Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

imesc Creative Commons License 2020.06.29 0 0 29030

Mindenképp számolj időveszteséggel az oda-vissza úton. Szélsőséges esetben, akár 2 hét is lehet.

A QR kód leolvasása bár hihetetlenül egyszerűnek és gyorsnak tűnik, ezzel is lehetnek gubancok. Számtalanszor láttam már repülőtéren (áruházban, tömegközlekedésen) a mobiltelefonnal szerencsétlenkedő emberkét egy-egy kapunál, ahogyan feltartja a sort. De személyesen is jártam a Liszt Ferenc reptéren nagyon jó minőségben kinyomtatott repülőjeggyel, hogy nem tudta értelmezni a kütyü, akkor meg én fogtam a sort. Akkor még a vendégmunkásokról nem is beszéltem...

Előzmény: muresz (29028)
feketefelho Creative Commons License 2020.06.29 0 0 29029

"De vajon mi lesz a magyar-szerb, meg a szerb-maci határon odafele? Ök minden további nélkül tovaengednek? "

- Határok:  Google maps+Forgalom, BoarderWatcher app, kamerák.
- Eddig is beengedtek, be is fognak.

"... mikor már hazafelé jönnénk (ha idöközben változnak a szabályok)..."

- Indulás előtt tájékozódni kell, változtak-e a határátkelési szabályok (Facebook????), ...

Előzmény: muresz (29028)
muresz Creative Commons License 2020.06.28 0 0 29028

De vajon mi lesz a magyar-szerb, meg a szerb-maci határon odafele? Ök minden további nélkül tovaengednek? Illetve én még attól tartok, hogy ezekben az országokban tartanak fogva, mikor már hazafelé jönnénk (ha idöközben változnak a szabályok)...

Bodo66 Creative Commons License 2020.06.28 0 0 29027
feketefelho Creative Commons License 2020.06.28 0 0 29026

Ááááá, nekem ott a választási lehetőségek tetszettek....

1. férfi

2. nő

3. egyéb

(azt hittem nem jól látok....)

Előzmény: 72Marcsi (29025)
72Marcsi Creative Commons License 2020.06.28 0 0 29025

Borzalom 

Én ki se tudtam tölteni .

A szexed 

Ez a mező kötelező

Nem fogadot ell semmit

Lesz káosz!!

Előzmény: pepetv (29017)
feketefelho Creative Commons License 2020.06.28 0 0 29024

A kérdések közt szerepel az is, hogy "Melyik határátkelőn szeretne bemenni az országba?" ... és fel van sorolva 2 albán, 2 macedón és a török határ is....

A mai adatokat elnézve ezek egyelőre felesleges alternatívák.

Teljesen fals adatokat nem lehet megadni, minimális ellenőrzés be van építve a rendszerbe.

A neveket, címeket csak az angol ABC betűit használva fogadja el a rendszer.

Ma délelőtt regisztráltam, válaszlevél azonnal megjött, a QR kódot tartalmazóra még várok. ( Hmmm. Kézzel rajzolják?)

Előzmény: feketefelho (29023)
feketefelho Creative Commons License 2020.06.28 0 0 29023

A teszt 1 nap alatt készen van. Azért az kivárható, de szerintem a magyarokat ez nem nagyon fogja érinteni (hacsak,... de akkor meg nem utazunk).

Épp azért kérik, hogy legalább 2 nappal az indulás előtt töltsd ki, mert így van idejük regisztrálni a rendszerben és a határon már csak a QR kódot és az igazolványodat olvassák le.

Akkor lehet gond, ha jó előre kitöltöd a kérdőívet és közben változik valami adat (személyi csere, másik autóval utazol, stb.)

Előzmény: zs_dtl (29022)
zs_dtl Creative Commons License 2020.06.28 0 1 29022

Gondolom azért nem lesz nagy. Éppen azért kell előre regisztrálni,

mert a kódot hamar beolvasgatja, aztán majd a QR kódod megmondja

mennyire kockázatos helyről jöttél, aztán ez alapján vagy tesztelnek vagy nem.

Ha tesztelnek megszívtad, mert várhatod valahol a ki tudja mennyi idő alatt

elkészülő eredményt.

Meg aztán szvsz azért sem lesz nagy sor, mert a túristák jó része amúgy is otthon marad idén.

Aki kockáztat annak akár jó is lehet, mert nem lesz egymást taposó tömeg sehol, pont emiatt

csábító a gondolat hogy menjünk, de a kockázatok meg a macera miatt elgondolkodik rajt az ember.

Horvátok felé azért hallani nagy sorról, mert ott azt hiszem a határon tökörészgetnek a regisztrációval.

Előzmény: muresz (29019)
Boarhunter Creative Commons License 2020.06.28 0 2 29021

Gyanítom, a szokásos görög lazasággal fogják ezt is kezelni, egy darabig megy aztán hagyják a fenébe az egészet.

Különösen azoknál érdekes ez akik szállásfoglalás nélkül, "majd találunk" alapon akarnak menni.

_f.laci_ Creative Commons License 2020.06.28 0 0 29020

Én átrakattam a foglalást jövőre...ennek így nem sok értelme lett volna...

Előzmény: zs_dtl (29018)
muresz Creative Commons License 2020.06.28 0 0 29019

Ettöl vajon mekkora sorok fognak kialakulni a határokon?...

zs_dtl Creative Commons License 2020.06.27 0 0 29018

Ezt olvasgatva, lassan kezd elmenni teljesen a kedvem hogy menjünk......

pepetv Creative Commons License 2020.06.27 0 0 29017

Görög határra regisztrációs lapot kell vini.Itt a link:

https://travel.gov.gr/?fbclid=IwAR33RgH_4x5nNNCEE3kFjS6hjD1TqjOEL5E3akW4XErOTvMYSJ1xUY1HbB8#/

Lényege,idézet:
"

2020. július 1-jétől kezdve a görög kormány meghatározta, hogy az ország miként fogadja az utazókat, elvégzi a szükséges diagnosztikai szűrővizsgálatokat, és a szezon során mindenki biztonságban van.

A személyszállító nyomtatvány (PLF) a tervezés kulcsfontosságú eleme. Minden utazó köteles legalább 48 órával az országba való belépés előtt kitölteni PLF-jét, megadva részletes információkat indulási pontjáról, a korábbi más országokban tartózkodás időtartamáról és Görögországban tartózkodásának címéről.

Jelentés a szárazföldi határokon történő érkezésről

Személyek érkezése az ellenőrző pontra. Az országba belépő személyek érkezéskor be kell nyújtaniuk a kitöltött utas-helymeghatározó űrlapot (PLF).

Útlevél- és vámellenőrzést végeznek, és a bejövő személyek egyedi gyors válasz (QR) kódját a mobiltelefon képernyőjén vagy a kinyomtatott űrlapon ellenőrzik a QR-kóddal.

Kódjától függően a bejövő személyeket a biztonsági személyzet vagy az átvizsgálási területre irányítja, vagy hagyhatja, hogy továbblépjen az országban a végső rendeltetési helyére, útmutatást kapva a határőrizeti személyzet részéről, különös tekintettel a szükséges intézkedésekre, ha tünetek jelentkeznek légúti fertőzés esetén, ebben az esetben haladéktalanul lépjen kapcsolatba a Nemzeti Közegészségügyi Szervezet (EODY) Műveleti Központtal. Ha az érkező személyek többszöri leszállást terveznek Görögországban, akkor ezt be kell jelenteniük, és be kell jelenteniük az eredeti rendeltetési helyüket és az útitervet a következő 7 napra. Az EODY mobil egészségügyi egységek (KOMY) éjjel-nappal működnek a szárazföldi határállomásokon.

Mindaddig, amíg a szűrési eredmények rendelkezésre nem állnak, az új koronavírussal (SARS-CoV-2) tesztelt érkező személyek kötelesek önállóan elszigetelni végső rendeltetési helyükön, az utas-helymeghatározó űrlapon (PLF) feltüntetett módon. Adataikat beviszik az EODY információs rendszerbe, amelyet összekapcsolnak a COVID nyilvántartással, hogy megkönnyítsék a kapcsolatok nyomon követését abban az esetben, ha valaki pozitív tesztet tesz. A szűrés befejezése után belépnek az országba, és útmutatást kapnak az ön-elszigeteléssel kapcsolatban, amíg a szűrés eredményeit nem közlik.

Minden utasnak be kell tartania az összes szükséges megelőző higiéniai intézkedést (maszkok használata és fizikai / társadalmi távolságok).

"

feketefelho Creative Commons License 2020.06.27 0 0 29016

Vannak azért olyanok is szép számmal.

Előzmény: andreas19 (29014)
barbon1 Creative Commons License 2020.06.27 0 0 29015

A reklám szerint minden másra ott a  .........  bankkártya,csak a négy csillag kell :))

Előzmény: andreas19 (29014)
andreas19 Creative Commons License 2020.06.27 0 1 29014

Meglepő fullra pakolt tető-csomagtartók nélkül. 

Előzmény: feketefelho (29013)
feketefelho Creative Commons License 2020.06.27 0 0 29013

Úgy tűnik megindultak a törökök hazafelé...

(Röszke szombat reggel)

bentoka Creative Commons License 2020.06.23 0 3 29012

Csak ajánlani tudom a Bitola/Niki/Kozani útvonalat. Gradsko-tól Prilepig kicsit kanyargós, de utána kellemesen kihalt és gyorsan autózható.

Előzmény: Diagoras (29003)
feketefelho Creative Commons License 2020.06.23 0 1 29011

Hazafelé lehet jönni Evzónin keresztül... nem kell Bulgária felé kerülni (már persze annak, akinek az kerülő).

LINK

kiscsillag67 Creative Commons License 2020.06.23 0 0 29010

Sziasztok!

Érvényben van-e még, hogy 5 vagy annál kevesebb üléses autóban csak max. három fő utazhat a sofőrrel együtt? ( ez családra nem vonatkozik) Ez a konzuli szolgálat honlapján olvasható.  Nekem nem egyértelmű, mivel azt írják, hogy június 14-ig van érvénybe, de ez meghosszabbítható. Viszont ott van a felsorolásban az érvényes információk között.

feketefelho Creative Commons License 2020.06.22 0 0 29009

Valószínűleg jó biznisz lenne... :-)))

Előzmény: Tamás Ács (29008)
Tamás Ács Creative Commons License 2020.06.22 0 0 29008

Ezt a listát elnézve Szaúd-Arábiában lenne érdemes tankolni

Mondjuk egy tartálykocsi ásványvizet, egy tartálykocsi benzinért 1-1-ben váltani?

Előzmény: feketefelho (29005)
Katana750 Creative Commons License 2020.06.22 0 2 29007

Nincs számottevő különbség a két ország üzemanyag árai között úgyhogy tök felesleges. 

Előzmény: Diagoras (29004)
feketefelho Creative Commons License 2020.06.22 0 0 29006

Állítólag hazafelé lehet Macedónián keresztül jönni, Evzoni abban az irányban nyitva van....

Előzmény: feketefelho (29005)
feketefelho Creative Commons License 2020.06.22 0 2 29005

Szia!

Ha szívni akarsz, akkor próbáld ki, hátha átengednek.... (lehet be is karanténoznak a bolgár határon...)

Az olcsó benzin miatt kár bemenni Maciországba, mert Bulgáriában épphogy olcsóbb a benzin

Előzmény: Diagoras (29004)
Diagoras Creative Commons License 2020.06.22 0 0 29004

Hello! 

Ha mégsem lehetne a jövő hónapban (Július) átmenni a Macedón-Görög határon, akkor még esetleg érdemes mégis bemenni az országba, olcsó tankolás, vásárlás végett? 

Presevó - Deve Bair (Blagoevgrad felé) vagy,

Presevo - Novo Selo (Kulat) útvonalon?

Illetve Presevonál lehet használni a Pod Seloi hátárátkelőt, mert én a Röszkei helyett is a Tiszaszigetit használom. (soha többet 3,5 órás várakozást délben)

Köszi!

Diagoras Creative Commons License 2020.06.22 0 0 29003

Sziasztok!

Kérdésem lenne. Juliusban utazunk Zakintosra autóval.

Macedoniában a Gradskoi elágazásnál:

Gevgelija - Evzonoi - Thessaloniki útvonalat javasoljátok vagy a

Bitola - Niki - Kozani útvonalat?

dokeee Creative Commons License 2020.06.22 0 2 29002

Szerintem jelentősen romlani fog a helyzet Bulgáriában és Szerbiában is. Romániát már most le kéne zárni.

Előzmény: feketefelho (29001)
feketefelho Creative Commons License 2020.06.22 0 0 29001

Szerintetek hogy lesz ebből július 1-i határnyitás Evzoninál (ill. más GR-NMC határon)????

10 nap alatt szerintem nem igazán fognak javulni annyira az adatok, hogy a görögök feloldanák a határzárt.

Úgy tűnik tartósan marad a Bulgárián át vezető tarnzitútvonal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!