Keresés

Részletes keresés

pepii Creative Commons License 2005.12.15 0 0 168
a 90 fokot ugy gondoltam, hogy a masik oldal 6 dugatyuja kozott 1 valoszinuleg 90 fokkal kesik az elso oldal 1-es dugatyujahoz kepest. a dugatyut talan ki lehetne cserelni acel dugatyura es allotolag "ferrofluid tomiteseket is lehet normalis aron kapni" ha a henger is acel a dugatyu is acel akkor a 600 fokot ki kellene hogy birjon.
Előzmény: JFEry (165)
blazsek Creative Commons License 2005.12.15 0 0 167

Ami ha jól tudom a Carnot körfolyamat hatásfoka. Végtelen nagy hőmérsékletkülönbségnél éri el a 100% ot. Itt a tehnikai bibi. Se végtelen hőmérsékletünk se szerkezeti anyagunk, ami ezt birná, sehol sámli:-) . Én azonban el tudok képzelni egy másik körfolyamatot ahol a hatásfok szintén egy a végtelen felé haladó faktortól függ de ez nem a hőmérsékletkülönbség. Ehhez egy speciális ellenáramú hőcserélő kellene csak ahol a hideg ágban továbbitott munkagáz a kiterjedésében akadályozva van. Az isoterm munkavégzés hatásfoka 1. Az ellenáramú hőcserélő hatásfoka elméletileg szintén 1. Kombináljuk a kettőt egy gépben aminek nem látom elvi akadályát akkor ennek hatásfoka megint 1.

Előzmény: PelikánJózsef (158)
erbe Creative Commons License 2005.12.15 0 0 166
Az még rendben, hogy a blokk egyik felén vízhűtéssel hűtesz.
A másik felét kb. 600 fokon kellene tartanod. Mit fog szólni hozzá a szerkezet?
Kisebb hőmérsékleten még saját magát sem tudná megmozdítani (mondjuk 100/40 C fok).
Előzmény: pepii (163)
JFEry Creative Commons License 2005.12.15 0 0 165
A robbanó motorok hengerei, tömítése erre alkalmatlan. Ráadásul, ha jól tudom nem 90 fokosak a főtengely szögei.
Előzmény: pepii (163)
pepii Creative Commons License 2005.12.15 0 0 164
marmint ugy kulonalloak, hogy a V egyik szara kulon all a masiktol tehat 6-6 henger van 2 kulonallo blokban. vagy ha nem jo a V talan a BOXER motort is meg kene vizsgalni.
pepii Creative Commons License 2005.12.15 0 0 163
egy teljesen spontan otlet hazi stirling motor elkeszitesere:

az ember szerez egy V motrot mondjuk a tatra 603 vagy 613 -masokban ilyen motrok vannak ezeknek a motoroknak ugyebar a hengerei teljesen kulonallok es 1 fotengelyt hajtanak. a V egyik szarat kinevezni meleg oldalnak a masik felet pedog hidegnek (1 futeni, 2 huteni) a szelepeket eltavolitani es a kipufogo csaonkon keresztul osszekotni a hideg oldalon azzal a hengerrel amelyik mozgasa 90 fokkal mogotte van (a 12 hengeres tatramotornal lehet, hogy lehetne is talalni megfelelo dugatyuparokat) ha minden jol menne akkor mind a 6 hengernek lehetne part talalni a masik felen.a hengerek tobbi nyilasat lezarni es termeszetesen a meleg es a hideg oldalt osszekoto csobe regeneratort tenni. igy lenyegebe kapnank 1 alfa tipusu stirlinget amit a motor oninditojaval indithatnank, ha egyatalan mukodokepes lehet az ilyen konstrukcio.

1 kep az alfa tipusrol

ha van kedvetek es idotok velemenyezzetek

laca137 Creative Commons License 2005.12.03 0 0 162
nyugi ha egy elképzelés elmés és ötletes , akkor még az is megbocsájtható ha történetesen nem működőképes:)
Előzmény: Sanzistift (161)
Sanzistift Creative Commons License 2005.12.02 0 0 161
Még át kell őket rágni, és pár számítást végezni a magam egyszerű módján, mielőtt elétek tárom.Ígérem, nem maradok adós, de még információ kell sok területről.
Nem akarok bolondot csinálni magamból. :))
2 hete intenzíven ezzel kelek-fexem.Az ötlet meg jópár éves.
Házi erőmű, a józan ész határain belül.
Fontos, de nem teljesen meghatározó eleme a Stirling is.
Rendszerek kombinációja.....
Előzmény: moonshadow (160)
moonshadow Creative Commons License 2005.12.02 0 0 160
Nosza vázold az ötleteid :)
Előzmény: Sanzistift (159)
Sanzistift Creative Commons License 2005.12.02 0 0 159
Akkor magyarra lefordítva: Jól gondoltam. :))
Vannak ötleteim, elég tűrhető mocit fogok tervezni... :)
Előzmény: PelikánJózsef (158)
PelikánJózsef Creative Commons License 2005.12.02 0 0 158
A termodinamikai (elméleti) hatásfok egyenlő a gáz alsó hőmérséklete (Kelvinben) osztva a felsővel.
Előzmény: Sanzistift (156)
moonshadow Creative Commons License 2005.12.02 0 0 157

"A Stirling motor ereje függ a hőmérsékletkülönbség nagyságától?"

Hajajj, semmi mástól nem függ olyan nagy mértékben mint a hőmérséklet különbségtől.

Előzmény: Sanzistift (156)
Sanzistift Creative Commons License 2005.12.02 0 0 156
Tegnap találtam erre a topicra.
A Stirling motor ereje függ a hőmérsékletkülönbség nagyságától?

Teszem azt, nem 30 C fok különbséggel hajtom, hanem 60C fok különbséggel.

Fontos lenne, magamnak tervezek Stirlinget, házi erőműbe....
Motoros1977 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 155

Közben rajöttem hogy nem is allo hullam kell ehez, hiszen ennel a cso minden reszen hol + hol - nyomas alakul ki felvaltva de azonos mertekben.

Eleg zsibbadt vagyok de ha tippelnem kene akkor azt mondanam hogy talan 3/4  esetleg 5/4lambda hosszusagu egyik vegen lezart es hangszoroval gerjesztett csore van szukseg a stirling elven mukodo hang huteshez.

Előzmény: Motoros1977 (154)
Motoros1977 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 154

Hat szerintem nem egyre gondolunk.

A hanghullam onmaga pozitiv es negativ legnyomas valtozasok terjedese.

Ez a terjedesi sebesseg kb 300m/s namost ha veszunk 1 meter csovet akkor kiszamolhatjuk hogy mekkora hanghullam fer bele (300m/s) /1m =(300 1/s) azaz 300Hz es frekvencia.

Kozben rajottem, hogy nem is allo hullamra van szukseg. Az allo hullam azt jelenti, hogy a cso 2 feleben ellentetes a nyomas, persze a frekvencia utemeben cserelgetik egymast, de mindig ellentetes, es a cso felenel van egy pont ahol a nyomas nem valtozik. Ezt szemleletesen ki lehet probalni egy par meteres kotellel. Egyik veget kikotod, kifeszited es elkezded fol le rangatni. Ha lassan csinalod akkor a kozepe fog kidudorodni es a ket vege kb stabil (ez a fel hullam, de mar ez is allo) ha gyorsabban rangatod  es megfelelo utemben akkor egy ido utan kialakul egy teljes hullam ami ugy nez ki, hogy a kotel lengesenek 2 csucsosodasa lesz es ellentetesen lengedeznek, mikozbek kozottuk egy viszonylag stabil pont van.

Az en otletem ezeken a jol elkulonitheto nyomaszonakon alapszil. Bocsanat igazabol nem az en otltem csak hallottam, olyanrol hogy kiserletileg hanghulammal hutenek. Sajnos azt nem mondtak mikent, csak  hogy eros 130dB-s hanggal. Az egeszet hutogepekhez akartak felhasznalni de azota sem tudok ilyenrol.

Előzmény: laca137 (153)
laca137 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 153
várjunk én ezt nem is értem , ezek szerint lokális légnyomáskülönbséget csinál a hangszóród csak úgy mindenféle szilárd falazat szerkezet dugattyú nélkül nahát dehát mégis mennyi energiával mekkorkát ? ha nincs szilárd fal akkor lehet hogy nagyon sok energiával tudod csak fenntartani a viszonylag kis nyomáskülönbséget és akkor ez nem éri meg , vagy valami ilyesmi dereng bár elég nagy a homály :)
Előzmény: Motoros1977 (150)
gym2 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 152

F.I.-nak

István ! ez borzalom !

Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.10.03 0 0 151
Nem értek annyira az állóhullámokhoz, de egy hilsch-cső hatékonyabbnak tűnik.
Előzmény: Motoros1977 (150)
Motoros1977 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 150

Ez tul bonyolult mar, van benne mozgo alkatresz :-)

Errol a lengo rendszerrol jut eszembe egy mas fajta stirling.

Kell egy cso ami az egyik vegen zart a masik vegere egy hangszorot kell szerelni.

A hangszorora szinuszjelet kell kuldeni olyan frekvenciajut, hogy a csoben allo hullam alakuljon ki. Ha az ottletem nem hulyeseg, akkor a cso fala 1/4lambda tavon melegszik, es 1/2lambda tavon hulni fog.

Mivel a hanghullamok a terjedes iranyaban rezegnek, ezert a levego mozgas es surusodes nagyon fog hasonlitani az eredeti alap stirling mukodesere, csak az eredetiben 90fokos faziselteresse szemben mozgo dugatyuk voltak, itt dugatyu nelkul fogja ugyan azt csinalni a hanghullamok miatt.

Persze ez inkabb hoszivatyukent mukodik, nem motorkent, de olcso klimanak es hutogepnek jo lehet.

Szerintetek?

Előzmény: simi01 (147)
Motoros1977 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 149

Bocs :) amugy leginkabb magamnak vezettem le hogy mukodik, de nagyon tetszik a dolog. Eppen most probaltam megepiteni. Jo hossz csovet hagyva, hogy biztosan beinduljon, de jobb hijan csak meleg ragasztoval tudtam osszerakni ami leolvadt es le is eresztett a rendszer, pedig mar eppen elkezdett lengeni (legalabb is ugy lattam, hogy ezt teszi)

Mindegy meg probalkozom.

Kollega ki is talalta mire lesz jo neki ez a cucc. Van egy elektromos futesu bojlere es egy hocserelos a padlason amit napkollektorokkal fut. Namost a 2 bojler kozott kellene egy keringeto szivatyu es erre eppen alkalmas lesz ez...szerinte.

Előzmény: Centrum-Ölő (146)
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.10.02 0 0 148
Ezen a honapon látványos megoldási módok szerepelnek, de egyik sem tud jó hatásfokkal energiát kinyerni. Vannak 30% feletti hatásfokú stirlinges naperőművek, de ezekre nem az egyszerűség még kevésbé a gazdaságosság a jellemző fogalom (beruházási és karbantartási költsége több mint az élettartama alatt megtermelt áramból befolyó bevétel). Napenergia hasznosításra egyenlőre marad a napelem.
Előzmény: simi01 (147)
simi01 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 147
Szerintem még mindig ezek a legegyszerűbb működésű és építésű stirling gépek. Napenergia
hasznosítására legalábbis.:
http://members.aol.com/hstierhof/MC_easy.html
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.28 0 0 146
Köszönjük a magyarázatot, jó lovag! Légyen a neved ezentúl StirlingMotoros1977!
Előzmény: Motoros1977 (144)
Motoros1977 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 145
bocs ha nem derult volna ki akkor a vizes stirlingrol irtam
Előzmény: Motoros1977 (144)
Motoros1977 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 144

A mukodese nagyon egyszeru. Az u csoben levo viz egy mechanikus rezgokort alkot, ahol a mozgasi energia es a helyzeti energia alakul at egymasba.

Ennek a rezgokornek a frekvenciaja fugg ugye a cso hosszatol, ezzel lehet behangolni a rezgokort. Gyakorlatban a viz menyisegenek valtoztatasaval lehet allitani. Ez azert fontos mert a levego melegedesenek es hulesenek van egy adott sebessege aminek kozel kell esni a viz lengesi frekvenciajahoz, kulonben a 2 frekvencia kioltja egymast es nem kepes lengesbe jonni. Tipikus eset amikor lenyomjuk az A hangot a zongoroan akkor az A hangra hangolt hangvilla is megszolal, ha mas hangot nyomunk akkor nem fog megszolalni, vagy csak kevesbe.

Namost persze a rezgest fent kell tartani, erre a celra szolgal az aszimetrikusan becsatlakoztatott cso mert a meleg agi vizoszlopnak konyebb csokkennie, mint a hidegaginak amin sokkal hosszabb a vizcso igy nagyobb viztomeget kell gyorsitania.

Ezert ha melegszik a meleg oldal gyorsabban megy lefele, ha elerte a csucspontot akkor rezgokor leven atlendul a masik alapotaba amikor a hideg oldal lesz alacsonyabban, a meleg fent, akkor viszont el kezd hulni a levego igy viz aramlik vissza a becsatlakozo csobol. Mivel megint csak a meleg ag vesz fel konyebben vizet ezert tovabb emelkedik ott a szint.

Osszessegeben ez egy mechanikus rezgokor pozitiv visszacsatolasos rezges erositessel. Vagyis ugyan az mint a hinta amit mindig tovabb lokunk egy picit.

Egyszeruen zsenialis. Egyedul a frekvencia hangolas a gyenge pontja, de  ehez sem kell tul bonyolult szamitasokat vegezni. Leg egyszerubb ha az cso tetejere teszunk egy lezarhato levego szelepet es szepen kis adagokban minden inditasi probalkozas utan elkedjuk feltolteni levegovel a rendszert amitol ugye egyre kevesebb viz lesz benne mert kifolyik, igy pedig szepen noveljuk a rendszer frekvenciajat. Ezzel pontosan beallithatjuk az optimalis frekvenciat amit leginkabb a hocserelonk hatekonysaga hataroz meg.

Igy hangolva nem biztos hogy beindul a rendszer magatol, tehat egy kis lotykoles inditasnak szukseges lehet.

Bar igazabol a hocserelo a freki csokkenesevel egyre hatekonyabb (foleg ilyen primitiv szerkezetben) a viznek meghatarozott rezgesi ideje van, es hat ezt a kettot kell osszehozni ezert minnel hosszabb az U ket agat osszekoto vizcso annal konyebben fog elindulni a gep...sajnos minnel alacsonyabb a mukodesi frekvencia annal kisebb a teljesitmenye is ezert megiscsak erdemes kihangolni ha az ember munkara akarja fogni, pl napenergias szivatyunak a hetvegi telken szerintem idealis lehet az egyszeru kivitelezes miatt. Az hogy keves vizet szallit az meg kit erdekel, hiszen hetkoznap van ideje feltolteni a haztetore rakott tartalyokat.

Motoros1977 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 143

Ja szerintem mukodhet. A dupla hocserelot en is kitalaltam, mert ez a regeneratoros megoldas eleg pazarlo megoldas, par szerkezetileg egyszerubb.

A dupla hocserelonek van egy olyan hatranya hogy noveli a holt teret, ami csokkenti a gep hatekonysagat (A minimalis es a csucsnyomas kozotti kulonbseg csokken) de ezt az uzemi nyomas novelesevel lehet kompenzalni.

Előzmény: moonshadow (63)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.24 0 0 142
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.13 0 0 141
Már én is gondoltam rá, de valami menetes elegánsabb lenne.
Előzmény: erbe (140)
erbe Creative Commons License 2005.09.13 0 0 140
A folyadék felületére hőszigetelésnek lehet tenni perlitszemcséket (habüveg).
Szelepnek meg tökéletesen megfelel a boltokban kapható önfelszívó benzinlopócső. Üveggolyó a szelepe. Esetleg akad műanyagos is, az még könnyebben nyit, mert könnyebb, vagy azonos, mint a víz.
Előzmény: Centrum-Ölő (139)
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.12 0 0 139

A nyilak a szelepek, a két hurok között csak egy csőszakasz van szeleppel, de lehet, hogy a középső szelep nélkül is működik. A dugattyú hőszigetelése lehetne belül is úszó polisztirol szemcsékkel (csak ne olvaszd meg). Ezeknek elvileg a teljes löketnek megfelelő vastagságú úszó réteget kéne alkotniuk és akkor melegíthetnéd azt a részét is a csőnek amiben már a folyadék van (ezzel a Carnot diagram jobb felső csücskét húznád fel növelve a hatásfokot).

Előzmény: moonshadow (138)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.12 0 0 138

Csak egy csövön van összeköttetésben a két hurok?

Azon amelyikre egyébként a vízpumpát vagy egyéb munkahengert csatlakoztatnál?

Mert akkor hiába a két hurok, ha össze vannak kötve, nem tudsz sehol energiát kicsatolni belőle.

Tetszik ez a folyadékos cucc, munkahengert is könnyebb gyártani folyadékra, mint gázra.

Előzmény: Centrum-Ölő (137)
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.12 0 0 137
Akik a tanulmányokat írták egymás fölé tették 5 m-re, de gondolom egymás mellett is működhet a két hurok, ha nem érintkezik a külső légnyomással a kettő között a víz. Egyszerűen egymás mellé teszed a kettőt és összekötöd a melegoldal alatti csövekkel (persze kell egy szívó cső az egyikre és egy nyomó a másikra pluszban). Azt, hogy szelep kell-e a kettő közé, nem tudom. Egyenlőre ott tartok, hogy milyen szelepet lehet kapni készen, ami kinyit ilyen kis nyomáson. Valami pillangós működésű lenne a legjobb, mert ott nem kell a rugó ellenében dolgoznia a nyitó nyomásnak.
Előzmény: moonshadow (136)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.12 0 0 136

Ezt is át kell dolgozni, mert nem kaptam olyan vastag csövet mint a fantás doboz, ezért a középső csőben először nagyon felmegy a vízszint, mire végül elkezdődik a működés. Talán a vízoszlop súlya is kell hozzá.

Ahogy néztem, nekem úgy tűnik, hogy ez valahol a gőzgép meg a stirling között van.

Ha sikerül egy jól működő megoldást összehozni, akkor kipróbálom vízpára mentes üzemmel, vagyis olajat töltök a víz tetejére, hogy ne párologjon, meg a vízpárát is kiszárítom szilikagéllel.

Erre a kétkörösre tudsz egy vázlatot betenni?

Előzmény: Centrum-Ölő (135)
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.12 0 0 135
Akkor jár a BNV Nagydíj.

Én is gondoltam, hogy csinálnék egy két köröset (multi stage), ha majd lesz időm, ahol a két sorbakapcsolt motorban ellentétes fázisban oszcillál a víz (a második kör nagyobb nyomású).
Előzmény: moonshadow (134)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.12 0 0 134

Ha elkezdem melegíteni az egyik oldalt, először tágul rendesen, majd beindul magától az ide-oda lötyögés egy ponton.

A középső csőben úgy 5cm-t lötyög fel-alá a víz, a két szélsőben kevesebbet.

Előzmény: Centrum-Ölő (133)
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.11 0 0 133
És működik is?
Előzmény: moonshadow (132)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.11 0 0 132

Sikerült végül összehozni, csináltam pár képet is:

http://users.atw.hu/moonshadow/keps/st1.jpg

http://users.atw.hu/moonshadow/keps/st2.jpg

http://users.atw.hu/moonshadow/keps/st3.jpg

http://users.atw.hu/moonshadow/keps/st4.jpg

http://users.atw.hu/moonshadow/keps/st5.jpg

Igyekeztem könnyen elérhető anyagokból csinálni, fantás doboz, chemotoxos doboz általában mindenütt akad. Benzincső az átlátszóság kedvéért, meg toldó cuccok.

A vékony cső egy rossz alumínium nyílvesszőből van, de a függönytartó pálca vastagabbik csöve is ilyesmi vastag.

A melegített oldala chemotoxos palackból van, mert az vastagabb falú.

A hűtős oldal pedig a fantásdobozból.

Ha valakit érdekel megmérem, hogy mi milyen hosszú.

Én nem mértem semmit, csak összeraktam ami volt saccra.

Előzmény: Centrum-Ölő (131)
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.02 0 0 131

A videón is 1-szeres átmérőn ment a levegő.

Az olajas dolgot hagyd a végére, mert kevésbé párolog és 5 cm átmérő alatt kell a párolgás, mert a különben a hengerfal venné el a hőt a gáztól, amit a tágulás vége felé ugyan visszaad, de kevesebb mozgásienergiát lehet ezzel termelni. Szinte biztos most már, hogy a vizen átvezettet cső emészti fel az energiát a gépedben.

Előzmény: moonshadow (130)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.02 0 0 130

Szerintem 0,5 sőt az 1 szeres átmérő az annyira széles, hogy azon megy át a táguló gáz, nem jön létre az ingadozás.

Előzmény: Centrum-Ölő (128)
laca137 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 129
aha értem , hát valószinű hogy ha lemásolod csak elindul a nyavajás
Előzmény: moonshadow (126)
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.02 0 0 128
Az U hosszának asszem négyzetgyökével fordítottan arányos a frekvencia, igazából nem nagyon számít, 1-2 másodpercenként fog munkát végezni. Az átmérő meg állítólag minél nagyobb annál jobb. Az összekötő cső átmérőjének 0,5-1 szeres értéket szoktak megadni (az U átmérőjéhez képest), ha ezt fémből csinálod akkor ez már egy regenerátor.
Előzmény: moonshadow (127)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.02 0 0 127

Ha folyadékdugattyús stirlinget akar az ember akkor kézenfekvőbb lehet olajat használni a folyadéknak, magasabb hőmérsékletet kibír anélkül, hogy felforrna és szétvetné a csövet.

Lehet, hogy az U csöves megoldás gőzgép és stirling hibrid és a felforró víz lötyögteti a cuccost benne.

Előzmény: laca137 (125)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.02 0 0 126

nincsenek megadva a cső hosszúság adatai.

Gondoltam majd lemérem képről, de egyébként csatlakozók szempontjából nem pont ugyanazok a cuccok vannak meg amik a leírás szerint kellenének hozzá.

Előzmény: laca137 (125)
laca137 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 125
nem egészen csilivili ez nekem :) most mi van ezzel az olajjal is?:))

mindenhogy kell valami közeg ami hőhatásra kitágul , lehet ez levegő vagy freon vagy ammónia vagy éter , erre olaj :)) ami tuti nem csinál semmit na az jó lesz :))

pl miért nem másolod le simán a német masinát ?
Előzmény: moonshadow (124)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.02 0 0 124

Első körben vízzel próbálom, utánna esetleg paraffinolajjal.

Könnyebb mint a víz és 360 fokon forr csak.

Előzmény: Centrum-Ölő (121)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.02 0 0 123

Minek-minek, működő modellnek, szemléltetőeszköznek, tanulmányozni. :)

Előzmény: laca137 (122)
laca137 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 122
végülis minek egy ilyen vacak ?:) ha kicsi a hőkülönbség soha nem lesz hatékony
Előzmény: moonshadow (119)
Centrum-Ölő Creative Commons License 2005.09.02 0 0 121
Maradjunk abban, hogy hibrid stirling, ha meg olyan folyadékot öntesz  bele ami nem nagyon párolog, akkor tisztán stirling. A folyadéknak nem kellene forrnia, pár centivel a vízszint fölött kell melegíteni.
Előzmény: JFEry (120)
JFEry Creative Commons License 2005.09.02 0 0 120

Jól van fiúgg!

Eza Stirling, nem Stirling, hanem egy rezgő rendszer, amit a vizpára(forrás?) tart rezgésben. Be sem indul, hanem nekeks kell meglökni.

Azért nem Striling, mert nincs meg a működési fáziskülömbség a hideg-meleg oldalak közt.

moonshadow Creative Commons License 2005.09.02 0 0 119

A ketyerémen a meleg oldalnál van az elágazás de nem akar beindulni.

Fém csővel fogok tovább kísérletezni, pedig az üveg szemléletesebb lett volna.

Gondolkodtam a keskeny fajta üdítős dobozokon amit nem szakítok föl a nyitójánál, hanem kifúrom és az átvezetést is könnyebben megcsinálom felül.

Ha tényleg működőképes a folyadékcsöves elmélet akkor összehozom.

Előzmény: Centrum-Ölő (117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!