Szeretném megkérdezni tőletek , hogy a galamb szabásmintája meg van valakinek ? Az a galamb , amilyen volt a tavalyelőtti talin ..,azt hiszem stiglincnél . ?
Tuti meg volt nekem , de nem találom sehol sem , pedig szükségem lenne rá .., ha tudtok segítsetek , köszönöm szépen !
Stigi !
Ha meg van neked , küldd el nekem légyszíves !
A babavarrás nálam pihentetve van még mindig .., most épp szegfűket horgoltam 10-et , ilyeneket , a lányom barátnőjének a lánybúcsújára , ez volt a csuklójára kötve mindegyiküknek ... :-). Az esküvő két hét múlva lesz .
A haját, amikor először végighímeztem, nem vettem figyelembe, hogy a sapka meddig lesz lehúzva, hogy igazán jól álljon ennek a pindurnak, na az a rövidebb sor:)
Aztán visszafelé hímeztem bele hosszabbakat, ami azért sokat javított rajta...
Az elejét hímzővel varrtam, mint a rendes hajat, de úgy láttam, picit megszalad a testanyag, utána váltottam a legkisebb babavarrótűre, amivel a szemet, szájat szoktam, de aztán rájöttem, hogy a hiba a meghúzásban rejlik (legalábbis úgy sejtem).
Szia. Nagyon tetszenek a textilbabáid, főleg ez az angyalka. A szabásmintáját el tudnád juttatni hozzám vagy ide az oldalra feltennéd? ojtozy@gmail.com az e-mailcímem.
Kao, ha esetleg én voltam az a fittyetlen, akkor nézd el nekem, tudod, hogy boldogan olvasok minden kedves hozzászólást, csak sokszor elfelejtek vakkantani. :)
nekem nagyon tetszett ezzel a masnis megoldással, ezt a neten találtam. Kicsit átalakítottam a zsepitartót hogy több elférjen benne. Barátnőimnek nagyon tetszett, de elgondolkozom a gombos varráson is (keresek valami érdekes és szép gombot.). Lehet a következő olyan lesz majd, akkor azt is felteszem. még újítani szeretnék raja valamit, feldobni kicsit....
Jól sikerült, de a legközelebbit már inkább csak egy kis gombbal, vagy könnyebben kibontható megoldással készítsd! Mert ha tüsszentesz mire kibontod, már nem is kell a zsepi:-))))
Akik már tudják mikor mennek szabadságra, illetve most kérnek szabadságot, remélem időben jelzem!
2012. augusztusban Ménfőcsanakon foltvarró tábort tartunk. Augusztus 9.-és 10.-én Waldorf baba készítéssel külön foglalkozunk azokkal a lányokkal,asszonyokkal, akik babavarrásra szeretnének jönni.
Különböző technikával készítünk babafejeket, természetesen teljesen kész babával mehettek haza! Anyagot kérésre biztosítok.( fejtrikó, stűlpa,gyapjú, plüss és egyéb kelléket)
Jelentkezéseket kérem június 20.-ig emailben küldeni, az anyag előkészítése miatt!
Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket!
Jelentkezni emailban lehet, további tájékoztatást is emailban adok.
Köszönöm, nagyon kedves vagy de csak azért kérdeztem Pajulcsitól a szabásmintát, mert mintha hasonlót láttam volna egy japán oldalon , de sehogy sem értettem, hogyan is kell összeállítani. Azért köszönöm , a te babáid is nagyon édesek.
Babát készíteni jó!Akár textilből,akár bármilyen más anyagból.:) Öröm, ha a kezeid által jön létre egy kis lény,ami tükrözi a személyíséged és az érzéseid.
Sok-sok varrás, formázás mire teljesen kijön a stílusod,s az egyediséged,ami csak rád vall, teljesen a tiéd.
Csodaszép a kisfiad !!! Szívből gratulálok mégegyszer !
És gratulálok Némakertésznek is , hogy hívják a kislányt ? És olyan jó lenne látni egy képet róla is , remélem kapunk majd hamarosan !
Nagyon helyesek ezek a tündérkék , ilyenkor mindig újra kedvet kapok én is ..., de annyi mindent csinálok , hogy még mindig nincs időm a babákra sajnos ...
De a tieiteket megcsodáltam !
Szép hétvégét mindenkinek , mi a 2 éves unokám szülinapját tartjuk , vasárnap lesz 2 éves , hja elszaladt az időőő , még csak most született ,és így most lesz nálunk anyáknapja is.... Majd hozok képeket a jövő héten a szülinaposról , remélem jól fognak sikerülni ...
Hasonlót én is kiviteleztem és készítek évek móta2007-től.Tanfolyamaimon, vagy szabmintaként + anyaggal,vagy teljes fázisleírással ( megadott link fotókkal lépésről lépésre) ,s gyakorlatban adtam át a komoly érdeklődőknek.
A baba széséges és egyszerűségében, mégis részleteiben rejlik a kisördög.
Tehát az énféle babámhoz szabminta + részletes leírás, anyaggal, de más és nem ua.
Ők azok:
Vannak még pakkjaim , s azoknak nyitom a linket akik potenciálisak.
Köszönöm, timke! Saját szabásmintával dolgozom mindig, ez most egy új verzió volt számomra is. Harmadikra sikerült:))) A haja pedig saját festésű gyapjú.
De nagy a csend! Elkészítette valaki a februári közöst? Én elhatároztam, hogy minden babát megvarrok , aztán év végén lessz egy gyönyörű gyüjteményem. Erre tessék még a februári is csak készülget. Szerintem nem a szabásmintaán lévő cipellőt viseli a képen látható baba. Vagy csak én vagyok a béna? Nekem ilyenre sikerült.
Be sem fejeztem inkább varrok másikat.
Nagyon büszkén mutogattam a múltkor a saját tervezésű nyuszimat, erre tessék mit találok a neten ? A megszólalásig olyan muszót.
Nagy elkeseredésemben terveztem egy angyalkát akinek levendulát tettem a fejébe. Ezzel csak nem találkozom máshol.
Vele van néhány új barátja is. A kalapos fiúcskát már mutattam csk akkor még pucér volt. Ő lett volna eredetileg Jack Sparrov de nem tetszet, ezért Sparrov más testet kapott. Gondoltam legyen ebből a babából lúdas matyi. Mivel sehol nem találtam a fekete fonalam ezért vörös lett. Most viszont nem tudom hogy hívjam. Egyenlőre csak a "Fiú".
Csak semmi lemondás! Nekem negyedjére sikerült és akkor is fiút láttak, csak szülés után derült ki , hogy kislány naaaaaagy akarattal.
Azóta is mondom: imádkoztam, hogy lány legyen oszt jól megkaptam. Most aztán csak bírjam. Fiúk után csaknem rémes. És kezdi a legkissebb királylány is. van kitől ellesni a praktikákat.
Ez még az igazi kisöreg korszak :) Csak később hozzák a "milyen aranyos kisbaba" formájukat. Jó határozott fiús vonásai vannak, és szép hosszú ujjai, büszke lehetsz rá.
Babát pedig én is varrtam hasonló fejjel, Kanadában, aztán itthon folytattam. Az egyik rokon kisfiú csak azzal aludt. :)
Köszi a választ a kékfestővel kapcsolatban! Nem akart eddig összejönni sehogysem, úgyhogy mostmár maradok a "járt úton", megbeszéltem itthon, lesz csíkos, ikatos, és világoskék anyag.
NemLajos, gratulálok a kifiadhoz. Csodaszép! :-) Jó nagy súlya volt, simán ment gondolom, mert, nagyon hamar hazaengedtek. Sok-sok erőt, egészséget, boldogságot és örömöt kívánok a kis családodnak.:-)
Ha nem mondjátok meg hogy hol lehet kékfestő anyagot kapni akkor kénytelen leszek attól a szövőtől venni textilt akitől eddig is vettem :) De akkor csíkos lesz! :)
Szívből gratulálok!!! A Jó Isten éltesse sokáig erőben egészségben édesanyjával és családjával együtt !!! Veletek együtt örülök én is :-) ...Nekem 4 gyermekem van , nem is adhattam volna nekik nagyobb ajándékot , mint a testvéreiket, ebben biztos vagyok !
Ha Budapesten született a kis Huba , megnéztem .., akkor Nyilas az aszcendense , és Nap-Jupiter együttállása van, szeretnivaló aranyos gyermek lesz biztosan....Mondjuk azért akarata az leeesz !! Ebben is biztos vagyok !
Az én unokám is Bika -Nyilas , jó párosítás ez úgy tapasztaltam !!!
Mi amikor a harmadik gyerekünket hazahoztuk a kórházból épp karácsony volt , és az akkor 5 és 9 éves tesói csak az ágya mellett ültek egész nap , ő volt a legjobb ajándék azon a karácsonyon , hát valahogyan így lehet ez a ti idei Anyáknapjátokkal is :-)))
Adjon a Jó Isten minden jót , és nyugodt békés megszületést a gyermekednek , lehet hogy megvárta az Anyáknapját , és épp ma akar megszületni ? Jó lenne !!!
Mindenkinek Boldog anyáknapját kívánok !!! Vagy az édesanyjával , vagy a gyermekeivel , vagy az emlékeivel..., mert az emlékek nem mindig szomorúak ...Az én édesanyám 11 éves koromban ment el..., mindig szeretettel fogok emlékezni rá . Most már hogy engem köszönt a 4 gyermekem és a 2 éves kisunokám , noha van , de begyógyult a seb azt hiszem ... Csak a szépre emlékezem !!!
Az idő igazán szép ma , hogy a jókedvünket fokozza :-)))..........................
csak halkan sugom meg,hogy a monitor fotozástól nem tudod védeni azért,mert a kép mentését beállitod,hogy ne lehessen elvinni.vannak erre szoftverek is, nemcsak billentyü kombináció.
A csontos anyagot a Sziv-Vol Textilnél vettem, de ezt a színt már nem lehet kapni, az utolsó másfél métert hoztam el. Kék alapon világoskék csontos azonban még van.
:) Egyelőre nem akar kijönni, pedig 3. gyerek, mindenki azt mondta, még hamarabb jön majd, mint a többi (2 és 3 héttel hamarabb jött a másik kettő), de én ma léptem a 40. hétbe:O
Viszont rájöttem, hogy a fejformázást elrontottam, az áll alatt nem kötöttem el, csak hátul... :(
Mondjuk ettől függetlenül teljesen formás jószágok, úgyhogy nem bosszantom magam rajta:D
Ez is osztott hímző, csak éppen nem volt egyformából elég, ezért kettészedtem minden szálat, és 3-3 különböző árnyalatú szőkét raktam egybe, így kis melíros csaj lett :)
(és beleőszültem, mire szétszedtem, összeraktam:D:D:D)
Aranyos manók. :)) Ha jól oda van varrva a fejhez-sapihoz, akkor majd fonogassa csak a kis tulajdonosa.
Az első babám egy raggi volt, aminek osztott 6 szálas himzőből tincsenként varrtam fel 10 csomag fonalat a fejére, amit azota is húznak-nyúznak, fonogatnak és nem kopaszodik. :)
Ti a copfot hogy szoktátok elkötni? Erre még nem találtam ki semmit, még azt sem tudom, véglegesen akarom, vagy hagyom, hogy hadd fonogathassa a kislány...
nem, nem. ezt a neten találtam valahol. talán a meskán, de nem biztos.... ilyesmi cicafejet találtam az egyik újságban, nem a teljes cicát, de nekem az is jó lesz.
Én a csőgézt itt szerzem be egyelőre (egyszerűbb volt megvenni a tanulócsomagot náluk, mint egyesével beszerezni mindent), a másik beszerzési forrás a Bajcsyn a Salus bolt (ha jól mondom), de őket személyesen kell felkeresni...
Szia! köszönöm szépen a segítséged, nem tudtam hogyan csomózzam így ugy csináltam ahogy gondoltam hogy valahogy jó lesz. Francia csomót megnéztem nagyon jó, legközelebb így csinálom. köszönöm a segítséget.
ui: itt nálunk Veszprémben nem lehet kapni csőgézt a waldorf baba fejéhez. ti hol szerzitek be?
Szia! köszönöm :-) de látom a hibáimat. na most kétszer varrtam át. és aztán annyira örültem hogy végre kész hogy nem néztem át. Az arca jobb felén alul nem stimmel annyira, nem olyan gáz de azért látom. Az egyik lába egy picit rövidebb, azt mondja a férjem dombon állt mikor csináltam? és a fülénél felül is van egy pici hiba... ezeket leszámítva lehet hogy jó lett volna. Azt hiszem egyenlőre maradok a szabásmintáknál.
amiről szerettem volna a képet a cicáról azt megtaláltam az egyik újságban amit megrendeltem, csak olyan sokminden van benne hogy nem rémlett.
Hogy érted a csomózást? Az mindenképpen kell, máskülönben kibomlik a varrat. Ha apró franciacsomót csinálsz és nem vágod el közvetlenül utána a cérnát, hanem a csomó mellett visszaöltesz és hosszan végigvezeted a tűt, amennyire csak engedi, ott kibújtatod és ott vágod el a cérnát. A cérna vége eltűnik a baba testében és nem áll ki a csomó mellett.