Keresés

Részletes keresés

borcsősz Creative Commons License 2003.02.16 0 0 14855
Halihó

Sajnos csak igen ritkán tudok netközlebe kerülni de azért próbálom nyomon követni az eseményeket.
Igazad van a bizonyítással kapcsolatban, de az hogy a villányi nagyok 10-12 éve kezdek el a nulláról megtanulni bort csinálni azért dícséretes, hogy mára itt tartanak :)))

Előzmény: BZoltan (14802)
kifli Creative Commons License 2003.02.16 0 0 14854
bennt vagy az irodában?
Előzmény: shiraz (14852)
shiraz Creative Commons License 2003.02.16 0 0 14853
ja elfelejtettem betenni alinket:

http://www.astorwines.com/events___tastings.cfm

shiraz Creative Commons License 2003.02.16 0 0 14852
tavaly jártam a William Fevre-nél. Sokkal meggyőzőbb volt mint pl a sokkal nagyobb nevű Michel Laroche.
Előzmény: tomlaker (14845)
shiraz Creative Commons License 2003.02.16 0 0 14851
meg kell hogy cáfoljalak. A Monarchia exportált és fog is még Tóth István és Pók-Polónyi Bikavért is. Sőt az Astor Wines-ban (Manhattan egyik legnagyobb likőrüzlete) az Egervines Bikavér mellé rakták fel a Monarchia Selection borokat, szóval más is van ott. Szerencsére elérte kinti kollégánk hogy márc. 1-től átrakják borainkat az osztrák borok mellé. ez nagy szó egyébként.
üdv
Előzmény: kaviat (14832)
tomlaker Creative Commons License 2003.02.16 0 0 14850
ma mindenki borozik?
miért nincs itt senki?
Előzmény: tomlaker (14848)
Azawakh Creative Commons License 2003.02.16 0 0 14849
Szlovákok
Előzmény: BZoltan (14844)
tomlaker Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14848
valamikor el kell kezdeni:)
megnézed a könyvedben mit mondanak róla?
én már megnéztem, de a bor után, mert nem szeretem ha befolyásolnak az előitéletek. persze sokszor köszönőviszonyban sincs a véleményünk, most igen. bár több különböző palackpt ki kell probálnom, hogy valóban legyen véleményem
Előzmény: BZoltan (14847)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14847
"életem első chabilis-e "

:) szuzfiuka :)

hmmmm azok a szep idok amikor az elso chablist megittam :)
z

Előzmény: tomlaker (14845)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14846
A legutobbi ket nagy talalkozo alapjan ugy erzem, hogy a vorosokkel banjal ovatosan, ne nyomasd a sztarboraszokat. De a Tóth István Bikavér, Vida Cuvée, Gere Kékfrankos-rol szerintem kozmegegyezes szuletett, hogy korrektek.
Feherbol keruld a vilagfajtakat maradj a furmint, zentin, zold veltelini, kereklevelu stilusoknal, de a Gyogykovacs Traminijet mint majdnem vilagfajtat javasolhatom, megallja a helyet. Harslevelut inkabb tokajbol, az biztosabb, a Multkorjaban cere nagyon szep kesi szuretbol szuletett harslevelut mutatott.

de ez nem szentiras :) a legjobb, ha amit megveszel azt elotte meg is kostolod :)
Sok sikert
z

Előzmény: Azawakh (14843)
tomlaker Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14845
kaptam egy palack
Dom William Fevre-1999
chabilis-t
életem első chabilis-e
nagyon jó. szimplán ennyi
Előzmény: BZoltan (14844)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14844
Kulfoldiek? Milyen nemzetiseguek? nagyon nem mindegy :)

z

Előzmény: Azawakh (14843)
Azawakh Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14843
Köszi az ajánlatot
Külföldi delegációnak kellene, ahol középkorú férfiak és hölgyek lesznek
Előzmény: BZoltan (14842)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14842
Nonek, ferfinek? Oregnek, fiatalnak?
Milyen embernek?

A nyirsegi gombocleves szalonnas vagy nem, esetleg vastagon tejfolos ahogy azt nyirsegben szokas?

A Szarvassulthoz egy Vastag bikavert javaslok (Toth, lasd mar tobbszor korabban) es egy Merlot-ot, de abbol jobbat, mondjuk szekszardit.

A juhturos gombahoz mehetnek a szaraz testes feherek. Somlai rizling/juhfark vagy Scheller Kereklevelu.

A vegere pedig ha ugy hozza a sors akkor valami tokajit :) de ahoz en mar nem ertek.

z

Előzmény: Azawakh (14841)
Azawakh Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14841
Sziasztok!
Írok 1 menüt mit ajánlanátok hozzá???
Menü: Vadpástétom
Nyírségi gombóc leves
Kapros juhtúróval töltött gombafejek
Szarvassült ( gyöngyhagymás libamájas barnamártással) mandulás brokkoli, körtekrokett
farsangi fánk
Előre is köszi

BZoltan Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14840
Tegnap ittam bort:

Alois Lageder,Am Sand, 1999 Gewürztraminer alto adige

Hat erdekes volt.. nem ezt vartam egy traminitol... mekkora stilusbeli kulonbsegek az elzaszi es az alpok deli lejtoin termett tramnini kozott.

Szine, csillogo aranyba hajlo sarga, illata hamisitatlan traminis parfumosseg ami kiegeszul halvany citrusossaggal es foldes mineralis jegyekkel, tovabbi levegoztetesre a kesoi szuretre utalo hegyek, halvany mezesseg es az erett gyumolcs illata. Eddig hozta a format egy kis extraval.. az ize.. hat a legjobb veltelini amit valaha tramininek ittam :) nagy test, nagy alkohol, hatalmas savak... ezek kozul leginkabb a savak jottek ki. Az illatban igert parfumosseg itt atvaltott nyers zoldsegesen ropogos, frissito aromakra amik mogott nagyon szerenyen huzodtak meg a gyumolcsos jegyek. Inkabb a savak jateka volt erdekes es nem a gyumolcsos selymes aromak, sem pedig az extrakt. Tenyleg olyan benyomasom volt mint a jo vastag osztrak zold velteliniknel.
Utoize szimpatikus, kelloen hosszu.
Osszessegeben jo volt a bor, de valahogy nekem a kerekebb elzaszi traminik jobban bejonnek.
Ennek a bornak a legnagyobb erenye a kicsattano frissessege es az udito komplex savai... de pont azert ittam traminit, hogy ne egy savhaboru csatatere legyen a nyalkahartyam, hanem illatos, gyumocsos, mulando kenyeztetese... ez van :)

z

kaviat Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14839
mi is használjuk itthon? ez hogy működhet? bemegyek az ökörvér boltba, és kérek 400 litert? vagy a vágóhidak árulják feldolgozva?

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: cere (14838)
cere Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14838
Az ökörvért mint derítöszert használják (megszárítja'k és por alakban adják a borhoz), többek között a túl húzós fanyar vörösöket lehet "bársonyosabbá" tenni vele.

Egyéb derítöszerek pl. tojáfehérje, kazein (tejböl készítík), vizahólyag... Ezek a borhoz adva megkötnek bizonyos anyagokat, majd leülepednek a hordó / tartály aljára, és a derített bort lefejtik az üledékröl.

Előzmény: kaviat (14829)
zuzmo Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14837
Émelygős lettél
Előzmény: alexandrosz (14833)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14836
Jól láttad, Mesterem, annyi. :-)
Előzmény: alexandrosz (14833)
Marcellus Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14835
Travel chanelen érdekes bor müsor van.

1891-es borok,meg 1955-ösek.
palackja 4000 dolcsi

kaviat Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14834
igen, az a máslás nekem is bejött pár héttel ezelött [ha nem keverem valamivel]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: alexandrosz (14833)
alexandrosz Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14833
Valentin-bor: Oremus Máslás '99
Kellemes, sokkal ihatóbb számomra, mint a nagy és émelygős aszúk... A túrótorta előtt/után igazán jólesett.

!!!!
Scheller Olaszrizling 2001 a Cora-ban 699.-HUF, ha jól láttam.
!!!!
Ebből is látszik, hogy nem vettem. De ami késik...

kaviat Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14832
ja, szerintem bikavért sose fogunk az usába exportálni, még akkor se ha különben bushika minden nátós gézáját lelkesen aláírjuk :))

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: kifli (14831)
kifli Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14831
attól volt a bornak olyan szép nagy teste:-)

mit szólnak akkor ezek, ha meglátnak egy bikavért???

Előzmény: BZoltan (14830)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14830
Pontosan nem tudom... en ugy ertettem, hogy szennyezodesek es uledekek szuresere hasznaltak.

z

Előzmény: kaviat (14829)
kaviat Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14829
azért ez így más egy kicsit.. ez mégse valami vércsorgatos fekemetmise.. mit csináltak azzal a kivonattal?

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: BZoltan (14828)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14828
1999 augusztas elejen volt egy botrany, hogy pekingben minden aruhazban leszedtek a francia borokat a polcokrol, ugyanis kideritettek, hogy egyes francia borok keszitese soran szarvasmarha vert hasznaltak fel.

A hir bizonyos szempontbol igaznak bizonyult, ugyanis egy maroknyi delfrancia boraszat valoban hasznalta az albemims nevutermeket ami valoban a szarvasmarha ver feldolgozasanak az egyik mellektermeke.

Ennek a szernek a hasznalta azonban mar regota nem szokas Franciaorszagban es feltehetoleg a botrany is csak a BSE orulet miatt robbant ki.

z

Előzmény: kaviat (14827)
kaviat Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14827
"Elképzelései szerint a francia borok üvegén "élénknarancsszínű figyelmeztetést" kellene elhelyezni arról, hogy a borokat "ökörvérrel tisztítják". "

miután többek között a franciák is megvétózták ezt a nátógézát, több republikánus képviselő meg szeretné szigorítani a francia borok és ásványvizek usába való behozatalát. [az indexen olvastam]

namost mi van ezzel az ökörvérrel? ez most tényleg komoly, használják [vagy mint ahogy a cikk írja használták] az ökörvért? a borba, vagy a hordóba teszik? mit tudtok erről a "technológiáról"? azt meg már meg se kérdezem mennyi eszük lehet az amicsiknak, végülis idióta embereket mindenütt lehet találni

.kav]4t neofittnesspop

BZoltan Creative Commons License 2003.02.14 0 0 14826
ennel ontopicabb kepet nehez lenne talalni :)

ja egyebkent a www.caber.net ha jol tudom akkor szabad :)

z

Előzmény: csite (14824)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!