Keresés

Részletes keresés

kifli Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15014
sokáig tartott összeszámolni?:-)

egyébként milyen technikával csináltad?

Előzmény: BZoltan (15013)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15013
Kis topic statisztika

a topic majd 15 ezer hozzaszolasabol csinaltam egy laza statszitikat:

kifli: 423
kaviat: 957
Cirfandlia: 719
csite: 2483
Tybald: 798
knight bandit: 162
alexandrosz: 1185
BZoltan: 890
Hatvani Szabolcs: 810
VKati: 79
shiraz: 606
zuzmo: 728
.hun: 93
tomlaker: 130
Há: 452 (a te neveddel kuzdottem a legtobbet.. franc az ekezetekbe :))
cere: 114
Marcellus: 312
etna: 195
szőlő: 104
korcsi: 261
tf1: 188
beyaaa: 147

a listan a legutobbi 500 hozzaszolasban azon aktvi topiclakok hozzaszolaszama van akik mar legalabb 100-szor szoltak hozza a topichoz :)

a bor szo 25648-szor szerepel a topicban.

a szar, rossz, ihatatlan, undor szavak 1290 alkalommal lettek begepelve

a finom, isteni, nagyon jó, mennyei, fenséges, iható, elfogadható kifejezeseket 639-szer alkalmaztuk.

a draga szot 405-szor irtuk le es az olcsó szot pedig 1811-szer.

Ezekbol a szmokbol persze felelotlenseg levonni konkret kovetkeztetest :) de vicces.

z

kaviat Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15012
:))))) imádlak benneteket!

a minap a trabiból integettem csite Mesternek a bakácsra menet

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Hatvani Szabolcs (15010)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15011
lassan én is; a hétvégével kapcs. mivel már nem leszek net/emilközelben Csitét megbíztam a koordinálással. Gyertek!
Előzmény: csite (15009)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15010
Legalább mennyiséget küldünk, ha már minőséget nem is... :-)))
Előzmény: csite (15009)
csite Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15009
na én most indulok a decanter borklubba!
ez komoly!!!
Cirfandlia Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15008
Nono!
a bor tannintartalma függ a FAJTÁtól; (vö Oportó-Cabernet) TERMŐTÁJtól (talaj, klíma vö Villány-Eger) héjon áztatástól (vö Siller-nagy veresek) a hordóból beoldódó CSERSAVtól ami barrik érleléskor erősebb.

Günzer tesó (Tamás) azért másra állt rá, inkább helyi vendéglátás borforgalamazás főleg csak pincénél.

kifli: cégesre ment levél.

Előzmény: BZoltan (15005)
knight bandit Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15007
én olyan nyílt vagyok az ilyen "új" dolgok felé, hogy minden évben már alig várom, hogy megjelenjen

Előzmény: BZoltan (14989)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15006
Ismerjük a "kisebbik" Günzert, főleg a kemencében sült ételeit;)
Előzmény: borcsősz (14999)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15005
Tisztes valasz, megkoszonom.
Szerintem egyszer ketszer gyere el (menj el) a topic broozasra. Hidd el erdemes...ja es ovatosan a topic marketinggel :) nem biztos, hopgy jol adja ki magat.

Amugy a Gunzer CS-re visszaterve van egy kerdesem:
Ha nem 225 lieteres ujfahordoban erleleodott a bor akkor mitol barrique? (csite finom utalas keppen mar tett sejtelmes tippet:))
Amugy a tanninoknak koztudottan kevesbe a hordohoz mint inkabb a hejjon aztatashoz van koze.

A klubbotokhoz meg sok szerencset kivanok, nagy szukseg van az ilyen barati korokre.

z

Előzmény: borcsősz (15003)
kaviat Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15004
jól hangzik! miket tartassz abban a hobbiborboltban?

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: borcsősz (15003)
borcsősz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15003
A Decanter Borklub egyébként amatőr borbarátokat tömörít. Tavaly alakítottuk. Jelenleg közel 50-tagunk van (ebből igazán aktívak kb.30-an)Összejárunk kóstolgatni, bortúrákra megyünk, borvacsikat tartunk. Van egy hobbi-borszaküzletem amely főleg a klubtagok kiszolgálását látja el. Elsősorban nem üzleti orientáltsággal, hanem a borkultúra szolgálatában!:))
Előzmény: BZoltan (14993)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15002
Azert a fustosokkel egy lapon ne emlegesd a boroskat :)
Sajnos en nem tudok elmenni borozni, pedig minden vagyam az lenne.. Talan Tallinba megyek ahetvegen. Ott van egy olyan fogado ami fogado mar 800 eve :) lehet medvehust enni, meg vaddisznot es jok a boraik is.. nincsenek arulag elszalva es a folyos vorosborukat (jellegetleen, bozsoloes benyomast kelto de finom) kozepkori hagyomanyokhoz huen higitjak es fuszerezik... van egy jo erzes benn :)

z

Előzmény: Cirfandlia (14995)
kifli Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15001
én nem kaptam meghívót:-(
Előzmény: Cirfandlia (14995)
borcsősz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15000
Biztos használt új fákat, vagy véletlenül túl jól kezelte az új hordóit, de nem volt tanninos.
borcsősz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14999
Egyébként a bor nem a nagy Güzeré! Günzer Tamás a testvére Günzer Zoltánnak akit talán már sokan ismertek!
kifli Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14998
BZoltán, a szigorú, de igazságos:-)
Előzmény: BZoltan (14993)
borcsősz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14997
A Decanter Borklub alapítói közt voltam!
csite Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14996
ha köll hozok még magammal több embört! :))
Előzmény: Cirfandlia (14995)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14995
Günzer 97es Cs-je nagyon tetszetős volt; anno szinte ismeretlenül robbant be a nagyok közé. Egyik borbarát CS teszten egy kategóriába került a Kopárral, Bock küvével; Mayerrel Tiffánnal.

Más: senkit sem érdekel a szombat? bezzeg a konkurens szivartopikon pörög a taliszervezés:(((

Előzmény: borcsősz (14991)
csite Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14994
csupa-csupa-csipsz :))
Előzmény: BZoltan (14992)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14993
Amugy borcsősz mester,

szbad megkerdezni, hogy van e valami kozlebbi erdekeltseged a Decanter Borklubban? Nem baj, van itt a topicban vigec annyi mint egen a csillag es rendszerint korrekt es hasznos informaciokkal tagitjak a fejunket :)

z

Előzmény: borcsősz (14990)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14992
Ha nem ujfahordos volt akkor hogy a viharban barrique?

z

Előzmény: borcsősz (14991)
borcsősz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14991
Kedves BZoltán
Írtad, hogy az újkfás érlelés után egyből piacra dobni nem szerencsés. Egyetértek. Ez az ominózus Günzer bor szerintem nem újfában volt, mert teljesen sima. Egyébként G.Tamás barátunk borai azért forognak gyorsan, mert nagyon kevés van neki. Ennek a bornak is kb.1-éve van, mert a tavaszi, nyári szezonban mindet elviszik tőle a villányi pincesorról.
borcsősz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14990
sziasztok!
Na ismét van pár percem gyorsan kihasználom.
Visszatérve a Günzer Tamás Cab.Sav.Barr.01-hez meglepő volt. Amikor felbontottam én is egy tanninos halovány 2001-esre számítottam, de nem. Egy a 2000-es borokra emlékeztető teltséggel és bársonyossággal ajándékozott meg minket. Csak kiváncsiságból bontottam egy palackot, de hamar a végére értünk. A következő palack is jó volt, tehát nem egy elcímkézésről van szó!
A bor csak villányban és a Decanter Borklubban kapható: 2500 Ft/palack.
BZoltan Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14989
"Hát akkor mátrahill 2002-es CF barrique-hoz mit szólsz?"

:) legyunk nyilt elmejuek es turelmes torkuak. Mindent csak azutan iteljunk meg, hogy kostoltuk.. de a szkepszis joga az orok :)

z

Előzmény: knight bandit (14985)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14988
T. Topic!
Szombaton este mindenkit szeretettel várok egy borozásra! Többeteknek küldtem már mélt, akit érdekel és még nem kapott az jelezzen -az is aki kapott levelet és nem szólt- küldöm a koordinátákat.
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14987
Biztos best buy !:)))))))))))
Előzmény: knight bandit (14985)
csite Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14986
a csipsz az más!

:)

Előzmény: knight bandit (14985)
knight bandit Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14985
hát akkor mátrahill 2002-es CF barrique-hoz mit szólsz?
Előzmény: BZoltan (14982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!