Pozitívan meglepődtem a tárkonyos raguleves mennyiségén: kb. fél liter levest adnak 1800 forintért.
A desszertek közül a sóskaramellás brownie kiemelkedően jó, sajnos pont azt vették le az étlapról tegnapelőtt. A helyette feltett csokitrió, szilva elnevezésű item (1800 Ft) kevésbé tetszett.
Végül is megszívlelem a tanácsotokat: magamat offolom innen, hiszen a hasznos hozzászólások arány 10% alá csökkent, a bennfentes nyugger kommandó századjára ismételt, érdemi információ nélkülöző kommentjei nélkül pedig vígan eléldegélek.
Az elmúlt közel tíz évben kőkemény munkával húsz hozzászólást bírtál összehozni ebben a topicban, abból három(15%) személyeskedés, Boszorka olvtárs ellen.
Ezek után még van bőr a pofádon mást letrollozni... :-(
Micsoda elismerés, köszönöm. Voltam már sok minden a troll teljesen új nekem, aki már sokkal régebben működik itt mint 10 éve. De tudod mit? Te vagy a fiatalabb, ugorj te ha akarsz! Ahova én járok, az téged ugyse érdekel.
Az elmúlt két év összes hozzászólásának 39%-a Boszorkánytól származik, miközben összesen 5 azaz öt helyről írt, ahol járt.
Valakinek azt ajánlotta, hogy ugorja át a hozzászólását, ha idegesíti, én viszont azt üzenem, hogy kedves Boszorkány, Te ugord át az összes számodra ismeretlen étterem leírást, így mindenki jobban járna.
Elnézést a személyeskedésért, de közel tíz éve olvasom ezt a fórumot, de nála nagyobb troll itt még nem járt.
A LeRoy-jal én is mindig elégedett vagyok, ha beülök. Nekem meg pont ilyen éttermekre lenne úgy az élményétkezésen túl igényem - modern vagy hangulatos (sörözős) berendezése legyen, megfizethető árakkal, és változatos, magyar és nemzetközi étlapja. És a pincérek ne tetszikezzenek meg kezicsókolomozzanak. :D
Csak azt írom amit látok. Délben azóta sokkal többen vannak, mióta a sztár eltávozott és valami alakítottak és néha változtatnak az étlapon. Este nem járok arra, talán majd nyáron. Viszont, szerintem, hiu remény egy bevásárlóközpontba ilyen éttermet csinálni és esti forgalomra számítani.
Egyébként a mult héten valamikor voltunk délben persze a Mammutban a Le Roy-ban teljesen rendben volt. Ha arra lesz dolgom, bármikor megyek megint.
Nem figyelem a faszbukoldalukat, csak annyit írtam, hogy az ételek HK kreációi. És be fognak dőlni, mert kevés a vendég, úgy tűnik, nem esznek 2700-ért sztrapacskát és 4500-ért brassóit.
Bedőlt a Fáma is, azt is HK éttermeként reklamírozták, miközben csak konyhafőnök volt.
Tudtommal HK-nak egyáltalán nincs pénze, tehát bármi, amit az ő éttermeként reklámoznak, kamu.
Most a Szirom bárban tevékenykedik a Margit körúton, MBT írt róla a Bűvösön.
MBT-től egyébként azt hallottam, hogy a Fáma és a Zuzu is a Pizza Forte tulajdonosainak befektetése.
"Mazsola0070 említette a vidéki 3045 hsz-ban, sztem ők járnak oda."
Hú, ahogy visszanéztem, ez már egy elég régi hozzászólás, és amióta azt írtam, nem is voltunk, valahogy elfelejtődött, most főleg a Szablya-Napsugár-Solier-Katlan Tóni Malom négyszögben mozgunk...:)
Egyébként amikor oda jártunk, mindig nagyon jó volt, hogy most milyen, azt nem tudom.
"Zuzu a Hegyvidék Központban a Tanti helyén: az az érzésem, ők is be fognak dőlni, esténként kevesebb a vendég, mint a személyzet. Az ételek Huszár Krisztián kreációi"
Miért visszament?
A helyet az ő éttermeként nyitották meg és ha szó volt a Zuzuról, mindig elhangzott H.K. neve is, viszont december közepén a Facebook oldalukon megjelent egy nyúlfarknyi írás, pontosan az alábbi:
"A Zuzu köszöni Huszár Krisztiánnak azt a munkát amivel elindított minket egy fantasztikus úton, és nagyon sok sikert kívánunk neki a jövőben."
Azaz úgy tűnik, a nagy túrót volt ez az ő étterme, inkább olyan beetetőember, hogy a nevével felfuttassák az újonnan nyílt éttermet, aztán amikor lejárt a szerződése, lépett.
De akkor ezek szerint már ilyen rövid idővel a távozása után leszállóágba ment a hely és visszahívták újra?
Először is nem ugrom át a kommentjeidet, mert remek kontroll csoport vagy a számomra, ahogy neked is jó kontroll csoportot jelenthetnek a fine diningos kollégák.
Ma Budapesten éppen abban a szegmensben van a legnagyobb hiány, amit te szeretnél.
És én is azt vettem észre, hogy külföldön más a helyzet.
Most voltam Berlinben egyedül 2 napot és egy teljesen átlagos sörözőbe ültem be vacsorázni.
Kaptam egy oktatni való csülköt és utána egy mennyei almás rétest.
A maguk nemében voltak nagyon jók, nyilván nem a Costesben akarok ilyet enni.
Ja, és olcsók is voltak, a kettő együtt volt 17 Euro.
De nagyon hasonló élményem volt Krakkóban, vagy Amsterdamban is.
Ilyenek nálunk nem nagyon vannak már, pedig 10-15 éve még voltak.
Ma a fine dining a trendi és a szexi, mindenki ilyet akar.
Mert ezzel lehet bekerülni a vélemények körforgásába, jelen lehet lenni médiában és Story-gálán.
A Ferenc téren például évek óta tartja magát a Petrus, ami egy igen jó bisztro étterem, de nem lehet belőle Fókusz-riportot csinálni a félmeztelenül pózoló séffel.
Kár, hogy ott se tudnál enni semmit...
Csakhogy ennyi fine dining éttermet sem tud eltartani ez a város, úgyhogy ezek nagy része csúfos véget ér, amiért mindenki hibás: a befektető, a beszállító, kis méretű üzlet, a lokáció, a munkaerő hiány, a rézfaszú bagoly, csak ők nem.
És ezért tarolja le a fine dining szcénát Huszár Krisztián mint egy Terminátor, 1 év alatt 3 éttermet otthagyva, miközben korábban éveket húzott le a Mákban, meg a ZONA-ban, közmegelégedésre.
Tehát alapvetően értem, megértem és elfogadom az igényeidet, akkor is, ha egyáltalán nem esnek egybe az enyéimmel.
A pikírt megjegyzés viszont arra vonatkozott, hogy ha felmerül egy új fine dining, vagy magát oda pozicionálni kívánó étterem, akkor nem a tapasztalataiddal segíted az érdeklődőket, hanem megnézed az étlapot, és előadod azt a tirádát, amit szerintem innen bárki kapásból meg tudna írni helyetted.
Eleve nem értem, mitől lenne releváns a véleményed olyasmiről amit egyszerűen nem vagy hajlandó megkóstolni.
Na meg az állandóan visszatérő toposz, hogy miért az alapanyagokat írják ki, miért nem az étel nevét, meg minek gondolnak mindent újra, ami egy fine dining étterem esetében olyan felvetés, aminek egyszerűen nincsen semmi értelme, de egyáltalán.
Úgyhogy szerintem ez is egy irány, amerre elment a topik, mert nagyon szívesen olvasnék egy adott étteremről konkrét tapasztalatokat, én is ilyeneket igyekszem írni, ha meglátogatok egyet-egyet.
Az, hogy te mit ennél és mit nem, nem az adott étteremre jellemző, hanem rád és ez se baj, csak kívülről fújja már szerintem mindenki. Nem ettől kapok kedvet, hogy kipróbáljak egy új helyet, hanem olyantól, aki hajlandó volt elmenni, enni is bírt és még nyilatkozik is róla.
Ennyi, ez már régen kikívánkozott, azon szerintem már mindketten túl vagyunk, hogy álmatlan éjszakát okozzon bármelyikünknek egy hasonló nézeteltérés.
Nekem csak a BKV-val könnyen megközelíthető helyek alkalmasak. Annak már nagyon jónak kellene lenni, hogy egy ebédért taxiba üljek.
Ma elég sokat buszoztam és közben elgondolkoztam, hogy ezen a topicon kezdetben tényleg olyan helyek voltak, ahová a népek csak úgy beültek enni és utána elmondták ha jó volt. Aztán valamikor totál elcsúszott a topic a fine dining irányba. :-(((
Persze hogy van ilyen réteg, csak szűk. Meg szerintem talán a korszellem is elfele megy az ilyenektől, van a (többé-kevésbé) fine dining, meg a sok kis (részben ál)nemzetközi bisztró és hely, meg a fast food-láncok, meg a streetfood.... bár megmondom őszintén, én is értékelnék egy olyan helyet, ahol van jó vadas, vagy hagymás rostélyos. Persze nekem jó, szóval ez annyira lutri, hogy nem is próbálkozom sehol. :)
15-nél nem szokott több lenni, kivéve a steak hely. Van ilyen réteg, legalább is a Rosenstein, ami szerintem a mintapéldája a normál polgári étteremnek, mindig tömve van. Oda mostanában azért nem megyünk, mert napokkal kell előre rendelni és én ritkán tudom előre, hogy mikor nem lesz kedvem főzni.:-)
A Liszt Ferenc téren egyszer voltunk valahol, de nem voltam lelkes. Mindet végig próbálni elég sokáig tartana. Eddig soha senki nem ajánlotta egyiket sem. Pont erre volt régebben jó ez a topic, hogy lehetett ötletet meríteni.
Mindig elfelejtem, hogy - mint valószínűleg mindannyiunknak - erősen szűkített az, amit és akiket magam körül látok, igazatok van, sok minden belefér a topicba. Részemről a kérdést lezártnak tekintem. Mindenki olvassa azokat a részeket, amik érdeklik, és ugorja át a többit.
Valószínűleg ott szélesebb az a réteg, akinek ez anyagilag ÉS időileg is belefér.
A Nagymező utcai helyek (Két szerecsen, Ferenc József, Komédiás), Liszt Ferenc tériek neked nem jönnek be? Azok nekem ez ( jó értelemben vett polgári helyek) a kategória, ezer éve meg is vannak, úgyhogy tudhatnak valamit. (és BKV-val is megközelíthetőek :) )
Tényleg jó. Sajnos az én igényeimmel nagyon mostoha gyereknek érzem magam a magyar piacon. Érdekes ez külföldön soha nem probléma. Mindig találok jó értelemben vett polgári helyeket.