Az első két szériás OC 9 még 1,5-del játszott. úgy hogy III-as kilőve
Igazából csak azért gondolkodom a cserén, mert SME 3009 improvedbe kell, amit elvben a max 8 gr-os és max 1,5 gram tűbnyomású hangszedőkhöz terveztek. Végső soron bele lehet tenni a 33-ast is egy kis ügyeskedéssel.
Az a gond, hogy nekem mindenképen kell egy pu helyette. Most csak "boltban" tudnék venni OC9-est, aminek az ára 150 ezer körül volt, azaz annyit kellene a 33-asért kérnem. (szerintem egyik sem ér annyit)
Egyébként más új állapotú Mc hangszedő is érdekelne, aminek a súlya 8 gr a tűnyomás meg 1,5 gr, vagy annál kisebb.
Új, be sem szerelt Audio Technica AT33PTG hangszedőt elcserélnék Audio Technica OC9 II vagy III-ra. (nem túl jól illeszkedik a meglévő karhoz) Eladni nem akarom.
Basszus tényleg, efelett a lemezjátszó topik felett átsiklottam elegánsan. Köszi a linket, nézegettem ezt a forrást is, de a bót azért egy pöttyet messze van tőlem, én meg szeretem a portékát úgy vásárolni, hogy előtte megtapogatom-megszaglatom.
Eladóvá válik eme gépem, kihasználatlanság és másba való invesztálás miatt. :-) Kis optikai tuningon esett át ahogy az a képen is látszik. Ferrari fekete színben pompázik és a betűk is újra lettek szitázva természetesen. Igazán impozáns látvány. E kis optikai moddolás csupán azért lett rajta végrehajtva mert lényegesen szebb így. :-) Makulátlan, mind műszakilag mint esztétikailag. Első tulaja vagyok. Természetesen meghallgatható bár jelenleg shellben csak egy AT MM-em van. A képek régebbiek. Jelenleg le van takarva az új tető pedig be van "bugyizva". :-) Minden kérdésre szívesen válaszolok.
A Spacc épp itt van, bár nemigen figyeli ezt a topicot. De látom, ügyi-bögyi gyerök vagyol, oszt krehatívan megoldottad ezt a problémát. Legközelebb a lemezjátszó alkatrész topicban érdeklődj... amúgy itt is lehet nézegetni: http://www.lemezjatszotu.hu/
Bíztató:-), de miután spacc nem érkezett meg, inkább megrendeltem a HQ Elektroniktól, az ő oldalukon találtam. Állítólag a jövő hétre meg is köllene érkeznie, most izgulok.
Yamaha C-80 előfok - bemenetek: AUX, TUNER, DAD (CD), 2x TAPE, 2x PHONO - kimenetek: 2x TAPE REC (a lejátszástól föggetlen forrásválasztóval), 2x PRE OUT (az egyik invertált, így szimmetrikus bementre is köthető), fülhallgató - állítható paraméterű MM/MC phono kiváló hanggal - állítható sávszélességű és frekvenciájú mély és magas kiemelés, TONE BYPASS, fokozatmentes loudness - a balance poti serceg, egyébként újszerű, gyári állapot - nagyon precíz, transzparens hang
Yamaha MX-50 (MX-600) végfok - 1 line bemenet, 2 pár banános/szorítós hangfal kimenet - nagy és nehéz darab komoly teljesítménnyel, szinte mindent meghajt (2x175W 8 ohm, 2x350W 2 ohm, ...), nagyot tud szólni minden erőlködés nélkül - előlapon külön szabályozható a csatornák hangereje - kapcsolható vörös fényű jelszint kijelző - gyakorlatilag két végfok egyben, egy kis teljesítményű Class A és egy izmos AB, a kettő között fokozatmentes váltással - sajnos sokat látott példány, de Bese Attilával rakattam rendbe, ismert hibája nincs
Az erősítők Budapesten laknak, nálam ki is próbálhatóak Isophon hangdobozon, LP vagy CD forrással. Eladóak egyben vagy külön is, szinte minden megoldás érdekel. Igény esetén van egy TX-900 hozzájuk passzoló tuner is kéznél. Be tudok számítani jóféle MM phono fokozatot.