SEGÍTSÉGRE LENNE SZÜKSÉGEM, VAN EGY 2003 3L LUPOM 50 E KM VAN BENNE.
SOHA NEM VOLT VELE SEMMI 10E-KÉNT OLAJ, SZÜRŐ CSERE. MOST VISZONT A HARMADIK SZERELŐ
SEM ÉRTI A HIBA JELENSÉGET. A KOCSI PÖCRE INDUL JÁRATOM EGY KICSIT ,ELINDULOK
AZTÁN EGYSZER CSAK LEÁLL. ONNANTÓL BE SEM LEHET INDITANI. MOST KICSERÉLTETTÉK VELEM Ü.ANYAG SZÜRÖT, AZ Ü.ANYAG SZINT JEEADÓT. A KOCSI 1 NAPIG MÜKÖDÖTT MA
MEGINT 2000M UTÁN LÉÁLLT HA LÉGTELENITIK AKKOR BEINDUL .
KÉRLEK HA VALAKI TUD SEGITENI VAGY VAN ÖTLETE JELEZE MERT SZERETEM AZ AUTOT DE FELESLEGESEN CSERÉLEM AZ ALKATRÉSZEKET ÉS EZ ELKESERITŐ.
Valaki meg tudná mondnai hogy a Lupóból(1,4.PD 75lovas 2001) a fűtés radiátort hogy lehet kiszerelni? Komplett ki kell venni a műszerfalat vagy alulról valahogy kipattintható?
Hogy kell kicserélni a hátsó lámpák izzóit? (A csomagtartóból van valami trükkös "féregjárat", ahonnan ez megoldható, vagy ki kell csavarni a középső csavart és kibillenteni a lámpát?)
Erre tudok válaszolni.Nem belülről kell izzót cserélni hanem a hátsóajtó tömítés mellett van 2 db csavar azt tekerd ki és a lámpafejet(búrát kibillentve és kifelé eltolva todod leemelni.A többit fogod maj látni ,mert belül is lesz 3 db kis csavar ami az izzók alaplapját fogja.
Friss Lupo (benzines 1.0-ás, 2000-es évjáratú) autótulajdonos vagyok. Van pár rövid kérdésem.
Kicsit nehezen veszi az egyes sebességet. A benzines sebességváltóját is után kell állítani, hogy precíz legyen?
Milyen olajat használjak az autóba?
Gyárilag meddig húzták el a hátsó hangszóró kábeleket? Hol találom a kábel VÉÉGÉT???
Hogy kell kicserélni a hátsó lámpák izzóit? (A csomagtartóból van valami trükkös "féregjárat", ahonnan ez megoldható, vagy ki kell csavarni a középső csavart és kibillenteni a lámpát?)
Én sokkal inkább arra gondolok, hogy a váltód/kuplungmunkahengered lehet a ludas. Gondolom STOP-ban indítod. Ha megint kifogsz egy olyan napot, amikor semmi nem történik a kulcs elfordításával, akkor próbáld meg ugyanezt N-ben. Illetve figyeld meg, hogy a hőmérésklet van-e bármilyen hatással rá.
Köszönöm a válaszokat. Indításgátló nincs benn, legalábbis nem tudok róla. Most épp szervízben van az autó próbálják megcsinálni már vagy 2 hete eddig nemsok sikerrel. Remélem azért sikerül megoldani a problémát.
Az nem hidraulika hanem gázolajszivattyú:-)(Szerintem) Az én lupomban is van indításgátló ami nem gyári.Bizonyos kapcsolókat működtetni kell különben semmi.Ami letilt az egy relé lehet nálad is.Keresd meg! Nálam a műszerfal alatt van.Lehet hogy cserélni kell.
Nekem volt ilyen problémám, de nem hiszem hogy a Tiéd is ugyan ez:
indításgátló volt bekötve, és ha letekertem a műszerfal világítást akkor nekem is csak valami búgott a műszerfaltól és nem indult el, ahogy feltekertem indult...
Egyre jobban szeretem ez kis kocsit.Nem ment a tolatólámpám.2 perc alatt kiszedtem a gombát, megfúrtam, kontaktspray be.Gomba vissza és láss csodát! Persze nyilván előbb utóbb vennem kell újat de akkor is:-))
Arról már hallottam, hogy klímát be lehet szerelni utólag a Lupo 3L-be, az ülés is megoldható szerintem (van olyan 3L, aminek állítható az ülésmagassága, ergó kell, hogy legyen olyan ülés is bontottan, ami állítható magasságú). A szervókormány viszont szerintem nem fog összejönni, de nem legyen igazam (mondjuk az újabb fajta Lupo 3L-ekben van már szervó). Ugyanakkor szerintem ezeknek a változtatásoknak az ára minimum 200-400e Ft. Tehát szerintem a legjobban akkor jársz, ha eladod a jelenlegit, és veszel egy klímás, szervós, ülésmagasság-állítós, 2002-es gyártmányú 3L-t...
van egy 2000es lupo 3Le-m vagy is az asszonynak vettem, de nem vezeti mert nincs benne szervó, és az ülésmagasság sem állítható és persze légkondi is kéne (nekem persze egyik se) tudom hogy a 3L-ben ezek nincsenek de gonolom a többi lupo modellben fellelhetőek. nem sürgős de júniusra ezek benne kéne hogy legyenek a kocsiban. vagy ha ez baromság akkor eladó lesz.
A fűtőmotor ki van kapcsolva (OFF), a radiátor nem folyik, az autó kívül-belül száraz. A szervómotort nem tudom - ez akár lehet is, de nem függ a dolog attól, kanyarodom-e vagy egyenesen megyek. Egy dolog befolyásolja a jelenséget: ha gurul vagy megy az autó, van hang - ha áll, nincs.
Igen érdekes dolog történt kb egy hete az autómmal (A2 1,2). Valamiféle szélzaj félét halottam lassú guruláskor a pedálsor felől (mint autópályán a tetőcsomagtartó hangja). Az a "szélzaj" szerű hang azóta folyamatosan erősödik, tegnap már egyfajta nyekergő gumihanggal is párosult. Csak menet közben jelentkezik a dolog, álló helyzetben nem - de mindegy a motor fordulat sebessége, ettől teljesen független a dolog.
Este már lehúzott ablakkal közlekedtem, de kintről ez a zaj nem hallható. Valahonnan a váltó környékéről jöhet. Ma reggel alánéztem, megnéztem a futóművet is, de nem látszódik semmi nyoma se, hogy valami forgó alkatrész hozzáérne is bármihez.
Köszi a tanácsot át böngészek mindent.A bajok fokozódtak:-)
Ma valami érces hang jött a motortérből,Zsigulis korszakombol emlékeztem.Szerintem a kipufog sortömités adta meg magát.inditásnál gomolyfelhő a motortérben és érezhető szelelés......a kicsi egy hónap alatt több fejtörést okozott mint a 3 galantom 10 év alatt együtvéve.Kezdem kihivásnak venni:-) Tudom itt van Doni Úr a fórumon,szeretném a számát...esetleg egy hívást...30/6303924 Torba Róbert...Köszönöm.
Szerintem az valami elektromos hiba lehet nézd át az összes csatlakozót,főleg a biztitáblánál.Barátom caddyje órákig képes volt egy deka múszerfal nélkül menni máskor meg semmi gond.Aztán megtaláltam a hibát.Egyik biztifoglalathoz menő vezeték volt laza.A golfomban nekem is el-elment a turbó aztán minden foglalatot széthúztam,kontaktspray és darabig ment amig aztán jól eladtam más okból.Néha meg kihagyott a motor menet közben .Na az volt érdekes.Aztán lemostam gőzborotvával a motort és rendbejött:-)
A turbó egyszer engem is megviccelt, nekem a megoldás az egyik biztosíték kicserélése volt. Kis méretű biztosíték, 5A, és a középső sorban balról asszem a 2. vagy 3. volt. El volt szakadva. Egyébként elba egy dolog az, ha nincs turbó... Szegény Lupóka max. 90-ig gyorsul, de azt is kb. 1-2 perc alatt, és hegyről lefele.
Sziasztok.Lenne két kérdésem ami az elmult napokban kicsi fejfájást okozott.Egyik délután sietős induláskor nem volt kormányszervo.Puff neki.nem kellet messzire mennem mentem így.leálltottam,majd 2 óra mulva indulás,és visszajött, volt.Ezt mi okozhatja?Másik problémám néha erőtlenné válik a Kocsi.Mintha nem menne a turbó.Lepadlózva is csak vánszorog,mintha nem reagálna a gázpedáll lenyomására.De ujrainditás után az is ujra mükszik.Tudna nekem valaki segíteni mi lehet a baj?
A szíjat megnéztük, semmi baja. Öregedés, szakadás nem látszik rajta. De meggyőztetek: tavasszal olajcserekor - lesz benne vagy 71 ezer, az olajban meg 4000 meg 2 év - feltétlen cseréltetem feszítővel, vízpumpával együtt.
Akkor grat. Sokat ér az autótok ha tényleg valós a km. Mert ilyen ritka mint a fehérzorró.A gyertyakábeleket emlegetted korábban.Írni is akartam hogy nekem egy 9N-es polom volt az is így beszivatott de nekem ha pörgettem ment rendesen csak alapjárat közelében fulladt.Ebyébként nekem pont egy vidéki orvos feleségétől volt a korábbi autóm:-)Aki elvileg vigyázott rá.(de 50 ezren vitáztunk)Órában 106e km volt bordásszíj meg jól szétment 116e km-nél:-((( Pont készültem már lecserélni.Az autó egyébként tip top volt! Szerintem 70k-nál is de 90-nél mindenképppen cseréld le a szíjat a lehető legjobb márkára,mert a szakadás nekem is drága mulatság volt.
Hihetetlen, de igaz, mer" a feleségem tette bele BKV helyett napi 12 km-re. Nem fogom az órát előretekerni hogy valami fórumhuszár (akit már sokadszor vágtak át tekert órájú vidéki idős hölgy állatorvos által 3. autóként használt rozsdaboglyájával, de a vételáron +50 ezer forinton is tökölt) ne kételkedjen a futásteljesítményben. Tudom, a városi használat is rossz, mert a megfelelőenfelnemmelegedettautóolajábansavasösszetevőkésvízkeletkeznekésjobbanmegesziahengertmintha400ezerlennebenne stb.
A hiba egyébként pitiáner volt: gyertyakábel :) csak elsőre nem jöttünk rá..... Mindegy, gyertyát amúgy is kellett volna 60 ezernél cserélni, és legalább kicseréltük a generátort meghajtó laposszíjat, amit nagyon megviselt az idő. A vezérlés bordásszíja még eredeti, de jó állapotú....
Bár Seat Arosánk van, de a Lupo-nak tulajdonképpen testvére.
1.0 AER motorkódos 99-es. Tegnap egyik pillanatról a másikra elkezdett háromhengerezni, el is erőtlenedett. 70 ezer km. van benne. Szerelő először kicserélte a gyertyákat, kábeleket, elosztófedelet pucolt, de a probléma maradt. Bordásszíj átugrásra gyanakszik, mivel még nem volt cserélve. (még a vezérlés fedele nem lett leszedve) Volt valakinek ilyen tapasztalata?
Emlékszel még, hogy mi volt a légzsák kábel problémának a megoldása? Új kábel, forrasztás, és ha emlékszel, akkor összeg is érdekelne. Egyedül csináltad, vagy szerelőnél?
Sziasztok.Torba Róbert vagyok.A hétvégén megvásároltam első 3L-es luponkat.Elég fura rengeteg kérdésem vele kapcsolatban.Szépen vált teszi a dolgát,működik minden,de reggel igy majd minuszban nem volt meggyőző az indulása,nem tekert valami intenzíven,remélem csak akksi nyűg:-( Amennyiben nem akksi,,,mi okozhat nehézkes indulást? ez majd kiderül..Viszont keresek egy balos ajtónyitót,kilincset belülre mert ez teljesen frissen eltörött.Szükségem lenne egy magnó,CD kiszedő kütyüre kölcsönbe.Ki szeretném cserélni a gyári cuccot egy 2 dines fejegységre,de nem tudom miként huzhatnám ki a régit,esetleg valami ötlet?Segítséget előre is köszönöm...
A forgalmiból nem biztos,hogy megmondod milyen moci van egy kocsiban. Max a gyári motorja derül ki,hogy mivel szerelték.;-) nekem a tdi octimban pd van jelenleg:-) ezér írtam fényképet.
Mea culpa akkor engem jól átb*tak.Nem baj:-)megy mint állat és ez a lényeg.Azt nem tudtam meg, hogy mindegyikben van-e pd elem de lehet.Valaki megerősíthetné.kösz
Köszi. Tudok kulcs másolót de nem hiszem,hogy a környékeden.
Győr vonzáskörzetében tudok.
Amúgy én is majdnem sdi-t vettem de ez ugyan olyan árban
mozgott így inkább ezt a pd-t vettem meg.
Sok apró hibája van de már majdnem mindet megoldottam.
Ma húzom átt az ajtón a kárpitokat mert nem tetszik az a
szürke gyári anyag. Fekete lesz:-)
Amúgy nagyon tetszik,jó vele ugrándozni. Kicsit rövidta
váltója számomra mert 180nál 4000et forog és úgy érzem,
hogy ez a 3henger nem nagyon bírná a 4000feletti fordulatot
mint a 4hengeres társai. Én meg sokszor sietek így alapból
ilyenkor 140el közlekedek. Jobb volna egy kicsit hosszabb váltó alá.
Majd kialakul.:-)
Soxerencsét a géphez.Nekem ohne pumpdüse de nem bánom:-).Nem tudsz olcsó kulcsmásolót? Enyémet nem tudják felismertetni.Valami idétlen chip van benne.Vagy valaki???
Hát az önindítónak nem tesz jót a sok indítgatás a de az melyik tipusnak használ?Az én lupomnak(1.4 tdi)is lehalt de relatíve olcsón megcsinálták.A dízelt meg talán akkor használod ki ha sokat mész egyhuzamban szóval inkább benzinest ajánlom.Én azt élvezem a kisautómban hogy megy mint a sinkanzen és termeli az üz anyagot.Én is készülök futóműátnézetésre,nem jó pár dolog a gépen de nem érdekel,mert mindent felülmúl a takarékos robbanékonyság.Ismerősömnek van egy SDI Caddije de az hangos és elég lomha.Azt meg úgyse tudod előre mi fog meghibásodni.Legyen az bármilyen autó.Ajánlom a totalcar népitéletet. Abból választhatsz autót(ha tudsz)Ha olcsó autót akarsz amit 2 forintból fenn tudsz tartani és persze nem vagy igényes akkor suzuki.(nekem is van egy eladó:-))
Kérdés az volna, hogy volt e ezekben gyárilag tempomat. Ha igen akkor nem e tud valaki eladót mert megszoktam a tempomatot s jó lenne ha ebben is volna.
Segítséget szeretnék kérni. Most néztem egy lupot és a fogyi mérő állandóan 6.5 mutatott. Az eladó azt mondta hogy Őt nem érdekelte ezért nem csináltatta meg. Szóval vajon mibe kerülhet ezt megcsinálni, vagy mit jelenthet esetleg nem azért nem megy mert a km órát próbálták bűvölni. Szóval hálás lennék ha valaki válaszolna mert szeretném megvenni az autót de ez kicst elbizonytalanit.
Magam sem vagyok egy Hulk Hogan, de szerintem az egyetlen alkalom, amikor gáz a szervókormány hiánya, az a (belvárosi) parkolás. Ha a feleséged nem fog sokat parkolni, szerintem ne félj a szervó nélküli autótól. De ha vezetted, akkor tudod, hogy miről beszélek.
Szia.Olvasom hogy ,eladóvá válik a Lupo.Kérdésem az lenne,mit takar a lelakott karosszéria?Kaphatnék pár fotót esetleg?Ami fontos kérdés,szervó kormányos e az autó?Üdv. Torba Róbert
Szia.Mostanság tervezek egy ilyen kis törpét vásárolni.Mivel az autót a feleségemnek szánom főként,fontos lenne a szervó kormány.Vezettem Lupuszt e nélkül,szerintem a kedvesemet megviselné:-).A te autódban van szervó kormány?Volt e sérülve?Válaszod előre is köszönöm.Torba Róbert
Eladnám kedvencem, 99-es gyártású 202ekm van benne, kitűnő esztétikai és műszaki állapotú. 185ekm-nél váltó felújítva, kuplungszerkezet komplett cserélve ( minden ), a kuplung munkahenger is vadi új, vezérlés cseerélve gyári vízpumpával együtt. Állítható vezető oldali ülésmagasság. Fekete színű nem tuningolt, díszített egyszóval gyári. Öt küllős alufelni van rajta tökéletes állapotú gyári méretű gumikkal. Fogyasztása 4l vegyes használat mellett, hosszútávon 3,5l evett 100-110-es tempónál. Minden működik. Garantáltan csak tankolni kell és utazni. Ja az elmúlt télen kapott új aksit, az még garanciális és hátsó lengés csillapítókat.
850eFt az ára. Az eladás oka mivel ez sokakat érdekel: a fiam most vizsgázik csesztetnek, hogy automatással nem tanul meg "normál autót vezetni", a másiktól meg fél, túl nagy. Szóval nem fogom elkótya-vegyélni így is bukok rajta ha elmegy.
w-tek@freemail a címem, küldök képeket kérésre. Az autó szekszárdi. A nevemen van, minden papírja rendben van. Műszakija 2013.01.31.-ig érvényes.
Én is csatlakoznék,a luposok táborába. Hétfői napon váltam tulajjá,egyenlőre pozitív a vélemény a kis rakétáról.
Nézegettem már vásárlás elött is a fórumot,meg azóta is,de nem találtam meg ami érdekelne, így kérdezek:
- Az ajtók kicsit lógnak, és ez becsukáskor kisebb szorulást okoz, nézegettem de csavart nem láttam,amin állítani tudnék, hogy feljebb legyen
-Illetve ha valaki tud linkelni, helyet ahonnan tudok letölteni manualt, vagy elküldi, azt megköszönném, mert sehol nem találtam. Rádiót akarok cserélni, és hangszórókat.
Utóbbi 16,5-es (hertz DSK165) ehhez gondolom kiemelő keret kell majd. A rádió kivételét meg nem tudom hogy hogy álljak neki, mert sehol nem látok csavart vagy valamit amit mernék feszegetni.