Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
sajnos a nem keretes betételhez nem értek mert a win a beépített vinyón van. hogy megvannak-e máshol a cuccok azt nemtom pontosan mert nem látok bele a könyvtárakba. egy olyan könyvtár van amiben lehet olyan amiért kár lenne ha elveszne, a többi pár régi film leginkább.
az eredetileg feltett anyagok a tom-tom stúdióban készültek, hogy milyen rendszerrel tették fel ide azt nemtom.
nekem csak az a fura, hogy pár könyvtár az általam később másoltakból simán használható, pár meg nem.
Ne keretben tedd be, meg legyen a gép is jóféle, tuti működő. HDsentinel nem árt, hátha tényleg baja van. Ha a rajt lévő cuccok meg vannak még máshol, akkor nyugodtan babrálhatod, aztán kérdezz.
Azt is jó lenne tudni honnan származik, mert elég sok helyen MAC-et használnak, az meg valószínű nem NTFS partíció, esetleg felesbe el van osztva ext2-ext3/NTFSre.
előre is bocs, hogy nem leszek túl szakszerű, de lenne egy kérdésem!
van egy elvileg 200gigás vinyó amire egy stúdióban anyagok lettek felrakva, összesen kb 10 gigányi. majd később amikor épp kellett a hely egy vinyón valahol, akkor épp erre lett átmásolva pár más anyag (néhány 10 giga).
aztán most beteszem a rack fiókba ezt a vinyót, hogy megnézzem mit is raktunk át még rá, de a később rámásolt könyvtáraknak csak egy részét tudom megnyitni. a többire ha klikkelek azt írja, hogy a "d" meghajtó nincs formázva, akarom-e formázni most. ezeket a könyvtárakat 0 bájtos üres könyvtáraknak mutatja a "tulajdonságok", pedig elvileg nem azok. van pár átmásolt könyvtár ami simán ok, és az eredetileg másolt stúdiós anyag is rendben van. ami még érdekes, hogy a 200 gigás vinyót a sajátgép 50 valahányasnak írja csak és a lemezkezelő is.
ugyancsak a lemezkezelő azt is írja, hogy ez a vinyó valami fat32-es rendszerű, míg a másik ntfs. lehet, hogy ez az ok?
Orbit downloader nem tud letölteni. Azt írja Connect failed! Socket Error=10061. A Win. tűzfal => Kivételek felsorolásában ott van. 2x is. Pipa is ott van mellette. Akkor mi a baj? Régen ment.
Kotortam itthon hozzá egy videokártyát, amivel jó képet ad TV-re. :-)
Egy egész erős Ati, aminek forrasztva van a tápcsatlakozója és a foglalata is egy helyen, tartós terhelésnél képes egyszercsak lekapcoslni, ezért már kétszer kukázva lett, de úgy néz ki egy laza tévékiszolgálást még el tud látni. :)
Ilyen passzív átalakító inkább csak szükségmegoldás, nem minden esetben felel meg. TV-n belüli áramkörökben például legalább egy szintillesztő tranzisztort szoktak beiktatni, amikor s-video - kompozit átalakításra kerül sor.
Egy ilyen egyszerű átalakítóban meg van egy kondenzátor, ami a videojelhez hozzákeveri a színsegédvivőt. Ez némi szinteséssel járhat, ami pont elég ahhoz, hogy a TV PAL-dekódere ne kapcsoljon be. Itt jön a képbe a videokártya kimeneti jelszintje, ami persze szabványosított, de lehetnek kisebb eltérések. Az alkalmazott passzív átalakítók között is lehetnek minőségi különbségek.
I am using the adapter ans still do not get colors. What is wrong ?
This adapter is designed to convert S-video signals to composite video. And it has proven to work well on this. This circuit cannot solve other possible incompatibility issues that you might have. A typical problem that causes black and white video instead of color is incomatible video standards on the signal source and the receiver. If your video signal source (for example PC video card TV output) puts out NTSC video but your TV is designed to handle only PAL standard you get usually black and white image, and with some devices video signal does not sync at all. PAL signal to NTSC TV does not work either. One very common problem with computers that have TV putput is that the default output video standard is not right for your TV. If you get problems with computer TV output, configure your video output to right standard that your TV supports and try again. The exact details how o do this configuration varies between different computers and graphics cards. Consult your computer user's manual and other documentation for exact details.
Összecsatoltam az FX5200-as GF videokarit a 90-es gyártású nagy Videoton TV-nkkel a következő módon: S-video/rca kábel, majd rca/scart átalakító, és az be a TV-be. AV-n a kép szürke, és enm színes, pedig a magyar PAL szabványra tettem a jelet. Ugyanezekkel a kábelekkel és átalakítókkal egy Ati Rage128 színes és perfekt képet ad a TV-re. Mi a gondja a GF kártyának vajon?
Olyan nagyon nem gyúrok rá, mert a főnököm gépe, és csak 1GB ram van benne. De köszi a tippeket. Nálam a kiindulás úgyis az Ubuntu (vagy valami Linux mindenképp), arra meg jó a VBox.
"az csak Player" A server is free (sőt, már az ESX 'kisebb' verziója is), de ha nem akarsz több gépet kb. állandóan futtatni, kicsit ágyuval-verébre-módcer. A legnagyobb baja az, hogy nincs önállóan indítható konzol, csak a webes biszbaszból, amihez el köll indítani a kplt. tomcat-et. (Erős gépen, sok rammal persze nem gond.) Aztán meg lehet a pléjer 'alá' is gépet gyártani sajátulag is :))
Mosmá' úgyis midegy, mert VBox van fent. Azt legalább már ismerem Ubuntun. A VMWare-rel meg közben rájöttem, nem is tudok hirtelen mit kezdeni, mert az csak Player, és ha jól emlékszem, virtuális gépet létrehozni nem lehet vele, csak már meglévőt tud futtatni.
köszi, azért benne volt a mondatomban az értékítélet maga felé. :) ezt meg is találtam, le is töltöttem, de mintha azt írta volna, hogy nem támogatott platform. Ez elképzelhető? mert XP Home van, nem Prof. És ha így van, akkor Home-ra van-e, vagy "marad" a VMWare vagy a VBox? Bár ez utóbbinál is valami telepítésellenes javaslata volt a végén, majd megnézem még egyszer.
LinkSys repeaterét láttam működni, nem véletlenül került 2.5szer annyiba, mint az AP, aminek tényleg csak a menüjében van repeater mód, oszt amint bekapcsolod megdöglik a picsába.
Kolléga az SMC APra is azt mondja, hogy teljesen működőképes.
Ez érdekes, most kipróbáltam Linuxon, más tulajdonosnak nem adhatom a file-t, de más csoportba tehetem, már feltéve, hogy annak a csoportnak tagja vagyok.
Bridge módos holmit már raktam össze USR célhardverrel, a mai napig működik, jó kis okosság az. Egy kütyün belül a bridge és a repeater (vagy AP) nem biztos, hogy olcsóbb, mint a két kütyü külön. Az tény, hogy egy sima router bridge módba kapcsolva nem tud AP-ként működni (legalábbis eddig ilyent nem láttam).