Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Levi1982 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 1123

Kedves Aveo Tulajdonosok!

Egy 2011es 1.4es aveoval kapcsolatban szeretnék tanàcsot kérni.

A következő hibàt tapasztalom. Parkolàskor néha felkeményedik a fék, alig van fékerő. Ha felengedem a pedàlt és újra lenyomom megszűnik a hiba. Szerelő nem talàlt mechanikus hibàt ill. hibakódot sem.

Esetleg valakinek volt màr hasonló hiba?

Vàlaszokat előre is köszönöm!

usercctt Creative Commons License 2020.08.28 0 0 1122

Sziasztok,

2011-es benzines Aveo esetében előjön a 84-es hibakód. De változó, hogy mikor jön elő, mert van, hogy hetekig nem. Ilyenkor motorteljesítmény csökkenés figyelhető meg. 

Márkaszervízben 10 000 HUF-ért nem tudták megmondani mi baja.

Majd egyszer egy szervíznél kijött, akkor megpróbálták kiolvasni de nem tudták megállapítani, mert ez a "legáltalánosabb hibakód". Volt egy olyan megérzésük, hogy gázadásnál elektronikai probléma lehet (de ehhez nem értenek!?) és lehet ott vezeték probléma. 

Ötlet/javaslat melyik szervíz foglalkozhat ilyen esettel vagy bárkinél hasonló tapasztalat ?

Köszi bármi infot!

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.02 0 0 1121

Sziasztok!                                                                                                                                                                                                                                                        Van egy 1.4 16v 2007 aveom.Menet közben világítani kezdet az olaj nyomás a chek lámpa es a tőltésvisszajelző egyszerre.Leállítottam az autót újraindításkor minden rendben volt azóta is jó.Mi lehetett a probléma?Eőre is köszönöm a válaszokat!

pur5uit Creative Commons License 2020.06.24 0 0 1120

Sziasztok!

Van egy 2008-as ,1.2-es,84 lovas 5 ajtós aveom. Az van vele,hogy egyik nyitásról a másikra, a kulcson a led csak villan egy párat , és nem müködik a távirányító funkció.Elemcsere után is ezt csinálja.Csak kulccsal tudom nyitni az ajtókat.Tud valaki ebben a problémában segíteni?Mi lehet a kulcs baja?

asok5 Creative Commons License 2020.06.23 0 0 1119

Kedves Aveo tulajok!

Tanácsot szeretnék kérni.  Szüleimnek van egy 2008-as, 1.2-es, 5 ajtós Aveója, amin a bal oldali visszapillantó nem állítható.  Sem a bovdenes(?) tekerővel, sem pedig kézzel (pár milliméter játéka van összesen), lényegében meg van akadva egy nagyjából lefelé néző helyzetben.  Tud valaki valami ügyes szakit Budapesten vagy a környékén, aki ezt gyorsan megcsinálja?  Egyáltalán javítható az ilyesmi?  Vagy ha cserélni kell, akkor hová érdemes vinni?

Előre is köszi a segítséget!

peetoh Creative Commons License 2020.02.16 0 0 1118

Szervíz! A futómű nem játék.

Előzmény: Kamikaze75 (1117)
Kamikaze75 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 1117

Kedves aveo tulajok !

Van egy 2008-as aveo 5-ajtós 1.4-es 16 szelepes autón amit tavaly vásároltunk.

Végig garázsban tartva,hiba nélkül.

Egy borzalmas hiba jött elő.

Induláskor a bal első kerék blokkol lehetetlen elindulni,mozgásképtelen az autó, kézifék többször is ki lett próbálva de a kontroll lámpa a műszerfalon semmilyen hibát nem jelez.

Hiba,féktárcsa,féknyereg,fékbetét,ABS?

Ötlet valakinek?

Válaszokat előre is köszönöm.

Rosep Creative Commons License 2020.02.07 0 0 1116

Sziasztok

Van itt valakinek (tapasztalata) 1.3 dízel Aveo-val?

Mert lenne pár kérdésem.

peetoh Creative Commons License 2020.01.19 0 0 1115

Pont ilyen AVEO-m van, 2006-os a szalonból, 8 szelepes, 1,2-es motorral. Majdnem 60ezer km van benne, 90% városi 6-8-12 kilométeres utakkal. A szokásos szervízen kívül még soha nem volt semmi baj a motorral, előírt olaj, hűtővíz csere. Megy mint az óramű, gond nélkül. Ez egy Opel motor az okosok szerint, megbízható, nem egy sportos alkat. Fogyasztása átlagos. Szivárgás semmi, hidegen is azonnal indul. 15000-él a négy gyertyát, 30000-nél a vezérműszíjat cseréltettem, de csak elővigyázatosságból. Csendes, nyugodt, megbízható motorblokk.

Előzmény: maradok tisztelettel: (1114)
maradok tisztelettel: Creative Commons License 2020.01.17 0 0 1114

Kedves Aveo Tulajok!  Van egy talán kedvező vételre esélyem, egy kollégám eladja 2006-os 1.2 8 szelepes aveoját, és alig van benn kilométer... Elkezdtem olvasni a fórumot, és meglepetéssel olvasom, hogy bár ez a régi motor nem közvetlen befecskendezéses, mégis sok a  szelepelkormolódás , és csere. Nekem azt mondták, hogy az 1.4-es kipuffszelepje szokott elmenni, de itt 1.2-esekről is olvastam. Akkor most mi a valóság? A kolléga kocsija amúgy már volt szelepcserén, akkor ez már tartósabb, mint az eredeti? köszönöm válaszotokat!!  U.I.:Vannak még típushibái ennek a járgánynak?

peetoh Creative Commons License 2020.01.01 0 0 1113

A lista szerint a2006-tól gyártott AVEO-k immunisak.

Előzmény: makoto san (1112)
makoto san Creative Commons License 2019.12.30 0 0 1112

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne. Nekem egy 2007 es aveo sedanom van. 1.2 75 ló. Ez az új e10 jelű 95 ös benzin nem árt neki? Illetve van e olyan aki már tankolt bele ilyet, vett e észre külömbséget, valamint hibát okozott e nála. Köszi szépen a választ. Sziasztok Boldog Új évet kívánok nektek 

59-es Creative Commons License 2019.12.27 0 0 1111

Sziasztok!

2012.Aveo-hoz keresnék egy db.15-ös gyári disztárcsát.

bezi73 Creative Commons License 2019.12.19 0 0 1110

Sziasztok!

Nekem kellene egy picike segítség:

Motort cseréltem a Chevrolet Aveóban minden passzol csak egy kicsike probléma szívat.

Maradt három kábelem az önindítóhoz és nem tudom bekötni őket.

Kettőben van áram a harmadikban nincs. Legyen szíves valaki fotóza le nekem.

Nagyon fontos lenne jó az is ha esetleg műszakirajz van.

Előre is köszönöm

peetoh Creative Commons License 2019.11.24 0 0 1109

A szomszéd Kalosában, ami ua. mint az AVEO, gyertyakábel most lett cserélve, rángatott, a chek lámpa égett. Kivette a gyertyákat, semmi, közben az egyik gyertyakábel belseje kijött a szigetelésből, elégve. 8000Ft egy készlet utángyártott, csere, és a motor tökéletes.

Előzmény: tomi1960 (1108)
tomi1960 Creative Commons License 2019.11.14 0 0 1108

Gyertyakábel cserélve?

Előzmény: Vectren (1104)
tomi1960 Creative Commons License 2019.11.14 0 0 1107

Sziasztok, B12d1 motorú aveo sedan 16 szelepes ,1.2 es 84 lovas LPG-s.250 000 km nagyrészt városban ment,olajfogyasztás: 1,5liter/ 1000 km. Motorfelújítás után vok ,( Lánc cserélve,hengerfej síkolva, szelepvezető,szelepfészek becsiszolva, szimmeringek,dugattyúgyűrűk cserélve.)Gond a következő:1500 km nél,olaj a szívócsőben,(korábban nem volt)a pillangószelep mögötti szívótér csillog az olajtól. ,Olajfogyi 0,4 liter / 1000km. Porszáraz szürkésfehér gyertyák,nem kormosak,nem olajosak,a kipufogógáz nem kékes ,nem füstöl,a kartergáz szintelen,nem benzinszagú, nem dobálja a sapkát. 1.es lambdaszonda pillanatnyilag lekötve,450mA vészüzemen megy.Ha volna itt egy nagy tapasztalatú szaki aki tudja mi lehet az olajfogyi oka vagy hogy ez így normális , megköszönném ha idevetné a gondolatait.

sulep Creative Commons License 2019.11.13 0 0 1106

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, a jövőben szeretnénk vásárolni egy 2011 utáni Chevrolet Aveo gépkocsit 1.2 86 vagy 1.4 100le-s motorral. Milyen főbb problémák szoktak lenni ezzel a típussal illetve ezzel a két motorral? Olajat mennyire eszik ezek? Ugyan az a motor mint ami a Corsa D és Astra J-ben is van?

gergo1234aaa Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1105

Az volt a probléma, hogy nem is szakadt el semmilyen kábel, csupán szétcsúszott egy csatlakozó (valahol a motortérben), és oda befolyt némi víz. A szervízben kiszárították a csatlakozóból a vizet, majd összedugták a csatlakozót, törölték a hibakódokat, és működik az autó.

Hogy pontosan hol van ez a csatlakozó, azt nem tudom, de valahol a motortérben.

Előzmény: csokis1971 (1103)
Vectren Creative Commons License 2019.08.08 0 0 1104

Sziasztok. Chevrolet Aveo 1.2 16V, 2010-es járművel akadt egy olyasfajta problémám, hogy amikor bemelegszik, 3500 ford/p. környékén rángat. Gyertya és trafó csere elvégezve ésmégis produkálja a hibát. Valakinek lenne ötlete, hogy hol keressem a hibát? A műszerfalon hiba nem jelentkezik. A válaszokat előre is köszönöm.

csokis1971 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 1103

Szia

Nekem is ha jól emlékszem P340-es hibakód az egyik. Ez valami vezérműtengely jeladóra utal. Néha világít a lámpa néha elalszik. Hol van ez a kábel ami szakadt lehet?

Köszi

Előzmény: gergo1234aaa (1101)
peetoh Creative Commons License 2019.06.29 0 0 1102

Megcsinálta a szerviz az AVEO-m ABS hibáját. Az egyik szenzor tartója eltört, és az érzékelő tekercset szabályosan bedarálta valami. Csere egy utángyártott szenzorra, és működik.

gergo1234aaa Creative Commons License 2019.06.26 0 0 1101

Kiderült, hogy egy kábelkötgben van elszakadva egy kábel, és azt kell megforrasztani. (Kézzel megrángatva a kábelköteget, a hiba megszűnik, majd később újra előjön, ha a kábelköteg másképp mozdul el.) Ha másnak is van az ugyanilyen autójában ugyanilyen tünet, lehet, hogy szintén ez a hiba oka.

gergo1234aaa Creative Commons License 2019.06.26 0 0 1100

Egyelőre annyi derült ki, hogy 3 hibakód van az autóban, mindhárom azzal kapcsolatos, hogy a vezérműtengely rossz szögben van, emiatt nem jól időzítve történnek a dolgok.

gergo1234aaa Creative Commons License 2019.06.25 0 0 1099

Sziasztok!

2006-os Chevrolet Aveo T200 autóhoz (vagy ezzel kompatibilis Daewoo Kalos) lenne valakinek szép állapotban lévő, eladó kesztyűtartója?

---

Illetve, nincs az autómban fordulatszámmérő.

A megfelelő vezetékeket (+12V, test, fordulatszám jel) elvezettem az utastérben lévő egyik biztosítéktároló rekeszbe.

Ide rá lehetne kötni egy utólagosat. Ezzel az a gond, hogy az autó szokatlan gyújtási rendszere miatt olyan utólagos fordulatszámmérő kell, ami használható 2 hengeres autókhoz. Ugyanis ha 4 hengerre van beállítva a fordulatszámmérő, akkor a valós érték felét fogja mutatni. A legtöbb ebay-es fordulatszámmérő 3, 4 és 6 henger esetén működik jól. A GlowShift fordulatszámmérőit elvileg be lehet állítani 2 hengeresre is - ezzel van valakinek tapasztalata, tényleg jó értéket mutat Aveo-ban?

Ha bontóban vennék egy fordulatszámmérős műszeregységet, és kicserélném, működne a fordulatszámmérő? A legtöbb helyen azt írják, hogy nem. Pedig így lenne a legszebb, gyári kinézetű lenne.

---

Vannak videók az interneten, hogy a T200 Aveo műszeregységénél lévő LCD-nél - szétszedés után - éles szikével ki kell vágni egy kis részt, és egy csomó plusz információt lehet látni az LCD-n. Ez egy rendelhető extra volt, és aki nem kérte, annak is be van építve, csak el van takarva egy műanyag lappal. Így lehet látni digitálisan kijelezve a tankban lévő üzemanyag mennyiségét, km-ben a becsült megtehető távot, stb. Ezzel már próbálkozott valaki?

---

Láttam interneten, hogy T250 modellbe létezik valami lengyel vagy orosz gyártmányú, középkonzol tetejére beépíthető, extra tároló rekesz. Ilyesmi létezik T200 modellbe is? Ha igen, hol lehet rendelni?

Üdv: Gergő

gergo1234aaa Creative Commons License 2019.06.24 0 0 1098

Sziasztok!

Van egy 75'000 km-t futott, 2006-os 1.2 Chevrolet Aveo autóm, T200 modell.

Útpadkára futás miatt az első lökhárítóból kitört egy darab és kimozdult a helyéből, valamint a jobb első doblemez elrepedt. Ez 2-3 hónapja történt, azóta rendszeresen használom az autót hosszú utakon, tehát valószínűleg a műanyagok törésén kívül nem lett baja az autónak (különben nem tette volna meg ezt a sok hosszú utat hiba nélkül).

Az autót kb. évente viszem szervizelni, és amit kell, rendszeresen cseréltetek, ha eljön az ideje, sokszor azt is, amit nem szokás (pl. évente hűtővíz, fékfolyadék, váltóolaj, stb. csere). Szóval gondos gazdája vagyok az autónak.

Eddig egyetlen dolog romlott el a 13 év alatt, egy EGR cső kilyukadt, ami miatt ingadozott az alapjárat, ezt 1-2 ezer Ft-ért cserélték. Emiatt elégedett voltam az autóval, hogy sosem romlik el semmi.

Ma írtam e-mail-ben egy hosszú listát egy autószerelőnek, hogy miket szeretnék megcsináltatni. A törött műanyagokat szeretném újra cseréltetni, meg pár szokásos szűrőt, folyadékot, pár apróságot cseréltetnék.

Az e-mail elküldése után kb. egy órával menni akartam az autóval. Az autó beindult, de a sárga színű, motor hibáját jelző lámpa világított, illetve nagyon beteg hangja volt az autónak, kb. mint a 60-as 70-es évekbeli amerikai izomautók. Szóval mint mikor le van szakadva a kipufogó, olyasmi hang.

A kipufogórendszer teljesen gyári, 13 éves, semmi nem volt soha cserélve. A hátsó dobon apró rozsdapöttyök vannak, ezért mostanában szerettem volna cseréltetni. Lehet, hogy kilyukadt a kipufogó, és az a gond, de gyanítom, hogy nem, hanem ennél komolyabb a baj.

Szóval volt ez a beteg hang, meg a sárga hiba lámpa. Egy motorkerékpár szerelő tanácsára kipróbáltam, mi történik gázadásra. Egyáltalán semmi, mintha le sem nyomnám a pedált. Aztán egyszer csak, mintha kidugult volna egy cső, megjött gázadásra a hangja. A motorkerékpár szerelő azt mondta, szerinte egy rövidebb útra még elmehetnék, de 1-2 napon belül vigyem el szerelőhöz.

Elindultam, 10-20 km/h volt a végsebesség, iszonyú erőtlen volt, néha gázadásra megindult, néha semmi reakció nem volt a gázadásra.

Így megtettem 1-2 km-t, majd megszűnt működni a kormányszervó, és alig-alig lehetett tekerni a kormányt, utána kigyulladt az akkuhibát jelző lámpa, és az olajjal kapcsolatos hibalámpa is. Még megtettem vánszorogva kb. 20 métert egy parkolóhelyig, és leállítottam.

Írtam részletes e-mail-t egy autószerelőnek, remélem, hamarosan minden hiba ki lesz javítva.

Addig is, volt már más Chevrolet Aveo tulajdonos, akinek az autójával kb. ugyanez történt? Mennyibe került a javítás, és mi volt a hiba oka? Esetleg valakinek van sejtése, hogy mi lehet ez?

Szerintem nem egy dolog romlott el, hanem több minden egyszerre, és tippem szerint igen drága lesz a javítás.

A motorkerékpár szerelő, akivel beszélgettem, azt mondta, szerinte a katalizátorral és a gyújtástrafóval lehet gond. Persze ő csak tippelt, és semmit sem vizsgált meg.

Köszönöm a tippeket, tanácsokat.

Üdv: Gergő

parizsikocka Creative Commons License 2019.06.23 0 0 1097

Sziasztok!

Pocsolyázás után egyszerre csak hirtelen nem mér többé a kilométer-mutató, de gyújtásadáskor megpöccen, vagyis felélénkül a nulláig. Motorhiba nem világít és nem villog. Kilométerszámláló él, de inaktív.

Mit hol birizgáljak meg?

Köszönöm!

Szívvirág Creative Commons License 2019.06.21 0 0 1096

Köszönöm a választ, én Budapesten élek, akkor keresgélek tovább. Félek, hogy őrült összeg lesz a javítás. Köszi, minden jót!

Előzmény: peetoh (1095)
peetoh Creative Commons License 2019.06.20 0 0 1095

Nyíregyháza Kosbor utca, régen Chevrolet, most Opel szervíz és szalon. Nekem is behalt a légzsákom, és megoldották szavatossági cserével. Úgy hat évvel ezelőtt. Szerintem nagyon jók, éppen ma jelentettem be az Aveómat, egy féléve az ABS mindenféle furcsa dolgokat művel. Kiszámíthatatlanul belép száraz úton, a visszajelző ég menetközben.

https://www.opelcsosz.hu/

Előzmény: Szívvirág (1094)
Szívvirág Creative Commons License 2019.06.17 0 0 1094

Szia! Kérlek, mondd meg, melyik melyik Chevrolet szakszervízbe szoktad vinni a kocsidat, úgy tűnik, ott elég megbízható, rendes munkát végeznek az információid szerint. Nekem van egy  2008-as Chevrolet Aveo 1.2 kocsim, egy éve vettem, 11 éves, légzsák elektronikai problémával szenvedünk hetek óta, most a harmadik szerelőnél vagyunk, és nem biztos, hogy meg tudják oldani. Nagyon megköszönöm , ha tudnál segíteni! Üdv, és minden jót!

Előzmény: peetoh (1087)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!