Keresés

Részletes keresés

napsutott Creative Commons License 2011.03.09 0 0 392

Külföldi pörgős fórumokon az a tendencia, hogy konkrét problémákra, felvetésekre nyílnak topikok, ami szerintem sokkal hasznosabb annál, hogy van egy gyűjtőtopik sokezer hozzászólással, amibe senki nem ás már bele, hogy kikaparjon magának valamilyen infót.  Ez ugyan valóban  azzal járhat, hogy ugyanarra a témára nyílik még egy topik, de miért baj az? Ez nem wikipédia, ahol csak egy szócikk lehet egy témára. A tapasztalatom szerint azok a fórumok sokkal élénkebbek, ahol könnyebb a topiknyitás, és ehhez képest elhanyagolható hátrány, hogy időnként duplikálnak valamit.

 

A topikok erőltetett kategorizálása, meg az összevonások csak azt erősítik, hogy klikkesednek a topikok, általában egy törzsgárda beszélget bennük,  sokszor csak csevej jelleggel. Az index fórum emiatt tunyának érződik, mintha soha nem történne semmi új, csak a régi verkli pörögne folyton. Legalábbis más fórumokkal összehasonlítva, ahol nincsenek ennyire merev szabályok, nekem egyértelműen ez az érzésem.

 

Előzmény: Kilroy (390)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.08 0 0 390

Nem tudom. Szerintem azért nem biztos, hogy annyira jó lenne, ha ugyanarra a témára nyílna ezer topik (csak mondtam egy jó nagy számot). Áttekinthetetlenné teszi szerintem a fórumot (ami mondjuk már így is az...) és a modiknak is annyival több melót ad (topik átpakolása meg moderálása). Ezt van hivatva megakadályozni az a bizonyos limit. Mellesleg a túl sok topikot még jól össze is vonják, ezért sincs annyira értelme minden szarért (már elnézést) új topikot nyitni.

A PoliDili nyilván nagyon pörög (keményebben is moderálják amúgy, beleértve, hogy nyilván arra is több figyelem eshet, hogy ne nyíljon egy témára sok topik, meg moderálásra úgy általában meg össszevonásra ugye...), de ez azért közel sem jelenti szerintem, hogy máshol nincs élet.

Elég szubjektívnek érzem ezt a lanyhaság dolgot, bár valahol azért kétségtelenül van benne valami.

Előzmény: napsutott (388)
napsutott Creative Commons License 2011.03.08 0 0 388

Én is elég lanyhának érzem a fórumot, és szerintem a 200 hozzászólásos limit az oka. Egy fórum attól lesz pörgős, hogy folyamatosan új témákat dobnak fel az emberek, és ehhez az is kell, hogy friss vér is jöjjön a fórumba, és ők is dobjanak fel új témákat. Viszont a 200 hozzászólásos limit ennek ellene hat, mert ha jön egy új user, az lehet, hogy nem marad itt 200 hozzászólásig, mert nem történik túl sok érdekes dolog, amiért érdemes maradnia.

 

A limit  indokolt lehet a Polidilinél, bár ott is csak azt erősíti, hogy csak a törzsgárda dobál fel topikokat, de más szekciókban el kellene törölni, vagy legalább leszállítani 10-20 hozzászólásra.

 

Ha megnézitek a friss topikok listáját, akkor az látszik, hogy folyton  polidilis topikokkal van tele többségében.  Ha más szekciókban könnyebben lehetne topikot nyitni, akkor az helyerbillenthetné az egyensúlyt, hogy ne a polidili legyen az egyetlen élénk szögelete a fórumnak.

Murder Incorporated Creative Commons License 2011.03.01 0 0 386

Nem volt benne? Tényleg? Valaki kitörölte a saját MM-edből az V/8/f-et?

Előzmény: Törölt nick (382)
paithana Creative Commons License 2011.03.01 0 0 385

Elméletben az, de a gyakorlatban lehet,hogy másképpen néz ki.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a liberálisok kirekesztők, de ahogy orbánt lehet jobboldalinak eladni, úgy lehet kirekesztőnek mondani a libsiket is.

Előzmény: Kilroy (384)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.01 0 0 384

Azért szerintem az igen súlyos hülyeség, hogy a liberalizmus alapja a kirekesztés. Hogy úgy mondjam, ad definitum nem az. Persze kérdés, hogy definiáljuk, de szerintem ez akkor is hülyeség...

Előzmény: Törölt nick (382)
paithana Creative Commons License 2011.03.01 0 0 383

Az index tulajdonosi köre liberális?:)

 

Ehhez képest, amikor egy másik nickemmel a gojkrólnyitottam topicot,(nem fikázósat), simán minden közlés vagy értesítés nélkül, töröltéka nickemet és a topicot is egyben.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (382)
paithana Creative Commons License 2011.02.26 0 0 380

Az, hogy nagyon vastagon fog a modik ceruzája, baj, ezért fogy a nép innen.

De az, hogy a jobbosk baloldalinak, a balosok pedog jobboldalinak tartják őket, az talán mutat valami semlegesség-szerűséget, nem?

Előzmény: Törölt nick (379)
promera Creative Commons License 2011.02.22 0 0 378

Ezen sajnos nem lehet csodálkozni. A folyamtos kontraszelekció egy olyan törzsközönséget alakított ki, hogy már olvasni se bírom.... :-(

Előzmény: kiskata17q (377)
kiskata17q Creative Commons License 2011.02.09 0 0 377

Lanyhul bizony.:(

Szenyorka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 374

A KT szépszámú gyülekezete kidolgozta visszamenöleg- amit mi is tudtunk-milliárdos fizetésért, de a jövőre nézve a három majom szerint viselkedik,AKKOR MINEK VANNAK!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 371

Átnéztem a törléseket, nem találom a topicoc törléséről szóló információkat.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 370

Gondolom, hogy a szólásszabadság jegyében, de rengeteg topic-tisztogatás van az elmúlt időben. Ez érthető, az index írjon, amit akar, a hozzászóló topicjait meg megszüntetik. Talán ezért lanyhul a fórum. Nem kicsit, nagyon, miazhogynagyonis.

tnsnames.ora Creative Commons License 2011.01.25 0 0 366

>>"Az index az ország egyik legnagyobb magyar nyelvű fórum-platformja."

>Szerintem, messze a legnagyobb. Én nem ismerek egyet sem, amelyik akárcsak megközelítené.

 

Nem tudok hozzászólni, símán lehet, hogy igazad van. Engem tágabb kontextusban érdekel immáron a téma, elsősorban is a jövő szempontjából.

 

A "peak oil" topikban - annó két éve talán - hosszú thread volt a komplex rendszerek (lásd társadalmunkat, egyre differenciálódó munkavégzésekkel stb.),  összeomlásának lehetőségeiről. Tulajdonképpen egyedül maradtam azzal a véleményemmel, hogy én csak valószínűsítem a dolgot (még ha van rá sok valós tapasztalat akkor is), a döntő többség azt mondta, hogy törvényszerű az összeomlás egy adott komplexitáson túl.

 

Milyen hatalmas monolit monopóliumok vannak a neten?

- Youtube

- Facebook

- Iwiw(itthon)

- Index fórumok (itthon)

stb.

 

Mik a közös jellemzők? Felhasználói szempontból előnyös feature-k, ugyanakkor a végtelen sebezhetőség; mindkettő a monopólium jellegéből fakadóan. Miközben jellemzően magánkézben vannak. Aki állja a cehet, az diktálja a szabályokat, még ha eredeti szándékaival olykor ellentétesen is (az effektív végrehajtók által).

 

Youtube-n, youtube által sem értett, (még a lehetőségek határán belül) sem konzekvensen betartott szerzői jogok alapján komplett profile-okat semmisítenek meg (olykor a profil gazdájának hatalmas belefektetett munkájával együtt). Miközben persze a Youtube sem bebiztosított gigászi jogi perek ellen, hiszen ha valakit lehet fejni (Google), azt meg is fogják próbálni. A Viacom 300 millió dolláros perét megúszta a Google, de a jövőben még történhetnek érdekességek.

 

A Facebook mindenféleképpen egy hatalmas robbanásveszélyes bomba, elsősorban adatvédelmi problémák miatt, másodsorban a gazdája miatt. Egyelőre növekedési spirálban van, én azt valószínűsítem, hogy lesz neki leszálló ága is. Én sem az iwiwen sem a facebookon nem vagyok fenn, de az open-source disztributív Diaspora facebook-alternatíva projektben látok fantáziát. Ott szívesebben fennlennék valamilyen formában.

 

Az index fórum is magán viseli ezek szerint az össze negatívumot: magánkézben van, monolit, sebezhető (egyszemélyes moderátorain keresztül, moderátor személyétől függetlenül is).

 

A klímaváltozásról nem kell az indexen beszélni, ha ezt nem támogatja az index. Nekünk tönkretett régi topikosoknak is bőven elhagyható az index-platform. A jövőben csak azt megoldani technikailag (valamilyen disztributív megoldással), hogy a keresőn keresztül egymásra tudjanak találni a kiebrudalt témában érintettek.

 

Az viszont sötét képet fest a jövő egére (számomra), ha az információrobbanás korában, nem tudnak szabadon beszélgetni jószándékú emberek, úgy hogy valamennyire támogatva legyen egymásratalálásuk.

Előzmény: ámokfutár (365)
ámokfutár Creative Commons License 2011.01.25 0 0 365

"Az index az ország egyik legnagyobb magyar nyelvű fórum-platformja."

 

Szerintem, messze a legnagyobb. Én nem ismerek egyet sem, amelyik akárcsak megközelítené.

Előzmény: tnsnames.ora (356)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 364

Mindki csal, a fidesz javára, még a balosok is. A három legutóbbi választás is csalás volt. Azok is kb ezt mutatták. Statisztika? Nem keverd a statisztikát a közvélemény-kutatással?

Előzmény: Törölt nick (363)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 362

Meg sz össze közvéleménykutató. Még a bolsikhoz közel álló Szonda is. Utoljára egy hete.

Előzmény: Törölt nick (361)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 360

Én meg úgy látom a ballerek lankadnak. Hiába tüzelték a népet, az szarik rájuk. Ma is a szavazók 65%-a szavazna a Fideszre, mint egy-két-három,. stb hónapja. Nem csoda, ha elvesztik a kedvüket a bujtogatásra, a legjobban fizetettektől eltekintve.

Előzmény: lujo2 (359)
lujo2 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 359

Lehet szidni az Index fórumát, de ha a többit ehhez hasonlítjuk, azok a béka segge alatt vannak. Ha vki benéz a MN vagy a KR fórumára, csak azokat a véleményeket tűrik meg, amelyik a portál szellemiségének megfelel.

Amúgy sztem azért is csökken azintemitás, mert most nincs választási kampány.

Másrészt, a jobbosok egy részének is meg kell emészteniük, amit a kormány csinál -az előző kormány ilyen intézkedési esetén OV már barikádot építetett volna :D-, és néha nehéz védeni a védhetetlent.

A balosok meg letartgiában vannak, kormány mindent megtehet, minek tépje a billentyűzetet. Nem neki kell azonosulnia azokkal, akik hatalmon vannak,neki max. csak a fikázás marad, de minek?

Előzmény: Törölt nick (357)
tnsnames.ora Creative Commons License 2011.01.25 0 0 356

A jelenlegi moderátor garnitúra eléggé engedékeny

 

- Engedékeny?

- Szerintem kiszámíthatalan. És még a moderátortopikban sincs válasz kérdésekre, maximum tautológia. Újabban már nem csak indoklás, hanem maga a kitiltás ténye sem tudható. Én úgy vesztettem nicket a klímaváltozás révén, hogy nincs nyom sem levelezésben, sem fórumban.

 

Az index az ország egyik legnagyobb magyar nyelvű fórum-platformja. És mint ilyen elképesztő módon sebezhető ezáltal.

 

(345) usernek az volt legnagyobb fájdalma és aduja az elűzött topiklakóval szemben, hogy úgymond "ő nem volt hajlandó vele beszélgetni". Publikálta is ezt. Viszont ilyen stílus megengedésével, amit itt is eleresztett, majd index általi-pártolásával, hová-máshová fejlődhet az egész, mint kétoldali del-gomb intenzív nyomogatásába.

Előzmény: Törölt nick (352)
Tecs Creative Commons License 2011.01.25 0 0 354

egy 15 évet börtönben töltött

 

Helyesen: 16 évet!

Előzmény: Tecs (353)
Tecs Creative Commons License 2011.01.25 0 0 353

"De vajon nem az mutatja-e a modik "jó" munkavégzését, ha a jobbolda és a balodlal is éppen az ellenoldal pártolásval vádolja őket?"

 

Az elmúlt évtizedben rendben volt az egyensúly. Annak idején pl. Sólyom úrnak sok csípős beírást és pár cikiző verset szenteltem, amit utólag szégyellek és már régen megbántam.  Arra mindig vigyáztam nála is és másoknál is, hogy ne legyek durva, ne sértsem meg őt személyében, de ez nem mentség,  mert a Köztársasági Elnök Úrról kellő tisztelettel kellett volna írnom. 

 

Szerencsére megváltozott a helyzet. Egyesek érthetően és indokoltan védett személlyé váltak; a szókimondóan kritikus, gunyoros vagy akár gúnyolódó, szellemeskedő beírások és szerzőik "visszaszorultak", nagyon helyesen. A kártékony szabadszájúság felháborította a rendes magyar embereketPl. párhuzamot lehetett vonni egy 15 évet börtönben töltött, majd külföldre távozott, gyér hajú köztörvényes bűnöző és az új Magyarország ellenzékének vezetője között. Ez a gyakorlat sértő és tűrhetetlen volt. Most már végre-valahára eltűnnek az ilyen destruktív és nemzetgyalázó nikkek.  

Előzmény: Vajk (351)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.24 0 0 352

A túróért sírtok...

A jelenlegi moderátor garnitúra eléggé engedékeny, volt itt már sokkal rosszabb is.

Nektek geszthi kellene nagy delgombbal legalább, hogy legyen  valami szórakozás is.;)))

Előzmény: Törölt nick (341)
Vajk Creative Commons License 2011.01.24 0 0 351

De vajon nem az mutatja-e a modik "jó" munkavégzését, ha a jobbolda és a balodlal is éppen az ellenoldal pártolásval vádolja őket?

 

Vagy csupán a jobboldali és baloldali nckek szellemi színvonala csökkent kritikán aluli szintre? 

Esetleg a fizetett párt PR-osok kampányáról van szó?

 

 

Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.24 0 0 350

Látom.

Előzmény: tnsnames.ora (347)
Sir Balamber Creative Commons License 2011.01.24 0 0 349

Szerintem az egész index iránt lanyhul az érdeklődés. Régebben kiegyensúlyozottabb volt. Gyanítom ők is látják már.

Előzmény: Törölt nick (344)
tnsnames.ora Creative Commons License 2011.01.24 0 0 348

Úgy látszik a troll csak itt volt nagyfiú, az eredeti klímaváltozás topikban, már nem vállalta az itteni szavait, miután belinkeltem. ;)

Előzmény: tnsnames.ora (347)
tnsnames.ora Creative Commons License 2011.01.24 0 0 347

Az egyik troll itt is megjelent. ;)

Előzmény: Törölt nick (344)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.24 0 0 344

Ez valóban érzékelhető mostanában.

 

A gazdasági fórumokat is megszállta egy-két tag, s szinte szétcincálják a témát, elüldözve az összes normális hozzászólót.

 

Látom, hogy egy őrült belép egy topikba és minden hangyafing témára ráugorva ossza az észt, kéretlenül, feleslegesen. Ilyen a Tőkés, a Sínen, a nyugis topik. Van egy megszállott és vége a normális beszélgetésnek.

 

Alig hinném, hogy Wagner Úrnak ez jó, bár azt sem tudom, mi jó neki.

 

A fórum leértékelődése semmiképp.

 

Talán nem lenne elég a káromkodásokat nézni moderátor szinten, hanem a szófosást is limitálni, törölni, megsemmisíteni.

tnsnames.ora Creative Commons License 2011.01.24 0 0 342

Tanulságos adalék, hogy a klímaváltozás topikot (tudományszekcióban) két troll hogy tette tönkre, majd a moderátorcsapat a trollok pártját fogva, indoklás nélkül, pillanataok alatt, tehát láthatóan érdemi mérlegelés nélkül, a régi topikosokat fosztotta meg információ-megosztási platformjuktól, kitiltással (egyik legaktívabb és legtájékozottabb tag azóta töröltette is magát).

 

Kimondható tétel: klímaváltozásról az indexen nem lehet érdemben beszélgetni.

:o(

 

PS: Egyébként egyetértek az elöttem szólóval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!