Keresés

Részletes keresés

világutazó Creative Commons License 2004.09.17 0 0 218

minimal,

 

ahhoz, hogy "összetörd a szívem" elég a legjobb képeket feltenni... :o)

 

mikor jutok már el én is ide????

Előzmény: minimal (214)
minimal Creative Commons License 2004.09.17 0 0 217

Rarotonga, Muri Beach (napfelkelte)

Rarotonga, Muri beach (napfelkelte)

minimal Creative Commons License 2004.09.17 0 0 216
Alább: Aitutaki lagúna.
Előzmény: minimal (215)
minimal Creative Commons License 2004.09.17 0 0 215
minimal Creative Commons License 2004.09.17 0 0 214
Képek lesznek, amíg nem találok teljes megoldást, időnként beszúrogatok egyet! :o) Sőt, lehet hogy elég, ha a legjobban sikerülteket látjátok, nem? :o)
minimal Creative Commons License 2004.09.17 0 0 213

Nos, a kollegáknak pont az Alice Csodaországban hasonlatot használtam az élmények leírására! :o)

 

A költségek... nos, az egy fájó pont. Még tanulmányozás alat vannak, de annyit elmondhatok, hogy azért 6számjegyű maradt... ha nem is sok híján.... :o/

 

R-U-D Creative Commons License 2004.09.16 0 0 212

ezek után kiváncsi lennék, hogy mivel lehetne überelni egy ilyen utazást...

 

mondjuk kitűnik, hogy az idő miatt nem érezted magad mint alice csodaországban, vagy tévedek?

 

biztos, hogy k..va jó lehetett, de mikor érdemes erre a környékre menni? télen?

 

amire biztos sokan kiváncsiak (ha nem titok): mennyi lett a vége? 

Előzmény: minimal (210)
R-U-D Creative Commons License 2004.09.16 0 0 211
...        ...fotók?
minimal Creative Commons License 2004.09.16 0 0 210
Megpróbálok olyan jellegű információt egybegyűjteni, ami valóban személyre szóló, hiszen pl. az egyes szállások árait meg egyéb hasonló részleteket megtaláljátok a Lonely Planet könyvben… (ami már nekem akkor megvolt, mikor még nem is álmodtam, hogy végül ilyen hamar eljutok oda! :o)  Emellett azért valszeg eléggé összeszedetlen és összecsapott lesz, de ahogy ígértem, szívesen válaszolok minden kérdésre!

 

Cook szigetek:

Rarotonga:

Talán a legelső nagy élmény a Cook Szigetekre való érkezésemkor ért (Tahiti-ben éjjel szálltam át = túl sokat nem láttam… bár már csak a TAHITI FAAA feliratot elolvasni a reptér épületén igen jó érzés volt :o), hiszen egyszer csak megpillantottam a gyönyörű, erdőborította hegyeket, melyek már magasabbra nyúltak, mint a leszálló repülőgép. Rarotonga tényleg lélegzetelállítóan gyönyörű. Vara’s, ahogy Kutyu75 ajánlotta, tényleg jó. Olcsó, és nagy a pörgés, ami 99%-ban brit világ körül utazó hátizsákosokat jelent (ők szinte mindenhol ott voltak). A part nagyon szép, bár a finnyásak panaszkodhatnak a rengeteg tengeri uborka miatt, ami nem veszélyes, csak ronda (amúgy ezek szinte az összes sziget legtöbb partján jelen vannak). Egy merülést csináltam a zátonyon kívül, ahol a látótávolság szuper volt, csak éppen –pechemre- túl sok halat nem láttam. Bár a fő attrakcióról lemaradtam, mert reggel merültem, és este repültem, tehát 25 méternél mélyebbre nem mehettem. A betervezett korábbi időpontot az erős szél miatt bebuktam. A lagúnán belül –bár ez természetes- rengeteg hal volt… igazság szerint lehetne mélyebb a víz Muri beach-nél. A Cross Island Trek gyönyörű volt volt, hihetetlen szép a kilátás a „Needle” hegycsúcsról! Meredek hegyoldalak erdővel borítva, vitorlázó madarak, és az északi + déli part látványa…

 

Aitutaki:

A Tom’s Cottage-ben szálltam meg, mivel a Paradise Cove-ban nem volt hely. Szép helyen van, közel a településhez, ami sokat nem jelent, mivel ez utóbbi elég kicsi. A víz sekély a fürdéshez, a „strand” sokkal jobb a reptér mögött. Azonban minden este giccses naplementében volt részem! :o) Az esti programok sokkal jobbak voltak, mint Rarotongán, hiszen nem az ostoba slágereket, hanem a helyi táncosokat és zenészeket lehetett látni/hallani. A Lonely Planet könyv érzésem szerint tévedett, mikor a táncestekre szállodát jelölt meg… a piacnál sokkal hangulatosabbak voltak ezek az esték! :o)

A sziget abszolút csúcsa a lagúna, amely leginkább a déli részén szép… ott viszont leírhatatlanul. Igazán kár, hogy a sziget közvetlen környékén nem található ilyen hely -> ki kell hajózni, ahányszor csak tud az ember, amíg ott van! Igazából ehhez hasonlót csak Bora-Bora-n láttam, de az sem volt ennyire gyönyörű. Itt fotóztam egy nap alatt a legtöbbet, kb. 70 képet! :oD

Itt sajnos nem tudtam merülni, mivel enyhén lebetegedtem. Ez csupán enyhe orrfolyással járt (bocs :o), de ilyenkor már nem szabad búvárkodni… igazán kár, mert különleges lehet!

 

Atiu:

Az időfaktor, valamint a járatok ritkasága miatt elégtelen 2 napot töltöttem itt. A német fazon, Jürgen panziójában szálltam meg, ami ár/érték arányon a legjobb szállásom volt az egész úton (nem emlékszem a panzió nevére). Teljesen rendhagyó ez a sziget a lagúna hiányával, és a parti sziklaszirtjeivel. Ugyanakkor nagyon tetszett, hiszen itt éreztem nagyon távol magam mindentől. Heti 3 járat 12 személyes repülővel = kevés turista; 600-900 lakos; 2 hete nem volt üzemanyag (emiatt az áramgenerátor is leállásra volt ítélve, bár ez még ottjártamkor működött); elfogyott a liszt és a szárazság miatt vízhiány fenyegetett. A hajó a szállítmánnyal meg sehol sem volt! :o)

Alternatív látnivalókban bővelkedik ez a sziget, mert a belső erdőségek, mocsarak, a tó, nomeg a barlangok megdöbbentő változatosságot mutattak ezen az apró szigeten. Az eko-túrát baromira élveztem! :o)

 

Francia Polinézia:

Tahiti/Pape’ete:

Fél napot voltam itt. A város szépnek nem nevezhető, a sziget többi részén nem voltam.

 

Mo’orea:

Döbbenetes érzés volt volt áthajózni erre a szigetre. A hegyek teljesen valószínűtlen formákat öltenek, monumentálisak. A sziget két öble varázslatos… sajnos a pocsék felhős/esős idő a szűk 2 napon tétlenségre kárhoztatott, egyedül a panorámába bicikliztem fel, ahol azért így is egyedülálló látvány fogadott. Chez Nelson-nál szálltam meg, ami baromi olcsó, és nagyon szép a partja. Egyedül a túl kicsi szoba, és a dugaszolóaljzat hiánya volt negatívum.

 

Huahine:

Folytatódott a rossz idő. Itt is két napot töltöttem, és megállapíthatom, hogy érdemes meglátogatni ezt a helyet is, ha arra jár valaki. A növényzet extravagáns, és az öblök a két szigetrész között festménybe illők. A szállás jópofa volt, szimpla „fasátor” rendes padló nélkül (homok volt belül). Az egész amolyan eco stílusú volt! :o) Viszont a reptéri transzferrel együtt fizetett 22000 Ft két éjszakáért kissé megviselt…

 

Bora Bora:

Az itt töltött utolsó 5 nap felejthetetlen volt, és nem csak azért, mert időnként a napot is láttam! :o)

A szállás remek volt, kellemes hangulatú kis panzú nagyon kedves (és csinos :o) háziakkal. A sziget déli csücskén található a Point Matira-nál, ami a legjobb résznek tekinthető (az Intercontinental Resort mellett, a Sofitel Motu Resort-tal szemben :o).

Itt végre újra tudtam merülni. Az első alkalommal a Manta rájákat látogattuk meg, második alkalommal a zátony- és citromcápákat. Ez utóbbiak elég masszív 3méteres dögök voltak! :o)

Bár a lagúna önmagában elmarad az Aitutaki-n látottaktól (ahogy azt már írtam), az egész sziget a hegyekkel, motukkal lagúnával együtt egyedülálló kombinációt képez, úgyhogy azt kell mondjam: nem véletlen a hírneve! Ugyanakkor teli van turistával meg szállodával, ami tompítja a hely egzotikumát.

 

Az ott szerzett információk alapján a térségbe vágyakozóknak –akiknek a lehetőséghez képest szűkebb a budget-jük- a következőket tudom ajánlani:

Fiji: a legolcsóbb választás a legtöbb lehetőséggel. Az odajutás a térségben megszokotthoz képest olcsó és egyszerű. Az élet 10-edannyiba kerül, mint Fr. Polinéziában. Az elmondottak alapján még a Cook Szigeteknél is olcsóbb… (ez utóbbi kis mérete miatt mindent kis mennyiségben és messziről, így drágán importál). Bár sok a turista, hátizsákosoknak ideális választás.

Samoa és Vanuatu: Fiji-i árszint, de töredékannyi turista. A két hely azonban igen eltérő…

 

Egyébként a fórum olvasóinak ajánlom a Lonely Planet South Pacific könyvét, melyben minden lényeges info benne van egy esetleges utazás tervezéséhez!

 

üdv,

minimal

világutazó Creative Commons License 2004.09.16 0 0 209

minimal,

 

hát igen...  a többiek érdeklődve várják a beszámolódat... :o)

Előzmény: minimal (208)
minimal Creative Commons License 2004.09.16 0 0 208

Szevasz,

 

az árak... nos a baguette-en kívül minden drága. Igyekezzetek hazai termékeket venni, mert a magas árakért leginkább a lehúzós importvám a felelős. Én nem ettem sem étteremben, sem semmiféle "kajáldában". Nekem egy személyre nem volt rossz megoldás 2000 Ft-ért 1kg "darált steak-et" venni, majd azt naponta némi instantpürével elfogyasztani. A helyi sonka nem olyan drága, és a kb. 100 Ft-osbaguette-el kombinálva szintén költséghatékony. Bárnak ajánlom a Bloody Mary's-t, ahol egyes italok esetén normális árral is találkozhatsz (pl: egy Bloody Mary kb. 1300 Ft), ráadásul a szigetre érkező sztárok között is kedvelt... :o)

Van egy fal, ahová pénzt és névkártyát szoktak kitűzni, ott megtalálhatod az én nevem is! :o)

Közlekedésnek elég a bicikli, mert elég kicsi a sziget, rendszeres "le truck" járatra meg úgysem lehet számítani.

A fő attrakció természetesen a lagúna, tehát menjetek ki csónakkal a környező motukra amennyit csak tudtok! Nem beszélve arról, hogy ott a part is szebb. Ha tudtok merülni, annál jobb, mert igen látványos élőlényeket látni a környéken! :o)

De maszkot és légzőcsövet vigyetek mindenképp!

A hegyek megmászása se lehet rossz program, de én nem próbáltam...

 

Valóban van szemét itt-ott, és tényleg bántó, de -még- nem érte el a kritikus szintet. A víz kristálytiszta, szennyezett vízb esetén amúgy sem hiszem, hogy pl. a Manta rája bent tudna élni a lagúnában. Amiből szerintem túl sok van, az az ilyen olyan "black pearls white beach macskap*cs overwater resort". Gázosnak tartom, hogy pont a lagúnát építik be...

 

November elején viszont lehet, hogy esős az időjárás! Én Francia Polinéziában a teljes 10 napból legalább hetet bebuktam, már ami a napot illeti... pedig száraz évszak van. A trópusokon az ember sosem mehet biztosra. Ezt azért mondom, mert he véletlenül ilyen történik, az ne vegye el a kedvetek!

 

Ha még nincs szállásotok, én maximálisan tudom ajánlani, ahol én voltam!

 

Többiek: ma igyekszem publikálni a rövid beszámolót, utána persze minden kérdésre szívesen válaszolok.

Előzmény: takcsi007 (207)
takcsi007 Creative Commons License 2004.09.15 0 0 207

Sziasztok!

 

A párommal november elején megyünk Bora Borára és ezzek kapcsolatban kellene minél több információ. Pl. árak, kaja, látnivaló,....., stb.

A korábbi hozzászólásokból azt olvastam ki, hogy nem feltétlenül tiszta a környék és a víz, hiszen túristák látogatják. Én bízom abban, hogy Bora Borán nem engedik meg a környezetszennyezést, vagy folyamatosan tisztítják a szigetet.

Mi a véleményed erről minimal?

 

Előre is köszi.

R-U-D Creative Commons License 2004.09.13 0 0 206

OFF

...ezért nem értek teljesen egyet a csilliómillió megapixeles gépek túrista jellegű használatával. Lassan tölti be, nem tudod egyszerűen továbbküldeni, és nem teljesen mindegy egy átlagos képernyőn, hogy 500kb-s vagy 10mb-s a kép? Nem retusálni akarja az ember őket, hanem nézegetni és megosztani a barátaival, amit egy csúcsfelbontású képpel nem is olyan egyszerű és könnyű.

Szerintem 500 kb-os képek bőven elegendőek lennének, hiszen a szemed úgysem olyan jó, hogy egy jó felbontású kép pixeleit befogná.

 

Ezért tartom elegendőnek a 2 megapixeles gépet, ha csak túristázni megy az ember és nem plakátfotót készíteni.

 

Bocs...ez csak egy kitörés volt a válogatás szó miatt, MrFlieg.

 

Várom a jelentést!

Előzmény: minimal (205)
minimal Creative Commons License 2004.09.13 0 0 205

Húha, de sok az érdeklődő! :o) Akkor összeszedem a gondolataimat, begépelem egy Word doksiba, majd bemásolom ide.

 

Kb. 450 magas felbontású képem van, le kellene kicsinyíteni + felpakolni őket... szerintem csak egy válogatás fog menni...

 

Érthető okokból el vagyok havazva a munkával, de igyekszem minél hamarabb közzétenni az infókat! :o)

Gbriel Creative Commons License 2004.09.13 0 0 204
Persze, hogy van rá igény! Attól még, hogy nem írunk be, olvasni azért akarunk! :)
Előzmény: minimal (198)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.09.13 0 0 203

Tényleg!Invalidus!!!!Hahóóóó!!

Te is már rég megjöttél és nem számoltál be!!!Mi van Veled?!?!

Attól, hogy nem mindig szólunk hozzá, figyelünk ám Benneteket?!?:-)))Júniusban utaztál, nem?!?!

 

Szépen sunyiba elutazik minenki, beír az út előtt nagy izgalommal, aztán itt hagyják a népet sóvárogva a fórumon...info nélkül:-((

Nem ér!!!!!Infokat szeretnénk!!!Plííííízzzz!!!

 

Üdv Őszibarack

Előzmény: Invalidus (173)
Snorkilla Creative Commons License 2004.09.13 0 0 202
Beszámolót akarunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.09.13 0 0 201

Szia Minimal!

 

Örülök, hogy megjártad az utat szerencsésen, hát nem vagy semmi!!!!:-)))

 

Minden info érdekel engem is, a barátnőmnek kell majd egy hasonlót szerveznem

Január tájékán!!!!

legalább képbe kerüljek egy kicsit, azt tudom, k...sok pénz kell rá....:-)))

De azonkívül?!?!? 

 

Minden szállás, ottani transzfer stb. érdekel....képekkel is akár...

Várjuk a részletes útibeszámolódat!!!!

 

Visszazökkenni nem lesz könnyű, szerintem ne is nagyon próbálkozz, minek?!?!?

inkább gondolatban értékeld, összegezd az utadat, s készülj a következő útadra, szerintem jobb időtöltés;-)) 

 

Üdv.

Őszibarack

Előzmény: minimal (198)
R-U-D Creative Commons License 2004.09.13 0 0 200

Szia minimal!

 

Én még új vagyok a topicon de csüngök szavaidon az élménybeszámolót illetően.

 

Üdv

 

R-U-D

Előzmény: minimal (198)
világutazó Creative Commons License 2004.09.13 0 0 199

hát jó, hogy van igény az élménybeszámolóra!!! minden érdekel: szállást, hogy találtál; anyagiak; útvonal; kaja stb... ja, és ha vannak képeid, azokból is dobjál már fel párat! köszi!

Előzmény: minimal (198)
minimal Creative Commons License 2004.09.13 0 0 198

Megjöttem, felejthetetlen volt!

 

Élménybeszámoló -amennyiben van rá igény- később lesz, előtte be kell illeszkednem a társadalomba! ;o)

 

Előzetesben annyit mondanék, hogy egyszerre egyetértek, és mégis ellentmondok BOLOND véleményének (Fr polinézia/Bora Bora vs. Cooks).

 

üdv,

minimal

minimal Creative Commons License 2004.08.12 0 0 197

Ja!

 

Jobb lenne többedmagammal, de ennek is megvannak az előnyei. :o)

Előzmény: világutazó (196)
világutazó Creative Commons License 2004.08.12 0 0 196
elhiszem, hogy be vagy sózva... :-) végül egyedül vágsz neki?

Előzmény: minimal (195)
minimal Creative Commons License 2004.08.12 0 0 195

Köszönöm szépen!

 

Szeptember 12-én jövök haza (Szeptember 2-ára virradó éjfél tájékán megyek át Rarotongáról Tahiti-re)!

 

Ha tudok, majd bejelentkezem, ígérem! :o)

 

Már teljesen a megindulás hangulatában vagyok! :o)

Előzmény: világutazó (194)
világutazó Creative Commons License 2004.08.12 0 0 194
szuper!!! akkor nagyon jó utat! mennyi időre mész? ha lesz lehetőséged, üzenj onnan is. ha nem, akkor hazaérkezésed után várom/várjuk a beszámolót!!!!

Előzmény: minimal (193)
minimal Creative Commons License 2004.08.12 0 0 193

Szombaton 10.05-kor, ha jól emlékszem a pontos indulásra! :o)

 

Magyar idő szerint vasárnap este leszek ott. Ez Rarotongán reggel! :o)

Előzmény: világutazó (192)
világutazó Creative Commons License 2004.08.12 0 0 192

szia minimal,

 

mikor indulsz? a múltkor azt írtad, hogy már megvan a repjegyed. azt hittem már rég ott lógatod a lábad!

Előzmény: minimal (191)
minimal Creative Commons License 2004.08.12 0 0 191

Úgy számoltam, hogy kb. 1600x1200-as felbontásban 400+ kép fér el.

 

Krízishelyzetben lejjebbveszem a felbontást, de vészmegoldásnak a következőt találtam ki. Netcafé -> képek feltöltése -> yahoo-n elküldöm saját magamnak (100mb ingyen tárhely van rajta, és 10 megás e-mail-eket lehet küldeni) -> feltöltött képek törlése...

 

Hasonló helyen Fülöp szigeteken voltam... felejthetetlen élmény volt legelőször megpillantani egy olyan szigetet, melyhez foghatót azelőtt csak képeken láttam.

 

Mindenesetre a képeken kívül szállítok Cook szgk. és Fr. polinézia összehasonlító tesztet is! :oD

Előzmény: BOLOND (190)
BOLOND Creative Commons License 2004.08.09 0 0 190
Nemtom a 272mb eleg lessz-e? Ha meg nem jartal hasonlo helyen akkor vigyel meg egy kartyat, foleg ha nagy felbontasu kepeket akarsz csinalni.  Nekem a masodik utamon 500mb eppen eleg lett.  Nem mindegyik kep sikerult, de nem tudod amig haza nem jossz es meg nem nezed a monitoron.
Előzmény: minimal (189)
minimal Creative Commons License 2004.08.08 0 0 189

Isten hozzot a "fertőzöttek" klubjában! :o)

 

Remélhetőleg hamarosan én is szállítom a személyesen készített felvételeket. Készülök 2 váltás aksival, és 272 mb tárhellyel! :o)

Előzmény: Gabó45 (187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!