Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Tennék egy Winampot, hátha hallgatna zenét, meg a Winampon elérhető párezer rádióállomást, nem árt egy Focit Reader, de csakis custom módban, vigyázz, semmilyen szponzorált szart meg toolbart ne telepíts vele! Aztán egy Open Office se árta, a 3.0 egész jó lett, aztán egy NOD32 az Esettől, de még jobb lenne az Eset Smart Security, mert az tűzfal is meg a trójaiszarokat is irtja (Avirától fényévekkel jobbabb), aztán egy Irfanview, ha netán képeket is szeretne kezelni, nézegetni, szóval ilyenek.
Guru urak, segítstek egy picit, előre is köszönöm.
Telepítem ismerősöm HP nótbúkjára a felhasználói cuccait (nagyon szőke, de télleg, sokkal szőkébb, mint az átlag), segítsetek, hogy mi is szokott kelleni. Egy darab ADSL elérést fog használni, semmiféle megosztás.
Feltettem rá az ő XPjét, eddig tiszta sor.
A HP oldaláról letöltöttem az összes idevágó drivert, telepítettem.
Amikor 192-eset kapott, akkor modem nem volt online, így az adta az IP-t a routernek. Sorrend: modem újraindít, majd később a router, majd a gép. Ha favágók vagyunk.
A 87-es IP jónak tűnhet, de nem itt határon belül :-)
Pedig lírtad a megoldást: akkor egy újraindítás után ad neki IP-t és szépen megy a net.
Miután begyugtál mindent mindenhova, és a router is be van kapcsolva, akkor indítsd újra az egész kítyvaszt, de a gépedet mindenképpen. Legjobb módszer: a) gép kikapcs, b) router áramtalalít c) routernek áramot ad d) gépet elindít.
Ha fentiek végrehajtása esetén még sincs neted, akkor az lehetm, amit Jahno írt: nincs beállítva a PPPoE vagy a mac addresse.
Nomost ha helyi kábelTV-s a net, akkor jó eséllyel PPPOE is lehet, routerben azt is be kell állogatni, vagy a routernek beírni a géped MAC addressét, hogy azt mutassa kifelé. Esetleg láttunk olyan szolgáltatót, ahol a kisebb csomagoknál, vagy a nagyobbaknál sem működtek a routeres megosztások.
Esetleg azt megírhattad volna, hogy a router kapott-e IP-t kintről, oszt jönnek az A és vagy B válaszok.
Egyszer nyugdíjas koromban rajzolok egy folyamatábrát, mert lehet csak DNS nem volt, vagy valami mást benéztél.
Bedugtam a router WAN portjába a modem kábelét a router swich részébe meg a gépet, de nem akarja az igazságot. Mintha a modem nem osztana IP címet a routernek, pedig dinamikusra állítottam ahogy javasoltátok. A router oszt IP-t a gépnek szépen, de net nincs. Csak villog a modem ledje. Ha viasszadumom a modemet simán a PC-be akkor egy újraindítás után ad neki IP-t és szépen megy a net.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Reseteltem ár a routert meg a gépet is ki-be kapcsoltam többször de semmi. Vagyis egyszer az eljén mikor nekiálltam egyszer bejött a net és a Laptopon is kipróbáltam és ment is, de utánna mikor visszaültem az asztalihoz ki volt írva hogy IP üttközés. Nem csináltam semmit, hanem bementem a routerbe és a titkosítást akartam rátenni a WIFI részre, és újraindítottam a gépet és azóta semmi. Hiába csinálttam meg mindent 5ször az elejétől a végéig ahogy először.
Már láttam odaát is a kérdést, de nem tudom. Gondolom, a film csak a bal felső sarokban van, de a lejátszó rossz paraméterezés miatt más mérettel nyílt. Más filmnél is jelentkezik a probléma?
Sziasztok, az miért van, hogy ha stream-elt videot nézek, furcsán ugrál a kép a normál és egy nyújtott állapot (kép mellékelve) között? Megköszönném, ha tudna valaki megoldást, mert így nézhetetlen. Eddig flash player-re gyanakodtam, de hiába frissítem, minden marad a régi.
Megváltoztatott sebesség esetén folyamatos marad a lejátszás, míg beletekerésnél adott pozícióra ugrik a pointer. De konkrétan fogalmam sincs, az említett billentyűkombináció ténylegesen mit csinál.
Hát érdekes, sz'tem kb. 3 nagycságrenddel gyakoribb, hogy kicsit bele akarok tekerni egy filmbe vmerre, mint hogy a méretét állítgassam. Az vagy ablak, vagy fullscreen, másnak mi értelme? :-O
"gspot is mondott már nekem olyat, hogy fent van a kodek, oszt mégis baszott működni" Olyankor sanszos, hogy a kodekek/filterek sorrendgyét kéne b@sztatni.
Igen, a VLC-nek a kezelése kényelmetlen. Én pl. igen sűrűn sebességet váltok benne. Minden lejátszó a +- gombokkal vezérli a képméretet, a VLC viszont valamilyen érthetetlen okból a lejátszás sebességét tette azokra a gombokra, pedig a sebesség az utolsó dolog, amin változtatni kell mondjuk filmnézés közben...
Amit bemásoltál, aszerint vagy lenyúltak valamit ingyé vagy nem, megy a vita, ő dolguk.
Nem a szívem csücske a KMPlayer, nem kapok tőlük jutalékot se, ráadásul sok bajom van vele -- de egyelőre nem találtam jobbat. A VLC nekem nem jött be különböző okok miatt. Korábban a GOM Playert használtam, az is nagyon jó lejátszó, persze kell alá az ffdshow, mert nincsenek saját kódekjei.
Ilyen mappám nekem is van ám az asztalon. De az URL-eket nem tartom ott, mert azokat egyszerűbb a böngészőből. Ha látnád az igazi asztalomat, azon mekkora kupi szokott lenni...
a kérdés költői volt, csak azt akartam éreztetni, hogy amikor a söralátétet is önállóan lejátszó csodaszer becsődöl, akkor talán nem elutasítandó megoldás a kézi kodekhalászat.