ez így is van rendjén.
Én meg azt nem tudom, miért nem fogja valaki fel, hogy ha három kocsim van, akkor miért ne lehetna a smartom AZ, amit mondjuk
egy 1:16 modell autó helyett "építek"? Modellezéshez nincs se türelmem, se hangulatom. Most akkor azt is fel lehet vetni, mi abban a poén, hogy valaki fog egy 1:16 os tamiya modellt, és fél évig azon szüttyög, hogy nagyítóval
rakja fel rá a cuccokat, festi le, rakja be a vitrinbe? Nekem erre van a smart.
Az a szerencse, hogy nem vagyunk egyformák. Nekem is van ismerősöm, aki kis túlzással bele is sz@rik az autóba, található a csomagtartóban
paprikáskrumplis lábos, az ülések alatt rohadó hagyma, telefújt papírzsebkendő ( ha még csak telefújt... ), meg még 100 dolog a sz@rtól a repülőig.
Egyszer amikor elvittem mosatni neki, akkor azt mondta a mosós hogy "vazzeg 20 éve vagyok a szakmába de ilyet még nem láttam".
Neki így a jó, sőt folyton azt hajtogatja, hogy az autó használati eszköz, és nem ékszer. ( a lakása kb. ugyan ilyen szinten van ).
Mondjuk engem kurvára nem érdekel, max annyi ha vele utazok amint haza jövök a ruha megy a mosógépbe, mert ragad. Ő dolga.
A véleményem akkor is az, hogy egy "épített csicsa autóba" is lazán elfér bontott anyag. Ennyi
Ó, ez nem "fikázás", csak nem értem. Aki csicsákra költ százezreket, az miért vesz bontott alkatrészt. Az arányosságot nem értem, dehát különbözően vagyunk. Nem AC-t kellett vennem, hanem a műanyag keretet, és nem kókányoltattam, hanem erősebb, mint az eredeti. Tudod, vannak olyan technikák, amikkel megoldható az ilyesmi. Ha nem állítják ezt biztosan, a bontott kerül bele. És nem azért, mert a tankban nem látszik-:) Egyébként pontosan annyiba került, mint a bontott cucc. Volt kínálat bőven, azt kérdezték, milyen színű kellene. Én a szerény kis dizelemet 650-ért vettem, több mint 2 éve. Napi használatban van, az első évben költöttem több tízezret rá, azóta ez a "csöcstörés" volt. Csicsa annyi, hogy vettem üvegtetőt naprolóval, még nem került beszerelésre, mert naponta megy a kocsi. (Holnap viszem műszakira). Csak odagurulok, azért lemosom előtte. Kéthavonta átpasztázom, és évente kétszer kap "házi alvázvédelmet", ilyenkor a műanyag is lekerül alulról. Nekem kocsimon még nem volt rozsda. A P125-ön sem. A műanyag tető látványosan vedlik, ezzel nem tudok kezdeni semmit. A fórumozók javaslatára vettem "panoráma tetőt". Idő viszont szál se...
Szóval kérem nem megsértődni azon, ha valaki a gyári állapotot részesíti előnyben. Nálam nem játszik a chip tunning sem, kályhacső kipufogó sem, aranyköpéses műanyag táblák sem, pl kindertojást tojtam, stb.
Részemről a következő lépés a kuplung motor levétele, szemrevételezés, zsírzás majd vissza. Ha nincs javulás akkor kénytelen vagyok elvinni ide a helyi autószerelő műhelybe egy kuplung tárcsa/szerkezet cserére. Viszont nagy valószínűséggel ebben a műhelyben nincs diagnosztikára lehetőség, mert nincs hozzá programjuk. Errefelé a Smart olyan ritka, mint a fehér holló. :-)
Mikor ezt lejátszottam, akkor majd keresek egy diagnosztikával rendelkező műhelyt és megcsináltatom a finomhangolásokat, ha szükséges.
Bezzeg, ha Ford, Peugeot vagy Vauxhall -lom lenne.... :-)
Ezt a témát kicsit megpróbálom körbeírni, amit tapasztaltam, illetve amit javasoltak.
A kuplungmotort végül is levehetjük, én is vettem már le, megzsírozni, utána visszatettem ( gyújtás le - és koppig a kiemelővillának). Nem kellett tanítani, vagy bármit is állítani számítógéppel. Az autó tökéletesen indult és váltott.
A számítógépes finomhangolás (tengelykapcsoló beállítás, és váltóadaptáció) sokszor nem szükséges, legalábbis én így is és úgy is próbáltam. A finomhangolással nem értem el változást, nem tapasztaltam gyorsabb váltást, vagy ilyesmi.
A váltóadaptáció nullázása már hozott eredményt, mert a váltó végre nem 2-3 ezernél kezdett el váltogatni, hanem szépen elengedte húzatni 5-6 ezerig is. Ezzel a váltó agyából nulláztuk a megszokott dolgokat, ( pl egy lassú városi tempó)
A tengelykapcsoló finomhangolását egy kuplungcserénél érdemes elvégezni, de nem szükséges. Valamint az állandó 3 vonalas váltóhiba esetén kizárólag a tengelyk. beállítás oldja meg a problémát, ha a diag lefut rendesen.
Köszönöm az eddigi segítséget és majd megjavul ez meglásd csak idő kell hozzá. Egyszer úgy is rájövünk mi a probléma.:-)
Annyit még, hogy ha leveszem a kuplungmotort, körbenézem, majd visszateszem úgy ahogy volt ... működni fog normálisan vagy akkor már tényleg diagnosztikai (gépi) beállítás szükséges?
Én is tanácstalan vagyok, a kuplungmotor alul mennyire van ráállítva ? van még hely hogy jobban rá tudd állítani? ( ez a kopás mértékét körbehatárolja) Gyújtás le, és lazisd meg alul a 3 csavart, ha teljesen nekitolod, marad még hely a sínen?
teljesen tanácstalan vagyok, az enyém ugyanezt csinálja annyi különbséggel hogy ilyenkor üresben forog ahelyett hogy elváltaná a negyediket. csak az újraindítás után van sebességi fokozat de a vonalak maradnak:(
Mi jártunk úgy, hogy a kuplung volt rossz, már teljesen be volt állítva alúl a motor...a hiba többször előjött. Kiszereltük a kuplungot és a szerkezetben el volt törve 1 azon fül amely a nyomólapot felhúzza. Mivel a 3 darabból 1 eltörött, így a másik kettő félsódérosan működtette a szerkezetet. A kuplungmotor a nagyobb áramfelvétel miatt többször biztonsági okokból háromvonalazott. A hiba a kuplung felújításával szűnt meg. Hozzáteszem, hogy kézzel váltás esetén a hiba sosem jött elő. Csak is kizárólag automatában, kb 2-3 km után.
A siker csak részleges sajnos. Próbaúton voltam vele, miután kicseréltem. Visszaváltásoknál 2x-3x bizonytalan volt, majd bedobta a három vonalas verziót. Most újraindításokkal jó lett és ismét volt sebesség ... nem kellett az aksi sarut levennem. Az bosszant igazán, hogy semmi logika nincs abban, hogy mikor engedi el a sebességet ... teljesen véletlenszerű, de főleg visszaváltásoknál jön elő a gond.
Így nem egyértelmű mi a gondja. Nincs mit tenni csak el kell vinnem egy diagnosztika ellenőrzésre/beállításra.
Köszönöm a segítségedet - ha most nem is tökéletes - de egyszer majd az lesz mert nem hagyom ennyiben. :-)
SMART 15"LEMEZ FELNI SZETT négy évszakos gumival:ELÖL: 155/60R15HÁTUL:175/55R15 HANKOOK GUMIK!! DOT4711A FELNIK ÉS A GUMIK TÖKÉLETES FUTÁSÚAK ,NEM ÜTNEK NEM RÁZNAK!
Csak a váltókar felső részét akartam leszedni és tényleg egyszerű csak nem mertem megrántani de ahogy írtátok csak jó erősen fel kell húzni és nem nyomni a gombot közben. Szóval köszönöm sikerült.
Valóban annyiban van, de mondjuk nem fogok egy olyan szenzorra kiadni 70 ezret 10 ezer helyett ami a "haslemez"
alatt van, kutya nem látja, és a célnak ugyan úgy megfelel ( mint kiderült ) egy bontott is, ha meg dob egy hátast, akkor még mindig
vehetek azon az áron további 6 db-ot.
A minőségi alkatrész nálam nem abban merül ki, hogy új szenzort teszek bele, hanem abban hogy ha mondjuk kiderült hogy a bal oldali kerékagy
kipusztulóban van, akkor párban cserréltem ( hiába volt jó a másik oldal még ) vagy ha a lengéscsillapító rázópadon megfelelt, akkor is kicseréltem
mert egy új csak komfortosabb, netán optikailag a bőrkormány, a gyári szőnyegek, gumiszőnyeg, felnik, 2 szír új gumigarnitúra, króm díszítő elemek stb.
Plusz ugye a motorfelújítás, ami megint csak jó hogy 4500 km alatt nem fogyott 1 dl olaj se.
De mondhatnám a minőségig és gyakori olajcserét, vagy hogy kompletten kidobtam a hátsó fékdobokat, első tárcsákat, és újakat tettem fel betétestől.
De mondhatnám hogy klíma hűtőtől se sajnáltam a pénzt egy újra és nem bontott került bele.
Viszont nem vagyok hajlandó egy érzékelőre ami vagy jó vagy nem ( köztes út nincs ) kiadni 10e helyett 70e csak azért hogy új legyen. Ennyi
Még annyit hozzászólnék, hogy a zsír új 2014 es Continental gumikat, ami egy prémium minőséget jelképez, az kerül újonnan bruttó 76.000 Ft-ba kátyúgaranciával, és ingyenes szállítással. Szóval a gumit sokallom, a felni valóban ennyibe kerül újonnan.
Lehet, hogy csak én vagyok ennyire kritikus, de ez a felni egyrészt nem gyári, másrészt még ronda is. A belsejét szépen elmosták, de képet az elejéről alig látni.... talán ütött kopott. A 2011 es gumik még elmennek. Szóval az alkalmi ár egy százassal több az általam elfogadhatónál. Az enyémre a sportline felniket 80.000 ért vettem + a gumik 30.000.
Már bocsáss meg, "minek tizenéves autóba új alkatrész venni"? A Tiéd sem új, és elmondásod szerint 1.6M-ba van már. Azt hittem, nem sajnáltad a minőségi alkatrészeket. Akkor mi került ennyibe?
Többé kevésbé ismerem az otthoni állapotokat és mivel huzamosabb ideje élek itt... itt is ismerem a körülményeket. Nem panaszkodom, mert mehetne rosszabbul is, de hidd el nekem, itt is teljesen más az élet, mint amit az interneten látsz szép színes képek és csuda vidám, pozitív útleírások formájában. Vannak itt negatívumok is bőven! Itt sincs kolbászból a kerítés.
No, de nem akarom szét offolni a fórumot.
Ez lenne az a szerviz, ami jó messze van tőlem, de igazad van ... egy napos kirándulást megérne, még a tél beállta előtt. Nem a reklám kedvéért, mert nem ismerem és soha nem jártam még nála. Csupán érdekességként, mert tudom, hogy van itt a listán jó pár aktív autószerelő aki foglalkozik e típus beteges problémáival. Árak, elvégzett munkák szervizenként.... stb. Talán érdekes lehet pár embernek.
Sziasztok!! Smart ForTwo (99-es) ablaktörlő mechanikám megadta magát. Azt szeretném kérdezni,hogy a komplett mechanikát hogy kell kiszerelni? Bontottam már le többször az elejét,azt hittem nem lesz semmi gond-mondom fél óra.és kész :),de nem. Oldalra nem sikerült kihúzni,lefele meg ott van az ablakmosó tartály,pollenszűrőház stb... Melyik a legegyszerűbb módja a cserének?
Nézd meg az eredeti elfordulási szögérzékelő cikkszámát, 006, 007. vagy 009, és úgy vegyél csak másikat. A 009-el kapcsolatban tapasztaltakat leírtam az előbb.
Én minden segítő jellegű tanácsot szívből köszönök. Ezt szerettem volna ha tudod. A másik dolog, hogy egy ilyen jellegű hibánál sok minden lehetséges. Ezért kértem segítséget itt a fórumon. 100 km alatt háromszor állt meg alattam, volt időm elgondolkodni a hiba forrásán és én is erre a szenzorra gyanakodtam első körben. Te ebben megerősítettél majd a cikkszámmal kissé elbizonytalanodtál ... ezért a kissé csalódott hang részemről. Elnézést érte.
Igen, valóban nem egyszerű pontosan 2550 km távolságból (Skót felföld egy eldugott zugában élek ... nem Írországban Quttro :-)) pontos diagnózist adni. Én nem is várom ezt el ... bár volt már itt a fórumon egy ember, aki pontosan megmondta nekem ilyen távolságból is, hogy melyik 10 cm hosszúságú gumicsövet cseréljem ki a hiba megszüntetése érdekében. Pontosan tudta onnan, hogy itt mi a gond. No.. ez a valami!
Nem érzem magam "fotel szerelőnek" és nem várom el, hogy mások megoldják a problémáimat, még ha spenci fórumtárs ezen mosolyog is. Nagy fiú vagyok már és megtanultam, hogy a problémáimat magamnak kell megoldani. Nem várom a sült galambot... Tanácsot kértem és nem "távgyógyítást". Olyan gép, ami megmondhatja a hiba okát .... nos az sacc/kb 400 km-re van innen. Tudom jól, hogy előbb vagy utóbb meg kell tennem azt a 2x400 km egy diagnosztikai vizsgálat miatt.... sajnos a világ egyes sarkaiban ma még nem egyszerű az élet, de én azt mondom, hogy ez legyen a világ legnagyobb gondja. Ezért nem teszem gépre kedves spenci fórumtárs. Az autóm 10 éves, közel 125 ezer km futott, és annak ellenére, hogy itt ilyen mostoha körülmények vannak ... szeretem és megtartom, megveszem hozzá amit megkíván a biztonságos üzemeltetés. Bontott alkatrészekkel meg elvből nem foglalkozom.
Ismét olajfogyasztás került szóba. Nekem az 5W-40ből (valvoline full syn) sokat zabált, pedig a motor gyűrűzve lett, és a turbóm is jó. 4000 km- alatt evett meg olyan 2,2 litert. Most 10w-40 van benn, ezt nem eszi
azért kell tanítani mert az ellenállás értékekből tudja hogy jó pozícióban áll e a kapcsolóhenger a váltóban. gondolom van némi tűrés a rendszerben ezért megy csere után de nem véletlenül van illesztőprogram a DAS-ban hozzá.
ugyanígy a kuplung fogásponthoz, a kormányszög jeladóhoz stb....
több autó csinálja ezt mostanában, (jelenleg az enyém is)
a hibatárolóban túl nagy áramfelvételt ír a kapcsoló motornál.
nem a váltó helyzetérzékelőre (Incremental szenzor) panaszkodik.
ez az alkatrész egyébként vizsgálható multiméterrel, egy sima grafitos ellenálláspálya van a belsejében. sajnos adatot nem tudok mondani (valahol fel van írva, talán a neten is fellelhető az adat) a két szélső Pin közt mérheted hogy nem szakadt e, és a középső és a szélsők közt mért értékek összege nem térhet el néhány százaléknyinál (kb 15-20%) tőle.
egyébként ha szenzort cserélsz mindenképp gépre kell tenni mert más értékek tartoznak ugyanahhoz a pozicióhoz amit meg kell vele tanítani.
A képet nem a netről, hanem a gyári Programból másoltam. Ezért kértem alvázszámot. Csak segíteni akartam. A hiba 99%-ban ebből ered. Az utolsó mondatodat kissé úgy érzem, mintha én lennék a hibás, hogy próbálok segíteni. Hogy mondjam meg meg innen, hogy az autódnak mi a baja? csak az általad leírtak alapján ezt cserélném. én biztos nem külföldről venném az alkatrészt, mikor van itthon is a Mercibe, vagy máshol is.
Fel lehet tenni egy bontottat is, hogy megtudd azzal jó e.
Nem tudom ebből mennyit látni. q0003254v009000000 ez a száma, Bontottan olyan 5-10 ezer forint között van. Az új ára meg úgy emlékszem több mint 20.000.
Kéne kérned egy ilyet próbára, hogy bebizonyosodjon a hiba. üdv
Nem tudom hogy miért van ez, a héten már te vagy kb a 4. ember, aki ezzel a problémával kínlódik, A probléma oka pedig: Váltószög jeladó avagy pozícióérzékelő szenzor. Itt konkrétan az történik, hogy a szenzor hibás, vagy szinte egyáltalán nem közöl információt a komputerrel, így eltűnik az "A" vagy adott esetben az 1-2-3- ... sebességi fokozatod. Ilyenkor alulról hátulról az alábbi hang hallható: tak tak tak tak tak majd jön a három vonal. Ha dobsz egy alvázszámot küldöm a számát a szenzornak. üdv
Urak, találkozott e már valaki evvel vagy hasonló problémával?
Nem mindig vált visszafelé a váltó a roadster-nél. felfelé még hagyján, de lefelé olykor megmakacsolja magát.
Kanyar vagy körforgalom előtt de forgalmi szituációban is, mikor leveszi az ember a lábát a gázpedálról és hagyja lassulni a gépet, akkor ugye vissza kellene váltania, de van mikor ez nem történik meg. Hallani, hogy próbálkozik, kattog, keresi a megfelelő sebességi fokozatot, de sikertelenül. Ekkor eltűnik a kijelzőről az "A" betű, helye üresen marad míg próbál sebességet találni, de végül feladja és kidobja a három vonalat plusz a "check engine" is világítani kezd. Van úgy, hogy egy motor újraindítás segít, de van mikor aksi saru levétele szükséges ahhoz, hogy újra legyen sebesség.
A baj az, hogy ez a hiba csak alkalmanként jön elő, így nehéz definiálni a problémát. Sajnos egyre sűrűbben jelentkezik ... valamit tenni kellene ellene, de merre is kezdjem?
Köszönöm az építő jellegű tanácsokat.... gépre nem tudom tenni, mert se közel se távol nincs ilyen gép ami kiolvasná a tárolt hibát, ha egyáltalán ebből tárol valamit a rendszer.
Vettünk ma egy Smart Roadstert és néha leáll, 1 óra alatt 4 x, utánna elindul. Mi lehet vele? Olvastam, hogy írt ide ilyen probémával eszter0529 nevű felhasználó, de nem láttam megoldódott e a probléma? Tudja valaki a megoldást? Köszönöm
én semmit nem akarok kiszedni:)372Zolinak írtam, ha benyomott gombbal az oldalán húzza le a váltógombot, esélyes hogy letörik a kis pöcke és többé nem fogja elérni a mikrokapcsolót ....
Először is a felszerelhető kiegészítőket kell leszedned (hamutartó, pohártartó stb). - azt követően pedig azt a műanyag konzolt (alúlról van 2 csavar). Na most jönnek az ülések, jobb 2x4 csavar, a vezető kijön sinnel együtt. A váltókart körbeölelő műanyag 1 csavar és elől két könnyen eltörhető patent fogja. A fék pedál thorx 5 ágú tx35 kulcssal jön le, a gázpedig 4 darab 6 anyával. A fékpedálnál ki kell piszkálni csavarhúzóval azt a műanyag szart is, ha ez meg van, akkor ki kell venni a szőnyeget, és máris hozzárférni a váltó box-hoz. 5 ágú tx35 kulccsal.
Az üléskárpitot tényleg nagyon egyszerű leszedni nem is gondoltam volna. Most viszont a váltó takaró műanyagot akarom leszedni ami a kézifék alatt van csak nem tudom hogy a váltókart hogy tudom szétszedni. Mire kell figyelni és hogy kell leszedni? Köszi
Na ma az egyik ismerősünk felrakta gépre(delphi szoftver) és a következő hibakódot dobta ki: folytószelep elektronikája szakadt...(törlés után nem dobja fel újra/nem állandó)azt mondja itt két szerelő a telepünkön(megjegyzem nem smartosak),hogy szerintük koszos a folytószelep, ès egy takarítás segít,mert ha nagyobb lenne a baj,akkor nem 3 havonta jönne elő.Azt mondták,esetleg bepárásodhatott még és az bolondította meg az elektronikát v vmi kosz akasztotta meg a szelepet(esetleg szűrő cserekor került be). Szóval tisztíttatsam meg,első körben az is elég lesz. Szerintetek?
Na majd pénteken ez lesz,megy gépre a kocsi aztán majd kiderül....de most mintha semmi sem történt volna,minden rendben mükszik....ezt utálom a legjobban amikor szivat vmi...:)
Köszi srácok a segítséget! Sajnos a szükség és az idő miatt futok egy kört a szerelőmmel, megnézetem vele. Kell a kocsi és ő közel van.(nem toom ismeritek,dorogi srác,szerel meg hoz is smartokat,van a sorin is egy műhelye).
Na megvan az első hibám(forfour 1.5 benzin):kocsi beindít,de a gázpedál lenyomására indulásnál nulla erő. Tövig nyomott pedálnál is max 3000 fordulat semmi több,de alig lehet gurítani a verdát. Eközben a motorindikátor jelző folyamatosan világit. Többszöri indítás után is nem javult meg. Majd pár perc pihi után mintha semmi sem történt volna,minden ok...szerelőmet felhívtam(smartos)és szerinte folytószelep csere... nem egyedi hiba...szerintetek?
Kösz! Igen, ezt mindenképpen megpróbálom, de ha esetleg nem jönne be akkor valami más opció amivel résegithetek a dologra? Egyébként köszi a budapesti tippet, de jelenleg Kolozsváron vagyok.
Hamarosan kell vigyem az autót (2003, 700cc benzin) műszaki vizsgára. Sajnos majdnem biztos vagyok benne, hogy több füstöt fog kiokádni mint amennyit szabadna. Az érdekelne, hogy a motorcserén kívűl milyen más kőltséghatékony opcioim vannak a vizsgán való átmenéshez? Pl tankoljak bele 98 as benzint? Tapossam ki a lelkit, hogy kifujja a kormot? Esetleg valami adalék az üzemanyagba? Sajnos itt etanolt nem lehet kapni...
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Smart Fortwo 2004'-es autón a service villáskulcsot hogyan tudom nullázni. Angol nyelvű leírást találtam a neten,de nem boldogulok ,valamit mindíg elrontok.Estleg magyarul valaki letudná írni.
Sziasztok. Keresek tutira jó turbót! Vagy segitseget hol erdemes felújítani. Smart 600 benzines 2001 évjárat. (jelenleg működik de van 1 pici csikorgó. .nyuszitő hangja indulaskor es bizonyos fordulaton,olajat nem eszi az autó es megy rendesen. ) vagy hadjam mig megy? Köszi a segítséget. Csakez71@gmail.com tel:30/6334348
a Smart kabriónál pont nem lehet a karosszéria merevségére panasz, mivel nagyon rövid így csavarodni sem tud. cserébe rengeteg probléma van a tetőmozgatással, aminek elég borsos ára van ha javítani kell.
Itt szinte mindenkinek smartja van, vagy ha nem, akkor szereli. :) En szeretem az enyémet, eddig nem volt bajom vele. Ennek is az lehet a titka, hogy rendes gazdatol kell megvenni es nem a legolcsobbat, akkor kisebb az esélye, hogy vacakot kapsz. Vigyázni kell rá, nem kell kitolni a szemet es akkor meghalalja. Ha főleg városban használod akkor verhetetlen, en nagyon szeretem vezetni is, imádom, hogy magasabb, mint a többi auto, ettől nem érzed, hogy valójában mennyire pici. :)
Köszönöm, hogy írtál! Ez csak egy hirtelen jövő ötlet volt, mert tetszenek a cabrio-k is, de annyira nem ragaszkodom hozzá! :) Csak gondoltam egy kérdést megér!
Neked is Smart-od van?
Ha igen, mi a véleményed róla? Nekem már évek óta az álmom! Úgy néz ki, hogy jövőre lesz is belőle valami! :)
Nekem a (zárt) Smart elott három évig egy BMW Z3-om volt. Használtam télen es esőben is es imádtam, de a kabriozasnak azért van nehány hátránya. Például hangosabb egy zárt kocsiszekrenynel, kevésbé merev es bar nagyon hangulatos, azért a biztonságérzete kisebb az embernek. Ha ezekkel meg tudsz barátkozni, akkor jo móka. Ja es azért amennyire hallom, a tető mozgatasaval lehet néha baj, úgyhogy csak olyat vegyél, ami tökéletes!
Üdv, Olyan kérdésem lenne ahhoz aki szedett már szét ülést hogy olyan útólagosan beszerelhető ülésfűtést be lehet e tenni az üléskárpit alá vagy esélytelen? Szereztem két ilyet és ha már van akkor gondoltam belerakom. A kábelezésel meg az ilyenekkel nincs gond. A kérdés az hogy le lehet e szedni úgy a kárpitot, hogy aztán vissza is lehessen rakni?
Csak gondoltam hogy ZEE, de a kapcsolótáblátok 100% hogy így néz ki. Nincs több faja.
Ha valami barom már vette le a kormányt, és gondolta visszateszi megnézi jól áll e, és nem húzta meg a csavart, akkor eltudja törni:) Neked ott lesz a gond.
túl sok olaj marad a hengerben és ennek az égéshője olyan magas hogy elégeti a szelepet.
motorfelújítással lehet csak megjavítani. azt hogy kis- (gyűrűzés, csapágyazás) vagy nagy felújítás (hengerfúrás, dugattyúcsere) szükséges csak szétbontás és mérések alapján lehet eldönteni.
Direktbe kötve szól a duda, biztosítékot már cseréltünk, de nem oldotta meg a problémát. A kapcsolótáblánk nem így néz ki. Három hete van csak smartunk, most ismerkedünk. Smart fortwou cupe passion.
Smartosok! Nem szól a dudám. Így sikerült vásárolnom. Azt már kiderítettük, hogy relé hiba, feltehetően 16-os, de az melyik. Valaki tud egy kapcsolótábla rajzot küldeni, vagy valamilyen módon információt, hogy melyik relét cseréljük?
akcio 3500 ft egyben: kék műszerfaltálca kék szövetes. szép megkimélt 3 db gyujtáskábel 1 db 2002tol uj lampas lampatarto muanyag 1 db roadster sima radio kodkartyaval (safet ir ki tulszokszor volt a kod beutve)
néha ha üresből (N) kapcsolok sebességbe teljes automatába (A) akkor 0-ír ki ,,A" helyett . visszarakom üresbe és újra A ba akkor nem 0-át ír hanem akkor már A-t mi lehet a baj ?
A benzintankban van egy műszer, amin van egy elekromos inga. Neked valószínű, hogy tönkrement (eloxidálódott), vagy csak szimplán valami elszakadt. Nem találkoztam hasonló hibával, ezért nem tudom pontosan mi okozhatja a problémát. Én ezzel kezdeném. ( ha van diagod, akkor pedig azzal)
Sziasztok! Ma tankoltam a fortwo-ba, mar jelzett hogy keves benzin! Tobb, mint 10 litert tankoltam bele, de ugyanugy jelzett, hogy keves benzin van benne! Egy csikot sem ment fel a mutato! Mi lehet a problema? Koszi!
Hát igen... Norberto-nál az első féknyereg pirosra festése helyett jobban díjaztam volna , ha a motortér pereméről eltávolítja a rozsdát és lefesti a helyét. 1 millába beleférne.
Kicsit c-vágányra került a 450 cabrio, viszont 2 dolog még mindig nincs megoldva:
1. A váltó tehát nem volt tökéletes, 3-asig mindig jó volt, innentől hol sikerült 1-es 5-ös fokozatot váltani, hol pedig melléváltott, ilyenkor megállás, gyújtás le, és 2 perc múlva üresből ment újra.
Elvittem illeszteni a váltót, mert cserélve volt, gondoltam ez a baj. A tanítási folyamat el is indult szépen, de nem állt meg, hanem nagyon gyorsan kapcsolgatta a sebességeket, és nem hagyta abba.
Na ezután viszont soha többet nem tette be sehova, hanem maradt a 3 vonal, azóta is ott áll, már kicseréltem a kapcsolómotort, kuplungot, fokozat-szenzort, szóval minden lehetséges dolgot, de nincs eredmény..
A kuplungot sem engedi tanítani, azt írja a gép, hogy helyzet 15.000, hiba.
Computer hibára gyanakszom, de azért az fura, hogy álló helyzetben, tanítás közben menne tönkre...
2. Tető: rászántam magam, hogy megveszem a felújító készletet, meg a csúszkákat, de megdöbbenésemre fogaskerék csak 1db van a készletben, és nem is rendelhető külön! Erre mi lehet a megoldás? Nem is értem, azt feltételezik, hogy amikor az első lefogaz, akkor úgyis egyből javítják, és a másik még jó? Ha már elkezdem, akkor szeretnék mindenből újat tenni bele, van erre ötletetek?
No, látod, ez a reális megközelítés. A sok kütyü másnak haszontalan vacak. Vagy azt szeretné, hogy jobban tessen, de a saját izlése szerint. Pl egy nagy indiánt fényeztet az elejére.
Meg nincs ra szükségem, csak felkeszulok: most járok 117 ezer km-nel, szerintem hamarosan időszerű lesz.
Quattro: szerintem nem ront a renomédon, ha nyilvánosságra hozod az áraidat, de akkor majd írok valahogy privatban. :) egyebkent a 250 ezer nagyon földtől elrugaszkodott ár? Mert egy ilyen ajanlatot kaptam nemrégiben.
azért az elég rosz arány, ha minden másodikat sikerűl jól megcsinálni!, persze, lehet, h akcióban volt a bisnis? :)) van, ahol azt hirdetik, h "egyet fizet kettőt kap" nála meg 2-őt fizet egyet kap...
ha már itt tartunk Quattro, a második motor felújítás úgy tűnik 100-as, miután 4000 km alatt nem fogyott olaj egyáltalán. Gyak. el se hiszem. Pedig hetente nézem,
és benne volt a 2500 km olasz út is. Ha elsőre ezzel álltál volna elő, akkor egyikünknek se lenne keserű a szájíze, mondjuk most már mind egy
Most ez relatív mert én se adnám oda az enyémet 1,2 alatt, pedig tuti rámrohadna, annak ellenére hogy 1,6-ba van.
Két dolgot kell szerintem szem előtt tartani. Az egyik: ha az ember ilyen kategóriába öl, az ne adja el, mert kész anyagi bukta, a másik ha el akarja adni a jövőben
akkor meg ne költsön rá, csak annyit hogy önjáró legyen.Látom az Úr is akasztott rá csomó extra cuccot, nyilván vagyonokért, csak az a baj, hogy ha nekem mondjuk
ez hobby, akkor magamnak szeretném ezeket rátenni, ha meg kocsit akarok csak A-B-be akkor meg felesleges pénzkidobás ezek az extrák.
Mondom én, aki 1M költöttem a vétel árra, de mondom, tettem azt úgy, hogy nem fogom eladni, itt fog szét hullani...
Az egyik ismerősömnek vettünk kb 1 éve ugyanilyet. Számlával a gépmunkáról és az összes alkatrészről. Mint az új, kívül-belül. Kf felni, üvegtető, minden. 130.000 km, 15.000 azelőtt generál. Igaz, 2 évvel idősebb, de 580-ért megkaptuk. Azóta is hibamentesen használják. Érdemes a keresőben megnézni, már lassan 13 . évébe lép, mennyit is ér. Ha vitrinbe teszi, akkor is évről évre olcsóbb. Mindegy, mennyit kérsz, a fizetőképes kereslet dönti majd el. Gyanítom, még sokáig boldog tulaja marad.
Quattroman elsősorban hozzád szólnék: Te ha vezérműláncot cserélsz, de mondjuk a motort nem veszed ki, és semmi áron nem akarod levenni a hengerfejet, akkor mennyi időt szoktál elba...ni azzal, hogy kiszeded a láncvezető stiftjét? Vagy te hogyan szoktad szétakasztani, ugye a lánc nem fér ki. Esetleg van rá valami gyorsabb szerelési tanácsod? üdv
Alufelnivel tejesen reális áron van. Persze annak aki nem akar javítani. Ha valaki engem kérdez, én sem adom oda a 1998 as évjáratumat felnivel 650000 alatt. Nem kell megvenni:) elfér. :)
NÉzzünk egy példát:
1darab külföldi autó motorhibásan: 530.000 Ft,- (legolcsóbb faceliftes)
szállítási díj: változó de számoljunk 20.000 Ft,- (trailer vagy utánfutó + benzin + idő)
Motorgenerál: 200.000 Ft,-
Papírozás: 140.000
Felni: 80.000
Egyéb: 20.000
---------------------------------
990.000 Ft,- Szóval nem sok, ha lenne 1.000.000 -m és smartot akarnék venni, ezt megvenném, mert jónak látom.
Belsőből nem érdemes nagobbat azt próbáltam, semmi értelme, sőt ha széltében nagyobb az nem is jó mert nem háromszög alakú és nem látsz be vele a 2 ülés közé
Középre egy ilyet érdemes, magasabbra kerül a tükör, jobban kilátni előre felé
Megjegyzem nálam egy egyterű is teszi a dolgát robot váltóval, és nem vettem volna észre a passat után amiben "klasszikus" automata volt hogy szarabb lenne, ellenben
a felújításkor majd nem kell közel se annyira mélyre nyúlni az ziher
Mindig örök vita ez a váltó olaj kérdés, mert sokan azon lovagolnak hogy a mercedes ezt adta meg ( az automatát ) a leírásban
De könyörgök, akkor még azt se tudták a robotizált váltóról hogy eszik-e vagy isszák. Utána ők is átírták tudtommal sima váltó olajra.
A robotizált automata sima kuplungos, csak egy motor nyomja ki a kuplungot nem a vezető pedállal. Ennél fogva én kivágtam belőle az automata váltó olajat amikor megláttam hogy az van benne
Szerintem vidd el hozzáértő szerelohoz, ő tudja, mi való bele. Attól, hogy automatan váltja a fokozatokat, ez meg nem automata váltó, szerkezetileg inkább hagyományos.
az hogy automatikusan teszi a dolgát (robotváltó) nem azonos a Hidraulikus nyomatékváltóval ami a klasszikus értelemben vett Automata váltó. (ezekhez fejlesztették az ATF olajakat)
ez egy szög egyszerű mechanikus váltó, robotizálva,
helyetted szervomotorok végzik a kuplungolást és a fokozatok váltását, a központi elektronika által vezérelve. Akkor is így van ha "lökdösős" TIPtronic üzemmódban használod.
Elvileg azt rendeltek! Nem automata? Teljesen automata, ha benyomom a valton a gombot! Nem kell csinalni vele semmit, csak gaz-fek es A betut ir ki a sebessegnel! Akkor sem jo bele az automata? Koszi
Tudom most megint le fogtok hurrogni, de gyári olaj a motorba: Valvoline 5W-40 full syn, viszont nekem ezt nagyon szerette zabálni, így átálltam a 10W40-re ami sokkal jobban bevált ( 120.000 km). Váltóba Castrol 75w-90.
Nem kell rám hallgatni, csak én ezt használom. üdv
Még nem szedtem ki, ma jön meg a szett,úgyis a szettben benn van minden:) Csak az a baj, hogy a pappasban újították fel a motort kb 10.000 km ezelőtt. 6 NGK R gyertyából 2 ön a porcelán el volt repedve - ugye az nem is ment. Számomra érdekes.
Én a napokban cseréltem vezérlést egy hatszázason. Meglepődtem szétszedéskor, hogy a hang amely elsőre is a láncttól jött, annyira meg volt nyúlva, hogy a le és felmenő szakaszon konkrétan összeért. A patron is teljesen kinn volt. A másik erős hang valóban a klímát feszítő görgő volt, sajnos én a legolcsóbbat is több mint 12.000 ért vettem. A két ékszíj 4000 Ft,- ezen kívül mást ott nem bántottam. Az árakat bruttóban, kedvezmények nélkül említettem, ha valaki lehurrogna. :)
sajnos a smart generátorok állórésze a belső rozsdásodás miatt eldeformálódik, a házat is elrepeszti és a belsejében a forgórész is szorulni kezd. gyakran be is áll....
a sok vita hevében valaki meg tudja nekem mondani, milyen gyakran kell ékszíjat cserélni a 450-es smarton? Surlódó hangot hallok a környékéről, remelem nem a generátor lett csapágyas, csak a szíj öregszik.
és, azt feltétlen hozzá kell tennem, még! h roszul fogalmaztam meg, vagy az is rosszul lett értelmezve, azt, h "emelem a turbó nyomást" mivel a művelet olyan, mintha emelném és végülis ténylegesen emelem is, de nem a gyár álltal előírt fölé, hanem a gyári értékre, de ezt írtam is! mivel a wastgat szelepnél előállt repedésen, elvesző erőt szeretném kompenzálni az emeléssel!
ez véleményem szerint, megint egyfajta túllihegése a dolgoknak és ilyesztgetés, csúsztatás, mivel egyenlőre semmiféle turbóhibáról nincsen szó, csak a leömlő repedéseiről, persze, könnyen mondható, h abból fakadhat akár turbóhiba is, de ez szerintem azért nem ennyire egyszerű! kövessük csak végig, józan paraszti ésszel! spenci fórumtárs azt írta, h
"mint kiderült, a leömlőnél fújta ki ezerrel a levegőt. Az oka elég prózai volt, miután 6 csavarból 2 volt fent, nem is volt csoda."
tehát gondolom ez az autó ettől még működött, csak traktoros hanggal! semmi engin lock? pedig ez a hang az igazán nyitott leömlőnél, jó nagy repedéssel megegyező nyílás lehetett! és valszeg semmi engin lock, meg hasonló, de spenci javítson ki, ha tévedek! no most, úgylátom, h kissé összekeveredtek a dolgok! mert véleményem szerint, ha a turbó kompresszor oldala képes, előállítani azt a, nemtudom pontosan, mennyi a smartnal, de nevezzük 0,8-as nyomást, akkor nincs engine lock és ezen elméleten, nincs a túrbósem túlhajtva, amit 1277ccm-el beszéltünk, mivel nem kell jobban dolgoznia, mint ami elvan tőle várva, csak a gyári értéken teljesítenie! és itt jön a képbe, a leömlő repedése, repedései! ha túl sok van, vagy, nagyok, akkor van, vezstesség, leginkább, a wastgat szelep repedése ami itt érdemleges!, ha ott túl nagy a repedés, akkor eléri azt a hatást, h már hiába tartom akár zárva is a szelepet, a turbó az elszökött, gázok miatt, már nemtud annyira felpörögni, h előállítsa az említett 0,8 baros nyomást, agy, hí a turbó nemtud dolgozni, mert nincs elég erőteljes hajtás, akkor ez ne mokozhat olajfolyást és egyébb meghibásodást amiket itt felsoroltál! ezek a meghibásodások a leömlő repedései nélkűl és nem annak hatására jöhetnek létre, tehát ne varrjuk a repedt leömlő számlájára, ha megficcen a turbó! tehát számomra ebből az fakad, h
1: a turbó egyáltalán nincsen túlterhelve, sőtt egyre kevésbé van terhelve és gyengűl a gép a repedés növekedésével.
2: ahogy nő a repedés, valószínűleg, 0,5,06 bar környékén tényleg beállhat az engine lock, mivel a töltőágat figyeli a rendszer...
de mivel én főleg hegesztő vagyok, ezek részemről okfejtések, nem szentírás! mielőtt meglennék dobálva sz... al
Ha valaki a turkálóból akar venni magának ruhát, vagy a neten használt cipőt, bontott alkatrészt, az vegyen azt.
AKinek meg új kell, az meg azt vegye meg.Én se vennék mondjuk használt cipőt, ruhát, de megveszem a bontós alkatrészt alkalom adtán.
Ha senki nem venne mondjuk használt cipőt, nem árulnák. Mindenki szíve joga mit vesz, hol, milyen módon javíttat. Ettől még nem lesz sz@rabb ember mint a másik.
Ellenben az ilyen oda-vissza dumák már jobban megmutatják kivel hányadán lehet állni.
Ha a turbó nem megfelelően van használva akkor az a turbó életének nem tesz jót.
ez lehet turbótengely kopás- törés.
Ha ezek közül egyik is bekövetkezik, akkor az olaj a kipufogóba vagy a hengerekbe jut. ha pedig a hengerekbe jut ugye nem kell ecsetelnem mi lehet, égéshője nagyobb és akár a dugók is sérülhetnek a megnövekedett hőterheléstől. ha a kipufogóba jut az meg megint nem egészen jó mivel a sok olajtól eldugulhat a katalizátor.
cserébe ha kifúj a rendszer, nem jó az elvárt Lambda érték, az elektronika megpróbálja a keverékszabályzást korrigálni, az eredmény szintén Check Engine és tiltás....
teljesen értelmetlen zagyvaság úgy hülyeség ahogy van,
ha a repedt kiömlőn szökik a munkavégző gáz hiába emelik a nyomást a kompresszor oldalon. (onnan történik a mintavételezés) vagy megtolja a szükséges mennyiséget vagy nem. ha a beállított nyomásérték x %-al túllépi a tűréshatárt a MAP észleli és letilt a motorelektronika, check engine-t gyújt és jártányi erővel mehet a szervizbe....
mitől is lenne az a motorhiba?, ha nincsen elég turbónyomás, nemmegy úgy az autó, igaz szar lesz így vezetni, mert gyenge, mint harmat, de az alkatrészek nincsenek még annyira sem igénybevéve, mint turbóval, tehát nemértem, mitől lenne a motorhiba több százezerért!?! megint úgytűnik baromságokat hordasz, kínodba, össze vissza! és a nyomás megemeléséről nem állítottam, h szakszerű lenne, csak autoszerelők szeint, kik járnak hozzám, bevett gyakorlat! és mindezt mégegyszer leírom, h kifejezetten kérésre teszik, nem sunyi mód! megbeszélik az ügyféllel a szitut és, ha ügyfél úgy dönt, erre van szüksége, megcsinálják! és ez a 15000 ft-os leömlő, legjobb tudomásom szerint újonnan 30-40 000 ft között elérhető, bontottban, pedig 10-20 000 közötti áron, , de ezek mind megvannak repedve, legalábbis 99%ban, csak nem annyira esetleg, mint amit leszereltek az autóról...
igazad van egy 15000FT os leömlő miatt amiben szakszerűen megemelik a nyomást hátha jut a motorba is alapon, csinálnak több százezres motorhibát. gratulálok.
tisztelt smart-osok, csak kibújt az a bizonyos szög a zsákból, és megvan a rengeteg turbóhiba miértje. ugyanis ívfény hegesztőmester kiválló mesterszerelő ismerősei egy tenyérnyi turbóval szeretnék feltölteni az ionoszférát sokunk kárára. úgy néz ki ismét helyénvaló a régi közmondás nem esik mesze alma a fájától, ja és kókány a kókánytól.
érdekes módon lehet intelligens és nem lehurrogó, lehengerlő, egyébb negatív módon is ellenvéleményt kinyílvánítani, pl, amit te is tettél! ezt megköszönöm, mert eddig itt nem ebben volt részem a két ellenlábas révén! egy a biztos!, az öntvényeket és egyébb fémeket amiket említettem lejjeb, kb 10-12 éve,kb mióta vannak az avi berendezések eléggé sikeresen megtudom hegeszteni( régebben lánggal, nem ment annyira a finomabb munka), nagyon kis számban fordult elő, h nem sikerűlt. és ezt nem tagadom, h erre büszke is vagyok valamilyen szinten, viszont nekem rengeteg munkám, próbálkozásom kísérletezés és anyagiak, tanulás, vannak benne, h, mindez így legyen! erre itt van 2 okoskodó, akik megakarnak győzni az ellenkezőjéről! mindenféle agyament
baromsággal töltik az arcomat, h a hegesztésben ,mit lehet és mit nem, én úgyérzem ez az én asztalom és nem az övék! és teszem ezt eddigi, sikereim és munkáim alapján! bárki kipróbálhat, kivéve a két "uralkodót" és mostmár tényleg annyi volt az off, h abbahagyom, ráadásul imposible mission a 2 figura számomra!!!! lassan már úgy érzem magam, mint a zárt osztályon az ápoló, aki próbálja téregetni a, "híveket"
szakmailag pár szerelő ismerősömnél bevett gyakorlat, h kisebb repedéseknél, nem egyből hegesztés , vagy csere, hanem nyomás emelés, persze a turbó valszeg tényleg törölgeti a homlokát, de az más kérdés és a kuncsafttal megbeszélik, mielőtt ezt alkalmazzák... ettől függetlenük, lehet neked van igazad? ez viszont nem annyira az én asztalom! bocsi, mindenkitől a rengeteg offért!
Valaha az 1950-esévekben és utána egyetlen mágus volt, aki igazán tudott javítani öntvényt és spiátert és foglalkozott kisipari munkákkal. A Wolf Mátyás féle műhely Angyalföldön.
Hegyekben állt a munkára váró hengerfej, karbi. Persze azért, mert nem volt új vagy használt. De talán még a háború elött kezdte.
Olyan emblematikus ember volt, mint a Zágon féle kardműves műhely. Aki az országban a legjobb galvanizáló tudással rendelkezett. Még 10 éve is az igazi restaurátorok nála krómoztatták a lökösöket, tükröket.
Bocs az off témáért, a mesteri hegesztés kapcsolta ide.
:) jo duma. Es igazatok van, ha tortenetesen vennek egy 300k smartot nekem tokeletes lenne a hegesztett. Orulok h segitseget nyujtotok a smartosoknak. Es bar nem ertek az ontvenyhegeszteshez meghagyom masnak aki igen. De a mechanikaban nem ertek egyet, ha kompenzaljak a toltonyomast akkor szegeny csucsra jaratott mini feltolto aqmugy sem tul hosszu elete tovabb csokken. Ez szakmailag nem jo. De tudom h amit ugy itelsz meg ugyse fogod megcsinalni. Amugy orulok h javitjatok. Akinek ez fer bele ugyis megveszi
ha nem értesz hozzá, minek a fotó neked? még a végén levélnek nézed és reklamálsz, hol vannak a betűk!? .)) :)) vagy a végén azt fogod látni ki belőle, h az ovodás bilid van kifódozva, azt amit benne hagytál anno, az a repedés és nemvan jól meghegesztve! belétek kár lenne bármilyen kép, a haveroddal együtt, mert az csak újabb kötözködés forrása lenne számotokra! és látod, h beletaláltam! te magad is úgy köszönsz el, h "herceg" a végén csak kiderűl, h igazam van! és ti a haveroddal ezt a lapot uralni akarjátok teljes mellszélességgel! műszakilag meg, szerintem nem nyitok veled vitát, mert amiről beszélsz szelep repedését, ha fennál, nem kell egyből leömlőt cserélni, mert a repedésnél fellépő vesztességet, emelt turbónyomással szokták kompenzálni, h érthető legyen, hozzá nem értőnek is addig emelik a nyomást azaz kisseb wastegate szelepzárást állítanak be a mechanikán, ( de ezt egy alap szerelőnek tudnia kellene)! amíg a gyári értéket nem éri el a turbónyomás! természetesen, ha már nagyon nagy a repedés, akkor csere, vagy megkell hegeszteni! de ezt nemfogom az orrodra kötni, h én hogy csinálom meg, mert nem érted úgysem, mert nem értesz hozzá te magad állítottad többször is! hercegem!!! :)) dugjátok össze a buksitok király urammal és találjátok ki hogyan kell, ha annyira agyasok vagytok, ahogy itt levetítitek!! ha megmutatnám, vagy elárulnám csak disznók elé szórt gyöngy lenne! ti ketten úgyis csak arra jutnátok," nagy " autószerelői tudásotokkal, h nem lehet... azt már elsem tudjátok képzelni, h valami "suttyó" megtud csinálni olyasmit amit ti nem!? :)))
szeva öcsém eddig megpróbáltam normális hangnemben amit nem értettél, most lesüllyedek a szintedre, pedig ajánlottam másik oldalat is az agyhalottakét. én értem hogy fasza amit csinálsz de amit kértem fotót a szelepnél lévő repedés hegesztéséről és megmunkálásáról a mai napig nem jött meg, ja nem tudod megoldani, hüha. mert amit itt bemutattál azt az unokahugom is megvarrja unalmába de ha ott lyukas max kifuj és kellemetlen hangja lesz egy idő után érted okos tódi. amit meg kértem fotót ha ott nem zár le a turbó rosszul működik és nem úgy megy az autó ahogy kéne.
De ha minden kotel szakad, szetszeded a hatso muanyagot a vaszon teton, kiveszed a motort/motorokat attol fuggoen meg van e mindketto. Meg a pici fogaskereket es kezzel tudod nyitni csukni....
Huuhh de reg jartam erre. Jo a buli. :) A cabrio teto problemat ird koru jobban mit csinal/ mit nem? Van egy mikrokapcsolo a sin alatt ha azt nem nyomja meg nem is enged elektromosan csokni.
Hát...Mi mind a 3 bakot cseréltük, vagyis az új darabja tényleg 15000 lett volna. De kiszereltük és a szílentes kb fele árban felújította. Keményebb lett a technika, de nem zavaró. Viszont tartós, amit szílenteztettem Kispesten eddig az sokkal tovább tartott a gyárinál.
igazából szerintem ide felnőt emberek járnak, segítséget kérni, illetve megbeszélni, a smartos dolgokat! innentől kezdve, eltudja dönteni az egyén, h, ha, kap itt egy akármilyen ajánlatot, akkor él, vele, avagy sem!? de úgytűnik van mindíg pár emberke, akik azt hiszik, h a világon kívűl ez a fórum is az övék!?, így itt senki semmit ne akarjon már úgy, h nekik nem lesz hozzá semmi közük, meg nem ők csinálják. durván lehurrognak mindenkit, aki próbál itt valami mást, mint ami nekik megfelelő! aztán suttyó lettem, mert nem úgy alakult ahogy a okoskóbász szerette volna... vagy csak kitört belőle az igazi énje? igazi "kúltúrember" ettől függetlenűl, vagy annál inkább, ha van valami, ami segíthet, vagy jól jöhet a smartosoknak, meg fogom osztani itt a fórumon! már csak azért is!!! :))
ember!"nem számít a kor"?? folyton ezzel jösz! kicsit levehetnéd a fejedről a koronát, amit odaképzelsz úgy olvasd végig, amiket írkáltál, de te annyira elvagy szálva magadtól, h az minősíthetetlen! a +10 évedre vered magad? ha beleszámolom a koromba, h kb 20 évig éjszakáztam, akkor még idősebb is vagyok nálad kiccsávó! :) és, h ki a suttyó, szerintem lejön itt a sorok közt! és a személyeskedést is te indukálod! okoskóbász is csak azért lettél, mert ezt szokták mondani, azokra akik beleokoskodnak olyasmikbe, amikhez nem értenek és, mint kiderűlt az autószerelésben is van veled probléma! csak olvasni kell kicsit visszafelé! ha nem abban a stílusban lépsz a fejemre, amiben tetted, talán nem is húztam volna kesztyűt, mivel van sok okoskodó arc, nem kűzdök mindegyikkel, mert úgysem változik meg a pali, de te és a haverod a( kisherceg) olyasvalamiben akartatok nekem észt osztani, amihez, mint kiderűlt számomra, lövésetek sincsen! "taknyos"létemre, már jópár éve javítom a leömlőket és egyebeket! és nincsen egy olyan reklamációm sem, mint neked a 11570 és 11567-es beírás! tovább már nem is olvasom, a dolgaid, mert nem érdekel, de, ha szívózol, kóstolgatsz, nem hagyom magam!!!
tudom hogy nem számít a kor, (nem is vindikálok vele előjogokat) de sajnos a hatvanadik évemben járok. épp ezért nem vagyok haver, fickó, és okoskóbász sem még akkor sem, ha egy személyeskedő suttyó így gondolja.
Van egy Smart Fortwo cabrionk. A párom leengedte a tetőt, levette az oldalsó elemeket az ajtóról, majd amikor vissza akarta tenni, nem tudta. Ahogy feltolja a hátsó "ablakos" részt, nem kattan be, nem húzza be a helyére, és így becsukni sem tudja. Amikor próbálja lenyitni, hogy lentre bekattintsa, hogy fixen ott legyen lenyitott állapotban, akkor sem kattan be.
Nem szeretnénk éjszakára (főleg ebben az időben) lenyitva hagyni szabadon...
Van esetleg valakinek valami tippje, hogy mi lehet a baja?
En 20 eve javitok muanyagot. Az sem tegnap volt.. Regebben valami muanyagos temahoz hozzaszoltam, egybol le lettem hurrogva. Egyszer ketszer probaltam reagalni, de ugyan ez tortent, szep lehettem de okos nem. Pedig veletlenul sem reklamoztam magam, nehogy az legyen hogy csak fenyezem magam. Okos enged alapon azota nem szolok semmit, majd megmondjak a hozzaertobbek ;-)
Nekem a smartom hobbi inkabb, en megveszem az gyarit ha kell. De. De!! Ha valakinek 300 erteku a kocsija, nem biztos hogy orul a 100 ezres javitasnak.( barmi). Ha erre megoldas az altalad ajanlott technika, am legyen, adni kell egy eselyt, nem azonnal kritizalni.
egyáltalán nincsenek, kínjaim! te kezdtél kóstolgatni a haveroddal együtt, mit vártál?, majd sírva elfutok? kedves "aggastyán"? mivel én, 52 évesen számodra öcsi lennék? mennyi lehetsz, akkor te,100, ha én zöldfülünek számítok? nevetséges vagy! szerintem, csak te érzed magad megsértettnek, mert a "te kis smart fórumodra" valaki más is behatolt, akit te, valamiért nem szivesen látsz ott? én csak védem azt, amit évek óta biztosan tudok és csinálok!!! te meg csak kontárkodj, a magad módján, mert úgylátom rád volt már panasz és nem is kevés! a hozzászólások is ezt bizonyítják számomra amiket említettem! annak a lehetőségét én is nyitva, hagytam, h a smartnál, beválik e a dolog! azt állítottam, h az összes többi típusnál jól működik ez a fajta javítás!, az, h a smartiknál hogy jön be, majd elválik a pár csinált, kipróbált darab után! ez sincs véka alá rejtve! senki ne makar becsapni senkit! tehát igazából nem is tudom mikről beszélünk?? nekem csak az volt a célom, h tudjanak róla a smartosok!, ki él vele, ki nem, szive joga! nem te fogod eldönteni, sem a haverod, h ki él ezzel a lehetőséggel, ki nem! csak nekem furcsa , h tűzzel vassal, írtottátok ezt a fajta lehetőséget minden lehető módon. a haverod nem is ért hozzá! ezt ő maga is állítja, de azért megy a szájtépés ezerrel! további jó szájtépést okoskóbászok!!!
ismét megszólítva érzem magamat, bár fogalmad sincs róla de nem vagyunk "haverok" sőt nem is láttuk egymást soha.
a "huhogásról" annyit hogy mindenki leírhatja, kinyilváníthatja a véleményét az itt leírtakról ettől nyilvános ez a fórum, ezt ha nem érzed kedvezőnek Te egyből személyes sértésnek veszed. (szóhasználatod hagy némi kívánnivalót maga után)
Amit itt csinálsz az inkább reklám a "művednek" és mikor közöltem hogy olcsóbban veszem a hibátlan bontottat mint az általad meghegesztett javított cuccot ajánlod (aminek ismeretlen a túlélési esélye) sértődött fröcsögésbe kezdesz. (nem tudsz semmit a koromról, szakmai tapasztalatomról, felkészültségemről) maradjunk annyiban az autóra még azt mondhattad: tü-tü, én már javítottam őket (sajnos)
majd ha lesz olyan smart leömlőd ami 3év vagy 20ezer km után nem repedt vissza akkor mondhatod hogy ok a dolog. (ne más típusokkal gyere...)
most pedig az indexnek hála élek a lehetőséggel, teszek a neved mellé egy X-et mert a továbbiakban nem kívánok veled foglalkozni. javaslom tedd ugyanezt Te is és megszabadulsz a véleményem olvasása okozta kínjaidtól.
aztmondtad nem értesz hozzá! mégis pálcát törsz a módszer felett! ti a haveroddal csak huhogni, okoskodni jártok ide, úgylátom! a haverod, meg úgytűnik a szereléshez sem ért!? elkell olvasni a 11570, 11567- es hozzászólásokat! enyit a kókányolásról! és csak kicsit olvasgattam... ilyen arcok ne döntsék már el, azt ami az én szakmám! meg idővel ki fog derűlni, h mennyire ok a módszer, ha használják a smartosok! mondtam már!, más autótípusokon, bármelyíken, tökéletesen javítható a leömlő! nem kókány módon!
tisztelt sértődős ívfény bácsi, akkor máshogy magyarázom el. feltételezzük hogy a te autódon kilyukad a gumi meglehetne szakszerűen javítani, de egy igen korrekt ajánlatot kapsz egy kiváló gumistól aki rak bele egy belsőgumit, igaz megjavította olcsó is volt, sőt még autózni is tudsz vele, de hogy nem szakszerű és sokkal előbb fogod újra javítatni mintha szakszerűen meg lett volna javítva az biztos. persze mind ez nem baj ha erre van igény akkor ezt kell csinálni. ja és még valami nem téged akarlak minősíteni csak mást szerettem volna nem tévútra terelni mert aki nem ért hozzá elvárja hogy amit csináltat az tökéletes legyen és ha nem azt kapja mert félre van informálva akkor az nem jó, vagyis ha elmondod neki hogy ugyan ez kipufogó maradt de közel nem olyan mint egy új vagy egy szakszerűen felújitott de egy darabig jó lesz és neki mégis ez kell akkor nincs semmi gáz. de ne vezessünk félre senkit mert ez egy fórum és ide tapasztalatért segítségért jönnek általában. aki meg monyiztatni szeretné az autóját nem javitatni áldásom rá. ha még ezután sem világos akkor nem jó helyen keresgélsz másik topikot tudnák ajánlani. üdv:zoli
Na de uraim! Tényleg nem kell egymás torkának ugrani! Ha ívfény módszere jó, akkor üdvözöljük örömmel, ha pedig kiderül, hogy egyáltalán nem tartós, akkor meg úgyis jönnek róla visszajelzések.
felesleges cinizmustól füstölgő üzeneteket kűldöznöd! halottam a cégről és biztosan kiválóan dolgoznak, de az ár, nembiztos, h annyira megfelelő lesz legtöbb embernek... és az, h ők másként , más eljárással dolgoznak, szívük joga, mint mindenkinek! nekem is! egy megoldásra többféle eljárás létezik! én azt használom a leömlőknél, ami a legjobban bevált, az évek során! és, ha nem kell összepontoznom a varratot, akkor mondjuk így néz ki!
nemis értem, a 2 fickónak miért csípi annyira a szemét, a téma, amit feldobtam? se káruk, se hasznuk belőle, úgyérzem! nem is ismernek, csak rámugrottak, mint "gyöngytyúk a takonyra" igazából csak nekiesnek valakinek, aki valami olcsóbbat és elérhetőbbet akar a smartosoknak ajánlani, mint ami eddig volt, mivel mára nem csak a gazdag, eltartott cicababák és hobbysta milliomos fickók ülnek a smartokban,(kinek nem inge ne vegye magára!) hanem olyan emberek is, akik esetleg azért vették, h olcsón autózhassanak, a kis fogyasztások révén, amit az autók nyújtanak. így azoknak igencsak érvágás egy 100 euro körűli leömlő, és alternatíva lehet egy harmad áron elérhető javított. nem kötelező, csak jó, ha tud róla a smartos! igazából mindíg ez van!, mikor 4-5 éve, mikor még volt a Jani, aki nyitotta ezt a fórumot, kitaláltam egy olajvisszacsapószerkezetet smartokba, h amikor még megy a motor, csak a magas kartergáz miatt, telefújja olajjal a motor, leginkább kanyarban a szívócsövet interkúlert, stb, az ember beépítette ezt a kis kütyüt, amit a Janiék, aszem 15000 ft-os áron raktak az autókba, akoris voltak szájtépők és kötözködők, maguksem tudják miért, szerintem, de ennek ellenére a kis kütyü bizonyított, nagyon sok autóban, mert nem kellett, még, vagy 30-40000 kilóméterig generálozni, azért a 15 000 ft-ért cserébe, amibe a kütyü kerűlt. csak, akkor ezeket a szájtépőket másként hívták, mint a mostani 2 fogadatlan prókátort! jut eszembe! maradt a smartomból, (mert nekem is volt) egy nagyon jó állapotú hátsó gumi két lemezfelni, rosz gumikkal előre és egy olajcserélő szivattyú, amit ugyancsak magam készítettem, de szivargyújtóról tökéletesen működik és otthon elvégezhető vele az olajcsere! ha valakit érdekelne amiket említettem, keressen! persze, lehet lesz ezek miatt is kifogás... :))
Lassan rá kell jönnöm, hogy ez a fórum már semmi másról nem szól, mint valaki másnak a kritizálásáról.
Ha valaki kitalál egy új dolgot, (most megint csak az én példámmal akarok élni), például, hogy a kuplungjavítással sokat tudunk spórolni. Erre megint mondtátok a baromságot, hogy nem lehet, szar lesz, ti kidobjátok stb.. Persze az Unixos 40%-os kedvezményt jó zsebrevágni igaz?, a tapasztalatlan vevővel meg kifizettetni 80-90 ezret az újra.
Akkor ott a gumibak esete is. Ti rábeszéltetek 2-3 olyan embert az újra 15.000 forintért, akik 2000 km megtétele után felhívtak, hogy van e gyári, mert az után gyártott már megint kotyog. A szélső jobb és a középső első bak fotója: (1-2mm a különbség) 1 darab 8-as alátéttel éppen jó.
Na most mi lenne ha pl gyártatnék fogaskereket a cabrio tetejéhez, az is hülyeség lenne? mert nem ti adjátok el ? Hova fejlődtünk, egyetértenék quattroman veled is, ha te nem azt mondanád valamire hogy szar, hanem tudnál jobbat mutatni. Persze a gyári a legjobb ez tény, de vajon megéri megvenni ha egy 1 gen. Smart 300.000 Ft?
Nem vitát akarok inditani ezzel az üzenetemmel, hanem véget vetni más fikázásáról, és elfogadni az alternatív megoldásokat is.
én mondtam hogy nem értek hozzá de ezek szerint ők sem, mert a tiéd jó és kész /elnézést az oldal gazdájától/ mindenesetre azért nézd át üdv. sok sikert és sok megrendelőt kívánok. http://users.atw.hu/uniweld/szolgaltatas.html
smart roadster gyári rádió. nem cd-s. kodkartyaval. annyi baja van,hogy tul sokszor lett beirva a kod es ezert safet ir. gomb utcaban 4 ezer ft korul javitjak. szep ujszeru. gombok se kopottak. 3000 ft
bár nem óhajtottam a továbbiakra nézve dialektizálni a témában, mert, aki habnak nézi a pontozóval fesztelenített felületet, (azaz, h értsd! pontozóval megvan ütögetve az amúgy eredetileg szép varat, h amit a varat húz az anyagon a diletációjával, azt belenyújtással közömbösítsük) annak tényleg jobb, ha elő sem veszi az awiját. és hidd el, h én meg az 52 évem alatt láttam, nagyon szép varratokat, sőt én magam csináltam, de itt nem a szépség, az elsődleges cél, hanem a jóság, de nem akarom tovább offolni a topikot. speciális hegesztő lévén, az extrém összetételű anyagokra vagyok ráállva, ha ez mond valamit, titánt, alut, magnéziumot, spiátert is hegesztek! akár képekkel is tudom ezt prezentálni, de ez off lenne...pl, a spiáter elvileg hegeszthetetlennek van minősítve, de nem az! csak nehezen hegeszthető! most azért, mert a" nagy cégek" sem hegesztik, miért ne tehetném ezt meg én? :) ha nagyon akarod kűldhetek emailban olyan képeket hegesztési varrataimról, ami a te olvasatodban szép.
Nekem is folyton itt azt mondták, és még mondják is, hogy a Smart kuplungot nem lehet megcsinálni, felújítani stb. Meg a motortartó gumibakokat mert más a méret - mikor nem más....
Nekünk sikerült és ha kell adok elérhetőségeket akik a felújított "szarokat" használják, és örülnek, mert nem került nekik többe mint 25.000 Ft,- Boldogok, hogy nem az itt okoskodó "szak"emberekre hallgattak.
neked csak anyit mondanék, h ne azt mondogasd, amit mástól hallottál, műszaki szavakat, hanem olyanokat amiket értesz is! ehhez az öntvényhez nem a saját anyaga kell, mert ez hővel dolgozik, ez az anyag! visszereszteni? mikor megvan hajtva legelőször, ez megtörténik magától! ezek ne msima öntvények! ezek a soxori felmelegedés és lehülésre vannak kihegyezve az összetételükben. de nemmondom tovább, mert lehet tanultál pár új szakszót és belezavarodsz, mikor valahol dobálódzni kezdesz majd velük... hidd el, a hegesztés az én asztalom!! ti csak szereljetek autót, ahhoz értetek!
na! látom összefújta a szél az okoskóbászokat!? :)) az amit te a "nagy szakértelmedel "tisztára habos a varrat..." nak látsz nem hab, hanem a feszültségmentesítés nyoma! de nem is magyaráznám tovább, mert valamiért ti jobban értetek a hegesztéshez, mint én? :)) annyit mondok a tisztelt okoskodóknak, h ez a technika, már közel 10 éve működik a kezeim alatt mindenféle autótípusnál és jól!!! persze a smartnál ezek az első darabok, ezt nem tagadom, de ez is autó, mint a többi! és nem sértődöm meg, mert nem azt nézem mit mondasz, hanem, h ki mondja! egy olyan valaki, aki habnak nézi a feszmentesítést, az inkább menjen el újságot árulni, mert arra rá van írva minden, még az ára is, így nehezen tud téveszteni! :))))
ezt én nem akartam ennyire drasztikusan leírni de véleményem ugyan az. és kiváncsi lennék még arra hogy a visszaeresztést /feszültségmentesítést/ hogy oldja meg mert mint köztudott ha nincs megcsinálva akkor a deformáció megmarad csak gépmunkával van korrigálva de nem feszültségmentes, csökken a fáradási élettartam, és könnyen törik ismét.
olyanról tegyél fel képet ami a szelepnél készre van munkálva, és 3 havi használat után sem törött el a hegesztés mellett. gondolom az öntvénypálcád is olyan összetételű volt mint a hegesztendő anyag / ugyan úgy kiégett belőle a c / és kemencében visszaeresztetted ami még komoly cégeknek sem nagyon megy ezért használnak nagyon sok helyen öntött helyett acéltengelyt. persze nem értek hozzá csak dobálózok a szavakkal.
Szóval jobban utána néztem és a Riversilver metalic a színe vagyis a világos szürke színű bal első régi lámpás sárvédő kellene.
Középső ködlámpás díszlécből meg jöhet igazábólbármilyen szín ami passzol a szürkéhez. mondjuk a fekete, fehér, sötét szürke és világos szürke is ha van valakinek.
Üdv, Ma reggel kapott egy pofont a Smartom a vezető oldalnál előlről vagyis belecsúztam az előttem vészfékezőbe. Kellene egy szürke kerék feletti borítás és egy középső diszléc. 450 es a régi lámpás.
nekem, mindíg elöl van... :)) az a baj, h hiába vesz az ember bontottat, az is elfog repedni rövid időn belűl,vagy már elvan, csak nem látszik még annyira a repedés, valszeg, de így, h megvannak a repedéspontokon hegesztve, talán megállnak a további repedések., majd a megmunkált leömlőkről is teszek fel képeket.
En meg azért vettem smartot, mert bulis. :) van benne egyfajta vezetési élmény, vicces a buta váltója, sőt szerintem jól is néz ki. Egy hónapja vettem, azóta nem kellett bele tankol nom, de meg lennék lepve, ha elérné az öt litert (700-as). Persze vannak nagyobb, meg jobb fogyasztásu kocsik is, de emellett legalább elfér a motorom a kocsibeallon.
Sajnos én vagyok az a marha, aki emiatt vett Smartot. És nem bánta meg. Egy robogó üzemanyagköltségével vitorlázik. Gyakran magam is elszaladok vele ide-oda. Bár van robogóm is, most télen szépen fényezgetem, tavasszal megy piacra. Elég sérülésem volt a sportból.
Bár gondolkodom azon, valami vásározót kellene faragni belőle, és jöhet az egyterű! Most sajna csak irodában dolgozik. Abban a kerületben még nincs parkolási dij.
Bocsánat, de egyterűvel dolgozni járni szerintem nem luxus, hanem baromság. Robogóval eltapossák, megázik, télen megfázik. Ha nem haragszol, nem kétkerekűztetem a páromat.
Már párszor ki lett tárgyalva, hogy a fogyasztás miatt NE vegyen senki smartot...kérdésedre a válasz benzines nálam alsó hangon 5,5L, de volt már 8,5 is városban
Nyilván ez is lábfüggő, de a 6L reális kb. ami a méretét tekintve elég mókás
Én is lemostam a motort (roadster), a jó öreg brigéciollal. Nem takartam semmit, de azért nem verettem hosszú órákig és csak egy sima kerti slaggal öblítettem le. Semmi gond nem volt, indult és indul azóta is. Amire nem gondoltam.... pár nap után a mosás helyén lebarnult a pázsit.... :)
Sziasztok! Most vettem egy smart fortwo-t! Az lenne a kerdesem, hogy a motort lemoshatom egyszeruen magasnyomasuval, mert most viszem majd eredetvizsgara es azt szeretnem, hogy tiszta legyen!
Vagy esetleg le kell takarni az elektronikajat valahol?
visszatérve kicsit a leömlő hegesztésére!, gépmunkával, hegesztéssel, kb 12ből kitudom hozni a leömlők javítását és szerintem 10-ből kb 9 javítható így! eddig 3ból 3 sikerűlt is!
úgytudom egy bontott, 15-20 körűl méretik!? és az is bármikor megrepedhet. ami hegesztve van, az 0 kilóméteresnek számít. legalábbis a hegezstett résznél, amik tipushiba miatt mindíg repednek.
Pusztán kiváncsiságból érdekelne, hogy egy benzines Smart mennyit kajál tisztán Pesten használva? Csak összehasonlítanám más kisköbcentis géppel. (Saxo 1.0, kis 900-as Fiat, kis Chevi, Kia Picanto.)
Na ma megszivatott a hátsó beltéri lámpa...2004 Forfour...szóval mikor lekapcsoltam egy darab műanyag belül letört...gondoltam én kiveszem ne zörögjön,ez sikerült is,de mikor visszaraktam már nem világított(a réz érinkező egyik befogója...gondoltam állítok rajta nem világít,majd egyszer csak belül sem más(első beltéri lámpa,km óra,műszerfal)...gyorsan megnéztem a bizti táblát és az egyik kiment...no sebaj csere,de még kettőt kilőtt,úgyhogy kiheréltem...minden ok,de a jobb oldal nem világít(helyzetjelző,fék)...megint bizti tábla és füzet és akkor nézem,hogy a jobb oldalnak nem volt semmi berakva...pedig minden világított...természetesen beraktam neki ami kellett,de nem emlékszem rá,hogy nem raktam volna vissza előtte....kicsit tanácstalan lettem,meg lehet kapni ilyen beltéri hátsó(csomagtér) lámpát???(de szerencsémre nem ez az egy dolog b..szott ma ki vele.....)
Emiatt senki ne vegyen smartot. Mondhatom erre azt, hogy az asszony lába alatt az 1.6-os 8 személyes egyterű 4.8-at eszik klímával városban,
a komfortot meg ne hasonlítsuk össze ( és megpakolva is ennyi ). Csak azért venni smartot, mert keveset fogyaszt, szerintem hülyeség.
Spórolni városban nagytestű robogó, egyrészt nagy szállító dobozzal kb. smart csomagtartó, másrészt nincs parkolási díj, harmadrész nincs dugóban araszolás.
Hát...Kedves Fórumtársak, ma teletankoltam párom Smartiját. Piacra mentem, mejd teletankolás, hogy a jövőhéten is gondtalanul járjon munkába vele. 08. cdi. 217 km-re 7.2 liter. Az 3.31 L/100 km, aminek kb 80%-a város. Számomra meggyőző.
Ha tömítetlenség miatt nem tud kialakulni az üzemi nyomás, akkor is forralni tudja. Más típuson hetekig cumiztam, hogy a hűtősapka biztonsági szelepje nem zárt sohasem. Légköri nyomáson a 95 fokos víz már ki akar futni, erősen pezseg.
köszönöm a válaszokat közbe kipróbáltam valóban 100fok körül kapcsol a ventilátor és üzemel is rendesen ezekszerint máshol kell keresnem a vízforralás okát
A termosztát tetején ahol Quattro is mondja, 1 stekker megy rá, és ott is kell légteleníteni. Feltöltöd elől a tartályt, aztán kihúzod a hőgombát, én rá szoktam indítani, mert akkor biztos kijön belőle minden buborék.
Vissza tenni szerintem szopás, egy damilt szoktam rákötni és 2 nyugtatót fogyasztok mellé. :)
üdv a forumozóknak érdeklődnék hogy egy 2001es smart for twon amibe 0.8 cdi motor van mi vezérli a hűtőventilátort mert nem kapcsol be ha a reléjét rövidre zárom működik:) a termosztátházba levő gomba új valakinek valami ötlet?