Pedig én nem tőle, hanem az Inforádió 2006. szeptember 18-i reggeli adásában hallottam először, hogy a fidesz elnökség (?) éjszakai válságtanácskozásán úgy döntött, hogy az új választások kiírásának elősegítése érdekében kollektív lemond a fidesz frakció a parlamenti mandátumáról.
"1. Békésen tüntetünk! (hagy tünteeesünk majd megunjuk-- félidézet)"
No igen...
A "demokrácia törvényes keretei" khmm... egészen véletlenül úgy van belőve, hogy az az épp regnáló hatalomnak a lehető legkellemesebb legyen.
Vagyis hogy ha valaki - úgymond - a keretek között nyilvánít véleményt, akkor leszarhassák, ha meg nem, akkor eltaposhassák. "Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek." (Gyurcsány Ferenc)
"Ebben azért burkoltan az is benne van, hogy a Fideszben nem mindenki biztos abban, hogy éppen nekik kellene átvenniük a csődtömeget."
Akkor azok jó nagy barmok volnának. Tudod te mekkora lenyúlási lehetőség van egy - állítólagos, vagy nem állítólagos - csődtömegben?
Olyan faszán szét lehet lopni a maradékot, miközben kézzel-lábbal lehet mutogatni a csődtömeg "előidézőire", hogy ihaj. "Válságmenedzselés" közben lehet a legnagyobbakat lopni, vaze. Mert nem tűnik föl.
(SzVSz naggyából ezért nincs még mindig rend ebben a kibaszott országban, tizenhat évvel egy BÉKÉS rendszerváltás után... ennyi idő alatt már egy polgárháború után is rendnek kéne lennie... 61-ben például már azért eléggé rend volt.)
NÉzegetem ezt a frakcióvezetői vitát, és érdekes párhuzam jutott eszembe. Miért van az, hogy azokban az országokban, ahol felelős, vagy felelősnek tartott politikusok nyiltan, vagy burkoltan radikális kijelentéseket tesznek, ott az utcai emberek radikális része azt hiszi, hogy bármit megtehet????? Példaként hozhatnám fel a szlovák helyzetet, vagy a vajdasági helyzetet. Ha a párhuzam helytálló, akkor egyértelműen a jobboldal, és vezetőjének hozzáállása tehet a tegnapi eseményekről. Szerencsére ellenpélda is van, hogy amennyiben a "felső" támogatás megszűnik, úgy a helyzet normalizálódik (lásd Funar-Kolozsvár).
Ja és még egy apróság!!! Én a magyar nemzethez tartozónak érzem magam, és ezért az országért a józan ész határain belül bármit megtennék. De kikérem magamnak, hogy az én nevemben olyan emberek fogalmazzanak követeléseket, akik nemhogy nem értik az egésznek a lényegét, de még helyesen sem tudnak írni...
Na ez az, a FIDESZ-ben is csak 4 karakán képviselő van, a többiek simán lefekszenek a liberálbolsiknak! Az MSZP-vel együtt így a FIDESZ is a hitelét veszti, de meg is érdemlik! Ha alkalmatlannák tartják Gyurcsányt, akkor miért állnak szóba addig az MSZP-vel, amíg azok el nem zavarják?