Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Igen, a xosl telepítőjénél. 800*600 és 640*480 felbontásokon próbáltam sikertelenül, így végül amellet döntöttem, hogy effene, az xp le fogja törölni a win7 rendszervisszaállításait, mert nem lesz rejtve.
Nem kell megnézni, a fórumból egyértelműen kiderült, a http://www.relevantknowledge.com/Home.aspx adware-jét akarta a szerző mellétenni. Rászóltak, hogy ne tegye, de mint írtam, nem ez tűnik az első ilyen próbálkozásának, szóval, izé...
Tényleg nem tűnik sokszor fel, ha rohanok, nyáron szerintem gyakorolni fogom a gépírást. Amúgy hiába töröltem le a kulcsot és mbr-eztem újra, nem javult meg; most átmenetileg leküzdöttem egy javító telepítéssel, és ha több időm lesz, lesz majd újratelepítés (amúgy kizárásos alapon a win98 az aktív, és arra került most is a C, és az xp-re a G, mint korábban).
Dugd szépen a wan oldalába, erre való. Ha UPC a net, akkor a géped MAC addressét be kell írni a routernek, mert erre aktív a szolgáltatás.
Főleg mert jó eséllyel egy gépre oszt IP-t a cucc, így az most a router lesz, az meg továbbosztja a gépnek, laptopnak, xboxnak, satöbbi, azárt mondja, hogy bateg a kapcsolat, mert DHCP-t letiltottad aztán nem kap IP-t.
Internet beállítással kapcsolatban van problémám és nemtalálok rá megoldást. Kábel netem van és eddig a modemből egyből gépbe dugva használtam és nem is volt gond. Most vettem egy laptopot is és szeretném vezeték nélkülivé tenni a netet. Van itt hon egy TP-Link WR340GD wifi routerem, aminek a WAN portjába nem dugtam semmit, mivel a modem osztja az IP címet, a swich részébe dugtam a modemből érkező kábelt meg egy másik swich portra az asztali gépet. A routerben kikapcsoltam a DHCP-t. Az asztali gépen gond nélkül megy a net viszont a laptopon semmi. Sőt, valamiért igen lassan találja meg a vezeték nélküli hálózatot, és ha csatlakozik akkor is kiírja hogy "nincs kapcsolat". Próbáltam már hogy fix ipcímet állítok be a laptopon (192.168.1.104), de nem megy úgy sem. Sőt az asztalin sem megy akkor ha fix ipcímet állítok.
Sziasztok! Van 2 probléma windows media player-el.Egyszer beállitottam hogy a jobb alsó sarokban látszódjon ,de sehogy se tudom eltüntetni.Felraktam az új média playert de az se jó.Le akartam törölni,de nem engedi.A másik probléma hogy nem irja ki msn a zenét amit halgatok media playeren.Be van jelölve hogy a halgatott szám kiirása,de igy se.Régen még müködött igy.Mit lehet ilyenkor csinálni?
Köszönöm az infót, ennyit nem értettem volna angolul belőle :) Így már nekem se tetszik, azért jó az a NOD. Amit tisztának talált, azt merem használni.
MBR-be épülő bootmanager bekavarhatott a Disk Signature bejegyzésbe, ami valóban újrakreálható az említett módon. Betűjelek újraosztódnak, ennek során a Windows az aktív partícióra teszi a C: betűjelet.
Ebből következően nagyon nem mindegy, melyik partíció aktív.
Egyébként odafigyelhetnél jobban a gépelésre, folyton felcserélsz a betűket, ha nem tűnt volna fel.
Nem tetszik a dolog. Ha rákeresel a fórumán, akkor kiderül, hogy az évek folyamán a szerzője már többször megpróbálkozott különféle, adware-nek nevezhető módszerekkel, és amikor szembesítették vele, elég buta válaszokat adott, hogy senkinek nem árt, meg ilyesmik. Elég furcsa hozzáállás. Ha valaki igyenes, nyílt szoftvert akar, döntse el, tudja-e vállalni ennek következményeit: munka lesz vele, cserébe pénz nem, csak dicsőség. Ha nem, nem kötelező, de akár így, akár úgy, csak tisztességesen és nyíltan szabad.
Belefutottam egy viszonylag tipikus gondba, miszerint megjelenik az XP-nél a logó a kék háttéren, de nem jelentkezik be. Volt fdsik /mbr és töröltem másik géppel a MountedDevices kulcsot is, de a probléma továbbra is fennáll. Mit kell ilyenkor tenni, hogy emgint működjön a rendszer?
Úgy emlékszenm, volt itt valaki aki használja a xosl nevű bootmanagert. Az a gondom támadt, hogy elindul a gép, és színes csíkok jelennek emg a xosl helyett, már a telepítőnél is egyes részekf ehérek, nem kékek, bár az még elfut., Ezt mi okozza? Túl új neki a videokártya?
Különféle videó- és audióformátumok között konvertálni. Van sok ilyen program, de jelentős részük fizetős, és nem is tudod igazán, mit kapsz a pénzedért, ez viszont FOSS, ami nem utolsó szempont. Én is leszedtem, nem tettem fel, de az AVG nem jelzett rá semmi gyanúsat.
Egyébként láthatólag ez sem teljesen önálló program, hanem frontend a közismert mencoder, ffpmeg és hasonló konverterekhez. Tehát nem feltétlenül tud többet, mint például egy Avanti+FFMPEG kombó, csak ahhoz komoly hozzáértés és pilótavizsga szükséges, ez meg, gondolom a képernyőképéből (http://mediacoder.sourceforge.net/screenshots.htm), valamivel egyszerűbb, bár azért ez is elég sokat tudhat.
Mindent összevetve, egész jó kis programnak tűnik.
Adott egy grafikai program (fraktálokat, abból animációkat készít) aminek a beállításaiban a hagyományos felbontások mellett (pl. 800x600) szerepel néhány OpenGl-es számomra újszerű felbontással. Ha ezt állítom be annak mi az előnye? Gondolom a kép ugyanaz, mint ha nem ezt az opciót választom. Vagy csak sebességben lehet különbség? (A gond, hogy az ebből választható legnagyobb felbontás is (ha jól emlékszem) kb. 5xx X 4xx-szoros, azaz messze elmarad egy képernyőméretnyiről.