"A Havanese egy kicsi, erőteljes, rövidlábú kutya. A szőre hosszú, dús, puha és hullámos. Magassága mindössze 23-27 cm között mozog. Színe nagyon változatos, lehet krém, pezsgő, csokoládé, fekete vagy ezüst."
forrás:http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=5205
A bichon havanese fajtájú (+rokon fajták) kutyák topicja.
Kéretik a talált, örökbefogadható kutyusok linkjét, fotóját a "bichon mentés" topicba linkelni.
A fajtával kapcsolatos vidámságok, fotók, történetek megosztására jött létre a topic.
Ezek a kutyák vidám HOSSZÚSZŐRŰ társasági kutyák, nagyon igénylik az ember társaságát, és csak bent tarthatóak. Ettől függetlenül igényli a sétákat, mozgást, kirándulást.
Amennyiben valaki súlyosan, a fórumozókat zavaróan offtopic-tehát, személyeskedő, nem megfelelő stílust, hangnemet használó a fórumozókkal szemben-a hobbi moderátornál jelenthető, ahol kérésre a moderátor döntésétől függően kizárásra is sor kerülhet.
Itt információ kapható:
oltásokról
oltásiprogram:http://www.haziallat.hu/kutya/gondozas/kiskutya-vedooltas-147/1434/
szőrápolásról
kozmetikus, otthoni ápolás
betegségekkel kapcsolatos tapasztalatokról és sok minden másról is!
Siratom én is, de tele volt csomóval..és lehet megint mennem kell hosszabb időre dolgozni..ki tudom ugyan bontani utána, de nem jó neki sem, ha tépem (pedig vigyázok rá).. Jobban tetszenek hosszabb szőrben, de vigasztalj, hogy nem nagyon kopi, és szép így is!!!! Mondjuk én így is imádom, és van még egy előnye: nem pisili le a hasát, combját :)
jaj-jaj-jaj-jaj.Siratom a gyönyörű bundáját:-(((( Nem mintha most ne lenne gyönyörű,de csodálom,hogy meglépted.Már nekem is párszor a kezemben volt a telefon,hogy hívjam Hajnit,de letettem róla.De ugye megnöveszted neki őszre? Most csak Beni van itt hosszú szőrben? Lehet én is az arany középutat választom és 1 centitől megválunk.Nem azért mert melege van,hanem mert lehet a bundának jót tenne,ha a tincsek hegyes vége le lenne vágva.Mert a lábán sokkal selymesebb,ahol állandóan vágva van.Ott egyenletesen vastag egy tincs végig,a hátán meg olyan,hogy a vége vékonyabb.
na megyek és adok neki még egy kis husikát.Már úgy alszik,hogy az orra nekiér a tálkája oldalának.Jobban nem is jelezhetné,hogy mennyire éhes...
Lefotóztam, de szólok előre, hogy: -nem vagyok sem fodrász, sem kutyakozmetikus (a barátnőm az) -nem szárítottam meg, levegőn száradt, kicsit hullámos.. :D
Kezdetben fél-fél kanállal, de úgy nem sokat csinált. Ez ment kb. 3-4 hétig. Most kb. 2 hete Süti 1 kanállal kap, és már eltűnt a legtöbb helyről a zöld csík, sokkal szebbek lettek a fogai. Tényleg használ. De 1 kanállal kell adni. Amúgy interneten és dobozon, magyar és külföldi oldalakon is teljesen mást írnak az adagolásról... 1 kanállal kell, főleg, ha nem megelőzésre adja az ember, hanem kezelésre. Ha nagyon durva a fogkő, másfelet is lehet adni.
Én is mindig oszlop lábakat akartam, nő is szépen a szőre Momónak, de csak akkor tömbös, mikor a kozmetikus egyenesre kiszárítja, és fésüli, igazítja. Ahogy eső éri, vagy eltelik néhány nap, már összegöndörödik és nem marad oszlop. :( Én is úgy voltam velem vmelyik nap, hogy fogom az ollót, és lenyírom Momó szőrét, mert kegyetlen, ahogy szenved szegény. Most egész nap nyomatom a légkondit neki, így elviselhető a dolog. A kozmetikus nem tudom mikor ér rá, hozzánk házhoz jön, remélem még a héten tud vállalni minket.
Vera, most hozták meg a Plaque Off-ot, ezt a tápfutárt nagyon szeretem, mert mindig kapunk ajándékot. :) Te Sütiéknek fél vagy 1 kanállal adtál egy nap?
a lábait egy élmény fésülni.Főleg ha tele van ilyen ragadós gazokkal.De nevettem tegnap,mikor doki szétválasztotta a szőrét,majd lefogta,és így látszott,hogy a bundahalmaz alatt picike kis lábacska van csak:-))))De az tény,hogy külön kell fésülni,főleg a mellsőket.Mert az brutál.De én akartam,kozmi ilyenre nyírta.Ott neki sok szőr van ,és hosszú.Csak a talpa van körülnyírva,Ha fekszik,akkor látni csak,hogy van egy pici tappancska,körülötte meg van egy 2 centis szőrkarima:-)))Mert legalul annyi.Feljebb 5-6 centi.És mivel a vége mindíg le van csípve,ezért nem lóg,hanem eláll,ezért néz ki a lába vastagnak.
most ilyen,ha szépen fésült ( nem olyan,mint éppen most,hogy a tegnapi procedúrától izzadt és nyálas a szőre,meg kócos): elöbb kapott egy darabka pulykahusit,kb.7 centis izomdarabot.Majdnem a kezemet is bekapta,annyira éhes volt már.de többet egyenlőre nem.Most lesem a reakciót,de egyenlőre alszik a macskával.Remélem hányinger nem lesz.Doki mondta,hogy csak mini adagokat kaphat és több órára elosztva.Nehogy az eléggé megviselt gyomra megint háborogjon.Fésülni meg nem merem most,mert ennyi injekció után ( 8db + a kanül) szegénykémnek tuti érzékeny a teste.A két hányás elleni böki állítólag nagyon csíp és izomba ment.Ezért ma még csak a fejét vagy a pociját simogatjuk.este szeretném a lábát megmosni,mert mikor kijött a kanűl,2 vércsepp a bundán landolt.De szerencsére se a ragasztó ,se az utána nyomókötés nem szedte le a szőrét.Egész infúziómizériának csak a vércsepp a nyoma.
Örülök, hogy Beni jobban van.. :) Nekem "szerencsére" nem jut eszembe oljaos cuccot adni Héliosznak, mert minden olajos, zsíros cucctól megy a hasa.. ;)
Tegnap hasonlót vágtam Héliosznak, mindjárt fotózok, és felteszem.. (muszáj volt..lehet mennem kell megint több napra melózni, anyum meg hiába fésüli, tele van csomóval..)
Lehet, bár ugyanúgy "megáll", nem válik a hátán sem szét, van tartása, nem úgy, mint Sütinek... Na meglátjuk, még gondolkodom a dolgon, annyira jó lenne, ha lassan nekikezdene a bundiváltásnak, mert tökre kíváncsi vagyok, milyen lesz. Változik e a fekete folt a sejhaján, vagy lenő e a fejéről a maradék fekete.. Elvileg frisésre is lehetne vágni, ott is csak a test tetszik, mert a fejét viszont nem is lehetne olyanra kialakítani..
eddig nem is volt érzékeny a gyomra.Áprilisban volt 1 éves,és egy 2 napos fosáson kívül nem volt eddig baja,nem kellett ilyen miatt dokihoz mennem vele csak oltásért.semmilyen kaja nem ártott neki,kivéve a pedigree junior tasakost:-)))az volt az egyetlen dolog,amit kihányt,mikor pici volt.Halat is evett már többször.de az halfilé volt.
Jaj, szegénykém:-( Akkor még sem jó az olajos hal Nekik. Pedig nekem rengeteg kutyás mondta már, hogy rendszeresen ad a kutyijának. Még jó, hogy én eddig nem próbáltam ki. Mondjuk a sprotni még füstölt is attól egyszer még a nagyanyám is nagyon rosszul lett vagy 1 hétig feküdt kórházban:-( Benőnek is olyan érzékeny gyomra lehet mint Randynek. ha kap 2 szelet párizsit 2 napig fosik tőle vagy bármilyen más emberkajától ezért Ő is a kutyakaján kívűl csak zöldséget és gyümit kap, szerencsére imádja. Pepe meg a vasszöget is megemésztené szerintem.
és egy utolsó kép.Tegnap pont a kórház elött találkoztam egy rég látott kutyival.először elmentem mellette,majd rémlett,hogy ismerős.Majd felpillantottam a gazdira,és rájöttem,hogy MAYA a kutyi!! Hihetetlen,hogy csokibarnából capuccino lett:-)))) szerencsére nem beteg,oltásra jöttek.
mi most értünk haza hétvégi ottalvós kirándulásból, össze is szedett Saca egy kullancsot megint az erdőben :( ez a kiltix idén nem akar beválni nekünk, és a kutyám fél kilót hizott, de fésülés után le is adta. annyi növényt hozott haza, hogy befüvesíthetnénk vele az erkélyt Gusztigazdinak köszönjük szépen. Katibogár, Wini gyönyörű, kedden mindenképp megyek :) Benőkének jobbulást, anno én is etettem olajos hallal (táppal összekeverve, hogy megegye a tápot) de szerencsére Sacnak nem lett baja tőle. Süti gyerkőcök meg továbbra is hozzák a szokásos formájukat
Morbid módon unalmamban fényképeztem a dokinál,mert marha lassan csepegett az infúzió.Csatolok két képet.Beninek azért vékony a nyaka,mert Apu egy kézzel tartotta,mert Benő kukkolt ki ezerrel az ablakon és állandóan az asztal szélére húzódott: látszik a képen,hogy milyen furán néz ki,hogy a kanülnél látni,hogy a vastag láb valójában csak vékonyka ,a többi bunda.Látszik,hogy a ragacsnál vékony.
Süti! Képzeld én nem látom a képeket.Csak ha Kata hozzászólásának alján arra kattintok,amire válaszolt.Nekem az üzenetek között azt a sorszámot nem is hozza. De nekem az első tetszik!!! Lilonak tuti jól állna,mert olyan lenne,mint egy játékkutya.Beni is hasonlóra van nyírva,csak a testén hosszabb a szőr.de neki is kis tuskó lábai vannak,amit imádok.Paráztam is ma délután,hogy mi lesz a szőrével,de neki nem borotválták le a kanűlhöz.Dokinak széthajtottam a bundát,majd alul lefogtam,asszisztens odafújta a fertőtlenítőt,doki meg már nyomta is be a kanült.Még egy csepp vér sincs a szőrén.Meg olyan ragaccsal van rögzítve,ami levehető a szőrről.Valamilyen hálós ragadós.Most meg copoly védő ragacsos izé van rajta.Mióta megnyírbáltam elég jól rohangászik vele.Még bontogatni sem akarta.
mukodj van ,köszönjük,megérkezett.Hatalmas szeretetcsomag formájában imént a parkban.Remélem most már tényleg rendeződik a helyzet.Most már csak a szugerálást kell kibírnom.Mivel maistro éhes.És ezért néz és követ.Ez gondolom egy jó jel.Legalábbis remélem.Na meg azt is,hogy nyugis éjszaka lesz hányás nélkül.
Eltelt az első napunk:))) Wini - eddig - nagyon jó kisfiú:))) eszik, iszik, pipi és barnust is nyomott..rendeset, és nem a szőnyegre, kimegy a linóleumra. Jól elfogad minket:) Most Apával alszanak:DDD ja külön...mert tudja a katicás az ő fekhelye, csak egymás mellett:)))
Szerintetek hogy nézne ki Lilo ilyen fazonnal? Hátha elkezdené cserélni a bundiját. Aggaszt, h a múltkori csomósodás is valószínű az esős idő miatt volt. :S Azóta sincs semmi. Ahol le lett borotválva a kanül miatt, egyedül ott más a szőre, gondolom olyan lesz majd a felnőtt... Tanácstalan vagyok...
Dandy Daisy Warrior Darcey "Meisha", csak a fülét meghagynánk olyannak, amilyen, nem tetszik ez a fazon.
Ill. egy uszkár, pofa és farok borotválás nélkül. :) De lehet, nem állna jól neki, mert nem ilyen hosszú a lába..