Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Indítsd el a Feladatkezelő (Task Manager), és nézd meg, hány és milyen processek futnak. Ha a CPU oszlop fejlécére kattintasz, akkor be tudod állítani, hogy legfelül legyen olvasható az a folyamat, ami a processort legjobban leterheli. Ennek a neve kéne nekünk.
Megbolondult a gépem. Annyira lelassul a rendszer, hogy semmit se tudok csinálni. Szinte lefagy. A merevlemez veszettül csinál valamit. Amikor láttam az internetkapcsolatot figyelő BitMeter-t volt, hogy a feltöltésnél 169MegaBit/sec-ot mutatott. És ad egy hibaüzenetet: pdfupd.exe hibát észlel. A firefox nem indul el utána. Mi a fene van?
Esetleg comodo ? Megmondod, hogy egy napig training mode, mindent használjon, aztán safe mode? A vir kergetője szerintem egész használható, a tűzfala pedig szerintem jó.
Tennék egy Winampot, hátha hallgatna zenét, meg a Winampon elérhető párezer rádióállomást, nem árt egy Focit Reader, de csakis custom módban, vigyázz, semmilyen szponzorált szart meg toolbart ne telepíts vele! Aztán egy Open Office se árta, a 3.0 egész jó lett, aztán egy NOD32 az Esettől, de még jobb lenne az Eset Smart Security, mert az tűzfal is meg a trójaiszarokat is irtja (Avirától fényévekkel jobbabb), aztán egy Irfanview, ha netán képeket is szeretne kezelni, nézegetni, szóval ilyenek.
Guru urak, segítstek egy picit, előre is köszönöm.
Telepítem ismerősöm HP nótbúkjára a felhasználói cuccait (nagyon szőke, de télleg, sokkal szőkébb, mint az átlag), segítsetek, hogy mi is szokott kelleni. Egy darab ADSL elérést fog használni, semmiféle megosztás.
Feltettem rá az ő XPjét, eddig tiszta sor.
A HP oldaláról letöltöttem az összes idevágó drivert, telepítettem.
Amikor 192-eset kapott, akkor modem nem volt online, így az adta az IP-t a routernek. Sorrend: modem újraindít, majd később a router, majd a gép. Ha favágók vagyunk.
A 87-es IP jónak tűnhet, de nem itt határon belül :-)
Pedig lírtad a megoldást: akkor egy újraindítás után ad neki IP-t és szépen megy a net.
Miután begyugtál mindent mindenhova, és a router is be van kapcsolva, akkor indítsd újra az egész kítyvaszt, de a gépedet mindenképpen. Legjobb módszer: a) gép kikapcs, b) router áramtalalít c) routernek áramot ad d) gépet elindít.
Ha fentiek végrehajtása esetén még sincs neted, akkor az lehetm, amit Jahno írt: nincs beállítva a PPPoE vagy a mac addresse.
Nomost ha helyi kábelTV-s a net, akkor jó eséllyel PPPOE is lehet, routerben azt is be kell állogatni, vagy a routernek beírni a géped MAC addressét, hogy azt mutassa kifelé. Esetleg láttunk olyan szolgáltatót, ahol a kisebb csomagoknál, vagy a nagyobbaknál sem működtek a routeres megosztások.
Esetleg azt megírhattad volna, hogy a router kapott-e IP-t kintről, oszt jönnek az A és vagy B válaszok.
Egyszer nyugdíjas koromban rajzolok egy folyamatábrát, mert lehet csak DNS nem volt, vagy valami mást benéztél.
Bedugtam a router WAN portjába a modem kábelét a router swich részébe meg a gépet, de nem akarja az igazságot. Mintha a modem nem osztana IP címet a routernek, pedig dinamikusra állítottam ahogy javasoltátok. A router oszt IP-t a gépnek szépen, de net nincs. Csak villog a modem ledje. Ha viasszadumom a modemet simán a PC-be akkor egy újraindítás után ad neki IP-t és szépen megy a net.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Reseteltem ár a routert meg a gépet is ki-be kapcsoltam többször de semmi. Vagyis egyszer az eljén mikor nekiálltam egyszer bejött a net és a Laptopon is kipróbáltam és ment is, de utánna mikor visszaültem az asztalihoz ki volt írva hogy IP üttközés. Nem csináltam semmit, hanem bementem a routerbe és a titkosítást akartam rátenni a WIFI részre, és újraindítottam a gépet és azóta semmi. Hiába csinálttam meg mindent 5ször az elejétől a végéig ahogy először.
Már láttam odaát is a kérdést, de nem tudom. Gondolom, a film csak a bal felső sarokban van, de a lejátszó rossz paraméterezés miatt más mérettel nyílt. Más filmnél is jelentkezik a probléma?
Sziasztok, az miért van, hogy ha stream-elt videot nézek, furcsán ugrál a kép a normál és egy nyújtott állapot (kép mellékelve) között? Megköszönném, ha tudna valaki megoldást, mert így nézhetetlen. Eddig flash player-re gyanakodtam, de hiába frissítem, minden marad a régi.
Megváltoztatott sebesség esetén folyamatos marad a lejátszás, míg beletekerésnél adott pozícióra ugrik a pointer. De konkrétan fogalmam sincs, az említett billentyűkombináció ténylegesen mit csinál.
Hát érdekes, sz'tem kb. 3 nagycságrenddel gyakoribb, hogy kicsit bele akarok tekerni egy filmbe vmerre, mint hogy a méretét állítgassam. Az vagy ablak, vagy fullscreen, másnak mi értelme? :-O
"gspot is mondott már nekem olyat, hogy fent van a kodek, oszt mégis baszott működni" Olyankor sanszos, hogy a kodekek/filterek sorrendgyét kéne b@sztatni.
Igen, a VLC-nek a kezelése kényelmetlen. Én pl. igen sűrűn sebességet váltok benne. Minden lejátszó a +- gombokkal vezérli a képméretet, a VLC viszont valamilyen érthetetlen okból a lejátszás sebességét tette azokra a gombokra, pedig a sebesség az utolsó dolog, amin változtatni kell mondjuk filmnézés közben...
Amit bemásoltál, aszerint vagy lenyúltak valamit ingyé vagy nem, megy a vita, ő dolguk.
Nem a szívem csücske a KMPlayer, nem kapok tőlük jutalékot se, ráadásul sok bajom van vele -- de egyelőre nem találtam jobbat. A VLC nekem nem jött be különböző okok miatt. Korábban a GOM Playert használtam, az is nagyon jó lejátszó, persze kell alá az ffdshow, mert nincsenek saját kódekjei.
Ilyen mappám nekem is van ám az asztalon. De az URL-eket nem tartom ott, mert azokat egyszerűbb a böngészőből. Ha látnád az igazi asztalomat, azon mekkora kupi szokott lenni...
a kérdés költői volt, csak azt akartam éreztetni, hogy amikor a söralátétet is önállóan lejátszó csodaszer becsődöl, akkor talán nem elutasítandó megoldás a kézi kodekhalászat.
én is éppen ezért használom általában a kmplayert, viszont mit lehet tenni, ha adott esetben becsődöl? a vlc-t anno kipróbáltam, és kényelmetlennek találtam.
Ez elvi ellentmondás. Valami fenn van akkor a gépeden (lehet, hogy a KM tette fel), ugyanis a WMP gyári állapotában semmilyen klasszikus DVD-formátum lejátszására nem alkalmas (jogi okokból nincs benne).
Nekem semmiféle kodekcsomag nincs a gépen, se ffdshow, se semmi (és nem is volt, mióta gyalulva volt), és a kmplayer elvisz tényleg mindent (kivéve néha a bolti DVD-ket, de azt emg elviszi a wmp).
17 giga manapság elég kevés, elején kellett volna gondolkozni. Jó eséllyel meg lehet növelni a d: és a többi partíció kárára.
Törölni meg sok mindent lehetne, de honnan tudjuk mi van a gépén, és abból mi a szemét? Ha a c:bigyo könyvtárban ott egy felesleges DVD image, akkor azt felőlem letörölheti.
Egy kollégám gépén Vista fut. A Windows könyvtár 12,9 Gb. Normális ez? Ha nem, akkor amiatt kérném a segítségetek, hogy melyik könyvtárból lehet a rendszer meghibásodása nélkül törölni? Ugyanis a C meghajtója 17 Gb, és már megtelt. A segítséget előre is köszönöm!
Ez az, amit nem lehet így, találomra megállapítani, és azt sem lehet mondani, hogy az egyik általában nem játszik le ezt meg azt, míg a másik igen. Konkrét esetek vannak, konkrét gépek, konkrét, esetleg már feltelepített kodekek, amelyek bezavarhatnak. Egyébként a KM is, a VLC is alapvetően előtét, keretprogram, és ugyanabból a forrásból származó kodek-kiegészítéseket hoznak magukkal (ezeket, amelyek itt alant is szóba kerültek, a különféle SourceForge-os és hasonló, tipikusan ingyenes és nyílt programkönyvtárakat). Vagyis, alapvető lényegét tekintve a két program pontosan ugyanazokat a formátumokat tudja, eltérések csak külsőségekben vannak.
+a KMPlayer egy genya, más hátán kapaszkodik a magasba.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_KMPlayer
"Controversy
Gabest, original author of Media Player Classic claimed that The KMPlayer was violating the GPL by using GPLed code written by both him and others in a closed-source program. The authors of the KMPlayer have denied this allegation; they maintain that The KMPlayer did not actually include the mentioned GPL code in the executable, and thus was not breaking any GPL rules.[3][4] Controversially, The KMPlayer was bundled with a GPL component, although when the authors were notified they deleted the GPL breaching part bundled with the program.[5] The KMPlayer is listed on FFmpeg's Hall of Shame indicating that it is violating FFmpeg's license terms by distributing binaries of software under GPL or LGPL without source.[6]
[edit] See also"
Éppen ezzel van a baj. Amikor olyan lejátszókat használsz, amelyekhez külső, a rendszerben levő kodek kell. Akkor minden és az ellenkezője is lehet, valami nem frissül, vagy éppen ellenkezőleg, valami frissít valamit a hátad mögött, amitől eddig működő dolgok megszűnnek működni. És ez a megközelítés ágyazott meg a mindent romba döntő kodekcsomagoknak is.
Nem véletlenül szorgalmazzuk mindig azokat a lejátszókat, amelyekhez nem kell a rendszerbe telepített kodek. Nekik is van, persze, mert anélkül nem lehet lejátszani, de ezeket hozzák magukkal, tipikusan a saját könyvtáruk és saját fennhatóságuk alatt levő DLL-ek. Nem regisztrálják be sehová, nem akadnak össze semmivel, saját maguk használják őket, és ha leszeded a lejátszót, viszik magukkal ezeket a fájlokat is anélkül, hogy bármi más program működését befolyásolnák.
videora meg a KMPlayer, mert az még a söralátétet is lejátssza, semmilyen jelenlegi formátum nem fog ki tajta.
a múltkor kaptam olyan videókat, amiknek a hangját nem bírta lejátszani, csak hibaüzenetet dobott. aztán az Xvid kodek megfrissítése után a Winamp adta a hangot, a kmplayer meg nem.
Én meg a fontos dolgokat kihajigáltam az asztalra. Minden hónapban csak 1-1 darabot, oszt ott is maradt, mert néha kellenek. Lehet csinálok 1 darab mappát, bele meg az összes ilyet, mert vannak közte .txt-k, hogy mit kellene rendelni/venni, meg gyorsikonok a logmeines gépekhez, meg hasonlók. Egyszer úgyis széttúrom.
Annyira nincs köze a böngészéshez, hogy ennél kevesebb köze már nem is lehetne. Hagyd békén úgy, ahogyan van, ha nem feltétlenül az a célod, hogy a géped és a programjaid sokkal lassabban induljanak el. Nem kell minden marhaságot elhinni mindenkinek... :-))
Amit a guruk írnak, aszerint próbálva (legalábbis nálam) 3db FF ikon közül lehet választani. Viszont ha vannak ikon fájlok a gépeden, akkor tallózhatsz ezek helyett mást. De ahogy értelmeztem a kérdésedet, nem pont erre gondolsz... Én egyébként simán megfogtam bal egérrel a könyvjelzőt, és kihúztam az asztalra.
0- kikapcs, semmi értelme. 1 - csak az alkalmazásokat prefetch. No ennek még kevesebb értelme van 2 - csak a rendszerfile prefetch. Ennek lehet értelme, ha minden nap más alkalmazást inditasz pl, akkor csak a rendszerfile-okat tölti előre, a tegnap használt alkalmazásokat nem. 3 - mindent betölt előre - ha általában pont ugyanazokat az alkalmazásokat használod - kb ez az általános - akkor ez igy jo.
de én szoltam, hogy ha elbaszod a registrybuzerálást, akkor a gépednek annyi.
Ez nem megy. :-( Melyik az a "Címsor"? Próbáltam azt a fület vagy mit, ami az oldal tetején látszik, de mihelyst elhagyom vele azt a sort, amiben van, átváltozik olyan pirossal áthúzott, piros körré.
Nálam is a "Kedvencek" (az FF-ban a "Könyvjelzők") közt van a több száz, de 8-10-et szeretnék közvetlen az asztalról nyitni, és oly finnyás vagyok, hogy úgy, ahogy írtam.
Hogyan lehet egy-egy weboldalnak ... a rá jellemző ikonját az asztalra tenni?
Úgy állítod be a böngésződet, hogy ne fedje a teljes asztalt, és az éppen nézett oldal címsorát levonszolod az egérrel az asztalra. Ha másik ikon akarsz rá, akkor jobbklikk, balklikk a tulajdonságokra, és kicseréled az ikont, amire szeretnéd.
Szerintem marhaság az asztalon tartani a site-ok címét, annak sokkal jobb helye van a Kedvencek között, ott megfelelő könyvtárstruktúra kialakításával rengeteg cím tárolható. Nálam most kb. 2-3000 bekedvencelt oldal címe van, ha az asztalon tartanám őket, akkora monitor kéne, mint a stadionban a kivetítő, és soha semmit nem lehetne megtalálni...
Javaslom, hogy ne buzeráld a rendszeredet, mert ha elég bátor vagy, úgy leseggeled az egészet, hogy senki nem fogja tudni rendbe tenni, akkor aztán lehet sírva újratelepíteni...
Hát, egy atomerőművet nem lehetne vele elműködtetni, de hangfájlok lejátszására, rádióhallgatásra vagy audio CD rippelésre tökéletesen megfelel, a Windows Media Playernél pedig sokkal jobban.
Hangfájlra a legjobb a Winamp, videora meg a KMPlayer, mert az még a söralátétet is lejátssza, semmilyen jelenlegi formátum nem fog ki tajta. A WMP-vel nekem a legnagyobb bajom az idióta formátuma: a wma és wmv csak a balekoknak való, aztán ha rippelnél egy audió cédát, hát csak abban a vacak wma-ban hajlandó, ehhez jön még az idegesítő engedély kezelés.
Vannak kifejezetten feladatspecifikus programok, ha elárulod, hogy konkrétan mire kell, tudunk olyanokat is ajánlani.
Készséggel elhiszem, hogy nincs értelme, de már csak kíváncsiságból kérdezem:
Abban a "PrefetchParameters"-ben még több minden izé van, melyiken kéne nullázni (ha akarnám)? Azt a "RootDirPath"-ot, ami után ott van, hogy "Prefetch"?
Nagy bocsi, hogy mégegyszer felteszem a kérdést, de hátha jár erre valaki, aki tudja rá a választ!
(Távol álljon tőlem még a látszata is, hogy ezzel az eddigi válaszadókat minősíteném!!!!! Csak úgy vélem, nem mindenki ilyen affektálósan válogatós, mint én - hogy nem felel meg neki akármilyen ikon - és ezért nem is foglakozott ezzel a témával. Ill., sokan - ahogy írták is - nem "szemetelik tele" az asztalt.)
Tehát:Hogyan lehet egy-egy weboldalnak (ha úgy híjják azt, amit a bengészőben keresünk) a rá jellemző ikonját az asztalra tenni (küldeni?)? Régebben voltak ilyenjeim, de tök elfelejtettem, hogyan "csináltam" őket. :-((( Például: A gmail-os ikonom egyértelműen utalt a helyre azzal a nagy, piros "M"-el egy boríték szimbólumon. Vagy a netbankom ikonja a bank lógóját mutatta. A T-Mobil-os a nagy (akármilyen színű) "T"-t, a PORT.hu nagy, barna "P"-t, a Szerencsejáték ZRt-jé egy négylevelű lóherét, zöldben. Stb., stb., stb.
Ha kapok válasz, azt köszönöm, ha nem, akkor a türelmet, hogy elolvastátok! :-)))
[Azt az "asztaljobbgombújikonurl"-est már megtanultam tőletek - köszi! :-) ]
Én meg pont azt olvastam valahol a neten, hogy lassítja a bengészést, mivelhogy állandóan végigellenőrzi ezeket, és én - mivel teljesen Anti (a) talentum vagyok ezekhez a dolgokhoz - mindenkinek mindent elhiszek, amit olyan "okos" fórumokon ír.
Már csak azért is hihető volt a dolog, mert az én, és a kölykeim fiókjaiban is (mivel többen használunk egy gépet) tök tele volt ez a mappa, és nagyon csúnyán mutatott. :-))
Hát azzal is voltak problémáim.Van amihez a winamp se jó.Az az érdekes hogy a régi media player lejátsza a lehető összes hang és video formátumot,az ujabbak meg már nem.
néha talán van értelme kitisztitani,de állandoan minek? Pont arra valo, hogy gyorsitsa a rendszert.
Egyébként kikapcsolhatod, a registryben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters - et atirod 0-ra, akkor nem lesz, de ennek semmi értelme.
Igen, a xosl telepítőjénél. 800*600 és 640*480 felbontásokon próbáltam sikertelenül, így végül amellet döntöttem, hogy effene, az xp le fogja törölni a win7 rendszervisszaállításait, mert nem lesz rejtve.
Nem kell megnézni, a fórumból egyértelműen kiderült, a http://www.relevantknowledge.com/Home.aspx adware-jét akarta a szerző mellétenni. Rászóltak, hogy ne tegye, de mint írtam, nem ez tűnik az első ilyen próbálkozásának, szóval, izé...
Tényleg nem tűnik sokszor fel, ha rohanok, nyáron szerintem gyakorolni fogom a gépírást. Amúgy hiába töröltem le a kulcsot és mbr-eztem újra, nem javult meg; most átmenetileg leküzdöttem egy javító telepítéssel, és ha több időm lesz, lesz majd újratelepítés (amúgy kizárásos alapon a win98 az aktív, és arra került most is a C, és az xp-re a G, mint korábban).
Dugd szépen a wan oldalába, erre való. Ha UPC a net, akkor a géped MAC addressét be kell írni a routernek, mert erre aktív a szolgáltatás.
Főleg mert jó eséllyel egy gépre oszt IP-t a cucc, így az most a router lesz, az meg továbbosztja a gépnek, laptopnak, xboxnak, satöbbi, azárt mondja, hogy bateg a kapcsolat, mert DHCP-t letiltottad aztán nem kap IP-t.
Internet beállítással kapcsolatban van problémám és nemtalálok rá megoldást. Kábel netem van és eddig a modemből egyből gépbe dugva használtam és nem is volt gond. Most vettem egy laptopot is és szeretném vezeték nélkülivé tenni a netet. Van itt hon egy TP-Link WR340GD wifi routerem, aminek a WAN portjába nem dugtam semmit, mivel a modem osztja az IP címet, a swich részébe dugtam a modemből érkező kábelt meg egy másik swich portra az asztali gépet. A routerben kikapcsoltam a DHCP-t. Az asztali gépen gond nélkül megy a net viszont a laptopon semmi. Sőt, valamiért igen lassan találja meg a vezeték nélküli hálózatot, és ha csatlakozik akkor is kiírja hogy "nincs kapcsolat". Próbáltam már hogy fix ipcímet állítok be a laptopon (192.168.1.104), de nem megy úgy sem. Sőt az asztalin sem megy akkor ha fix ipcímet állítok.
Sziasztok! Van 2 probléma windows media player-el.Egyszer beállitottam hogy a jobb alsó sarokban látszódjon ,de sehogy se tudom eltüntetni.Felraktam az új média playert de az se jó.Le akartam törölni,de nem engedi.A másik probléma hogy nem irja ki msn a zenét amit halgatok media playeren.Be van jelölve hogy a halgatott szám kiirása,de igy se.Régen még müködött igy.Mit lehet ilyenkor csinálni?
Köszönöm az infót, ennyit nem értettem volna angolul belőle :) Így már nekem se tetszik, azért jó az a NOD. Amit tisztának talált, azt merem használni.
MBR-be épülő bootmanager bekavarhatott a Disk Signature bejegyzésbe, ami valóban újrakreálható az említett módon. Betűjelek újraosztódnak, ennek során a Windows az aktív partícióra teszi a C: betűjelet.
Ebből következően nagyon nem mindegy, melyik partíció aktív.
Egyébként odafigyelhetnél jobban a gépelésre, folyton felcserélsz a betűket, ha nem tűnt volna fel.
Nem tetszik a dolog. Ha rákeresel a fórumán, akkor kiderül, hogy az évek folyamán a szerzője már többször megpróbálkozott különféle, adware-nek nevezhető módszerekkel, és amikor szembesítették vele, elég buta válaszokat adott, hogy senkinek nem árt, meg ilyesmik. Elég furcsa hozzáállás. Ha valaki igyenes, nyílt szoftvert akar, döntse el, tudja-e vállalni ennek következményeit: munka lesz vele, cserébe pénz nem, csak dicsőség. Ha nem, nem kötelező, de akár így, akár úgy, csak tisztességesen és nyíltan szabad.
Belefutottam egy viszonylag tipikus gondba, miszerint megjelenik az XP-nél a logó a kék háttéren, de nem jelentkezik be. Volt fdsik /mbr és töröltem másik géppel a MountedDevices kulcsot is, de a probléma továbbra is fennáll. Mit kell ilyenkor tenni, hogy emgint működjön a rendszer?
Úgy emlékszenm, volt itt valaki aki használja a xosl nevű bootmanagert. Az a gondom támadt, hogy elindul a gép, és színes csíkok jelennek emg a xosl helyett, már a telepítőnél is egyes részekf ehérek, nem kékek, bár az még elfut., Ezt mi okozza? Túl új neki a videokártya?
Különféle videó- és audióformátumok között konvertálni. Van sok ilyen program, de jelentős részük fizetős, és nem is tudod igazán, mit kapsz a pénzedért, ez viszont FOSS, ami nem utolsó szempont. Én is leszedtem, nem tettem fel, de az AVG nem jelzett rá semmi gyanúsat.
Egyébként láthatólag ez sem teljesen önálló program, hanem frontend a közismert mencoder, ffpmeg és hasonló konverterekhez. Tehát nem feltétlenül tud többet, mint például egy Avanti+FFMPEG kombó, csak ahhoz komoly hozzáértés és pilótavizsga szükséges, ez meg, gondolom a képernyőképéből (http://mediacoder.sourceforge.net/screenshots.htm), valamivel egyszerűbb, bár azért ez is elég sokat tudhat.
Mindent összevetve, egész jó kis programnak tűnik.
Adott egy grafikai program (fraktálokat, abból animációkat készít) aminek a beállításaiban a hagyományos felbontások mellett (pl. 800x600) szerepel néhány OpenGl-es számomra újszerű felbontással. Ha ezt állítom be annak mi az előnye? Gondolom a kép ugyanaz, mint ha nem ezt az opciót választom. Vagy csak sebességben lehet különbség? (A gond, hogy az ebből választható legnagyobb felbontás is (ha jól emlékszem) kb. 5xx X 4xx-szoros, azaz messze elmarad egy képernyőméretnyiről.
sajnos a nem keretes betételhez nem értek mert a win a beépített vinyón van. hogy megvannak-e máshol a cuccok azt nemtom pontosan mert nem látok bele a könyvtárakba. egy olyan könyvtár van amiben lehet olyan amiért kár lenne ha elveszne, a többi pár régi film leginkább.
az eredetileg feltett anyagok a tom-tom stúdióban készültek, hogy milyen rendszerrel tették fel ide azt nemtom.
nekem csak az a fura, hogy pár könyvtár az általam később másoltakból simán használható, pár meg nem.
Ne keretben tedd be, meg legyen a gép is jóféle, tuti működő. HDsentinel nem árt, hátha tényleg baja van. Ha a rajt lévő cuccok meg vannak még máshol, akkor nyugodtan babrálhatod, aztán kérdezz.
Azt is jó lenne tudni honnan származik, mert elég sok helyen MAC-et használnak, az meg valószínű nem NTFS partíció, esetleg felesbe el van osztva ext2-ext3/NTFSre.
előre is bocs, hogy nem leszek túl szakszerű, de lenne egy kérdésem!
van egy elvileg 200gigás vinyó amire egy stúdióban anyagok lettek felrakva, összesen kb 10 gigányi. majd később amikor épp kellett a hely egy vinyón valahol, akkor épp erre lett átmásolva pár más anyag (néhány 10 giga).
aztán most beteszem a rack fiókba ezt a vinyót, hogy megnézzem mit is raktunk át még rá, de a később rámásolt könyvtáraknak csak egy részét tudom megnyitni. a többire ha klikkelek azt írja, hogy a "d" meghajtó nincs formázva, akarom-e formázni most. ezeket a könyvtárakat 0 bájtos üres könyvtáraknak mutatja a "tulajdonságok", pedig elvileg nem azok. van pár átmásolt könyvtár ami simán ok, és az eredetileg másolt stúdiós anyag is rendben van. ami még érdekes, hogy a 200 gigás vinyót a sajátgép 50 valahányasnak írja csak és a lemezkezelő is.
ugyancsak a lemezkezelő azt is írja, hogy ez a vinyó valami fat32-es rendszerű, míg a másik ntfs. lehet, hogy ez az ok?
Orbit downloader nem tud letölteni. Azt írja Connect failed! Socket Error=10061. A Win. tűzfal => Kivételek felsorolásában ott van. 2x is. Pipa is ott van mellette. Akkor mi a baj? Régen ment.
Kotortam itthon hozzá egy videokártyát, amivel jó képet ad TV-re. :-)
Egy egész erős Ati, aminek forrasztva van a tápcsatlakozója és a foglalata is egy helyen, tartós terhelésnél képes egyszercsak lekapcoslni, ezért már kétszer kukázva lett, de úgy néz ki egy laza tévékiszolgálást még el tud látni. :)
Ilyen passzív átalakító inkább csak szükségmegoldás, nem minden esetben felel meg. TV-n belüli áramkörökben például legalább egy szintillesztő tranzisztort szoktak beiktatni, amikor s-video - kompozit átalakításra kerül sor.
Egy ilyen egyszerű átalakítóban meg van egy kondenzátor, ami a videojelhez hozzákeveri a színsegédvivőt. Ez némi szinteséssel járhat, ami pont elég ahhoz, hogy a TV PAL-dekódere ne kapcsoljon be. Itt jön a képbe a videokártya kimeneti jelszintje, ami persze szabványosított, de lehetnek kisebb eltérések. Az alkalmazott passzív átalakítók között is lehetnek minőségi különbségek.
I am using the adapter ans still do not get colors. What is wrong ?
This adapter is designed to convert S-video signals to composite video. And it has proven to work well on this. This circuit cannot solve other possible incompatibility issues that you might have. A typical problem that causes black and white video instead of color is incomatible video standards on the signal source and the receiver. If your video signal source (for example PC video card TV output) puts out NTSC video but your TV is designed to handle only PAL standard you get usually black and white image, and with some devices video signal does not sync at all. PAL signal to NTSC TV does not work either. One very common problem with computers that have TV putput is that the default output video standard is not right for your TV. If you get problems with computer TV output, configure your video output to right standard that your TV supports and try again. The exact details how o do this configuration varies between different computers and graphics cards. Consult your computer user's manual and other documentation for exact details.
Összecsatoltam az FX5200-as GF videokarit a 90-es gyártású nagy Videoton TV-nkkel a következő módon: S-video/rca kábel, majd rca/scart átalakító, és az be a TV-be. AV-n a kép szürke, és enm színes, pedig a magyar PAL szabványra tettem a jelet. Ugyanezekkel a kábelekkel és átalakítókkal egy Ati Rage128 színes és perfekt képet ad a TV-re. Mi a gondja a GF kártyának vajon?
Olyan nagyon nem gyúrok rá, mert a főnököm gépe, és csak 1GB ram van benne. De köszi a tippeket. Nálam a kiindulás úgyis az Ubuntu (vagy valami Linux mindenképp), arra meg jó a VBox.
"az csak Player" A server is free (sőt, már az ESX 'kisebb' verziója is), de ha nem akarsz több gépet kb. állandóan futtatni, kicsit ágyuval-verébre-módcer. A legnagyobb baja az, hogy nincs önállóan indítható konzol, csak a webes biszbaszból, amihez el köll indítani a kplt. tomcat-et. (Erős gépen, sok rammal persze nem gond.) Aztán meg lehet a pléjer 'alá' is gépet gyártani sajátulag is :))
Mosmá' úgyis midegy, mert VBox van fent. Azt legalább már ismerem Ubuntun. A VMWare-rel meg közben rájöttem, nem is tudok hirtelen mit kezdeni, mert az csak Player, és ha jól emlékszem, virtuális gépet létrehozni nem lehet vele, csak már meglévőt tud futtatni.
köszi, azért benne volt a mondatomban az értékítélet maga felé. :) ezt meg is találtam, le is töltöttem, de mintha azt írta volna, hogy nem támogatott platform. Ez elképzelhető? mert XP Home van, nem Prof. És ha így van, akkor Home-ra van-e, vagy "marad" a VMWare vagy a VBox? Bár ez utóbbinál is valami telepítésellenes javaslata volt a végén, majd megnézem még egyszer.
LinkSys repeaterét láttam működni, nem véletlenül került 2.5szer annyiba, mint az AP, aminek tényleg csak a menüjében van repeater mód, oszt amint bekapcsolod megdöglik a picsába.
Kolléga az SMC APra is azt mondja, hogy teljesen működőképes.
Ez érdekes, most kipróbáltam Linuxon, más tulajdonosnak nem adhatom a file-t, de más csoportba tehetem, már feltéve, hogy annak a csoportnak tagja vagyok.
Bridge módos holmit már raktam össze USR célhardverrel, a mai napig működik, jó kis okosság az. Egy kütyün belül a bridge és a repeater (vagy AP) nem biztos, hogy olcsóbb, mint a két kütyü külön. Az tény, hogy egy sima router bridge módba kapcsolva nem tud AP-ként működni (legalábbis eddig ilyent nem láttam).
Hogy a rohadás esne a nagy pirosszatyros hülyeüzletbe! A legközelebbi kábelt először ki fogom próbálni, és csak azután vezetem drótvezetőkkel szekrény oldalán, lábazat mögött, szerelőcsatornában a számítógép mögé :-/////
> Persze, előfordulhat az is, hogy selejt, bár illik tesztelni, mielőtt eladnák. De az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak nem olyan a bekötése, mint amilyen Neked kéne. Mondjuk, a kábel valószínűleg egyenes, de Neked talán fordítós kéne. Meg tudod nézni, hogy melyik végén mi a színek sorrendje?
Egyforma...
(Közben volt egy vihar, és ennek megfelelően egy JÓÓÓÓÓÓÓ nagy internetkiesés)
Igen, mi is gondoltunk rá, hogy talán valami kliens vagy server beállítás lehet, de nem ez, mert erről már korábban volt szó, és már azóta ki van kapcsolva nálunk mindenhol. Azt a gondot meg is oldotta, de ezt nem. Amúgy már azért sem volt valószínű, hogy ilyen gond van, mert következetesen a Word doksiknál jelentkezik a probléma, de már XLS-nél és PPT-nél nem.
WDS a Wireless Distribution System, magyarul bridge mód. A hibrid ugyanez, csak még repeatereként is megy, szóval elvileg neked az kell. De én még _működő_ megoldást nem láttam. Menüben már többször is. :)
Egy eszközzel szerintem nem megoldható a feladat, én legalábbis nem ismerek olyant, ami bridge-módba kapcsolható AP is, meg repeater is egyszerre. Tán legüzembiztosabb egy AP bridge módban, switch, és az egyik switch-lukba egy AP, AP módban. Persze másik csatornára, mint a bridge.
Jójó, csak hogy a lehetetlent is kizárjuk, tudod :))) Vmi vörd-baromság lesz ez. Még az 'opportunistic locking' környékét nézném meg a szerveren is meg a kliensbe' is. Hátha máshogy kezelődik ilyeneknél. Asszem, leginkább ki szoktuk kapcsolni...
Pedig... Eleve ez a 'saját tulajdonba vétel' is milyen má'... Írni-olvasni nincs jogod, de jogot adni rá van? :))) Meg a regisztribe' is van ilyen 'okosság'.
Egyébként ez nem elég ahhoz, hogy a routeren keresztül is elérd a gépedet, mert ahhoz be kell állítani a ruterben egy port forwarding (vagy más néven virtual server) bejegyzést, a megfelelő privát IP cím és port megadásával.
Van a kábel modemem ha az xp-nél rákattintok a kapcsolatokra akkor ugye ott kiírja a gépem IP-jét, ezzel nincs is gond. Viszont ha a kábel modem nem közvetlenül a gépre csatlakozik hanem kábel modem utánna a wlan router és így a gépbe akkor az ip cimem az állandóan 192.168.1.100 és nem az ami akkor amikor csak a kábel modem, mert akkor az igazi ip-m irodik ki. Mert a rendes ip azért kell nekem hogy tudjam távolról távirányitani a gépet, és azt tudom is akkor amikor nincs a wlan router beüzemelve. köszi
Szerintem simán mehet a dolog, de ebben az esetben inkább egy wireless bridge lenne megfelelő. Ha az access point tud ilyen módban működni, akkor jó. Ha nem, akkor viszont nem biztos, hogy jó lesz.
Nyilván sokszor előforduló kérdés, de fogalmam sincs...
Szóval hogy lehet wifi-t osztani?
Adott az egyik helyen a net, wifi router, egy másik helyen kéne a többi eszközre a hálózat. Szóval a lényeg, hogy elmegy a net/lan wifin a másik helyig, ott pedig van három NEM wifi eszköz. (illetve egy wifi-t tudó nas, de most mintha nem lenne, ne bonyolítsuk) Tehát megoldható-e, hogy oda megy egy AP, van egy switch, és vezetéken leosztani mindenhova a switchen keresztül?
Persze, előfordulhat az is, hogy selejt, bár illik tesztelni, mielőtt eladnák. De az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak nem olyan a bekötése, mint amilyen Neked kéne. Mondjuk, a kábel valószínűleg egyenes, de Neked talán fordítós kéne. Meg tudod nézni, hogy melyik végén mi a színek sorrendje?
Van fejlemény. A szépen elvezetett (szekrény mögött stb.) STP kábelt kihúztam, bedugtam a szobán keresztül a rövdet (az is STP, közben utánaolvastam, még jobb is, mint az UTP), és láss csodát, működik. Akkor a kábel selejt??????? Létezik ilyen?
Köszönöm szépen az írásvédettséggel kapcsolatos megjegyzéseket. Bár a problémát nem oldotta meg .-) Ugyanis pont emiatt írja ki a tetves szkenner, hogy nincs elegendő hely a merevlemezen. Az a 90G nem elég neki egy nyomorult képhez, úgy látszik... Tehát csak úgy tudok szkennelni, ha minden alkalommal megváltoztatom a célkönyvtárat... Macerás.
Ergó: Tud valaki ajánlani egy olyan programot, ami hajlandó együttműködni a Canon 4400f scannerrel, és nem ilyen kretén?
Aztán jövök még hálózatos gondokkal is... Tudjátok: Ma itt ünnepnap van, akkor számítógép-buzizás... Vettem 15 méter kábelt, ugyan nem UTP, hanem STP, de az van ráírva, hogy LAN-kábel, meg az is, hogy Patch-kábel, szóval azt gondoltam, jó lesz. De a router szerint nem... Nem világít a lámpácskája, hogy kábel van benne. A gépemen pedig a Fast Ethernet kábel mellett piros "X", "Ein Netzwerkkabel ist nicht angeschlossen", azaz itt nincs semmiféle hálózati kábel. Any 5let?
(Több ünnepnap nincs az évben :-DDD) Na jó, a Német Egység napja, de az még messze van :-D
Miféle jogosultságokat? Eredetileg ugyan NTFS partíción volt az állomány, de már az is illetlen dolog lenne, ha NTFS jogosultságokat változtatna meg a Word, az pedig, hogy a Novell jogosultságokat változtatná meg, szerintem elképzelhetetlen. Ahhoz, hogy a jelszóval védett állomány hordozható legyen, tartalmaznia kell a jelszavas védelmet, a fájlrendszertől függetlenül.
Világos, csak egy file-on belüli jelszónak - ugye a file tartalmának - semmi köze ahhoz, hogy nem tudod másolni, átnevezni, azaz műveletet végezni rajta. Tehát lehet, hogy az alkalmazás a jogosultságokat is módosítja, amelyet a szerver esetleg nem úgy kezel, ahogy szeretnétek.
Gondolom, nem a jelszón van a hangsúly, mert azt állítod, a fileműveletek sem mennek. Vélhetően valami jogosultsági gubanc, ACL-ek, akármi. Nem tudom, Novell-hez lövésem sincs.
Bocsi, nem kerestem végig az egész topicot, inkább felteszem a kérdést: Van egy Word (Office XP, de a jelek szerint ez nagyjából mindegy) doksi, amire beállítottunk egy jelszót a megnyitáshoz. Működik is szépen, egészen addig, amíg fel nem másoljuk egy Novell serverre (NetWare 5.1). Onnan kezdve viszont nem lehet se megnyitni, se másolni, még átnevezni sem, csak törölni. A Novell jogosultságokkal nincs gond, ugyanez a doksi jelszó nélkül ugyanazon a gépen tökéletesen használható a Novell köteten is, de amint rákerül a megnyitási jelszó, használhatatlan lesz. Sőt, ha a Novellről nyitjuk meg, és úgy állítjuk be a jelszót, akkor nem lehet menteni a doksit. Kipróbáltuk többféle Novell kliens verzióval, de semmi változás. A fájl neve sem lehet gond, hiszen amint nincs beállítva a jelszó, nincs vele semmi gond. Mi a túró okozhatja ezt? A szervert már vagy öt éve használjuk, és eddig nem volt vele ilyen gond, pedig eléggé valószínűtlen, hogy eddig soha senki nem állított be jelszót dokumentum megnyitásra. Vagy ez mindig is így volt?
"chkdsk c:"-t nem futtattál? Ha hibát jelez, jöhet a bővített szolgáltatás: "chkdsk c: /f/r/x". Nekem ugyan még sosem volt bajom vele, de azért ideírom: ELŐTTE MENTÉS!!!
Apropó: a c:-ről másoltad a kérdéses filmet a d:-re, vagy az eredeti forrásból? Gyanítom, az utóbbi...
"csak az egyik FAT a másik NTFS" Na és ez mit számít? (Attól elótekintve, hogy a FATxx már szinte öngyilkosság ilyen fájl- és egyéb méreteknél...)
"nemnagyon kezeli le egyik sem a régebbit" A micsoda a micsodát? :O A Disk Digger, a PCInspector File Recovery meg a Recuva pl. deklaráltan kezeli mindegyiket.
Hát ha adnak vagy így vagy úgy egy másikat, és az is millió olvasási hibát vét, akkor visszaviszem, hogy ez így nem lesz jó, adjanak valamit ami éveket képes menni hiba nélkül.
"A D-ről töröltem ... a D vagy a C nél keressem?" Na, szerinted? Naaa? NAA???!! :))) Nyilván a D:-n... A progi mehet a 'szokásos' helyre (ha egyáltalán kell installni; ezeket legtöbbször rögtön lehet futtatni) a C:-n, aztán hajtcs.
"a D-vel semmit nem csinálok" Ja, te nem... És semmi más progi nincs, ami esetleg oda dógozik? Lőj le mindent, amit lehet (a szomszédot kivéve)!
Jó lenne, ha nem használnád egyáltlaán, amíg konkrétan az adatmentő programmal nem tudsz nekiállni, mert minden perccel romlik az esélyed. Akkor is, ha te tudatosan nem írsz oda, még valami program vagy az operációs rendszer könnyen megteheti.
Használni muszáj, mert erről fut a gépem, de majd megpróbálok kialkudni valamit. Remélem, egyedi hiba, és nem sorozat, mert úgy nehezebb cserélni, ha a következővel is rohanhat vissza az ember.
Amúgy másik parítcióról működik a film ,de a lemezolvasási hibák amik a grafikonon látszanak, nem normális dolgok. Majd intézem júniusban a garit, filmrakosgatással termelt még 50 000 000 hibát...
"hogyan lehet ezt visszakeresni, visszatölteni?" Kinézöl innen egy jó kis undelete-progit, letőttöd, fölrakod (nem arra a meghajtóra, amin a törölt cucc van! - megjegyzem, ha ez a rendcerpart., akkor jobb lenne inkább másik gépbe áttenni...) és körülnézel vele. Minél több szabad hely van azon a 'lemezen', meg minél kevesebb egyéb progi fut, annál több az esélyed. Ja és minél hamarabb...
Jajj, de rohadt nagy meló lesz az. Mindent leszedni róla valahová, rendszert is... jajj nekem. Erre bizony várnom kell kb. három hetet, hogy megcsinálhassam, mert most viszgaidőszak van, aközben nem megy, de akkor júniusban elintézem.
Mit mondjak, ha kérdezik, mi a hiba? Olvasási hibák a Smart adatokban, és HD film nem nyitható meg róla?
Ha nyúzom a filmmel, akkor ez az érték a C vinyónál emelkedik, most 115 000 000-nál tart kb. A film onnan nem nyílik meg, a másik vinyóról simán. Lehet valami gond a C merevlemezzel? Egyeáltalán mi ez a raw read error rate? Esetleg kábelhiba okozhatja? Tudtok erről valamit? Nem tetszik ez nekem. :(
Másik diszk (a C az 500-as satán van mig a másik egy 320-as satás). HD Sentinel szerint tökéletes, bár az első Smart mező cikkcakkos diagarmot ad, míg ez az érték a régebbi lemeznél 0. Rossz szektor, stb. egyiken sincs, HD sentinel mind a ketttőnek hibátlant ad, 100/-ot és több mint 1000 napot.
Sziasztok! Logitech LX8 vezeték nélküli egerem van. Eddig minden oké volt vele, viszont most nem működik a középső gombja. Azaz görgetni tudok benne, de ha rákattintok akkor nem jelenik meg az a kis jel ( illetve utána huzogatva nem tudom görgetni a lapot böngészőben) A nagyobbik baj az, hogy Archicadben sem működik:P Ott is úgy szokot működni, hogy ha lenyomva tartom a középső gombot, akkor ide-oda húzhatom a tervlapot, 3d nézetet... Eredetileg windowsos driver volt a gépen, ma felraktam a logiteches cuccot is, de akkor sem lett jó. Azóta leszedtem mert azt mondták nekem, hogy a logitech drivere szar és ínkább csak galibát okoz... Más egérrel is kipróbáltam, az tökéletesen működött a gépen. Van valakinek ötlete?
Igen kevéssé valószínű, hogy köze lenne egymáshoz, de hogy kell-e töredezettségmentesíteni, ne tőlünk kérdezd, mert azt mi innen nem tudhatjuk, hanem a saját gépedtől, mert ő tudja. Ha azt mondja a töredezettségmentesítő program, hogy kell, akkor tedd meg.
Nem tudom, ez a legjobb hely-e ehhez a kérdéshez, de mitől lehet az, hogy az egyik mkv filet a kmplayer simán lejátssza, a másiknak meg kiakad a betöltése közben? Mindkettő szép nagy file.
Ézsaiás 40:22 Ki ül a föld kereksége fölött, a melynek lakói mint sáskák [előtte,] ki az egeket kiterjeszti mint egy kárpitot, és kifeszíti, mint a sátort, lakásra;
De még egyszer legeslegeslegutoljára (a kedvetekért újra kipróbáltam): XP-ben, INTÉZŐVEL NEM LEHET a könyvtár readonly attribútumát beállítani, csak a könyvtárban lévő fájlokét. A státusznégyzet állapota szürke alapon pipa lesz (vagy zöld négyzet) a következő megtekintéskor, tök mindegy, mire volt billentve korábban... Sőt, akkor is ugyanez a jelzés, ha egyébként más eszközzel (attrib, TC) a könyvtárat magát is írásvédetté tettük. Ha ott lenne az a kis magyarázat, ami a felső képen látható, mindenki megnyugodna. (Végre)
Nem, a magyarázat ott lesz, hogy a Windows feliratozása nem korrekt, a TC helyesen csinálja. A TC is harmadik állapotot ír ki egy könyvtárra, csak melléteszi a magyarázatot:
pipa be = attribútum bekapcsolása pipa ki = attribútum kikapcsolása harmadik állapot = attribútum értékének változatlanul hagyása
Tehát a TC nem is ígéri, hogy amikor belépsz a dialógusba, akkor meg fogja mutatni, milyen az éppen aktuális állapot. Nincs is rá szüksége, mert mielőtt beléptél volna a dialógusba, oda van írva a könyvtár neve mellé. Az Intézőben viszont ilyen nincs, de a funkciója nyilván ugyanez.
Tehát lezárhatjuk azzal, hogy nem hibás, de a felhasználót nem kellőképpen informáló, és ezzel megtévesztő kijelzési mód.
Bírom, amikor megkérdezik valakitől, hogy igaz-e az az állítás, hogy a Nap kering a Föld körül, s még valamiféle felsőbbrendűségi érzéstől vezérelve hülyének is nézik a válaszolót, ha az igent mond. Mert ugye az állítás igaz. Földhöz rögzített koordinátarendszerből mindenképpen. Arról persze lehet vitatkozni, mennyire célszerű ezt a koordinátarendszert választani, ha le akarjuk írni a jelenséget, s nem akarunk igen bonyolult mozgásegyenleteket kapni.
Természetesen értelmetlen, ha nem vagy hajlandó kipróbálni. Ez a baj az axiómákkal: gondolj csak arra, meddig ragaszkodott az egyház a geocentrikus világképhez...
Ja: ki, és hol állította, hogy az egy virtuális cd??? Véletlenül épp az első mappa volt a D: meghajtón...
Amúgy egy picit én is pontatlan voltam, mert a D: a drive, a \ pedig annak root directory-ja, azaz a D:\ a D: drive filerendszerének gyökere, s ebben van a CD-images alkönyvtár. De ezt már csak a precizitás kedvéért írom, mert lényegileg jól írtam az előbb, csak elnagyolva kissé.
Jó, csak azt meg én nem értem, ez hogyan lehet alkalmazásfüggő. Olyan triviális bug van az Intézőben, hogy nem tudja normálisan paraméterezve meghívni azt a rendszerfüggvényt, amelyik az attribútumokat állítja?
A félreértés onnan adódik, hogy az ott nem D:\, amelynek a label-je CD-images, hanem egy D:\ drive-on lévő CD-images nevű alkönyvtár, tehát D:\CD-images.
Az ott állítólag egy virtuális CD, de leszarom, az egész vita értelmetlen.
Az intézőben azt a jelölőnégyzetet háromféleképpen lehet beállítani: a) pipa be, b) pipa ki c) satírozva. Utóbbi csak annyit jelent, hogy a másik kettőből egyik sincs kiválasztva.
Magam részéről fájlkezelés témában maradok a Total Commandernél...
Ezt értem. De teljesen mindegy, hogy teszem azt Total Commandert, Intézőt, valami parancssoros utility-t használsz, a jogosultságok ugyanazok, mert nem az eszköz az, amely nem hagy hozzáférni egy olyan file-hoz, amelyhez nincs jogod, hanem a kernel. Ha ez a filemanageren múlna, akkor a jogok kikerülése annyiból állna, hogy olyan filemanagert kell használni, amely nem veszi figyelembe a jogokat. Mondjuk úgy, mint a hidden attribútum esetében. Csak ugye a hidden nem egy biztonsági dolog, hanem kényelmi, tényleg csak a megjelenítő számára hordoz információt, amit jogában áll ignorálni. A jogkezelés viszont nem ilyen, ha valamihez nincs jogod, akkor a kernel megkerülhetetlenül elutasít, ha hozzá akarsz férni a szóban forgó file-hoz.
Egy olyan free windows-os programot keresnék, ami x időközönként (esetemben negyedóránként, illetve 4 óránként) jelez valami módon a számítógépen (felugró ablak és/vagy hangjelzés). Tudnátok esetleg ilyet javasolni?
A jogosultságok mióta függenek az alkalmazott filemanagertől? Ez a kernel dolga. Szépen is néznénk ki, ha az egyik alkalmazással nincs jogom valamihez, de a rafinált hacker alkalmazásommal sima felhasználóként azt tehetnék, amit akarok.
Nagyon tévedsz: ez egy hdd mappa, amiben cd/dvd image fájlok vannak:) De ez lényegtelen, ha nem hiszed, miért nem próbálod ki?
Az eredeti témára visszatérve: az xp előtti windowsoknál be lehetett állítani INTÉZŐBEN a könyvtár írásvédett attribútumát, xp-nél, és későbbieknél már nem. Vista nincs kéznél, de a win7 már korrekt: a readonly négyzet mellé odaírja, hogy ez CSAK a könyvtárban lévő fájlokra vonatkozik, a könyvtárra nem...
Eredetileg is csupán azt kívántam jelezni Szipolykának, hogy ne foglalkozzon ezzel, nem a reális állapotot látja.
Ilyen furcsasággal akkor találkoztam, amikor egy ntfs filerendszernek nem adtam betűjelet, hanem egy üres alkönyvtár alá csatoltam. Némi próbálkozás után levontam a következtetést, mely szerint nem értek a Windows jogosultság-kezeléséhez.
Nem tudom, Windows-ban hogyan van, de ha egy file írásvédett, az attól még törölhető. Ennek az az oka, hogy a file törlésekor nem a file-t írod, hanem az őt tartalmazó alkönyvtárat. Tehát ha azt akarod, hogy ne lehessen törölni, akkor azt az alkönyvtárat kell írásvédetté tenni, amelyben az illető file van. Ez Linuxon így van, és teljesen logikus is.
Oké, találtunk egy kijelzési hibát (életemben nem jártam még itt, kizárólag Total Commander, természetesen), de ettől még a könyvtár nem írásvédett, csak rossz értékre állítja kijelzéskor a pipát (hogy zöld vagy nem zöld, mindegy, ez úgynevezett háromállapotú checkbox, és ez a harmadik állapota).
Próbáld csak kivenni azt a "zöldet", mikor újra megnézed, újra ott lesz, garantálom:)
Egyébként akkor zöld, ha xp stílust használsz, ha klasszikus windows-t, akkor szürke alapon pipa. Ez szerintem inkább bug, mint feature, a tényleges írásvédelemhez semmi köze, azt egy normális fájlmenedzserrel, vagy az attrib paranccsal lehet (könyvtárra is) beállítani. Bár azt sem fogja az intéző a valóságnak megfelelően mutatni:(
Megnéztem: windows 2000-nél még normálisan működött, alapértelmezésben nem írásvédett (-nek jelzett) a (tetszőleges) mappa, de ha bekapcsolom, úgy marad.
Ez is milyenmá': otthoni xp prof, mssql háttérben lézeng (nem használja semmi) eszik 3MB RAM-ot. Skype, lent a tálcán, csak pihen: eszik 11MB RAM-ot. Hova? Mire?
Egyébként a képen látható szürke = változatlan tulajdonképpen a zöldre utal, az XP Desktop sémája zöld színnel jelenítti meg, ami alapból szürke lenne.
A zöld jelzés úgy néz ki semmit nem jelent, sőt ha ott kipipálom (Intézőnél), meg sem jegyzi.
Total Commanderrel be tudok állítani egy mappát "Csak olvashatóra", utána meg is jelenik mellette az r betű, de Intézővel nem is tudok mappát írásvédettre állítani, csak fájlt.
Nekem anno a Xerox PaperPort8-at adott, elég okos a program beálíltásokban. Használtam 98-on, használom most XP-n, és most hogy szóbajött, letesztelem mindjárt, Win7-tel mi a helyzet. :-)
Ennek fuss neki még egyszer... :-)) Már miért lenne írásvédett minden könyvtár, és már miért tenné vissza a Windows? Szépen is néznénk ki...
Az adott esetben nyilván a szkennerszoftver a ludas, engem őszintén szólva nem lep meg, még nem láttam szkennerrel adott, használható programot (komolyabb célokra nem is szokás olyat használni, hanem speciális szkennerprogramokat).
Korábban megtaláltam már ezt a drivert vagy hússzor, de mindíg megálltam, ott, hogy "Only Win2k/XP" Ezután feljött a telepítős ablak, ami megkérdezte, hogy akkor most mi legyen, próbáljuk meg mégegyszer telepíteni, vagy hagyjuk a fenébe. Erre én eddíg mindíg a másodikat választottam, de egy fórumon írta valaki, hogy akkor, ha az "Install recommended settings-et" kell ilyenkor választani, és fel fog menni a driver, újraindítás után már csak annyi a teendő, hogy meg kell nézni, hogy a sztereóba van-e bedugva a hangszóró, mert ez a driver csak azt ismeri. És tényleg.
mp3-ból és wav-ból nem tudod kiszedni az éneket. De van párezer karaoke alapom, írj egy mailt, elég sok az mp3-as, rendes zenével, meg van párezer midi is.
Én nem de a bátyám már evett olyat:)) A lexikális fejtágításon kívül tényleg nincs halvány...sem:))de azért anno vettem a fáradtságot és azt elolvastam.
Akkor a problémám a következő;mint azt már említettem a sérült embereknél elég sok zenés darabot tanítunk,ezekkel készülve minden egyes"ünnepélyre"rendezvényre,eddig volt is keret arra,hogy megvásároljuk de ezt sajnos megszüntették így arra gondoltunk,hogy talán lehetne mp3-wav fájlokból "midi"fájlokat készíteni.....pontosabban az éneket szeretnénk kivenni a dalból,majd a gondozottak pótolják a saját hangjukon.Összefoglalva;zene kell az ének nem. Csak eddig mindig midiben kaptuk ezt meg ezért merészeltem használni ezt a kifejezést! Nem csak az olyan zeneszámokat használunk ami mindenhol megtalálható,de nagyon szivesen elfogadok "rejtett"helyeket a vadászathoz. Köszönöm.
üdv, tudtok valami jó clipboard-okosító programot? évek óta használom a CLCL-t, egy gépen belül jó is, de remote desktop connection fölött újabban nem hajlandó működni, talán valami új biztonsági pöccsel nem kedvelik egymást:-((
Mégegy Win 7-es kérdés. Nincs valakinek Win 7-es (vagy Vistás) drivere C-Media CMI9880-as alaplapra integrált hangkártyához? Asus P5GD2-X alaplapom van, és sajnos nagyon csöndben van a gép :(((
Ha jól megnézed az intézővel, minden könyvtárnak írásvédett az attribútuma... Ha kiszedet, a windows visszateszi:( De mi a baj ezzel? Mit szeretnél tulajdonképpen?
Mi a ferde f-ért lesz az a könyvtár egyből írásvédett, amit másolási célkönyvtárnak jelölök ki a Canon scanner számára? MIÉRT lesz ÚJRA írásvédett, miután kilptem a buzi Canon programból, és kivettem a pipát belőle? SEGÍTSÉG!!!!!!!! Szipolyka.kurvaideges.de
Most ezt nem értem. Ezeket bárhol megtalálod eredeti hangszereléssel midivel is, meg mp3-ban is. Akkor a midi az tényleg midi lesz, rendes hangszerekkel, szerkeszthetően, esetleg feliratozva, mp3 meg igazi több megás, mondjuk énekkel, és rendes hangszerrel, nem general midivel. De felőlem szopolhatsz kedvedre, csak nem értem.
Köszönöm a vadászatot,de jelen pillanatban nem kell,a Hotel Mentol-t és a Macskaduett-t és a Képzelt riport egy amerikai pop fesztivál-t is sikerült összekunyizni/nem szép szó de ez az igazság na meg nekem itt ülni a gépnél és neroval konvertalgatni-mert az kevés,hogy meg van a midi de vissza is kell konvertálnom mp3-ba mert azt játsza le az intézeti technika:))
Köszönöm a a válaszokat és az igen pozitiv hozzáállást:)) Használni csak arra szeretném,ami a munkába szeretnénk semmi üzletszerű nincs benne. Mint az köztudott a zene nagyon jó "gyógyító"és elég rendesen összetartja a néha halmozottan is sérült embereket,amit lehet azt kihozza belőlük. Most pl.a Hotel Mentol-t adják elő...:)))...nem volt egyszerű beszerezni. Amit az előzőekben kaptam tippet az jó lenne de 12k évente,nincs rá keret,sajnos. Rengeteg midi fájlunk van már /talán olyan 3k/de a nagy része nem használható ebben a különleges közegben.
Vettem egy 750-es vinyót, most ez fut. Egyelőre felment, és a netet állítottam be. Viszont lenne egy kérdésem. Nevezetesen az, hogy vajon hogy lehetne a userprofile-t máshová tenni? Telepítéshez csináltam egy ideiglenes usert (most is azzal vagyok bent), más user még nincs létrehozva. Arra gondoltam, hogy a registryben a hkey_usersdefault alatt átírom a létrehozandó profilt c:users-ről d:users-re. De nem találok ilyesmi bejegyzést :(( Ez kár, mert a c: vinyóm csak 100giga, direkt az összes többi lomhoz csináltam egy 600 gigás d: meghajtót. Most jó lenne valahogy rávenni a vindózt, hogy amikor csinálok egy új felhasználót, akkor annak a profilja a D: -ra kerüljön. A hkey_current_user-en belül viszont már létrejön egy olyan registry bejegyzés, amiben a userprofile beáll c:userstelepit usernévre.
Nézz körül a mobiltelefonos topikokban. Kb 3-4 éve még a mobilok nem támogatták(vagy csak minimálisan) az MP3 csengőhangokat, akkoriban a MIDI csengőhang volt az elérhető csúcs. Emlékeim szerint rengetegen kerestek hanghullámos formátumot hangszer alapú MIDI formátumra konvertáló programot; sok fizetős cucc volt elérhető, az általuk előállított csengőhang viszont általában nagy vonalakban sem egyezett a kiindulóval. Sajnos ez a két technológia különbözőségéből adódik, és sokkal nehezebben számítógépesíthető, mint mondjuk az írt szöveg karakterfelismerése, ami már viszonylag jól megoldott.
Ha van ismerős, szintetizátort használó lagzis-, vagy hobbi zenész, vele feljátszathatod a szükséges dallamokat, ez a legegyszerűbb megoldás.
Persze, most is így van. Pontosabban három gép a routeren, negyedikben switch és azon műhelyállomás. A három gépátkerülne a switchre, ami a routerhez kapcsolódik.
"egyébként google:wav2midi"-rákerestem már de mind-mind fizetős program,ami meg csak próbára van azok csak 1 percet konvertálnak,vagy el sem indulna,sajnos.
Azért köszönöm,és megpróbálkozom az ajánlottal is:)))
Mint már annyiszor segítettetek,most azzal a problémával fordulok hozzátok,hogy a párom felnőttkorú "sérült"emberekkel foglalkozik és elég sok zenét fel is használ ehhez,de 90%-ban midi formátumban.Tudnátok valami lelőhelyet hozzájuk,és esetleg olyan progit amivel "könnyen" lehetne wav-ból midibe konvertálni és nem kerül sokba sem?Az a gond,hogy a mostani megszorításokkal annyira megcsappantották a kiadásokra szánt összeget,hogy a 2-300 forintos tételeket sem tud az intézet biztosítani erre. Köszönöm:))
A kérdés akkor az, hogyha a gigabit switch három portjában van három gép, és a negyedikben a router
a router nem a switch alatt, hanem fölött kellene legyen. tehát a netkábelt/kábelmodemet/DSL-modemet a routerre kötöd, annak az egyik LAN-portjára a switchet, és arra a három gépet.
Sziasztok! Az miért van, hogy FFoxban beállítom a kezdőlapot és köv. indításnál a frissítés és a FF kezdőlapja jön be? (többszöri beállítás után is u.a. a helyzet)
Meg ezer év hegesztés. Legalábbis fél éve még elég hadilábon állt a linux támogatással, cserébe az aki az eredeti telepítettnél megmarad, annak minden más működik, ami kell, mert tipikusan a wlan/mobilnet/webcam driverekkel szopoltak.
Milyen Linux alatt? majdnem mindegy is, bár mondjuk nem ártana valami ismertebb disztro (pl. az Ubuntunak van kifejezetten netbookokra összeállított darabja, Ubuntu Netbook Remix néven fut), és mondjuk feltehettél volna kérdést ebben a topikban, hátha tudnak válaszolni az okosok. :) esetleg itt (vagy gugli): mobil-internet ubuntu alatt
Abban meg a másik topik segít. Eleinte törpös volt, most már állítólag működnek. Az mondjuk érdekes, hogy nekem az előtelepített legelső eee-n működött a varázslóval rendesen, aztán mikor netet akartam vele megosztani annyira elhasalt, hogy folyton törölni kellett a kapcsolatot és újra létrehozni :-)
Sziasztok! Pár napja érdeklődtem itt Nod32-vel kapcsolatban. A következő gondom lenne: van nekem egy gépem, és a páromáknál van 2 gép, más-más internetszolgáltatónál. A páromnál és nálam a gépek majdnem folyamatosan mennek, vagyis néha éjjel is úgy maradnak. MSN-ből sem szoktunk kijelentkezni. Node a barátnöm gépe néha kijelentkezik és ilyesmi üziket küld:
És ilyesmi üziket kapok néha a hugaitól is, holott az a gép esténként le van állitva, teljesen áramtalanítva (a modem is). Nálam vásárolt NOD 32 van, napi frissitéssel, náluk próbaidös NOD32, szintén napi frissitéssel (még nem járt le). Lefutattuk a gépeken a mélyreható vizsgálatot, de egyiken sem talált semmit. Akkor mi a bánatért jelentkezik ki az MSN és küldözget mindenféle hülye - valószinüleg vírus - üziket? Melyik gép lehet vírusos? És mi a fenét csináljak most? Mert mondom, a NOD nem talál vírust egyik gépen sem! Milyen következménye lehet egy vírusnak akármelyikünk gépén? Köszi a válaszokat!
10x tuti nem, mert annyit nem nyom le a vinyó sem gyakran. :-)
De amúgy ha ily módon van madzgaolva switchen keresztül, akkor router felé csak a netes forgalom menne ki, meg az, ami közvetlenül routerre vagy másik switchre dugott géphez megy, és az azonos switchen levő géphez közvetlenül megy az adat, ugye?
Amúgy most pl. van egy 10/100-as TPLink switchem, műxik jól, ez volt tavaly 2k. Most láttam 8k-ért ugyanebből a gigabiteset.
ha csak netezésre használod, akkor tényleg jobban jársz, ha Linuxot használsz. mi az a pár program, ami miatt az XP kell? egy megszokott tűzfal+antivir+antimalware trió? ehhez tényleg XP kell!
Nagyjából ja, de arra azért készülj fel, hogy a gigabit kapcsolat sem lesz 10x gyorsabb, mint a mostani.
Címekről nem beszélünk, akárhány gépet rádugsz, az netezik a routeren át, címet kap, de ha egy switchbe vannak dugva, akkor csak azon keresztül fog menni az adat.
Olcsó gigabitesnek hívott switcheket el kell felejteni, az csak marketing duma.
Csak szólok, hogy a Fusik xp-sítése nem mindig egyszerű és logikus folyamat. Ha már a Sata driver szükségességénél elakadsz, nem biztos, hogy erőltetned kellene.
Üdv mindenkinek. Következő a kérdésem: vettem egy Fujitsu laptopot, gyárilag Vistával ellátva. Nem nagyon jövünk ki egymással (leginkább én ővele), ezért szerettem volna lecserélni egy már kipróbált és kifogástalanul működő XP-re. Szokásos munkamenet közben, amikor már gyalulni kellene a vinyót, kiírja, hogy ismeretlen lemez....... Tud vki valami hatásos gyógyírt? Előre is köszi.
Akkor mindezt összgezve, fogok egy gigabit switchet, gépekbe kártyát, közéjük kábeleket, switch egyik portjába a router, többibe a gépek, és lesz net is, meg repeszthet az adat is ezerrel?
Amúgy akkor nem értem, mi a címkiosztó szerver szerepe, ennek utánanézek.
"Nem arra megy, ahonnan az IP-t kapja?" Bzmg, mi a rossebér' menne arra? :((( Mekkora gép kéne akkor sz'ted egy többszáz vagy -ezer klienses hálóra dhcp-szervernek? :-O
"egy switchen össze kéne kötni a gépeket gigabit lannal, és akkor gyorsan mehetne az adat" Stimmt.
"ha a két gép között csinálok adatátvitelt, az egyből a switchen fog átmenni" Még szép.
"és nem megy ki a router felé meg vissz" Nem hát.
"azért mert az adja ki a címeket?" 'Azért' meg pláne nem. Nem is értem, honnan szedc ilyen összefüggést...
Vagy attól lehet ilyen, hogy nem vagy rendcergazda(-jogú júzer), vagy vmi disznóság gyugta el. Ha az utóbbi, akkor sürgősen pucolás.... mármint a rendceré :)) Nézz körül itten, féregirtás, hijackthis meg ilyesmiket keress.
Vettem egy ASUS EEE 701SD (8gb SSD) minilaptopot és linux volt rajta. Tettem rá egy XP pro-t, de hihetetlenül lassú. Még a netezésnél is 3-4 másodpercet kell várnom ha egy linkre kattintok (nem a netem a lassú, mert 4mb-osom van), vagy ha épp leakarok menni a lap aljára akkor is azt kell néznem hogy a vinyó ledje csak világít folyamatosan másodpercekig, arról nem is beszélve hogy a bekapcsolás után kb 7-8perc múlva tudok bármit is csinálni a windowsba. Kicseréltem a 512Mb-os memóriát 1gb-ra, de szinte semmi változás. Igazából netezésre akarom csak használni csak a gépet, valami viszonylag normális működési gyorsaság mellett. Nem érdekel se a frissítés, se az hogy játékok menjenek rajta és a helyigény sem akadály (csak a 8gb SSD-re ráférjen), a fő cél mint már mondtam is a "gyorsaság". Ezért gondoltam hogy itt tudtok nekem mondani valamit ezzel kapcsolatban, hogy mi lenne a megoldás? Valami lebutitott verzió, vagy fogalmam sincs... A linuxot nem akarom visszarakni mert egy-két programom csak windows alatt megy.
Az van most, hogy három gép rajta lóg egy 100mbites routeren, és ezen elküldeni 30 giga anyagot bizony qrva lassú. Gigabit pci card már nem túl drága, switch is van tűrhető áron, de egy gigabit router annyi mint a switch, a kábelek és a kártyák kétszer. Na ezért gondoltam, hogy egy switchen össze kéne kötni a gépeket gigabit lannal, és akkor gyorsan mehetne az adat. A kérdés akkor az, hogyha a gigabit switch három portjában van három gép, és a negyedikben a router, ami a címet adja, akkor ha a két gép között csinálok adatátvitelt, az egyből a switchen fog átmenni, és nem megy ki a router felé meg vissz azért, mert az adja ki a címeket?
"Tudok olyat csinálni XP Prof.-ban, hogy több switchen keresztül hozzákapcsolt gépnek adjon ki IP-t, mint egy router?" Mi az, hogy 'IP-t kiadni'? :-O Dhcp? NAT? Nem kéne a sok hülyeséged helyett inkább az alapokat átnézned előbb? A kínlódásaid 2/3-át megspórolhatnád...
"két gépet egy harmadikra csatolni" Hátizsáknak, vagy hogy'?
"a gépek között ott menne a nagy adatforgalom, míg a régi 100-as router a netet adná" Aha, sz'al van router. Akkor mi a gond? Belegyugod az egyik lábát a gigás szviccsbe, abba meg a gépeket és havaj. Nem? :-O
"nem hülyülne meg a win, hogy két madzagon is össze vannak kötve a gépek" Dehogynem.
"és melyiket mire használja?" Hát ez az. Honnan tudná? És minek is kéne ilyen?
Tudok olyat csinálni XP Prof.-ban, hogy több switchen keresztül hozzákapcsolt gépnek adjon ki IP-t, mint egy router? Vagy lehet feltenni ezt megoldó szoftvert?
(gigabit switchen kéne két gépet egy harmadikra csatolni, és a gépek között ott menne a nagy adatforgalom, míg a régi 100-as router a netet adná. apropó, nem hülyülne meg a win, hogy két madzagon is össze vannak kötve a gépek, és melyiket mire használja?)
Amúgy maga a rendszer gyakorlatilag 10 giga, megnézem mennyi idő alatt csinál komplett beckupot belőle. A maradék 100 giga a C-n a letöltések, dokumentumok (ide kerül minden egy éve, nyáron lesz időm kidobálni őket), valamint a baromi nagy játékok és pár stúdióporgram, ami kell, ezek a programok is rendes szeletet vesznek ki, egy játék simán 5-7 giga.
De miafrancnak töltene bárki bizonytalan warez edition-okat, mikor az MS-től ingyen le lehet tölteni kóddal együtt és az tuti nem vírusos.... Mint minden ilyen esetben kiütközik az emberi hüjjeség.
Partíciót, hogyha megdöglik vagy keményen vírusos lesz a win, helyrepofozhassam gyorsan, de erre pl. gémeekt fölösleges menteni meg doksikat, azt le lehet húzni másik gépen, csak ugye a rendszer kell, hogy meglegyen egy friss képben. Vmi spéci formátum, de tallózhatóak benne a fájlok (Acronis Ture Image, hátha ismeri valaki).
Ja, azt eddig nem mondtad, hogy kplt. partíciót mentesz...Azt meg minek hetente, meg inkrementálisan? :-O Sz'tem ez először csinál egy imidzset (*) az egész partíciórul (amibül majd telepítés nélkül vissza lehet állítani a cuccot, ugyi), aztán külön mentegeti a fájlokat. (*) Vagy ha nem is 'klasszikus' imidzs, akkor is vmi spéci formátum, amibe beleteszi a partíció- meg butulási infókat, rendcerfájlokat, stb.
Tessék? Ebből egy szót sem értek. Amúgy az Acronis TrueImage-t próbálgatom, mert itt tudok kizátrni mappákat, miközben elment egy teljes rendszerpartíciót.
Van olyan is, hogy beállítható backupszám/méret/kor fölött összevonja a régieket, de ilyenkor valahogy kreál egy új alapfájlt, és ahhoz képest az újat. Tehát volt backup1, ahhoz a különbségek a backup2-ben, majd azt mondtam, hogy úgy kreálja meg a hármast, hogy kettőnél több esetén állandósítsa a dolgokat. Erre kreált a hármashoz két részt, egy nagy alapfájlt és a módosulatokat, és az új alap már nem tartzalmazza a legelsőt, azt le lehetne nyugodtan törölni. fura ez még nekem. :-)
Most el is gondolkodtam ezen, mi a célszerűbb. Incremental backup, ami mindig keveset ment hozzá, de akkor kell az összes fázis. Vagy Differential backup, amikor mindig az eredetihez ment, és ez egy idő után már elég sok lehet, ellenben az összes köztes töröltethető automatikusan. Vagy spróolósabb az incremental, ha nem módosul túl sok minden, és néha csináltatni (pl. párhavonta) egy új fullosat, és elfelejteni az addigiakat?
Húha, akkor ez nem olyan egyszerű. Azt kell megvizsgálnom akkor, hogy hogy a fenébe lehetne megoldani, hogy vagy a teljes mentésbe írja bele a változásokat, vagy pedig csinálja akkor a differential módszerrel, és a köztes backupok törlődjenek le hamarosan. A lényeg hogy egy nem túl nagy, és nem túl gyors hálózati tárra kéne három gépről heti mentést készíteni, így mindenképpen kiegészítő mentés kell, hogy a hozzáadás gyors legyen, de a hely véges, tehát a régi állapotokat nyugodtan törölje le folyamatosan. Ezekszerint kell hozzá az első full backup, de akkor ha van pl. egy full májusból és egy differential júliusból, akkor a kettő közöttieket ki lehet nyugodtan törölni hogy legyen hely. Otthoni biztonsági mentésre kell, csak hoyg a semminél több legyen. :-)
Az egyszerűség relatív fogalom, egy fordítóprogramnál vagy egy operációs rendszernél valóban egyszerűbb... :-)) De binárisra is rutinművelet.
No, találtunk valamit, amiben a Windows Installer ügyesebb, mint a Linux csomagkezelése? :-) Ilyen patch-lehetőség (.msp fájlok) meglehetősen régóta van benne...
TC könyvtárszinkronnál én például az "Aszimmetrikus" beállítást szoktam gyakran használni, ami a baloldali ablak tartalmát tükrözi 1:1-ben a jobboldalra.
Másszóval elintézi, hogy a baloldalon időközben törölt adatok a jobboldalon is törlődjenek.
MS syntoy is jó, nézi a változást, de kicsiben júzereknél műxik, most újra kipróbálom, odahaza nekiállítottam azzal elkresselt. Ighaz most a szerver is elkressel maga alatt, kezdem unni.
Igaz, a tartalom változását se garantálja semmi, hiszen semmi akadálya, hogy pl. a megnyitott doksit változatlanul újra elmentcsük, de ha még ezt is ki akarnánk védeni, vsz. többe kerülne a leves, mint a hús. (Legalábbis bizonyos méretek alatt. Van az a határ, ahol már érdemes ezzel foglalkozni, ld. a deduplikációs cikket.)
Kieg: nem a méretváltozást figyelik (hiszen semmi nem garantálja a tartalom változatlanságát), hanem leginkább az utolsó módosítás dátumát és/vagy az archiv bitet nézik.
Házi célokra én soha nem díjaztam az ezzel való szórakozást/agyalást, hogy most növekményes vagy különbségi stb. Legegyszerűbb a Robocopy parancssori programmal komplett letükrözni az egész állományt. Gyors, amikor már csak a megváltozott adatokat kell cserélni vagy törölni, igen hamar végigszalad. Hálózatra is dolgozik, Feladatütemezőbe is rakható.
Mára a Robocopy a Vista része is lett, talán nem véletlenül. Régebben az NT/2k Resource Kit-ben volt megtalálható.
kicsit félremagyarázták neked a dolgot. a két lehetőség között az a különbség, hogy a differential az utolsó full mentés óta módosult fájlokat menti (teljes egészükben), az incremental pedig a legutóbbi full vagy incremental mentés óta módosultakat.
a differential mentés visszaállításához tehát a full és a legutóbbi differential backup fájl szükséges, az incremental visszaállításához pedig a full és az összes incremental.
Ééértem már, mire gondul... Ja, azt nem tudja. Csak a méretnövekedést figyeli, szóval biztosnak kell lenned abban, hogy amit mentesz, az is mindig ilyen hozzáírós dolog.
Nem kicsit profi... Ugyan már, az összes FTP-s cucc tudja, akár még a Total Commander is. Persze FTP-hez; de ugyanezt mentésre alkalmazni se ördöngősség. :)
"Érdekességképpen mondom, hogy a hamarosan megjelenő off Fedora 11-ben lesz már olyan, hogy deltarpm, aminek az a lényege, hogy valamiféle különbségi file-t hoz le frissítés során" Csak érdekességképpen: a Suse má' baromi régóta így mükszik.
Nem azt mondtam, hogy nem lehet megtalálni a különbséget két fájl között (ugye, te se gondoltad komolyan, hogy most új információt mondtál?), hanem hogy a mentési rendcerek nem így működnek. Minimum "érdekes" lenne pl. egy szalagkönyvtárban nekiállni a hasonlítgatásnak, pláne ha az eredeti 'full' mentés a szekrénybe' pihenget. Ugyi? :)))
Textre tudjuk, hogyan van, de binárisra nem egyszerű. (Mondjuk textre sem, az igaz.) Érdekességképpen mondom, hogy a hamarosan megjelenő off Fedora 11-ben lesz már olyan, hogy deltarpm, aminek az a lényege, hogy valamiféle különbségi file-t hoz le frissítés során, ez ugye kisebb, mint az eredeti lenne, s a már fennlévő csomagból s ebből állítja elő a telepítendő frissítést. Tömörített binárisnál azért nagy varázslat ez.
Nem akkora profi dolog az, diff a neve (lásd http://en.wikipedia.org/wiki/Diff), a programozásban időtlen idők óta használják. De az is igaz, hogy ilyen helyen nem feltétlenül van rá szükség.
Öööö... izé. Azér' nemkicsit profi cucc az, ami egy megváltozott fájlból ki tudgya szedni a változást (ami egyáltalán nem biztos, hogy a végin van, ugyi, meg hogy egyáltalán méretváltozással, abból is növekedéssel jár...). Sz'al maradgyunk annyiba', hogy otthoni viszonylatba' szó nincs fájltöredékek, csakis teljes fájlok mentéséről. Ha egy byte is megváltozott (ill. még ez se biztos...) vmelyikben, megy az egész fájl a mentésbe. Léteznek persze megoldások az ésszerűsítésre, meg eddig is egész máshogy működött pl. a nagy adatbázisok mentése (sokszor menet közbe', ugyi..), de nem hiszem, hogy az aktuális esetben ilyenről lenne szó.
Az Incremental úgy menti a változásokat, hogy ha növekedett egy fájlméret, akkor csak hozzácsapja a meglévő mentéshez a növekményt. Ha csökkent, akkor felülírja, meg az új fájlokat menti. A Differential minden megváltozott fájlt lement újra, és fejbeírja a régit, ha nagyobb az új, akkor is.
Köszönöm mindazoknak a segítségét, akik írtak emgoldásokat az Ext2 fájlrendszerrel kapcsolatban. Azt hiszem, a legjobb megoldás a kernelszintű driver lesz, mert akkor úgy kezelhetem mint egy Win fájlrendszerű meghajtót, formázhatom, partícionálhatom, stb.
A router kizárólag a Fat32 és Ext2 fájlrendszereket kezeli, NTFS-t csak olvasni tud, Ext3-ról nem találtam infót. A diszk alapvetően persze a routeren lesz, de így ha le kell húzni valami miatt, böngészhetem win alól is, menthetek, rátehetek, stb. A dolog csak azért érdekes, mert nem tudok Fat32-es köteten 2GB-nál nagyobb fájlt tárolni, a lemezre pedig backupok kerülnének.
bocsi, igazad van, tényleg esélyes, sőt egy üzletbe is beszéltem egy csávesszal az is azt mondta hogy valószínűleg a táp fáradt el.
A proci hűtőjét egyébként nem szereltem le teljesen csak a tetejéről lecsavartam a ventillátort, és egy újat tettem rá, mert a régi berregett. Szóval nem lehet illesztési, tömítési, stb gondja.
Kedves MKB ugyfel , Biztonsagi okokbol is felfuggesztettek a fiokjat, egy biztonsagi intezkedes, amelynek celja, hogy megvedjuk Ont es szamla. Meg kell ujra az adatokat a folyo fizetesi merleg visszaallitja a mukodeset a fiokjat, es megerositi, hogy meg nem volt az aldozatok szamitogepes lopas. Meg kell ujra adja meg az adatokat a kovetkezo oldalon, hogy az ellenorzesi folyamat soran:
A leírása alapján szinte biztos. Gondolom a CPU és a hűtő alapos letakarítása, újrapasztázása nem történt meg. Illetve új hűtő esetén csak a CPU takarítása, mert új hűtőn ott a paszta, csak leveszi a műanyag védő bigyót. (Noha Neked válaszolok, nyilván a kérdezőnek szól. :))
Rendszerek közti fájlkezelõ, mellyel Windows számítógéprõl férhet hozzá Novell, NT vagy Linux meghajtókhoz, hálózat üzembe helyezése nélkül. Mindössze a Novell, NT vagy Linux meghajtó csatlakoztatása a feladat az ön gépéhez, és Captain Nemo üzemképessé teszi Windowsban a Netware, NTFS vagy Linux partíciókat. Ezáltal a Novell/NT/Linux fájlok olvashatóvá, kereshetõvé és megtekinthetõvé, ill. a Windows meghajtóra másolhatóvá válnak.
The shareware version of CAPTAIN NEMO allows you to view the content of a Novell, NTFS or Linux drive. If you want to copy the files to a Windows drive you need to register the software.
De 30 napig azt hiszem ingyen is fullos, mint a DiskExplorer.
köszi, megláttyuk! egyébként is ráférne egy kis átállítás a maga (asszem tán) 128 bites WEP-jével.
<a href="http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=89860627&t=9157541" target="_blank">itt</a> említette BSOD-t. ezután kikapcsoltam az automatikus újraindulást. jól tettem, mert ma odahívott a géphez a főnök (akinek múltkor egyébként mondtam, ha van BSOD, és nem vagyok ott, fotózza le, utána indítsa csak újra). ez fogadott. nekem a kódok előtti szöveg és az első kettő kód elég általánosnak tűnik (kb. olyan mint a borogatás+Kalmopyrin), a második kettőre meg semmilyen találatot nem ad a http://search.microsoft.com/?mkt=hu-HU
"pl a táp sztem kizárható mert mint mondtam, az fagyás után is megy"
Nem kizárható. Vagy akkor magyarázd meg mit jelent az, hogy megy? Minden ágán zavarmentesen leadja a szükséges feszültséget, kért áramerősséget, terhelés esetén nem ingadozik, nem tüskés?
thx de azért megadtam pár infót gondoltam valaki tud adni vmi jó tippet :D pl a táp sztem kizárható mert mint mondtam, az fagyás után is megy. memória nekem szarakodott, de akkor teljesen más volt a probléma.
Most ezért nem akarok bevinni a gépem szerelőhöz, de ha csak ez jutott, akkor... azért valaki vmi tippet? eseteg megpróbálok formattal újratelepíteni, hátha vmi software-es dolog, de tudom hogy kevés az esély :D
Hello mindenki! Érdekes problémám van nekem. Kb 3 hónapja új hűtőt raktam a procira, mert a régi csapágyas lett :D Ezután nem volt baja a gépnek, de ha jól sejtem azóta van olyan, hogy rfactor, vagy bármi más játék közben, körülbelül 15 perc után megakad a kép, majd a hang. Eleinte egy restart után újra gépezhettem, de az utóbbi időkben eldurvult a helyzet, és megakadt a kép, majd a hang, és pár másodperc múlva leáll a gép. Teljesen, a tápegység megy, a ventilátorok mennek, de semmi más működést nem hallok. Ha viszont hagyom pihenni 1-2 órát, utána újra belehet kapcoslni gond nélkül. Mostmár persze nem szórakozok ezzel, de kíváncsi vagoyk mi a baja, és fontos is. Nem kap elég hűtést, szarakszik a videókártya, vagy az alaplap? :S
Én AVG párti vagyok, többi hitvita, hogy jó, meg legjobb, meg a bigyó. Egyik helyen azt olvasod, hogy mert az észrevette, amit a másik nem, máshol meg a mást.
Sziasztok! Szerintetek melyik a legjobb vírusírtó? Eddig nod 32-t használtam, de bizonyos oldalakon azt olvastam róla, hogy nem is olyan jó, csak régi és azért "nyomják" annyira. Ha tudtok valami jó és lehetőleg ingyenes vírusírtót (ami nem lassitja be a gépet) légyszíves irjátok már meg a nevét. köszi
Csoda pack biztosan nincs. Pár hónapja volt format C./ reinstall, de én semmilyen codecpackot nem raktam fel (férj sem. Gyerek sem :-)) Namost ez az a terület, ami nálam totálisan fehér folt. Le tudnád írni viszonylag követhetően, hogy mit kellene tennem?
Kodek baja lesz annak. Vagy nincs fent, ami kell, vagy fent van valami csoda pack, akkor fene megette. VLC, mplayer, mediaplayer classic, aztán jó is lehet.
Help Bizonyos avi fájlokat egy idő óta csakis hanggal, kép nélkül játszik le a Media Player. Megint más avi fájlokat képpel, hanggal. WinXP SP3, jogtiszta, blabla. Köszi :)
A kérdés az, hogy vírusos e az adott gép, tehát nem volt biztos. Tehát ezek szerint lehet az. Válaszaitokból az következik. A bajtól én is tartok, hogy beüt, ahogyan valaki írta, de az illető géphez én nem nyúlhatok bizonyos személyek beleegyezése nélkül...
Víruskereső bejelez, az csak mellékhatás. Észleli, hogy kritikus helyekre nyúlt egy program.
Én jelszógenerátort használok, ami a Roboform tartozéka. A Roboform használatára pár éve szoktam rá, számomra tökéletesen megoldja a jelszavak kezelését. Bár sokan nem szívesen bízzák a jelszavaikat egy programra, de én ebben teljesen megbízom. Titkosított, két részből álló mesterjelszóval is védhető fájlokban tartja a jelszavakat (használathoz elég a jelszó első része, megtekintéshez, szerkesztéshez szükséges a teljes jelszó). A titkosított apró fájlok menthetők, teljes tartalmuk akár ki is nyomtatható, ha valaki esetleg jobban bízik a papíralapú mentésben. USB portable használat is lehetséges, Windows újratelepítés is könnyen áthidalható. Autologin egy kattintásra bevisz egy webes fiókba, akár banki fiókba is, mármint a megerősítés után. Egyik bank például megköveteli az időszakos jelszócserét, Roboformmal ez is pillanatok műve. Vízóraállás bejelentéséhez az adatok kitöltése egy kattintás + az óraállás beírása, de ehhez hasonló példákat még sorolhatnék.
Tudnivaló, én egy baromira kényelmes fazon vagyok, utálom az önszívatást, vagyis nem szeretem indokolatlanul nehezíteni az életem (bár néha azért sikerül) :-). Persze csak ésszerű határokon belül gondoltam, nyilván nem teszem a kulcsot a lábtörlő alá én sem. De egy ilyen program használata szerintem pont jól ötvözi a kényelmet, praktikumot és megbízhatóságot .
Ja, és még valami. A jelszó visszafejtése rosszabb annál, mintha nincs jelszó. Mert nem kizárt, hogy azt a jelszót máshol is használják. Mondjuk én többnyire megjegyezhetetlen, véletlen karakterekből álló jelszavakat használok, cserében én sem tudom megjegyezni. De sokszor nem is kell. Egyébként buktam már el így saját account-omat.
Kérdés, mennyire szerencsés, ha visszafejthetők a jelszavak. Van abban ésszerűség, hogy a víruskereső megfogja. Egy ilyen utility távolról történő futtatása életveszélyes.
Windowsban azért sokmindent vissza lehet nyerni, ami registry, vagy ahhoz hasonló szerkezetű fájlokban titkosítva található és általában csak az adott (futó) oprendszeren belül fejthető vissza. Csillagok mögött rejtőző jelszavak, dialup, ADSL, IE stb.
it's easy (built-in) on a mac. Just launch the Keychain Access application, and in the login keychain, you'll see all your wireless networks. Just double-click on the one you want, and click the show password box. Voila!
Beállítottak nálunk egy Exchange szervert, kénytelen voltam áttérni Office Outlookra. Namármost a GMailból importálni szeretném a címjegyzéket, de nem lehet. Txt, xls, csv -- mind baja van vele. Hát jó, legyen vcard. Csakhogy a GMail -- helyesen -- egy fájlba rakja az egészet, ez az átkozott Outlook viszont csak a legelsőt hajlandó importálni -- nekem meg van 221 névjegykártyám. Hogyan lehetne megmagyarázni ennek a redmondi fosnak, hogy ne álljon le az első után?
Megvan, ami pár nappal ezelőtt nem ment, és tartozom annyival, hogy elmondom azoknak akiket érdekel.
A probléma: Power DVD-vel játszom le egy (egyébként letöltött) filmet. Egyenként indítom a VOB fájlokat. Az első 30MB-os megy. A következő 1GB-os - nak nincs hangja.
A megoldást itt is B Pali javaslata adja: "jobb klikk a képrnyőre". Az előjövő menüben 5 hangcsatorna van. Egy angol, egy magyar, a többi nem választható. Egy nem választható volt kijelölve.
Ki kellett jelölni egy választhatót (érdekes módon kétszer) és megjött a hang. Megnyúgodtam, és most egy időre nem zavargok itt.
Nem kell megkeresni, válasszatok új jelszót. Általában nem lehet visszanyerni, az biztonsági rés szokott lenni. Mondjuk ellenpélda a Thunderbird, de nem ez a jellemző.
sziasztok! windows XP-n ki lehet nyerni valahogy a wifi profilból a wifi jelszót? a főnököm igen lusta, és nem akarja megkeresni a fiókok mélyén. aircrack-elni meg nem akarok. :)
ha megadta valami nézd meg, kiknél vagy ignore-listán (vagy bármi más) ostobaságra a felhasználónevét-jelszavát, akkor nem is feltétlenül tőle jönnek a linkek. sokan megeszik az ilyet.
Egy, egyébként igen művelt barátom tegnap azt találta mondani arra, hogy az msn-jéről jönnek linkek, amikor ő be sincs kapcsolva, hogy úgy tudja, hogy annak a gépe vírusos, aki az üzenetet kapja. Csak kicsit röhögtem ki.
Viszont felmerül bennem, hogy a messenger egy csomó helyen telepítve van: otthon, a munkahelyén, most épp Kalifornában van, onnan jelentkezett tegnap. Akkor vajon melyik gép a hunyó?
azt hiszem magával az oldallal van valami prücök, nálam:
"A Windows Media Player nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz. Lehet, hogy a kiszolgáló nem megfelelő vagy nem érhető el, vagy a proxybeállítások hibásak."
Tulajdonképpen nem is zenét szeretnék hallgatni rajra,hanem a videó részét. Pl. http://www.looduskalender.ee/en/node/3284 ....itt egy fekete gólya fészek,egy sas,egy bagoly...stb.
Érdekes lenne a további információ. Lehet, hogy véletlenül vagy szándékosan a zenéket tartalmazó alkönyvtárt máshova mozgattad, a hivatkozás viszont az eredeti elérési út, ahol már nincsenek a lejátszandó számok.
A kérdésedből szerintem adódik a válasz. Ezek szerint TE, nem tapasztalsz semmit. De mi van a többi géppel amit esetleg megfertőztél? Remélem, nem rendszergazdai joggal használod a géped. Mert ha igen, akkor egyszer beüt majd a baj. Egyáltalán ha tudod, hogy fertőzött a gép, miért nem teszel ellene valamit?
Van a tálca,azon belül beállítható a gyorsindítás ügye ami elég hasznos és nagyon szeretem!Egyik nap azonban eltünt magától és akár hányszor vissza akarom rakni nem rakja vissza!Bepipálom a tulajdonságokban alkalmazom de nem történik semmi.Mikor vissza megyek a tuljdonságokba magától eltünt a pipa!
Valaki nem tud olyan proggit, ami 1394-et fogad, aztán realtime mpg-et vagy valami hasonlót csinál, nem csak DV avit? Az nyilván csak hab lenne a tortán, ha be bírnám pipálni, hogy pld. 60 megánként kezdjen új filét, vagy óránként egyet.
Mostanában egyre gyakrabban előfordul, hogy több napot kellene egyhuzamban rögzítenem.
Ne bántsd a Foxit-ot, jó az! Az a lényeg, hogy csak "Custom" módban szabad telepíteni, akár a DaemonTools-t, bár azt én is utálom... Vagy unattended módban, így sem tesz fel toolbart, sem ebay ikonokat: "foxitreaderxxx.exe -i -custom -desktop -allusers -startmenu -quicklaunch -register". Az opciókból az "-i", a "-custom", az "allusers" és a "-register" a lényeges, a többi ízlés dolga.
Frissítésnél tényleg észnél kell lenni, de megkérdezi:
off topik Hardvereseknek Eger mellett Novaj községben kérdem a pincéből kitámolygótól: Sanyi bácsi, mikor ittál utoljára vizet? Válasz: Vizet? Én? Hát az klóros!!! Nos, ez a szoftver. sziasztok on
Google 10. évfordulója Awards Központ W1U 4RY London, Egyesült Királyság. E-mail: google.center@ymail.com Tel: +44 704-572-6516, +44 704-572-6515 5
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az e-mail címét is elnyerte az Award a Google 10 éves évfordulója Awards szervezett a Google Inc. tartottak március 3. 2009. London, Egyesült Királyság.
A Google Inc., véletlenszerűen kiválasztott 20 e-mail címek révén egy számítógépes rendszer fordulóban kap egy odaítélési lb egymillió Nagy brit font (lb 1,000,000.00) minden, mint egy része a nonprofit jótékonys gi wing (WWW.GOOGLE.ORG) promóció. Díjak KELL igénylik a tulajdonos csak az e-mail, legkésőbb 3 héttel a bejelentés napján.
Elbírálási Referencia kód: GOOGLE568A2009 File number: G245
Küldje el a teljes személyes adatait az Ön Award Hivatk. és fájl nem. számunkra, hogy tudjuk feldolgozni a kérelmet, akkor kérjük, küldje el közvetlenül a kérelmet, hogy az e-mail google.center@ymail.com;
1. Teljes név :........................ 2. Ország :....................... 3. Kapcsolat Cím :............ 4. Telefon / Fax: ... ..... 5. Családi állapot :................... 6. Foglalkozás :..................... 7. Szex :.................... 8. Életkor :.................... 9. E-mail :...........................
Műveleti Igazgató: Dr. Cibor Jeronim E-Mail: google.center@ymail.com E-Mail: google.center@ymail.com Tel: +44 704-572-6516, +44 704-572-6515 5 Fax: +44 87049 56313, +44 870 471 8742 7 Kérjük, ne válaszoljon, ha nem a tulajdonos az e-mail címre. Gratulálunk! Szívélyes üdvözlettel,
Google vezetősége ---------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------
Rettenetesen lassú a gépen mostanában, szinte használhatatlan. Windows XP-van rajta. Már letöröltem minden temp files (beleértve az ideiglenes internet file-okat is).
Power DVD 9-et használok. Ha beteszem, a film automatikusan elindul, és nem jön elő a DVD menü.
De tegnap este B Pali kollégánk megadta a megoldást. Pouse, jobb klikk a képre, és előjön egy menü, amiben a nyelvválasztás is benne van. Azért kösz az infót, ezekről a lejátszókról még nem is hallottam.
Köszönöm, most egy rendszer visszaállítás fut az érintett gépemen (a másikról írok, ez Linuxos). Ha kész, és az sem segített, akkor lejátszom, amit a űz általd megadott oldalon írnak.
A Foxit is elmehet a picsába, hogy ilyen szarokat tesz fel a gyanútlan felhasználók gépére. Soha, semmilyen toolbart nem telepítek, mert utálom és fölöslegesnek tartom, erre a rohadt (egyébként brilliáns) pdf-olvasó meg jól átbasz. Na ez se fog többé frissülni, az már fix... :)