ch yquem-ről jut eszembe. múlt héten Királyudvarban kóstoltam egymás mellett a Lur Saluces-ék egy másik Sauternes-i chateau-jának borát Királyudvar és szepsy aszúkkal és édesborokkal, hát tanulságos volt. ilyen aldehides édesbort, madeirás utóízzel régen kóstoltam. a franciák istenek a marketingben.
az a baj hogy nem nevezném magam a szakácsok gyöngyének...
de azér vetnék rá egy pillantást már csak szépirodalmi szempontból is.
meg hogy milyen borokat ajánlanak
Hova valosi vagy... Eurpa minden orszagaban tudok ajanlani helyeket :) es italokat...
a kedvencem a Kecskemeti vacsi kozbol nyulo masodik mellekutca, ott a harmadik garazs, ki van ra irva, hogy "Hangulatkelto Italmeres, 96-ben meg 10 forint volt a kisfroccs"...
Van egy izgalmas gondolatkiserleti kerdesem :)
Milyen magyar bort szeretnetek inni 10 ev mulva amit ma meg nem ihattok.
Feherbol en egy 6 eves Somloi Furmint+Juhfark+Harslevelu cuvee-t szeretnek inni aminek frissek a savai, mineralis es vulkanos, es ezzel egyut mezesen gyumolcsos es illatos.
Veresbol egy tetszolegesen 3-7 eves szekszardi kadarkat szeretnek inni amin elso korty utan erezni lehet, hogy ez bizony kadarka. Esetleg egy igazan vastag es testes, de tuzes es 8 eves szekszardi bikavert.
Edesborbol pedig egy Château d'Yquem szeretnek vasarolni egy londoni borboltban, mert a mellette levo 6 puttonyos aszuk elfogytak :)
Rómában és Firenzében. Kultúramérgezés. A borok a (művészet)emésztéshez kellettek. Sajnos nem jutottunk el vidékre, de tervbe van véve egy igazi Toszkána-túra.
Gyere a borokért, sorakoznak! Jobbak, mint a Chianti...