Keresés

Részletes keresés

mosomasa Creative Commons License 2001.05.09 0 0 962
Én vettem a harmincakárhányadik hét körül egy szoptatós melltartót az Anita itteni boltjában, de félek, mire hordani kellene, kicsi lesz, pedig akkor nagy is volt. És ráadásul nem nőttek annyit a melleim, de mégis. Persze, lehet, hogy elég lesz a pántokon állítani, de lehet, hogy megfuttatom a családot :-))

Gyakorló anyukák, szoptatós teát isztok?
Nekem valami Herbáriás (Laktoherb) csodát hozott a védőnő sógornőm, mondta ki kell próbálni. Csak nem tudom, hogy ezt már szülés előtt is szokták fogyasztani vagy csak utána.

mosomasa

Előzmény: noa2 (961)
noa2 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 961
Sziasztok,

Gratulálok Piéknek a kis jövevényhez! Legyen benne sok örömötök és legyen boldog az élete!!!

Susok és a melltartó:
Az én kebleim a terhesség alatt alig nőttek, amikor belövellt a tej harmadnap, akkor viszont rohamosan váltam tejcsárdává. A terhesség alatt hordott melltartók most a közelemben sincsenek :-))). Amikor a nyolcadik hónapban anyám elment, hogy szoptatós melltartót vegyen nekem, elhajtották a boltból (van ilyen lelkiismeretes eladó), hogy jöjjön vissza szülés után. Akkor viszont leltároztak, igy egy hétig nem volt szoptatósom, pedig akárki akármit mond, nagyon hasznos. Szóval az a tanácsom, hogy szülés előtt vedd még azért meg, mert lehet, hogy akkor a rokonság kisebb gondja is nagyobb lesz. Viszont egy számmal nagyobbat vegyél. Ha nem nő nagyot a melledd a szoptatás megkezdésekor, legfeljebb picit kényelmesebb lesz. Nekem kettő van, az egyik nagyobb méret, nem tart olyan jól, de kényelmesebb, azt éjszaka hordom. A másik a "kimenő".

Estee: a történelmi hűség kedvéért: A lányok teljes neve: Emese Mária és Csenge Erzsébet, kéretik táblicskuba helyezni! :-))))))

TIMCSI!

Azonnal tűzz orvoshoz, mert a túlzott nemevés, hányás és fogyás nagyon káros lehet a babára nézve a terhesség ilyen korai szakaszában. És általában: ha gondod van, ne elégedj meg a mi (amúgy zseniális :-))) ) tanácsainkkal. Minden egészségügyi problémáddal hivd fel az orvost is haladéktalanul!!!

TIMCSI Creative Commons License 2001.05.09 0 0 960
Szia Katus!

Jaj, de örülök neked, végre van kivel megbeszélnem a dolgokat, aki pont ott tart, ahol én. (Persze azért a többiek is nagy segítségemre voltak eddig)
Én is ma voltam UH-n és láttam a pici babócámat. Kicsit el van maradva a tiédtől, az ülőmagassága 39 mm, a feje 15 mm (az jó?), a tarkóredője 1 mm. Olyan szörnyű, hogy fogalmam sincs, milyen értékek a normálisak, de ha már hasonlítanak a te babócádéihoz, akkor csak jók lehetnek. Sajnos nem írt ki a doki új várható szülési időpontot, azt mondta, hogy majd a következő UH-kor. Az pedig csak júniusban lesz. Nem baj, addigra már az AFP-n is túlesek.
Egyenlőre ennyit magamról és az én kis picikémről.

Estee!

Köszi a tippet, holnap újra próbálkozom. A táblicsku meg egyenlőre jó úgy, ahogy van. Amint olvashattad, nincs még pontos időpont a szülés várható idejét illetően. Tehát semmi gond.

Timcsi

Katus27 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 959
Sziasztok Várlakók!

Ma voltam babóca-kukucskán. Szuper volt! Kismanó kezd "hatalmas" méreteket ölteni. :)) Az ülőmagassága: 4,4 cm, amivel egy nappal megelőzi tényleges korát. :))) A nyaki redő vastagsága 1,4 mm, ami szintén szuper. Láttam és hallottam is a szívét dobogni! Még mindig CSODÁNAK és hihetetlennek tűnik, hogy Ő odabenn van!

Timcsi! Az új számításaid szerint mi kb. egyidősek vagyunk ( Kismanó márc.5-én fogant és nov.26-ra várható)

Sziasztok
Katus

susok Creative Commons License 2001.05.09 0 0 958
Sziasztok Mindenki!

Tegnap megkaptam a leleteim (26.heti), majdnem minden tökéletes (terheléses cukor 5.2:))) , de kicsit én is vérszegény lettem.
Kaptam kipróbálásra Ferro-Folgamma kapszulát, hátha nem leszek rosszul tőle. A patikusnő szerint a tablettás (nemtudommianeve) szokott panaszokat okozni, ez nem nagyon. Majd meglátjuk. A pezsgőtablettákat azért nem ajánlják, mert állítólag tönkreteszi a fogakat.

Mindenesetre utánanéztem néhány dolognak:
Terhesség alatt a napi vasszükséglet akár 10 mg-is felmehet, mert a magzat nagyon sok vasat von el az anyai szervezetből. Szoptatás alatt a napi vasszükséglet 10,5-11 mg.

Összeszedtem néhány helyről azokat az élelmiszereket, amelyek több vasat tartalmaznak. Sajnos, az élelmiszerek vastartalma csak 10-20%-ban szívódik fel!

Állati eredetű élelmiszer (mg/100 gr)
Disznómáj 22,1
Borjúvese 11,5
Marhavese 10
Borjúmáj 7,9
Marhamáj 7,1
Tojássárgája 7
Véres hurka 6,4
Fekete kagyló 5,1
Hús 2-3
Tyúktojás 2,1

Növényi eredetű élelmiszer (mg/100gr)
Mák 22
Szójaliszt 15
Szezámmag 12
Vargánya 10
Friss csipkebogyó 10
Lenmag 8,2
Búzakorpa 8
Pisztácia 7,3
Csicseriborsó 7,2
Szárított őszibarack 6,9
Rókagomba 6,5
Napraforgómag 6,3
Bab 6,1
Zabpehely 4,6
Spenót 4,1
Dió/Mogyoró 3,8

Balletje Creative Commons License 2001.05.09 0 0 957
Sziasztok!

Buksi:
"Aztán már csak néhány hét és indulunk nyaralni!:))Nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz az első közös nyaralásunk!"

Várod, hogy mikor mehettek újból kettesben. :-)))

Mi az idén megyünk először külön a gyerekekkel nyaralni, 10 napot. Ők egy táborban lesznek, mi a közelükben valamerre. Izgulunk is tisztességesen, hogy fogjuk kibírni nélkülük.

Anyák napja itt csak most vasárnap lesz, de én már múlt vasárnap sírtam. Mert azóta nagyon rossz ünnep, amióta én nem tudok köszönteni...

Előzmény: Buksi (953)
Buksi Creative Commons License 2001.05.08 0 0 956
Még valami!

Anyák napja!

Eddig én "csak" köszöntöttem ilyenkor, de ez volt az első év, hogy ENGEM is köszöntenek e nap alkalmából.

Már akkor gombóc volt a torkomban, amikor Mojo "csörgette" a celofánt (közben felvette Petit is), de aztán amikor elémálltak, Apa egyik kezében a Picurka, másikban a virág és köszöntöttek Anyák napja alkalmából, hát akkor egy kicsit eltört a mécses.

Volt olyan időszak az életemben, amikor azt hittem, hogy én már biztosan kimaradok ebből, de hála mindenkinek akinek ez köszönhető, most már én is átélhetem/átélhettem ezt, és ez évről-évre mindig más lesz.
Most Apa volt a szószóló, jövőre már talán Peti is mond valamit, aztán ha már óvodás lesz, akkortól már versikékkel, énekekkel, műsorokkal készülnek. Mint ahogy mi is tettük, hogy megköszönjük Édesanyánknak, Nagymamánknak életünk minden percét!:))))))

Nem is gondoltam, hogy ez ilyen fantasztikus érzés!

Buksi

Előzmény: Buksi (955)
Buksi Creative Commons License 2001.05.08 0 0 955
Szia Gica!

Nagyon remélem én is, bár azt hiszem igazán akkor leszek nyugodt, ha már túl leszünk a szombati napon és amikor este lefekszem, arra gondolhatok, hogy sikeres volt a nap!:)))
Most hirtelen az jutott eszembe, olyan mint egy esküvőnél. Hónapokon keresztül készülsz, de csak utána, mondjuk másnap gondolsz arra, hogy minden O.K. volt!:)))

Buksi

Előzmény: Gica70 (954)
Gica70 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 954

Gartulálok a babához!!! Jó egészséget mindannyiótoknak!

Buksi
Biztos mindennel elkészülsz a keresztelőig! De jó!!!(itt pici áhítozás ...)

Buksi Creative Commons License 2001.05.08 0 0 953
Sziasztok várlakók!

Piéknak nagy-nagy gratula! Jó egészséget és sok boldogságot a kis családnak!!

Néhány napig nem tudtam netelni, erre aztán jó sokat írtatok!!:)

Szombaton lesz Peti keresztelője, így aztán kavarok ezerrel, mint egy fagylaltosgép.:))
Szervezkedek, teszek-veszek, készülődök, stb.
Már pénteken délután is érkeznek vendégek, így aztán szeretnék mindent elintézni csütörtökre, nehogy valami kimaradjon. Remélem minden rendben lesz, szombaton 23-an leszünk!:)))) A szűk család!:)))
Aztán már csak néhány hét és indulunk nyaralni!:))Nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz az első közös nyaralásunk!

Remélem a héten még be tudok nézni! Vigyázzatok magatokra és a babákra!

mosomasa!
Csak ügyesen!!! Drukkolok, hogy minden simán menjen!

Sziasztok:
Buksi

snoepjes Creative Commons License 2001.05.08 0 0 952
Sziasztok,
Szia Timcsi, megnéztem neked, 11.hét, kb.5 cm és 8 gramm, a fogamzás márc.4.-e körül lehetett, a szülés várható ideje nov.26. Ez egy angol nyelvű terhességi oldal kalkulátorából valók, ha érdekel, megirom a cimét, sajnos beszúrni nem tudom.
mosomasa Creative Commons License 2001.05.08 0 0 951
Estee, nem semmi a lista!!!
Ráadásul én vagyok az első! De furcsa ezt látni! A vérnyomásom tökéletes volt a mai napon. Nem tudom mi lehetett tegnap. Biztos a fülledt meleg, ami nálunk rekedt. Holnap azért megint mérünk, de minden rendben. Babóca remekül érzi magát, úgy tűnik :-)) és én is :-))

mosomasa

Előzmény: Estee (946)
Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 950
Gyerekek, ez mar tiszta gaz :) Bocsanat, most egy idore megint eldugulok.

37 hetes:

Előzmény: Estee (949)
Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 949
Bena vagyok :)

32 hetes:

37 hetes:

Előzmény: Estee (948)
Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 948
Ugy latom, kesobb modositottam a listat, mint megcsinaltam rola a kepet, szoval TIMCSI, meg a regi adatokkal szerepelsz, elnezest. KISPAPA adatait is majd beirom...

Es itt van ot 3D UH-s kep azoknak, akik nem lattak a babapont.hu-n...

14 hetes:

25 hetes:

29 hetes:

32 hetes:

">

37 hetes:

">

Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 947
Listaaaaaaa :)

Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 946
Phuu, es hogy van a vernyomasod? Mi volt a dokinal? Hamarosan MosomaMa leszel :)))
Előzmény: mosomasa (945)
mosomasa Creative Commons License 2001.05.08 0 0 945
Estee,
még mindig egyben...jelentem

mosomasa

Előzmény: Estee (939)
Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 944
Ird be az eletkorodat felulre, TIMCSI.
Előzmény: TIMCSI (941)
susok Creative Commons License 2001.05.08 0 0 943
Kedves Píék!
Szivből gratulálok és nagyon sok boldogságot kivánok mindhármatoknak:)))
Előzmény: Pí (942)
Creative Commons License 2001.05.08 0 0 942
Köszönöm a gratulációkat, remélem másoknak is segítenek a sikeres példák. Kőrösi dokinak külön köszönet.
Majd még beszámolok az eseményekről.
TIMCSI Creative Commons License 2001.05.08 0 0 941
Nem tudna segíteni valamelyikőtök? A www.babapont.hu-n a Babaváró menüpontban, azon belül a "mindenféle hasznos tanácsok a 9 hónap alatt"-ban, majd utána jobb oldalt a Kismamamenüben, az ITT hiperhivatkozás alatt van egy táblázat a napi tápanyagszükséglethez. Csak sajnos hiába jelölöm be a "Várandós mamát", azt írja ki, hogy "Kérlek töltsd ki a rovatot". Miféle rovatot? Jó volna, ha meg tudnám nézni ezt a táblázatot, mert szeretném összehasonlítani az ajánlott napi vitaminbevitelt a Maternán található adagokkal. Előre is köszönöm a segítséget. Remélem nem voltam túl bonyolult.

Timcsi

monix Creative Commons License 2001.05.08 0 0 940
Egy hét múlva megyek AFP-re. Nem tudom a babám jól fejlődik e, de hogy én igen jól fejlődöm az biztos:-/
Előzmény: TIMCSI (938)
Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 939
TIMCSI, javitva :) Benne voltal leirassal egyutt, csak at kellett irnom szepen, ugyesen :) Ez azert meg megy, ha a feltoltes nem is...

Pi-eknek hatalmas gratula, mosomasa-nak meg nagy-nagy drukk! Tud valaki erdeklodni felole? Ha ma nem ir este, szerintem mar ... :)))))))

Előzmény: TIMCSI (938)
TIMCSI Creative Commons License 2001.05.08 0 0 938
Estee!

Még valami: akkor akár ezt az adatot is beírhatod a táblicskuba, bár pár nap eltérés gondolom lehet, az holnapi UH majd még ezt pontosítani fogja. A régi adataimhoz, amit egy pár hete írtam ide még annyit fűznék hozzá, hogy végül spontán sikerült. Nem lesz gond utánanézned, vagy esetleg leírjam mégegyszer, hogy ne kelljen keresgélned az aktuális hozzászólást?

Monix!

Úgy irigyellek, hogy jó étvágyad van! Ne is vonjál meg semmit magadtól, amit megkívánsz, hadd fejlődjön az a babóca. Tényleg, akkor nálad nemsokára esedékes lesz az AFP?!

Timcsi

monix Creative Commons License 2001.05.08 0 0 937
Nekem is kb. 40 naposak voltak. Szóval akkor 11 hét körül vagy, ahogy Estee is számolja.
Előzmény: TIMCSI (932)
Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 936
Ja, meg az jutott eszembe, hogy mensi nelkul is lehet peteeres, szoval ezert is lehet kisebb a babus. Holnap mar mindjart itt van :)
Előzmény: TIMCSI (934)
Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 935
Van egy olyan progim, amit kulfoldi dokik is hasznalnak a szamolgatasokhoz. De azert az UH az sokkal biztosabb :)

Bie, koszonom, aranyos vagy, nalam mar szerepeltek az adatok, csak ugye eddig nem volt lehetosegem a tabla frissitesere.

Kb. 40 Kb lesz, ez nem gond nektek?

Előzmény: TIMCSI (934)
TIMCSI Creative Commons License 2001.05.08 0 0 934
Estee!

Hogy tudtál ilyen gyorsan utána nézni? Nagyon szépen köszönöm. Itt a neten én is találtam egy naptárt, de az 35 napos ciklusnál nem fogadott el többet.

Timcsi

Estee Creative Commons License 2001.05.08 0 0 933
A kalkulatorom szerint 40 napos ciklussal 11 het 2 napos a baboca, a szules varhato ideje pedig nov. 25.
Előzmény: TIMCSI (932)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!